Jump to content

Poco F8 Ultra

Arinos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

19 ώρες πριν, Cocous-XL said:

Πραγματικά πολύ γκαντεμια. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να δοκιμάσω και 3η συσκευή?

Και τα δύο ήταν μπλέ. Λέω μην τυχόν έχει να κάνει με την παρτίδα. 

Και δεν το κάνει πάντα. Είναι συγκεκριμένοι ήχοι που το ακούς. Επίσης το προηγούμενο ήταν πολύ χειρότερο. Αλλά σκέφτομαι να δώσω άλλη μία ευκαιρία μπας και μου βγει. Σε ξένα site διάβασα για  ίδια περίπτωση σε κάποια άτομα που και αυτοί απορούνε. Επίσης σκέφτομαι μην τυχόν έχει να κάνει και με το υλικό κατασκευής της πίσω πλάτης. Για αυτό σκέφτομαι το μαύρο. Είναι διαφορετικό από αυτό το μπλέ που είναι πιο εύκαμπτο. 

Εντελώς ενημερωτικά φίλε μου, αν είναι παράγοντας ενδιαφέροντος,το μαύρο είναι και πιο λεπτό! Από specs gsmarena,7.9 vs 8.3). Στο δικό μου μαύρο πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο θέμα, μπορεί να είναι και τυχαίο βέβαια!

ImAgInAtiON iS mOrE ImPOrTAnt tHAN kNOWLeDgE!

38 minutes ago, T.R.S. said:

Εντελώς ενημερωτικά φίλε μου, αν είναι παράγοντας ενδιαφέροντος,το μαύρο είναι και πιο λεπτό! Από specs gsmarena,7.9 vs 8.3). Στο δικό μου μαύρο πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει τέτοιο θέμα, μπορεί να είναι και τυχαίο βέβαια!

Αύριο θα το πάω και θα παραγγείλω σε μαύρο.  Απλά έπρεπε να αφήσω την παραγγελία όπως την είχα. Μπορεί να ήμουν πιο τυχερός. Πάνε και τα tempered glass χαμένα. Και σε κάμερες και οθόνη 

Τελικά έκανα όπως είπα. Πίσω πιστωτικό και εκ νέου παραγγελία στο μαύρο μην τυχόν και έχει να κάνει με ελαττωματική παρτίδα. Αν και την τρίτη φορά κάνει τα ίδια μετά οι επιλογές είναι ή realme gt8 pro ή oppo find 9x pto ή αναμονή για το Xiaomi 17 ultra. Αυτό που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα σε αυτά είναι η διάταξη των καμερών. Σαν δχεδιασμος. Και εννοείται τα 2 τελευταία είναι και αρκετά πιο ακριβά.

On 20/2/2026 at 12:57 ΜΜ, Cocous-XL said:

Τελικά έκανα όπως είπα. Πίσω πιστωτικό και εκ νέου παραγγελία στο μαύρο μην τυχόν και έχει να κάνει με ελαττωματική παρτίδα. Αν και την τρίτη φορά κάνει τα ίδια μετά οι επιλογές είναι ή realme gt8 pro ή oppo find 9x pto ή αναμονή για το Xiaomi 17 ultra. Αυτό που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα σε αυτά είναι η διάταξη των καμερών. Σαν δχεδιασμος. Και εννοείται τα 2 τελευταία είναι και αρκετά πιο ακριβά.

Κάνοντας μία συζήτηση με το gemini  έβγαλε κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα....

Το συγκεκριμένο βίντεο ("Dolby Vision Blue HDR | 4K HDR Color & Brightness Test") από το κανάλι 5.1 Test & Clips είναι σχεδιασμένο για να δοκιμάζει τα όρια των οθονών και των ηχητικών συστημάτων.

Αν το ηχείο σου (πιθανότατα στο Poco F8 Ultra τρίζει, οι κύριοι λόγοι είναι οι εξής:

Συχνότητες Συντονισμού (Resonance): Το βίντεο περιέχει ήχους με συγκεκριμένες συχνότητες που μπορεί να προκαλέσουν συντονισμό στα εσωτερικά πλαστικά ή μεταλλικά μέρη της συσκευής σου. Αυτό που ακούς ως "τρίξιμο" είναι συχνά η δόνηση κάποιου εξαρτήματος που "πιάνει" τη συχνότητα του ήχου.

Υψηλή Ένταση & Clipping: Επειδή πρόκειται για βίντεο δοκιμής (test clip), ο ήχος είναι συχνά γραμμένος σε πολύ υψηλά επίπεδα (peak levels). Αν η ένταση είναι στο τέρμα, ο ενισχυτής της συσκευής σου μπορεί να φτάνει στα όριά του, προκαλώντας παραμόρφωση (clipping) που ακούγεται σαν τρίξιμο.

Physical Limitation των Ηχείων: Τα ηχεία των smartphone (ακόμα και high-end όπως το Poco σου) ή των laptop έχουν πολύ μικρά διαφράγματα. Όταν καλούνται να αναπαράγουν συγκεκριμένους "καθαρούς" ήχους δοκιμής σε υψηλή ένταση, το διάφραγμα φτάνει στη μέγιστη διαδρομή του και μπορεί να ακούγεται αυτός ο ενοχλητικός θόρυβος.

Σχετικά με το MyPhone.gr:

Είναι πολύ πιθανό και άλλοι χρήστες με την ίδια συσκευή να αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα, καθώς πρόκειται συχνά για κατασκευαστική ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μοντέλου (π.χ. πώς είναι στερεωμένο το ηχείο μέσα στο σασί).

Τι μπορείς να κάνεις:

Χαμήλωσε λίγο την ένταση: Αν στο 70-80% ο ήχος είναι καθαρός και τρίζει μόνο στο 100%, τότε είναι θέμα ορίου των ηχείων.

Σε ερώτηση εάν είναι αυτό εργοστασιακό πρόβλημα απάντησε...

Όχι απαραίτητα, δεν σημαίνει ότι το Poco F8 Ultra έχει «κουσούρι» με την έννοια της βλάβης, αλλά δείχνει τα φυσικά όρια του hardware του.

Επειδή το συγκεκριμένο βίντεο είναι test clip (δηλαδή φτιαγμένο για να "ζορίζει" τα μηχανήματα), η συχνότητα του ήχου που ακούγεται μπορεί να συμπίπτει με τη συχνότητα συντονισμού των εσωτερικών εξαρτημάτων του κινητού σου.

Θα έτριζε ένα άλλο κινητό;

Σε παρόμοιας κατηγορίας κινητά: Πιθανότατα ναι. Πολλά smartphones, ακόμα και ναυαρχίδες, παρουσιάζουν συντονισμό (buzzing) σε συγκεκριμένες υψηλές ή πολύ χαμηλές συχνότητες όταν η ένταση είναι στο 100\%.

Σε κινητά με διαφορετική κατασκευή: Ένα κινητό με πιο στιβαρή εσωτερική μόνωση ή διαφορετική τοποθέτηση των ηχείων μπορεί να μην έτριζε καθόλου.

Συνεχίζω και του λέω...Οπουδήποτε αλλού το έχω ακούσει ο ήχος είναι άψογος

Και για απάντησή του...

Τότε, Κωνσταντίνε, μπορείς να ησυχάσεις! Το γεγονός ότι παντού αλλού ο ήχος είναι άψογος επιβεβαιώνει ότι το Poco F8 Ultra σου δεν έχει κάποιο ελάττωμα.

Αυτό που συμβαίνει είναι καθαρά φυσική. Το συγκεκριμένο βίντεο περιέχει μια πολύ συγκεκριμένη συχνότητα (tone) που τυγχάνει να είναι η συχνότητα συντονισμού κάποιου εσωτερικού εξαρτήματος του κινητού σου (ίσως της γρίλιας του ηχείου ή κάποιου πλαστικού καλύμματος).

Γιατί συμβαίνει μόνο εκεί;

Φαντάσου το σαν μια γέφυρα που είναι γερή, αλλά αν όλοι οι στρατιώτες περπατήσουν πάνω της με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό, μπορεί να αρχίσει να τρέμει. Το βίντεο αυτό «χτύπησε» ακριβώς το σημείο που το κινητό σου δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς.

Στο MyPhone.gr το ανέφεραν κι άλλοι γιατί έχουν την ίδια ακριβώς κατασκευή με σένα, οπότε το "τρέμουλο" συμβαίνει στο ίδιο σημείο.

Αντικειμενικά, αν το ηχείο είχε πρόβλημα (π.χ. σκισμένη μεμβράνη), θα άκουγες τρίξιμο ή παραμόρφωση και στα τραγούδια που ακούς ή στις κλήσεις σου, ειδικά στα πρίμα ή στις δυνατές φωνές.

Εφόσον στα υπόλοιπα είναι "καμπάνα", το Poco σου είναι μια χαρά. Απλά το συγκεκριμένο test clip είναι ο "κρυπτονίτης" του!

Για μένα κακώς άλλαξες  τόσες συσκευές... Και σε μένα τριζει στο 100% εάν βάλω στην ένταση 70 με 80% δεν υπάρχει κανένα τρίξιμο... και νομίζω ότι τελικά συμβαίνει σε όλα τα poco f8 ultra όχι μόνο στο δικό σου..

Προσωπικά εάν δεν το ανέβαζες ούτε καν θα το είχα καταλάβει... Ακούω μουσική με spotify και με τα ηχεία και με ακουστικά και παρακολουθώ και youtube δεν έχω πουθενά πρόβλημα... Ο ήχος είναι κρυστάλλινος... Τώρα έτυχε το συγκεκριμένο κομμάτι να τρίζει...

Edited by Konstantine73

On 20/2/2026 at 11:57 ΠΜ, Cocous-XL said:

Το 15y pro γιατί δεν το βλέπεις;; είναι πολύ κοντά σε όλα με. Καλύτερη οθόνη μακράν και λίγο πιο μικρή μπαταρία που στα τεστ είδα ότι rela life καν μισή ώρα διαφορά έχει με το poco f8

On 19/2/2026 at 11:25 ΠΜ, T.R.S. said:

Αν τελικά και η τρίτη συσκευή κάνει τα ίδια τότε εννοείται ότι θα το ψάξω καλύτερα. Λογικά την επόμενη εβδομάδα θα το έχω. Επίσης βρήκα στο Reddit κι άλλα άτομα που παραπονιούνται για το ίδιο θέμα. Μάλιστα αναφέρονται στο μπλέ χρώμα και στην απαγωγή θερμότητας που όταν φορτίζει κρατάει αέρα εσωτερικά και χρειάζεται να βγάλεις την κάρτα σιμ και να την ξαναβάλεις κάτι που σε μένα δεν δούλεψε. Εγώ πιστεύω σε ελαττωματική παρτίδα διότι αν ίσχυε αυτό θα το είχαν και τα παιδιά στο παρών φόρουμ.

9 ώρες πριν, Cocous-XL said:

Αν τελικά και η τρίτη συσκευή κάνει τα ίδια τότε εννοείται ότι θα το ψάξω καλύτερα. Λογικά την επόμενη εβδομάδα θα το έχω. Επίσης βρήκα στο Reddit κι άλλα άτομα που παραπονιούνται για το ίδιο θέμα. Μάλιστα αναφέρονται στο μπλέ χρώμα και στην απαγωγή θερμότητας που όταν φορτίζει κρατάει αέρα εσωτερικά και χρειάζεται να βγάλεις την κάρτα σιμ και να την ξαναβάλεις κάτι που σε μένα δεν δούλεψε. Εγώ πιστεύω σε ελαττωματική παρτίδα διότι αν ίσχυε αυτό θα το είχαν και τα παιδιά στο παρών φόρουμ.

Αυτό που έκατσα και έγραψα για σένα μπα Ε?

Κάτοχος κι εγώ της συσκευής εδώ και 2 μέρες . Μαύρο 16/512

Μέχρι στιγμής πολύ ικανοποιημένος 

Ο ήχος του πραγματικά συγκλονιστικός για κινητό τηλέφωνο. 

Κάμερες αρκετά καλές με μερικές βελτιώσεις μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερες. 

Και το μενού σε σχέση με τα παλιά τα miui καμιά σχέση. Αρκετή εξέλιξη 

3 ώρες πριν, Konstantine73 said:

Αυτό που έκατσα και έγραψα για σένα μπα Ε?

Μόλις τώρα το είδα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πραγματικά. Έχεις δίκιο όπως τα λες αλλά. Τα ίδια βίντεο κάποιες φορές παίζανε καλά και κάποιες όχι. Επίσης όταν άρχιζαν να ακούγονται έτσι επίτηδες χαμήλωνα την ένταση και συνέχιζε. Και μετά  έκανε παντού. Και σε μουσική και Spotify. Δηλαδή όταν ξεκινούσε το έκανε παντού. Αν όμως έπαιζα εξαρχης μόνο μουσική  ήταν σταθερό. Απλά τα βίντεο στο you tube το προκαλούσαν πολύ εύκολα. Όπως είπα κάποιοι αναφέρθηκαν στην φόρτιση και ότι μαζεύει αέρα και αφαιρείτε βγάζοντας το sim tray. Δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό που δεν το πιστεύω τόσο εάν παίζει ρόλο ότι την φόρτιση την έκανα ασύρματα. Σήμερα ήρθε μύνημα να παραλάβω την συσκευή σε  μαύρο χρώμα. Οπότε θα ξέρω στις επόμενες ημέρες το πολύ. Και να ξαναπώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σεντόνι που μου έγραψες που πραγματικά δεν πήρα χαμπάρι. Το εκτιμώ. (RESPECT 👏)

Edit: Εσείς φορτίζετε ασύρματα ή ενσύρματα?

Edited by Cocous-XL

12 minutes ago, Chef_George_ said:

Εγώ αγόρασα μαζί τον 120 watt της Xiaomi 

Άρα φορτίζεις ασύρματα. Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον ήχο? Μαύρο ή μπλέ το τηλέφωνο?

45 minutes ago, Cocous-XL said:

Άρα φορτίζεις ασύρματα. Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον ήχο? Μαύρο ή μπλέ το τηλέφωνο?

Ενσύρματα 

Μαύρο 

Κανένα πρόβλημα με τον ήχο.. κρύσταλλο 

Edited by Chef_George_

3 ώρες πριν, Cocous-XL said:

Μόλις τώρα το είδα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πραγματικά. Έχεις δίκιο όπως τα λες αλλά. Τα ίδια βίντεο κάποιες φορές παίζανε καλά και κάποιες όχι. Επίσης όταν άρχιζαν να ακούγονται έτσι επίτηδες χαμήλωνα την ένταση και συνέχιζε. Και μετά  έκανε παντού. Και σε μουσική και Spotify. Δηλαδή όταν ξεκινούσε το έκανε παντού. Αν όμως έπαιζα εξαρχης μόνο μουσική  ήταν σταθερό. Απλά τα βίντεο στο you tube το προκαλούσαν πολύ εύκολα. Όπως είπα κάποιοι αναφέρθηκαν στην φόρτιση και ότι μαζεύει αέρα και αφαιρείτε βγάζοντας το sim tray. Δεν ξέρω αν όντως ισχύει αυτό που δεν το πιστεύω τόσο εάν παίζει ρόλο ότι την φόρτιση την έκανα ασύρματα. Σήμερα ήρθε μύνημα να παραλάβω την συσκευή σε  μαύρο χρώμα. Οπότε θα ξέρω στις επόμενες ημέρες το πολύ. Και να ξαναπώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σεντόνι που μου έγραψες που πραγματικά δεν πήρα χαμπάρι. Το εκτιμώ. (RESPECT 👏)

Edit: Εσείς φορτίζετε ασύρματα ή ενσύρματα?

Τότε φίλε μάλλον έχεις πέσει σε προβληματικές συσκευές... Και εγώ έχω αγοράσει τον 120αρη της σαομι 

Edited by Konstantine73

2 ώρες πριν, Konstantine73 said:

Τότε φίλε μάλλον έχεις πέσει σε προβληματικές συσκευές... Και εγώ έχω αγοράσει τον 120αρη της σαομι 

Οπότε φορτίζεις ενσύρματα.

Ασύρματη φόρτιση έχεις δοκιμάσει?

Μου ήρθε το καινούριο. Αυτό είναι κατασκευασμένο τον Ιανουάριο. Τα άλλα 2 ήταν Νοέμβριο. Για να δούμε.

9 ώρες πριν, Konstantine73 said:

Σε πόση ώρα σου φορτίζει ? Εμένα χθες έκανε 1ωρα και 11 λεπτά με ενεργοποίημενη την γρήγορη φόρτιση. Που είναι τα 38 λεπτά που λένε στο ίντερνετ?

1 hour ago, Chef_George_ said:

Σε πόση ώρα σου φορτίζει ? Εμένα χθες έκανε 1ωρα και 11 λεπτά με ενεργοποίημενη την γρήγορη φόρτιση. Που είναι τα 38 λεπτά που λένε στο ίντερνετ?

Συνήθως από 20 σε 100 που το βάζω Είναι μέσα στους χρόνους που λένε… Όταν το βάζεις για φόρτιση σου γράφει πάνω 100w max?

Edited by Konstantine73

1 hour ago, Konstantine73 said:

Συνήθως από 20 σε 100 που το βάζω Είναι μέσα στους χρόνους που λένε… Όταν το βάζεις για φόρτιση σου γράφει πάνω 100w max?

Ναι μου βγάζει 100w max

Screenshot_2026-02-26-20-00-57-334_lockscreen.jpg

4 ώρες πριν, Chef_George_ said:

Ναι μου βγάζει 100w max

Screenshot_2026-02-26-20-00-57-334_lockscreen.jpg

Και σε τι ποσοστό μπαταρίας το βάζεις για φόρτιση?

25 minutes ago, Konstantine73 said:

Και σε τι ποσοστό μπαταρίας το βάζεις για φόρτιση?

Όπως φαίνεται και στη φωτό ήταν στο 10

Λοιπόν έχω πλέον το κινητό σε μαύρο στα χέρια μου. Το έχω στήσει και δοκιμάζω λίγο λίγο. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατήσει κάτι. Τώρα μία άλλη ερώτηση. Τις σούπερ ταπετσαρίες πως τις σβήνουμε εντελώς? Διότι ναι μεν τις κάνεις απεγκατασταση στις εφαρμογές αλλά σαν αρχείο υπάρχει να το κάνεις εγκατάσταση πάλι. Ενώ την πρώτη φορά δείχνει να το κατεβάσεις πρώτα. Οπότε κάπου υπάρχει το apk αλλά που?

3 ώρες πριν, Chef_George_ said:

Από 27% σε 88% σε 19 λεπτά...

23 ώρες πριν, Chef_George_ said:

Σου λέω τι ισχύει σε εμένα... Εσένα φορτίζει πιο  αργά...

Να σας ρωτήσω. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ στο Μην ενοχλείτε να παρακάμψω εφαρμογές που θέλω να χτυπούν? Στις ρυθμίσεις του μην ενοχλείτε έχει μόνο για τις κλήσεις 

9 ώρες πριν, Chef_George_ said:

Να σας ρωτήσω. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ στο Μην ενοχλείτε να παρακάμψω εφαρμογές που θέλω να χτυπούν? Στις ρυθμίσεις του μην ενοχλείτε έχει μόνο για τις κλήσεις 

Δεν γίνεται αυτό με το DND. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το focus στο digital wellbeing στο οποίο μπορείς να διαλέξεις ποιες εφαρμογές να χτυπάνε και μπορείς να το ενεργοποιείς επίσης από το control center.

Παιδιά μία βοήθεια. Γνωρίζει κανείς γιατί στο Netflix οι υπότιτλοι φαίνονται ξεθωριασμένοι. Και ότι και να αλλάξω φαίνονται χάλια?