gokuthelegend Δημοσιεύτηκε 11 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε 11 Ιουλίου (edited) Χαιρετώ την παρέα. Δεν ήξερα αν θα έπρεπε να γράψω στο νήμα του what's up ή στο νήμα του 5G, καθώς θεωρώ ότι είναι συνδυαστικό το θέμα, οπότε ανοίγω νέο νήμα. Το θέμα είναι το εξής. Διαμένω σε χωριό στην επαρχία και εδώ ήμαστε κάπως χάλια από ίντερνετ σε σταθερές γραμμές, οπτικές ίνες δεν έχουμε, παρά μόνο χαλκό, και μόνο ADSL, ούτε καν VDSL. Εγώ προσωπικά στο σπίτι μου πιάνω κάπου 17mbps, και θεωρώ ότι είμαι από τους τυχερούς καθώς από όσους έχω δει, οι περισσότεροι πιάνουν και μικρότερες ταχύτητες. Μέχρι πρόσφατα ήμουν με ένα παλιό κινητό και τελικά αγόρασα ένα καινούριο το οποίο έχει και 5G. Κάνοντας λοιπόν speedtest με το 5G του κινητού πιάνω 100mbps στο πολύ χαλαρό, μάλιστα κάνω usb tethering στον υπολογιστή και πιάνω την ίδια ταχύτητα. Μάλιστα ο υπολογιστής είναι στο ημιυπόγειο του σπιτιού, αν ανέβω στην ταράτσα το κινητό πιάνει στο χαλαρό πάνω από 300mbps και μάλιστα μπορεί να πιάσει ακόμη και τα 400mbps, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φτάσει και τα 700mbps. Για νούμερο έχω ένα What's Up της Cosmote, οπότε το speedtest αφορά το δίκτυο της Cosmote. Μιας και είναι διαπιστωμένο ότι η Cosmote έχει καλό σήμα 5G στην περιοχή μου, λέω να δω τι προσφέρει η Cosmote από προγράμματα. Ψάχνοντας λοιπόν στην ιστοσελίδα της Cosmote βλέπω ότι έχει ένα πρόγραμμα με απεριόριστα με 35 ευρώ τον μήνα, με συμβόλαιο 2 ετών, με δωρεάν το ρούτερ, με ταβάνι στην ταχύτητα στα 300mbps, αλλά με απεριόριστη κίνηση. Εγώ όμως: 1. δεν θέλω να δεσμευτώ με συμβόλαιο. Η τιμή δεν με πειράζει αλλά δεν έχω σταθερή εργασία, οπότε αυτό τον μήνα έχω δουλειά, τον άλλο μήνα μπορεί να μην έχω 2. Αν θα μπορούσα να αποφύγω το ταβάνι των 300mbps ακόμη καλύτερα 3. Δεν με πειράζει να μην έχω κάθε μέρα αυτή την ταχύτητα Και εξηγώ λίγο περισσότερο το 3. Γενικώς εγώ κατεβάζω αβέρτα, παιχνίδια στο Steam, torrents με ταινίες και πάει λέγοντας. Δεν κατεβάζω κάθε μέρα όμως. Δεν θα με πείραζε να συγκεντρώνω τι θέλω να κατεβάσω, και να τα κατεβάζω όλα μαζί ταυτόχρονα. Με αυτές τις ταχύτητες θα μπορούσα άνετα να κατεβάζω ότι θέλω μέσα σε 2-3 μέρες. Δηλαδή το σκέφτομαι με την λογική ότι να χρησιμοποιώ την adsl στην καθημερινότητά μου, να συγκεντρώνω τι θέλω να κατεβάσω και 2 φορές τον μήνα να ενεργοποιώ ένα πακέτο με απεριόριστα δεδομένα και να κατεβάζω αβέρτα. Κοιτώντας λοιπόν στα πακέτα που έχει το What's Up νούμερο μου, βλέπω ότι δίνει πακέτα με απεριόριστα δεδομένα με 2 ευρώ για 1 ημέρα, με 2.5 ευρώ για το Σαββατοκύριακο, και με 7 ευρώ για 1 εβδομάδα. Και σκεφτόμουν, αντί να πάω κανονικό πρόγραμμα 5G internet, μήπως θα μπορούσα να αγοράσω μια sim με αριθμό What's Up και να την βάλω σε ένα 5G router, και να ενεργοποιώ κάποιο από τα πακέτα που προανέφερα αν και όποτε θέλω; Ή υπάρχει το ενδεχόμενο να φάω άκυρο από την Cosmote; Να σημειώσω ότι μια φορά είχα αγοράσει το πακέτο που δίνει απεριόριστα για το ΣΚ, έκανα hotspot το κινητό και μέσα στο ΣΚ κατέβασα κάπου 700GB δεδομένων χωρίς κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις. Edited 11 Ιουλίου by gokuthelegend Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. 11 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 11 Ιουλίου Cosmote NEO με 25€ το μήνα έχεις απεριόριστα χωρίς δέσμευση συμβολαίου. Φυσικά μπορείς να βάλεις τι σιμ σε ρουτερ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosfx Δημ. 12 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 12 Ιουλίου Βαζε δεδομενα για μια βδομαδα οποτε το χρειαζεσαι κι αν ειναι θα σου στειλει προειδοποιηση η Κοσμοτε(το πιο πιθανο ειναι να μην ασχοληθει καθολου). Οτι αλλο βαλεις θα ειναι δεσμευση κι επειδη δεν εχεις σταθερο εισοδημα οπως ειπες,πιστευω την λυση την βρηκες μονος σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 12 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 12 Ιουλίου Πόσα δίνεις για την adsl; Από το να το κάνεις όλο αυτό, αν κόψεις τελείως την adsl μπορεί να σε συμφέρει να έχεις μόνο 5G. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gokuthelegend Δημ. 12 Ιουλίου Author Κοινοποίηση Δημ. 12 Ιουλίου (edited) 5 ώρες πριν, dasnowy said: Πόσα δίνεις για την adsl; Από το να το κάνεις όλο αυτό, αν κόψεις τελείως την adsl μπορεί να σε συμφέρει να έχεις μόνο 5G. Στην adsl δίνω 22 ευρώ τον μήνα αλλά έχω επίσης απεριόριστα σταθερά και 6 ώρες σε κινητά, επίσης το τηλέφωνο το χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι στο σπίτι και το χρειαζόμαστε, δεν θέλουμε να το κόψουμε. 18 ώρες πριν, leo06 said: Cosmote NEO με 25€ το μήνα έχεις απεριόριστα χωρίς δέσμευση συμβολαίου. Φυσικά μπορείς να βάλεις τι σιμ σε ρουτερ 7 ώρες πριν, panosfx said: Βαζε δεδομενα για μια βδομαδα οποτε το χρειαζεσαι κι αν ειναι θα σου στειλει προειδοποιηση η Κοσμοτε(το πιο πιθανο ειναι να μην ασχοληθει καθολου). Οτι αλλο βαλεις θα ειναι δεσμευση κι επειδη δεν εχεις σταθερο εισοδημα οπως ειπες,πιστευω την λυση την βρηκες μονος σου. Το θέμα είναι το εξής. Έχω ένα raspberry pi, το οποίο έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και το οποίο μπορεί να μείνει ανοιχτό 24/7. Επίσης έχω συνδέσει έναν εξωτερικό δίσκο 1ΤΒ. Με τις ταχύτητες του 5G, αυτό το 1ΤΒ μπορώ άνετα να το κατεβάσω ακόμη και σε 1 ή 2 μέρες, οπότε δεν θέλω να δεσμευτώ με μηνιαία πακέτα. Επίσης αυτό το 1ΤΒ σε αρχεία θα μου πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να τα οργανώσω και να αδειάσω τον δίσκο, οπότε μπορεί να κατεβάσω πάλι τον επόμενο μήνα. Δηλαδή όλο και όλο χρειάζομαι αυτές τις ταχύτητες για 1-2 μέρες τον μήνα. Edited 12 Ιουλίου by gokuthelegend Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. 12 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 12 Ιουλίου Για μια δυο μέρες δεν αξίζει κανένα μηνιαίο πακέτο, προχωράς με τα ημερήσια όποτε τα χρειάζεσαι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 12 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 12 Ιουλίου 8 ώρες πριν, gokuthelegend said: Στην adsl δίνω 22 ευρώ τον μήνα αλλά έχω επίσης απεριόριστα σταθερά και 6 ώρες σε κινητά, επίσης το τηλέφωνο το χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι στο σπίτι και το χρειαζόμαστε, δεν θέλουμε να το κόψουμε. Το θέμα είναι το εξής. Έχω ένα raspberry pi, το οποίο έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και το οποίο μπορεί να μείνει ανοιχτό 24/7. Επίσης έχω συνδέσει έναν εξωτερικό δίσκο 1ΤΒ. Με τις ταχύτητες του 5G, αυτό το 1ΤΒ μπορώ άνετα να το κατεβάσω ακόμη και σε 1 ή 2 μέρες, οπότε δεν θέλω να δεσμευτώ με μηνιαία πακέτα. Επίσης αυτό το 1ΤΒ σε αρχεία θα μου πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να τα οργανώσω και να αδειάσω τον δίσκο, οπότε μπορεί να κατεβάσω πάλι τον επόμενο μήνα. Δηλαδή όλο και όλο χρειάζομαι αυτές τις ταχύτητες για 1-2 μέρες τον μήνα. Αφού χρειάζεσαι το τηλέφωνο και έχεις ικανοποιητική ταχύτητα στην adsl τότε κράτα την. Και εγώ όταν ήμουν με adsl που έπιανε 10mbps είχα συμβόλαιο με απεριόριστα δεδομένα και έκανα tethering όταν ήθελα να κατεβάσω κάτι. Δεν νομίζω πως θα αγόραζα όμως 5g router για τέτοια περιστασιακή χρήση. Μήπως έχεις κάνα παλιό κινητό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. 13 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 13 Ιουλίου αφού το θες για τόσο περιστασιακή χρήση , γνώμη μου είναι να δεις και τί ταχύτητες πιάνεις σε 4G ώστε σε περίπτωση που έχεις 4G+ και φτάνεις κάπως τις ταχύτητες του 5G (και σε ικανοποιεί), να κάνεις combo εβδομαδιαίο πακέτο + 4G ρούτερ. Όλο και κάπου θα βρεις σε διάφορα marketplace ένα 4G router τα οποία είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα 5G. Παράθεση myPhone showcase Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts