Jump to content

Ελληνο-αγγλικό λεξικό (in.gr) Firefox search plug-in.

nzag1971
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούσα το αγγλο-ελληνικό-αγγλικό λεξικό του in.gr το οποίο βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο.

Το μόνο μου πρόβλημα που δυσχερένει τη χρήση του είναι πως πρέπει να φορτώσει ολόκληρη η κεντρική σελίδα πριν μπορέσω να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία.

Μιας και χρησιμοποιώ τον Mozilla Firefox για τις εξερευνήσεις μου, σκέφτηκα να φτιάξω ένα search engine plug-in. Έτσι, το μόνο που θα έχω να κάνω θα είναι να ανοίξω το Firefox και να γράψω επάνω δεξιά στο πεδίο την Ελληνική ή Αγγλική λέξη που θέλω να μεταφράσω και να πατήσω το ENTER.

Αν νομίζεις πως κάτι τέτοιο σου είναι χρήσιμο μπορείς να το βρείς εδώ.

The rewards of tolerance are treachery and betrayal.

Επειδή αυτό είναι χρήσιμο για όλους τους χρήστες Firefox ανεξάρτητα λειτουργικού συστήματος θα σου πρότεινα να το κάνεις κανονικό zip και όχι exe και να δώσεις οδηγίες που πρέπει να αποσυμπιεστούν τα αρχεία.

Μπράβο για την δουλειά που έκανες :)

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Επειδή αυτό είναι χρήσιμο για όλους τους χρήστες Firefox ανεξάρτητα λειτουργικού συστήματος θα σου πρότεινα να το κάνεις κανονικό zip και όχι exe και να δώσεις οδηγίες που πρέπει να αποσυμπιεστούν τα αρχεία.

Μπράβο για την δουλειά που έκανες :)

Είναι exe που αποσυμπιέζεται αυτόματα. Οδηγίες έχει στην σελίδα που μπορούν να το κατεβάσουν οι χρήστες.

Το έκανα self extracting για αυτούς που δεν έχουν zip αν και τώρα που το σκέφτομαι αν κάποιος χρησιμοποιεί Firefox αντί για IE σίγουρα θα ξέρει τί είναι το zip.

Ο μόνος ενδιασμός που είχα είναι μήπως φοβούνται οι χρήστες για ιούς καθώς τα exe δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι.

θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και το απόγευμα θα βάλω και ένα σύνδεσμο για το ίδιο πράγμα σε μορφή zip.

Ευχαριστώ.

ΥΓ

Τωρα καταλαβα πως εννοεις τους χρηστες που χρησιμοποιουν άλλα OS αντι Windows. Συγνώμη. Καίω κάρβουνο μερικές φορές.

Πάντως, για όσους δεν γνωρίζουν υπάρχει και μια επέκταση του Firefox, το «Intrans», με την οποία μαρκάρεις με το ποντίκι την λέξη ή την φράση που θα θες να μεταφράσεις και με δεξί κλικ ανοίγει η σελίδα του In σε νέα καρτέλα με τα αποτελέσματα της μετάφρασης.
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

μαρκάρεις με το ποντίκι την λέξη ή την φράση που θα θες να μεταφράσεις και με δεξί κλικ ανοίγει η σελίδα του In σε νέα καρτέλα με τα αποτελέσματα της μετάφρασης.

Αρχικά είχα σκεφτεί και εγώ αυτή την εναλλακτική λύση μα την απέριψα καθώς η λέξη που θες να μεταφράσεις θα πρέπει να είναι γραμμένη στο κείμενο της σελίδας.

Πάντως η προσπάθεια σου είναι καλή, γιατί όντως η επέκταση δουλεύει μόνο με υπαρχων κείμενο.
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Μπράβο φίλε. Έψαχνα κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Πολύ καλό :)

Φτιάχτο όμως να κάνει σωστά το extract, γιατί τώρα τα αποσυμπιέζει στο C:\Program Files\Mozilla Firefox\

Πολύ καλή δουλειά nzag1971! Από τα χρησιμότερα plugins! :up:

129026.png?1640591734

Ευχαριστώ και εγώ πάρα πολύ. Πραγματικά χρήσιμο.

Να το δώσεις στο Mycroft, θα το θέλει πολύς κόσμος.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Ευχαριστώ και εγώ πάρα πολύ. Πραγματικά χρήσιμο.

Να το δώσεις στο Mycroft, θα το θέλει πολύς κόσμος.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.

Σύντομα θα κάνω τις διορθώσεις που όλοι μου προτίνεται.

Σας ευχαριστώ. Όλα σας τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα.

[off-topic] Πως μπορεί κάποιος να φτιάξει plug-ins για FF?? Και τι γνώσεις χρειάζεται? [\off-topic]

Για search plug ins ξεκίνα από εδώ.

http://mycroft.mozdev.org/

Έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές. Υλοποιήθηκαν οι προτάσεις σας.

Προστέθηκαν οδηγίες για όλα τα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζουν Firefox και τέλος δημιουργήθηκε σελίδα αυτόματης εγκατάστασης.

Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια σας.

• 3 months later...

*bump*

Το έχεις κρατήσει κανείς αυτό το extension; Το site που δίνει ο developer είναι down...

*bump*

Το έχεις κρατήσει κανείς αυτό το extension; Το site που δίνει ο developer είναι down...

Enjoy.

129026.png?1640591734