Jump to content

Xiaomi 14T

nikiforos_
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σύμφωνα με το Versus δεν έχουν καμία σχέση το 14Τ είναι πολύ ανώτερο.

https://versus.com/en/realme-14-pro-plus-256gb-12gb-ram-vs-xiaomi-14t-pro-256gb-12gb-ram

Μεταξύ realme και Xiaomi στις συσκευές που αναφέρεις το 14t pro είναι ανώτερο. Πάντως εγώ που έχω το 14t το απλό σε σχέση με το 14t pro στις φωτογραφίες είναι σχεδόν στα ίδια σε επιδόσεις κάμερας και αυτό αν δεις στο dxomark το 14t παίρνει 134 και το 14t pro 135. Η μόνη διαφορά είναι στις επιδόσεις και το ότι το 14t pro έχει ασύρματη φόρτιση. Όχι ότι το 14t υστερεί σε επιδόσεις, παίζει τα πάντα άνετα και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες και έχει ικανοποιητική μπαταρία για μένα που φορτίζει στο μισάωρο με τον 67w φορτιστή. Για μένα αν κάποιος δεν χρειάζεται την ασύρματη φόρτιση και την επιπλέον ισχύ το 14t  στα λεφτά που έχει τώρα με υποστήριξη έως android 18 είναι μία από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία του.

Xiaomi 12 - Xiaomi Redmi Pad - Xiaomi TV Stick 4K

• 1 month later...

Μεταξύ 14Τ 12/256 και 14Τ Pro 16/512 με βάση τη σημερινή προσφορά του Γερμανού 350 ευρώ και 450 ευρώ αντίστοιχα πιο αξίζει σαν vfm αγορά. 

Θα πήγαινα στο 14Τ Pro αλλά με προβληματίζει η πιθανή υπερθέρμανση του επεξεργαστή και η λιγότερη αυτονομία της μπαταρίας.

Σας ευχαριστώ. 

Edited by tiniakos

• 3 weeks later...

Μήπως ξέρετε πώς μπαίνει στο αθόρυβο; 

Όχι λειτουργία Αεροπλάνου, μόνο αθόρυβο, να λειτουργεί μόνο η δόνηση.

1 hour ago, nxen said:

Μήπως ξέρετε πώς μπαίνει στο αθόρυβο; 

Όχι λειτουργία Αεροπλάνου, μόνο αθόρυβο, να λειτουργεί μόνο η δόνηση.

Κατεβάζεις την κουρτίνα από τα δεξιά, βρίσκεις την καμπάνα, την πατάς και γίνεται μπλέ, έτοιμος....

5 ώρες πριν, tsimisde said:

Κατεβάζεις την κουρτίνα από τα δεξιά, βρίσκεις την καμπάνα, την πατάς και γίνεται μπλέ, έτοιμος....

Ευχαριστώ πολύ! 🙂

• 1 month later...

Γεια σας και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Μήπως ξέρετε πώς μπορώ να αυξήσω την ένταση της δόνησης στις κλήσεις; Στο γραφείο το βάζω στο αθόρυβο για να μην ενοχλεί όταν μιλάω στο σταθερό αλλά η δόνηση (βοηθούσης και της θήκης) είναι ανεπαίσθητη, με αποτέλεσμα να χάνω κλήσεις. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι τις τελευταίες εβδομάδες έγινε χειρότερη. Η δόνηση στις ειδοποιήσεις έιναι πιο έντονη, οπότε υποθέτω ότι δεν είναι θέμα hardware.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...

14T Pro εδώ, ακόμα κολλημένο στην 2.0.226.0, έχοντας "περάσει" από τη μισή υφήλιο τον τελευταίο μήνα.

Επανεκκινήσεις, αποσυνδέσεις/επανασυνδέσεις στο λογαριασμό Xiaomi και οτιδήποτε άλλο, δεν έχει αποτέλεσμα.

Δεν με νοιάζει η "πρόοδος", αλλά έχω δύο θέματα. Η ένταση στα ΒΤ ακουστικά είναι πάρα πολύ χαμηλή πλέον (τα ίδια ακουστικά αλλού παίζουν αρκετά πιο δυνατά) και για κάποιο λόγο παίζει ξύλο με τον MS launcher που χρησιμοποιώ 3 android τηλέφωνα τώρα (και αρνούμαι να αποχωριστώ) και κάθε 2-3 μέρες μπλοκάρει εντελώς με αποτέλεσμα να θέλει επανεκκίνηση (αδιάφορο επί της ουσίας, αλλά γιατί να γίνεται).

Ελπίζω με την 3 έκδοση (όποτε...) να διορθωθούν, ειδικά η ένταση στα ακουστικά.

• 2 weeks later...

Έκδοση 3.04 για τα Ευρωπαϊκά 14Τ pro, τα ίδια εγώ...ούτε το βλέπει ΟΤΑ, ούτε το δέχεται κατεβασμένο, με αιτιολογία "αδυναμία επαλήθευσης".

• 2 weeks later...

Συνεχίζοντας, μίλησα την Παρασκευή με το ελληνικό support της Xiaomi, επέμειναν πως είναι φυσιολογικό να μην έχω πάρει ακόμα το ΗΟ3, αφού η αναβάθμιση γίνεται κατά "κύματα", ακόμα και για την ίδια συσκευή.

Μου είπαν πως μέχρι τέλος Μάρτη θα πρέπει να την έχω πάρει πια κι από εκεί και πέρα άφησαν μόνο ανοικτό το ενδεχόμενο να τρέχω Infoquest για να τσεκάρουν αν υπάρχει θέμα ή αν μπορεί να γίνει "forced update" μετά από έλεγχο ΙΜΕΙ (γιατί αυτό το τελευταίο)?

Προς το παρόν βράζω στο ζουμί μου, περιμένοντας.

Ως κάτοικος Καναδά (για τη συσκευή, μόνο) τις τελευταίες 4-5 μέρες, ήρθε σήμερα η 3.0.4.0.

Μπήκε χωρίς θέμα, φαίνεται να λειτουργεί χωρίς θέμα.

Περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Καλησπέρα. 

Σήμερα ήρθε στο 14T PRO η 3.0.4.0.WNNEUXM με 1-12-2025 SECURITY. Στα 1.9GB η ενημέρωση, φαντάζομαι επειδή ήμουν ήδη σε Android 16 από την 2.0.266.0. που είχα. 

Ζορίστηκε, με αρκετό lagg, στην πρώτη επανεκκίνηση. Αφού φόρτωσε ότι έπρεπε να φορτώσει τώρα πλέον ακόμη πιο smooth. 

Ηρθε και το HyperIsland. Δεν μου βγάζει όμως τη νέα 3η επιλογή(stack), ios style, για τις πρόσφατες εφαρμογές που έχω ανοιχτές σε καρτελες (upd. διάβασα ότι είναι σε beta test ακόμη, αναμένουμε). 

Ηρθε το διπλό χτύπημα στο κενό στην home screen για κλείδωμα.

Περισσότερη μνήμη ελεύθερη. 

Πολύ γρήγορο/σφαίρα security scan. 

Πιο φωτεινό το φλας στις φώτο, μου έλειψε αυτό σε σχέση με το Mi 11i, όπως και το μπάσο των ηχείων του. Το μόνο, μεγάλο μεν, παράπονο. 

Σαν να είναι μεγαλύτερη η γραμματοσειρά της lockscreen. 

Μπαταρία θα δείξει. 

Edited by nikolasGG

H .226 είχε πάρα πολλά θέματα (τουλάχιστον σε συνδυασμό με τον MS Launcher που χρησιμοποιώ μόνιμα από τότε που μπήκα στο Android), με την 3.0.4.0 το τηλέφωνο πραγματικά πετάει.

Το "νησί" το βρίσκω αδιάφορο έως ενοχλητικό, αλλά δεν θα ασχοληθώ.

Το μόνο θέμα που παραμένει είναι ο ήχος μουσικής στα ακουστικά, η χαμηλή έντασή του. Σε κλήση αν το τερματίσω κουφαίνομαι, αλλά η μουσική είναι κάπου στα 2/3 σε ένταση, ίσως και λιγότερο.

Πραγματικά, δεν μπορώ να βρω λύση με κανένα τρόπο.

• 2 months later...

Παιδιά γειά σας παρήγγειλα το xiaomi 14t pro στην προσφορά του Γερμανού στα 299 ευρώ.

Αξίζει η επιλογη;

Ακούω για προβλήματα σε σήμα και σε σύνδεση σε WiFi. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Επίσης είναι τόσο χάλια η μπαταρία αναφορικά με το battery drain;

Ευχαριστώ οποίον κάνει ένα μίνι review.

Πότε έπαιξε αυτή η προσφορά;

πριν:nokia n82+5800+x6+n8 SlimModed by Lagoskon+lumia 800+920+820+830+925+1020+930, huawei p8 lite+p9 lite+mate 10 pro, iphone 5c+5+5s+6, Xiaomi Redmi note 2+ redmi 3s gold+ redmi note 3 pro+Redmi Note 4+Redmi Note 5+Mi A1+Mi8 6/64+Mi9 6/128+Poco F3, samsung galaxy s3+s3 mini+s4+s6+s7+s7 edge+s8 plus+s9plus+s10 plus 8/128+note 9+Note 10 plus+s20 fe 5G+s21fe+s21ultra+s21plus+s22 plus+s23ultra

τώρα: s25 plus 12/256 & poco f5 12/256

8 ώρες πριν, mark1979 said:

Παιδιά γειά σας παρήγγειλα το xiaomi 14t pro στην προσφορά του Γερμανού στα 299 ευρώ.

Αξίζει η επιλογη;

Ακούω για προβλήματα σε σήμα και σε σύνδεση σε WiFi. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Επίσης είναι τόσο χάλια η μπαταρία αναφορικά με το battery drain;

Ευχαριστώ οποίον κάνει ένα μίνι review.

Σε αυτή την τιμή όχι απλά αξίζει, πατάει κάτω οτιδήποτε.

Κάτοχος 7+ μήνες, κανένα θέμα με WiFi, κανένα θέμα με μπαταρία.

Το μόνο που αντιμετώπισα ήταν καθυστέρηση να πάρει η συσκευή το ΗΟ3 (με προβληματική την τελευταία έκδοση της 2 που είχαν δώσει), αλλά 2 μήνες τώρα που την πήρα, εξαιρετικό.

Ήρθε (χτες) και η ενημέρωση ασφάλειας Φλεβάρη, με το 3.0.7.ο f/w (14Τ Pro)

Ούτε 100ΜΒ, τίποτα περισσότερο, όλα καλά.

• 2 weeks later...

 Γεια σας υπάρχει κάποιος να μπορεί να  περάσει άλλη ROM  T14 PRO για να μπορώ να το έχω ξεκλείδωτο να έχω καταγραφή κλήσεων ευχαριστώ !!

• 5 weeks later...

Χθες πήρα την 3.0.8.0, με ενημέρωση ασφάλειας Απρίλη.

Μόλις 138ΜΒ, αλλά έκανε αρκετή ώρα να την περάσει για κάποιο λόγο.

• 1 month later...

Καλημέρα. 

Ήρθε προχθές και η HyperOS 3.1 (3.0.302.0.WNNEUXM) στο 14T pro.

Ανεπαίσθητες αλλαγές, στο υπομενού κυρίως με κυριότερη αυτή που ζητάει ξεκλείδωμα με pin, για όποιον το έχει ενεργοποιημένο, για να μπεις στο μενού "δακτυλικά αποτυπώματα, δεδομένα προσώπου......"  και το LUT / rec.709 στην κάμερα σε pro mode(δεν γνωρίζω τη χρήση της, θα το ψάξω). 

Από μπαταρία και σβελτάδα δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι.

Edited by nikolasGG