Jump to content

Dan Brown Movies (Da Vinci Code, Angels & Demons etc.)

Dimitris79
 Κοινοποίηση

Η γνώμη σας για την ταινία :  

141 members have voted

1. 1. Η γνώμη σας για την ταινία :

• Πολύ καλή
      56
    • Καλή
      36
    • Μέτρια
      31
    • Κακή
      18

Recommended Posts

Ο Ηanks ναι...την άλλη την Μις Παγοκολωνα γιατί του την βάλανε δίπλα του?? :X :X

Είναι η ψυχρή φωνή της λογικής... :p

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• Απαντήσεις 412
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

pragmatika to vivlio htan akrivos etsi..milame dne mporusa na to afhso me tpt....8ymamai arketa bradia parolo pu eimun ptoma ka8omun k diavaza arketa kefalaia monoroufi!!!!

pantos k ta alla tu vivlia arketa kala alla oxi toso oso to proto tu....ean k gia mena to illuminati htan by far to kalitero!!!!einai k kala h arxh prin to Davinci!:ninja:

Το έχεις διαβάσει πρόσφατα; Θυμάσαι μήπως που ανέφερε το βιβλίο ότι έπεφταν μέσα σε ένα τούνελ και μετά σε νερό; Το έχω διαβάσει το βιβλίο, έχω δεί και το τρέιλερ, αλλά δε θυμάμαι που είναι αυτό το σημείο που έδειξε το τρέιλερ.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Αντικρούονται οι θέσεις Μπράουν

Ειδικό φυλλάδιο για τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» θα διανείμει η Ιερά Σύνοδος στους πιστούς

Τις θέσεις της Εκκλησίας για τον βιβλίο και την ταινία «Κώδικας Ντα Βίντσι» αναλύει η Ιερά Σύνοδος σε ειδικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους πιστούς.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ε, ρε, γλέντια... :lol: :rotfl: :lol: :rotfl: :lol: :rotfl:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Σε εμας εξω απο το Πανεπιστημιο μοιραζαν την Καινη Διαθηκη

Δερματοδετη παρακαλω :D

Φανταζομαι η Ιερα Συνοδος την ειδε σε avant premiere την ταινια :geek:

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Σε εμας εξω απο το Πανεπιστημιο μοιραζαν την Καινη Διαθηκη

Δερματοδετη παρακαλω :D

Φανταζομαι η Ιερα Συνοδος την ειδε σε avant premiere την ταινια :geek:

Που να δεις στο mall...που κάποιοι (δεν ξέρω ποια εκκλησιά, θα σας γελάσω και αντίθετα με αυτόυς, ΔΕΝ το θέλω :p ;) ) έχουν βάλει στις σκάλες από τον ηλεκτρικό στο mall ένα πανό που έλεγε "Ψάχνει κανείς το Θεό;" (με μεγάλα γράμματα...)απο κάτω (είχε με ψιλα) "πάρτε ένα φυλλάδιο" και κάτω κάτω τα φυλλάδια...Θεός-express...σαν πίτσα!

:lol:

Αντικρούονται οι θέσεις Μπράουν

Ειδικό φυλλάδιο για τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» θα διανείμει η Ιερά Σύνοδος στους πιστούς

Τις θέσεις της Εκκλησίας για τον βιβλίο και την ταινία «Κώδικας Ντα Βίντσι» αναλύει η Ιερά Σύνοδος σε ειδικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους πιστούς.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: να'ναι καλά η αρχιεπισκοπή...να μας κάνει πάντα να γελάμε!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Που να δεις στο mall...που κάποιοι (δεν ξέρω ποια εκκλησιά, θα σας γελάσω και αντίθετα με αυτόυς, ΔΕΝ το θέλω :p ;) ) έχουν βάλει στις σκάλες από τον ηλεκτρικό στο mall ένα πανό που έλεγε "Ψάχνει κανείς το Θεό;" (με μεγάλα γράμματα...)απο κάτω (είχε με ψιλα) "πάρτε ένα φυλλάδιο" και κάτω κάτω τα φυλλάδια...Θεός-express...σαν πίτσα!

:lol:

Οπως κατάλαβες και συ δεν πρόκειται για δικούς μας ορθόδοξους αλλά για τους γνωστούς... τουρίστες από την άλλη όχθη :p Τέτοιες γραφικότητες τουλάχιστον δεν τις κάνουν οι δικοί μας.... ;)

Τώρα για το φυλλάδιο, καλό είναι νομίζω να διαβαστεί και κάτι άλλο από Dan Brown (προσωπικά δε με χαλάει καθόλου που είναι από την Αρχιεπισκοπή) πολλοί δεν έχουν DSL για να κατεβάσουν τα ντοκυμαντέρ που γυρίστηκαν για τις ουσιαστικές διακρίσεις μεταξύ ιστορίας και μυθιστορηματικής φαντασίας :D

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND...

Οπως κατάλαβες και συ δεν πρόκειται για δικούς μας ορθόδοξους αλλά για τους γνωστούς... τουρίστες από την άλλη όχθη :p Τέτοιες γραφικότητες τουλάχιστον δεν τις κάνουν οι δικοί μας.... ;)

Τώρα για το φυλλάδιο, καλό είναι νομίζω να διαβαστεί και κάτι άλλο από Dan Brown (προσωπικά δε με χαλάει καθόλου που είναι από την Αρχιεπισκοπή) πολλοί δεν έχουν DSL για να κατεβάσουν τα ντοκυμαντέρ που γυρίστηκαν για τις ουσιαστικές διακρίσεις μεταξύ ιστορίας και μυθιστορηματικής φαντασίας :D

καλά σίγουρα ορθόδοξοι δεν είναι!

Αλλά καλά ρε συ nickvog, εσύ θεωρείς δλδ το φυλλάδιο της αρχιεπισκοπής, ισάξιο με ένα ντοκιμαντέρ, για το οποίο έχουν γίνει (λογικά πάντα!) έρευνες και αναλύσεις:confused: :confused: :confused: ;;;

Η αρχιεπισκοπή, χωρίς να έχει δει την ταινία, έβγαλε ένα φυλλάδιο-"φτυάρι" για την ταινία/βιβλίο με κύριους αποδέκτες (κατά την άποψή μου!) ανθρώπους κατώτερης μόρφωσης, που δεν έχουν το μυαλό να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη για το βιβλίο/ταινία... Είναι δυνατόν ένας σκεπτόμενος άνθρωπος το 2006, να περιμένει από μια εκκλησία να του πει τι θα δει και τι θα διαβάσει;:X

Αλλά καλά ρε συ nickvog, εσύ θεωρείς δλδ το φυλλάδιο της αρχιεπισκοπής, ισάξιο με ένα ντοκιμαντέρ, για το οποίο έχουν γίνει (λογικά πάντα!) έρευνες και αναλύσεις:confused: :confused: :confused: ;;;

Η αρχιεπισκοπή, χωρίς να έχει δει την ταινία, έβγαλε ένα φυλλάδιο-"φτυάρι" για την ταινία/βιβλίο με κύριους αποδέκτες (κατά την άποψή μου!) ανθρώπους κατώτερης μόρφωσης, που δεν έχουν το μυαλό να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη για το βιβλίο/ταινία... Είναι δυνατόν ένας σκεπτόμενος άνθρωπος το 2006, να περιμένει από μια εκκλησία να του πει τι θα δει και τι θα διαβάσει;:X

Αφού φίλε DesertSMisSRaiN, δεν νοιάζεται κανείς άλλος από δικούς μας να πει τί και πώς, τουλάχιστον κάποιος θα γράψει κάτι. Δε με χαλάει καθόλου. Δεν νομίζω ότι θα ξεφτιλιστεί η Αρχιεπισκοπή με την έκδοση του φυλλαδίου. Ούτε ότι πρόκειται για κείμενο που πάει να πείσει τους κατώτερης μόρφωσης πολίτες για κάτι (όσοι πιστεύουν πιστεύουν, δεν πάει να προσυλητίσει κανένα). Απλά το μυθιστόρημα του Brown, για καθαρά για εμπορικούς (πωλήσεων) λόγους "παίζει χοντρά" με πολύ λεπτά θρησκευτικά θέματα (αυτό εξάλλου είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό και φυσικά θίγεται ενδελεχώς σε όλα τα επιστημονικά ντοκυμαντερ που έχουν γυριστεί σχετικά), και αυτό είναι που πιστεύω ότι θα τονίζεται στο φυλλάδιο....

Απλά το μυθιστόρημα του Brown, για καθαρά για εμπορικούς (πωλήσεων) λόγους "παίζει χοντρά" με πολύ λεπτά θρησκευτικά θέματα (αυτό εξάλλου είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό και φυσικά θίγεται ενδελεχώς σε όλα τα επιστημονικά ντοκυμαντερ που έχουν γυριστεί σχετικά), και αυτό είναι που πιστεύω ότι θα τονίζεται στο φυλλάδιο....

Μαζί σου...αλλά το φυλλάδιο τι χρειάζεται; Αφού ΉΔΗ το ξέρεις αυτό όταν πηγαίνεις να δεις την ταινία...Είναι σαν τους ανθρώπους που πήγαν να δούνε το Brokeback Mountain και μετά κάνανε πως δεν ξέρανε για τι ακριβώς ήταν η ταινία και πως τους ήρθε απότομα...Μπάστα ρε φίλε...από πότε πας στο σινεμά και βγάζεις εισητήριο για μια τυχαία ταινία;; Ακόμα και στην περίληψη λέει πως έχει σχέση με θρησκευτικό "μυστικό"...αν είσαι τόσο "λεπτεπίλεπτος" σε θέματα θρησκείας, απλά μην πας να το δεις...!

Και γενικότερα φίλε nickvog...αυτό που θέλω να πω είναι πως θεωρώ τουλάχιστον αναχρονιστικό το να περιμένω μία εκκλησία να με ενημερώσει για το σινεμά και τα βιβλία...αλλά και να περιμένω από αυτήν να μου εγκρίνει τι θα διαβάσω και τι θα δω...

Βλεπω οτι αναποφευκτα αντι να μεινετε στην ταινια σαν ταινια και μονο,το γυρισατε στο πολιτικο-θρησκευτικο της νοημα...το περιμενα...

Να πω τη γνωμη μου:Καλα κανει η Αρχιεπισκοπη & μοιραζει τετοια φυλλαδια οχι παντου,αλλα στις εκκλησιες μονο,οπου εχει αλλωστε την δικαιοδοσια.Αυτες τις μερες (και οχι μονο) εχουν πει τη γνωμη τους για την ταινια απειρα ατομα ασχετα ή σχετικα με το βιβλιο,τη θρησκεια & την ιστορικη πραγματικοτητα.Μαλιστα,παρα πολλοι εχουν φτασει σε απιστευτα σημεια γραφικοτητας & νομιζουν πως βρηκαν κατι για να ξεκατινιαζονται ολη την ημερα.Αληθεια,αυτο δεν ενοχλει?Εμενα μ'εκνευριζει αφανταστα ν'αναπτυσεεται ολη αυτη η παραφιλολογια για κατι που ο καθενας μπορει να ψαξει ειτε στο ιντερνετ,ειτε στις βιβλιοθηκες,ειτε οπουδηποτε νομιζει & να βγαλει τα συμπερασματα του.Αφου λοιπον εχει βγει & η κουτση Μαρια με υφος...ειδημονα να μιλησει για τον Κωδικα,ας μιλησει & η Αρχιεπισκοπη.Δε γελαω μ'αυτην αλλα με τον καθε ανιδεο που βγαινει & ασχολειται με θεματα που δεν ειναι της αρμοδιοτητας του.Τουλαχιστον η Εκκλησια εχει καθε λογο να θελει να ενημερωσει τους πιστους της για το θεμα,αφου θιγεται με τον εναν ή τον αλλο τροπο απ'την ολη υποθεση.Κι εχω την εντυπωση πως οσοι ασχοληθηκαν & θ'ασχοληθουν με το θεμα σιγουρα εχουν διαβασει το βιβλιο.

Παντως,αν & δεν πιστευω ουτε λεξη απ'τις φαντασιοπληξιες του Νταν Μπραουν (κατα τη γνωμη μου φερει μεγαλο μεριδιο ευθυνης οταν,στην προσπαθεια του να φανει περισσοτερο πειστικος στους αναγνωστες του,παραθετει σα "γεγονοτα" πραγματα που ιστορικα δεν εχουν αποδειχθει),ανυπομονω να δω την ταινια σαν καλλιτεχνικο δημιουργημα.Τιποτα περισσοτερο,τιποτα λιγοτερο.Οποιος νομιζει πως θα ανακαλυψει μια...αλλη θρησκεια ή θα...ξεχασει αυτα που ξερει,ειναι γελασμενος.Μιλαω βεβαια παντα για σκεπτομενα,εστω & λιγο,ατομα & οχι για την αμορφη μαζα που παρασυρεται απ'τη μοδα της καθε εποχης (στη συγκεκριμενα περιπτωση αυτη ειναι η συνωμοσιολογια στο καθετι).

Μολις ακουσα & το φοβερο σαουντρακ του Ζιμερ (υπαρχει στα γνωστα τορενταδικα:p ) & εμεινα εντυπωσιασμενος.Αναμενουμε & την ταινια...

Δεν πιστεύω να εμποδίζει κανείς κανέναν να πάει να δει την ταινία η να διαβάσει το βιβλίο !!! Αμα στηνόντουσαν τίποτα οδοφράγματα από παπάδες μπροστά στα σινεμά ή στα βιβλιοπωλεία, τότε θα'χες δίκιο φίλε DesertSMisSRaiN να τα χώνεις... :D Και στο κάτω κάτω αμα θες δε διαβάζεις ούτε το φυλλάδιο :D :D

Οπως λες πολύ σωστά, όποιος θα πάει σινε για την ταινία δεν είναι κανας καραμήτρος να μην σκαμπάζει τι πάει να δει ... :p

Θα πάμε αποκλειστικά και μόνο για την κινηματογραφική μας απόλαυση, συμφωνώ με το Δημήτρη :)

Αμα στηνόντουσαν τίποτα οδοφράγματα από παπάδες μπροστά στα σινεμά ή στα βιβλιοπωλεία, τότε θα'χες δίκιο φίλε DesertSMisSRaiN να τα χώνεις... :D

Ας ελπίζουμε πως ΑΥΤΗ τη φορά, δεν θα δούμε αυτές τις πρωτόγονες καταστάσεις :confused: ;) :) !

Αφού φίλε DesertSMisSRaiN, δεν νοιάζεται κανείς άλλος από δικούς μας να πει τί και πώς, τουλάχιστον κάποιος θα γράψει κάτι. Δε με χαλάει καθόλου. Δεν νομίζω ότι θα ξεφτιλιστεί η Αρχιεπισκοπή με την έκδοση του φυλλαδίου. Ούτε ότι πρόκειται για κείμενο που πάει να πείσει τους κατώτερης μόρφωσης πολίτες για κάτι (όσοι πιστεύουν πιστεύουν, δεν πάει να προσυλητίσει κανένα). Απλά το μυθιστόρημα του Brown, για καθαρά για εμπορικούς (πωλήσεων) λόγους "παίζει χοντρά" με πολύ λεπτά θρησκευτικά θέματα (αυτό εξάλλου είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό και φυσικά θίγεται ενδελεχώς σε όλα τα επιστημονικά ντοκυμαντερ που έχουν γυριστεί σχετικά), και αυτό είναι που πιστεύω ότι θα τονίζεται στο φυλλάδιο....

Ποιοι ειναι οι "δικοι μας"; :confused: :blink:

Δεν γνωριζω το κειμενο που θα (εχει ηδη; ) διανειμει η Εκκλησια, επομενως δεν μπορω να πω αν θα γελοιποιηθει. Εγω ομως, προκειμενου να μην φανω ασυνεπης και -τουλαχιστον - αφελης, δεν σχολιαζω κατι που δεν εχω δει-διαβασει. Η Εκκλησια πως το κανει; ;) :rolleyes:

Γιατι να μην παιζει με λεπτα ζητηματα, και γιατι να μην το κανει για εμπορικους ή αλλους (εκτος σκοπιμοτητων) λογους; Αυτο δεν ειναι ενα απο τα δικαιωματα της τεχνης (το πρωτο), και παραλληλα καθε ελευθερου ατομου (το δευτερο); Δηλαδη το να χειραγωγεις (αν οντως προκειται για τετοια περιπτωση) καποια ατομα να μην δουν μια ταινια ειναι καλυτερο;

Μαζί σου...αλλά το φυλλάδιο τι χρειάζεται; Αφού ΉΔΗ το ξέρεις αυτό όταν πηγαίνεις να δεις την ταινία...Είναι σαν τους ανθρώπους που πήγαν να δούνε το Brokeback Mountain και μετά κάνανε πως δεν ξέρανε για τι ακριβώς ήταν η ταινία και πως τους ήρθε απότομα...Μπάστα ρε φίλε...από πότε πας στο σινεμά και βγάζεις εισητήριο για μια τυχαία ταινία;; Ακόμα και στην περίληψη λέει πως έχει σχέση με θρησκευτικό "μυστικό"...αν είσαι τόσο "λεπτεπίλεπτος" σε θέματα θρησκείας, απλά μην πας να το δεις...!

Σασα Μπαστα; :stupid:

Πιστεψε με, ομως, πολλοι πηγαινουν ετσι σινεμα (τουλαχιστον στο Brokeback mountain)! Το θεμα δεν ειναι να μην πηγαινεις να δεις κατι που μπορει να σε ενοχλησει, αλλα να το βλεπεις παροτι μπορει να σε ενοχλησει! Γιατι αλλιως:

* Μπορει να χασεις κατι που μπορει να σε ενοχλει ως θεμα, αλλα να εχει μεγαλη καλλιτεχνικη αξια (γενικα μιλαω φυσικα, και οχι για την συγκεκριμενη ταινια)

* Αποκλειεται να αλλαξεις αποψη για το εκαστοτε θεμα.

Και γενικότερα φίλε nickvog...αυτό που θέλω να πω είναι πως θεωρώ τουλάχιστον αναχρονιστικό το να περιμένω μία εκκλησία να με ενημερώσει για το σινεμά και τα βιβλία...αλλά και να περιμένω από αυτήν να μου εγκρίνει τι θα διαβάσω και τι θα δω...

:up:

Οσον αφορα την ταινια, αναμενω να ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερουσα, αρτια φυσικα σε σχεση με τα τεχνικα και κινηματογραφικα μεσα, και σιγουρα απο τις καλυτερες περιπετειες του 2006 (ισως και των τελευταιων ετων) Προφανως και δεν θα παω να την δω για να διαμορφωσω αποψη για τα πνευματικα/θρησκευτικα μου πιστευω...

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

το τεράστιο λάθος τής εκκλησίας είναι ότι μόνη της δημιουργεί τόσο ντόρο γύρω από το θέμα.

αν ήθελε να μην πάει ο κόσμος να τη δει, δεν έπρεπε να ασχοληθεί καν.

τώρα, με τόση διαφήμιση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάνε όλοι να τη δουν. και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση.

το απαγορευμένο πάντα έχει γοητεία.

εν τέλει, μια ταινία είναι κι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Savraki,ουτως ή αλλως η ταινια θα ειχε επιτυχια & τιποτα να μην ελεγε η Εκκλησια...συμφωνω παντως οτι σε μια ταινια λεει ο καθενας "ο,τι θελει".Αρκει να του δινει τη σωστη διασταση,ετσι?Οχι να βγαινει ο Νταν Μπραουν ή ο οπαδος του & να λεει οτι μιλαει για "γεγονοτα",ενω ουσιαστικα προκειται για (εξυπνες) μυθοπλασιες!Ετσι για να ξερουμε τι λεμε!;)

PMNEDM,επαναλαμβανω οτι οσοι απ'την Αρχιεπισκοπη βγαλουν το φυλλαδιο σιγουρα θα εχουν διαβασει το βιβλιο,διαφορετικα δε θα μπορουν να κρινουν την ολη υποθεση!Και θα ηταν πραγματι αστειο να εγραφαν μονο "μην πατε να τη δειτε γιατι ειναι 666-ου-ου-ου-αντιχριστοι":p .Θα το κανουν με επιχειρηματα,απαντωντας ουσιαστικα σε καποια ερωτηματα των πιστων σχετικα με ολη αυτη τη συνωμοσιολογια.:!: Οσο για τη "χειραγωγηση",κατι αναλογο προσπαθουν να κανουν γνωστοι & μη εξαιρετεοι κυκλοι τις τελευταιες ημερες,πλασαροντας ποτε ευαγγελια Ιουδα,ποτε ντα βιντσι κλπ με τετοια συχνοτητα,που ξεπερναει την απλη ενημερωση & την "αλλη αποψη" που πρεπει ν'ακουστει.Αυτοι δικαιολογουνται δηλαδη?

Και στο κατω κατω,ενα βιβλιο & μια ταινια ειναι.Οσο γραφικοι ειναι οσοι προσπαθουν με βιαιο τροπο να εμποδισουν καποιους να πανε να τη δουν,αλλο τοσο ειναι & οσοι εχουν κανει ...Ευαγγελιο το συγκεκριμενο βιβλιο,περιφερονται στις διαφορες τοποθεσιες του ψαχνοντας να λυσουν τα "μυστηρια" & γενικα εχουν χασει τον υπνο τους γι'αυτο.Απλα ελεος και στις δυο πλευρες...:rolleyes:

PMNEDM,επαναλαμβανω οτι οσοι απ'την Αρχιεπισκοπη βγαλουν το φυλλαδιο σιγουρα θα εχουν διαβασει το βιβλιο,διαφορετικα δε θα μπορουν να κρινουν την ολη υποθεση!

Επειδη θελω να εχω καλη διαθεση απεναντι σε οποιαδηποτε πραξη, δεν αντιλεγω οτι οντως εχουν διαβασει το βιβλιο. Στην ταινια αναφερομουν εγω! ;) Αλλωστε με αφορμη αυτην δεν την βγαζουν την τοποθετηση τους; Αλλιως θα ειχαν πραξει αναλογως εδω και δυο χρονια (που εκδοθηκε το βιβλιο)

Οσο για τη "χειραγωγηση",κατι αναλογο προσπαθουν να κανουν γνωστοι & μη εξαιρετεοι κυκλοι τις τελευταιες ημερες,πλασαροντας ποτε ευαγγελια Ιουδα,ποτε ντα βιντσι κλπ με τετοια συχνοτητα,που ξεπερναει την απλη ενημερωση & την "αλλη αποψη" που πρεπει ν'ακουστει.Αυτοι δικαιολογουνται δηλαδη?

Δεν εχω παρακολουθησει τηλεοραση τις τελευταιες μερες, αλλα αν οντως προκειται για σκοπιμη προσπαθεια χειραγωγησης και οχι για αναφορα/σχολιασμο των γεγονοτων, ναι ειναι απαραδεκτοι. Δεν συντασσομαι ομως με μια αποψη που ειχα ακουσει προ καιρου οτι επειδη βγηκε στην επιφανεια το "Ευαγγελιο του Ιουδα" πριν το Πασχα, ηταν εσκεμμενη προσπαθεια να "αλλαξοπιστησουν" οι πιστοι :cool:

Και στο κατω κατω,ενα βιβλιο & μια ταινια ειναι.Οσο γραφικοι ειναι οσοι προσπαθουν με βιαιο τροπο να εμποδισουν καποιους να πανε να τη δουν,αλλο τοσο ειναι & οσοι εχουν κανει ...Ευαγγελιο το συγκεκριμενο βιβλιο,περιφερονται στις διαφορες τοποθεσιες του ψαχνοντας να λυσουν τα "μυστηρια" & γενικα εχουν χασει τον υπνο τους γι'αυτο.Απλα ελεος και στις δυο πλευρες...:rolleyes:

Προφανως! :D

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Είναι γεγονός ότι μέχρι πρότινος είχα εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος σε σχέση με αυτή που θα παραθέσω τώρα.

Ναι, σίγουρα θίγεται το περιεχόμενο της πίστης μας (δηλαδή όσων πιστεύουν στο Χριστό) με ταινίες και βιβλία σαν αυτό που συζητάμε, αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Δε θα σχολιάσω για ακόμα μία φορά (μιας και αυτό γίνεται συνεχώς και από άλλους φίλους στο forum και αλλού) τι συμβαίνει παγκοσμίως σχετικά με την λεγόμενη ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης τους καλλιτέχνη, καθώς ορισμένοι έχουν ξεφύγει πια από τον πραγματικό σκοπό της τέχνης, και μοναδικός τους στόχος είναι πλέον να προκαλούν μόνο και μόνο για να εισπράτουν κέρδη, που προκαλούνται από την αρνητική (και συνεπώς άμεσα μεταβαλλόμενη σε θετική) διαφήμιση. Αυτά είναι προφανή και παραπάνω από γνωστά.

Αυτό που δεν έχουν πολλοί από εμάς αναρωτηθεί είναι: ναι, έστω ας δεχτούμε ότι o Dan Brown και ο κάθε Dan Brown είναι εχθρός του Χριστού και δρα δυσφημιστικά εναντίον του.

Προσωπικά ο καθένας μας τι έχει κάνει για το Χριστό??? Είναι ο καθένας από εμάς (βάζοντας πρωτίστως τον εαυτό μου μέσα στο "εμάς") αντάξιος της αγάπης Του και της υπέρτατης θυσίας Του, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να τον υπεραπιζόμαστε (δρώντας πολλές φορές υποκριτικά), θεωρώντας ότι εμείς είμαστε αντάξια τέκνα Του ενώ οι άλλοι δεν είναι, ενώ ταυτόχρονα στις διάφορες πτυχές της ζωής μας Τον αδικούμε και Τον σταυρώνουμε συνεχώς???

Δηλαδή, αν γίνομαι κατανοητός, αν ο καθένας μας ήταν επαρκώς άξιος και πιστός, τότε δε θα τον ένοιαζε το οποιοδήποτε σύγγραμμα ή βιβλίο ή ταινία, αφήνοντας τον αδιάφορο, μιας και θα ξέραμε ότι η πίστη μας είναι τόσο δυνατή ώστε να μην κλονίζεται και να μην επηρεάζεται από τίποτα και κανέναν.

Όσο για την ουσία του πράγματος, δηλαδή την σύγκρουσή του "Κώδικα Da Vinci" με την ιστορική αλήθεια, καθώς και τις ανακρίβειες και συκοφαντίες που εμπεριέχει, είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν είναι ικανά να αμαυρώσουν τη φήμη του Χριστού. Κάποιος είπε ότι αφού ο Χριστιανισμός άντεξε κείμενα όπως αυτά του Δαρβίνου, δε μπορεί ποτέ και με τίποτα να καταρρεύσει. Και συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Όπως δεν είναι ικανή μία σκιά να σβήσει το φως του ήλιου, έτσι και απόπειρες σαν αυτή του Dan Brown είναι καταδικασμένες απλώς να προκαλέσουν, να κάνουν μόνο εισπράξεις και τίποτα παραπάνω, γιατί πολύ απλά ο Χριστιανισμός είναι βασισμένος και γερά θεμελιωμένος στην Απόλυτη Αλήθεια και την Αγάπη του Θεού.

Φιλικά :)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Όσο για την ουσία του πράγματος, δηλαδή την σύγκρουσή του "Κώδικα Da Vinci" με την ιστορική αλήθεια, καθώς και τις ανακρίβειες και συκοφαντίες που εμπεριέχει, είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν είναι ικανά να αμαυρώσουν τη φήμη του Χριστού. Κάποιος είπε ότι αφού ο Χριστιανισμός άντεξε κείμενα όπως αυτά του Δαρβίνου, δε μπορεί ποτέ και με τίποτα να καταρρεύσει. Και συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Πολύ σοβαρά το έχετε πάρει.... Ένας βασικός λόγος που η ταινία θα κάνει ατελείωτες εισπράξεις είναι συζητήσεις σαν αυτές. Γι' αυτό η πραγματική Opus Dei πολύ έξυπνα αρνήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα.

Ο Δαρβίνος που κολλάει; Βάζεις μια αποδεδειγμένη επιστημονική θεωρία στο ίδιο καλάθι με ένα μυθιστόρημα;

Πιστεύεις στον Αδάμ και την Εύα; Αν είναι να το ξέρω να μη γράφω χωρίς λόγο.

Όπως δεν είναι ικανή μία σκιά να σβήσει το φως του ήλιου, έτσι και απόπειρες σαν αυτή του Dan Brown είναι καταδικασμένες απλώς να προκαλέσουν, να κάνουν μόνο εισπράξεις και τίποτα παραπάνω, γιατί πολύ απλά ο Χριστιανισμός είναι βασισμένος και γερά θεμελιωμένος στην Απόλυτη Αλήθεια και την Αγάπη του Θεού.

Φαντάζομαι τον Νταν Μπράουν και το Ρον Χάουαρντ "καταδικασμένους" να κάνουν ηλιοθεραπεία (υπό το φώς του ήλιου :p ) στα εξοχικά τους στο Μαλιμπού και τη Γαλλική Ριβιέρα (τα οποια θα αγοράσουν χάρη στις εισπράξεις της ταινίας) και να κλαίνε από απογοήτευση που δεν μπόρεσαν να κλονίσουν την Απόλυτη Αλήθεια, την Απολυτη Αγάπη καθώς και την Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ. Συγγνώμη αν είμαι ειρων αλλά δεν αντέχω τον πομπώδη λόγο, μου ανάβουν λαμπάκια.

Μια απορία είχα πάντα: κάποιος που θεωρεί εαυτόν καλό Χριστιανό και έχει βρει τις μεταφυσικές απαντήσεις που αναζητά, για ποιο λόγο θεωρεί ότι η πίστη των άλλων μπορεί να κλονιστεί τόσο εύκολα; Θεωρεί εαυτόν ανώτερο πνευματικά από τους υπόλοιπους; Νιώθει την ανάγκη να τους προστατεύσει;

Και ειλικρινά πιστεύει ότι εκείνος που πραγματικά αναζητά τέτοιου είδους απαντήσεις πρόκειται να τις βρει σε ένα best seller περιπτέρου και σε μια ταινία-ποπ κορν; Ποτέ δεν μπορεσα να το καταλάβω αυτό.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Πάντως εγώ θα ήθελα κάποιος να δοκιμάσει να με εμποδίσει να δω την ταινία. Δεν νομίζω βέβαια ότι θα φτάσουμε ως εκεί (βλ. «Τελευταίο Πειρασμό» - ευτυχώς βγήκε σε DVD και θα καταφέρουμε να την δούμε), αλλά αν φτάσουμε... :kill: :shoot: :rocket:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Kαταρχην μαρβιν δεν καταλαβαινω γιατι ειρωνευεσαι,προσπαθωντας να δυναμιτισεις τη συζητηση που γινεται εδω,μεχρι στιγμης σε ηπιο κλιμα,παρα τις οποιες διαφωνιες...σου αρεσει μηπως να προκαλεις?:rolleyes:

Λες οτι κανεις δεν προκειται να βρει τις αληθειες που ζητα σ'ενα βιβλιο ή μια ταινια.Σωστα!Ομως,νομιζεις πως ολοι οσοι διαβασαν το βιβλιο ή θα δουν την ταινια εχουν ενημερωθει σωστα για την πραγματικοτητα?Και προσεχε,δεν εννοω το θεμα πιστης στον Χριστο ή οχι,αλλα τις ιστορικες ανακριβειες που παρουσιαζει στο βιβλιο του ο Νταν Μπραουν,εχοντας το θρασος να τις αποκαλει "γεγονοτα".Εδω πλεον δεν εχουμε να κανουμε με θεμα πιστης ή μη,αλλα με ιστορικη διαστρεβλωση.Και ειναι πραγματι λυπηρο να βλεπεις ανθρωπους που κατηγορουν τους χριστιανους ως "εχθρους της επιστημης" να ειναι οι ιδιοι οι χειροτεροι αμαθεις & να μην ανοιγουν ενα οποιοδηποτε βιβλιο ΙΣΤΟΡΙΑΣ (και οχι Αγιας Γραφης) για να δουν την πραγματικοτητα πισω απ'το μυθο.

Εκει ειναι που εχω τις οποιες ενστασεις μου για το ολο "φαινομενο".Καλως βγηκε το βιβλιο,καλως & η ταινια,αλλα μεχρι εκει.Το να προσπαθουν καποιοι να μας πεισουν οτι ολα αυτα ειναι αληθινα,ετσι,επειδη ειναι στη μοδα η συνωμοσιολογια,χωρις ιστορικες αποδειξεις,ειναι απαραδεκτο & γελοιο.Οσο γραφικοι ειναι οσοι προσπαθησουν να εμποδισουν τους...αντιχριστους να δουν την ταινια,αλλο τοσο ειναι & οσοι την εχουν κανει "ευαγγελιο".

PMNEDM,νομιζω πως οποιος εχει διαβασει το βιβλιο μπορει να εκφερει αποψη,αφου η ταινια βασιζεται σ'αυτο & δε νομιζω να εχουν αλλαξει κατι.;)

Υ.Γ.Οσον αφορα τους χριστιανους,καποιος που εχει κατασταλαξει στην πιστη του & κυριως εχει ενημερωθει σωστα για το θεμα,ανακαλυπτοντας την ιστορικη αληθεια,δεν εχει να φοβηθει τιποτα.Βεβαια,καλο ειναι να καταλαβαινουμε οτι ολα γινονται για το χρημα & πως κανεις Νταν Μπραουν & κανενα national geographic σε μερικους μηνες ή χρονια δε θα διστασουν να βγαλουν κατι...υπερ του Χριστου,αν ξερουν οτι αυτο θα πουλησει...:X

Φαντάζομαι τον Νταν Μπράουν και το Ρον Χάουαρντ "καταδικασμένους" να κάνουν ηλιοθεραπεία (υπό το φώς του ήλιου :p ) στα εξοχικά τους στο Μαλιμπού και τη Γαλλική Ριβιέρα (τα οποια θα αγοράσουν χάρη στις εισπράξεις της ταινίας)

Όσον αφορά τα κέρδη από την ταινία και το βιβλίο, και όσα σουπερ-ουαου επίγεια αγαθά μπορούν αυτά τα κέρδη να αγοράσουν, με γεια τους με χαρά τους ας τα απολαύσουν. Το μόνο που μπορώ εγώ να κάνω είναι να μη συμμετέχω στην απόκτηση αυτών των αγαθών. Επιπλέον το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να νιώθω συμπάθεια προς όσους τους θεωρούν σούπερ-ουαου επιτυχημένους, επειδή μπόρεσαν να πείσουν κάποιους "πιστούς" (που στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ πιστοί, αφού με το πρώτο τυχαίο παραμυθάκι πείστηκαν για τα λεγόμενα του συγγραφέα) για την "ακλόνητη αλήθεια" των "γεγονότων" που παραθέτουν.

να κλαίνε από απογοήτευση που δεν μπόρεσαν να κλονίσουν την Απόλυτη Αλήθεια, την Απολυτη Αγάπη καθώς και την Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ. Συγγνώμη αν είμαι ειρων αλλά δεν αντέχω τον πομπώδη λόγο, μου ανάβουν λαμπάκια.

Κλασσική αντίδραση. Δε μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι. Αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να προσευχηθώ για σένα, ώστε να βρεις τη γαλήνη στην ψυχή σου, ώστε να μη σου ανάβουν τα λαμπάκια (προφανώς όχι για τα λεγόμενά μου περί Αλήθειας και Αγάπης, αλλά επειδή δεν μπόρεσες να είσαι εσύ στη θέση αυτών που θα εισπράξουν τα κέρδη από την ταινία).

Εν ολίγοις φίλε marvin, ό,τι να γίνει και να ειπωθεί πλέον δε με αγγίζει. Το μόνο μου μέλημα είναι να είμαι εγώ ήσυχος με την πίστη μου. Άλλωστε πάντα θα υπάρχει κάποιος Dan Brown που θα βρίσκει θύματα, είτε "πιστούς" που "αλλαξοπίστησαν", είτε από την άλλη πλευρά οπαδούς που ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιον να εκβαραθρώσει την Αλήθεια και το Φως, κάτι που δεν μπόρεσε κανείς να κάνει στο πέρασμα των αιώνων, ούτε θα μπορέσει να κάνει ποτέ.

Οι πραγματικοί πιστοί δεν πρόκειται ποτέ να πειστούν με οποιοδήποτε παραμυθάκι, όσο εύπεπτα και "πειστικά" επιχειρήσει να το παρουσιάσει ο εκάστοτε συγγραφέας.

Φιλικά :)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Πάντως με το να ασχολούνται όλοι με το θέμα την έχουν διαφημίσει τρελά τη ταινία (there is not such thing as bad pablicity) αλλα το κακό είναι ότι εχουν αναλύσει την υπόθεση της ταινίας μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια και έτσι για όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο δε θα τους περιμένει καμία εκπληξη... πάντως πλάκα θα έχει να πετύχουμε κανά "οδόφραγμα" παπάδων... (αν πετύχω πάλι καμιά θεούσα έξω απο το cinema θα τη δείρω !)

Αναρωτιέμαι αν θα το παίξει εδώ που είμαι....