Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα

γραφω στο παρων φορουμ για πρωτη φορα γιατι με πνιγει η αγανακτηση με την δολια πρακτικη της vodafone.

Λιγο πριν τα χριστουγεννα και συγκεκριμενα στις 2 δεκεμβριου αλλαξα απο cosmote σε vodafone γιατι η τελευταια εδινε σε καλυτερη τιμη το κανουργιο iphone 4s.Εκανα διετες συμβολαιο ευελικτο επαγγελματικο 300 με παγιο περιπου 62 ευρω το μηνα (ειχα μια εκπτωση λογω hol double play στο γραφειο) και 750 ΜΒ ιντερνετ.Πριν ημουν στην cosmote και σπανια ξεπερνουσα το παγιο μου.

Ο πωλητης που μου εκανε το συμβολαιο ποτε δεν μου εξηγησε οτι καθε 8 του μηνα μηδενιζεται ο δωρεαν χρονος ομιλιας οποτε εγω για να μην χρεωθω παραπανω θα επρεπε απο την 2 Δεκ μεχρι την 8η Δεκ να μιλησω μονο οσα λεπτα αναλογουν σε αυτο το διαστημα.Σαν πελατης νομιζα οτι απο την στιγμη που κανω το συμβολαιο ξεκινουν και τα 300 λεπτα δωρεαν ομιλιας.Αποτελεσμα:100 ευρω λογαριασμος μεσα σε 2 μολις εβδομαδες.Καλη και προπαντως πονηρη μαγκια τους.Τελος παντων το χωνεψα αλλα δυστυχως αυτο ηταν μονο ενα μικρο πρελουδιο σε οτι θα ακολουθουσε...

Ο πωλητης της vodafone που μου εκανε το συμβολαιο με ειχε διαβεβαιωσει οτι περιπου στο 80% του χρονου ομιλιας που εχω εξαντλησει θα μου ερχεται ενα μηνυμα για να ξερω τι μου γινεται και να μην υπερχρεωνομαι.Αμ δε...

Λιγο μετα τις γιορτες μου ερχεται ο 2ος λογαριασμος πανω απο 100 ευρω.Παιρνω τηλεφωνο την εξυπηρετηση πελατων και ο υπαλληλος με ενημερωνει οτι δεν μου ηρθε μηνυμα γιατι ολο αυτο το διαστημα η εταιρια εκανε upgrade στο συστημα και ετσι δεν εστελνε μηνυματα γενικως.Τον ρωταω αν πρεπει να κανω κατι εγω για να ενεργοποιηθει αυτη η υπηρεσια με τα μυνηματα και να μην την ξαναπατησω και μου απαντα οτι δεν χρειαζεται,ειναι ηδη ενεργοποιημενη.Το χωνευω κι αυτο γιατι δεν ξερω τι με περιμενει στην συνεχεια καθως δεν εχω αντιληφθει οτι ο λογαριασμος που μου ηρθε ειχε μια μικρη υποσημειωση:οτι η full χρεωση λογω αδυναμιας του συστηματος θα γινει στον ΕΠΟΜΕΝΟ λογαριασμο.

Εχθες λοιπον παραλαμβανω τον 3ο λογαριασμο περιμενοντας επιτελους να επιστρεψω στα συνηθη ποσα.Ανοιγω λοιπον και βλεπω...281 ευρω!!!Περνω τηλεφωνο την εξυπηρετηση πελατων."Γιατι δεν μου ερχονται μυνηματα?""Δεν δικαιουστε μηνυμα καθως εχετε εταιρικο προγραμμα ενω αυτα αποστελλονται μονο σε ιδιωτες!"..."Μα ο προηγουμενος υπαλληλος μου ειχε πει να μην ανυσηχω κι οτι ολα ειναι ενταξει,το μηνυμα θα ερχεται κανονικα""Τι να σας πω ,εχετε δικιο,θα διαβιβασω το παραπονο σας και θα επικοινωνησουμε μαζι σας στις επομενες 5 ημερες".

Θα δωσω μεσα σε 2 μηνες συνολικα περιπου 500 ευρω!!Οι μαγκες τα εβγαλαν τα λεφτα της συσκευης στο πιτς φιτιλι.Εγω τι πρεπει να κανω τωρα?Να το δεχτω αδιαμαρτυρητα?Για να πω την αληθεια σκοπευω να το τραβηξω στα ακρα,εγραψα ομως εδω μηπως παρω μια δευτερη γνωμη.Αυτα και συγγνωμη για το μακροσκελες post.

Τελικά όλα καλά,μου πίστωσαν το ποσό για τον επόμενο λογαριασμό :)

Παιδια μια πληροφορια

Ειμαι στο Unlimited 60

Ισχυει οτι ο ελαχιστος χρονος χρεωσης ανα κληση ειναι 60 sec και μετα χρεωση ανα δευτερολεπτο?

ναι για εκτος βονταφον οπως τα λεει ο psyduck2:),

αλλα για βονταφον+σταθερα, 3 λεπτα ανα κληση χρεωνεσαι τουλαχιστον.

και προσοχη γιατι καμποσοι βλεπω γνωστοι μου δεν το ξερουν,

χρεωση υφισταται και με το που βγει τηλεφωνητης στα 3-4-5 χτυπηματα,οσα εχει καθε εταιρια.

οποτε να μετρατε χτυπους και μετα κλεινετε και ξαναπαιρνετε μετα:rolleyes:,που καταντησαμε ε:p

να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!,

μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ!

Προσπαθώ να μπω στο my account μέσα από την εφαρμογή my vodafone του κινητού μου αλλά μου βγάζει μήνυμα "τεχνικό σφάλμα" . Από το laptop μου μπαίνω κανονικά . Τι παίζει;
London for ever

ναι για εκτος βονταφον οπως τα λεει ο psyduck2:),

αλλα για βονταφον+σταθερα, 3 λεπτα ανα κληση χρεωνεσαι τουλαχιστον.

και προσοχη γιατι καμποσοι βλεπω γνωστοι μου δεν το ξερουν,

χρεωση υφισταται και με το που βγει τηλεφωνητης στα 3-4-5 χτυπηματα,οσα εχει καθε εταιρια.

οποτε να μετρατε χτυπους και μετα κλεινετε και ξαναπαιρνετε μετα:rolleyes:,που καταντησαμε ε:p

Η ελάχιστη διάρκεια κλήσης είναι το 1 λεπτό, όχι τα 3, ανεξαρτήτως προορισμού. Αυτό ισχύει και για τον προπληρωμένο χρόνο του προγράμματος (είτε σταθερά, είτε VF, είτε κινητά άλλων παρόχων) και για την χρέωση μετά την εξάντληση αυτού.

Όσον αφορά τον τηλεφωνητή, αυτό ίσχυε ανέκαθεν σε όλους τους παρόχους κινητής. Ωστόσο, χρέωση δεν υφίσταται άμεσα με το που ακουστεί το μήνυμα: Η κλήση σας προωθείται, αλλά μετά από αυτό.

Η ελάχιστη διάρκεια κλήσης είναι το 1 λεπτό, όχι τα 3, ανεξαρτήτως προορισμού. Αυτό ισχύει και για τον προπληρωμένο χρόνο του προγράμματος (είτε σταθερά, είτε VF, είτε κινητά άλλων παρόχων) και για την χρέωση μετά την εξάντληση αυτού.

για δωσε το link που το λεει αυτο (για το 1 λεπτο στα απεριοριστα).... γιατι εγω θυμαμαι οτι ελεγε 3λεπτα (για τα 'απεριοριστα') και μολις τωρα το ειδα οτι 'δια μαγειας' δε λεει πουθενα τιποτα :lol:

συνηθισμενη πολιτικη της vodafone να κρυβει χρεωσεις, οπως επισης να αλλαζει χρεωσεις χωρις να βγαζει επισημη ανακοινωση... ;)

http://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/tariffDetails.action?tariffPlanId=14246

20.Σε όλα τα προγράμματα η χρέωση για εθνικές κλήσεις ομιλίας ή/και βίντεο-κλήσεις γίνεται ανά δευτερόλεπτο με ελάχιστη διάρκεια κλήσης τα 60 δευτερόλεπτα και η χρέωση του Internet γίνεται ανά ΚΒ (εντός και εκτός της ενσωματωμένης στο μηνιαίο πάγιο χρήσης).

για δωσε το link που το λεει αυτο (για το 1 λεπτο στα απεριοριστα).... γιατι εγω θυμαμαι οτι ελεγε 3λεπτα (για τα 'απεριοριστα') και μολις τωρα το ειδα οτι 'δια μαγειας' δε λεει πουθενα τιποτα :lol:

συνηθισμενη πολιτικη της vodafone να κρυβει χρεωσεις, οπως επισης να αλλαζει χρεωσεις χωρις να βγαζει επισημη ανακοινωση... ;)

νομιζω ποτε δεν ειχε τα τρια λεπτα ελαχιστη διαρκεια κλησης. και η κλεψια εχει τα ορια της

[sIGPIC][/sIGPIC]

νομιζω ποτε δεν ειχε τα τρια λεπτα ελαχιστη διαρκεια κλησης. και η κλεψια εχει τα ορια της

Στα καρτοσυμβολαια εχει νομιζω! Οχι δεν τα εχεις δει ολα παικτη!:p

νομιζω οτι δεν ειναι 3 λεπτα στα καρτοσυμβολαια

[sIGPIC][/sIGPIC]

παιδια ηρθε στην κοπελα μου μηδενικος λογαριασμος απο την vodafone.μην με ρωτατε πως εγινε δεν ξερουμε και δεν θελω να μαθω.ευχαριστουμε vodafone και τον επομενο μηνα παλι τετοια.

Dalton114 εγώ θα σου πρότεινα μια επικοινωνία με το τμήμα εξυπηρέτησης πελάτων γιατί πολύ φοβάμαι ότι ναι μεν αυτόν τον μήνα δεν ήρθε πάγιο αλλά τον επόμενο θα λάβει πάγιο για 60 ημέρες αλλά και η χρήση για 60 ημέρες...

Δυστυχώς η αναβάθμιση που έκαναν τον Ιανουάριο τους έβγαλε πολλά προβλήματα αλλά τα παιδιά που είναι στο τμήμα εξυπηρέτησης είναι ευγενικά και πρόθυμα να βοηθήσουν, τουλάχιστον με εμένα όποτε τους καλώ πάντα με βοηθάνε...όπως και με τον τελευταίο μου λογαριασμό.

Προσπαθώ να μπω στο my account μέσα από την εφαρμογή my vodafone του κινητού μου αλλά μου βγάζει μήνυμα "τεχνικό σφάλμα" . Από το laptop μου μπαίνω κανονικά . Τι παίζει;

Μάλλον έχεις βάλει το application από όσο έχω καταλάβει...περίεργο τυχαίνει να το χρησιμοποιώ και εγώ, δεν μου έχει εμφανίζει ποτέ τέτοια δυσλειτουργία. :(

Να υποθέσω ότι μπορείς γενικότερα να συνδεθείς από το κινητό σου στο internet...μήπως να έκανες απεγκατάσταση της εφαρμογής και να την ξαναπέρναγες πάλι; (χαζή πρόταση... αλλά δεν ξέρεις καμία φορά.)

Δεν έχει...

νομιζω οτι δεν ειναι 3 λεπτα στα καρτοσυμβολαια

Εχεις δίκιο...

Δείτε εδώ...

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=8851

Κλήσεις και βιντεοκλήσεις προς: Vodafone, Cosmote, Wind, κινητό Q-Telecom, ΟΤΕ, και όποιο άλλο εθνικό δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας. (Χρέωση ανά δευτερόλεπτο, ελάχιστος χρόνος χρέωσης 60 δευτερόλεπτα)

Edited by Petros the Great
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων
[sIGPIC][/sIGPIC]Σοφός δεν είναι μόνο αυτός που ξέρει πολλά αλλά αυτός που ξέρει που να βρει τα υπόλοιπα Bacon

Μάλλον έχεις εταιρική σύνδεση. Εμάς με τις εταιρικές μάλλον η Vodafone δεν μας έχει και πολύ σε εκτίμηση. Η εφαρμογή της δεν λειτουργεί για εμάς.

Λεωνίδας

Μάλλον έχεις εταιρική σύνδεση. Εμάς με τις εταιρικές μάλλον η Vodafone δεν μας έχει και πολύ σε εκτίμηση. Η εφαρμογή της δεν λειτουργεί για εμάς.

Όχι , δεν έχω εταιρική σύνδεση . Κανονική έχω .

London for ever

Όχι , δεν έχω εταιρική σύνδεση . Κανονική έχω .

μεσω σαιτ παντως μπαινεις κανονικα. Χθες βραδυ δεν μπορουσα, τωρα ολα καλα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για προγράμματα έως 60 ευρώ, η έκπτωση στο λογαριασμό του κινητού είναι 5 ευρώ. Τα υπόλοιπα 5 πάνε στον λογαριασμό της HOL. Σωστός είναι ο λογαριασμός σ'αυτό. 19.60 πρέπει να έρχεται τελική τιμη με τον φορο κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα.Νόμιζα ότι τα 10 πάνε στην βονταφον,και άλλα 5 στην χολ.Ευχαριστώ! Είναι 31.90€ ,χωρίς φπα και φόρο..και μετά με κάτι χρεώσεις(0.20€) και φόρο,πάει στα 35,95..και μετά με το φπα πήγε στα 44,22€

από vodafone unlimited 45Καλά είναι;έχω και έκπτωση αντί επιδότησης .

Έχω μπερδευτεί άπειρα τώρα.. :S

Edited by xtrmsnpr

- - - -

Όσον αφορά τον τηλεφωνητή, αυτό ίσχυε ανέκαθεν σε όλους τους παρόχους κινητής. Ωστόσο, χρέωση δεν υφίσταται άμεσα με το που ακουστεί το μήνυμα: Η κλήση σας προωθείται, αλλά μετά από αυτό.

a ωραιος κοτσιανη ,τουλαχιστον να μην φρικαρω οταν βγαινει ο τηλεφωνητης αμεσως,εχω 2-3 δευτερα να το κλεισω:)

και ναι παρολο που παλια μου το χε επιβεβαιωσει το cc,βλεπω στον λογαριασμο μου τωρα 1 λεπτο η min χρεωση σε κληση προς τα απεριοριστα μου..

περιεργο.,μηπως παλια ηταν 3 λεπτα και εγινε 1??

Edited by mertaghon2

a ωραιος κοτσιανη ,τουλαχιστον να μην φρικαρω οταν βγαινει ο τηλεφωνητης αμεσως,εχω 2-3 δευτερα να το κλεισω:)

και ναι παρολο που παλια μου το χε επιβεβαιωσει το cc,βλεπω στον λογαριασμο μου τωρα 1 λεπτο η min χρεωση σε κληση προς τα απεριοριστα μου..

απο οσο θυμαμαι ποτε δεν ηταν 3 λεπτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

απο οσο θυμαμαι ποτε δεν ηταν 3 λεπτα.

Χμ μηπως το μπερδευω με του cu της μανουλας μ?:p

θυμαται κανεις αλλος παιδες?

Χμ μηπως το μπερδευω με του cu της μανουλας μ?:p

θυμαται κανεις αλλος παιδες?

στο cu που είχα,από τα 1500,ήταν 3λέπτα..αν μιλούσα 1-2.30..πάλι για 3' θα μου το αφαιρούσε..

στην σύνδεση 45'' δεν είναι ή έχει πάει 1' ;

- - - -

για προς βοντα παντα που λεμε, ναι 1 ειναι σιγουρα,

μην ειναι 3 λεμε τωρα:p

δεν ειναι ,οπως ειδα στον λογαρισμο μου,3 ,αλλα 1.

απλα αναρωτιεμαι μηπως ως πριν λιγους μηνες ηταν 3,

διοτι αυτο θυμαμαι..

μπα που να το βρουμε τωρα,,....,ενα ειναι κ τελος!:p

3 λεπτά ειναι στα καρτοκινητα και στα καρτοσυμβολαια.

στις συνδέσεις είναι 1 λεπτό. τσεκαρισμένο σίγουρα αυτό και ισχύει το ίδιο και για την cosmote πλέον.

Ναι, όταν ακούγεται το μήνυμα της εκάστοτε εταιρίας για προώθηση κλήσης, έχεις κανα 2 δευτερόλεπτα να το κλείσεις. Αν τυχόν σε καλωσορίσει στον τηλεφωνητή, έστω και χωρίς ν'αφήσεις μήνυμα, το χρεώθηκες το 1 λεπτό.

3λεπτα ήταν στα καρτοκινητά, όχι στα συμβόλαια. Με αυτό το μπερδεύεις.

Ναι, όταν ακούγεται το μήνυμα της εκάστοτε εταιρίας για προώθηση κλήσης, έχεις κανα 2 δευτερόλεπτα να το κλείσεις. Αν τυχόν σε καλωσορίσει στον τηλεφωνητή, έστω και χωρίς ν'αφήσεις μήνυμα, το χρεώθηκες το 1 λεπτό.

3λεπτα ήταν στα καρτοκινητά, όχι στα συμβόλαια. Με αυτό το μπερδεύεις.

απο ποιον και πως καθοριζεται το ποσες φορες θα χτυπησει η γραμμη μεχρι να βγει ο τηλεφωνητης?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μάλιστα.Νόμιζα ότι τα 10 πάνε στην βονταφον,και άλλα 5 στην χολ.Ευχαριστώ! Είναι 31.90€ ,χωρίς φπα και φόρο..και μετά με κάτι χρεώσεις(0.20€) και φόρο,πάει στα 35,95..και μετά με το φπα πήγε στα 44,22€

από vodafone unlimited 45Καλά είναι;έχω και έκπτωση αντί επιδότησης .

Έχω μπερδευτεί άπειρα τώρα.. :S

τον πλήρωσα..αλλά πείτε μου όμως!

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=10346 πάει στα 40.50 με την έκπτωση παγίου

Είναι σωστή η χρέωση έτσι;

Edited by xtrmsnpr

- - - -

απο ποιον και πως καθοριζεται το ποσες φορες θα χτυπησει η γραμμη μεχρι να βγει ο τηλεφωνητης?

Νομίζω πως όλα τα δίκτυα έχουν έναν στάνταρ χρόνο μέχρι να βγει ο τηλεφωνητής, κάπου στα 25 δεύτερα, αν ο συνδρομητής έχει προώθηση στον τηλεφωνητή. Αλλιώς, νομίζω ότι ο χρόνος αυξάνεται κάπου στα 50 δεύτερα και τερματίζει η κλήση, χωρίς να βγει εννοείται τηλεφωνητής.

Ναι φιλε κοτσιανη με το cu θα τομπλεξα:)

Εγω το αφηνω σε μη βονταφον,σταθερα να χτυπα μονο τρεις φορες και λιγο πριν την τεταρτη το κλεινω..μπακαλικος τροπος αλλα βαριεμαι να θυμαμαι σε ποσους χτυπους χρεωνει η καθε εταιρια...:O

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών