eLiNa_C Δημοσιεύτηκε April 13, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 13, 2006 κορίτσια, έμαθα απο το γυναικολόγο μου ότι στο τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πρέπει να πάμε όλες να το κάνουμε, έτσι? στα καρκινικά κύτταρα λέει είναι πολύ αποτελεσματικό. Παράθεση Είναι φορές που σου μιλώ, κι αυτά που θέλω να σου πω, τα λέω μ' ένα λυγμό μες στη σιωπή μου,περνάει γρήγορα ο καιρός, κι έγινες αναστεναγμός,δεν έφυγες ποτέ απ' τη ζωή μου.Είναι βραδιές όπως αυτή που ένα παράπονο θα βγεί, να σπάσει σαν γυαλί την μοναξιά μου,και θέλω να 'ρθω να σε βρω μα είσαι μακρυά μου. . >μόνο για λίγο να σε δω, να σου μιλήσω, μόνο για λίγο να μπορούσες να 'ρθεις πίσω. . μόνο για λίγο να σε δω, μόνο για λίγο, είναι βραδιές που δεν μπορώ να σ' αποφύγω. .< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
angelina_22 Δημ. April 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2006 κορίτσια, έμαθα απο το γυναικολόγο μου ότι στο τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πρέπει να πάμε όλες να το κάνουμε, έτσι? στα καρκινικά κύτταρα λέει είναι πολύ αποτελεσματικό. Αν ειναι για καλο θα το κανουμε βεβαια!!!Αντε να βρεθει και ενα εμβολιο για ολες τις μορφες καρκινου να σωθει ο κοσμος να μην φοβομαστε!!!! Γνωριζουμε παρενεργειες? Παράθεση http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLiNa_C Δημ. April 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2006 Αν ειναι για καλο θα το κανουμε βεβαια!!!Αντε να βρεθει και ενα εμβολιο για ολες τις μορφες καρκινου να σωθει ο κοσμος να μην φοβομαστε!!!! Γνωριζουμε παρενεργειες? δεν μου ανέφερε παρενέργειες. το μόνο που μου είπε είναι ότι θα είναι 100% αποτελεσματικό στα καρκινικά κύτταρα αλλά ακόμα δεν ξέρει για τα υπόλοιπα . αλλά λέει δεν μας ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα παρα μόνο τα καρκινικά. όλα τα άλλα καταπολεμούνται.θα σωθούν μου λέει πολλά κοριτσάκια.. εγώ θα το κάνω. όλες πρέπει Παράθεση Είναι φορές που σου μιλώ, κι αυτά που θέλω να σου πω, τα λέω μ' ένα λυγμό μες στη σιωπή μου,περνάει γρήγορα ο καιρός, κι έγινες αναστεναγμός,δεν έφυγες ποτέ απ' τη ζωή μου.Είναι βραδιές όπως αυτή που ένα παράπονο θα βγεί, να σπάσει σαν γυαλί την μοναξιά μου,και θέλω να 'ρθω να σε βρω μα είσαι μακρυά μου. . >μόνο για λίγο να σε δω, να σου μιλήσω, μόνο για λίγο να μπορούσες να 'ρθεις πίσω. . μόνο για λίγο να σε δω, μόνο για λίγο, είναι βραδιές που δεν μπορώ να σ' αποφύγω. .< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
angelina_22 Δημ. April 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2006 Αυτο ειναι πολυ ευχαριστο ολες θα το κανουμε!!!! Παράθεση http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. April 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2006 κοριτσια συγνωμη που μπαινω στην κουβεντα σας αλλα πρεπει σιγουρα να το κανετε ολες , ειναι κατι που πρεπει να το κανεις χωρις να ρωτησεις το γιατι , υπαρχουν πολλοι αντρες που φορεις το HPV ειναι τα γνωστα κονδυλωματα που εχουν καποιοι αντρες , αφροδισια αρρωστεια που μεταδιδετε δερματικα δηλαδη το προφυλακτικο δεν σας σωνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. April 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2006 Εμβόλιο εναντίον καρκίνου τραχήλου της μήτρας Η μόλυνση με τον ιό HPV στις γυναίκες, που μεταδίδεται διαμέσου της σεξουαλικής επαφής, είναι η κυριότερη αιτία πρόκλησης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Περίπου 20% των ενηλίκων, μολύνονται σε κάποια φάση της ζωής τους από τον ιό HPV 16. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μολύνσεις αυτές είναι καλοήθεις. Ένα ποσοστό από αυτές όμως, εξελίσσεται σε καρκίνο της γεννητικής και περιπρωκτικής περιοχής. Ένα νέο εμβόλιο εναντίον του ιού HPV-16, που αναπτύχθηκε από Αμερικανούς γιατρούς, αποδείχθηκε ότι μπορεί να μειώνει δραστικά τη συχνότητα μόλυνσης των γυναικών από τον ιό HPV όπως επίσης και τις νεοπλασματικές ανωμαλίες των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας, που προκαλούνται από τον ιό HPV-16. Η επιτυχία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικό εμβολιασμό γυναικών, οι οποίες δεν έχουν ακόμη μολυνθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας. Σε έρευνα που έγινε για τον έλεγχο αποτελεσματικότητας του εμβολίου, συμμετείχαν 2.392 υγιείς γυναίκες, ηλικίας από 16 έως 23 ετών. Με βάση τυχαία κατανομή, σε ένα αριθμό 1.500 γυναικών χορηγήθηκε το εμβόλιο ενώ στις υπόλοιπες χορηγήθηκε εικονικό εμβόλιο χωρίς ενεργό ουσία. Ούτε οι γυναίκες και ούτε οι γιατροί που παρακολουθούσαν τις γυναίκες, γνώριζαν ποιο από τα δύο εμβόλια είχε χορηγηθεί. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει μια αντικειμενική, χωρίς επηρεασμό, αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της δοκιμαζόμενης μεθόδου. Στην αρχή της έρευνας έγιναν μοριακές αναλύσεις για να φανεί κατά πόσο οι γυναίκες είχαν περάσει μόλυνση ή όχι με τον ιό HPV-16. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, όλες οι γυναίκες υποβάλλονταν σε συγκεκριμένο πρωτόκολλο παρακολούθησης, που περιελάμβανε κολποσκόπηση και μοριακές αναλύσεις για την ανεύρεση του DNA του ιού HPV-16. Παράλληλα εξετάζονταν και βιοψίες από τον τράχηλο για αναγνώριση νεοπλασματικών ανωμαλιών των κυττάρων και ανεύρεση του DNA του ιού HPV-16. Τα αποτελέσματα μετά από παρακολούθηση 17,4 μηνών που ακολούθησαν το τέλος του προγράμματος εμβολιασμού, έδειξαν τα ακόλουθα: Από τις γυναίκες που εμβολιάσθηκαν με το εμβόλιο εναντίον του ιού HPV-16, δεν υπήρξε καμία που παρουσίασε μόλυνση με τον ιό HPV-16 Αντίθετα από τις γυναίκες που έλαβαν το εικονικό εμβόλιο, 41 παρουσίασαν συνεχή μόλυνση με τον ιό HPV-16 Από τις γυναίκες που έλαβαν το εικονικό εμβόλιο, 9 παρουσίασαν ενδο-επιθηλιακές ανωμαλίες του τραχήλου που σχετίζονται με καρκίνο Τα συμπεράσματα των ερευνητών είναι ότι το εμβόλιο εναντίον του ιού HPV-16, θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των νέων περιστατικών καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Θα πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε ότι ο ιός HPV-16, ευθύνεται μόνο για το 50% των καρκίνων τραχήλου μήτρας. Υπάρχουν και άλλοι ιοί της οικογένειας των ιών HPV, όπως οι ιοί HPV-18, 33, 31 και 33 οι οποίοι προκαλούν επίσης καρκίνο τραχήλου. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο που δοκιμάσθηκε, μπορεί να προστατεύει μόνο για τον ιό HPV-16 και όχι από τους υπόλοιπους. Σίγουρα οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν και στην ανάπτυξη ενός εμβολίου ευρύτερου φάσματος, το οποίο θα προστατεύει τις γυναίκες από όλες τις ομάδες των ιών HPV. Βιβλιογραφία: A Controlled Trial of a Human Papillomavirus Type 16 V****ne, The New England Journal of Medicine 2002;347:1645-1651, 1704-1705, 21 Νοεμβρίου 2002. Πηγη: medlook Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLiNa_C Δημ. April 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2006 οπότε??? έρχεστε στα λόγια μου... όλες μας να το κάνουμε! Παράθεση Είναι φορές που σου μιλώ, κι αυτά που θέλω να σου πω, τα λέω μ' ένα λυγμό μες στη σιωπή μου,περνάει γρήγορα ο καιρός, κι έγινες αναστεναγμός,δεν έφυγες ποτέ απ' τη ζωή μου.Είναι βραδιές όπως αυτή που ένα παράπονο θα βγεί, να σπάσει σαν γυαλί την μοναξιά μου,και θέλω να 'ρθω να σε βρω μα είσαι μακρυά μου. . >μόνο για λίγο να σε δω, να σου μιλήσω, μόνο για λίγο να μπορούσες να 'ρθεις πίσω. . μόνο για λίγο να σε δω, μόνο για λίγο, είναι βραδιές που δεν μπορώ να σ' αποφύγω. .< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. December 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2006 Νέο εμβόλιο-ασπίδα Προστασία από τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας Εντός του 2007 θα κυκλοφορήσει στην Κύπρο το επαναστατικό εμβόλιο, που θα χορηγείται όχι μόνο σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες αλλά και σε αγόρια. ΙΟΣ HPV 50% των ατόμων που είναι σεξουαλικά ενεργοί είναι θετικοί στον ιό ΤΗΣ ΣΥΛΒΙΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Ένα αποτελεσματικό όπλο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα έχουν στα χέρια τους οι Κύπριοι γιατροί μέσα στους επόμενους μήνες. Εντός του 2007 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά, από την εταιρεία Merck Sharp & Dohme, το πρώτο εμβόλιο που θα παρέχει προστασία από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και ιδιαίτερα από τους τύπους 6, 11 , 16 και 18, που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και ευθύνονται για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου στις γυναίκες και των κονδυλωμάτων και στα δύο φύλα. Σημαντικά στοιχεία σ' ό,τι αφορά τη συχνότητα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την πρόληψη που εφαρμόζεται σήμερα με το τεστ Παπανικολάου, έδωσαν σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη οι Γυναικολόγοι-Μαιευτήρες δρες Ντίνος Μαυρομουστάκης και Γαβριήλ Καλακουτής. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι παγκοσμίως, όπως είπαν, η δεύτερη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του μαστού. Ετησίως εμφανίζονται μισό εκατομμύριο κρούσματα και περίπου οι μισές από τις ασθενείς δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν. Ο ιός HPV είναι παρών σχεδόν σ' όλες τις περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου. Εντούτοις, η πλειοψηφία των HPV λοιμώξεων υποχωρούν αυτόματα, χωρίς παρενέργειες. Μόνο 1% των ατόμων που έχουν τον ιό αναπτύσσουν καρκίνο. Όπως εξήγησε ο δρ Μαυρομουστάκης, στις ομάδες υψηλού κινδύνου για μόλυνση από τον ιό HPV ανήκουν οι γυναίκες ηλικίας 20-24 ετών, οι άντρες ηλικίας 25-29 ετών, τα άτομα που έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους, οι γυναίκες που άρχισαν να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις σε μικρή ηλικία και οι άντρες που δεν έχουν υποβληθεί σε περιτομή. Το κάπνισμα είναι, επίσης, ένας βασικός παράγοντας που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Με βάση διεθνή στοιχεία, το 50% των ατόμων που είναι σεξουαλικά ενεργοί έχουν τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων. Η χρήση προφυλακτικού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, αλλά δεν παρέχει πλήρη προστασία. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αναπτύσσεται αργά και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, δεν διαγιγνώσκεται από το τεστ Παπανικολάου, του οποίου η αξιοπιστία, όπως είπε ο δρ Καλακουτής, φθάνει το 85%. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στην Κύπρο εμφανίζονται ετησίως περίπου 25 περιστατικά διηθητικού καρκίνου του τραχήλου και αντίστοιχος αριθμός γυναικών παρουσιάζει προκαρκινικές βλάβες, οι οποίες ωστόσο θεραπεύονται. Τις συνέπειες του καρκίνου βιώνουν κυρίως οι γυναίκες ηλικίας 35-55 ετών. Η θεραπεία είναι πολύπλοκη και συνήθως προκαλεί επιπλοκές στη γονιμότητα, αφού οι ασθενείς αναγκάζονται να υποβληθούν σε υστερεκτομή. Χορήγηση σε αγόρια ΤO EMBOΛIO κατά του τραχήλου του καρκίνου της μήτρας εξασφάλισε τον περασμένο Σεπτέμβριο έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ήδη κυκλοφόρησε σε ορισμένες χώρες στο εξωτερικό. Η χορήγησή του συνιστάται σε άτομα ηλικίας 9-26 ετών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διευρυνθεί το όριο ηλικίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται και στα αγόρια, ούτως ώστε να προστατευθούν από τα κονδυλώματα και να σταματήσουν να μεταδίδουν τον ιό HPV στις γυναίκες κατά τη σεξουαλική επαφή. source :www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=278858[/url] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. December 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2006 Για παρενεργειες δεν διαβασαμε τιποτα... Επισης πρεπει να εισαι απο καποια ηλικια και πανω ωστε να μπορεις να το κανεις; 'Η οχι;:worry: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
angelina_22 Δημ. December 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2006 Απο οσο ξερω κυριως ειναι για τα κοριτσακια στην εφηβια πριν να ξεκινησουν σεξουαλικη ζωη ετσι ωστε να ειναι καλυμενες για παντα... Παράθεση http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. December 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2006 παιδιά δεν κατάλαβα Παράθεση Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 Σε όλα τα κορίτσια 12-13 ετών το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας Με κάλυψη από τα Ταμεία θα γίνεται το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας στα κορίτσια της προεφηβικής ηλικίας 12 και 13 ετών. Την επίσημη ανακοίνωση έκανε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο Gardasil πρέπει να κάνουν τα κορίτσια αυτής της ηλικίας και θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα και από τις αρχές Μαρτίου οι γονείς θα μπορούν να απευθύνονται στα Ταμεία τους. «Κανείς ανασφάλιστος μετανάστης ή άπορος δεν θα μείνει εκτός της ρύθμισης, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για να γίνει δωρεάν το εμβόλιο και στις κατηγορίες αυτές» δήλωσε ο υπουργός. Τι είναι και πώς προστατεύει το εμβόλιο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 Ευτυχως που θα καλυπτεται απο τα Ταμεια...:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 κορίτσια, έμαθα απο το γυναικολόγο μου ότι στο τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πρέπει να πάμε όλες να το κάνουμε, έτσι? στα καρκινικά κύτταρα λέει είναι πολύ αποτελεσματικό. περυσι απο αυτο ακριβως το κακο εχασα μια φιλη μου,ξεκινησε απο την μητρα και στο τελος επεκταθηκε:( ,στο thread ανιατες ασθενειες το ειχα γραψει,μακαρι αυτο το εμβολιο να εχει θετικα αποτελεσματα,μακαρι.το ευχομαι. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=776654 12-13 xronwn mono free apo arxes martiou...oi upoloipes hlikies to plhrwnoun .uparxoun 2 etairies p to ftiaxnoun h mia to xei 500e k allh sxedon misotimis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 Aν είναι ποτέ δυνατόν! Τι απαράδεκτα ημίμετρα ειναι αυτά! Ούτε καν για όλα τα ανήλικα κοριτσια?? :mad: Να κάνουν αφαιμάξεις απο τον μισθό καθε μήνα ξέρουν, να ανταποκριθουν στις υποχρεώσεις τους, οπως στο θέμα της υγειας αγνοουν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andrebreton Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 να ρωτήσω κάτι; 1.τελικά μέχρι τι ηλικία μπορεί κάποια να το κάνει; 2.αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στην ελλάδα; και αν ναι που μπορεί να το βρει κάποιος; θενκς Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 Ευτυχως που θα καλυπτεται απο τα Ταμεια...:) Μονο για τα κοριτσάκια 12-13 ετών θα είναι τζάμπα. Οι υπόλοιπες κοπέλες/γυναίκες θα το πληρώνουν κανονικά και με τον νόμο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maggie_25 Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 Το εμβόλιο αυτό αφορά μονο νεαρές κοπέλες μέχρι 23 ετών που δεν εχουν επαφές. Δυστηχώς για τις υπόλοιπες γυναίκες αυτή τη στιγμή η μονη λύση ειναι η πρόληψη κανοντας το ετήσιο τέστ ΠΑΠ ώστε αν εμφανιστεί να το προλάβουν στο αρχικό του στάδιο. Κατά τη γνώμη μου επειδή αυτό το θέμα αγγίζει ενα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού και πολλές γυναίκες δεν ξέρουν τη σοβαρότητα αυτού του ιού αλλά και ποσο ευκολο ειναι να το εχεις και να μην εχει εκδηλωθεί (ακόμα τουλάχιστον) καλό θα ήταν τα μεσα μαζικής ενημέρωσης να ενημέρωναν και για την προλυπτική παρακολούθηση αυτών που λογω ηλικίας ή ενεργής σεξουαλικής ζωής δεν μπορούν να κανουν το εμβόλιο. Τώρα όσον αφορά το τι θα καλύπτουν οι ασφάλειες επιτρέψτε μου να γελάσω (με πίκρα). Οι φαρμακοβιομηχανίες κάνανε τρελη διαφήμιση του ιου τον τελευταίο χρόνο για να βγάλουν όσα γίνεται περισσότερα. Πρίν 2 χρόνια δεν ήξερα καν για τον HPV και τώρα ξέρω τα πάντα. Γιατί άραγε? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/21960wood.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 να ρωτησω κατι?ειναι αληθεια οτι δεν πρεπει να εχεις σεξουαλικες επαφες πριν το κανεις αυτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 Μονο για τα κοριτσάκια 12-13 ετών θα είναι τζάμπα. Οι υπόλοιπες κοπέλες/γυναίκες θα το πληρώνουν κανονικά και με τον νόμο... Το ξερω αυτο αλλα και παλι καλο ειναι, γιατι για ενα φαρμακο στον τομεα της προληψης ειναι σπανιο αυτο. Ναι, IRONMAIDEN δυστηχως οπως βλεπεις...:( Το εμβόλιο αυτό αφορά μονο νεαρές κοπέλες μέχρι 23 ετών που δεν εχουν επαφές. Δυστηχώς για τις υπόλοιπες γυναίκες αυτή τη στιγμή η μονη λύση ειναι η πρόληψη κανοντας το ετήσιο τέστ ΠΑΠ ώστε αν εμφανιστεί να το προλάβουν στο αρχικό του στάδιο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jarjap Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 να ρωτησω κατι?ειναι αληθεια οτι δεν πρεπει να εχεις σεξουαλικες επαφες πριν το κανεις αυτο? Όχι ακριβώς. Το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό σε άτομα που είναι ήδη φορείς του ιού HPV-16. Ο συγκεκριμένος ιός μεταδίδεται κατά κύριο λόγω σεξουαλικά. Άρα σε άτομα που είναι σεξουαλικά ενεργά αλλά όχι φορείς του ιού (εάν κάποιος είναι φορέας διαπιστώνεται με εξετάσεις) μπορεί να γίνει το εμβόλιο. Πρακτικά όμως όσο αυξάνει η ηλικά αυξάνουν και οι πιθανότητες να είναι κάποιος/α φορέας του ιού. Edit: Κλινικές δοκιμές στο εξωτερικό πάντως έχουν δείξει ότι εμβόλιο μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε γυναίκες μέχρι και 55 ετών (με την απαραίτητη πρυπόθεση ότι δεν είναι ήδη φορείς του ιού) Παράθεση Open your Windows to Freedom! [sIGPIC][/sIGPIC] http://www.reactos.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 Όχι ακριβώς. Το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό σε άτομα που είναι ήδη φορείς του ιού HPV-16. Ο συγκεκριμένος ιός μεταδίδεται κατά κύριο λόγω σεξουαλικά. Άρα σε άτομα που είναι σεξουαλικά ενεργά αλλά όχι φορείς του ιού (εάν κάποιος είναι φορέας διαπιστώνεται με εξετάσεις) μπορεί να γίνει το εμβόλιο. Και γι' αυτό τον λόγο προφανώς (λόγω της μη αποτελεσματικότητας) δεν θα χορηγείται δωρεάν στις υπόλοιπες ηλικίες;Δεν κατάλαβα το max 13 πως βγήκε,δηλαδή αν μια κοπέλα δεν έχει επαφές στα 16 και τα 18 της δεν δικαιούται να το κάνει δωρεάν :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maggie_25 Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 Δεν κατάλαβα το max 13 πως βγήκε,δηλαδή αν μια κοπέλα δεν έχει επαφές στα 16 και τα 18 της δεν δικαιούται να το κάνει δωρεάν :confused: Υπολολίζουν τον μέσο όρο ηλικίας που το κορίτσια αδιαθετούν για πρώτη φορά. Με συγχωρείται για την εκφραση :O . Θεωρούν οτι αυτή η ηλικία είναι η ιδανικότερη. Αυτό δεν αποκλείει τις υπόλοιπες μικρές ηλικίες. Επίσης τα ταμεία επρεπε να βάλουν μια ηλικία - πλαφόν γιατι αν το διαθέτανε δωρεαν δεν θα υπήρχαν εσοδα για αυτους που θα το φερουν στην Ελλάδα ;) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/21960wood.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miranta Δημ. February 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2007 οριστε... μιλησε η συμπατριωτισσα και εβαλε τα πραγματα σε μια ταξη... παντως μεταξυ μας... τα φαρμακα τα ιδια γεννανε αρρωστιες... κουραστηκα πριν καν αρχισω...ετσι θα λεμε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts