dexter_ Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο Capacitor είναι βαλτός από τη ΔΑΠ (ή την οποιαδήποτε ΔΑΠ τέλος πάντων) για να αποδείξει ότι οι καταλήψεις γίνονται μόνο γιατί κάποιοι βαριούνται να δώσουν μαθήματα:lol::lol: :wacko: (κάποιοι ναι, ψηφίζουν κατάληψη γι'αυτό και δεν είναι προς τιμήν τους, αλλά ο ΛΟΓΟΣ για τον οποίο γίνονται καταλήψεις δεν είναι αυτός). Πραγματικά μας τρέλανες Capacitor. Κι εγώ κουράστηκα στις Πανελλήνιες, κουράζομαι στη σχολή μου αλλά... όχι κι έτσι... Οι άλλοι δηλαδή που είναι duracell όπως λες, να κάνουν υποχρεωτικές διακοπές;:lol: Κι εγώ στηρίζω την κατάληψη στο τμήμα μου αλλά για τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνει, για τον αγώνα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Όχι για να μη δώσω μαθήματα. Και αν σπάσει η κατάληψη από Δευτέρα που έχουμε νέα ΓΣ, θα συνεχίσω κανονικά το διάβασμα που έκανα όλο το εξάμηνο, αλλά και μέσα στην κατάληψη;) Παράθεση http://agfacts.tamu.edu/D11/Extension/animal%20science/Kids/072303_baby_sheep.jpg Άντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι, άντε πες του ότι η Dolly δεν είναι προβατάκι... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theoni Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 τει πειραια θα γινει συνελευση τη δευτερα? ξερουμε αν θα γινουν μαθηματα το πρωι,κατα τις 8? Να πας κανονικά στο μαθημά σου! Οι συνελέυσεις δεν γίνονται ποτέ 8 η ώρα, οπότε μάθημα θα γίνει. Άλλωστε στη συνέλευση είχαν πεί ότι το ΤΕΙ θα ανοίξει τη Δευτέρα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Κι εγώ στηρίζω την κατάληψη στο τμήμα μου αλλά για τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνει, για τον αγώνα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Kαι ποιος αγώνας είναι αυτός; Ο αγώνας του να μην αλλάξει ποτέ τίποτα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALekz182 Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο Capacitor είναι βαλτός από τη ΔΑΠ (ή την οποιαδήποτε ΔΑΠ τέλος πάντων) για να αποδείξει ότι οι καταλήψεις γίνονται μόνο γιατί κάποιοι βαριούνται να δώσουν μαθήματα:lol::lol: :wacko: (κάποιοι ναι, ψηφίζουν κατάληψη γι'αυτό και δεν είναι προς τιμήν τους, αλλά ο ΛΟΓΟΣ για τον οποίο γίνονται καταλήψεις δεν είναι αυτός). Πραγματικά μας τρέλανες Capacitor. Κι εγώ κουράστηκα στις Πανελλήνιες, κουράζομαι στη σχολή μου αλλά... όχι κι έτσι... Οι άλλοι δηλαδή που είναι duracell όπως λες, να κάνουν υποχρεωτικές διακοπές;:lol: Κι εγώ στηρίζω την κατάληψη στο τμήμα μου αλλά για τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνει, για τον αγώνα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Όχι για να μη δώσω μαθήματα. Και αν σπάσει η κατάληψη από Δευτέρα που έχουμε νέα ΓΣ, θα συνεχίσω κανονικά το διάβασμα που έκανα όλο το εξάμηνο, αλλά και μέσα στην κατάληψη;) Λοιπον...κατι μου λεει οτι το thread χανει τη λογικη του...κοιταξε,δε νομιζω πως επρεπε να ειναι βαλτος ο capacitor για να πει οτι βαριεται να κανει μαθημα-εδω εσυ δειχνεις τα πιστευω σου(φανταζομαι ΠΚΣ),απο την αλλη διαφωνω σχεδον με ολες τις φοιτητικες παραταξεις στο γεγονος οτι εκτος απο τους υπευθυνους και αλλα 5 το πολυ ατομα απο καθε παραταξη δεν γνωριζουν επακριβως ποσο αρνητικη θα ειναι η επιδραση του αρθρου στο μελλον. Τερμα λοιπον με τα κομματικα. Αν τωρα με το να κλεινουμε τις σχολες εχουμε βγαλει κατι μεχρι τωρα,οσοι εχουν ποτε ασχοληθει ξερουν (ολα μα σχεδον ολα τα νομοσχεδια των εκαστωτε κυβερνησεων εχουν ψηφιστει) και οι μονοι χαμενοι ειναι Μαθητες&φοιτητες. Με τσαντιζει το γεγονος οτι ολα τα εχουμε κλεισει σε μια λογικη "Ωχαδελφισμου",φταινε παντα οι αλλοι για την κατασταση στην παιδεια,αφηστε ρε σεις αυτες τις πανπαρες μεταξυ μας...Αφου ολοι στα rχιδια μας ειμαστε για τις σχολες,το οτι παρακολουθουμε δυο μαθηματα και οτι διαβαζουμε πεντε σημειωσεις δεν μας εκανε φοιτητες,αφηστε που δεν εχει κανεις τα κοτσια αν ειναι κουρασμενος κ δε γουσταρει, να πει εγω σταματαω μεχρι να νιωσω οτι ξεκουραστηκα-γιατι με την καταληψη λεει στη μαμα κ τον μπαμπα οτι οι αλλοι φταινε που την εκλεισαν την σχολη. Δεν ξερω ρε παιδια εσεις σε τι σχολες ειστε,αλλα εγω απο πειρα σας λεω οτι το να χανεις επαφη με τη σχολη ειναι οτι χειροτερο,ειμαι στο τριτο ετος του Στατιστικου και παλευω να βγαλω τη σχολη καπως νωρις γιατι δουλευα παραλληλα μεχρι προσφατα και η σχολη ειναι δυσκολη.Ε,τι να μου πουν τωρα οι αλλοι που την κλεισανε κ εχασα την προηγουμενη εξεταστικη και κοπροσκυλιαζουν ολη μερα για καφε?Αν χασω και αυτην- που στο ΠαΠει ειναι διπλη! - καλυτερα να μην ξαναδωσω,και αυτα ισχυουν και για αλλους,οχι μονο για μενα. Μ' αυτα κ μ'αυτα στην τελικη οι λιγοι αλλοι (καθηγητες,πολιτικη ηγεσια,γονεις) που μπορει να ενδιαφερονταν να μας βοηθησουν χανουν την υπομονη και τη θεληση τους και μενουμε παλι μονοι μας να τσακωνομαστε. Μην απορουμε γιατι ολα μας φαινονται στραβα...Εκει που ειναι χαλια εμεις ερχομαστε και τα αποτελειωνουμε... υ.γ.με συγχωρειτε για το μεγεθος του ποστ αλλα επρεπε να τα πω. Παράθεση http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg Sleepless Degenerate Drunk. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dexter_ Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 εδω εσυ δειχνεις τα πιστευω σου(φανταζομαι ΠΚΣ) Δεν έδειξα κανένα συγκεκριμένο πιστέυω όπως λες, όπως και δεν ανήκω σε καμιά παράταξη ούτε σκοπεύω να μπω γιατί μάτια έχω και βλέπω... Οπότε λάθος φαντάζεσαι. Απλά είπα την άποψή μου. Αν είναι να το κάνουμε το θρεντ βήμα για υπονοούμενα και εικασίες, τότε ναι, έχασε το νόημά του. Φιλικά. Παράθεση http://agfacts.tamu.edu/D11/Extension/animal%20science/Kids/072303_baby_sheep.jpg Άντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι, άντε πες του ότι η Dolly δεν είναι προβατάκι... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Δεν έδειξα κανένα συγκεκριμένο πιστέυω όπως λες, όπως και δεν ανήκω σε καμιά παράταξη ούτε σκοπεύω να μπω γιατί μάτια έχω και βλέπω... Οπότε λάθος φαντάζεσαι. Απλά είπα την άποψή μου. Αν είναι να το κάνουμε το θρεντ βήμα για υπονοούμενα και εικασίες, τότε ναι, έχασε το νόημά του. Φιλικά. Δε μας είπες όμως τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζεις την κατάληψη. :) Τελικά ο μόνος ο οποίος έδωσε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους είναι υπέρ ήταν ο capacitor ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dexter_ Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Δε μας είπες όμως τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζεις την κατάληψη. :) Τελικά ο μόνος ο οποίος έδωσε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους είναι υπέρ ήταν ο capacitor ;) :lol: Ρε παιδιά ειλικρινά δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάτσω να σας εξηγήσω τους λόγους... Σε ΓΣ πηγαίνετε, τηλεόραση βλέπετε, εφημερίδες διαβάζετε... άρα είστε ενημερωμένοι επί του θέματος! Δεν έχω το στυλάκι που έχουν ορισμένοι, κυρίως οργανωμένοι σε κάποια παράταξη, να αρχίζω να λέω "οι λόγοι μπλα μπλα μπλα ο κοινωνικός αποκλεισμός κτλ" και άλλα τέτοια:lol: ... Ο λόγος είναι τα μέτρα αυτά που πρόκειται να περάσουν χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και με τη χρησιμοποίηση ψευδών επιχειρημάτων... Όπως πχ ότι τα ιδιωτικά αν ιδρυθούν θα κάνουν καλό στα δημόσια, γιατί θα αναβαθμιστούν (τα δημόσια) λόγω ανταγωνισμού... Λες και θα ανοίξει εδώ κανένα παράρτημα του Χάρβαρντ. Το πολύ πολύ τα ΚΕΣ να αναβαθμιστούν σε αμφιβόλου αξίας "ΑΕΙ" και να υποβαθμιστούν κι άλλο τα ήδη υποβαθμισμένα πτυχία μας. Ειλικρινά, χρειάζεται να αρχίσω να εξηγώ τους λόγους; Όπως και πάρα πολλοί φοιτητές όπως αποδείχθηκε και το Μάη-Ιούνη και όπως αποδεικνύεται και τώρα, είμαι ενάντια στην περιβόητη αναθεώρηση. Ναι, πρέπει να γίνουν αλλαγές, ναι το Πανεπιστήμιο έχει προβλήματα, αλλά η λύση δεν είναι μια σειρά αντιδραστικών μέτρων που χειροτερεύουν την κατάσταση. Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί και να λέτε "δε θα συμβεί σε μένα" αλλά πχ αυτό το μέτρο που θα έθεταν στο Νόμο Πλαίσιο, το γνωστό 3+1, όπου έδινες 3 φορές ένα μάθημα και αν κοβόσουν και την 3η το έδινες μια 4η σε μια επιτροπή και ΑΝ ξανακοβόσουν, έχε γεια Πανεπιστήμιο... Σκεφτήκατε ποτέ ότι ίσως ένα μάθημα να μη σας "πάει" όπως λέμε καμιά φορά, να είναι τρομερά δύσκολο και όσο και να το διαβάζετε να χρειαστείτε 5 φορές για να το περάσετε... Ε λοιπόν αν αυτό το μέτρο περνούσε, πολλοί από μας θα λέγαμε "έχε γεια"... Και χάρη στις καταλήψεις και χάρη στις πορείες του καλοκαιριού, χάρη στη γενικότερη αντίδραση, αυτό το μέτρο πάγωσε... Πάνω στο θέμα της εξεταστικής... Δε λέω ότι αν μετατεθεί η εξεταστιτκή εγώ θα χαρώ! :wacko: Ίσα ίσα με δυσκολεύει παραπάνω, μιας και δεν είμαι απο Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζω αλλά από του διαόλου τη μάνα :lol: Αλλά δυστυχώς υπάρχει αυτό το τίμημα, όταν τίθενται θέματα σοβαρά και όταν πρέπει να θέσεις προτεραιότητες! Όσοι είναι υπέρ της αναθεώρησης ή απλά δε θέλουν την κατάληψη μπορούν να ψηφίζουν τα πλαίσια που στις ΓΣ κατεβαίνουν ως υπέρ της αναθεώρησης ή κατά της κατάληψης, όσοι είναι κατά, ψηφίζουν τα ανάλογα... Είναι απλό. Δεν έγινε καμία κατάληψη "τσαμπουκά". ΑΝ έγινε, τότε είναι καταδικαστέο. Σε μας τουλάχιστον, πάντα τηρούνται οι κανόνες. Για να γίνει μια ΓΣ πρέπει να παρίσταται ένα συγκεκριμένο ποσοστό του συλλόγου, αλλιώς απλά δε γίνεται η ΓΣ! Δεν τίθεται δηλαδή θέμα λήψης αποφάσεων από μια μειοψηφία. Και ξαναλέω, αν αυτό έγινε κάπου, είναι μεγάλη ***κία. Διαφωνώ με τον Capacitor όχι επειδή όπως λέει "δεν είναι ντούρασελ", αλλά γιατί αν βρε αδερφέ κουράστηκες, μη δώσεις κανένα μάθημα σε αυτή την εξεταστική! Δώσε τα όλα μαζεμένα αργότερα. Δεν είναι λογικό επιχείρημα αυτό... Αλλά επιχείρημα επίσης δεν είναι ότι "αφού ούτως ή άλλως δε θα βρούμε δίκιο, ας κάνουμε την εξεταστική μας και είμαστε οκ". Γιατί; Μα γιατί οι νόμοι αυτοί δε μας αφορούν μόνο όσο είμαστε φοιτητές, αλλά και μετά, όταν θα πάρουμε ένα πτυχίο που θα έχει και ο διπλανός μας, κι ας είχε απολυτήριο 5. Αυτός βλέπεις το πτυχίο του το πήρε από το ιδιωτικό... Και, για να πονηρευτούμε και λίγο, αν οι μαθητές που έβγαλαν κάτω από 10 δεν μπορούν να μπουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (γιατί όπως δήλωσε η Υπουργός τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι χώρος επιστήμης και πρέπει οι φοιτητές να έχουν ένα υπόβαθρο), στα ιδιωτικά ΠΩΣ θα εισάγονται; Με τι κριτήρια; Προφανώς με κανένα κριτήριο, αφού θα είναι ιδιωτικά. Άρα εκεί δε θα μας πειράζει που θα βγαίνει πχ φιλόλογος με βαθμό απολυτηρίου 5; :rolleyes: Τεσπα αυτά... Δεν έχω λόγο ούτε σκοπό να μπω σε αντιπαράθεση με κανένα γιατί δεν εξυπηρετώ και κανένα συμφέρον ώστε να αξίζει να χαλαστώ:lol: Οπότε αν η συζήτηση συνεχιστεί όμορφα όπως τώρα, τότε οκ... Αλλά υπονοούμενα "είσαι στο ΤΑΔΕ κόμμα, είσαι πρόβατο, στηρίζεις κατάληψη για να κάνεις διακοπές, κάνεις, δείχνεις..." είναι εκτός κλίματος νομίζω. Αυτά χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη, απλά ως σημείωση. :happy: Παράθεση http://agfacts.tamu.edu/D11/Extension/animal%20science/Kids/072303_baby_sheep.jpg Άντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι, άντε πες του ότι η Dolly δεν είναι προβατάκι... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALekz182 Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Δυστυχως ομως εισαι ενα απο τα λιγα ατομα που ξερει να επιχειρηματολογει σαν ανθρωπος...Μονη σου ειπες πως εχεις ματια και βλεπεις και εχεις δει τι χαμος γινεται σε ΓΣ...Αν μου πεις πως ολα ειναι μελι γαλα στη σχολη σου,πες μου τωρα που εισαι να ξαναδωσω!:p :lol: :lol: Παράθεση http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg Sleepless Degenerate Drunk. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dexter_ Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Δυστυχως ομως εισαι ενα απο τα λιγα ατομα που ξερει να επιχειρηματολογει σαν ανθρωπος...Μονη σου ειπες πως εχεις ματια και βλεπεις και εχεις δει τι χαμος γινεται σε ΓΣ...Αν μου πεις πως ολα ειναι μελι γαλα στη σχολη σου,πες μου τωρα που εισαι να ξαναδωσω!:p :lol: :lol: Ευχαριστώ (για το ότι επιχειρηματολογώ σαν άνθρωπος).:happy: Χημικό ΑΠΘ είμαι, είμαστε καλή σχολή, έλα:) :lol: Όχι, όλα μέλι - γάλα δεν είναι. Αλλά δε γίνονται λοβιτούρες του στυλ "έλα μωρέ, είμαστε 20 άτομα, ας κάνουμε ΓΣ μόνοι μας...". Είπαμε, αναπνέουμε χημικά αλλά τόσο πειραγμένοι δεν είμαστε:lol: Παράθεση http://agfacts.tamu.edu/D11/Extension/animal%20science/Kids/072303_baby_sheep.jpg Άντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι, άντε πες του ότι η Dolly δεν είναι προβατάκι... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astarti Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Το θέμα είναι πως είτε ψηφιστεί το νομοσχέδιο (κάτι που θεωρώ πως θα γίνει), είτε δεν ψηφιστεί δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Απλά έχει καταντήσει να είναι μόνιμη ασχολία η κατάληψη και η απεργία. :mad: Ήδη το κομμάτι της εκπαίδευσης στη Ελλάδα είναι πολύ πίσω και για το λόγο αυτό δικαιολογώ αυτούς που έχουν τη δυνατότητα και φεύγουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Τουλάχιστον υπάρχουν άτομα που ασχολούνται με αυτό που πραγματικά θέλουν και κάνουν καριέρα πάνω σε αυτό και δεν βρέθηκαν σε μια σχολή επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή ή αντί για 19 έγραψαν 18,9 και καταλήγουν κάπου αλλού. Αυτό που με λυπεί είναι πως με το νομοσχέδιο αυτό θα γίνει η παιδεία όπως και το θέμα της υγείας. Υποτίθεται δημιουργήθηκαν ιδιωτικά νοσοκομεία για να αναβαθμισούν τα δημόσια...κολοκύθια! Η ουσία είναι πως όποιος αξίζει, θα προχωρήσει. Είτε έχει σπουδάσει σε δημόσιο, είτε έχει σπουδάσει σε ιδιωτικό, είτε δεν έχει σπουδάσει καθόλου. Και έχω σημαντικά παραδείγματα από τον εργασιακό χώρο για να στηρίξω αυτά που λέω. Παράθεση "Ακόμα κι όταν θα νομίζεις πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω. Κι όταν ακόμη θα νομίζεις πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 : Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί και να λέτε "δε θα συμβεί σε μένα" αλλά πχ αυτό το μέτρο που θα έθεταν στο Νόμο Πλαίσιο, το γνωστό 3+1, όπου έδινες 3 φορές ένα μάθημα και αν κοβόσουν και την 3η το έδινες μια 4η σε μια επιτροπή και ΑΝ ξανακοβόσουν, έχε γεια Πανεπιστήμιο... Σκεφτήκατε ποτέ ότι ίσως ένα μάθημα να μη σας "πάει" όπως λέμε καμιά φορά, να είναι τρομερά δύσκολο και όσο και να το διαβάζετε να χρειαστείτε 5 φορές για να το περάσετε... Ε λοιπόν αν αυτό το μέτρο περνούσε, πολλοί από μας θα λέγαμε "έχε γεια"... Και χάρη στις καταλήψεις και χάρη στις πορείες του καλοκαιριού, χάρη στη γενικότερη αντίδραση, αυτό το μέτρο πάγωσε... Μα καλα μονο 4 φορες να αφηνουν τα παιδια να δωσουν ενα μαθημα; Που να το περασουν...:rolleyes: gmac πες τπτ μη πω εγω :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Με εκνευρίζει αυτό το στυλάκι "μα δεν βλέπετε ότι είναι προφανείς οι λόγοι που δεν πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο...μπλα...μπλα....μπλα" και όποιος για τον Α ή Β λόγο δεν συμφωνεί, χαρακτηρίζεται καπιταλόνι που ο μπαμπάς του μπορεί να πληρώνει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια... Το ενδεχόμενο να βλέπουν μερικοί (πχ εγώ) το θέμα από άλλη οπτική είναι προφανώς αδύνατο για κάποιους και για αυτό προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους πάνω στο σύνολο των φοιτητών (κατεβάζοντας πλαίσια στις γενικές συνελεύσεις που συνδέουν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο με το κλείσιμο των σχολών). Δεν μπορώ να κάτσω να επιχειρηματολογίσω αυτή τη στιγμή πάνω στο θέμα, τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει και εδώ κατά καιρούς και σε άλλα fora... Απλά θα σταθώ στο ειρωνικότερο κομμάτι της "ιστορίας" των καταλήψεων. Οι "μαχητές των δικαιωμάτων" στην δημόσια και δωρέαν παιδεία...είναι αυτοί που με την συμπεριφορά τους και την στάση τους στερούν από τους συναδέλφους τους (είτε αυτοί είναι υπέρ της αναθεώρησης είτε όχι) το βασικότερο δικαίωμα, αυτό στη μόρφωση και στην επιστήμη...γιατί προσωπικά δεν μου φαίνεται σωστό επειδή μαζεύονται 800 άτομα και ψηφίζουν υπέρ της κατάληψης, η απόφαση αυτή να επιρρεάζει το σύνολο του εκάστωτε ιδρύματος. Μπορεί και εγώ να "γουστάρω" την έξτρα εβδομάδα διακοπών μετά τις διακοπές, αλλά δεν προσπάθησα στη γενική συνέλευση να το επιβάλλω αυτό και στους συμφοιτητές μου, αντίθετα με κάποιους κάποιους.... Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astarti Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Μπράβο βρε shodanjr_gr. Επιβεβαιώνεις τα λόγια μου για τα παιδιά της ηλικίας σου που προανέφερα προηγουμένως. Πολύ χαίρομαι!:) Παράθεση "Ακόμα κι όταν θα νομίζεις πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω. Κι όταν ακόμη θα νομίζεις πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 :lol: Ρε παιδιά ειλικρινά δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάτσω να σας εξηγήσω τους λόγους... Σε ΓΣ πηγαίνετε, τηλεόραση βλέπετε, εφημερίδες διαβάζετε... άρα είστε ενημερωμένοι επί του θέματος! Σε ΓΣ δεν πηγαίνουμε γιατί δεν είμαστε όλοι φοιτητές. Τηλεόραση δε βλέπουμε, αλλά και να βλέπαμε δε νομίζω να χρησιμοποιούν επιχειρήματα. Στις εφημερίδες η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη αλλά και πάλι ... Το πολύ πολύ τα ΚΕΣ να αναβαθμιστούν σε αμφιβόλου αξίας "ΑΕΙ" και να υποβαθμιστούν κι άλλο τα ήδη υποβαθμισμένα πτυχία μας. Θα ήθελα να κατανοήσω καλύτερα πως η ίδρυση μη κρατικών ιδρυμάτων (που όπως λες κι εσύ υπάρχουν και σήμερα, με τη μορφή των ΚΕΣ) θα υποβαθμίσει κι άλλο τα πτυχία των ΑΕΙ. Άλλωστε τα πτυχία των ΚΕΣ θα αναγνωριστούν ούτως ή άλλως (καλώς ή κακώς) και αυτό δεν μπορεί να το αποτρέψει κανείς http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=25943204 Ειλικρινά, χρειάζεται να αρχίσω να εξηγώ τους λόγους; Θα ήταν χρήσιμο :) Όπως και πάρα πολλοί φοιτητές όπως αποδείχθηκε και το Μάη-Ιούνη και όπως αποδεικνύεται και τώρα, είμαι ενάντια στην περιβόητη αναθεώρηση. Αυτό δε λέει κάτι, όταν οι περισσότεροι (κι εσύ μπορεί να είσαι η εξαίρεση) δεν ξέρουν σε τι και γιατί διαφωνούν. Ναι, πρέπει να γίνουν αλλαγές, ναι το Πανεπιστήμιο έχει προβλήματα, αλλά η λύση δεν είναι μια σειρά αντιδραστικών μέτρων που χειροτερεύουν την κατάσταση. Αναρωτιέμαι πως και γιατί η αξιολόγηση των καθηγητών σου θα χειροτέρευε την κατάσταση. Πως το να μην υπάρχει ένα και μόνο βιβλίο για κάθε μάθημα (συγγραφής συνήθως του διδάσκοντα, ο οποίος και πλουτίζει από τη διανομή) αλλά εύρος βιβλίων θα έριχνε το επίπεδο των σπουδών. Κτλ Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί και να λέτε "δε θα συμβεί σε μένα" αλλά πχ αυτό το μέτρο που θα έθεταν στο Νόμο Πλαίσιο, το γνωστό 3+1, όπου έδινες 3 φορές ένα μάθημα και αν κοβόσουν και την 3η το έδινες μια 4η σε μια επιτροπή και ΑΝ ξανακοβόσουν, έχε γεια Πανεπιστήμιο... Σκεφτήκατε ποτέ ότι ίσως ένα μάθημα να μη σας "πάει" όπως λέμε καμιά φορά, να είναι τρομερά δύσκολο και όσο και να το διαβάζετε να χρειαστείτε 5 φορές για να το περάσετε... Ε λοιπόν αν αυτό το μέτρο περνούσε, πολλοί από μας θα λέγαμε "έχε γεια"... Και χάρη στις καταλήψεις και χάρη στις πορείες του καλοκαιριού, χάρη στη γενικότερη αντίδραση, αυτό το μέτρο πάγωσε... Αν δώσεις ένα μάθημα και κοπείς 4 φορές(!) μπορεί κατ'εμέ να σημαίνει 1 από 2 πράγματα: α) Είσαι άχρηστος/δεν προετοιμάστηκες αρκετά (ή προετοιμάστηκες μόνο την 3η-4η φορά. Για τις 2 πρώτες δε σου έφταιγε κανείς). Μάλλον δε θα έπρεπε να είσαι στο πανεπιστήμιο ή θα έπρεπε τουλάχιστον να σοβαρευτείς. β) Ο υπεύθυνος καθηγητής είναι απλώς τσεκούρι. Δε θα έπρεπε να έχει αυτό το σύστημα ή δε θα έπρεπε καν να είναι καθηγητής. Εφόσον είστε κατά (και) της αξιολόγησης, δε θα μάθουμε ποτέ. Εφόσον μπορείς να δώσεις το κάθε μάθημα άπειρες φορές, μπορεί ο κάθε διδάσκων να κόβει και να περνάει κατά το δοκούν. Ποιος θα τον ελέγξει άλλωστε. Αν το μέτρο που αναφέρεις δεν είχε παγώσει, αναρωτιέμαι πόσοι φοιτητές αλλά και πόσοι καθηγητές θα άλλαζαν συμπεριφορά...Φαντάζομαι η συντριπτική πλειοψηφία. Και, για να πονηρευτούμε και λίγο, αν οι μαθητές που έβγαλαν κάτω από 10 δεν μπορούν να μπουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (γιατί όπως δήλωσε η Υπουργός τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι χώρος επιστήμης και πρέπει οι φοιτητές να έχουν ένα υπόβαθρο), στα ιδιωτικά ΠΩΣ θα εισάγονται; Με τι κριτήρια; Προφανώς με κανένα κριτήριο, αφού θα είναι ιδιωτικά. Άρα εκεί δε θα μας πειράζει που θα βγαίνει πχ φιλόλογος με βαθμό απολυτηρίου 5; :rolleyes: Άρα η διαφωνία σου δεν έγκειται στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά στα κριτήρια που θα υπάρχουν για την εισαγωγή φοιτητών σε αυτά. Σωστά; Αλλά για να πάω το επιχείρημα σου ένα επίπεδο παραπάνω. Ας πούμε λοιπόν ότι ο φιλόλογος του παραδείγματός σου θα μπει στο "ιδιωτικό" ΑΕΙ με βαθμό απολυτηρίου 5. Με τέτοιο απολυτήριο προφανώς είναι στόκος. Για να δουλέψει ως φιλόλογος θα πρέπει να δώσει ΑΣΕΠ. Εξήγησέ μου πως ακριβώς θα περάσει τον απόφοιτο του ΑΕΙ. Με τι προσόντα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsifis Δημ. January 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 τι εγινε σημερα στη συνελευση???? loipon...xerei kaneis?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maevius Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Δε μπορώ καν να σκεφτώ ένα λογικό επιχείρημα υπέρ των κινητοποιήσεων... Ειλικρινά. Άσε που αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας είναι so last decade!:lol: Όσο αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ναι δεν χρειάζεται να ιδρυθούν στην Ελλάδα, είναι πιο glam να φεύγεις για να "σπουδάσεις έξω" (wow!)...:lol: Βρίσκομαι σε μια χώρα και δεν μπορώ να σπουδάσω αυτό που εγω πραγματικά θέλω. Υπάρχουν άνθρωποι που αποφάσισαν μετά το καταραμένο σχολείο τι είναι αυτό που τους αρέσει, ή τελος παντών δεν είχαν τα κατάλληλα εφόδια για να καταφέρουν να βγάλουν τους βαθμούς που χρειάζονταν οι σχολές που είχαν θέσει ως στόχο, γιατί λοιπόν να κόβεις τα φτερά τους? Άλλωστε πιστέυω πως την αξία του τη δείχνει κάποιος μετά απο τις σπουδές, όταν θα πρέπει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τον ανταγωνισμό τις εργασίας του. Δεν υπάρχει λόγος κάποιος που διάβαζε στο σχολείο, πέρασε στη σχολή που τον ενδιέφερε, παρακολουθεί και διαβάζει (καταβάλλει κόπο και προσπάθεια), να "φοβάται" εκείνον που τελείωσε το λύκειο με 5 (όπως προαναφερθηκε)? υγ.κανείς δε βλέπει όμως οτι η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να γίνει, είναι η αποδέσμευση των πανεπιστημίων απο το λύκειο... Παράθεση http://photos1.blogger.com/hello/116/7828/320/ipod_htf.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
capacitor Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Καλησπέρα Να μην πας να ψοφήσεις, αλλά να κάνεις κάτι άλλο. Όποιος δεν αντέχει το σκληρό πρόγραμμα των ελληνικών σχολών (εδώ γελάμε), απλά επιλέγει άλλο δρόμο. Όντως πάντως δεν είσαι η μειοψηφία, γι' αυτό έχει φτάσει το επίπεδο των σχολών σε τέτοια χάλια. Επειδή σχεδόν όλοι βαριούνται που ζούνε και δεν αφήνουν τους ελάχιστουν πλέον που θέλουν ν' ασχοληθούν σοβαρά, να κάνουν τη δουλειά τους. Το πρόγραμμα των ελληνικών σχολών είναι υπερφορτωμένο.Αυτό βέβαια ισχύει για μερικές σχολές και όχι για όλες.Δεν είναι όλες οι σχολές το ίδιο.Για παράδειγμα εγώ προσωπικά αν πήγαινα σε αμφιθέατρο της φιλοσοφικής,δεν θα με έπιανε ο ύπνος για άλλο λόγο(;) ) και όχι εξαιτίας των μαθημάτων που κάνουν εκεί.Αλλά στην δικιά μου σχολή(πολυτεχνείο) τα πράγματα είναι διαφορετικά.Χρειάζεται να παρακολουθήσεις γιατί δεν είναι μια σχολή παπαγαλίας εντελώς που μπορείς να διαβάσεις όλα στο τέλος απο το βιβλίο.Εδώ υπάρχουν ασκήσεις που πρέπει να σημειώσεις γιατί σ'αυτές στηρίζεσαι στο τέλος και όχι στη θεωρία. Το γράψιμο πολλών ασκήσεων προκαλεί πόνο στο χέρι,αγανάκτηση(εχω βαρεθεί να γράφω γρήγορα απο μικρή ηλικία),πονοκέφαλο,τσάτισμα και σπάσιμο νεύρων όταν πρόκειται για πράγματα που δεν "συλλαμβάνονται" εύκολα(π.χ. διάγραμμα Nyquist,γ.τ.ρ και άλλα).Ο συνδυασμός όλων αυτών προκαλεί την λεγόμενη κούραση για την οποία σας έλεγα πριν. Αλλά δεν αναφέρθηκα στο ωράριο.Δεν ξέρω αν οι Duracell-made άνθρωποι αντέχουν ωράριο τύπου 7 ώρες τη μια μέρα,5 ώρες την άλλη και 9 ώρες την παραάλλη χωρίς τα εργαστήρια αλλά εγώ που είμαι non-Duracell-made με καταπνίγει.Γι'αυτό και είμαι υπέρ της κατάληψης και την ενθαρρύνω. Βέβαια θα μου πείτε "Δεν είσαι μόνο εσύ,και γω κουράζομαι".Η απάντηση μου είναι:Γι'αυτό κάνε όσο το δυνατόν πιο διαρκή κατάληψη για να ξεκουραστείς. Φίλτατε gkr41 ποίον αλλο δρόμο να επιλέξεις;Τώρα είμαι στον καλύτερο δρόμο στον οποίο θα μπορούσα να είμαι δηλαδή σε σχολή ΑΕΙ.Το να κατέβεις σκαλοπάτι δεν λέει.Δεν γίνεται να τον εγκαταλήψεις τον δρόμο τώρα στην μέση.Είναι σαν να κάνεις έμμεσα ενα διαχωρισμό απο αυτούς που κουράζονται(βάτραχος) με αυτούς που δεν κουράζονται(φίδι).Όμως αυτή δεν είναι δίκαιη λογική γιατί κάνει διαχωρισμούς.Στον άνθρωπο δεν πρέπει να ισχύουν λογικές τύπου ζούγκλας(ο ισχυρός τρώει τον αδύνατο δηλαδή φίδι-βάτραχος) ούτε λογικές τύπου(ταιριάζει εδώ)"Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να ...". ΚΑΙ ΔΕΝ είμαι απο αυτούς που συμβάλλουν στο χαμηλό επίπεδο.Για τον απλούστατο λόγο του ότι πάω,ενδιαφέρομαι για κάθε μάθημα και ασχολούμαι σοβαρά και είμαι απο τους ελάχιστους που λές.Απλά θέλω να γίνει κατάληψη να καταλαγιάσουμε λίγο.Αυτοί που συμβάλλουν είναι αυτοί που δεν πατάνε στο μάθημα,δεν ενδιαφέρονται,ζαμανφού και έπειτα ζητάνε απο πάνω να γίνει εξεταστική. Αν ΕΣΥ βαριεσαι και θελεις καταληψη, μαλλον λαθος σταδιοδρομια διαλεξες Η ίδια λογική που ανέφερα και πρίν,ο μεγάλος τρώει τον μικρό ή ο μικρός να ψοφήσει. Theoni υπάρχουν κάποια άτομα που συνήθισαν να τρων απο τα έτοιμα και έτσι θα γεράσουν. Ίσως αν μας τα έδινε και μας ένας πλούσιος γονιός, να ήμασταν και εμείς έτσι. Αλλά πάλι ένα σεβασμό στα άτομα, που το παλεύουν το θέμα, θα τον είχα... Να προσέχετε μερικοί τι λέτε, δεν είναι όλα τα θέματα προς χαβαλέ... Αν εννοείς εμένα,δώσε βάση τα παρακάτω: 1)Μην κρίνεις ανθρώπους απο την άποψή τους 2)Οσον αφορά τα έτοιμα:Αν το εννοείς κυριολεκτικά τότε ναι καμιά φορά παίρνω απ'έξω φαϊ.Αν το εννοείς ως σχήμα λόγου τότε κάνεις λάθος.Ποτέ δεν μου παρουσιάστηκαν όλα έτοιμα,πάλεψα όπως όλοι μας για πολλά να αποκτήσω.Δεν σπουδάζω εκεί που μεγάλωσα για να τα έχω έτοιμα και αυτό που "έτσι θα γεράσουν" είναι άκυρο. 3)Η οικογένεια στην οποία μεγάλωσα είναι μεσοαστών.Οι απόψεις που έχω για την κατάληψη δεν έχουν με τίποτα να κάνουν με την εισοδηματική κατάσταση αφού γενικά πάνω σ'αυτό το θέμα δεν παίζει κανένα ρόλο,δηλαδή την ίδια άποψη με μένα μπορεί να έχει το παιδί του υπουργού και εξίσου το παιδί του αγρότη. 4)Αντιλαμβάνομαι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα απο σένα,και τον σεβασμό που λες δεν μπορώ να τον αντιληφθώ.Πάνω απ'όλα θα μάχομαι για μένα, η λογική μου η οποία για σένα είναι παράξενη για μένα δεν είναι και η λογική σου είναι παράξενη. D'acc? capacitor άμα από τα 19 σου αισθάνεσαι κουρασμένος τότε άστα να πάνε στο διάολο όλα Η ίδια λογική του "προχωράει ο δυνατότερος,για τον άλλο δεν νοιαζόμαστε". Πραγματικά μας τρέλανες Capacitor. Κι εγώ κουράστηκα στις Πανελλήνιες, κουράζομαι στη σχολή μου αλλά... όχι κι έτσι... Οι άλλοι δηλαδή που είναι duracell όπως λες, να κάνουν υποχρεωτικές διακοπές; ΟΙ duracell να σεβασθούνε τους απλούς ανθρώπους,τα πεόνια.Απο εκεί και πέρα μπορούνε να ενεργήσουν με την βούλησή τους.Η ξεκούραση είναι δικαίωμα το οποίο εγώ εδώ βγαίνω και υπερασπίζομαι.Μπορείς κάλλιστα να βγείς να την υπερασπιστείς αν θέλεις.Η μόνη λύση είναι οι καταλήψεις. Όσον αφορά αυτό με τη ΔΑΠ δε το σχολιάζω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 το μαθηματικο αθηνων ειναι ακομη κλειστο... δε θα παρω ποτε πτυχιο! :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
salonicafan_TASO Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Απορω γιατι απαντατε. Γινεται να απαντησει κανεις σε τοση βλακεια μαζεμενη; Είχες δίκιο τελικά! Και άντε να μπορέσεις, αξίζει τον κόπο; Παράθεση ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maevius Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Η ξεκούραση είναι δικαίωμα το οποίο εγώ εδώ βγαίνω και υπερασπίζομαι. [...] Η μόνη λύση είναι οι καταλήψεις. Η ξεκούραση θα έλεγα οτι είναι βιολογική ανάγκη και μια καθημερινή πολυτέλεια, και η μόνη (λογική) για εσένα λύση νομίζω πως είναι οι διακοπές... Μιλάς για σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων (duracel και "κανονικοί"), αλλά όπως βλέπω και εσύ δε σέβεσαι τους συμφοιτητές σου που θέλουν να τελειώσουν τις σπουδές τους... Παράθεση http://photos1.blogger.com/hello/116/7828/320/ipod_htf.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 capacitor, αν θες να μάθεις, θα κοπιάσεις. Αυτό το ήξερες εκ των προτέρων. Αν αλλιώς τα περίμενες κι αλλιώς σου ήρθαν, χώνεψέ το και κάνε υπομονή. Ή πάρε άδεια απο τη σημαία. Οι άλλοι δε σου φταίνε τίποτα... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill_viper Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Από ΤΕΙ Πειραιά, απ'ότι λένε όλη την εβδομάδα ανοικτά εκτός της Τετάρτης λόγω της.."μάζωξης στο κέντρο". :p Την επόμενη week θα έχει συνέλευση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nyo_One Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Για ακόμα μια εβδομάδα η Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. θα είναι κλειστή ύστερα από την σημερινή Γεν. Συν. . Τα πλαίσια: Συντονιστικό Κατάληψης: 370 Δ.Α.Π.: 223 Π.Α.Σ.Π.:74 Κ νομίζω πως αν γίνει κ την επόμενη εβδομάδα κατάληψη μπαίνει το εξάμηνο σε κίνδυνο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Βέβαια θα μου πείτε "Δεν είσαι μόνο εσύ,και γω κουράζομαι".Η απάντηση μου είναι:Γι'αυτό κάνε όσο το δυνατόν πιο διαρκή κατάληψη για να ξεκουραστείς. Η ξεκούραση είναι δικαίωμα το οποίο εγώ εδώ βγαίνω και υπερασπίζομαι.Η μόνη λύση είναι οι καταλήψεις. Κρατησα τα Best Of!:lol: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ferryman Δημ. January 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2007 Προς Capacitor και ομοιους. Βγείτε και πεστε τα στην τηλεοραση αυτα να τα μαθει και ο κοσμος γιατι αλλα μας λεει ο Ευαγγελατος και η Κανελλη. Μας δειχνουν το υψηλο πολιτικο φρονημα των νεων που αγωνιουν για το μελλον και αγωνιζωνται ενατνια στη καπιταλιστικη καταπιεση. Παράθεση http://i77.photobucket.com/albums/j72/Ferryman_rx7/PB3.jpg Έχω να φάω κουραμάνα ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts