Jump to content

Dan Brown Movies (Da Vinci Code, Angels & Demons etc.)


Dimitris79
 Κοινοποίηση

Η γνώμη σας για την ταινία :  

141 members have voted

  1. 1. Η γνώμη σας για την ταινία :

    • Πολύ καλή
      56
    • Καλή
      36
    • Μέτρια
      31
    • Κακή
      18


Recommended Posts

Την είδα κι εγώ.

 

Θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να τη δει κάποιος χωρίς να έχει διαβάσει το βιβλίο.

Ένα βιβλίο γεμάτο αγωνία και ένταση, έγινε μια χλιαρή ταινία. Κι αν δείτε την ταινία και μετά το διαβάσετε, θα χάσετε και την ένταση που θα σας χάριζε το βιβλίο.

 

Για όσους έχουν ήδη διαβάσει το βιβλίο, θα είναι μια ευχάριστη περίληψη, πιστότατη στο αρχικό κείμενο, που θα σας δείξει και ζωντανά όλα όσα φανταστήκατε διαβάζοντάς το (τους πίνακες, τους συμβολισμούς που κρύβουν και τις τοποθεσίες όπου λαμβάνει χώρα). Μια πολύ καλή μεταφορά του βιβλίου, αλλά μια χλιαρή ανεξάρτητη ταινία.

 

Χωρίς να θέλω κι εγώ να μπλεχτώ σε θρησκευτική συζήτηση, θεωρώ ότι τα περισσότερα που αναφέρει σχετικά με τη Μαγδαληνή είναι εξίσου πιθανό να είναι αληθή όσο και να μην είναι αληθή.

Όχι ότι έχει καμία ιδιαίτερη σημασία, αλλά δε νομίζω ότι η εκκλησία δε μας έχει δώσει το δικαίωμα να πιστέψουμε ότι είναι ικανή να κάνει όσα αναφέρονται στο βιβλίο. ;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 412
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπον και εγω γυρισα πριν λιγο απο την ταινια και αν ακι πρεπει να κοιμηθω αμεσα ειπα να κανω ενα μικρο (; ) review της ταινιας:

 

Κατα την αποψη μου, αξιζει 8/10. Και φυσικα αναφερομαι στην ταινια ως ταινια, και οχι ως μεταφορα βιβλιου, οχι ως ντοκυμαντερ, οχι ως κουλτουριαρικη ταινια...Μονο στην ταινια και οσον αφορα το ειδος της, την περιπετεια. ;)

 

Τα μειονεκτηματα της ειναι η - κατα την αποψη μου (τα ατομα που την ειδαν μαζι μου δεν συμφωνουν) ανευρη και υποτονικη ερμηνεια, της Τοτου, η μεγαλη διαρκεια της η οποια δεν κουραζει μεν τον θεατη απο αποψη ενδιαφεροντος αλλα σωματικα (τουλαχιστον στα πολυσινεμα οπου σε αναγκαζουν να καθεσαι επι 2:20 λεπτα ακινητος), και η καπως "τυπικη" εν γενει σκηνοθεσια.

 

Στα συν, η μουσικη, και οι πολυ καλες ερμηνειες των Χανκς, Μπετανυ και Μακελεν. Ο Μολινα οντως περασε αδιαφορα απο την ταινια, οπως και ο Ρενω, οι οποιοι μαλλον αδικηθηκαν απο τους ρολους τους και οχι τοσο απο την (οχι) κακη ερμηνεια τους. Το σεναριο δοσμενο καταλληλα ωστε να κρατησει το ενδιαφερον, παρουσιασμενο σωστα, αλλα για καποιον ο οποιος θα προσεχει και τι γινεται στην ταινια - ειδικα αν δεν εχει διαβασει το βιβλιο - και οχι να τρωει το ποπ κορν του και να συζηταει με τους διπλανους του...:whistle: Πολυ καλη η φωτογραφια, καποιες χιουμοριστικες σκηνες (συγκεκριμενα μια του Μακελεν και τον οδηγο του, και μια στο τελος με τη λιμνουλα...;) ), ενω μου εκανε και εντυπωση η παρουσιαση της "συγχωνευσης" καποιων παλιων γεγονοτων με τα παροντα (σκηνη στην εκκλησια - οπου βρισκοταν ο Νευτων - αρχικα, αλλα και μετεπειτα)

 

Εχω την εντυπωση οτι αν δεν ηξερε κανεις το βιβλιο, αυτη τη στιγμη θα μιλουσαμε για φοβερη συνδεση ιστορικων και μη γεγονοτων απο τον σεναριογραφο και πλοκη με ιδιαιτερο βαθος. Αλλα δεδομενου του βιβλιου και του θορυβου που προκαλεσε αυτα περνουν αδιαφορα. (Ρολο παιζει και το θεμα φυσικα, που δεν αφηνει ορισμενους να συνειδητοποιησουν την προεργασια που χρειαστηκε για να βγει το σεναριο-βιβλιο) Οντως υπαρχουν κενα στην πλοκη, οπως αυτα που αναφερθηκαν στην προηγουμενη σελιδα, αλλα σε ποσες ταινιες δεν υπαρχουν; Και γιατι πρεπει καθε φορα να "ψειριζουμε την μαϊμου"; :worry:

 

Υ.Γ 1: - Προς Δημητρη: 3/10; :O Αν και δεν διαφωνω με αρκετα μερη της κριτικης σου, και φυσικα ο καθενας δικαιουται της δικης του αποψεως, αν σε αυτην την ταινια εβαλες 3/10 σε αλλες περιπετειες - επιπεδου national Treasure και κατω - τι βαζεις; Δηλαδη μια ταινια που εχει αυτους τους ηθοποιους, μουσικη, φωτογραφια, ειναι "φροντισμενη" ως παραγωγη γενικα, και εχει εστω ενα σεναριο που μπορει να μπαζει (οπως λες) αλλα φαινεται νομιζω οτι ειναι δουλεμενο, παιρνει 3/10; :!:

 

Θα σχολιαζα και για το οτι ειναι ιστορικα αποδεδειγμενο οτι η Μαρια Μαγδαληνη εζησε και πεθανε στην Ιουδαια, αλλα ας μην βγουμε παλι off topic...:O

 

Υ.Γ 2: Ε Λ Ε Ο Σ! ΕΛΕΟΣ! Αθανατοι Ελληναρες! Που βγαζετε τα παπουτσια σας και βαζετε τα ποδια σας πανω στην μπροστινη σας καρεκλα, γελατε δυνατα οταν κανενας αλλος δεν γελαει, και μιλατε λες και εισαστε στο σαλονι σας για το αν εχουν χημεια οι πρωταγωνιστες κατα τη διαρκεια της ταινιας! :mad: Ελεος και συ κοπελια που σου φανηκε μαπα η ταινια, επειδη το βιβλιο τα εξηγουσε ολα πολυ αναλυτικα και τα καταλαβες ολα, ενω η ταινια σου φανηκε δυσκολη! (Ποιο; Το πιθανο blockbuster της δεκαετιας; ) Αλλο βιβλιο, αλλο ταινια! (Αλλη φορα να φροντισουν οι ανθρωποι να κανουν καμια δεκαωρη ταινια, να εχει μεσα ολα τα στοιχεια, να τα καταλαβεις) Γκρρρ!

 

EDIT: Ο Λανγκτον στην ταινια παρουσιαζεται πολυ πιο πολυ σκεπτικος απεναντι σε οσα συμβαινουν και με σαφως πιο χριστιανικο προσανατολισμο - ηθικη απο οτι σε εκεινο (τουλαχιστον οσο θυμαμαι) Πιθανως το στοιχειο αυτο προστεθηκε για να μετριαστουν οι αντιδρασεις, αλλα προσωπικα τουλαχιστον μου αφησε πιο πολυ θετικη εντυπωση, παρα αρνητικη.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Link to comment
Share on other sites

απίστευτη ταινία.εγώ που είχα διαβάσει το βιβλίο πιο πρίν,είναι πιστή αναπαράσταση.δεν παρέλειψε απολύτως τίποτα,ούτε διαφοροποιήθηκε σε κάποιο σημείο.και να αναφέρω κι εγώ,αυτό που είπε κάποιος άλλος,ότι όσο αληθή είναι αυτά που υποστηρίζει η εκκλησία,άλλο τόσο είναι και η άποψη που υποστηρίζει η ταινία.κανείς δεν ξέρει.

κι απο τη στιγμή που βρέθηκαν κι άλλα ευαγγέλια (και έγραφαν όσα υποστηρίζει η ταινία) και απορρίφθηκαν απο την σύνοδο,επειδή δεν συμφωνούσαν με την εκδοχή των πολλών,γιατί να μην είναι αλήθεια??

εξηγεί και με έναν απλό τρόπο πως οι ναίτες απέκτησαν τόση δύναμη ,μετά την κατάληψη των αγίων τόπως,όπως και το παρασκευή και 13 είναι γεγονός.

ο πάπας ή ο γάλλος βασιλιάς (δε τη θυμάμαι και καλά την ιστορία) προσπάθησε να τους σκοτώσει όλους την ίδια μέρα,για να μην μπορέσει να αντιδράσει κανείς.και οι λόγοι για τους οποίους έγινε αυτό δεν είναι ξεκάθαροι,σύμφωνα με τα <<αναμφισβήτητα ιστορικά >> γεγονότα.

πάντως το θέμα είναι οτι σε βάζει να σκεφτείς και άλλες απόψεις περί θρησκείας και δεν αναφέρομαι μόνο στον χριστιανισμό.

και κάτι άλλο ,δε μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε τόσος σάλος.ο καζαντζάκης ήταν πολύ πιο ακραίος παλαιότερα.

και κάτι τελευταίο : έξω απο το σινεμά χριστιανικές οργανώσεις νέων μοίραζαν φυλλάδια <<ενημερωτικά>> σχετικά με το πόσο αμαρτωλή είναι η ταινία.το διάβαζα και είχα πεθάνει στο γέλιο.

αναφέρει ενδεικτικά,μην γίνεστε victims για να πλουτίζει ο συγγραφέας και οι εταιρίες παραγωγής.αντιθέτως είναι πρέπων και χριστιανικό να γίνεστε victims για να κυκλοφορεί ο χριστόδουλος με 200 κιλά χρυσό,και τα mercedika του.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω μόλις την είδα και μου άρεσε αρκετά! Ευτυχώς στο cine που την είδα δεν είχαμε ούτε κάφρους ούτε πολυλογάδες και την απήλαυσα!

 

Όσο για το κατά πόσον είναι πιστή μεταφορά του βιβλίου, διαφορώ αρκετά. ειδικά προς το τέλος παραλείπει αρκετά πράγματα.

Πχ η γιαγιά και ο αδερφός της Nevaux πάνε στον αγύριστο.

Επίσης δυστυχώς το στόρυ

"Είσαι απόγονος τιυ Ιησού"

γράφει πάρα πολύ άσχημα και αστεία στο πανί, καμμία σχέση με το βιβλίο.

 

Γενικά θα έβαζα και έγω ένα 8/10, απλά και μόνο γιατι το 10/10 το παίρνει το βιβλίο και δυστυχώς η ταινία δεν συγκρίνεται ως εμπειρία με εκείνη την απιστευτη αγωνία που μου είχε προκαλέσει το βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

ένα κακό είχε ο κώδικας.Δεν χώρεσε σε 155 λεπτά δυστυχώς και χάνει στο τελικό αποτελέσμα,κατά τα άλλα το μυστήριο ξεχειλίζει στην ταινία και είναι καταπληκτικό!

