Jump to content

Βοήθεια... για το ADSL

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά ακούστε και το δικο μου προβλημα τώρα και βοηθηστε με γιατι ειμαι ασχετος!

στο δωματιο μου που ειναι το pc στην πριζα τηλεφωνου συνδεω ενα πραγματακι(διακλαδωτης νομιζω λεγεται το οποιο βγαζει εξοδο για δυο τηλεφωνικες θύρες)

στην μια θεση βαζω το καλωδιο που παει στο router και στο απο διπλα συνδεω το φιλτρακι και πανω στο φιλτρακι το καλωδιο για το τηλεφωνο του δωματιου μου!ολα μια χαρα το τηλεφωνο λειτουργει κανονικα,και το router επισης) στο διπλανο δωματιο ειναι συνδεμενη αλλη τηλεφωνικη συσκευη κατευθειαν συνδεμενη χωρις φιλτρο και λειτουργει και αυτη επισης καλα!

stin krebatokamera to tilefono pou einai syndemeno kateytheian kai ayto den leitoyrgei kala kanei parasita kai enas thoribos san aeras, opos kanoyn kai ta ipoloipa tilefona toy spitioy poy einai sindemena stin priza!τι να κανω τωρα?? μήπως πρεπει να βάλω στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιου φιλτρακια? αν ναι απο που θα βρω αλλα και ποσο κανουν? να ενεημερωσω οτι η συνδεση ειναι ADSL OVER PSTN.

• Απαντήσεις 97
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Απορίες-Διευκρινήσεις

Συνοψίζοντας λίγο τις χρεώσεις θέλω να μου πειτε αν εχω καταλάβει καλά ως προς τι πληρώνει ο καθένας

1)Παγιο στον ΟΤΕ για το σταθερό του τηλέφωνο κάθε δίμηνο

2)Τελος ενεργοποίησης adsl γραμμης πληρωτέο ΜΙΑ φορα μονο

3)Μηνιαίο τέλος - παγιο adsl αναλογα την ταχυτητα στον ΟΤΕ

4)Μηνιαίο τέλος - παγιο στον isp για το adsl

Tα είπα σωστά ?

------------------------------------------------------------------------------------------

Με ενα ετοιμο box τι γλυτωνει κανείς ? εκτος απο το modem και το τελος ενεργοποίησης?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Το dslcube με 99 ευρω το είδατε ? Αποψεις σας ?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Επίσης, αν βάλω απο vivodi ή forthnet, θα μπορώ να χρησιμοποιώ τον δικό μου πάροχο για τα τηλέφωνα μου ?

Ευχαριστώ

Δεν χρειαζεται να σχολιασω τιποτα, τα ειπες ολα ΑΠΟΛΥΤΑ σωστα. Με τα κουτια γλυτωνεις εξοπλισμο, τελος ενεργοποισης και μιας και τωρα ειναι πολυ φθηνοτερα απο το να παρεις isp+ote και περισσοτερα χρηματα.

Ναι φυσικα μπορεις να εχεις οποια εταιρια θελεις για σταθερο, δεν σε ενοχλει κανεις.

Παιδιά ακούστε και το δικο μου προβλημα τώρα και βοηθηστε με γιατι ειμαι ασχετος!

στο δωματιο μου που ειναι το pc στην πριζα τηλεφωνου συνδεω ενα πραγματακι(διακλαδωτης νομιζω λεγεται το οποιο βγαζει εξοδο για δυο τηλεφωνικες θύρες)

στην μια θεση βαζω το καλωδιο που παει στο router και στο απο διπλα συνδεω το φιλτρακι και πανω στο φιλτρακι το καλωδιο για το τηλεφωνο του δωματιου μου!ολα μια χαρα το τηλεφωνο λειτουργει κανονικα,και το router επισης) στο διπλανο δωματιο ειναι συνδεμενη αλλη τηλεφωνικη συσκευη κατευθειαν συνδεμενη χωρις φιλτρο και λειτουργει και αυτη επισης καλα!

stin krebatokamera to tilefono pou einai syndemeno kateytheian kai ayto den leitoyrgei kala kanei parasita kai enas thoribos san aeras, opos kanoyn kai ta ipoloipa tilefona toy spitioy poy einai sindemena stin priza!τι να κανω τωρα?? μήπως πρεπει να βάλω στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιου φιλτρακια? αν ναι απο που θα βρω αλλα και ποσο κανουν? να ενεημερωσω οτι η συνδεση ειναι ADSL OVER PSTN.

Nai prepei na valeis filtrakia se OLES tis syskeyes.

Poulane ston OTE. Den kserw poso kanoun. 5-6 euros isws.

Βασικά με το έτοιμο box δεν γλυτώνεις ενεργοποιήσεις modem κλπ,απλά συμπεριλαμβάνονται στη τιμή.Και όπως έχουμε πει και παλαιότερα,έχει καταντήσει συμφερότερη η αγορά έτοιμων πακέτων παρά να παίρνεις γραμμή και isp χωριστά.

να κανω κι εγω μια ερωτηση. εχω ενα παλιο φορητο που σημαινει οτι εχω μια usb θυρα και δεν εχω wi-fi. τωρα που σκεφτομαι να βαλω dsl, τι να κανω; προφανως, αφου οπως λετε η συνδεση σε usb τρωει πορους, εμενα θα μου καταρρευσει τον Η/Υ και δε θα'χω και ελευθερη usb. τι μπορω να κανω; εχω δυο θυρες PCMCIA αν βοηθαει. τι με συμφερει; τι προτεινετε; ευχαριστω πολυ παιδια...

Δεν χρειαζεται να σχολιασω τιποτα, τα ειπες ολα ΑΠΟΛΥΤΑ σωστα. Με τα κουτια γλυτωνεις εξοπλισμο, τελος ενεργοποισης και μιας και τωρα ειναι πολυ φθηνοτερα απο το να παρεις isp+ote και περισσοτερα χρηματα.

Ναι φυσικα μπορεις να εχεις οποια εταιρια θελεις για σταθερο, δεν σε ενοχλει κανεις.

Το σκεφτομαι για vivodi dsl-cube με 99 ευρο για 5 μηνες...ειπα τωρα που ειναι γιορτες να μου κανω ενα δωρο επιτελους.Ευτυχως εχω καταλαβει τις χρεωσεις αρκετα καλα, και προσπαθω να βρω τι συμφερει εμενα φυσικα γιατι καθε χρηστης εχει και διαφορετικες αναγκες.

Γνωμες για τον κυβο της vivodi ?

Η ζωή είναι στιγμές ας έρχονται μόνο καλές !

Βασικά με το έτοιμο box δεν γλυτώνεις ενεργοποιήσεις modem κλπ,απλά συμπεριλαμβάνονται στη τιμή.Και όπως έχουμε πει και παλαιότερα,έχει καταντήσει συμφερότερη η αγορά έτοιμων πακέτων παρά να παίρνεις γραμμή και isp χωριστά.

Εχεις δικιο, δεν το εθεσα σωστα, απλα περιλαμβανονται στην τιμη του πακετου.

Μια απορια ακομα. Οταν τελειωσει ο χρονος της προσφορας με το "κουτι" και δεν θελησω να συνεχισω με adsl, τοτε τι γίνεται ? πως γυρναω σε απλο pstn ? o isp οφειλει να παραδωσει την γραμμη στον ΟΤΕ παλι ... εχει χρεωσεις ξέρετε ?

να κανω κι εγω μια ερωτηση. εχω ενα παλιο φορητο που σημαινει οτι εχω μια usb θυρα και δεν εχω wi-fi. τωρα που σκεφτομαι να βαλω dsl, τι να κανω; προφανως, αφου οπως λετε η συνδεση σε usb τρωει πορους, εμενα θα μου καταρρευσει τον Η/Υ και δε θα'χω και ελευθερη usb. τι μπορω να κανω; εχω δυο θυρες PCMCIA αν βοηθαει. τι με συμφερει; τι προτεινετε; ευχαριστω πολυ παιδια...

να προσθεσω που το ξεχασα, οτι δεν εχω ουτε ethernet :(

Εχεις δικιο, δεν το εθεσα σωστα, απλα περιλαμβανονται στην τιμη του πακετου.

Μια απορια ακομα. Οταν τελειωσει ο χρονος της προσφορας με το "κουτι" και δεν θελησω να συνεχισω με adsl, τοτε τι γίνεται ? πως γυρναω σε απλο pstn ? o isp οφειλει να παραδωσει την γραμμη στον ΟΤΕ παλι ... εχει χρεωσεις ξέρετε ?

Αγαπητέ αν ήταν να πληρώναμε ΚΑΙ για την διακοπή.. :X :p

οχι καμμία χρέωση,απλά λήγει το πακέτο και σταματάς να έχεις dsl.

ειτε διαλεξω το κιτ της οτενετ ειτε το κιτ της forthnet, μετα το περας των 4-5 μηνων, αν δεν παραμεινω στο ιδιο και θελησω να αλλαξω isp πρεπει να πληρωσω παλι το τελος ενεργοποιησης?

Όχι! Αν πάρεις το kit της otenet, μετά το πέρας των 4ων μηνών, μπορείς να κρατήσεις τη γραμμή και να πάς σε όποιον isp θέλεις, χωρίς να πληρώσεις τέλος ενεργοποίησης και να περιμένεις να σε ξανασυνδέσουν.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Κανεις λαθος, δεν περιλαμβανεται στη τιμη, εξοπλισμος και μοντεμ ειναι απολυτως δωρεαν. Συγκρινε τις τιμες των πακετων με τις αοριστου ή 3μηνες κλπ και θα το δεις και εσυ. Ακομα και οταν το adsl in a box ειχε 3+1 οχι μονο εβγαινε δωρεαν ο εξοπλισμος και η ενεργοποιηση, αλλα και η συνδρομη φθηνοτερα. Τωρα δε, οι διαφορες ειναι σε 2πλασια και πολλαπλασια των χρηματων με το να παιρνεις γραμμη μονος σου.

τελικα εχω καταληξει σε 2 πακετα προσφορων: το ενα ειναι της altec στα 106 ευρω για 3 μηνες, και το αλλο ειναι της forthnet που εχει δυο επιλογες: η μια για 5 μηνες στα 129 ευρω και η αλλη για 5 μηνες στα 189 ευρω. Αυτο με τα τα 189 ευρω, απο οτι καταλαβα εχει ασυρματο router. Δηλ που πρεπει να το συνδεσω; Πρεπει να βαλω την ethernet? Ή να προτιμησω τα αλλα; Υπαρχει μια σχετικη διαφορα στην τιμη π.χ. στην forthnet 129 με 189... Αξιζει να πληρωσω παραπανω; Θα εχω διακοπες με το ασυρματο? Σε τι μπορει να ειναι καλυτερο;

Το θεμα με το 1 usb λυνεται πολυ ευκολα με ενα hub που κοστιζει 5-6Ε. Τωρα το θεμα ειναι αν αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις με ενα laptop που θα σερνεται και θα εχει και μικρο σκληρο για downloading. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι ενα χριστουγεννιατικο δωρο στον εαυτο σου ενα νεο pc.

Τωρα βεβαια το θεμα τον πορων θα ειναι το τελευταιο που θα σε απασχολησει.

SV9PFY

τελικα εχω καταληξει σε 2 πακετα προσφορων: το ενα ειναι της altec στα 106 ευρω για 3 μηνες, και το αλλο ειναι της forthnet που εχει δυο επιλογες: η μια για 5 μηνες στα 129 ευρω και η αλλη για 5 μηνες στα 189 ευρω. Αυτο με τα τα 189 ευρω, απο οτι καταλαβα εχει ασυρματο router. Δηλ που πρεπει να το συνδεσω; Πρεπει να βαλω την ethernet? Ή να προτιμησω τα αλλα; Υπαρχει μια σχετικη διαφορα στην τιμη π.χ. στην forthnet 129 με 189... Αξιζει να πληρωσω παραπανω; Θα εχω διακοπες με το ασυρματο? Σε τι μπορει να ειναι καλυτερο;

Το ασύρματο modem/router που δίνει το plus της Forthnet, σου δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείς ασύρματα στο ιντερνετ εφόσον διαθέτεις στον υπολογιστή σου ασύρματη κάρτα δικτύου.Αν θέλεις δε χρησιμοποιείς το ασύρματο, και συνδέεσαι κανονικά με καλώδιο ethernet.

Βλέπεις, έχει 4 θύρες ethernet ώστε να μπορούν να συνδεθούν σε αυτό 4 υπολογιστές.

Σίγουρα θα είναι καλύτερο από το usb μοντεμ που έχει το απλό πακέτο της Forthnet.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Κανεις λαθος, δεν περιλαμβανεται στη τιμη, εξοπλισμος και μοντεμ ειναι απολυτως δωρεαν. Συγκρινε τις τιμες των πακετων με τις αοριστου ή 3μηνες κλπ και θα το δεις και εσυ. Ακομα και οταν το adsl in a box ειχε 3+1 οχι μονο εβγαινε δωρεαν ο εξοπλισμος και η ενεργοποιηση, αλλα και η συνδρομη φθηνοτερα. Τωρα δε, οι διαφορες ειναι σε 2πλασια και πολλαπλασια των χρηματων με το να παιρνεις γραμμη μονος σου.

Εννοείται βγαίνει δωρεάν στην τελική τιμή.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο!Απο την στιγμή που δεν είσαι αναγκασμένος να τα πληρώσεις ξεχωριστά αυτό σημαίνει ότι τα πληρώνεις μέσα στο πακέτο όλα.Τώρα αν η forthnet και η κάθε forthnet τα δίνει στην ουσία δωρεάν αυτό είναι άλλο θέμα.

Το ασύρματο modem/router που δίνει το plus της Forthnet, σου δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείς ασύρματα στο ιντερνετ εφόσον διαθέτεις στον υπολογιστή σου ασύρματη κάρτα δικτύου.Αν θέλεις δε χρησιμοποιείς το ασύρματο, και συνδέεσαι κανονικά με καλώδιο ethernet.

Βλέπεις, έχει 4 θύρες ethernet ώστε να μπορούν να συνδεθούν σε αυτό 4 υπολογιστές.

Σίγουρα θα είναι καλύτερο από το usb μοντεμ που έχει το απλό πακέτο της Forthnet.

χμμ τωρα αρχιζω κα καταλαβαινω επιτελους! τι ειναι προτιμοτερο ασυρματη καρτα δικτυου ή ethernet? Επειδη ο υπολογιστης μου δεν εχει τπτ απο αυτα πρεπει σιγουρα να του βαλω μια καρτα, δηλ ή ασυρματη καρτα δικτυου ή ethenert? Τι κοστος να εχουν αραγε? Εκτος απο την καρτα, τι καλωδιο χρειαζεται; Τι κοστος εχουνε;

Το θεμα με το 1 usb λυνεται πολυ ευκολα με ενα hub που κοστιζει 5-6Ε. Τωρα το θεμα ειναι αν αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις με ενα laptop που θα σερνεται και θα εχει και μικρο σκληρο για downloading. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι ενα χριστουγεννιατικο δωρο στον εαυτο σου ενα νεο pc.

Τωρα βεβαια το θεμα τον πορων θα ειναι το τελευταιο που θα σε απασχολησει.

ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου. απ'οτι ειδα υπαρχουν καρτες PCMCIA ethernet. και μ'αυτη θα σερνεται; ο σκληρος ειναι ενα θεμα αλλα δε με προβληματιζει ιδιαιτερα, δεν περιμενω και πολλα αλλωστε, απλως μια γρηγορη και απροβληματιστη συνδεση χωρις ατελειωτο downloading. οσο για το pc, αυτο θελω να αποφυγω λογω κοστους, ασε που με βολευει αυτο που εχω, ειναι και μικρουλι :p.

χμμ τωρα αρχιζω κα καταλαβαινω επιτελους! τι ειναι προτιμοτερο ασυρματη καρτα δικτυου ή ethernet? Επειδη ο υπολογιστης μου δεν εχει τπτ απο αυτα πρεπει σιγουρα να του βαλω μια καρτα, δηλ ή ασυρματη καρτα δικτυου ή ethenert? Τι κοστος να εχουν αραγε? Εκτος απο την καρτα, τι καλωδιο χρειαζεται; Τι κοστος εχουνε;

Προτιμότερο είναι να μην χρησιμοποιήσεις ασύρματο αν δεν το χρειάζεσαι.

Μπορείς να καλωδιώσεις τις αποστάσεις modem-pc χωρίς να υπάρχει πρόβλημα;

Αν στην ερώτηση , η απάντηση είναι "Ναι" τότε μην το σκέφτεσαι περισσότερο.

Πάρε μια κανονική κάρτα δικτύου η οποία άντε να κοστίσει και 15 ευρώ.

Μέτρα τις αποστάσεις modem-pc, αν το καλώδιο πχ θα το βάλεις να περνάει κάπου που να μην φαίνεται πχ κάτω κάτω ή πάνω πάνω κολλημένο στον τοίχο, υπολόγισε τα όλα αυτά,πρόσθεσε 1-2 μέτρα παραπάνω και ύστερα πηγαίνεις σε μαγαζί που πουλά ηλεκτρολογικό υλικό, ζητάς καλώδιο UTP straight όσα μέτρα υπολογισες.

Άντε να σε χρεώσει και 0.40 ευρώ το μέτρο. Ίσως τα καλώδια να μην φοράνε κλιψάκια.Θα του ζητήσεις τα κλιψάκια και θα του πείς αν μπορεί να τα βάλει ο ίδιος(έχει ειδικό εργαλείο), αλλιώς σίγουρα θα πουλάει χοντρικά 5-10-15-20 μέτρα καλώδιο έτοιμο.

Σχετικα με τα χειροποιητα καλωδια UTP, θα σας προτεινα να παρετε ετοιμα, διοτι τα πρωτα ειναι σχετικα ευπαθη και με ενα μικρο σκαλωματακι-τραβηγματακι ειναι αρκετα πιθανο να χαλασουν (χωρις εξωτερικα να φαινεται). Τα ετοιμα-τυποποιημενα ειναι ποιο γερα.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Σχετικα με τα χειροποιητα καλωδια UTP, θα σας προτεινα να παρετε ετοιμα, διοτι τα πρωτα ειναι σχετικα ευπαθη και με ενα μικρο σκαλωματακι-τραβηγματακι ειναι αρκετα πιθανο να χαλασουν (χωρις εξωτερικα να φαινεται). Τα ετοιμα-τυποποιημενα ειναι ποιο γερα.

Ανάλογα με το ποιός τα φτιάχνει και πώς ;)

σαν το γνωστο καλωδιο που χρησιμοποιουμε (χρησιμοποιουσαμε) για pstn...

εχω δει στο e-shop για παραδειγμα καρτες δικτυου με 5-6 ευρω. Θα κανουνε αυτες ή θα αναγκαστω βαζοντας μια τετοια να πρεπει μετα να την αλλαξω;

σαν το γνωστο καλωδιο που χρησιμοποιουμε (χρησιμοποιουσαμε) για pstn...

εχω δει στο e-shop για παραδειγμα καρτες δικτυου με 5-6 ευρω. Θα κανουνε αυτες ή θα αναγκαστω βαζοντας μια τετοια να πρεπει μετα να την αλλαξω;

Μα ρε συ, το καλώδιο που χρησιμοποιεί κάποιος για να συνδεθεί με pstn, είναι το τηλεφωνικό!

Αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγο πιο χοντρό ;)

Τώρα για τις κάρτες δικτύου, εγώ εδώ και 2 χρόνια έβαλα μια noname και λειτουργεί ακόμα..Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα εκτός κι αν είναι προβληματικό το προϊόν.

εχει παρει κανεις το DSLcube της vivodi με 99 € ?

δινει το modem/router MICROCOM AD 2636(1Usb/1Eth) απο οτι μου ειπαν σε επικοινωνια με την εταιρεια...καλο ειναι ? και usb και ethernet !!!