Jump to content

TFT οθόνη από... Αμερική;

kchristidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά, σκέφτομαι το εξής σενάριο:

Ας πούμε ότι έχω βρει άνθρωπο να μου στείλει μια TFT 20 (:rolleyes:) ιντσών, έχω υπολογίστει τα μεταφορικά με USPS, κτλ. -- να υποθέσω ότι στο ταχυδρομείο θα έχω κάποιο μικρό πρόβλημα με φόρο, κτλ. ε; Ή μπορεί και να περάσει στο ντούκου;

Δύο MP3 players πάντως είχαν έρθει μια χαρά, γι'αυτό λέω μήπως.. Έχει κανείς δοκιμάσει κάτι παρόμοιο;

Καλημέρα παιδιά, σκέφτομαι το εξής σενάριο:

Ας πούμε ότι έχω βρει άνθρωπο να μου στείλει μια TFT 20 (:rolleyes:) ιντσών, έχω υπολογίστει τα μεταφορικά με USPS, κτλ. -- να υποθέσω ότι στο ταχυδρομείο θα έχω κάποιο μικρό πρόβλημα με φόρο, κτλ. ε; Ή μπορεί και να περάσει στο ντούκου;

Δύο MP3 players πάντως είχαν έρθει μια χαρά, γι'αυτό λέω μήπως.. Έχει κανείς δοκιμάσει κάτι παρόμοιο;

Στην αμερικη η ταση τους ειναι 110volt, υποψην ε?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Όταν αγοράζεις οτιδήποτε από US, υπάρχει πάντα η περίπτωση να πληρώσεις στο τελωνείο αρκετά χρήματα. Τώρα πόσο θα είναι δεν ξέρω.

Lipon epidi ta eho dokimasei ola akou:

Eheis poli mikres pithanotites na sou stamatisoun kati sto telonio an ehei stalei san Letter!

Letter einai mehri kai dema me diastaseis fakelou A3.ksereis auta me fouskales.

kai ehei kapoio periorismo sto varos, prepei na einai giro sta 2.5kg.

Sinithos ta dilonoun ola san gift kai poli mikri timi agoras.

Lipon se normal megethi ola kala.

To megalitero pou eho ferei apo USA itan ena second hand Notebook.

Kanena provlima.

To mono pou mou eihan stamatisei itan mia tilekateuthinsi gia R/C apo Hong Kong.

To anoiksan kai epsaksan gia apodeiksi agoras.

Den vrikan kai irthe eidopioisi spiti na tous tin pao!

Fisika den eiha pira til. eipa kati pragmatakia kai mou eipe kala kala tha stin forologisoume gia 150 euro.

Gia 150 lipon euro plirosa 15 euro eksoda ektelonismou +19%. Sinithos toso vazoun gia VAT (FPA). (sinolo 35 euro peripou an thimamai kala)

Epeidi omos eimaste stin ellada kai eho kai filo pou douleuei sta customs, ti pios tha plirosei eksartatai apo tin diathesi ton teloniakon tin sigekrimeni imera kai ora.

Ouf kourastika! Prosopika ego den tha to epiheirousa giati kata 85% tha to stamatisoun kai den ksereis poso tha tin kostologisoun!

Elpizo na voithisa!

[sIGPIC][/sIGPIC]

(PCΜan thanks για τη σημείωση με την τάση -- θα το τσεκάρω.)

Capone, ήσουν κατατοπιστικός!

Είναι γύρω στα 9 κιλά, και ο μόνος αξιοπρεπής τρόπος που βλέπω για να σταλεί είναι μέσω USPS Airmail Parcel Post. Και επειδή είναι TFT (βλ. εύθραυστη) θα'θελα να την ασφαλίσω για την αξία της (~$600).

Με βλέπω να με γδέρνουν στο τελωνείο...

Εν πάση(sp?) περιπτώσει, με βλέπω να ψάχνω γι'άλλο τρόπο να τη φέρω.

Αν έχετε κανένα success story να μοιραστείτε πάντως, είμαι όλος αυτιά. :p

Το Second Hand Notebook δεν υποκειται σε φορους λογο του οτι ειναι μεταχειρισμενο.

Φοροι θα μπουν με βαση την αναγραφομενη τιμη που κοστιζει το προιον....

( Βαση νομου τα τελωνεια εχουν δικαιωμα να σου βαλουν απο 10-30%. Εκει παιζει ρολο αν θα πεσεις σε καλο τελωνειακο η οχι ).

"Μπορεις βεβαια να ζητησεις να σου αναγραψουν 200$ σαν τιμη αν δεχτουν αλλα μετα αν παθει κατι το πακετο θα παρεις 200$ και οχι 600$ απο την εταιρεια Courier. Αυτο φυσικα αν το ασφαλισεις."

Μετα θα πληρωσεις κατι λιγα λογο βαρους.( Συνηθως οχι πανω απο 30ευρω για μεχρι 10 κιλα )

Και τελος θα πληρωσεις καπου 38ε εξοδα αποθηκης τελωνειου.

Εν ολιγοις για 600$ υπολογισε στο χαλαρο ενα 150ευρω για να μην πω παραπανω.

Εχω φερει 3-4 φορες απεξω πραγματα και ξερω...Εδω ενα Tower 150$ εφερα μια φορα και μου εβαλαν 20ε φορο βαρους !

Χωρια εναν ενισχυτη που τον αγορασα 320$ και μου κοστισε 500$..( Παλι γλυτωσα βεβαια απο να τον επαιρνα Ελλαδα :D )

Mia simeiosoula:

Eskoda apothikis plironeis mono an parameinei to dema pano apo enan sigekrimeno arithmo imeron sto telonio!

Oso gia to metaheirismeno Notebook, to kratos den tha katsei na dei an einai 10 imeron i 2 hronon.

Einai kathara ston teloniako.

Enas allos filos efere metaheirismeno kai tin ''efage''!!!

An mporeis vres tipota mesa stin EU.

[sIGPIC][/sIGPIC]

1oν) Το πακετο οταν μπει Ελλαδα θα ενημερωθεις 1 μερα μετα απο την εταιρεια courier οποτε τα εξοδα αποθηκης θα τα φαει καποιος. Ακομα και Live να κοιταει που ειναι το πακετο μεσω ιντερνετ το ιδιο θα γινει εφοσον αναβαθμιση στο συστημα γινεται την επομενη.

2ον) Αν το Laptop δεν ειναι μεσα σε κουτι και εξω γραφει απλα πακετο χωρις αναγραφομενη τιμη τοτε ειναι μεταχειρισμενο.

1oν) Το πακετο οταν μπει Ελλαδα θα ενημερωθεις 1 μερα μετα απο την εταιρεια courier οποτε τα εξοδα αποθηκης θα τα φαει καποιος. Ακομα και Live να κοιταει που ειναι το πακετο μεσω ιντερνετ το ιδιο θα γινει εφοσον αναβαθμιση στο συστημα γινεται την επομενη.

2ον) Αν το Laptop δεν ειναι μεσα σε κουτι και εξω γραφει απλα πακετο χωρις αναγραφομενη τιμη τοτε ειναι μεταχειρισμενο.

sostotatos.

Eixa parei apo amerikh ram gia to laptop. plirosa apothikes forous telwnia kai den xerw th allo kai milame gia ena fakelaki pou eixe mesa thn RAM.

Παιδιά, αν τελικά τα επιπλέον χρήματα που θα πληρώσει κάποιος είναι πολλά, μπορεί να το στείλει πίσω??

Από EU δεν υπάρχει πρόβλημα???

Τέλος, για πείτε κανένα καλό site για αγορές (ενδιαφέρομαι κυρίως για ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά -- κινητά, pc parts etc)

Οχι δεν μπορεις να το στειλεις πισω.....Και να το στειλεις ακομα θα πληρωσεις αποθηκη οποτε δεν συμφερει.

Για ευρωπαικες αγορες το http://www.pixmania.com ειναι κορυφη και εχει και ελληνικο site στην ιδια σελιδα.

( Ωστοσο κατι που δεν λεει στο Pixmania εξαρχης ειναι πως στην τιμη βαζεις καπου 20-40ε για ασφαλεια ωστε αν παθει κατι το προιον να σου στειλουν αλλο. )

( Ωστοσο κατι που δεν λεει στο Pixmania εξαρχης ειναι πως στην τιμη βαζεις καπου 20-40ε για ασφαλεια ωστε αν παθει κατι το προιον να σου στειλουν αλλο. )

Αυτό είναι προαιρετικό, στο βάζει μεν στο "καλάθι" αλλά μπορείς να το αφαιρέσεις:!:

Telika sto telonio kanoun oti tous katevei.

Mou eihan steilei dema se megethos koutas apo patatakia, emeine mesa 3 imeres kai den plirosa eksoda apothikis!

Alla kai to allo:

Eheis vrei toso megali diafora stin timi kai thes na to fereis apo alli hora?

Genikotera otan epsahna gia hardware den eiha vrei megali diafora se times apo e-shop kai plaisio.

Alla kai pali den tha eferna tipota se shesi me pc giati einai poli euaisthita kai ante na plekseis me antiprosopies kai warranties!

Ego pira ena LG 1980Q apo plaisio me timi tou e-shop, eho tin warranty mou zero pixel gia 3 hronia kai ksemperdepsa!

Ase pou tin evala kai se 6 atokes dosoules!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό είναι προαιρετικό, στο βάζει μεν στο "καλάθι" αλλά μπορείς να το αφαιρέσεις:!:

Δεν νομιζω πως συμφερει καποιον να μην ασφαλισει κατι που θα κανει 400ε+...Οποτε μαλλον μονο προαιρετικο δεν ειναι.

Δεν νομιζω πως συμφερει καποιον να μην ασφαλισει κατι που θα κανει 400ε+...Οποτε μαλλον μονο προαιρετικο δεν ειναι.

Μα γιατί να πληρώσεις επιπλέον όταν το προϊόν έχει έτσι και αλλιώς εγγύηση; :blink:

(Αν εσύ βέβαια επιμένεις να πληρώσεις, τότε δε θα επιμείνω).

Δεν ειναι ασφαλεια για τη μεταφορα, ειναι ασφαλεια και καλα για αμεση εξυπηρετηση αμα παθει κατι κλπ. Για ΑμερικανοΑγγλακια δηλαδη.

Και ομως ειναι ασφαλεια σε περιπτωση που παθει κατι κατα την μεταφορα ωστε να σου στειλουν αλλη. Τωρα αν η Samsung η καποια αλλη εταιρεια εχει εγγυηση εαν σπασει καποιο προιον τους κατα την μεταφορα αυτο μαλλον χλωμο το κοβω...

( Σε ολες τις εταιρειες courier σε ρωτανε αν θελεις να ασφαλισεις το προιον και για ποσα λεφτα γιαυτο στο εχει σαν επιλογη το Pixmania )

@ HellasVagabond:

Μ' αρέσει που επιμένεις να λες ότι ξέρεις τι είναι, ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζεις λάθος. :X ΔΕΝ εχει καμμία σχέση με τη μεταφορά!

Ορίστε λοιπόν τι είναι το "Συμβόλαιο Εγγυημένης Αγοράς"

Αρκετά όμως το αναλύσαμε και είναι off topic...

Εγω λεω τι μου εχει πει γνωστος που εφερε Mp3 player απο το Pixmania και οταν ανοιξε το πακετο ηταν σπασμενη η γωνια που περναει το λουρακι και δεν του εκαναν αντικατασταση γιατι δεν ειχε επιλεξει αυτη την ασφαλεια.