Jump to content

Apple iPod Video: Σχόλια και ερωτήσεις

ταξιδιωτης22
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Exw ena PIONEER alla einai me kaseta kai prosopsi pou krivei tin kaseta opote den mporw na xrisimopiiso to matsouki me tin kaseta.To deftero giati den aksizei? kanei parasita?

κάνει πολλά παράσιτα.

αν καταφέρεις απλά βγάλε από πίσω ενα καλώδιο mini jack να μπορείς να το συνδέεις..αν έχει βέβαια έξοδο το ηχοσύστημα σου..η ''καλύτερη'' και πιο φτηνή λύση:ninja:

• 4 weeks later...
Μία ερώτηση. 'Αλλαξα σκληρό δίσκο και μετέφερα εκεί όλα τα αρχεία μουσικής που έχω(και για το i-pod). Τώρα που βάζω το i-tunes μου βγάζει θαυμαστικό ότι δεν βρίσκει πηγή για να κάνει αναπαραγωγή της μουσικής και το επιλέγω ένα-ένα.Υπάρχει γρηγορότερος τρόπος; Όμως κάποια τραγούδια απο την playlist του itunes τα έχω αποεπιλέξει γιατί δεν τα θέλω στο i-pod.
London for ever

Μία ερώτηση. 'Αλλαξα σκληρό δίσκο και μετέφερα εκεί όλα τα αρχεία μουσικής που έχω(και για το i-pod). Τώρα που βάζω το i-tunes μου βγάζει θαυμαστικό ότι δεν βρίσκει πηγή για να κάνει αναπαραγωγή της μουσικής και το επιλέγω ένα-ένα.Υπάρχει γρηγορότερος τρόπος; Όμως κάποια τραγούδια απο την playlist του itunes τα έχω αποεπιλέξει γιατί δεν τα θέλω στο i-pod.

Μπορείς να τα διαγράψεις όλα από την playlist του iTunes και να τα περάσεις ξανά... Θα αναγκαστείς να αποεπιλέξεις ξανά τα τραγούδια που δεν θες στο iPod όμως...

Περίμενε και την απάντηση του stereo βέβαια, μπορεί να έχει κάποια καλύτερη ιδέα...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Μπορείς να τα διαγράψεις όλα από την playlist του iTunes και να τα περάσεις ξανά... Θα αναγκαστείς να αποεπιλέξεις ξανά τα τραγούδια που δεν θες στο iPod όμως...

Περίμενε και την απάντηση του stereo βέβαια, μπορεί να έχει κάποια καλύτερη ιδέα...

Ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά δεν ... συμφέρει.:)

Stereo help

London for ever

Ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά δεν ... συμφέρει.:)

Stereo help

I know... :(

:)

Αρχικά ας υποθέσουμε ότι, όταν τα μετέφερες στον άλλο δίσκο, κράτησες τη δομή folders (στο σκληρό) που είχες και πριν! Αλλιώς θα δυσκολυετούμε πολύ :)

Λοιπόν, πριν κάνεις κάτι άλλο, πήγαινε στο iTunes και κάνε Export Library. θα σου ζητήσει που να σώσει ένα αρχείο xml. Σώστο όπου θες.

Μετά πήγαινε στο iTunes, κάνε Edit/Preferences και στην καρτέλα Advanced δες τι γράφει στο πεδίο iTunes Music Folder location. Πήγαινε στο folder αυτό και θα βρείς ένα αρχείο iTunes music library.xml. Κάντο μια κόπια κάπου αλλού.

Αυτά τα 2 τα κάναμε για backup ώστε αν κάτι πάει στραβά να μην χάσουμε κάτι.

Γι'αυτό που θες μπορείς να κάνεις ένα από τα εξής 2 πράγματα:

1. Αυτό το έχω δοκιμάσει μόνο σε mac οπότε αν δεν παίξει κάνε το άλλο.

Πας στην ίδια καρτέλα που είπαμε πιο πάνω και κάνεις Change και επιλέγεις το folder στο οποίο έχεις βάλει τα τραγούδια σου τώρα. Παράδειγμα: αν πριν τα είχες στο c:\My Music\iTunes\iTunes Music και τώρα τα έχεις στο D:\songs\, θα επιλέξεις αυτό το φάκελο. Πρόσεξε να δώσεις το folder μέσα στο οποίο είναι τα τραγούδια/folders με τραγούδια

Αφού το αλλάξεις, κάνεις ΟΚ, κλείνεις το iTunes, το ανοίγεις ξανά και λογικά θα είσαι έτοιμος. Αν δεν παίξει συνεχίζεις στο 2.

2. Χωρίς να κάνεις τίποτα από το 1, κλείνεις το iTunes, και πας στο αρχείο iTunes music library.xml που είχες αντιγράψει πριν (όχι στο αντίγραφο, στο κανονικό) και το ανοίγεις με ένα wordpad. Θα δεις ότι περιέχει όλα τα τραγούδια σου και για κάθε ένα θα λέει (μεταξύ άλλων πραγμάτων)το που βρίσκεται. Πχ:

<key>Location</key><string>file://localhost/Users/fixated/Music/iTunes/iTunes%20 Music/A%20Camp/I%20Can%20Buy%20You/ 01%20I%20Can%20Buy%20You.mp3</string>

Εσένα βέβαια μπορεί να είναι διαφορετικό λίγο, όλα όμως θα έχουν το αρχικό κομμάτι κοινό (εδώ πχ είναι το: file://localhost/Users/fixated/Music/iTunes/iTunes%20Music). Τώρα κάνεις ένα μαζικό Find and Replace αυτό με κάτι άλλο που θα είναι της ίδιας μορφής αλλά με το νέο folder (κάτι σαν file://localhost/Users/stereo/Music/iTunes/iTunes%20Music - εδώ υποθέτουμε ότι από το folder fixated τα πήγα στο folder stereo).

Πρόσεξε ότι τα %20 είναι το κενό. Αν εσένα στα δείχνει ως κενά (και χρειαστεί να βάλεις κενό) βάλτο κανονικά. Αν τα δείχνει ως %20, βάλτα κι εσύ έτσι.

Σώζεις, κλείνεις το wordpad, ανοίγεις το iTunes και κάνεις το βήμα 1.

Λογικά θα πρέπει να είσαι έτοιμος.

Πιστεύω ότι και το βήμα 1 θα παίξει μια χαρά.

Αν κάτι πάει στραβά, πετάς το backup itunes music library.xml πάνω στο παλιό (με κλειστό itunes όμως) και αρχίζεις από την αρχή.

Stereo να σ'ευχαριστήσω πολύ για την απάντηση σου στο πρόβλημα μου αλλά δεν πέτυχε ούτε το πρώτο βήμα αλλά ούτε το δεύτερο.Θα ρωτήσω όμως το εξής που μου ήρθε στο μυαλό. Πρώτα από όλα να πω ότι έχω κάποιον ιό στο pc μου και γι'αυτό ήθελα να ξεχωρήσω τα τραγούδια από τα προγράμματα που μπορεί να είναι μολυσμένα.Τωρά να πω την ιδέα μου. Εάν κάνω back-up την i-tunes library και κάνω format και μετά την ξαναβάλω στην παλιά θέση της θα δουλέψει;
London for ever

Θα δουλέψει, αρκεί να έχεις κρατήσει και το αρχείο iTunes music library.xml και να το βάλεις και αυτό στο σημείο που ήταν πριν.

Παρ'όλα αυτά, το 2 το έχω δοκιμάσει πολλές φορές, οπότε αν θες στείλε μου εδώ ή με pm ένα απόσπασμα από το αρχείο, τι δείχνει η οθόνη του iTunes στο Edit/Preferences/Advanced και τη διαδρoμή του folder όπου μετακίνησες τα τραγούδια (D:\....) να δούμε :)

Σ'ευχαριστώ φίλε stereo που θέλεις να βοηθήσεις.Όμως επειδή είμαι άσχετος με το πως θα το κάνω και επειδή πιστεύω ότι όση βοήθεια και αν μου προσφέρεις δεν θα τα καταφέρω θα γυρίσω τα αρχεία πίσω στον παλιό δίσκο θα τα βάλω στο i-pod ένα φάκελο κάθε φορά και μετά θα τα ξαναφέρω στον καινούργιο. Και πάλι σέυχαριστώ αν δεν είσουν εσύ i-pod δεν θα είχα πάρει.
London for ever

Κοίτα, αν μπορείς να τα ξαναβάλεις εκεί που ήταν πριν, μπορείς να κάνεις την όλη διαδικασία της μεταφοράς με ένα click (το προσφέρει το iTunes). Όσα είπαμε ήταν με την προϋπόθεση ότι δεν μπορούν να ξαναπάνε εκεί που ήταν.

Αυτή η διαδικασία όμως έχει ένα μόνο μεινόκετημα, δεν μπορείς να την κάνεις αν μετά την ολοκλήρωσή της θες να εξακολουθήσεις να έχεις τα τραγούδια σου σε φακέλους που να ακολουθούν τη δική σου οργάνωση. Αυτό γιατί η διαδικασία προϋποθέτει ότι θα αναλάβει το iTunes τη διαχείριση.

Θα σου πω περισσότερα σε λίγο γιατί πρέπει να φύγω, εσύ πες μου αν θα σε ενοχλούσε κάτι τέτοιο.

Να και η συνέχεια! Αν υποθέσουμε ότι τα έχεις εκεί που τα είχες και δε σε πειράζει μετά τη μεταφορά να αλλάξει η δομή των φακέλων, τότε μπορείς να κάνεις το εξής:

1. Πας στο Edit/Preferences/Advanced/General και επιλέγεις το Keep iTunes music folder organized. Μετά πατάς ΟΚ.

2. Πας στο ίδιο μενού και επιλέγεις με το κουμπί Change το νέο σημείο στο οποίο θες να πάνε τα τραγούδια σου. Κάνει και οκ.

3. Πας στο μενού Advanced και επιλέγεις Consolidate Library. Πρόσεξε, μετά από αυτό δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το iTunes θα αντιγράψει όλα τα τραγούδια στο νέο φάκελο με την εξής δομή Καλλιτέχνης/Album/τραγούδια. Το θετικό είναι ότι αν μετά αλλάξεις το όνομα σε ένα Album θα αλλάξει μόνο του τα folders ώστε να είναι σωστά.

4. Μόλις τελειώσει όλα θα έχουν πάει στο νέο σημείο και θα εξακολουθούν να παίζουν όπως και πριν (δεν χάνεις καμμία πληροφορία). Και όταν είσαι εντάξει και το έχεις δοκιμάσει, πας και διαγράφεις τα τραγούδια από το αρχικό τους σημείο!

edit: Η διαδικασία υπάρχει και εδώ με περισσότερες λεπτομέρειες: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=301748

Αυτά :)

Συγνώμη που δεν σου απάντησα αλλά σήμερα όλη την ημέρα δεν ήμουν στο pc μου. Αλλά μιας και προχώρησες και μου έγραψες την συνέχεια δεν έχω παρά να σ'ευχαριστήσω και να ακολουθήσω τις οδηγίες σου.
London for ever

Ευχαριστώ stereo , νομίζω ότι έτσι μου αρέσει :) . Κάτι άλλο τωρα να σε ρωτήσω και συγνώμη που γίνομαι κουραστικός. Έχω διπλά αρχεία αλλά όταν αποεπιλέξω το ένα αποεπιλέγεται και το άλλο .Ξέρεις γιατί γίνεται αυτό; Και αν υπάρχει τρόπος να το διορθώσω;
London for ever

Τι σημαίνει ότι έχεις διπλά αρχεία; Μήπως ότι τα τραγούδια σου εμφανίζονται δύο φορές στο iTunes, μία κάτω από την κατηγορία Music και μία σε κάποιο playlist;

Όχι. Εννοώ ότι μία playlist μπορεί να έχει 2 ίδια τραγούδια. Εάν επιλέξω το ένα αυτόματα επιλέγεται και το δεύτερο ή το αντίθετο.
London for ever

Απλά κάνεις delete από την εκάστοτε Playlist το διπλό τραγούδι. Δεν φεύγουν και τα δύο, το ένα μένει.

Προφανώς τα επιλέγεις με το κουτάκι που έχουν στα αριστερά τους. Αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις, απ'όπου και να το αποεπιλέξεις, ακόμα και απο άλλη playlist, θα αποεπιλεγεί από όλες. Στην ουσία δηλώνει ότι αυτό το τραγούδι θες να το έχεις στη βιβλιοθήκη σου αλλά δε θες να το έχεις στο iPod σου, ασχέτως του σε ποιά playlists εμφανίζεται. Αλλιώς σβήνεις το ένα αντίτυπο από το playlist. Έτσι κι αλλιώς, τα τραγούδια υπάρχουν μία φορά μόνο, στο Music. Μόνο αν τα σβήσεις από εκεί τα ξεχνάει το iTunes.

Αν μπαίνει μία φορά στο i-pod τοτε κανένα πρόβλημα και στην playlist ας είναι και 100 φορές. Ευχαριστώ stereo σου είμαι υπόχρεως.:D
London for ever

Αν μπαίνει μία φορά στο i-pod τοτε κανένα πρόβλημα και στην playlist ας είναι και 100 φορές. Ευχαριστώ stereo σου είμαι υπόχρεως.:D

Βασικά στο iPod μπαίνει μία φορά σαν κομμάτι, αλλά στην playlist θα υπάρχει όσες φορές το έχεις βάλει.

Επειδή δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός, θα γράψω ένα παράδειγμα. Έχω στο iTunes μία playlist με την ονομασία My Favourites, όπου περνάω τα τραγούδια που ακούω πιο συχνά. Έχει τύχει κάποια κομμάτι να το περάσω δύο φορές, οπότε στην playlist και στο iTunes και στο iPod εμφανίζεται δύο φορές.

Για να φύγει, απλά κάνω delete το ένα από τα δύο και είμαι εντάξει.

Δηλαδή το κομμάτι μπορεί στον σκληρό του iPod να είναι μία φορά, αλλά στην playlist θα παίζει όσες φορές το έχεις βάλει, σαν repeat τρόπον τινά. Τώρα αν δεν σε ενοχλεί αυτό, ουδέν πρόβλημα! :)

Πολύ σωστά.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση να έχουμε περάσει ένα τραγούδι δύο φορές στη βιβλιοθήκη του iTunes (για παράδειγμα κάποιο που δε θυμόμασταν ότι το είχαμε).

Για να τα βρούμε αυτά, πάμε στο Music στα αριστερά και μετά από το μενού View επιλέγουμε Show duplicates. Αυτό μας δείχνει τα διπλά καταχωρημένα τραγούδια, τα οποία πιάνουν διπλό χώρο. Αν τα χαρακτηριστικά τους είναι ίδια μπορούμε να σβήσουμε το ένα από τα δύο. Για να είμαστε σίγουροι ποιό σβήνουμε μπορούμε να το επιλέξουμε, να κάνουμε δεξί κλικ και από το Show in playlists να δούμε που το έχουμε βάλει το καθένα για να δούμε και τι θα σβήσουμε.

:)

Στο Show duplicates όμως, παίρνει μόνο τα πεδία του καλλιτέχνη και το όνομα του κομματιού, οπότε είναι πιθανό αν έχουμε δύο διαφορετικές εκτελέσεις του ίδιου κομμάτιου από τον ίδιο καλλιτέχνη (π.χ. Bon Jovi - Always από το Crossroad και από το This Left Feels Right), να μας τις παρουσιάζει ως duplicate song.

Στο Show duplicates όμως, παίρνει μόνο τα πεδία του καλλιτέχνη και το όνομα του κομματιού, οπότε είναι πιθανό αν έχουμε δύο διαφορετικές εκτελέσεις του ίδιου κομμάτιου από τον ίδιο καλλιτέχνη (π.χ. Bon Jovi - Always από το Crossroad και από το This Left Feels Right), να μας τις παρουσιάζει ως duplicate song.

Έχεις απόλυτο δίκιο, γι'αυτό και πρέπει να τα ελέγχουμε πριν τα σβήσουμε, είτε από τη διάρκεια και τις άλλες λεπτομέρειες, είτε απλά ακούγοντάς τα :)

Stereo είσαι τέλειος. Για να σου δώσω να καταλάβεις.Κατεβάζω ένα album με κάποιο όνομα . Αυτό το όνομα παίρνει και η playlist. Και μετά απλά κάνω copy past ή drop and drags (αν το γράφω σωστά) m;esa sthn playlist τα τραγούδια.
London for ever