Jump to content

Διαβατήρια

swiffer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1η φορά μαθαίνω ότι σου παίρνουν κι αποτύπωμα..

Oh yeah! Ειναι το καινουργιο διαβατηριο με τσιπακι κ αποτυπωμα.. (Κ απο τα δυο χερια)!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

• Απαντήσεις 612
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Oh yeah! Ειναι το καινουργιο διαβατηριο με τσιπακι κ αποτυπωμα.. (Κ απο τα δυο χερια)!

Δε γλιτώνουμε από πουθενά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καινουργιο σχετικα... κυκλοφορησαν το 2006!

• 4 months later...

Ρε παιδιά λίγο άσχετο αλλά θα ήθελα μια διευκρίνηση...

Η τιμή εδώ για να βγάλεις διαβατήριο (κάπου 80 ευρώ από ότι διάβασα από τα παράβολα + το κόστος των φωτογραφιών) είναι φυσιολογική? Τόσα πολλά κάνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες?

Ρε παιδιά λίγο άσχετο αλλά θα ήθελα μια διευκρίνηση...

Η τιμή εδώ για να βγάλεις διαβατήριο (κάπου 80 ευρώ από ότι διάβασα από τα παράβολα + το κόστος των φωτογραφιών) είναι φυσιολογική? Τόσα πολλά κάνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες?

Στην Κύπρο είναι φθηνότερα, νομίζω 50 - 60 ευρώ. Τι σημασία έχει όμως; Τόσα κοστίζουν, τόσα πρέπει να πληρώσουμε για να βγάλουμε - και τόσα πλήρωσα κι εγώ πριν 2 μήνες...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• 2 months later...
Έκανα αίτηση για διαβατήριο χτες και ακόμη και τώρα το site στην "Πορεία της αίτησης" δείχνει "H Aίτηση που ζητήσατε δεν βρέθηκε στην λίστα!". Είναι νορμαλ αυτό ή φαίνεται να αργούμε; Έχει κανείς άλλος δοκιμάσει; Εμφάνισε ποτέ κάτι η "πορεία της αίτησης" και αν ναι πόσο καιρό μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών;

Έκανα αίτηση για διαβατήριο χτες και ακόμη και τώρα το site στην "Πορεία της αίτησης" δείχνει "H Aίτηση που ζητήσατε δεν βρέθηκε στην λίστα!". Είναι νορμαλ αυτό ή φαίνεται να αργούμε; Έχει κανείς άλλος δοκιμάσει; Εμφάνισε ποτέ κάτι η "πορεία της αίτησης" και αν ναι πόσο καιρό μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών;

Εγω που πηγα για αντικατασταση στα Χανια ημερα τεταρτη και το πηρα στα χερια μου σε μια βδομαδα ακριβως.Μια βδομαδα αλλα μπορει και λιγοτερο.Τωρα εξαρταται το φορτο εργασιας της Διευθ.Διαβατηριων...Αλλα δεν εχω ακουσει κανεναν να περιμενει πανω απο βδομαδα εφοσον τα χαρτια σου και η φωτογραφια ειναι οκ.

Έχει γίνει κάτι με την έκδοση διαβατηρίων;

Μήπως έχει μειωθεί το προσωπικό στα αστυνομικά τμήματα που απασχολείται στο πόστο αυτό ή μήπως πολύς κόσμος βγάζει διαβατήριο αυτήν την εποχή για κάποιο συγκεκριμένο λόγο;

Προσπαθεί να βγάλει η αδερφή μου διαβατήριο και έχει πάει 2 φορές στο τμήμα Ζωγράφου και έχει περιμένει 2μιση ώρες κάθε φορά και τελικά δεν έχει προλάβει να εξυπηρετηθεί. Πριν από 2 χρόνια που είχα πάει εγώ είχε μηδέν ουρά και τις 2 φορές που πήγα (χρειάστηκε να πάω δύο φορές για να κάνω την αίτηση) και εξυπηρετήθηκα άμεσα. Ενώ τώρα έχει πολύ κόσμο και μάλιστα οικογένειες με παιδιά -των οποίων η κατάθεση των αιτήσεων παίρνει πολλή ώρα καθώς είναι 4 άτομα.

Συμβαίνει κάτι; Όλοι μεταναστεύουν οικογενειακώς ή όλοι ετοιμάζονται για πασχαλινά ταξίδια στο εξωτερικό; Ή απλώς η αδερφή μου είναι άτυχη και έπεσε όλο σε οικογένειες;

Τα Αστυνομικα τμηματα ΔΕΝ εκδιδουν τα διαβατηρια.Εκει γινονται οι αιτησεις σου παιρνουν ταυτοτητα δικαιολογητικα και αποτυπωματα και η διαδικασια εκτυπωσεις και εκδοσης του διαβατηριου γινεται στην Δ.Δ. στην Αθηνα οπως και τα διπλωματα οδηγησης.

Η διαδικασια φυσικα η μια με την αλλη ειναι διαφορετικη.. μιας και ο κοσμος ταλαιπωρειται στο να περιμενει το να υποβαλει την αιτηση και οχι ο χρονος εκτυπωσης...

Νομιζω οτι πανω απο 7 μερες εργασιμες δεν θα σου κανει.

Φιλε μου και μενα ετσι μου ελεγε οταν μπηκα να δω(μαλιστα αν θυμαμαι καλα το ελεγε με κοκκινο αυτο) αλλα ειχε ερθει ηδη στο αστυνομικο τμημα.

Πηρα ενα τηλ και μου ειπαν περνα να το παρεις ειναι εδω.

Για την ιστορια , Παρασκευη κατεθεσα τα δικαιολογητικα και Τριτη ειχε ερθει στο τμημα.

• 2 weeks later...
Έχει γίνει κάτι με την έκδοση διαβατηρίων;

Μήπως έχει μειωθεί το προσωπικό στα αστυνομικά τμήματα που απασχολείται στο πόστο αυτό ή μήπως πολύς κόσμος βγάζει διαβατήριο αυτήν την εποχή για κάποιο συγκεκριμένο λόγο;

Προσπαθεί να βγάλει η αδερφή μου διαβατήριο και έχει πάει 2 φορές στο τμήμα Ζωγράφου και έχει περιμένει 2μιση ώρες κάθε φορά και τελικά δεν έχει προλάβει να εξυπηρετηθεί. Πριν από 2 χρόνια που είχα πάει εγώ είχε μηδέν ουρά και τις 2 φορές που πήγα (χρειάστηκε να πάω δύο φορές για να κάνω την αίτηση) και εξυπηρετήθηκα άμεσα. Ενώ τώρα έχει πολύ κόσμο και μάλιστα οικογένειες με παιδιά -των οποίων η κατάθεση των αιτήσεων παίρνει πολλή ώρα καθώς είναι 4 άτομα.

Συμβαίνει κάτι; Όλοι μεταναστεύουν οικογενειακώς ή όλοι ετοιμάζονται για πασχαλινά ταξίδια στο εξωτερικό; Ή απλώς η αδερφή μου είναι άτυχη και έπεσε όλο σε οικογένειες;

Τελικά η αδερφή μου πήγε στις 07:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής στο τμήμα Παγκρατίου και εξυπηρετήθηκε άμεσα. Και παρέλαβε το διαβατήριό της μετά από 4-5 εργάσιμες.

Και πράγματι είναι αυξημένη η κίνηση στην έκδοση διαβατηρίων, όπως έγραψε σε ρεπορτάζ της η "Καθημερινή της Κυριακής 21 Μαρτίου 2016".

http://www.kathimerini.gr/853724/article/epikairothta/ellada/fwtia-phran-grafeia--ekdoshs-diavathriwn

"Τον Ιανουάριο εκδόθηκαν 22.821 νέα διαβατήρια αντί 17.752 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Τον Φεβρουάριο αντίστοιχα, παρατηρήθηκε αύξηση 53% σε σχέση με πέρυσι, καθώς εκδόθηκαν 25.861 νέα διαβατήρια αντί 16.850 το 2015."

Για τις αιτίες μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο... (μετανάστευση, φόβος εξόδου από Σένγκεν, μαζική λήξη διαβατηρίων "νέου τύπου").

Επιπλέον, ο αστυνομικός που εξυπηρέτησε την αδερφή μου στο Παγκράτι ήταν πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός και ολοκλήρωσε τη διαδικασία σωστά και γρήγορα σε 10 λεπτά, ενώ οι αστυνομικοί στο τμήμα Ζωγράφου χρειάζονταν 15 με 20 λεπτά για κάθε άτομο που εξυπηρετούσαν -και η αδερφή μου είδε και άτομο να επιστρέφει γιατί υπήρχε λάθος στην αίτηση του. Άρα, πιθανόν η δυσκολία εξυπηρέτησης στου Ζωγράφου να οφείλεται και σε μειωμένη αποτελεσματικότητα των ατόμων που έχουν αναλάβει αυτήν την υπηρεσία εκεί.

Επιπλέον, ο αστυνομικός που εξυπηρέτησε την αδερφή μου στο Παγκράτι ήταν πολύ γρήγορος και αποτελεσματικός και ολοκλήρωσε τη διαδικασία σωστά και γρήγορα σε 10 λεπτά, ενώ οι αστυνομικοί στο τμήμα Ζωγράφου χρειάζονταν 15 με 20 λεπτά για κάθε άτομο που εξυπηρετούσαν -και η αδερφή μου είδε και άτομο να επιστρέφει γιατί υπήρχε λάθος στην αίτηση του. Άρα, πιθανόν η δυσκολία εξυπηρέτησης στου Ζωγράφου να οφείλεται και σε μειωμένη αποτελεσματικότητα των ατόμων που έχουν αναλάβει αυτήν την υπηρεσία εκεί.

Aν μιλάς για Ζωγράφου δε θα ξεχάσω πέρσι που πήγαμε ταυτόχρονο με κοπελιά εγώ Αμπελόκηπους αυτή Ζωγράφου. Εμένα ένα σπίρτο μου έκανε αιτηση και όλα σε 10 λεπτάκια και σε αυτή μπορεί να κάθισε και μία ωρα μέσα και μου έλεγε ότι ήταν αργοκίνητος όσο δε πάε

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Aν μιλάς για Ζωγράφου δε θα ξεχάσω πέρσι που πήγαμε ταυτόχρονο με κοπελιά εγώ Αμπελόκηπους αυτή Ζωγράφου. Εμένα ένα σπίρτο μου έκανε αιτηση και όλα σε 10 λεπτάκια και σε αυτή μπορεί να κάθισε και μία ωρα μέσα και μου έλεγε ότι ήταν αργοκίνητος όσο δε πάε

Το Αμπελοκήπων στη Σεβαστουπόλεως δεν εκδίδει διαβατήρια. Πράγματι, όμως, επειδή η αδερφή μου προκειμένου να βγάλει διαβατήριο έβγαλε και καινούργια ταυτότητα, στους Αμπελόκηπους της την έφτιαξαν σε 10' και δεν το πίστευε!