Jump to content

Ιράν και πόλεμος


hydro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάνεις λάθος. Ρεζιλίκι είναι μια χώρα σαν το ιράν να έχει πυρηνικά όπλα.

 

Και δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.Δηλαδή λες ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διοικητής σας (!) θα πει, «οι πέρσες είναι κολλητοί μου (το βαπόρι απ'την περσία) η μονάδα μου δεν κουνιέται ρούπι»?????????

 

Τι διοικητής είναι αυτός; Αυτός που κρατάει ημερολόγιο με τα ροζ ραντεβού των υπουργών; :X :wacko: :blink:

 

 

 

 

 

δυομησι...ΟΛΟΚΛΗΡΑ χιλιόμετρα; Τι πύραυλος είναι αυτός; Μίλαν;

οχι δεν λεω αυτο εσυ θα θελεις η χωρα σου να γινει μια χωρα σαν την τουρκια την βρετανια την αμερικη οπου σχεδον καθε μερα χτυπανε τρομοκρατες? με αυτο το σκεπτικο παει ο διοικητης ειναι ανθρωπος πρωτα και μετα ολα τα αλλα δεν θα πει τουρκοι ιρανοι τα ιδια #$%@# παμε να τους φαμε βλεπει και τις συνεπειες που θα εχει αυτο το πραγμα

2.5χιλαδες χλμ...:O :O :O :O :p

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 159
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

παιδιά τους αμερικανους δεν τους βαστάει να κάνουν ΤΊΠΟΤΑ!είδη έχουν ένα ανοιχτό μέτωπο που πάει να γίνει δεύτερο vietnam ,δεν θα ανοίξουν κι άλλο .το πολύ πολύ να επιτεθούν μονο με βόμβες προς συγκεκριμένους στόχους πράγμα που πάλι θεωρώ απίθανο γιατί αν κλείσουν τα διυλιστήρια πετρελαιου το ιραν τα 100 δολάρια το βαρέλι δεν είναι μακριά ! δεν ξέρω όμως που θέλει να καταλήξει η ηπα με όλο αυτό . πιστεύω ότι και οι ίδιοι το ξέρουν αυτό (Ότι δεν μπορούν να κάνουν και άλλο πόλεμο).τι στο καλο σε τελική ανάλυση προσπαθούν να κάνουν?

το θεμα πηγε σε αλλο επιπεδο εκτως του πετρελαιου τωρα πια μιλαμε σε λιγο θα απειλουν πολλες χωρες με πυρηνικα και δεν ειναι μελλοντικα αυτο που σου λεω για φαντασου να εχουν συρια ιραν και κατι αλλες χωρες (που αγαπανε την αμερικη και το ισραηλ) πυρηνικη εξελιξη..... παει ο κοσμος

Link to comment
Share on other sites

 

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η Ελλάδα έχει αναμιχθεί σε ΚΑΘΕ επίθεση των ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια. Και πάντα τη βγάζει καθαρή. Δεν μπορεί, κάτι θα κάνουμε σωστά....

να μου πεις οντως μαλλον τωρα γινεται στα πιο φανερα αυτο.... ελπιζω να μην μπουν με τακτικο στρατο μεσα και παρουμε μερος και εμεις διοτι ζητωω που καηκαμε...

Link to comment
Share on other sites

πιστευω οτι δεν τους παιρνει να κανουν τιποτα στο Ιραν, γιατι μαλλον θα τα βρουν σκουρα εκει..

κοιτα αμα δεν πανε για το πετρελαιο αυτην την φορα ειμαι μαζι τους αλλα αν βρουν παλι καμια δικαιολογια θα φανε μονοι τους τα μουτρα τους

Link to comment
Share on other sites

εκανα ενα μινι research για το Ιραν. Δεν προκειται για χωρα οπως το Ιρακ ή το Αφγανισταν...εκει ο λαος εχει ενα επιπεδο και δεν ειναι βαρβαροι να πετανε πετρες στα αρματα των αμερικανων...θα αντισταθουν και μαλιστα με πολυ δυνατα μεσα...

και εννοειται οτι γινεται για το πετρελαιο...

Link to comment
Share on other sites

βασικά αυτό που σκέφτομαι είναι το εξής γιατί η αμερική αν εχει τα @@ δεν κάνει πόλεμο στη ρωσία, που προμηθεύει το ιραν με πυρηνικά και κάνει στο ιραν, αλλα να τους παει μέτα τα τρομοκρατικά όμως, θα πέσουν βροχή και οποιον πάρει ο χάρος , και οι υποκριτές θα δίνουν πάλι συλληπητήρια και συγνώμες
mobile fan user
Link to comment
Share on other sites

πολύ απλά τα πράγματα¨:

τα αμερικανάκια θα πάνε πάλι σε πόλεμο καλώς ή κακώς.το τελεσίγραφο ήταν για τα μάτια του κόσμου,ξέροντας απο πρίν οτι δεν πρόκειται να υποχωρήσει το ιράν,και τα πυρηνικά είναι απλά η αφορμή.είναι πολλοί αναλυτές άλλωστε που υποστηρίζουν οτι δεν είναι τυχαίες χρονικά επεμβάσεις αυτές αλλά προσχεδιασμένες εδώ και πολλά χρόνια.ήδη λέγεται εδώ και πολύ καιρό οτι ο αμέσως επόμενος στόχος είναι η συρία.βαδίζουν με ενα συγκεκριμένο πρόγραμμα δηλαδή.

οι λόγοι για τους οποίους θα γίνει ο πόλεμος πάλι,είναι ίσως παραπάνω απο ένας.ο κυριότερος μάλλον είναι το πετρέλαιο και ο έλεγχος της τιμής και άλλοι παράγοντες.η ανεξ'ελεγκτη άνοδος της κίνας,ινδίας στο προσκήνιο τόσο επιχειρηματικά όσο και σε επενδύσεις που πραγματοποιούνται.εννοείται οτι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι εισαγωγές πετρελαίου σε αυτές τις χώρες και με ένα πόλεμο μπορεί να ελεγχθεί τόσο η εισαγωγή ,όσο και ο καθορισμός της τιμής αφού υπάρχει τεράστια ζήτηση και η προσφορά κινείται στα όρια της παγκόσμιας κατανάλωσης.θα μπορούσε να μπεί και φραγμός στην παραγωγή σε αυτές τις χώρες αν καθορίζει άλλος την εισαγωγή ενέργειας με πλάγια μέσα.

άλλος λόγος είναι καθιερώνεται η αμερική σαν υπερδύναμη πλέον στην συνείδηση του καθενός και καθοριστής των παγκόσμιων δρώμενων,εξαλείφοντας απο τον χάρτη κάθε πιθανή απειλή ή ανταγωνιστή.

κι όλα αυτά στα πλαίσια της παγκόσμιας κυριαρχίας.

είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς οτι θα γίνει πόλεμος για να μην εξελιχθεί πυρηνικά το ιράν.τα ίδια υποστήριζαν και για το ιράκ και δεν βρέθηκε τίποτα.το μόνο που επεδίωκαν και όπως φαίνεται κατάφεραν είναι να αρχίσουν να ελέγχουν τον ενεργειακό χάρτη και τον καθορισμό της τιμής.φτάσαμε αισίως στα 75 δολλάρια.

δημιουργούν εξάρτηση με λίγα λόγια.

και έχω την εντύπωση οτι ο πόλεμος στο ιράν θα τελειώσει πάλι σε λίγες μέρες με συνεχείς βομβαρδισμούς και μαζικές εξολοθρέυσεις,όπως ιράκ.

τα ίδια δεν έλεγαν και στο ιράκ,οτι υπάρχει οργανωμένος στρατός πιστός στον σαντάμ,θα δυσκολευτούν,θα έχουν μεγάλες απώλειες,κτλ κτλ???

φάνηκε απο το αποτέλεσμα.

η αμερική είναι υπερδύναμη και αργά ή γρήγορα θα κατακτήσει οικονομικά όλο τον πλανήτη κάποια στιγμή,(αν δεν το έχει καταφέρει ήδη).

Link to comment
Share on other sites

είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς οτι θα γίνει πόλεμος για να μην εξελιχθεί πυρηνικά το ιράν.τα ίδια υποστήριζαν και για το ιράκ και δεν βρέθηκε τίποτα.

 

Me mια διαφορά. Το ιράκ προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι ΔΕΝ έχει όπλα μαζικής καταστροφής. Μέχρι που ήταν και ανοιχτό σε ελέγχους.

 

Το Ιράν, προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι ΕΧΕΙ την δυνατότητα να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Και μάλιστα δεν κρύβει την πρόθεσή του να τα χρησιμοποιήσει. Δεν υπάρχει θέμα αν θα βρεθεί ή όχι κάτι.

 

Δυστυχώς στην περίπτωση του Ιράν πάνε κυριολεκτικά γυρεύοντας.

Link to comment
Share on other sites

Τρια posts τα οποια με βρισκουν αρκετω εως απολυτα συμφωνο ειναι τα παρακατω:

 

Δες το και αλλιώς: υπάρχει κανένας νοήμων άνθρωπος που να χαίρεται με την ιδέα του να αποκτήσουν οι μουλάδες του Ιραν πυρηνικά όπλα;

 

Αν και δε νομίζω πως η Αμερική πρόκειται/μπορεί να πάει σε άλλο πόλεμο με ανοιχτό το μέτωπο στο Ιρακ.

 

 

Δες το και αλλιώς: υπάρχει κανένας νοήμων άνθρωπος που να χαίρεται με την ιδέα του να αποκτήσουν οι μουλάδες του Ιραν πυρηνικά όπλα;

 

Αν και δε νομίζω πως η Αμερική πρόκειται/μπορεί να πάει σε άλλο πόλεμο με ανοιχτό το μέτωπο στο Ιρακ.

 

 

Δεν θα μπει σε κανένα πόλεμο. Απλά θα ισοπεδώσει τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις άντε και μερικούς άλλους ευκαιριακούς στόχους, απλά γι ανα βεβαιωθούν ότι δεν θα μπορούν να ανταποδώσουν. Όπως οι Ισραηλινοί την δεκαετία του '80 με τον αντιδραστήρα του Ιράκ. Μια αιφνιδιαστική επίθεση, με λίγα και καλά οπλισμένα αεροπλάνα. Με συνοπτικές διαδικασίες.

 

Δεν θα κάνει πόλεμο πλήρους κλίμακας, δεν τρελλάθηκαν. Εκτός αν "κανονίσουν" ένα τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις ΗΠΑ από ιρανούς.

 

Πάντως έχω μπερδευτεί. Δεν ξέρω τι θα είναι καλύτερα. Να την πέσουν οι ΗΠΑ σε ένα ακόμα κυρίαρχο κράτος με το έτσι θέλω, ή να αποκτήσει μια δικτατορία πυρηνικά όπλα;

 

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι ο επικείμενος πόλεμος ΔΕΝ σχετίζεται ούτε με τα πυρηνικά του Ιραν ούτε με τον καθεαυτό έλεγχο της παραγωγής πετρελαίου (αυτά λειτουργούν περισσότερο ως πρόσχημα).

 

Νομίζω πως το πρόβλημα των ΗΠΑ ξεκινάει από το πώς θα στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί το δολάριο και κατ' επέκταση την οικονομία της. Το συμφέρον των ΗΠΑ είναι το δολλάριο να παραμείνει "χρήσιμο" σε όλα τα μεγάλα κράτη του πλανήτη για τη διεξαγωγή συναλλαγών (ειδικά αυτών στα πετρελαϊκά χρηματιστήρια Λονδίνου και Ν.Υ).

 

Λίγο πρίν το 2ο πόλεμο στο Ιρακ ο Σαντάμ είχε εγκαινιάσει συναλλαγές πετρελαίου ΚΑΙ σε ευρώ. Το Ιραν έχει πεί δημοσίως ότι προτίθεται να φτάσει μέχρι και τη δημιουργία πετρελαϊκού χρηματιστηρίου στη Μέση Ανατολή με συναλλαγές σε ευρώ!

 

Για σκεφτείτε τώρα λίγο Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν τόνους από ΑΧΡΗΣΤΑ δολλάρια τι έχει να γίνει και τι σημαίνει αυτό για την καταχρεωμένη αμερικάνικη οικονομία (που ΔΕΝ μπορεί να στηρίξει τα δολλάρια της με αντίκρισμα σε χρυσό).

 

Βλεπουν το θεμα αντικειμενικα (οσο γινεται τουλαχιστον) και δεν πασχουν απο το συνηθες αισθημα αντιαμερικανισμου, ανεξαρτητου αφορμης και καταστασης, απο το οποιο διακατεχονται πολλοι (η πλειοψηφια ; ) Ελληνες.

 

Δεν το βρισκω λογικο να ειμαστε αντιθετοι a priori σε καθε ενεργεια της Αμερικης, ποσο μαλλον να υπερασπιζομαστε τον εκαστοτε "αντιπαλο" της. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, μια χωρα που βρισκεται σε γεωγραφικα/πολιτικα τεταμενη περιοχη, ενδεχεται να εχει ή (με μεγαλη βεβαιοτητα) να θελει να αποκτησει πυρηνικα οπλα. Δεδομενης της ισχυος τους και της πολιτικης ηγεσιας, αλλα και του λαικου αισθηματος στην χωρα αυτη, θελουμε ως ατομα, ή εστω δεν εχουμε προβλημα, να αποκτησει το Ιραν αυτην τη δυνατοτητα;

 

Δεν διαφωνω οτι πιθανως ο λογος που μπορει να ξεκινησει αυτη η επιχειρηση δεν ειναι η εξαλειψη αυτης της δυνατοτητας, αλλα το θεμα ειναι αν τελικως θα επιτυχει ακριβως αυτον τον σκοπο. Επισης, προσωπικως, θα ηθελα την ιδια "ευαισθησια" να ειχαν επιδειξει τοσο η Αμερικη οσο και οι υπολοιποι διεθνεις οργανισμοι και τα ΜΜΕ οταν αποκτουσαν πυρηνικα και αλλες χωρες ή τωρα που σκοπευουν να αναπτυξουν πυρηνικα εργοστασια καποιες (ονοματα δεν λεμε, υποληψεις δεν θιγουμε! :p ) Αλλα τι να κανουμε; Σε αυτον τον κοσμο ζουμε, οπου ολα κυριαρχουνται απο τα συμφεροντα. Το θεμα ειναι αν στην συγκεκριμενη περιπτωση μας εξυπηρετει η επεμβαση ή οχι...

 

Υ.Γ: Πολεμος με κανονικη αποβαση και μακρας χρονικης διαρκειας θεωρω οτι δυσκολα θα γινει. Και οικονομικα δυσβασταχτο ειναι, και νοημα δεν εχει, και οι πιθανοτητες πληρους επιτυχιας του ειναι περιορισμενες.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη νομιζεις οτι η αμερικη θα σκεφτει πρωτα το πετρελαιο και μετα την ιδια την χωρα?.... τα πυρηνικα ειναι μεγαλο κακο σε μεσανατολιτικες χωρες το πετρελαιο θα πεσει σε δευτερη η και τριτη μοιρα αφου θα κοιταξουν να μην φαει κανεις καμια πυρηνικη διοτι αν αρχισουν βλεπω ολοκαυτωμα αλλωστε οτι ειναι να γινει θα γινει μετα το καλοκαιρι λογικα διοτι μεχρι να βρουν συμμαχους που να αντεξουν να φανε καμια πυρηνικη μαλλον θα μεινουν ετσι τα πραγματα
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι πολλοί λένε «για όλα φταίει το πετρέλαιο» αλλά ξεχνούν ότι..

 

Το Ιράν πάντα μπορεί να κάνει πίσω και να διακόψει τον εμπλουτισμό ουρανίου αφαιρώντας από τις Η.Π.Α. την βασική δικαιολογία για επίθεση, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί αφού είναι το ίδιο ένοχο με τους διώκτες του.

 

Το παλαιότερο όνειρο των Ισλαμιστών ήταν η απόκτηση πυρηνικών όπλων ως αντίβαρο απέναντι στο Σιωνισμό (Ισραήλ) και αργότερα απέναντι σε κάθε άπιστο Δυτικό ή Ανατολίτη. Η αντίληψη αυτή μπορεί για εμάς να είναι μη ρεαλιστική αλλά για τον πιστό Ισλαμιστή αποτελεί μπροσούρα του θεοκρατικού συστήματος του είτε μας αρέσει είτε όχι.

 

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί από την συμπεριφορά των Ισλαμιστών Αράβων άπαξ αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής και να είστε σίγουροι ότι δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν αφού σε επίπεδο κοινής συνείδησης θεωρούν υποχρέωση τους να το κάνουν (εξισλαμισμός ή θάνατος).

 

Εάν έχετε να επιλέξετε μεταξύ της δεσποτείας των Η.Π.Α. / Ισραήλ, της Ρωσίας, της Κίνας ή του Ιράν ποία θα επιλέγατε (το «καμία» δεν είναι απάντηση ή το «την ελληνική» .. μετά το 2025 κατά τον Προφήτη Λιακό :p )..

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

ιραν κινα ρωσια τα ιδια ειναι απλα η ρωσια στηριζει το ιραν οπως και η κινα(τουλαχιστον τυπικα...) τωρα αμα το ιραν κοιταξει το συμφερον του μαλλον βλεπω ρωσια και κινα να κανουν ντου στο ιραν...δεν θελει και πολυ βλεπεις εκει κοντα ειναι και η τουρκια..... και εχουν παλιες διαφορες οι δυο

ειναι πολλα στην μεση και αμα κατσουμε να τα αναλυσουμε θα εχει αρχισει η πολεμος και θα τελειωσει και εμεις με την απορια θα μεινουμε

Link to comment
Share on other sites

ιραν κινα ρωσια τα ιδια ειναι απλα η ρωσια στηριζει το ιραν οπως και η κινα(τουλαχιστον τυπικα...) τωρα αμα το ιραν κοιταξει το συμφερον του μαλλον βλεπω ρωσια και κινα να κανουν ντου στο ιραν...δεν θελει και πολυ βλεπεις εκει κοντα ειναι και η τουρκια..... και εχουν παλιες διαφορες οι δυο

ειναι πολλα στην μεση και αμα κατσουμε να τα αναλυσουμε θα εχει αρχισει η πολεμος και θα τελειωσει και εμεις με την απορια θα μεινουμε

Αναστολή εμπλουτισμού ζητά ξανά η Ρωσία

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επικοινώνησε τηλεφωνικώς το Σάββατο με τον Ιρανό ομόλογό του Μ.Μοτάκι απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για την αναστολή του εμπλουτισμού ουρανίου και την πλήρη συνεργασία της Τεχεράνης με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

 

«Η ιρανική πλευρά επανέλαβε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αναλάβει το Ιράν συγκεκριμένα βήματα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη για το πυρηνικό του πρόγραμμα [...] μέσω της αναστολής της επιστημονικής και ερευνητικής εργασίας σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου και μέσω της πλήρους συνεργασίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

 

Την Παρασκευή, ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι επιβεβαίωσε ότι το Ιράν έχει προχωρήσει με επιτυχία στην παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου -το οποίο είναι απαραίτητο βήμα και για την κατασκευή βομβών- παραβιάζοντας το τελεσίγραφο που είχε θέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για πάγωμα όλων των πυρηνικών του δραστηριοτήτων.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και άλλες χώρες της Δύσης, αμφισβητούν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι για ειρηνικούς σκοπούς, θεωρώντας ότι αυτό είναι απλή κάλυψη για την παραγωγή όπλων. Για το λόγο αυτό πιέζουν ώστε το Συμβούλιο Ασφαλείας να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων.

 

Ιράν, πρώτο στη λίστα της τρομοκρατίας

 

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον έχει θέσει το Ιράν επικεφαλής της λίστας των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία. «Το Ιράν παραμένει το πιο δραστήριο από τα κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» αναφέρεται στην επίσημη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

 

Η έκθεση κατηγορεί την Τεχεράνη ότι υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους ενόπλους, καθώς και την οργάνωση Χεζμπολάχ και οργανώσεις στο Ιράκ που ευθύνονται για βιαιότητες.

 

«Το Ιράν συνεργάζεται άμεσα με ορισμένες παραστρατιωτικές ιρακινές δυνάμεις. Τους παρέχει κυρίως οικονομική υποστήριξη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Χένρι Κράμπτον.

 

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμίντ Ρεζά Ασεφί απέρριψε την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζοντάς την «άνευ σημασίας και άνευ αξίας».

 

«Η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει τρομοκράτες τις χώρες που απορρίπτουν την πολιτική τους και αντιτίθενται στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος. Οι ΗΠΑ είναι το μεγαλύτερο στήριγμα της τρομοκρατίας στον κόσμο», δήλωσε ο Ασεφί.

 

Σε σκληρή γραμμή το Ισραήλ

 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ προχώρησε ακόμα και στη σύγκριση του Ιρανού προέδρου με τον Αδόλφο Χίτλερ και σε χαρακτηρισμούς του τύπου «ψυχοπαθής του χειρίστου είδους».

 

«Ο Αχμαντινεζάντ μιλά σήμερα όπως μιλούσε ο Χίτλερ πριν πάρει την εξουσία στα χέρια του» κάνοντας λόγο «για την πλήρη καταστροφή και για τον αφανισμό του εβραϊκού λαού» δήλωσε ο Ολμέρτ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η γερμανική Build.

 

Αυτός -πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός- είναι ένας λόγος για τον οποίο «είναι καθήκον όλων μας να αποτρέψουμε το Ιράν να έχει πρόσβαση στα μη συμβατικά όπλα».

 

Στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Build ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Χαβιέρ Σολάνα απευθήνει έκληση για «διπλωματική επίλυση της κρίσης».

 

Τα βαριά σύννεφα που συγκεντρώνονται στη Μέση Ανατολή προκαλούν, πάντως, αντιδράσεις, ακόμα και εντός των ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο διαδήλωση καταδίκης του πολέμου στο Ιράκ και ενδεχόμενης επίθεσης στο Ιράν.

 

Αρκετοί γνωστοί πολιτικοί και αστέρες της έβδομης τέχνης αναμένεται να ηγηθούν της κινητοποίησης, όπως ο πρώην υποψήφιος για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος Τζέσε Τζάκσον και η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι με τρομάζει περισσότερο. Να αποκτήσει πυρηνικά το Ιράν ή ο τρόπος που η Αμερική χειραγωγεί τον πλανήτη.

 

Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν οι Μουσουλμάνοι, έχω άλλες προτεραιότητες όπως να τα βγάλω πέρα μέρα με την μέρα και να μεγαλώσω τα παιδιά μου σωστά.

Τώρα σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν, θα το δούμε φαντάζομαι πολύ σύντομα

 

Αυτό που ξέρω είναι ότι μου έρχεται εμετός όταν βλέπω μια χώρα που είναι η μόνη που έχει ρίξει πυρηνικά σε ανθρώπους, είναι η χώρα που ψέκαζε τους Βιετναμέζους σαν κατσαρίδες, είναι η χώρα που αδειάζει τα πυρηνικά απόβλητά της (απεμπλουτισμένο ουράνιο) σε μορφή "κουφέτων" all over the world, να βγάζει στον αέρα τον αρχιβλάκα πρόεδρό της και το ηλίθιο επιτελείο του και να μου μιλάνε για τρομοκρατία και κινδύνους πυρηνικών κλπ κλπ μπλα μπλα...

 

Και όλοι οι υπόλοιποι "οσφυοκάμπτες" να λένε YES SIR. Και μαζί με αυτούς και η φτωχή μας ψωροκώσταινα και αλλοίμονό μας αν γίνουμε και εμείς στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. By the way...Μπας και νομίζετε ότι στους Ολυμπιακούς του 2004 μας γλύτωσε η οργανωμένη ασφάλεια απο τα χειρότερα? Οχι μας γλύτωσε το ότι έως τώρα, στην πράξη δεν έχουμε πειράξει κουνούπι

 

Δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθε, αλλά εύχομαι να δω την μέρα που η Αμερική θα γίνει η κόλαση επι της γης και να πληρώσει όλα τα κακά που έχει πράξει σε αυτόν το κόσμο. Και τότε, να τα πούμε και ένα χεράκι face2face με τους σκ@τοτουρκους έτσι...χωρίς "μεσάζοντες"

 

Οσο για τα υπόλοιπα τσιράκια....Τότε να δείτε πως θα το βουλώσουν και τι θα πάθουν από αυτούς που καταδυναστεύουν με τις πλάτες των Αμερικάνων

 

 

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

πολυ ''αντιΑμερικανιλα'' εχει πεσει εδω....

 

εγω νομιζω οτι ειτε το θελουμε ειτε οχι.. ειμαστε πιονια ενος κοινωνικοπολιτικου συστηματος που πηγαζει απο την πραγματικοτητα της παγκοσμιοποησης .

 

Οσον αφορα για τους ''φιλους'' μας τους Τουρκους.... ο καλυτερος τροπος επιλυσης των προβληματων μας ειναι ο δρομος της διπλωματιας...

IPHONE 4 The Ultimate
Link to comment
Share on other sites

πολυ ''αντιΑμερικανιλα'' εχει πεσει εδω....

 

Που την είδες την αντιΑμερικανίλα? Είπα τίποτα που δεν ισχύει?

 

εγω νομιζω οτι ειτε το θελουμε ειτε οχι.. ειμαστε πιονια ενος κοινωνικοπολιτικου συστηματος που πηγαζει απο την πραγματικοτητα της παγκοσμιοποησης .

 

ΤΟ ίδιο πράγμα λέμε. Εγώ το είπα με μία φράση... "YES SIR"

 

Οσον αφορα για τους ''φιλους'' μας τους Τουρκους.... ο καλυτερος τροπος επιλυσης των προβληματων μας ειναι ο δρομος της διπλωματιας...

 

Φίλε μου με παρεξήγησες...Δεν είμαι πολεμοχαρής...Απλά έχω φροντίσει να ξέρω απο ποιά μεριά ρίχνει το όπλο μπας και χρειαστεί.

 

Καλός ο Φραπές, αλλά έχουμε μπλέξει με αυτούς και δεν το έχουμε καταλάβει. Μακάρι να βγώ ψεύτης, αλλά όπου νάνε θα σκάσει το επόμενο "θερμό επεισόδιο".Αντε μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Αντε να δώ την διπλωματία μας

 

Μέχρι τότε, πήγαινε αν μπορείς διακοπές στα Ιμια. Ελληνικά νησιά δεν είναι? Η μήπως όχι?

 

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

πολυ ''αντιΑμερικανιλα'' εχει πεσει εδω....

 

εγω νομιζω οτι ειτε το θελουμε ειτε οχι.. ειμαστε πιονια ενος κοινωνικοπολιτικου συστηματος που πηγαζει απο την πραγματικοτητα της παγκοσμιοποησης .

 

Οσον αφορα για τους ''φιλους'' μας τους Τουρκους.... ο καλυτερος τροπος επιλυσης των προβληματων μας ειναι ο δρομος της διπλωματιας...

αντε κανε διπλωματια με μια χωρα που στο παιζει φιλη και απο πισω παραβιαζει την συνθηκη mtcr και περνει πυραυλους με βεληνεκες πανω απο 600 χλμ να δω που θα σε βγαλει η διπλωματια...

Link to comment
Share on other sites

Από την οπτική γωνία της ασφάλειας γενικώς, είναι προτιμότερο να ΜΗΝ έχει πυρηνικά το ΙΡΑΝ. Όμως τα δύο μέτρα και σταθμά της διεθνούς κοινότητας (βασικά των HΠΑ) είναι πιο επικίνδυνα.

 

Γιατί αφήσανε την Ινδία και το Πακιστάν να έχουν πυρηνικά? (για το Ισραήλ ούτε λόγος.

 

Μάλιστα όσο περνάνε τα χρόνια οι πυρηνικές δυνάμεις θα εμφανίζονται σε "ζεύγη".

 

Η Τουρκία ετοιμάζει κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων. Αύριο μεθαύριο θα αποκτήσει και πυρηνικά (με το πρόσχημα της ανασφάλειας λόγω των πυρηνικών των γειτόνων που υποθάλπτουν την ακεραιότητα της χώρας βοηθώντας τους "κακούς" Κούρδους).

Αν αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά οπωσδήποτε θα αποκτήσουμε και μεις μετά.

Ή τουλάχιστον έτσι θα θελήσουμε. Αυτό που γίνεται αντιστοιχεί στο να μην μας άφηναν εμάς να έχουμε ενώ η Τουρκία θα ήταν ήδη πυρηνική δύναμη ...

 

Υποτίθεται ότι η διεθνής κοινότητα είναι καχύποπτη με χώρες που θέλουν πυρηνικά χωρίς να είναι δημοκρατικές ώστε να διασφαλίζεται η ορθή χρήση της πυρηνικής τεχνολογίας. Γι' αυτό συμπληρώνουν πάντα τις δηλώσεις τους αναφέροντας τις σχεσεις του Ιραν με τρομοκράτες.

 

Και αναρωτιέμαι.. Το καθεστώς Μουσάραφ είναι δημοκρατικό δηλαδη? :lol: :lol:

 

Εκτιμώ ότι θα γίνει παζάρι μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσιας, Κίνας ώστε να τα βρούνε στο ενεργειακό-οικονομικό της υπόθεσης.

 

Μέχρι την εποχή του Ιρακ η Ρωσία ήταν κάπως εσωστρεφής.

Τώρα πλέον δεν έχουν πρόβλημα να πούν ανοιχτά ότι οι Ευρωπαίοι εκβιάζονται από τους Αμερικάνους να ΜΗΝ εξαρτώνται από την Ρωσία για το φυσικό αέριο. Βλέπετε υπάρχουν και άλλοι αγωγοί αερίου που περνάνε όλως τυχαίως από εδάφη κρατών προσκείμενων στις ΗΠΑ ....

 

Έχουμε δηλαδή ένα ωραίο ψυχροπολεμικό κλίμα στα φόρτε του!!

 

Δε νομίζω να κάνουν τίποτα οι Αμερικάνοι αν δεν έχουν συμφωνήσει πρώτα οι Ρώσοι και οι Κινέζοι που έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα στο Ιραν αλλά και στη περιοχή γενικά. Εκτός και εξαπολύσουν τίποτε "στημένες" τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο (από τους "κατασκευασμένους" τρομοκράτες τους) ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για δράση. (νοσηρή σκέψη αλλά νοσηρά και τα μυαλά των ηγετών ...)

Link to comment
Share on other sites

και έχω την εντύπωση οτι ο πόλεμος στο ιράν θα τελειώσει πάλι σε λίγες μέρες με συνεχείς βομβαρδισμούς και μαζικές εξολοθρέυσεις,όπως ιράκ.

τα ίδια δεν έλεγαν και στο ιράκ,οτι υπάρχει οργανωμένος στρατός πιστός στον σαντάμ,θα δυσκολευτούν,θα έχουν μεγάλες απώλειες,κτλ κτλ???

φάνηκε απο το αποτέλεσμα.

 

Το αποτέλεσμα που βλέπω εγώ καθημερινά είναι ότι έχουν μπλέξει. Η χώρα δεν ηρεμεί, τα θύματα αυξάνονται και το κόστος ανεβαίνει ραγδαία.

 

Δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθε, αλλά εύχομαι να δω την μέρα που η Αμερική θα γίνει η κόλαση επι της γης και να πληρώσει όλα τα κακά που έχει πράξει σε αυτόν το κόσμο. Και τότε, να τα πούμε και ένα χεράκι face2face με τους σκ@τοτουρκους έτσι...χωρίς "μεσάζοντες"

 

Συμφωνώ στο ότι τα τελευταία χρόνια οι Αμερικάνοι είναι καθηγητές της ακρότητας και της θηριωδίας. Αν σκεφτείς όμως πόσα έθνη όταν μπόρεσαν έκαναν το ίδιο (με τα όπλα της εκάστοτε εποχής) τότε θα έπρεπε όλοι να πληρώσουν ανάλογα. Μήπως οι Ισπανοί πχ δεν πρέπει να πληρώσουν για τα όργια που έκαναν στην άλλη άκρη του ατλαντικού στους άμοιρους ιθαγενείς της Ν. Αμερικής?

 

Εν τέλει νομίζω ότι συνολικά σαν ανθρωπότητα θα έχουμε αυτό που μας αξίζει. Συμπεριφερόμαστε σαν κακοήθης όγκος στη Γη. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ή ο ασθενής πεθαίνει (η Γη) ή γιατρεύεται σκοτώνοντας τον καρκίνο (τον άνθρωπο).

Link to comment
Share on other sites

pedia i amerikani tha fane megali pouts@ sto iran i irakini den einai san tous proigoumenous pantos ama gini afto tha to efxaristitho

 

όχι δεν θα το ευχαριστηθείς επειδή αυτοί που θα την φάνε δεν θα φταίνε... Αυτοί που θα φταίνε για όλα αυτά θα μείνουν στην Αμερική και θα βλέπουν τον πόλεμο από μακριά. ;)

Link to comment
Share on other sites

Μου αρεσει που καποτε ο ΗΛΙΘΙΟΣ αμερικανος προεδρος εκανε συμφωνια με τον Ρωσο για καταστροφη των πυρινικων:wacko:

και τωρα μεχρι και η κουτση Μαρια εχει πυρινικα!

Τωρα για τον πολεμο!!!

Πιστευεται ΕΣΕΙΣ οτι αν πει η αμερικη να κανει ΝΤΟΥ μεσα στο Ιραν θα συναντησει εμποδια!?:blink: Μη γελασω ρε παιδια ..μασημενη τροφη μασαμε παλι!

Τα ιδια λεγαμε για το Ιρακ και μην μου λετε ΑΛΛΟ Ιραν και ΑΛΛΟ Ιρακ γιατι Η αντισταση που θα βλεπανε οι Αμερικανε εγινε σκοινη σε χρονο DT!

Καθηστε λοιπον στους καναπεδες σας και απολαυστε ενα ακομη εργο του σπιλμπεργκ! Με νικητη οπως παντα τον αμερικανο!

Και οσο να μασατε την ιδια καραμελα με το ΟΧΥΡΟ του ΙΡαν, ξεχνατε ΕΝΑ μεγαλο θεμα!....ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ο αμερικανος εχει το πανω χερι!

Μια μονο βομβα (δεν θυμαμαι το ονομα) ηλεκτρομαγνητικη να ριξουν τελειωσαν ΟΛΑ.... Το ιραν θα ειναι σε πρωιστορικη εποχη! Ουτε τηλεποικινωνιες ουτε πυραυλους ουτε πυρινικα ουτε τζιπ ουτε ....... θα μεινει σε εκεινο τον τοπο!

Οποιος αμφιβαλει ας περιμενει λιγους μηνες ή μερες!:worry:

Link to comment
Share on other sites

Μου αρεσει που καποτε ο ΗΛΙΘΙΟΣ αμερικανος προεδρος εκανε συμφωνια με τον Ρωσο για καταστροφη των πυρινικων:wacko:

και τωρα μεχρι και η κουτση Μαρια εχει πυρινικα!

Τωρα για τον πολεμο!!!

Πιστευεται ΕΣΕΙΣ οτι αν πει η αμερικη να κανει ΝΤΟΥ μεσα στο Ιραν θα συναντησει εμποδια!?:blink: Μη γελασω ρε παιδια ..μασημενη τροφη μασαμε παλι!

Τα ιδια λεγαμε για το Ιρακ και μην μου λετε ΑΛΛΟ Ιραν και ΑΛΛΟ Ιρακ γιατι Η αντισταση που θα βλεπανε οι Αμερικανε εγινε σκοινη σε χρονο DT!

Καθηστε λοιπον στους καναπεδες σας και απολαυστε ενα ακομη εργο του σπιλμπεργκ! Με νικητη οπως παντα τον αμερικανο!

Και οσο να μασατε την ιδια καραμελα με το ΟΧΥΡΟ του ΙΡαν, ξεχνατε ΕΝΑ μεγαλο θεμα!....ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ ο αμερικανος εχει το πανω χερι!

Μια μονο βομβα (δεν θυμαμαι το ονομα) ηλεκτρομαγνητικη να ριξουν τελειωσαν ΟΛΑ.... Το ιραν θα ειναι σε πρωιστορικη εποχη! Ουτε τηλεποικινωνιες ουτε πυραυλους ουτε πυρινικα ουτε τζιπ ουτε ....... θα μεινει σε εκεινο τον τοπο!

Οποιος αμφιβαλει ας περιμενει λιγους μηνες ή μερες!:worry:

μιλαμε για τακτικο στρατο 18 εκκ.αντρες στο ιραν..... δεν μιλαμε για ιρακ οπου εκει επαιψε ρολο ο ψυχολογικος πολεμος.... βομβα μη συμβατικη δεν θα πεσει διοτι αυτη που λες η e.m.p καταστρεφει μονο ηλεκτρονικα και τιποτα αλλο τα καιει κυριολεκτικα και δεν θα πεσει με τιποτα...

Link to comment
Share on other sites

18 εκατομύρια στρατό ΔΕΝ έχει. Έχει 18 εκ. άντρες που θα μπορούσαν να στρατευτούν σε περίπτωση πολέμου...Αν και δεν θα χρειαστεί καθώς είναι σχεδόν απίθανο να δούμε επίγεια εισβολή.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...