θα την ξαναδώ σύντομα να βγάλω ποιό ασφαλή συμπεράσματα και να κολλήσω με ατάκες και λεπτομερειούλες.

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

το βιβλιο τελειωνει οταν ο Λανγκντον

ανακαλυπτει πως ο ταφος της Μαγδαλινης

βρισκεται κατω απο τη γυαλινη πυραμιδα στο Λουβρο και τον προσκυναει. :respect: :respect:

 

[IMG]http://briefcase.pathfinder.gr/download/htrul18/20031/239346/0/tsigaro.gif[/IMG]
Link to comment
Share on other sites

 

Κατι που ξεχασα να γραχω χτες,ειναι οτι στα Βιλατζ δε δεχονται τα εκπτωτικα κουπονια μονο για τη συγκεκριμενη ταινια!:mad: Μεγαλη γυφτια το θεωρω,μιας & κοιταζουν να μη χασουν ουτε 1 ευρω απ'ολο αυτο το σουσουρο & να τα κονομησουν χοντρα!

 

Δεν το κανουν μονο τα Village. Σιγουρα ισχυει και για τα Ster, και προφανως και για ολα τα σινεμα, καθως σε ανακοινωση στα Ster ελεγε οτι ειναι κατ' απαιτηση της εταιριας που φερνει την ταινια στην Ελλαδα. Και μαλιστα ανεφερε οτι αυτο θα ισχυει για τις πρωτες δυο εβδομαδες προβολης. :mad: :down:

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το κανουν μονο τα Village. Σιγουρα ισχυει και για τα Ster, και προφανως και για ολα τα σινεμα, καθως σε ανακοινωση στα Ster ελεγε οτι ειναι κατ' απαιτηση της εταιριας που φερνει την ταινια στην Ελλαδα. Και μαλιστα ανεφερε οτι αυτο θα ισχυει για τις πρωτες δυο εβδομαδες προβολης. :mad: :down:

 

Κάντες 3...

Link to comment
Share on other sites

ΒΡΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ, ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΤΣΙ ΧΥΜΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ;;!!!

 

Τέσπα, για όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο και είδαν τη ταινία:

 

Το τέλος αλλάζει στο βιβλίο όταν πάνε στο Roselin. Δεν λέει ο Laghton sth Sophie πως είναι απόγονος του Ιησού. Συναντούν το παιδί και τη γιαγιά η οποία καταλαβαίνει μετά απο λίγο ποια είναι η Sophie. Πριν το καταλάβει τους εξηγεί πως "τους έχεουν π΄ρηξει τα ***" τόσα χρόνια με τις συνομωσίες στο Roselin, δεν επιτρέπουν καμμια έρευνα στο υπόγειο του Roselin, παρότι είναι γνωστό ότι υπάρχει υπόγεια αίθουσα (αν θυμάμαι καλά). Οι δύο τους απογοητεύονται αλλα τους αναγνωρίζει η Γιαγιά. Αυτή τους ενημερώνει για το bloodline της Sophie όπως και για το γεγονός ότι ο νέος που ήταν μαζί της είναι ο αδερφός της Sophie. Χώρισαν τα δύο παιδία όταν πέθαναν οι γονείς τους για να μην κινδυνεύουν. Τέσπα, η γιαγιά λέει στον Robert ότι σίγουρα η Μαγδαληνή δεν είναι στο Roselin και πως δε πρόκειται να τους πει που βρίσκεται. Φιλιούνται μετα νομίζω με τη Sophie και μετά επιστρέφει μόνος στο Παρίσι. Την επόμενη μέρα θυμάται τα σιδεράκια στους δρόμους του Παρισιού, τα ακολουθεί, και φτάνει στο Λούβρο. Βλέπει την πυραμίδα μεσα στη πυραμίδα να σχηματίζει το τέλειο συμβολο αρκεσνικού και θυληκού και προσκυνά. Βέβαι ο Brown στο βιβλίο αναφέρει πολλές φορές πως μαζί με τον DaVinci, τον Newton και πολλούς άλλους θεωρούνταν μέγας μάγιστρος και ο Πρόεδρος της Γαλλίας που είχε χτίσει τις πυραμίδες (ποιος ήταν;;). Οπότε όταν στο τέλος σε οδηγεί στο Λούβρο και το δένει τόσο φοβερά λες "respect"...

 

Αυτά θυμάμαι χοντρικά, το διάβασα πριν 2 χρόνια.

 

Link to comment
Share on other sites

Ο Μιτεραν ειναι...τον οποιον οι συνωμοσιολογοι "κατηγορουν" οτι εκανε παραγγελια η πυραμιδα του Λουβρου να αποτελειται απο 666 κομματια γυαλι (αληθεια,ποτε τα μετρησαν?):lol:
Link to comment
Share on other sites

Ο Μιτεραν ειναι...τον οποιον οι συνωμοσιολογοι "κατηγορουν" οτι εκανε παραγγελια η πυραμιδα του Λουβρου να αποτελειται απο 666 κομματια γυαλι (αληθεια,ποτε τα μετρησαν?):lol:

 

Δεν ειναι το μονο λαθος στα μυθιστορηματα του Νταν Μπραουν. Αλλα whatever... Τα ειπαμε αυτα, μην ξανα-ματα-λεμε τα ιδια.

 

Ασχετο, το Star channel εχει καποια σχεση με τους distributors της ταινιας στην Ελλαδα;

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif
Link to comment
Share on other sites

Την ειδα και εγω...

 

Λοιπον. Ως οπαδος του βιβλιου και πολυ το ειχα ευχαριστηθει , εχω να πω τα εξης...

 

1)Θελω να ξαναπαω ΠΑρισι. Το λατρευω. Τωρα !

 

2)Σαταινία μετρια... Σα μεταφορά ... Ακομα πιο μέτρια νομιζω. Αφησε εξω πολλα απο το Λουβρο, το σημειο που ειναι το πιο σημαντικο στη πλοκη και την αγωνια της ταινιας. Ενω στο βιβλιο καταλαμβανει πολλες σελιδες και μαθαινεις Ενα καρο πραγματα, εδω περναει επιγραμματικα...

Οπως και πολλα ακομη που τα κανει εναν αχταρμα...

 

3)Τελειο σαν ιδεα που δειχνει και τα φλας μπακ. Εκει φαινεται το τι χρημα επεσε...

 

4)Αδιαφορες εως κακες ερμηνειες θα ελεγα...

 

5)Μερικα εχουν αλλαξει απο την πλοκη. Και οχι τιποτα αλλο, αν τα εχεις διαβασει καλως. Αν οχι καπου το χανεις και βαριεσαι.

 

6)Καλα... για αυτο το πραγμα διαμαρτυρονται οι παπαδες και οι καθε λογης "σωστοι" χριστιανοι? Το βρηκα τοσο απλοικο και τοσο χαζο που γελουσα μονος μου... Και αν στο βιβλιο καποιος μπορει να μπει στο πειρασμο να το ψαξει λιγο το ολο θεμα (που εγω το εκανα και βρηκα αρκετα μπορω να πω - εχω αναφερει παλιοτερα και αλλο βιβλιο με παρομοιο θεμα- ) , η ταινια πιστευω ειναι χαζη. Τη βλεπεις και δε σε πειθει δευτερολεπτο οτι αυτα που βλεπεις ισχυουν. Ουτε τα μικρα παιδια... Οποτε για αλλη μια φορα φαινεται ποσο προπετες και ανοητοι ειναι μερικοι...

 

7)Σα ταινια και παλι και οχι ως θεμα... Ο χαμενος θησαυρος της Ντισνευ , ειναι νομιζω κατα πολυ ανωτερος σα γυρισμα. Κατα πολυ ομως ...

 

Anyway. Ολοι θα τη δειτε το ξερω . Απλα πιστευω οτι καλυτερα οποιος τη βλεπει να εχει διαβασει το βιβλιο. Θα απογοητευτει λιγοτερο και δε θα ψαχνεται μετα...

:X
Link to comment
Share on other sites

είδα την ταινία εχτές. δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. ήξερα όμως περίπου την υπόθεση [αν και πολύ γενικά, χωρίς λεπτομέρειες].

η ταινία μού άρεσε πάρα πολύ. δημιουργεί αγωνία, είναι καλογυρισμένη και γενικά σε βάζει στο κλίμα της υπόθεσης.

δεν κατάλαβα τι δεν άρεσε σε όσους την κατέκριναν [σαν ταινία], αλλά σίγουρα γούστα είναι αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Η ταινία μου φάνηκε πολύ καλή.

Η περιπέτεια ήταν διαρκής,οι διάλογοι ήταν ενδιαφέροντες.

Απλά ο Τομ Χάνκς μου φάνηκε αρκετά ψυχρός καθόλη τη διάρκεια του έργου.

Edited by DENIOR
Link to comment
Share on other sites

Στόχος της ταινίας και του βιβλίου είναι να μας προβληματίσει. Κακά τα ψέματα. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό όμως από την άλλη. Εντάξει τονίζει συνέχεια ότι πρόκειται για φανταστική ιστορία, ότι είναι μυθιστόρημα και όχι πραγματικά γεγονότα, αλλά η ζωγραφιά π.χ. του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι με το «ύποπτο» άτομο στα δεξιά του Κυρίου και αρκετά άλλα που δείχνει είναι υπαρκτά ερωτήματα.

 

Το πρόσωπο της Μαρίας της Μαγδαληνής αποτελεί σημείο διαμάχης αιώνων. Πιστεύεται ότι στα κρυφά ευαγγέλια αναφέρεται η ανθρώπινη φύση του Ιησού, κάτι που μας κρύβει ηθελημένα η θρησκεία. Δεν έχουμε στοιχεία της ζωής του Ιησού από τα 12 εώς τα 30 χρόνια του.

 

Ο Ντα Βίντσι επειδή δεν μπορούσε να εκφράσει δημόσια τις απόψεις του περί θρησκείας εκείνη την εποχή (σκοταδισμός-μεσαίωνας) κωδικοποιούσε τα έργα του.

 

Σε καμιά περίπτωση δε λέω ότι πιστεύω την εκδοχή ότι η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν σύζυγος του Ιησού και απέκτησε τελικά απογόνους, αλλά σίγουρα υπάρχει «καπνός» στην όλη ιστορία.

 

Είδα την ταινία και μου άρεσε αρκετά αν και πιστεύω κι εγώ ότι οι ηθοποιοί ήταν κατώτεροι των προσδοκιών. Ιδιαίτερα πολύ κρύος ο Τομ Χανκς...

την έχει κατεβάσει κανείς απο κάποιο torrent? ενα λινκ παρακαλώ..?:O

1ον απαγορεύεται να δίνουμε λινκς από ταινίες.

2ον Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα απόσο ξέρω. :shifty:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, χθες το βράδυ είδα κι εγώ την ταινία. Ομολογώ ότι ήμουνα προκατειλημμένος, γιατί είχα διαβάσεια αρκετές αρνητικές κριτικές και ήμουν σίγουρος πως η ταινία είχε αρκετά περιθωρία για να είναι κακή. Τελικά δεν ήταν.

 

Η διάρκεια της ήταν ελάχιστα περισσότερη απ' όσο έπρεπε, αλλά σίγουρο όχι τόση ώστε να κάνει "κοιλιά". Τα θέματα τα οποία είχαν αναλυθεί στο βιβλίο, αναλύονται πολύ καλά και δίνουν την δυνατότητα και σε αυτούς που δεν είχαν διαβάσει το βιβλίο να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Σκηνοθετικά δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σκηνοθεσία ήταν τέλεια. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν οι flashback σκηνές, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα καλογυρισμένες. Στα σημεία που η δράση ήταν περισσότερη υπήρχαν κάποια κενά για να πούμε την αλήθεια, η σκηνοθεσία δηλαδή σε αυτά θεωρώ πως δεν ήταν το ίδιο καλή με τα "ήσυχα" σημεία του έργου. Η μουσική ήταν φυσικά εξαιρετική.

 

Αυτό που θα μπορούσα να βρω ως κακό στην ταινία, ήταν οι ηθοποιοί. Όχι εξ ολοκλήρου, αλλά εν μέρει. Εξηγούμαι: Αν και βρήκα ιδιαίτερα πετυχημένη την επιλογή της Τοτού αλλά και του Χανκς, ο δεύτερος μπορώ να πω ότι έπαιζε ιδιαίτερα "ελαφρά" τον ρόλο του. Δεν ήταν ιδιαίτερο πειστικός, αν και προσωπικά πιστεύω ότι ταίριαζει στον ρόλο. Εκεί που έκανε λάθος ήταν στην εκτέλεση του. Η Τοτού ήταν αρκετά καλή, ο ρόλος της ταίριαζε, αλλά σε κάποια σημεία και αυτή θα μπορούσε να είχε εκτελέσει καλύτερα τον ρόλο της. Ο Ρενό ήταν επίσης καλός, αλλά δεν είχε ιδιαίτερη παρουσία στην ταινία. Πολύ καλός ήταν ο ΜακΚέλαν και ο Μολίνα στους δευτερεύοντες ρόλους, ενώ καλύτερος όλων (στα πλαίσια του ρόλου του πάντα), θεωρώ πως ήταν ο Μπέτανυ.

 

Γενικά η ταινία μου άφησε μια θετική γεύση, ίσως επειδή είχα διαβάσει το βιβλίο και δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να την παρακολουθήσω. Ίσως άλλοι που δεν το έχουν διαβάσει να την βρήκαν λίγο δυσνόητη, ή να θεωρούν ότι άφησε σημεία κενά. Σίγουρα όμως είναι μια καλή ταινία, όχι αριστούργημα, αξίζει όμως τα 8 ευρώ του κινηματογράφου.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Το είδα κι εγώ χτες την ώρα της Eurovision (άδειο σχεδόν το σινεμά :D ) Μου φάνηκε πολύ καλή ταινία και πλέον τα όσα άκουσα για τα γέλια των δημοσιογράφων στις Κάννες μου φαίνονται εκ του πονηρού :wink:

Συνοπτικά νομίζω αξίζει σίγουρα να τη δει κανείς για να σχηματίσει και ιδία άποψη αφού οι κριτικές επηρεάζονται σίγουρα από το αντικείμενο που διαπραγματεύεται.

 

Μου άρεσε πάρα πολύ το ότι "προτείνει" μια πραγματικότητα εναλλακτική από αυτήν που έχουμε μάθει τυφλοσούρτι να πιστεύουμε. Και πριν μου την πέσει καμία Λουκά :wacko: διευκρινίζω ότι για τον ίδιο λόγο μου άρεσε και το Matrix. Δεν το λέω γιατί ασχολείται με θρησκείες δηλαδή.

Είχε βέβαια κάποια αδυναμία στο να στηρίξει αυτά που λέει (λίγο ffwd μου φάνηκε) αλλά και ευκολία του ήρωα στο να λύνει τους γρίφους σε dt.

Από την άλλη αν αργούσε θα γινόταν "μπεν χουρ" και είναι ήδη μεγάλη σε διάρκεια. Πιάστηκα στο κάθισμα παρότι το είδα στο καλύτερο σινεμά που ξέρω από άποψη καθισμάτων (Νιρβάνα) κι ας κάνει και διάλλειμα. Φαντάζομαι στα villagodeon κλπ θα είναι βάσανο!

Διευκρινίζω ότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο για να ξέρω που οφείλονται οι αδυναμίες που προανέφερα.

KCB
Link to comment
Share on other sites

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows CE; PPC; 480x640) Opera 8.50 [en])

 

sorry pou rwtaw etsi alla dn mporw na psa3w (pda) apo poswn etwn k panw afinoun?

Link to comment
Share on other sites

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows CE; PPC; 480x640) Opera 8.50 [en])

 

sorry pou rwtaw etsi alla dn mporw na psa3w (pda) apo poswn etwn k panw afinoun?

17 και ανω,λυπαμαι χασατε :p

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά εγω σε village που πήγα δε με ρωτήσανε καν ηλικία τι λέτε? πάντως η ταινία καλή πληρώνεις για να δείς μυστήριο και να νιώσεις κάποια συναισθήματα, προβληματίζοντας αν αυτά που έχει διαβάσει και έχει γράψει ανθρώπινος νους, είναι έτσι πιστεύω οτι η ταινία γενικότερα σου διδάσκει οτι πολλά πράγματα ίσως να μην είναι έτσι οπως φαίνονται δεν είναι τα πάντα δεδομένα, το τέλος θα έλεγα οτι δεν το περίμενα πραγματικά, απο μένα καλή ταινία, για να κρίνουμε κάτι πρέπει να το δούμε πάντως προσωπικά έμαθα κάποιες οργανώσεις(σιών), που δεν ήξερα γιατί δεν διαβάζω βιβλία και κάπως με γέμισε περισσοτερο
mobile fan user
Link to comment
Share on other sites

eida thn tainia h opoia mou arese arketa...htan standar oti to biblio grafthke k me skopo na ginei tainia...bebea exei kapoies diafores me to biblio kai kapoia stoixeia-oxi toso shmantika bebea-exoun paralhf8ei..

 

Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας το βιβλίο σου περνάει πολύ άνετα από το μυαλό και το σκηνικό...σαν ταινία...

 

Αν και εδώ που τα λέμε...ποιός συγγραφέας μυθιστορημάτων περιπέτειας και δράσης δεν γράφει το βιβλίο του με την κρυφή ελπίδα μια μέρα να γίνει ταινία;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Eida epitelous tin tainia exthes.. apogoiteutika polli mporw na pw.

Leipoun para polla stoixeia apo to vivlio kai evalan kai apo monoi tous alla!

 

To apokoryfwma itan to gegonos oti den anaferetai pouthena

o aderfos tis Sophie

afou o e3ypnos o skinothetis alla3e TELEIWS tin skini kai ton tropo me ton opoio i Sophie

sinanta tin giagia tis

.

 

Auta einai mono i koryfi tou pagovounoukai mporw na sas pw kai alla polla pou prose3a... eimai sigouros oti me tin deyteri fora pou tha dw tin tainia (se DVD pleon, den 3anapaw na tin dw sto cinema) tha vrw ki alla tetia..

Link to comment
Share on other sites

Είδα το έργο την Παρασκευή και πραγματικά ενθουσιάστηκα.

 

Η αλήθεια είναι ότι είχα ακούσει πολύ κακές κριτικές και στο IMDB το χαντάκωναν με 6.2 όταν είχα ελέγξει. Ευτυχώς κάτι μου έλεγε ότι έμπαιναν διάφορες Λουκάδες και έβαζαν 0 ρίχοντας την βαθμολογία και τελικά επιβεβαιώθηκα.

 

Ελάχιστες φορές βλέπω ταινίες 2,5 ωρών που να μην κάνουν κοιλιά και αυτή ήταν μία από αυτές. Καταπληκτική φωτογραφία και μουσική, καλές ερμηνείες (σε μερικές περιπτώσεις εξαιρετικές όπως του Σίλα) και καλό σενάριο.

 

Είχα πολλούς μήνες να πάω κινηματογράφο και πραγματικά ευχαριστήθηκα που δεν προτίμησα να βγει σε DVD.

 

8/10 από εμένα

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

 

 

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...