vaggelis_23 Δημ. July 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2008 Καλησπερα.Πριν λιγο εμαθα τα αποτελεσματα μου στο IELTS. Listening 6.5 Reading 6 Writing 6 Speaking 6.5 Overall Band 6.5 . Ειναι σιγουρη η αρνητικη απαντηση αν ζητειται 7 μεσος ορος? Οποιος/α εχει αντιστοιχη εμπειρια θα ηθελα να την αναφερει αν μπορει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
metzepas Δημ. July 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2008 Καλησπερα.Πριν λιγο εμαθα τα αποτελεσματα μου στο IELTS. Listening 6.5 Reading 6 Writing 6 Speaking 6.5 Overall Band 6.5 . Ειναι σιγουρη η αρνητικη απαντηση αν ζητειται 7 μεσος ορος? Οποιος/α εχει αντιστοιχη εμπειρια θα ηθελα να την αναφερει αν μπορει. File Vaggeli mporo na se rotiso sxetika me to Ielts, opou ego dino aurio.... Sto Writing ti themma evalan? kai sta dyo part. Eyxaristo Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vaggelis_23 Δημ. July 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2008 File Vaggeli mporo na se rotiso sxetika me to Ielts, opou ego dino aurio.... Sto Writing ti themma evalan? kai sta dyo part. Eyxaristo Θα σου πω αλλα δεν παιζει να σου κατσει το ιδιο.Εδω στα προφορικα ολοι ειχαν διαφορετικα θεματα.Στο πρωτο ειχε εναν χαρτι και εδειχνε πως εξαπλωνονταν ενα μερος γεωγραφικα σε 4 διαφορετικες χρονολογιες με 2 διαγραμματα που σχετιζονταν με το θεμα.Η βασικη εκθεση ειχε να κανει με το που πρεπει να δωσει το κρατος χρηματα και βαρυτητα προκειμενου οι νεοι να ειναι κοινωνικοι και να εχουν εφοδια στο μελλον. Καλη επιτυχια και προσοχη στον χρονο ειδικα στο reading! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrimatooikonomik Δημ. July 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2008 file vaggelis23 profanws mazi diname,ki egw shmera ema8a ta apotelesmata (overall 8) ayto pou rwtas logika 8a sou poun na kaneis liga proparaskeyastika ma8hmata agglikwn(afou exeis 6.5 kai 8eloun 7 logika oxi panw apo 2 bdomades) Παράθεση Το μυαλο μου εχω χασει μια ζωη μαζι σου εχω περασει εχω αρρωστησει και δεν ειμαι καλα σαν εσενα μαστουρα καμια... 8/2/81 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vaggelis_23 Δημ. July 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2008 file vaggelis23 profanws mazi diname,ki egw shmera ema8a ta apotelesmata (overall 8) ayto pou rwtas logika 8a sou poun na kaneis liga proparaskeyastika ma8hmata agglikwn(afou exeis 6.5 kai 8eloun 7 logika oxi panw apo 2 bdomades) Makari na einai mono 2 vdomades kai oxi parapanw giati oute koroidistika xrhmata dinw oute kai tha mporesw na eimai nwris UK afou tha eimai strato mexri mesa augoustou. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrimatooikonomik Δημ. July 25, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2008 k sy twra mpaineis e? mia apo ta idia... Παράθεση Το μυαλο μου εχω χασει μια ζωη μαζι σου εχω περασει εχω αρρωστησει και δεν ειμαι καλα σαν εσενα μαστουρα καμια... 8/2/81 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2008 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!! Άρα από ότι κατάλαβα από Ελλάδα φεύγω με τα βασικά χρήματα στο πορτοφόλι μου, και έχοντας έναν λογαριασμό όπως αυτόν που λες στην Πειραιώς. Στη συνέχεια, φτάνοντας Αγγλία ανοίγω και έναν αγγλικό λογαριασμό..Δύο πράγματα έχω να ρωτήσω. 1) Έτσι όπως έχεις δει τα πράγματα, τι με συμφέρει πιο πολύ? Να πάω από εδώ στην HSBC και να ανοίξω λογαριασμό που θα χρησιμοποιώ και στην Αγγλία ή να ψάξω απευθείας στην Αγγλία για αγγλική τράπεζα (λάβε υπόψη ότι προς το παρόν πάω για 1 χρόνο Αγγλία και δεν ξέρω κατά πόσο εύκολα θα δεχτούν να μου ανοίξουν λογαριασμό). 2) Υποθέτοντας ότι μου λες ως βέλτιστη λύση το να ανοίξω λογαριασμό απ' ευθείας στην Αγγλία, πώς θα μεταφέρονται τα λεφτά που μου στέλνουν οι γονεις μου πχ σε εκείνο το λογαριασμό? Και όταν πάω στην τράπεζα να ανοίξω το λογαριασμό πρέπει να έχω και χρήματα μαζί μου για την πρώτη κατάθεση?? Ακριβως :) 1. Η ελληνικη HSBC δεν εχει καμια σχεση με την Αγγλικη απο αποψη λογαριασμων. Αν ανοιξεις λογαριασμο εδω ειναι σα να ανοιγεις λογαριασμο σε οποιαδηποτε αλλη Ελληνικη τραπεζα. Η μονη διαφορα ειναι οτι η HSBC δε σε χρεωνει καθολου για τις αναληψεις (κλικ - τελικα δεν εχει οριο, πλεον τουλαχιστον). Απο την αλλη δε σου δινει debit card αλλα μια απλη καρτα μονο για αναληψεις και απ'οτι βλεπω δε δινει και e-banking που ειναι σημαντικο για να ξερεις τι εχεις και ποτε. Διαλεγεις και παιρνεις (εμενα π.χ. δε μου κανει παρολο που εχει δωρεαν αναληψεις - ουτως μια-δυο αναληψεις να κανεις το μηνα εισαι ΟΚ)! Αν ανοιξεις λογαριασμο στην HSBC για να βαζεις τα λεφτα σου δεν θα μπορεις με την καρτα που δινουν να αγορασεις τιποτα ή να πληρωσεις π.χ. διδακτρα. Θα πρεπει να παιρνεις τα λεφτα απο ATM και να πληρωνεις cash. Και απ'οτι βλεπω, δωρεαν ειναι μονο σε ATM της HSBC (παρολο που στην Αγγλια οι περισσοτερες τραπεζες δε χρεωνουν τιποτα αν τραβηξεις απο ΑΤΜ αλλης τραπεζας). Επισης δε θα μπορεις να εξυπηρετηθεις απο την HSBC εκει αφου εισαι πελατης της HSBC εδω. Καποιες ελληνικες τραπεζες (οπως η Πειραιως) εχουν υποκαταστημα και στο Λονδινο (αν τυχον προκυψει κατι και τη χρειαστεις...λεμε τωρα!). 2. Τα λεφτα θα τα βαζουν στον ελληνικο λογαριασμο σου. Εσυ με την ελληνικη καρτα σου θα τα τραβας απο οποιδηποτε ΑΤΜ οποιασδηποτε τραπεζας εκει και ειτε θα τα "τρως", ειτε θα τα καταθετεις στο λογαριασμο σου στη αγγλικη τραπεζα. Υπαρχει κι αλλος τροπος, με εμβασμα, αλλα ειναι και ακριβος (σου τρωει καποια λεφτα η τραπεζα εδω για να το κανει και λεφτα και η αγγλικη (που μπορει να ειναι και πολλα...καμια 40αρια λιρες π.χ. ή και βαλε!)) και αργει κιολας . Με τον τροπο που σου λεω τα λεφτα θα ειναι διαθεσιμα αμεσως (την ιδια μερα της καταθεσης ή την επομενη εργασιμη (αναλογα, γι'αυτο ειναι χρησιμο το e-banking!). Οσους Ελληνες και γενικα μη Αγγλους φοιτητες ξερω, ετσι "δουλευουν". Για την πρωτη καταθεση δε θα χρειαστεις φραγκο. :) Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joskem1 Δημ. July 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2008 fabo είσαι θεός!! :D Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Λοιπόν τα κατάλαβα όλα όσα μου είπες για τις τράπεζες! Μία τελευταία απορία έχω σχετικά με το ποια αγγλική τράπεζα να επιλέξω τελικά για να ανοιξω το λογαριασμό. :O 1) Από ότι είδα σε προηγούμενα posts λένε τα παιδιά ότι πχ η HSBC και η NatWest δίνουν κάρτα SOLO ενώ η Barclays VISA και κάποιες άλλες Maestro..Ποια είναι η διαφορά αυτών των ειδών καρτών και ποια πρέπει να βγάλω εγώ? 2) Ποια είναι η διαφορά του basic account από τον current account και τι πρεπει να βγάλω εγώ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2008 Αυτο ελειπε, να μη βοηθησουμε το συναδελφο! :happy: :p Τις Solo βασικα τις χρησιμοποιεις μονο στο Η.Β. απότι ξερω. Οι maestro μπορουν να χρησιμοποιηθουν κι εδω αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι αναγνωριζονται παντου. Προσωπικα θα πηγαινα για visa αν και δε νομιζω οτι θα χρησιμοποιησω την καρτα πουθενα αλλου εκτος του Η.Β. (αφου ολα τα λεφτα τα κραταω στον ελληνικο λογαριασμο). H Natwest δινει solo, η Lloyds visa. Για τις υπολοιπες τσεκαρε on-line να δεις τι λενε οχι για student accounts αλλα για overseas students αφου δε θα σου δωσουν τον κανονικο student που δινουν στους Βρετανους (εκτος αν εχεις τρια χρονια που μενεις στο Η.Β. - τοτε θεωρεισαι resident). H HSBC δινει νομιζω maestro (μπορει και solo, δε θυμαμαι) που κανει για αγορες online, σε καταστηματα κ.λπ. αλλα θα σου ζητησει για το λογαριασμο passport £50-60 μαζεμενα ή κατι παραπανω αν θες μηνιαιες δοσεις, για το "νοικι" του λογαριασμου για τον πρωτο χρονο. Στο δευτερο θα σε βαλει σε κανονικο λογαριασμο. Αυτο που ξερω ειναι οτι αν ζητησεις μπορει να σου δωσει cashcard που ειναι μονο για χρηματα απο το ΑΤΜ και να μη χρεωθεις αυτο το "νοικι". Εμενα οι επιλογες μου μετα τη γυφτοNatwest ηταν η Barclays και η Lloyds. Δεν εχουν ολες οι τραπεζες λογαριασμους για overseas (π.χ. η Lloyds δεν εχει και πρεπει να πας να ανοιξεις λογαριασμο και να απαντησεις τις ερωτησεις του συστηματος τους για να σου πουν στο τελος τι ακριβως μπορουν να σου δωσουν) αλλα λογικα σε ολες θα μπορεσεις να ανοιξεις ενα απλο basic account με μια debit card, χωρις overdraft. Current account ειναι το ειδος του λογαριασμου (τρεχουμενος δηλαδη). Ο λογαριασμος που θα ανοιξεις θα ειναι τετοιου ειδους. Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos7_69 Δημ. July 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2008 Οχι, τιποτα δε χρειαζεται! Μονο ταυτοτητα και ασε να σου ζητανε και του παπα τα ματια! :cool: Απλα φροντισε να εχεις και τιποτα αλλο πανω σου με το ονομα σου μηπως πεσεις σε @@. Οχι οτι θα σου πει γυρνα πισω, απλα ενδεχεται να καθυστερησει μεχρι να ρωτησει κανενα αλλο @@ παραδιπλα να του δωσει το ΟΚ. Αυτο που λεω να κανω ειναι μιας και ειμαι και κυπριος υπηκοος να βγαλω και κυπριακη ταυτοτητα που διαθετει τσιπακι με τα στοιχεια του κατοχου και να χρησιμοποιω αυτην στην Αγγλια! Εγω εχω λογαρισμο στην HSBC και μου εχουν δωσει 2 καρτες, μια cash card και μια πιστωτικη. Δεν ξερω αν αξιζει να ανοιξω λογαριασμο σε αγγλικη τραπεζα αφου οι δικοι μου μεσω της HSBC θα μπορουν πολυ ευκολα να κανουν καταθεση.. Εκτος αυτο εχω κωδικο για e-banking αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει. BTW σκεφτομουν να ανοιξω λογαρισμο στην Natwest γιατι ειχα ακουσει τα καλυτερα...... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joskem1 Δημ. July 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2008 Λοιπόν fabo114 μπορώ να πω ότι μου κάλυψες τις απορίες περί τραπεζών και με το παραπάνω!! :) Μένει μόνο να αποφασίσω τι τελικά θα κάνω..:cry: Να σε ρωτήσω τελικά και κάτι τελευταίο σε ότι αφορά το θέμα της επικοινωνίας με Ελλάδα. :blink: Από όσο έχω ασχοληθεί κατάλαβα ότι για να παίρνω τηλέφωνο στην Ελλάδα με συμφέρει να έχω skype . Είδα ότι υπάρχει ένα πακέτο που με 4,5 ευρώ το μήνα μιλάω απεριόριστα με οποιοδήποτε σταθερό στην Ελλάδα. Επίσης κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω το κινητό μου καρτοκινητό. Σωστά τα λέω? Εσύ τι θα με συμβούλευες? Επίσης για το κινητό ποια εταιρεία θα μου συνιστούσες? Και τέλος, όταν θέλουν να με παίρνουν τηλέφωνο από Ελλάδα, πώς θα γίνεται αυτό? Δηλαδή πού συμφέρει να μου τηλεφωνούν? Ευχαριστώ και πάλι!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2008 Αυτο που λεω να κανω ειναι μιας και ειμαι και κυπριος υπηκοος να βγαλω και κυπριακη ταυτοτητα που διαθετει τσιπακι με τα στοιχεια του κατοχου και να χρησιμοποιω αυτην στην Αγγλια! Εγω εχω λογαρισμο στην HSBC και μου εχουν δωσει 2 καρτες, μια cash card και μια πιστωτικη. Δεν ξερω αν αξιζει να ανοιξω λογαριασμο σε αγγλικη τραπεζα αφου οι δικοι μου μεσω της HSBC θα μπορουν πολυ ευκολα να κανουν καταθεση.. Εκτος αυτο εχω κωδικο για e-banking αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει. BTW σκεφτομουν να ανοιξω λογαρισμο στην Natwest γιατι ειχα ακουσει τα καλυτερα...... Μια χαρα θα εισαι με την τσιπακο-ταυτοτητα! Τωρα ζηλευω γιατι η ελληνικη παιζει να ειναι και απο εποχης χουντας ετσι! :p Το λογαριασμο μαλλον θα τον χρειαστεις για τα διδακτρα και το accommodation (γενικα τις συναλλαγες σου με το πανεπιστημιο). Οι Βρετανοι θελουν να εχουν μια ασφαλεια οτι θα παρουν τα λεφτα τους και δε θα σε κυνηγανε και μαλλον θα σου ζητησουν UK bank account να σου βαλουν direct debits για αυτα τα λεφτα. Εκτος αν τα εχεις ολα και τα δωσεις τσακ μπαμ. Αν θελησεις δοσεις (για το accommodation π.χ.) τοτε σιγουρα θα ζητησουν. :) Τωρα για τη Natwest, εμενα δε μου αρεσε καθολου απο την πρωτη στιγμη που μου φορτωσανε την πιστωτικη χωρις να τη θελω σαν να ειμαι κανενας βλακας. Ακομη και οταν ζητησα να κλεισω το λογαριασμο, ενα ξερο ΟΚ μου ειπαν και ουτε με ρωτησαν γιατι. Σαν να ηταν ρουτινα. Και να πω οτι εβαζα φραγκοδοφραγκα μεσα; Ολες οι πληρωμες απο εκει γινοντουσαν! Το branch του Αμπεριστγουιθ συγκεκριμενα θελει μπουρλοτο! Αν γινει καμια διαδηλωση ποτε θα επωφεληθω να παω να την καψω ;) Προσωπικα τα μαζεψα κι εφυγα οταν αλλαξαν τους ορους για τα χαρατσια που βαζουν οταν δεν εχεις λεφτα για καποιο Direct Debit και γινει claim (£38 παρακαλω! Οχι κανενα μικροποσο!). Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2008 Flashback :hunter: Αν και νομιζω την εχω ξαναγραψει την ιστορια σε αλλο θρεντ οταν συνεβη, καλο ειναι να υπαρχει και εδω. Τωρα που αφιονιστηκα παλι πρεπει να το ξαναβγαλω απο μεσα μου! Title: Natwest are bloody rip-off bastards. You people* are big-time suckers that you just bend over and take it. * για τους βρετανους λεω Με ειχανε χρεωσει λοιπον ενα Upaid Item Fee, £38, για ενα Direct Debit (εφεξης DD), τη μηνιαια δοση για την εστια. Εγω ειχα καταθεσει τα λεφτα την ιδια μερα που ηταν να τα παρει το Πανεπιστημιο. Προσπαθουσα λοιπον να σκεφτω γιατι με χρεωσαν αλλα ματαια! Ετσι παω στην τραπεζα την επομενη μερα να ζητησω το λογο. Ο customer support τυπος* προσπαθουσε να δικαιολογηθει οτι ειναι σωστη η χρεωση. Και οντως, ετσι λενε στα terms, οτι πρεπει να εχεις τα λεφτα απο την προηγουμενη εργασιμη πριν να γινει το claim (να πανε να "τραβηξουν" τα λεφτα δηλαδη) για να γινει η πληρωμη. Ειχε βαλει την κασετουλα του και ελεγε... αλλα εγω σαν να ακουγα το Fear of the dark στ' αυτια μου. Και η μουσικουλα ολο και δυναμωνε... :knife: * Μιλαμε για μεγαλη σκατοφατσα...δεν εχω χαρακτηρισει ετσι αλλον ανθρωπο ποτε. Αυτον οταν τον ειδα πρωτη φορα, χωρις καν να του μιλησω, με επιασε μια ταση να τον βαρεσω αλυπητα, μεχρι να ματωσω ενω ειμαι ηρεμος ανθρωπος, υπερβολικα ηρεμος θα ελεγα. Ελα ομως που εσπασε ο διαολος το ποδαρι του (ειμαι υποψιασμενος ως Ελληνας στη λαμογια) και ειχα παρει statement απο το ATM αμεσως αφου εκανα την καταθεση! Και το statement ελεγε οτι τα λεφτα φυγανε! Οτι η πληρωμη εγινε! Και χαρατσι πουθενα! Για να παρουν αυτοι οι γυφτογυφτουλες τις 38 λιρες, ειχανε ακυρωσει το DD την επομενη μερα! Και καλα η πληρωμη δεν εγινε γιατι δεν υπηρχαν λεφτα! * Εδω σημειωνω οτι οι οροι για τα DD λενε οτι πρεπει να εχεις τα λεφτα στο λογαριασμο μια εργασιμη πριν το claim για να εχουν περαστει στο συστημα. Ποιος χεστηκε ομως αφου και την ιδια μερα που τα εβαλα περαστηκαν; Και να βλεπεις τωρα το χλιμιτζουρα να προσπαθει να με φλομωσει στη μαλ*κια και να μου βγαζει και το βιβλιαρακι με τα terms να μου δειξει και καλα! Εγω ομως ειχα κατσει 3 ωρες την προηγουμενη μερα και ειχα διαβασει οτι terms μου ειχανε στειλει και οτι υπηρχε στο ιντερνετ! Και περιμενω να μου βρει την αναλογη σελιδα για να αρχισει το παρτυ! :knife: Τη βρισκει λοιπον, και τσαφ εμφανιζω το χαρτι απο το ΑΤΜ. Και τον ρωταω γιατι στις κινησεις απο το ATM φαινεται οτι η συναλλαγη εγινε;! Και ο τυπος μου λεει με μια απλοτητα οτι ειναι αλλο το συστημα αυτο του ΑΤΜ! Ξεχωριστο...σπεσιαλ...αλλο λεει, αλλο ισχυει! Και του λεω φιλε, συμφωνα με τους ορους σας επρεπε να με ειχατε χρεωσει χαρατσι οταν δεν εγινε η συναλλαγη, οχι την επομενη μερα! Αυτος :X Να κραταει το βιβλιαρακι και να εχει μεινει μαλ*κας! Κουβεντα να μη λεει! Χανος...νταου τελειως! Και ως δια μαγειας κανει delete ολη τη συζητηση και μου λεει: 'Και τωρα τι θα ηθελες; Θελεις τα λεφτα πισω;' Οχι, ηρθα να ανοιξουμε φυλλο για μπακλαβα και να δουμε Μενεγακη...μαλ*κα! Για να μη το πολυλογω, καθεται και γραφει στα κεντρικα*. Και μου λεει θα σου στειλω και γραμμα μεσα στην εβδομαδα με την απαντηση. * Ο τυπος εψαχνε στο πληκτρολογιο να βρει που ειναι το καθε γραμμα! Δεν κανω πλακα ουτε υπερβαλλω! Μιλαμε για μεγαλη περιπτωση! Τελικα μου επεστρεψαν τα λεφτα και στειλαν γραμμα μετα τα Χριστουγεννα! Το οποιο ειχε ημερομηνια πριν απο τα Χριστουγεννα* και ανεφερε: ...μπλα μπλα μπλα... 'Σας δωσαμε τα λεφτα πισω. Αν επιπλεον θελετε να καταγγειλετε το γεγονος στον ταδε οργανισμο που ειναι υπευθυνος για τις διαφορες τραπεζων-καταναλωτων μπορειτε να το κανετε μεχρι τις ταδε (η ημ/νια ηταν δυο μερες αργοτερα :rolleyes:). Σας επισυναπτουμε σχετικο πληροφοριακο εγγραφο για τη διαδικασια.' Ο φακελος δεν ειχε τιποτα αλλο μεσα. * Γιατι αραγε εφτασε 20+ μερες μετα ενω κανονικα κανει μια εργασιμη; Νομιζω ειναι ξεκαθαρο τι γινεται. Και ακομα και τα βοδια* οι Βρετανοι που εχουν κατω το κεφαλι και λενε ναι (γραφουν στα φορουμ τους οτι γινεται χαμος με αυτο το θεμα των Upaid item fees ή οπως το αποκαλει η καθε τραπεζα γιατι ουσιαστικα ο τραπεζες δεν χρεωνονται πουθενα και βγαζουν τσουβαλια με εκατομμυρια καθε χρονο μονο απ'αυτο! * Δε θα τους τη χαρισω κιολας...οταν σε γαμ*νε δε σκυβεις και τους λες και ευχαριστω! Αν μας πηδουσαν οι τραπεζες εδω με τετοια fees για μαλ*κιες, θα τις ειχαμε καψει! (Ειναι πιο συμμαζεμενες! Ευρωλεπτακι ευρωλεπτακι...ευρουλακι ευρουλακι...τσουκου τσουκου.) * Λινκ του brothel - call me Natwest - με τα αναφερθεντα fees και τους ορους. Ψαξε για το πινακακι Unpaid Item Fee, σχεδον στο τελος της σελιδας! Καποτε (τκεκαρε παρακατω) στη δευτερη στηλη ελεγε At the time of the transaction ή κατι τετοιο. Τωρα λεει At the time we decide not to make the payment δηλαδη οταν εκεινοι αποφασιζουν οτι θα ακυρωσουν την πληρωμη...δηλαδη οποτε θελουν. Που πρακτικα σημαινει οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να παρεις λεφτα πισω για κανενα λογο! Σε αυτο τον ορο ειχα στηριχθει εγω και πηρα πισω λεφτα. Αλλιως θα επαιρνα @@ γιατι συμφωνα με τους ορους δεν ειχα τα λεφτα μεσα μια εργασιμη πιο πριν. Σχετικα λοιπον με αυτο τον ορο, δυο μηνες μετα τα Χριστουγεννα (Φεβρουαριο) και ολη αυτη την ιστορια, ελαβα με post νεο βιβλιαρακι με ορους. Η μονη διαφορα που εντοπισα ηταν η αλλαγη αυτου του ορου. :X Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. July 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2008 Το λογαριασμο μαλλον θα τον χρειαστεις για τα διδακτρα και το accommodation (γενικα τις συναλλαγες σου με το πανεπιστημιο). Οι Βρετανοι θελουν να εχουν μια ασφαλεια οτι θα παρουν τα λεφτα τους και δε θα σε κυνηγανε και μαλλον θα σου ζητησουν UK bank account να σου βαλουν direct debits για αυτα τα λεφτα. Εκτος αν τα εχεις ολα και τα δωσεις τσακ μπαμ. Αν θελησεις δοσεις (για το accommodation π.χ.) τοτε σιγουρα θα ζητησουν. :) Τα διδακτρα δε πανε στο λογαριασμο σου, αλλα κατ ευθειαν στο λογαριασμο του πανεπιστημιου. Η slc ζηταει UK bank account. Βεβαια θα χρειαστεις το λογαριασμο για να μπει το bursary εκει γυρω Φεβραρη, Μαρτη :food::clap: Και επειδη με τα bursaries γινονται πολλα περιεργα, και αρκετοι δε τα παιρνουν, κοιταξε ποτε γραφει το uni οτι θα τα βαλει στο λογαριασμο, και αν δε τα βαλει ποσταρε για να παρεις οδηγιες ;) Α, τα bursaries ειναι για τους undergraduates. Οσο για τραπεζα, Lloyds και παλι Lloyds Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2008 Τελικα απλα ειπα οτι αλλη φορα θα προσεχω και θα εχω τα λεφτα οπως τα θελουν για να μη με χρεωσουν. Και ας κανουν οτι θελουν με τους ορους. Και τωρα η συνεχεια...! Πριν τις διακοπες του Πασχα λοιπον, επρεπε να βαλω τη δοση του Απριλιου γιατι θα λειπω και απο Ελλαδα δεν θα μπορω να τη βαλω παραμονο με εμβασμα που μου ειχανε πει οτι θα κοστισει μια περιουσια οταν καποτε τους ειχα ρωτησει. Πνιγμενος απο τα projects, το θυμαμαι μια μερα πριν να φυγω. Φτανω στην πολη 4.35 και σκεφτομαι οτι δε θα προλαβω*. * Στη Natwest και μονο στη Natwest εφαρμοζουν ενα συστημα ανταξιο της ελληνικης δημοσιουπαλληλικης φιλοσοφιας. Μιση ωρα πριν να κλεισει η τραπεζα, κλεινουν τις πορτες. Σε ολες τις αλλες τραπεζες μπαινεις κανονικα μεχρι τις 5 ακριβως. Φυσικα δεν προλαβαινω οποτε και παω στην Barclays οπου μαθαινω οτι για να κανω καταθεση σε αλλη τραπεζα πρεπει να παω σε εκεινη μονο την τραπεζα! Αυτο ισχυει σε ολες τις τραπεζες εκει. ΟΚ τοτε λεω, θα παω στην HSBC να καταθεσω τα λεφτα στο λογαριασμο ενος φιλου μου και να κανω μεταφορα απο το e-banking. Αυτο γινεται. Ελα ομως που ο φιλος μου δεν εχει παρει την debit card του ποτε απο την τραπεζα! Και οπως μας λενε, τετοια ωρα εχουν κλεισει το χρηματοκιβωτιο και δεν μπορουν να του τη δωσουν. Ακομα κι ετσι, ακομη και 5 λεπτα πριν να κλεισουν, στην HSBC δεχονται να με εξυπηρετησουν. Θα κανω την καταθεση στο μηχανημα λενε, με δικη τους καρτα και θα δωσει ο φιλος μου τον αριθμο λογαριασμου του να περασουν τα λεφτα. Τελικα τη ρουφαω για ακομη μια φορα αφου δεν εχει τον αριθμο λογαριασμου του σημειωμενο. Στο λογαριασμο μου εχω μονο περιπου £50 και να πληρωσω ενα DD £15 στην Action Aid στις 16 Απριλιου. Το claim απο το Πανεπιστημιο γινεται στις 15 Απριλιου. Ας ειναι λεω, θα μου φανε 38 λιρες. Ας πανε να γ*****, χεστηκα! Τελικα με χρεωνουν στις 16 £38 για το DD της εστιας και στις 17 που ηταν να πληρωθει το DD της Actionaid και κανονικα θα υπηρχαν χρηματα αλλα £38. Και ο λογαριασμος φτανει στο μειον! Γυρναω Aber και παω να βρω το χλιμιτζουρα στη Natwest. Μολις ακουει τις λεξεις return charges και direct debit, χωρις να εχω εξηγησει τι ζηταω ενεργοποιειται η κασετουλα. Δεν προλαβαινω καν να τελειωσω την προταση μου και με διακοπτει: 'I'm sorry but we cannot return any charges.' Ουτε καν να με ακουσει. Πλεον ειναι σιγουρος οτι δε θα παρω φραγκο πισω οτι και να εχει γινει. Το λενε οι οροι και τον εχουν ηδη δασκαλεψει. Τελικα εκλεισα τους λογαριασμους μου μερικες μερες αργοτερα (ειχα και ενα savings). Φυσικα για την επιλογη που υπαρχει στο e-banking και ακυρωνει οποιο direct debit θελεις, δεν μου ειπαν κουβεντα ποτε. Tην ανακαλυψα ομως αλλα λιγο αργα. Οταν τους ειχα ρωτησει σχετικα, μου ειπαν οτι για ακυρωση πρεπει να επικοινωνω με την εταιρια που εχει κανει setup to DD καθε φορα. Περιεργο, πριν να κλεισω το λογαριασμο μου ακυρωσα ολα τα DD online. Η Αctionaid με πηρε τηλεφωνο δυο μερες αργοτερα να με ρωτησει τι εγινε. :rolleyes: Οταν ανοιξα λογαριασμο στη Lloyds και ρωτησα, μου ειπαν οτι μπορω να το κανω online, τηλεφωνικα και με mobile banking (αν θυμαμαι καλα). Τα συμπερασματα δικα σας! Εγω παντως τους θεωρω κλεφτες και αναξιους της εμπιστοσυνης μου. ;) * Σχετικο αρθρο για τα penalties των Βρετανικων τραπεζων γραμμενο το 2003! Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2008 Τα διδακτρα δε πανε στο λογαριασμο σου, αλλα κατ ευθειαν στο λογαριασμο του πανεπιστημιου. Η slc ζηταει UK bank account. Βεβαια θα χρειαστεις το λογαριασμο για να μπει το bursary εκει γυρω Φεβραρη, Μαρτη :food::clap: Και επειδη με τα bursaries γινονται πολλα περιεργα, και αρκετοι δε τα παιρνουν, κοιταξε ποτε γραφει το uni οτι θα τα βαλει στο λογαριασμο, και αν δε τα βαλει ποσταρε για να παρεις οδηγιες ;) Α, τα bursaries ειναι για τους undergraduates. Οσο για τραπεζα, Lloyds και παλι Lloyds Εννοω οταν δεν παρεις το δανειο απο την Slc αλλα τα πληρωσεις μονος σου. :) Bursary για ποιο λογο εννοεις; :confused: Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. July 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2008 Εννοω οταν δεν παρεις το δανειο απο την Slc αλλα τα πληρωσεις μονος σου. :) Bursary για ποιο λογο εννοεις; :confused: απο προπερσι δεν ειμαι σιγουρος, αλλα σιγουρα απο περυσι δινουν τα πιο πολλα πανεπιστημια αν το οικογενειακο εισοδημα ειναι κατω απο καποιο ποσον το οποιο καθοριζεται απο το καθε πανεπιστημιο. Εγω περυσι τσιμπησα μια 500αρα. 2ο ετος ειναι 700 και 3ο 900. edit και το aber εχει αλλα με διαφορετικους ορους. Για παρε ματι γιατι το κοιταξα πολυ βιαστικα http://www.aber.ac.uk/en/scholarships/aber-bursaries/ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supermclex Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Kalispera pedia, vlepw eiste poli diafotistikoi kai thelw ki egw ta fwta sas , mias kai tin kanw gia plymouth se 3 vdomades. paw gia to pre-sessional course to opoio einai tsaba kai to kanw apo epilogi mou gia na mathw kalitera agglika (paroti pira 6,5 ielts), prin xekinisw to master ton septemvrio. pistevete einai kali epilogi to presessional i tsaba xronos? (nai men tsaba ta courses , alla tha meinw ena mina xenodoxio dil 27 lires / mera nomizw..) 2. gia esties den exw kanei aithsh akoma giati exw sto mialo mou otan paw stis 17 augoustou sto plymouth na koitaxw apo koda ti mou aresei (iparxei kai i epilogi spitiou me 5-10 sigatikous apo oti xerw k kati clusters pou einai idiwtika). Pistevete pws tha exw xrono an telika thelw na kanw aithsh gia esties na tin trexw tote apo koda i tha mou poume ' sorry argisate'?simiwnw pws oi esties einai diathesimes apo 15 septemvriou , diladi exw 1 mina xroniko perithorio. I gnwmi sas gia to pia einai i kaliteri lisi gia accomodation? 3. episis thelw na mathw tropous na paw plymouth... einai terma theou to atimo. Vrika ptisi tis aegean , i opoia paei athina - stranded (kapws etsi onoma aerodromiou sto londino ). Afto to aerodromio exei treno gia na me paei sto plymouth?? i tha prepei na xathw mesa sto londino monos mou , egw kai oi valitsares mou pernwdas aeroplana ,trena kai paporia? Episis prepei na kleisw eisitiria trenwn apo ellada i borw na vgalw epi topou sto gise stin agglia ligo prin tin anaxwrisi?rotaw diladi an sinithizetai na ginodai kratiseis apo prin 4. Thelw tileorash sto dwmatio mou , na vlepw opote thelw kai na pezw kai pro ama laxei. Mou eipame pws den borw , thelei adeia... ti mlk einai afti?????????OUST!!!!!!!! Afta ta oliga . Prwth fora paw agglia genika (poso mallon gia na spoudasw !!!!!) kai mou fenete san metanastefsi . Kati san tous Paki stin ellada ena pragma. Polla diaforetika pragmata kai ola se taxi kai seira an kai periploka. elpizw na prosarmostwgrigora!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2008 απο προπερσι δεν ειμαι σιγουρος, αλλα σιγουρα απο περυσι δινουν τα πιο πολλα πανεπιστημια αν το οικογενειακο εισοδημα ειναι κατω απο καποιο ποσον το οποιο καθοριζεται απο το καθε πανεπιστημιο. Εγω περυσι τσιμπησα μια 500αρα. 2ο ετος ειναι 700 και 3ο 900. edit και το aber εχει αλλα με διαφορετικους ορους. Για παρε ματι γιατι το κοιταξα πολυ βιαστικα http://www.aber.ac.uk/en/scholarships/aber-bursaries/ Δικιο εχεις. Το ειχα κοιταξει αλλα πρεπει να παιρνω κατι ψιλα και βαριομουνα να ψαξω να δω πως θα τα παρω! :p Φετος θα το δοκιμασω κι αυτο! Να δω Βρετανους να μου δινουν λεφτα απλοχερα... :p Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. July 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2008 Kalispera pedia, vlepw eiste poli diafotistikoi kai thelw ki egw ta fwta sas , mias kai tin kanw gia plymouth se 3 vdomades. paw gia to pre-sessional course to opoio einai tsaba kai to kanw apo epilogi mou gia na mathw kalitera agglika (paroti pira 6,5 ielts), prin xekinisw to master ton septemvrio. pistevete einai kali epilogi to presessional i tsaba xronos? (nai men tsaba ta courses , alla tha meinw ena mina xenodoxio dil 27 lires / mera nomizw..) 2. gia esties den exw kanei aithsh akoma giati exw sto mialo mou otan paw stis 17 augoustou sto plymouth na koitaxw apo koda ti mou aresei (iparxei kai i epilogi spitiou me 5-10 sigatikous apo oti xerw k kati clusters pou einai idiwtika). Pistevete pws tha exw xrono an telika thelw na kanw aithsh gia esties na tin trexw tote apo koda i tha mou poume ' sorry argisate'?simiwnw pws oi esties einai diathesimes apo 15 septemvriou , diladi exw 1 mina xroniko perithorio. I gnwmi sas gia to pia einai i kaliteri lisi gia accomodation? 3. episis thelw na mathw tropous na paw plymouth... einai terma theou to atimo. Vrika ptisi tis aegean , i opoia paei athina - stranded (kapws etsi onoma aerodromiou sto londino ). Afto to aerodromio exei treno gia na me paei sto plymouth?? i tha prepei na xathw mesa sto londino monos mou , egw kai oi valitsares mou pernwdas aeroplana ,trena kai paporia? Episis prepei na kleisw eisitiria trenwn apo ellada i borw na vgalw epi topou sto gise stin agglia ligo prin tin anaxwrisi?rotaw diladi an sinithizetai na ginodai kratiseis apo prin 4. Thelw tileorash sto dwmatio mou , na vlepw opote thelw kai na pezw kai pro ama laxei. Mou eipame pws den borw , thelei adeia... ti mlk einai afti?????????OUST!!!!!!!! Afta ta oliga . Prwth fora paw agglia genika (poso mallon gia na spoudasw !!!!!) kai mou fenete san metanastefsi . Kati san tous Paki stin ellada ena pragma. Polla diaforetika pragmata kai ola se taxi kai seira an kai periploka. elpizw na prosarmostwgrigora!! Για μενα ειναι λιγο τσαμπε τα presessional αλλα δε θελω να σε επηρεασω. Εσυ πρεπει να δωσεις την απαντηση σε αυτο. Αν νομιζεις οτι θα ωφελησουν και εχεις και τα λεφτα για να μεινεις τοτε πηγαινε. Θα εχεις ενα μηνα να βολταρεις. :) Για accommodation πρεπει να κοιταξεις τι προθεσμιες εχει το Plymouth. Δεν ξερω αν εχει πολλες εστιες ή λιγες και γινεται χαμος αλλα θα σου προτεινα να κανεις apply απο τωρα για οτι σου φαινεται καλυτερο (ensuite π.χ. :p) και αν αλλαξεις γνωμη τους το λες να σε βαλουν στο waiting list για αλλου (που σιγουρα θα εχουν). Αν μεινεις ξεκρεμαστος μπορει να σε χωσουν οπου θελουν/εχουν. Aπο Λονδινο το Plymouth ειναι γυρω στις 5 ωρες. 1 ωρα περα δωθε στο μετρο και το υπολοιπο στο τρενο. Εδω θα βρεις ολες τις απαντησεις για τη μετακινηση σου οπουδηποτε στο UK: http://www.transportdirect.info Με το μετρο ειναι ταλαιπωρια, ιδιαιτερα αν εχεις βαλιτσες. Εγω ειχα κανει τη μιση διαδρομη με το μετρο απο αυτη που πρεπει να κανεις εσυ για να παω Αμπερ και δεν ξαναπεταξα απο Λονδινο. Η αλλη λυση ειναι να πας Λονδινο και απο εκει να φυγεις με αλλη πτηση εσωτερικου για Newquay που ειναι περιπου 2.30 ωρες απο Plymouth με τρενο και απ'οτι ειδα φευγει κατευθειαν απο το αεροδρομιο. Εδω θα βρεις τις εταιριες που πετανε απο/προς το Newquay. Απο Αθηνα με ενδιαμεσες στασεις θα μπορουσες να ερθεις μονο με Lufthansa (που σε παει πρωτα Frankfurt/Munich και απο εκει παλι Dusseldorf για να καταληξεις Newquay (δεν το συστηνω, δυο στασεις ειναι πολυ)) ή με British Airways που σε παει London Gatwick οπου αλλαζεις για Newquay. Απ'οτι ειδα ομως η πτηση φτανει Gatwick πρωι και για Newquay φευγει το απογευμα μετα απο ωρες. Αν αποφασισεις να φυγεις με αεροπλανο απο Λονδινο για Newquay και απο κει με τρενο για Plymouth ψαξε να δεις τι ωρες υπαρχουν πτησεις. Αυτες πρεπει να ειναι ολες οσες πανε London απο Αθηνα απευθειας. Aegean (London Stansted) Olympic (London Heathrow νομιζω) Easyjet (London Gatwick) ΒΑ (London Gatwick) Lufthansa Μετα ψαξε να δεις αν καποια εταιρια που πεταει London - Newquay εχει πτηση 2-3 ωρες μετα. Μονο αυτες οι τρεις κανουν αυτο το δρομολογιο. Air Southwest British Airways Ryanair Να σου πω την αληθεια δε θα κερδισεις και πολυ χρονο αλλα θα γλιτωσεις την ταλαιπωρια να περιφερεσαι στο Λονδινο για να παρεις το τρενο. Τα εισιτηρια του τρενου εγω τα κλεινω απο internet. Αν δεν ξερεις βεβαια τις ωρες που τελικα θα ταξιδεψεις τοτε μπορεις και στο γκισε. Η τηλεοραση θελει license που το πληρωνεις καθε χρονο. 5 καναλια εχει ολα κι ολα. Εχεις δεν εχεις, θα σου ερθουν ενα καρο απειλητικα γραμματα να αγορασεις license γιατι ειναι αδικημα, θα σε πανε στα δικαστηρια...μπλα μπλα... Απότι μου εχουν πει με tv tuner σε λαπτοπ δεν μπορουν να σε πιασουν. Επισης, αν θες τηλεοραση αλλα για να παζεις pro δε χρειαζεσαι αδεια. ΥΓ: Πλιζ, γραψε κανενα ελληνικο γιατι με τα greeklish μας βγαινουν τα ματια. :) Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrimatooikonomik Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 poioi tyxeroi etoimazeste gia uk? gia dwste leptomereies k ba8mo ptuxiou k se mas pou etoimazomaste gia strato prwta:lol: na xoume kt na elpizoume toulaxiston.. Παράθεση Το μυαλο μου εχω χασει μια ζωη μαζι σου εχω περασει εχω αρρωστησει και δεν ειμαι καλα σαν εσενα μαστουρα καμια... 8/2/81 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 Σεπτέμβρη πετάω για Λονδίνο, πάω στο UCL για MSc! Η αλήθεια όμως είναι ότι έχω πολλές απορίες για την ...επιβίωσή μου εκεί, μιας και τώρα έχω αρχίσει να ψάχνω τα πράγματα. :cry:. Απάντηση από εστίες θα λάβω μέσα στον Αύγουστο και ελπίζω να με δεχτούν. Διαφορετικά βλέπουμε στην πορεία. Ας ξεκινήσω λοιπόν με την πρώτη μου απορία και έπεται συνέχεια :O. Λοιπόν έστω ότι φεύγω από Αθήνα. Τι πρέπει να πάρω μαζί μου? Δηλαδή εσείς τι κάνατε? Όλα μου τα πράγματα σε μια βαλίτσα (ρούχα, υπολογιστή κτλ). Ή η λογική είναι ότι πρέπει να τα στείλω τα πράγματα με κάποια μεταφορική? (και αν ναι με ποια?). Και δεύτερον έστω ότι φτάνω στο αεροδρόμια του Λονδίνου. Τι κάνω για να φτάσω στην εστία? Γιατί αν υποθέσουμε ότι έχω φτάσει στο Λονδίνο με 2 ασήκωτες βαλίτσες, θα είναι εύκολο πχ να πάρω τρένο ή λεωφορείο? (δεν ξέρω αν το UCL θα έχει λεωφορείο στο αεροδρόμιο - δεν έχω ενημερωθεί ακόμα) 1 μεγάλη βαλίτσα θα πάρεις και το laptop και τα σχετικά στην πλάτη, όπως κάναμε όλοι. Τα υπόλοιπα θα τα αγοράσεις εκεί. Τι 2 τεράστιες βαλίτσες, δεν πας για μετανάστης, για μάστερ πας. Να έχει στο αεροδρόμιο λεωφορείο το UCL λίγο χλωμό. 3. episis thelw na mathw tropous na paw plymouth... einai terma theou to atimo. Vrika ptisi tis aegean , i opoia paei athina - stranded (kapws etsi onoma aerodromiou sto londino ). Afto to aerodromio exei treno gia na me paei sto plymouth?? i tha prepei na xathw mesa sto londino monos mou , egw kai oi valitsares mou pernwdas aeroplana ,trena kai paporia? Episis prepei na kleisw eisitiria trenwn apo ellada i borw na vgalw epi topou sto gise stin agglia ligo prin tin anaxwrisi?rotaw diladi an sinithizetai na ginodai kratiseis apo prin Από Stansted δε βολεύει καθόλου για Plymouth (σε σχέση με Gatwick / Heathrow) γιατί το Stansted είναι βορειοανατολικά του Λονδίνου ενώ το Plymouth στο νοτιοδυτικό άκρο της Αγγλίας. Εκτός αν πάρεις εσωτερική πτήση όπως είπε ο fabo. 4. Thelw tileorash sto dwmatio mou , na vlepw opote thelw kai na pezw kai pro ama laxei. Mou eipame pws den borw , thelei adeia... ti mlk einai afti?????????OUST!!!!!!!! Φυσικά και μπορείς απλά θα πληρώσεις το ανάλογο license fee: http://www.bbc.co.uk/info/licencefee/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
larissa150 Δημ. August 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2008 Loipon, Eho kanei to Bangor University firm choice kai mou zitousan Proficiency kai Apolytirio gia na ginei to conditional offer unconditional.Ta stelno kai mou lene oti gia to Apolytirio theloun metafrasi.Ola kala os edo (to perimena alloste),alla arhisa na anarotiemai... Sta Mathimatika Kateythinsis ta skatosa,egrapsa toso halia stis Panellinies pou o mesos oros ehei ftasei gyro sto 10! Kai skeftomai mipos sto Marketing na ehoun megalyteres apaitiseis sto mathima kai na mi dehtoun.Yparhei periptosi na ginei kati tetoio (dedomenou oti ehei perase o kairos oute to Clearing den prolavaino oute foundation year courses)? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2008 Loipon, Eho kanei to Bangor University firm choice kai mou zitousan Proficiency kai Apolytirio gia na ginei to conditional offer unconditional.Ta stelno kai mou lene oti gia to Apolytirio theloun metafrasi.Ola kala os edo (to perimena alloste),alla arhisa na anarotiemai... Sta Mathimatika Kateythinsis ta skatosa,egrapsa toso halia stis Panellinies pou o mesos oros ehei ftasei gyro sto 10! Kai skeftomai mipos sto Marketing na ehoun megalyteres apaitiseis sto mathima kai na mi dehtoun.Yparhei periptosi na ginei kati tetoio (dedomenou oti ehei perase o kairos oute to Clearing den prolavaino oute foundation year courses)? Mα δεν τον ξέρουν ήδη το μέσο όρο σου; Αυτοί τι μέσο όρο σου ζήτησαν; Πάντως δε νομίζω το Bangor να έχει και πολύ υψηλές απαιτήσεις, μιας και δεν είναι και τόσο καλό πανεπιστήμιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. August 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2008 Loipon, Eho kanei to Bangor University firm choice kai mou zitousan Proficiency kai Apolytirio gia na ginei to conditional offer unconditional.Ta stelno kai mou lene oti gia to Apolytirio theloun metafrasi.Ola kala os edo (to perimena alloste),alla arhisa na anarotiemai... Sta Mathimatika Kateythinsis ta skatosa,egrapsa toso halia stis Panellinies pou o mesos oros ehei ftasei gyro sto 10! Kai skeftomai mipos sto Marketing na ehoun megalyteres apaitiseis sto mathima kai na mi dehtoun.Yparhei periptosi na ginei kati tetoio (dedomenou oti ehei perase o kairos oute to Clearing den prolavaino oute foundation year courses)? Αν σου ζητησαν απλα απολυτηριο χωρις καποιο συγκεκριμενο βαθμο και πανω τοτε δε νομιζω οτι πρεπει να φοβασαι. Πρεπει να τηρησουν οτι λεει το offer. ;) Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts