Jump to content

Apple iPod Video: Σχόλια και ερωτήσεις

ταξιδιωτης22
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν θυμάμαι καλά, υπήρχε ένα πρόγραμμα της xilisoft που το έκανε. Ψάξε στο google για "vcd to ipod" ή δες αυτό εδώ: http://www.riverpast.com/en/support/tutorials/convert/dat/ipod_video.php

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

στερεο σε παρακαλω θα ηθελα να μου πεις τι θηκη εχεις αν εχεις για το Ποντ...για να παρω μια ιδεα....καθως και αν χρησιμοποiεις ραδιο...

ευχαριστω

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Παιδιά βοήθεια.Μετέτρεψα τα αρχεία από vcd σε ipod . Σύνδεσα το ipod για να τα περάσω και κόλλησε το pc το κάνω restart αλλά το ipod συνεχίζει να γράφει do not disconnect. Το χάλασα;

Το έφτιαξα έκανα reset

London for ever

στερεο σε παρακαλω θα ηθελα να μου πεις τι θηκη εχεις αν εχεις για το Ποντ...για να παρω μια ιδεα....καθως και αν χρησιμοποiεις ραδιο...

ευχαριστω

Δεν έχω θήκη (έχω ένα κόλλημα και δε μου αρέσουν οι θήκες, ούτε στα κινητά ούτε πουθενά). Ραδιόφωνο δεν ακούω σχεδόν ποτέ αλλά το radio remote το χρησιμοποιώ καθημερινά (ως remote :))

Παιδιά βοήθεια.Μετέτρεψα τα αρχεία από vcd σε ipod . Σύνδεσα το ipod για να τα περάσω και κόλλησε το pc το κάνω restart αλλά το ipod συνεχίζει να γράφει do not disconnect. Το χάλασα;

Το έφτιαξα έκανα reset

:)

Πάντως απογοητεύτηκα από τα video τα έφτιαξα μεν τα έβαλα αλλά στην μέση γράφουν το site του προγράμματος γιατί είναι trial version.:mad:
London for ever

ok ευχαριστω μαλλον ετσι θα κανω και εγω δεν θα παρω...

αντε να παρω μονο για την οθονη ενα προτεκτορ....

Δημήτρης

XS Max 512gb.

εγω εχω βαλει θηκη σιλοκονης που βρηκα στου γερμανου καπου στα 6 ευρω,πολυ καλη.

αντιμετωπιζω ενα κολλημα,παιζω Music quiz και μου κολλαει μετα την 4η επιλογη κι αναγκαζομαι να βγω απο το παιχνιδι.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Mia erotisi.... otan egatastiso to itunes...ta tragoudia pou exo sto pc mou tha diplasiastoun otan ta xeirizome apo to itunes?? i diaxeirizete ta idi iparxontA?

2)i playlist mporei na einai kai enas kalitexnis????

3) to ipod video 60gb theorite palio montelo???? (to leo auto dioti eida oti ta nea montela einai 30aria kai 80aria)

4) ean fortoso kapoia tragoudia sto Library tou itunes kai meta sviso auta ta arxeia apo to pc tha svisoun kai apo tin lista tou library???

5) Pos fortonoume tis foto gia na tis perasoume sto ipod?? meso itune ginete kai auto??? prepei na mikrino tis analiseis tous????

Mia erotisi.... otan egatastiso to itunes...ta tragoudia pou exo sto pc mou tha diplasiastoun otan ta xeirizome apo to itunes?? i diaxeirizete ta idi iparxontA?

2)i playlist mporei na einai kai enas kalitexnis????

3) to ipod video 60gb theorite palio montelo???? (to leo auto dioti eida oti ta nea montela einai 30aria kai 80aria)

4) ean fortoso kapoia tragoudia sto Library tou itunes kai meta sviso auta ta arxeia apo to pc tha svisoun kai apo tin lista tou library???

5) Pos fortonoume tis foto gia na tis perasoume sto ipod?? meso itune ginete kai auto??? prepei na mikrino tis analiseis tous????

1. Ό,τι θες εσύ. Μπορείς είτε να του πεις να τα διαχειρίζεται χωρίς να τα πειράζει, είτε να τα βάλει στη δική του βιβλιοθήκη, οπότε θα τα αντιγράψει. Μετά βέβαια μπορείς να σβήσεις τα αρχικά. Στη 2η περίπτωση ξεχνάς την οργάνωση που τυχόν είχες εσύ σε folders γιατί θα κάνει τα δικά του.

2. Playlist μπορεί να είναι ό,τι θες εσύ (ακόμα και ένας καλλιτέχνης, ή 10 καλλιτέχνες, ή 3 καλλιτέχνες αλλά ΟΧΙ ένας τέταρτος κλπ).

3. Ναι είναι το προηγούμενο αλλά οι διαφορές δεν είναι συγκλονιστικές. Δες προηγούμενα posts για το ποιές είναι ακριβώς.

4. Όχι, θα σου βγάλει το iTunes ένα θαυμαστικό ότι δεν μπορεί να τα βρει. Αν πας να κάνεις το ανάποδο σε ρωτάει αν θες να το σβήσει και από το δίσκο.

5. Ναι μέσω iTunes, του λες το (τα) folder που είναι οι φωτογραφίες σου και τις βάζει. Επίσης αν έχεις κάποια απο τα προγράμματα της Adobe μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για την οργάνωση και το iTunes θα τα καταλάβει. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα στις φωτογραφίες σου, τις φτιάχνει αυτό (δεν πειράζει τις αρχικές).

ΕΡΩΤΗΣΗς:πηρα το ipod 80gb επειδη δεν εχω ξαναδουλεψει τετοιο μηχανημα,πως μπορω να αποθηκευσα διαφορετικα ειδη μουσικης?εγω στον υπολογιστη μου τα εχω χωρισμενα σε κατηγοριες φακελων δηλαδη:ελληνικα,disco,foreign,rock,techno κλπ..δεν μπορω να κανω το ιδιο και με το ιποντ?εκτος απο playlist,ωστε να βρω ακρη γιατι εχω παρα πολλα τραγουδια διαφορων ειδων και ετσι οπως εκανα μια δοκιμη που τα βαζει ολα μαζι και αντε να βρω ακρη μετα!

Το iTunes βάζει όλα τα τραγούδια χύμα έτσι κι αλλιώς στη βιβλιοθήκη του και μετά τα κατηγοριοποιείς με playlists ή με smart playlists βάσει των id3 tags τους. Αν τα έχεις φτιάξει αυτά ώστε να περιέχουν και το είδος της μουσικής τότε μπορείς να τα βάλεις όλα μαζί.

Αλλιώς μπορείς να τα προσθέτεις ανα folder και αυτό θα φτιάχνει ένα playlist αυτόματα μόνο με τα τραγούδια του folder, μετά τα διαλέγεις όλα στο playlist αυτό και αλλάζεις στο id3 tag το είδος της μουσικής.

Το iTunes βάζει όλα τα τραγούδια χύμα έτσι κι αλλιώς στη βιβλιοθήκη του και μετά τα κατηγοριοποιείς με playlists ή με smart playlists βάσει των id3 tags τους. Αν τα έχεις φτιάξει αυτά ώστε να περιέχουν και το είδος της μουσικής τότε μπορείς να τα βάλεις όλα μαζί.

Αλλιώς μπορείς να τα προσθέτεις ανα folder και αυτό θα φτιάχνει ένα playlist αυτόματα μόνο με τα τραγούδια του folder, μετά τα διαλέγεις όλα στο playlist αυτό και αλλάζεις στο id3 tag το είδος της μουσικής.

ευχαριστω για την απαντηση καταρχην,πωςμπορω ομως να το κανω να φτιαχνει ενα playlist ανα φακελο ωστε να μπορω να βρισκω ακρη?αν εχω δηλαδη 3000 φακελους θα εχω 3000 playlist!μαρεσει!

πως θα το κανω?

αυτο γινεται μεσο του υπολογιστη η μπορω να το κανω και απο το μηχανημα κατευθειαν?

Α είναι πολύ απλό. Πιάνεις το φάκελο που θες και τον σέρνεις στο iTunes στο θαλασσί χώρο στα αριστερά, σε ένα κενό σημείο στο κάτω μέρος. Καταλαβαίνεις ότι το κάνεις σωστά όταν όλος ο θαλασσί χώρος φωτιστεί με ένα μπλε περίγραμμα. Το αφήνεις και έτοιμο.

Παρ'όλα αυτά, το iTunes δε θα ξέρει ότι τα τραγούδια είναι του τάδε είδους, οπότε καλό είναι μετά που θα φτιάξει το playlist να διαλέξεις με Ctrl+A όλα τα τραγούδια του playlist, δεξί, Get Info και κάτω κάτω που λέει genre να βάλεις το σωστό.

Έτσι μπορείς μετά να κάνεις και άλλου είδους οργάνωση, πχ όλα τα τραγούδια που είναι αυτό κι εκείνο το είδος αλλά όχι από ένα τρίτο, ή τα techno που έχω να ακούσω πάνω από 2 εβδομάδες.

Βέβαια η λογική του γενικά δεν είναι να έχεις τα τραγούδια σε άπειρα playlists αλλά να δημιουργείς επί τόπου ένα playlist με τα κριτήρια που θες εσύ. Φυσικά πάντα θα έχεις κάποια χωρίς τα οποία δε μπορείς να ζήσεις. Αλλά (και ειδικά για τα είδη) δεν τα χρειάζεσαι καν. Μόνο το είδος να γράψεις πάνω δεξιά στο κουτάκι του search έχεις έτοιμα τα τραγούδια του είδους αυτού για παράδειγμα.

εγω δεν τα βαζω καθολου μεχρι στιγμης στην βιβλιοθηκη του ι τιουνσ,τσιμπαω τον φακελο και τον ριχνω κατευθειαν στο music Του ιποντ.πειραζει?

εγω δεν τα βαζω καθολου μεχρι στιγμης στην βιβλιοθηκη του ι τιουνσ,τσιμπαω τον φακελο και τον ριχνω κατευθειαν στο music Του ιποντ.πειραζει?

και παρεπιπτοντοσ,δεν οταν το βγαζω απο την φυσα,δεν το κανω ποτε eject,θα εχω προβλημα?

Για τη βιβλιοθήκη όχι δεν πειράζει, θέμα επιλογής είναι.

Για το πως το αποσυνδέεις, αν δεν έχεις τσεκαρισμένο το 'enable disk use' τότε δεν πειράζει να το βγάζεις χωρίς eject (αρκεί να έχει τελειώσει το update του προφανώς :)

Παιδια εχω βρει κατι παιχνιδια για ipod αλλα δεν ξερω πως να τα περασω στο ipod.Ξέρει κανεις πως γίνεται να περασω τα παιχνιδια στο ipod???
SE K800i --- Nokia N73 --- Nokia 6600--- Nokia 5140

thelo kai ego na matho gia ta paixnidia....

2 erotiseis:

1) ginete otan sindeoume to ipod me to pc na min fortizei ekeini tin stigmi??? iparxei kamia tetoia epilogi???

2) eno exo valei mono mp3 kai video...mesa sto itunes mou leei kai kati gia OTHER 78mb .....ti akrivos einai auta??? oso prostheto videos anevenei kai to others....ti simvenei??????????

Τα μόνα παιχνίδια που παίζουν τα (μεγάλα) iPod χωρίς να βάλει κάποιος linux ή άλλα παρόμοια, είναι αυτά που μπορείς να αγοράσεις από το iTS.

Όποτε το συνδέεις φορτίζει αλλά αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Τα other είναι η φωτογραφιούλα που σώζει το iTunes (ένα frame στην ουσία από το video) για να το ξεχωρίζεις όταν δεν παίζει, το artwork, τα contacts, το ημερολόγιο κλπ....

Δηλαδη φιλε stereo αυτα τα παιχνιδια που βρηκα δεν μπορω να τα βάλω με καποιο τρόπο στο iPod ???

Έτσι όπως είναι δε νομίζω. Θα πρέπει να του περάσεις και κάτι άλλο, συνήθως το iPodLinux ή το rockbox κλπ. Εκεί που τα βρήκες δε λέει τι χρειάζεται για να τα βάλεις;

Τα other είναι η φωτογραφιούλα που σώζει το iTunes (ένα frame στην ουσία από το video) για να το ξεχωρίζεις όταν δεν παίζει, το artwork, τα contacts, το ημερολόγιο κλπ....

thx gia tin apantisi...

ma otan pao na mpo sto menu ton video den vlepo tipota eikonidia tous...mono onomasies.

Όταν έχεις βάλει video, αυτό τα προσθέτει και σαν 'τραγούδια', δηλαδή αν πας στο μενού Music στο iPod θα δείς το playlist το σχετικό και αν επιλέξεις από εκεί ένα video θα ακούσεις μόνο τον ήχο του. Όσο αυτό θα παίζει εσύ θα βλέπεις στν οθόνη αυτό το ένα frame (μαζί με τη διάρκεια κλπ), το οποίο μπορείς να το αλλάξεις αν, στο iTunes, την ώρα που παίζει το video κάνεις δεξί και πεις set as poster frame στο σημείο που θες.

Όταν έχεις βάλει video, αυτό τα προσθέτει και σαν 'τραγούδια', δηλαδή αν πας στο μενού Music στο iPod θα δείς το playlist το σχετικό και αν επιλέξεις από εκεί ένα video θα ακούσεις μόνο τον ήχο του. Όσο αυτό θα παίζει εσύ θα βλέπεις στν οθόνη αυτό το ένα frame (μαζί με τη διάρκεια κλπ), το οποίο μπορείς να το αλλάξεις αν, στο iTunes, την ώρα που παίζει το video κάνεις δεξί και πεις set as poster frame στο σημείο που θες.

se ipereuxaristo gia tin voitheia sou.... :)

να ξαναρωτησω κατι τωρα,θελω να βαλω 2 ειδη μουσικης,ελληνικα και ξενα,τα οποια να εχω σε εναν φακελο τα μεν και σε αλλο φακελο τα δε,ωστε να μην ειναι μπερδεμενα.δεν μπορω να το κανω?