Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως, ακόμα κι επιστημονικά κι αντικειμενικά αν θέλεις να το δεις, το ότι υπάρχει μια τόσο μεγάλη μερίδα φοιτητών που έχουν σπουδάσει και στις δύο χώρες και θεωρούν την Ελλάδα καλύτερη, χρίζει έρευνας.

Δε μπορείς να απορρίπτεις αυτές τις απόψεις χωρίς επιχειρήματα. Εδώ υπάρχει η εξής κατάσταση:

Τα στατιστικά, rankings κλπ. λένε πως τα Αγγλικά πανεπιστήμια είναι καλύτερα.

Αυτοί που τα δοκιμάζουν στην πράξη (και τα δύο), λένε πως είναι χειρότερα.

Προφανώς κάτι από τα δύο συμβαίνει. Αλλά για να πούμε πως συμβαίνει το πρώτο, πρέπει να βρούμε μια πειστική απάντηση στο γιατί οι προαναφερθέντες λένε το δεύτερο.

Δε μπορούμε να απορρίπτουμε την άποψή τους ως ασήμαντη και ΚΥΡΙΩΣ μεμονωμένη (ένα πανεπιστήμιο, μια χρονιά κλπ.) απ'τη στιγμή που είναι τόσοι πολλοί.

Άρα:

1.Ή όλοι αυτοί λένε ψέμματα, όπου σ'αυτή την περίπτωση πρέπει να βρούμε ένα πειστικό επιχείρημα στο ΓΙΑΤΙ να λένε ψέμματα.

2.Ή για κάποιο λόγο δε μπορούν να κρίνουν, το οποίο δε νομίζω να το πιστεύει κανέις.

3.Ή έχουν δίκιο, οπότε για κάποιο λόγο τον οποίο δεν είμαστε προς το παρον σε θέση να εξηγήσουμε με σιγουριά, τα rankings δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Δε σε κατηγορώ που δε το πιστεύεις αυτό, αλλά το αποκλείεις;

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δε μπορείς να απορρίπτεις αυτές τις απόψεις χωρίς επιχειρήματα. Εδώ υπάρχει η εξής κατάσταση:

Προφανώς κάτι από τα δύο συμβαίνει. Αλλά για να πούμε πως συμβαίνει το πρώτο, πρέπει να βρούμε μια πειστική απάντηση στο γιατί οι προαναφερθέντες λένε το δεύτερο.

Μηπως η ψηφος τους ειναι και λιγο biased φιλε μου? Ενταξει Ελληνες ειναι... Φερε μου και εσυ Αγγλους, που να εχουν πτυχια και απο Ελλαδα και απο Αγγλια, να μας πουν κι αυτοι τι ψηφιζουν.... ;)

Το να συγκρινουμε τωρα επιπεδα Αγγλιας και Ελλαδας, σορρυ αλλα ειναι ολιγον τι γραφικο. Και βραστε την Παιδεια. Τι να πιασουμε? Υγεια, Οικονομια, Επενδυσεις, Σεβασμος του Κρατους στον πολιτη αλλα και το αντιστροφο, Αστυνομευση, Τηρηση των νομων, Αξιοκρατια.... ακομα και στο Ποδοσφαιρο ειμαστε ετη φωτος πισω.... Η Δ' Εθνικη Αγγλιας, εχει καλυτερα γηπεδα απο ομαδες Α'Εθνικης δικες μας...

Τελοσπαντων, καλο ειναι να σκεφτομαστε και λιγο πριν γραψουμε κατι. Καλο θα ειναι η Ελλαδα τις χωρες που βρισκονται σε ανωτερο επιπεδο απο αυτην, να κοιταξει πως να τις μιμηθει με σκοπο να τις φτασει καποτε, και οχι να τις απαξιωνει με την γνωστη ελληνικη καφενειακη νοοτροπια.

No Rest for the Wicked

Ωραία τροπή έχει πάρει η συζήτησή σας...Εγώ επί του παρόντος (επειδή συμφωνώ με τα ΔΙΕΘΝΗ rankings, όχι τα αγγλικά, που, φευ!, κστατάσσουν τα Ελληνικά πανεπιστήμια κάτω των αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών ,και πολλών άλλων γενικότερα) θα πω τι νομίζω επ αυτού.

Τα παρακάτω αποτελούν ποτ-πουρί από άτομα που φοιτούν σε Ελληνικά πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, ενδεικτικά: ΕΜΠ, Καποδιστριακό, ΑΤΕΙ Πειραιά, Πάντειο Παν/μιο, ΑΣΟΕΕ, κ.α.

• Ο καθηγητής βαθμολογεί με την...αφαιρετική μέθοδο, επειδή απλά δεν του έκατσε η γυναίκα του. Για τους αδαείς, αφαιρετική μέθοδος = 1η απάντηση 1/10 βαθμούς, 2η απάντηση ΛΑΘΟΣ που μετράει 2 βαθμούς = βαθμός -1 / 10, κτλ κτλ).
  • Οι δημιουργικές μέθοδοι των καθηγητών - μονιμάδων που "δεν τους κουνάει κανείς" - και η πρυτανεία θα σας έλεγα :rolleyes: τι τους...κλάνει- όπως η μέθοδος του ανεμιστήρα, η μέθοδος του τραπεζιού, η μέθοδος του παραθύρου...
    Οι παραπάνω μέθοδοι αφορούν την διόρθωση όσο λιγότερων γραπτών διαγωνισμάτων φοιτητών, γιατί "πρέπει να πάνε και σπίτι οι άνθρωποι". Όσα γραπτα δεν διορθώνονται (ουσιαστικά), κόβονται. Του χρόνου πάλι.
  • Το σύστημα είναι τόσο μπου(μπιπ)λο που οι θέσεις στα εργαστήρια...δεν επαρκούν (!!!!) και αν δεν γραφτεις 9:00 το πρωί το χάνεις το μάθημα.
  • Σε πειράματα χημείας, πράγματα όπως γάντια, προστατευτικά κτλ είναι "πολυτέλειες". Και τι έγινε αν πέσει λίγο οξύ στο χέρι μωρέ...
  • Καθηγητές Ηλεκτρονικής παραδίδουν...δικές τους μεθόδους οι οποίες είναι βασικά παραλλαγή του "βαριέμαι. τα κάνω στην τύχη και ότι γίνει." και τις εξετάζουν κιόλας.
  • Καθηγητές περνάνε μόνο μέλη της οικείας φοιτητικής παράταξης, σε ποσοστό 80++%
  • Η λέξη "έρευνα" όπως και η λέξη "μεταπτυχιακό" για κάποια ιδρύματα είναι άγνωστες (και για κάποια ΗΤΑΝ άγνωστες μέχρι πρόσφατα...)
  • Όλοι οι Η/Υ ενός εργαστηρίου σε κάποια ιδρύματα εδώ ισοβαθμούν με την ταχύτητα σε MHz ΕΝΟΣ Η/Υ σε εργαστήριο του εξωτερικού.
  • Το σύστημα εισαγωγής κάνει πολύ κόσμο να θεωρεί ότι επειδή ήθελε 18, 19, κτλ για να μπει σε μια σχολή της προκοπής, η σχολή φυσάει. Λάθος, αποδεδειγμένα υπάρχουν σχολές που κάνουν πιο συντονισμένη δουλειά με λιγότερες απεργίες κτλ, ανά την χώρα. (Κλασσικό παράδειγμα: Νομική Αθηνών vs Νομική Θράκης).
  • Μάθημα Πληροφορικής περιείχε (και περιέχει) τεχνολογίες και βιβλία του 1980, όταν η Πληροφορική ήταν κατά 3000% διαφορετική από σήμερα.

Θέλετε κι άλλα? Σε συνδυασμό με την απίστευτη ηλιθιότητα που λέγεται Πανελλήνιες Εξετάσεις, εμένα τα παραπάνω να μου λείπουν. Δεν κάνουν οι εστίες και οι λέσχες το πανεπιστήμιο, αλλά το σύστημα, οι καθηγητές, η οργάνωση και το μεράκι το κάνουν και το παρά-κάνουν.

Μην αναρωτιέστε λοιπόν για την διεθνώς μέτρια θέση των Ελληνικών ιδρυμάτων...Ας φύγουν τα κόμματα, οι μόνιμοι, οι τσαμπατζήδες, κτλ κτλ από εκεί, και μετά μπορεί να υπάρξει φως! :happy:

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Μηπως η ψηφος τους ειναι και λιγο biased φιλε μου? Ενταξει Ελληνες ειναι... Φερε μου και εσυ Αγγλους, που να εχουν πτυχια και απο Ελλαδα και απο Αγγλια, να μας πουν κι αυτοι τι ψηφιζουν.... ;)

Το να συγκρινουμε τωρα επιπεδα Αγγλιας και Ελλαδας, σορρυ αλλα ειναι ολιγον τι γραφικο. Και βραστε την Παιδεια. Τι να πιασουμε? Υγεια, Οικονομια, Επενδυσεις, Σεβασμος του Κρατους στον πολιτη αλλα και το αντιστροφο, Αστυνομευση, Τηρηση των νομων, Αξιοκρατια.... ακομα και στο Ποδοσφαιρο ειμαστε ετη φωτος πισω.... Η Δ' Εθνικη Αγγλιας, εχει καλυτερα γηπεδα απο ομαδες Α'Εθνικης δικες μας...

Τελοσπαντων, καλο ειναι να σκεφτομαστε και λιγο πριν γραψουμε κατι. Καλο θα ειναι η Ελλαδα τις χωρες που βρισκονται σε ανωτερο επιπεδο απο αυτην, να κοιταξει πως να τις μιμηθει με σκοπο να τις φτασει καποτε, και οχι να τις απαξιωνει με την γνωστη ελληνικη καφενειακη νοοτροπια.

File den xreiazetai na mimithoume tin agglia. as mimithoume ti galia ti filandia i ti souidia. Mipos kai autes oi xores einai xeiroteres apo tin agglia? as min itan to thema glossas kai tha sou elega ego posoi tha erxotan. entaksei spoudasate stin agglia mi nomizete oti kserete perissotera apo enan pou spoudase ellada.

kai telos panton an pareis apo ta mathimatika pou kanoun sta prota xronia ton panepistimion tous katalavaineis se ti epipedo einai. oi perisoteroi den kseroun na lysoun deyterovathmaia eksisosi kai an yparxei kai kana lnx mesa tote ta blepoun diastimika.

ostoso ego den ta midenizo exoun polla kala stoixei pou sigoura tha prepei na uithetisoume alla oxi oti einai oi expert kai sthn ellada xalia.

Κανεις ένα βασικό λάθος στη συλλογιστική σου. OΛΑ τα πανεπιστήμια της A χώρας δεν είναι καλύτερα από OΛΑ τα πανεπιστήμια της B.

Δε μπορεί να γίνει κουβέντα σε αυτή τη βάση.

Το London School of Economics είναι καλύτερο από την ASOEE. Η ASOEE όμως είναι καλύτερη από το London Metropolitan University για παράδειγμα.

Εγώ που σπούδασα πάντως και Ελλάδα και Αγγλία δε θεωρώ το ελληνικό μου uni καλύτερο από το Αγγλικό. Γεγονός όμως είναι ότι οι Έλληνες με πρώτο πτυχίο από Ελλάδα δυσκολεύτηκαν λιγότερο σε σχέση με τους Έλληνες με πρώτο πτυχίο από Αγγλία. Υπήρχαν όμως και κάποιοι Aγγλοι k ξένοι με πτυχία από Αγγλικά πανεπιστήμια που δυσκολεύτηκαν ακόμα λιγότερο και από τις 2 κατηγοριες. Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτό? Κανένα για τα πανεπιστήμια νομίζω.

Mετά το τέλος τον σπουδών είναι καλύτερα να επιστρέψει στην ελλάδα κανείς ή να παραμείνει? Αυτοί που επέστρεψαν το μετάνιωσαν?:ninja:

Φιλε, μεχρι να συμπληρωσεις εναν χρονο στην Αγγλια, θα θες να γυρισεις πισω Ελλαδα. Αυτο θα σου συμβει κατα 99%, εχει συμβει σε ολους και σε μενα, και ειναι ανθρωπινο οταν πηγαινεις σε μια χωρα να τρως ενα ξενερωμα στην αρχη. Οταν ομως ξεπερασεις ενα χρονο διαμονης, τοτε αρχιζει και αλλαζει το πραγμα. Μπαινεις πιο πολυ στο νοημα δηλαδη.... Ειδικα αμα αρχισεις και καμια δουλεια και γλυκαθεις.... Εγω επεστρεψα Ελλαδα για το στρατιωτικο, πραγμα που με πηγε πολυ πισω, γενικως, αλλα επειδη ειμαι ανοιχτομυαλο ατομο (:O ), ειπα να δωσω μια ευκαιρια στην Ελλαδα να δω τι μπορει να μου προσφερει εργασιακως, εμενα σε εναν νεολαιο με 2 χρονια προυπηρεσιας στο εξωτερικο. Λοιπον αυτο το "600 ευρω και σημερα εισαι αυριο δεν εισαι" ηταν η μονιμη επωδος ολων αυτων που νομιζαν οτι θα μου κανουν και χαρη αν με προσλαμβαναν... Ακομα περιμενουν την απαντηση μου στις προτασεις τους βεβαια.... Οσο για το δημοσιο? Τα'χουμε πει κι αλλου. Ας ειναι καλα το Δικατσα και τα κοροιδα που εσκασαν τα 120 ευρω για το παραβολο. Τα σκυλομετανιωσα που τα εδωσα δηλαδη.... Να μη σωσουν ποτε να μου το αναγνωρισουν. :mad: Φιλε, οτι και να σου λεμε εμεις, εσυ θα αποφασισεις μονος σου. Εδω βλεπεις, αλλα λεει ο ενας, αλλα λεει ο αλλος. Εσυ δες τι θα ζησεις στην Αγγλια και μετα το χρονο αποφασιζεις.

No Rest for the Wicked

Σιγά μη μιμηθούμε κιόλας. Να πάρουμε κάποια πράγματα ως παράδειγμα, δε λέω, γιατί όχι.

Αλλα ....

... τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα που λέγεται "Σπουδές στην Αγγλία"?

[*] Σε πειράματα χημείας, πράγματα όπως γάντια, προστατευτικά κτλ είναι "πολυτέλειες". Και τι έγινε αν πέσει λίγο οξύ στο χέρι μωρέ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No Rest for the Wicked

File den xreiazetai na mimithoume tin agglia. as mimithoume ti galia ti filandia i ti souidia.

Μαζι σου... Και αυτες οι χωρες που ανεφερες ειναι πολυ πιο ανεπτυγμενες απο την Ελλαδα. Ναι και αυτες να μιμηθουμε.... Σωστος. Αλλα πως να τις μιμηθουμε? Με τι νοοτροπια? Βλεπεις βγαινει τωρα ο απο πανω και λεει "σιγα μη μιμηθουμε κιολας". Ειναι και αυτη η νοοτροπια η υπερανω, που δεν λεει να τον εγκαταλειψει τον Ελληνα.... Δε θες να τις μιμηθεις ρε φιλε? Ωραια. Ανακαλυψε τουλαχιστον εσυ ενα καινουριο συστημα και εφαρμοσε το στην Ελλαδα. Αμα το προβλημα ειναι η μιμηση. Οταν πριν 1500 χρονια ολος ο πλανητης προσπαθουσε να μιμηθει οτι εφτιαχνε το Βυζαντιο, τοτε ηταν καλα. Δε μας πειραζε που αλλοι μας μιμουταν. Εμεις τωρα δεν καταδεχομαστε να μιμηθουμε ομως.... Ολα κι ολα! :rolleyes:

No Rest for the Wicked

Όχι, δε νομίζω πως είναι biased η ψήφος τους..

Εμένα τουλάχιστον δεν είναι και θα σου πω γιατί:

Εμένα το πανεπιστήμιο μου (το Αγγλικό) είναι σύμφωνα με τα European rankings που έδωσε πριν ο Snowball, ένα από τα 15 καλύτερα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Δηλαδή μιλάμε για κορυφή (θεωρητικά). Αν μάλιστα λάβεις υπόψιν πως το τμήμα που είμαι εγώ, έχει γενικά καλύτερο όνομα απ'ότι το σύνολο του πανεπιστημίου, ακόμα καλύτερα.

Ξέρεις ποιός ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που ξεκουβαλήθηκα να έρθω στην Αγγλία να σπουδάσω; Ακριβώς ότι πραγματικά το πίστευα ότι αυτό το πανεπιστήμιο είναι μακράν καλύτερο από τα ελληνικά, όπως υποστηρίζετε κι εσείς, κι όπως κι άλλοι πριν από σας, όπως και τα rankings. Αν είχα την καφενειακή νοοτροπία που λες, ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε καλά πράγματα, δε θα είχα έρθει! Δεν είμαι σχιζοφρενής! Αντίθετα μάλιστα, ήμουν ένας από αυτούς που "θαύμαζα" τους Ευρωπαίους για αυτά που έχουν καταφέρει. Και φαντάζομαι πως και όλοι όσοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να πάνε Αγγλία, ενώ έχουν κι άλλη επιλογή, για τον ίδιο λόγο πάνε.

Και πες μου τώρα εσύ...Αν πραγματικά ήταν έτσι το πανεπιστήμιο (κορυφαίο, από τα καλύτερα στην Ευρώπη κλπ.), θα είχα κανένα λόγο, αντί να ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΜΑΙ που πήγα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, να λέω ότι είναι μάπα και καλύτερα να καθόμουνα στην Ελλάδα;;; Είναι λογικό;;;

Εντάξει, τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια δεν είναι τόσο ονομαστά όπως τα Αμερικάνικα, αλλά σε αντιστοιχία, είναι σα να λες πως κάποιος πήγε στο Columbia π.χ. κι αντί να γυρίσει και να το τρίβει στη μούρη ολονών ότι ήταν εκεί να λέει, μπαα, μα**κίες, καλύτερα στην Ελλάδα, επειδή είναι Έλληνας!

Ε, όχι, δε συμβαίνει αυτό...

Και στην τελική, εξήγησε και το άλλο φαινόμενο:

Οκ, ας υποθέσουμε πως οι Έλληνες τα λένε αυτά επειδή είναι Έλληνες.

Οι Έλληνες που πάνε στα Αμερικάνικα, βλ. MIT, Stanford, Harvard κλπ. και γυρνάνε και λένε τα καλύτερα, δεν είναι Έλληνες;;; Μόνο όσοι πάνε Αγγλία είναι Έλληνες του καφενείου; Γιατί; Τους τραβάει το κλίμα;

Υ.Γ. Επειδή έχουν θίξει το θέμα τουλάχιστον 2 άτομα: Δε διαφωνώ πως οι πανελλήνιες δεν είναι και το καλύτερο σύστημα, αλλά να το κατακρίνουν οι σπουδάσαντες εις την Αγγλία, είναι το λιγότερο μη αντικειμενικό, για να μην πω ύποπτο. Μ'άλλα λόγια, αυτό κι αν είναι biased.

Φιλε, μεχρι να συμπληρωσεις εναν χρονο στην Αγγλια, θα θες να γυρισεις πισω Ελλαδα. Αυτο θα σου συμβει κατα 99%, εχει συμβει σε ολους και σε μενα, και ειναι ανθρωπινο οταν πηγαινεις σε μια χωρα να τρως ενα ξενερωμα στην αρχη. Οταν ομως ξεπερασεις ενα χρονο διαμονης, τοτε αρχιζει και αλλαζει το πραγμα. Μπαινεις πιο πολυ στο νοημα δηλαδη.... Ειδικα αμα αρχισεις και καμια δουλεια και γλυκαθεις.... Εγω επεστρεψα Ελλαδα για το στρατιωτικο, πραγμα που με πηγε πολυ πισω, γενικως, αλλα επειδη ειμαι ανοιχτομυαλο ατομο (:O ), ειπα να δωσω μια ευκαιρια στην Ελλαδα να δω τι μπορει να μου προσφερει εργασιακως, εμενα σε εναν νεολαιο με 2 χρονια προυπηρεσιας στο εξωτερικο. Λοιπον αυτο το "600 ευρω και σημερα εισαι αυριο δεν εισαι" ηταν η μονιμη επωδος ολων αυτων που νομιζαν οτι θα μου κανουν και χαρη αν με προσλαμβαναν... Ακομα περιμενουν την απαντηση μου στις προτασεις τους βεβαια.... Οσο για το δημοσιο? Τα'χουμε πει κι αλλου. Ας ειναι καλα το Δικατσα και τα κοροιδα που εσκασαν τα 120 ευρω για το παραβολο. Τα σκυλομετανιωσα που τα εδωσα δηλαδη.... Να μη σωσουν ποτε να μου το αναγνωρισουν. :mad: Φιλε, οτι και να σου λεμε εμεις, εσυ θα αποφασισεις μονος σου. Εδω βλεπεις, αλλα λεει ο ενας, αλλα λεει ο αλλος. Εσυ δες τι θα ζησεις στην Αγγλια και μετα το χρονο αποφασιζεις.

Σε αυτό σωστός. Οι επαγγελματικές προοπτικές είναι καλύτερες στους περισσοτερους τομείς, αλλα εξαρτάται τον άνθρωπο φυσικά το που θέλει να ζήσει αλλα και το σε ποιο περιβάλλον μπορεί να διαπρέψει και να αναπτυχθεί καλύτερα, επαγγελματικά και γενικά.

Μαζι σου... Και αυτες οι χωρες που ανεφερες ειναι πολυ πιο ανεπτυγμενες απο την Ελλαδα. Ναι και αυτες να μιμηθουμε.... Σωστος. Αλλα πως να τις μιμηθουμε? Με τι νοοτροπια? Βλεπεις βγαινει τωρα ο απο πανω και λεει "σιγα μη μιμηθουμε κιολας". Ειναι και αυτη η νοοτροπια η υπερανω, που δεν λεει να τον εγκαταλειψει τον Ελληνα.... Δε θες να τις μιμηθεις ρε φιλε? Ωραια. Ανακαλυψε τουλαχιστον εσυ ενα καινουριο συστημα και εφαρμοσε το στην Ελλαδα. Αμα το προβλημα ειναι η μιμηση. Οταν πριν 1500 χρονια ολος ο πλανητης προσπαθουσε να μιμηθει οτι εφτιαχνε το Βυζαντιο, τοτε ηταν καλα. Δε μας πειραζε που αλλοι μας μιμουταν. Εμεις τωρα δεν καταδεχομαστε να μιμηθουμε ομως.... Ολα κι ολα! :rolleyes:

Ναι φιλε μου, ο μιμητισμός ΕΊΝΑΙ το πρόβλημα. Από τι μια έχουμε τι νοοτροπία του να μην αλλάξει τίποτα (με την οποια διαφωνώ 100%) και από την άλλη τh νοοτροπία του να τα αντιγράψουμε όλα, χωρίς καν προσαρμογή στα δικά μας κριτήρια kai dedomena.

Εγώ και με th 2η νοοτροπία διαφωνώ. Δεν πρόκειται για "υπέρ άνω", είναι απλώς αφύσικο να προσπαθείς να μιμηθείς η να αντιγράψεις και να καταλήγεις κακέκτυπο των άλλων. Αν διάβαζες και τι 2η πρόταση μου θα έβλεπες ότι είπα σαφώς πρέπει να πάρουμε κάποια παραδείγματα αλλα όχι να "μιμηθούμε".

Υ.Γ. Επειδή έχουν θίξει το θέμα τουλάχιστον 2 άτομα: Δε διαφωνώ πως οι πανελλήνιες δεν είναι και το καλύτερο σύστημα, αλλά να το κατακρίνουν οι σπουδάσαντες εις την Αγγλία, είναι το λιγότερο μη αντικειμενικό, για να μην πω ύποπτο. Μ'άλλα λόγια, αυτό κι αν είναι biased.

Μα κι εσυ το λες.... :rolleyes:

No Rest for the Wicked

Κανεις ένα βασικό λάθος στη συλλογιστική σου. OΛΑ τα πανεπιστήμια της A χώρας δεν είναι καλύτερα από OΛΑ τα πανεπιστήμια της B.

Δε μπορεί να γίνει κουβέντα σε αυτή τη βάση.

Το London School of Economics είναι καλύτερο από την ASOEE. Η ASOEE όμως είναι καλύτερη από το London Metropolitan University για παράδειγμα.

Εγώ που σπούδασα πάντως και Ελλάδα και Αγγλία δε θεωρώ το ελληνικό μου uni καλύτερο από το Αγγλικό. Γεγονός όμως είναι ότι οι Έλληνες με πρώτο πτυχίο από Ελλάδα δυσκολεύτηκαν λιγότερο σε σχέση με τους Έλληνες με πρώτο πτυχίο από Αγγλία. Υπήρχαν όμως και κάποιοι Aγγλοι k ξένοι με πτυχία από Αγγλικά πανεπιστήμια που δυσκολεύτηκαν ακόμα λιγότερο και από τις 2 κατηγοριες. Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτό? Κανένα για τα πανεπιστήμια νομίζω.

Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σου, γιατί η συλλογιστική σου είναι πολύ σωστή και χωρίς κενά :)

Και έχεις δίκιο πως κι εγώ έπεσα στην παγίδα της γενικής σύγκρισης, όλα με όλα..

Απλά κι εμένα το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Ότι απ'τη στιγμή που υπάρχει έστω κι ένα τμήμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο (το δικό μου ας πούμε) που είναι καλύτερο από ένα Αγγλικό που έχει μεγάλη αναγνώριση, αλλά το ελληνικό δεν έχει ΚΑΜΙΑ αναγνώριση εκτός Ελλάδος, αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει πολύ καλά.

Προφανώς και όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καλά και το ξέρω, αλλά αυτά που είναι, είναι (νομίζω, και αυτό προσπαθώ να πω με όλα αυτά) πολύ καλύτερα από ότι τους προσδίδουν τα διεθνή rankings.

Ναι φιλε μου, ο μιμητισμός ΕΊΝΑΙ το πρόβλημα. Από τι μια έχουμε τι νοοτροπία του να μην αλλάξει τίποτα (με την οποια διαφωνώ 100%) και από την άλλη τh νοοτροπία του να τα αντιγράψουμε όλα, χωρίς καν προσαρμογή στα δικά μας κριτήρια kai dedomena.

Εγώ και με th 2η νοοτροπία διαφωνώ. Δεν πρόκειται για "υπέρ άνω", είναι απλώς αφύσικο να προσπαθείς να μιμηθείς η να αντιγράψεις και να καταλήγεις κακέκτυπο των άλλων. Αν διάβαζες και τι 2η πρόταση μου θα έβλεπες ότι είπα σαφώς πρέπει να πάρουμε κάποια παραδείγματα αλλα όχι να "μιμηθούμε".

ΟΚ... απλως οπως το διαβασα μου φανηκε σαν να εκφραζεσαι "υπερανω"... Νομιζω οτι κατα βαθος το ιδιο πραμα λεμε. "Να παρουμε καποια πραγματα" λες εσυ "να μιμηθουμε" λεω γω, αλλα εννοειται οτι εννοω η μιμηση να παυει οταν προκειται για κατι που ξερεις οτι δεν προκειται να ευδοκιμησει στην Ελλαδα. Προφανως και εννοω να μιμηθουμε τα καλα του αγγλικου συστηματος, και γενικα οποιας χωρας ξερουμε οτι εινα πιο προοδευμενη απτην Ελλαδα.

No Rest for the Wicked

Ωραία τροπή έχει πάρει η συζήτησή σας...Εγώ επί του παρόντος (επειδή συμφωνώ με τα ΔΙΕΘΝΗ rankings, όχι τα αγγλικά, που, φευ!, κστατάσσουν τα Ελληνικά πανεπιστήμια κάτω των αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών ,και πολλών άλλων γενικότερα) θα πω τι νομίζω επ αυτού.

Υπαρχει διεθνες ranking που κατατασει τα ελληνικα πανεπ. πανω απο τα αγγλικα, γαλλικα, γερμανικα, κτλ;;; Επιτηδες εδωσα ενα λινκ απο Αμερικανικο πανεπιστημιο (που περιεχει rankings απο ολο τον κοσμο) γιατι περιμενα αντιδραση αν εδινα το (γνωστο) των Times.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

File den xreiazetai na mimithoume tin agglia. as mimithoume ti galia ti filandia i ti souidia. Mipos kai autes oi xores einai xeiroteres apo tin agglia? as min itan to thema glossas kai tha sou elega ego posoi tha erxotan. entaksei spoudasate stin agglia mi nomizete oti kserete perissotera apo enan pou spoudase ellada.

Καλα, με βγαζεις απο τα ρουχα μου. Τοση ωρα παλευω για να σου αποδειξω ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο και τωρα μου λες οτι εγω νομιζω οτι ξερω περισσοτερα απο σενα; Κοιτα τα ποστς μου ξανα, πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να σου πω.

kai telos panton an pareis apo ta mathimatika pou kanoun sta prota xronia ton panepistimion tous katalavaineis se ti epipedo einai. oi perisoteroi den kseroun na lysoun deyterovathmaia eksisosi kai an yparxei kai kana lnx mesa tote ta blepoun diastimika.

Ημαρτον, ημαρτον, ημαρτον με την καραμελα των μαθηματικων!!! Πραγματικα, ειναι ΤΟ ΜΟΝΟ μαθημα που χρησιμοποιειτε για να αποδειξετε οτι οι Αγγλοι ειναι χειροτεροι απο τους Ελληνες!!! Σε πληροφορω πως στην Ρωσσια (και οχι μονο) εχουν ΑΚΟΜΑ καλυτερο επιπεδο στα μαθηματικα απο την Ελλαδα. Τι σημαινει αυτο; Οτι εχουν καλυτερα πανεπιστημια;;; Επισης εχει δει τι μαθηματικα κανουν στην Αμερικη στο λυκειο; Ειναι απιστευτο χαλι. Εχεις την εντυπωση πως ενας Αμερικανος που τελειωνει το ΜΙΤ ειναι χειροτερος απο σενα;

Εγω εκανα A-levels σε Μαθηματικα, Φυσικη, Χημεια. Στα μαθηματικα, οντως το επιπεδο ηταν χαμηλοτερο απο πανελληνιες (και αυτο επειδη δεν εκανα το optional Further Maths, αλλιως θα ηταν το ιδιo).

Στην φυσικη και στην χημεια ομως, ειδα τα βιβλια των πανελληνιων (γιατι υπαρχει μια βιβλος ανα μαθημα στο λυκειο... ημαρτον...) και γελουσα. Κατ'αρχην δεν μπορουσα να καταλαβω πως ειναι δυνατον να μαθει καποιος χημεια απο ενα βιβλιο μονο και μαλιστα απο ΕΚΕΙΝΟ το βιβλιο.

Στα A-levels ειχαμε την ελευθερια να διαβασουμε οσα βιβλια θελουμε (γιατι δεν παιζει παπαγαλια) και ειχαμε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ οπου καναμε πειραματα. Μαλιστα οι εξετασεις τις χημειας (αλλα και τις φυσικης) ηταν 4 (τεσσερα) διαφορετικα papers (περιπου 5-7 ωρες συνολικα αν θυμαμαι καλα). Το ενα paper ηταν 3ωρη πρακτικη εξεταση στο εργαστηριο οπου μας εδωσαν ενα αγνωστο compound και επρεπε εμεις -αυτοσχεδιαζοντας- να κανουμε διαφορα τεστ μεχρι να βρουμε πια ακριβως ηταν η συνθεση!! Δεν ηταν μονο ο βαθμος δυσκολιας τεραστιος, αλλα οι εξετασεις καλυπταν ΟΛΑ τα κομματια του syllabus. Με λιγα λογια, δεν υπηρχε περιπτωση να μην παρεις τον βαθμο που αξιζεις (δηλαδη δεν υπηρχε ο παραγοντας τυχη που υπαρχει οταν ειναι λιγες οι ασκησεις και καλυπτουν μικρο μερος της υλης).

Θελω να πω δυο πραγματα. 1) Τα Μαθηματικα δεν ειναι ΤΟ ΜΟΝΟ κριτηριο για να αξιολογησεις το επιπεδο καποιου. 2) Οι Ελληνες φοιτητες του πρωτου ετους, μπορει να ηταν καλοι στα μαθηματικα, αλλα σε οτι ειχε σχεση με εργαστηριο ηταν πολυ πισω.

Και παλι, οπως καταλαβαινετε, στο τελος του πτυχιου, ολα αυτα δεν εχουν σημασια.

* Αυτο που λεω για τα Α-levels ισχυε οταν τα εκανα, πριν 11 χρονακια. Το επιπεδο (μου λενε, δεν το ξερω) εχει πεσει. Οπως φυσικα εχει πεσει και το επιπεδο των τωρινων εισακτεων στα ελληνικα πανεπιστημια.

Εντάξει, τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια δεν είναι τόσο ονομαστά όπως τα Αμερικάνικα, αλλά σε αντιστοιχία, είναι σα να λες πως κάποιος πήγε στο Columbia π.χ. κι αντί να γυρίσει και να το τρίβει στη μούρη ολονών ότι ήταν εκεί να λέει, μπαα, μα**κίες, καλύτερα στην Ελλάδα, επειδή είναι Έλληνας!

Ε, όχι, δε συμβαίνει αυτό...

Και στην τελική, εξήγησε και το άλλο φαινόμενο:

Οκ, ας υποθέσουμε πως οι Έλληνες τα λένε αυτά επειδή είναι Έλληνες.

Οι Έλληνες που πάνε στα Αμερικάνικα, βλ. MIT, Stanford, Harvard κλπ. και γυρνάνε και λένε τα καλύτερα, δεν είναι Έλληνες;;; Μόνο όσοι πάνε Αγγλία είναι Έλληνες του καφενείου; Γιατί; Τους τραβάει το κλίμα;

Κανει μπαμ οτι δεν γνωριζεις καθολου το Αμερικανικο συστημα σε δευτεροβαθμια και τριτοβαθμια εκπαιδευση. Αν το ηξερες, δεν θα επεμενες για το οτι οι Αγγλοι εχουν χαμηλο επιπεδο στα μαθηματικα, οτι δεν δικαουνται να μιλανε για επιπεδο πανελληνιων, κτλ (αν τα ειπες εσυ αυτα, δεν θυμαμαι με ποιους μιλαω...). Το επιπεδο στο αμερικανικο λυκειο ειναι χαμηλο (κατα μεσο ορο) σε ολα τα μαθηματα. Στα μαθηματικα του λυκειου, δεν το συζηταμε... Πηγα σε σχολειο με βρεττανικο και αμερικανικο συστημα (κι εχω γεννηθει και ζησει στην Αμερικη, οποτε γνωριζω καλα το συστημα τους). Το αμερικανικο συστημα ηταν για τους ...χαζους. Βεβαια, παρα το γεγονος οτι τα λυκεια τους ειναι κατωτερα απο τα Ελληνικα, στα πανεπιστημια απλα δεν υπαρχει συγκριση. Γιατι αυτοι εχουν ΑΛΛΗ φιλοσοφια. Πιο γενικη γνωση αρχικα και εμβαθυνση αργοτερα (στο uni). Γι'αυτο και τα μαθηματα που κανουν στα πρωτα 1-2 χρονια του πρωτου πτυχιου ειναι πιο γενικα και χαμηλοτερου επιπεδου απο τα αντιστοιχα Ευρωπαικα. Οπως ειπα και πριν, στο τελος αυτο δεν εχει σημασια φυσικα... Guess what, το συστημα τους δουλευει αψογα, ο καθενας σταματαει την εκπαιδευση του εκει που του αρμοζει (δηλαδη η οικονομια δεν χρειαζεται να εχουμε πτυχια ΑΕΙ η διδακτορικα).

Αυτο που κανει τα Αμερικανικα πανεπιστημια τοσο ανταγωνιστικα ειναι τα λεφτα που διαθετουν, που ειναι ΑΚΟΜΑ περισσοτερα απο τα αντιστοιχα δυτικο-Ευρωπαικα. Και αυτο που τους κανει να ξεχωριζουν ειναι η ερευνα. Φυσικα αυτο δεν κανει εναν φοιτητη του ΜΙΤ καλυτερο απο σενα (απαραιτητα) και ελπιζω να το καταλαβαινεις αυτο...

Κανει μπαμ οτι δεν γνωριζεις καθολου το Αμερικανικο συστημα σε δευτεροβαθμια και τριτοβαθμια εκπαιδευση. Αν το ηξερες, δεν θα επεμενες για το οτι οι Αγγλοι εχουν χαμηλο επιπεδο στα μαθηματικα, οτι δεν δικαουνται να μιλανε για επιπεδο πανελληνιων, κτλ (αν τα ειπες εσυ αυτα, δεν θυμαμαι με ποιους μιλαω...).

Για την ιστορία, όχι, δεν είπα εγώ τέτοια πράγματα...

Για την ιστορία, όχι, δεν είπα εγώ τέτοια πράγματα...

Ειπες αυτο:

Και το ερμηνευσα οπως ειδες. Τελος παντων.

Snowball ego den prospatho na apodeikso tpt oute eimai vasilikoteros tou vasileos. alla nomizo oti eseis to pernete toso katakarda to thema kai prospatheite na apodeiksete oti stin agglia einai ola teleia.

kai nai i ellada se ereuna ysterei auto omos den simainei oti to epipedo spoudon einai xalia.

ase kai oso gia ti fysiki ximeia klp ta eida apo alla paidia kai den einai tharo kai toso dyskola.

Sto eipa ksana i organosi pou exoun kai o syndyasmos theorias praksis tous kanei na ksexorizoun.

Den ksero gia sena alla emeis mathame apo auta ta vivlia an esy eixes kai diethetes xrima mpravo kala ekanes kai pragmatika sou dino ta sygxaritiria. tsp auto den simainei oti ta vivlia itan kala mallon to antitheto. alla stin anavroxia kalo kai to xalazi.

episis epeidi exoume akros diaforetikes apopseis sto zitima den thelo na to synexiso dioti den se ksero kai einai krima na syzitame se entono yfos apo to net.

episis epeidi exoume akros diaforetikes apopseis sto zitima den thelo na to synexiso dioti den se ksero kai einai krima na syzitame se entono yfos apo to net.

ΟΚ αλλα συζητηση κανουμε, δεν τσακωνομαστε (μου θυμισες εναν Αγγλο που νομιζε οτι τσακωνομουν με τον Ελληνα supervisor μου καθε φορα που συζητουσαμε για καποιο project :D ). Η αληθεια ειναι πως λεμε τα ιδια και τα ιδια και δεν βοηθαμε καθολου αυτους που μπενουν για να μαθουν τρια πραγματα σε σχεση με το τοπικ.

Σφυρα το...

Kαλησπερα σε ολους!

Εχασα τη μπαλα με την προοδο του θεματος.

Καλα τα rankings (για μια γενικη ιδεα) αλλα ας δουμε και ποιος τα βγαζει και γιατι? Τα κολιτιλικια των πανεπιστημιων με εφημεριδες κτλ ειναι γνωστα. Τα top πανεπιστημια εκμεταλευονται τα rankings για να ανεβασουν τα διδακτρα κτλ.

Παιδια λεμε οτι το ελληνικο πανεπιστημιο για αυτα που του δινεις ειναι πραγματικα αξιο και μαθαινεις παρα πολλα και εισαι ανταγωνιστικος σε σχεση με τα αγγλικα. Σε μερικες ειδικοτητες εισαι και καλυτερος.

Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν σημειωνω οτι για να πας προπτυχιακο σε αγγλικο πανεπιστημιο το κανεις επειδη στις πανελληνιες δεν απεδωσες οσο περιμενες (ειτε επειδη οι γονεις σου θελουν να εχεις αγγλικη παιδεια) αυτοματως εισαι ενα κλικ κατω απο τους ελληνες φοιτητες.

Σχετικα με τις δημοσιευσεις τα αρθρα κτλ. Ξερετε πολλους που στο προπτυχιακο τους ειχαν δημοσιευσεις (ελλαδα και εξω) ? δηλαδη αμα δεν εχεις φοιτητες δημοσιευση σε περιοδικο δεν ειναι καλο το σχολειο?

Τα ελληνκα πανεπιστημια σαφως αναγνωριζονται εξω και οι μεγαλες εταιριες που εχουν οργανωμενο συστημα recruiting ξερουν τι ειναι ΕΜΠ. ΟΠΑ. ΑΠΘ. Τι το ΤΥΡΙ και τι το ΤΕΙ Κεφαλλονιας. Απλα ενας αγγλος λογω εθνικοτητας και μονο εχει προταιραιοτητα.

Δειτε ποσα αγγλικα πανεπιστημια ειναι Ελληνικες αποικιες με Ελληνες καθηγητες και πρυτανεις σπουδαγμενους στη Ελλαδα.

Σχετικα με τη δουλεια στο Αγγλια.

Φιλικες συμβουλες γιατι τα τραβηξα πολυ προσφατα. Κατα τη δειαρκεια των σπουδων σου ακους θεσεις και νουμερα και λες ΄΄μεγαλε εδω μοιραζουνε λεφτα μαμα ετοιμασε τα τσουβαλια΄΄ οταν βγεις εξω και ψαξεις ομως θα φας μεγαλη φαπα. Παρατηρεις οτι ο ανταγωνισμος ειναι 10X σε σχεση με ελλαδα. Αν δεν εχεις προυπηρεσια σχετικη με τη δουλεια ειναι πολυ δυσκολο να μη πεταξουν το c.v σου. Το να εισαι 23-24 και να μην εχεις δουλεψει πουθενα σοβαρα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ μειονεκτημα. Οι ελληνες υποφερουν απο αυτο σε σχεση με αλλους. Οποτε δε το βαζεις κατω και ψαχνεις παντου. (Αν δε τα μαζεψεις να γυρισεις πισω απο την απογοητευση). Αν ξεκινησεις μετα απο λιγο (training πεινα κτλ) παιρνεις τα πανω σου και μπορεις να παρεις τα $$$ που εβλεπες παλια και γλυφοσουν. Μετα η γινεσαι αγγλαρας και πας για pint και για κρεπαλες ή δουλευεις και ταυτοχρονα βριζεις το κρατος που σε ταιζει και δε βλεπεις τη μερα να γυρισεις πισω αλλα οσο ανεβαινει το λιλι εσυ καθεσαι εχεις γερασει εδω ακομα βριζεις το κρατος και μετα λες εφαγα τη ζωη μου εδω κτλ κτλ

Επιμενω οτι η Ελλαδα δεν ειναι τοσο χαλια.

Και στην αγγλια αμα εχει 5 στις 7 μερες το χρονο ηλιο, τεμπελοσκυλα σαν εμας θα ηταν. Ολα ειναι θεμα προταιρεοτητητων.

Η χωρα UK ξαναλεω δεν ειναι προτυπο.

Να και μια φρέσκια απάντηση, με σεβασμό στη συζήτηση. Ευγενικά, πάντα, να σου παραθέσω τις ιδέες μου για ό,τι λες...

Kαλησπερα σε ολους!

Εχασα τη μπαλα με την προοδο του θεματος.

Καλα τα rankings (για μια γενικη ιδεα) αλλα ας δουμε και ποιος τα βγαζει και γιατι? Τα κολιτιλικια των πανεπιστημιων με εφημεριδες κτλ ειναι γνωστα. Τα top πανεπιστημια εκμεταλευονται τα rankings για να ανεβασουν τα διδακτρα κτλ.

Παιδια λεμε οτι το ελληνικο πανεπιστημιο για αυτα που του δινεις ειναι πραγματικα αξιο και μαθαινεις παρα πολλα και εισαι ανταγωνιστικος σε σχεση με τα αγγλικα. Σε μερικες ειδικοτητες εισαι και καλυτερος.

Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν σημειωνω οτι για να πας προπτυχιακο σε αγγλικο πανεπιστημιο το κανεις επειδη στις πανελληνιες δεν απεδωσες οσο περιμενες (ειτε επειδη οι γονεις σου θελουν να εχεις αγγλικη παιδεια) αυτοματως εισαι ενα κλικ κατω απο τους ελληνες φοιτητες.

Δεν συζητάμε εδώ μονάχα για rankings εφημερίδων - Ναι, μου φαίνεται περίεργο που το Cambridge είναι ΠΡΩΤΟ σε τόσες ειδικότητες που δεν είναι "στα δυνατά του σημεία", αλλά γενικά θα έπρεπε να είναι στις πολύ ψηλές θέσεις. Υπάρχουν και ανεξάρτητα rankings από την κυβέρνηση, από διεθνείς οργανισμούς, από ξένα πανεπιστήμια που ερευνούν το θέμα "πίνακας κατάταξης" - Χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα Ιαπωνικό που είχε δημοσιεύσει λίστες με τα ΤΟΡ 500 παγκοσμίως αν δεν κάνω λάθος.

Το Ελληνικό πανεπιστήμιο πάσχει. Σοβαρές προσπάθειες καταλύονται, λόγω του τρόπου που είναι δομημένο το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με όλα τα στραβά που έχει πάνω του.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, σημειώνω ότι ΔΕΝ αναγνωρίζω τις πανελλήνιες σαν αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης, ναι, δεν είχα τον βαθμό ούτε κατά διάνοια για να περάσω όπου ήθελα στην Ελλάδα, γιατί με γ...(λογοκρισία) στις αναβαθμολογήσεις οι "κύριοι". Δεν θεωρώ ότι το επίπεδο μου όπως και άλλων που έχω συναντήσει είναι "ένα κλικ κάτω" από τους Έλληνες φοιτητές, για να εξηγούμαστε. Ακόμα και το σχολείο που πας (και το που θα σταλούν τα γραπτά για διόρθωση) μπορεί να κάνει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά στο σύστημα... "Πανελληνίων".

Αν θες να δεις τι έπαθα εγώ και γιατί έφυγα για Αγγλία στο τέλος, δες το.

Σχετικα με τις δημοσιευσεις τα αρθρα κτλ. Ξερετε πολλους που στο προπτυχιακο τους ειχαν δημοσιευσεις (ελλαδα και εξω) ? δηλαδη αμα δεν εχεις φοιτητες δημοσιευση σε περιοδικο δεν ειναι καλο το σχολειο?

Τα ελληνκα πανεπιστημια σαφως αναγνωριζονται εξω και οι μεγαλες εταιριες που εχουν οργανωμενο συστημα recruiting ξερουν τι ειναι ΕΜΠ. ΟΠΑ. ΑΠΘ. Τι το ΤΥΡΙ και τι το ΤΕΙ Κεφαλλονιας. Απλα ενας αγγλος λογω εθνικοτητας και μονο εχει προταιραιοτητα.

Δειτε ποσα αγγλικα πανεπιστημια ειναι Ελληνικες αποικιες με Ελληνες καθηγητες και πρυτανεις σπουδαγμενους στη Ελλαδα.

Όχι, αλλά στο μεταπτυχιακό / ερευνητικό επίπεδο ο αριθμός δημοσιεύσεων κτλ είναι τραγικά δυσανάλογος...

Σε πολλές εταιρίες, και από παραδείγματα που ξέρω προσωπικά, ο άγγλος ΔΕΝ έχει προτεραιότητα. Όλοι μπορούν να μπουν...Βέβαια, αν μου μιλάς για εταιρίες "γκέτο" όπως π.χ. οι Times, που δεν έχουν καν έγχρωμο υπάλληλο, εντάξει.

Οι Έλληνες που αναφέρεις εσύ είναι σπουδαγμένοι στην Αγγλία και στην Αμερική. Δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να έκανε ακαδημαική καριέρα στην Αγγλία σπουδάζοντας εδώ...Αφού ούτε μεταπτυχιακά δεν είχαμε, έλεος! (μόνο διδακτορικά και αυτά υπό όρους).

Σχετικα με τη δουλεια στο Αγγλια.

Φιλικες συμβουλες γιατι τα τραβηξα πολυ προσφατα. Κατα τη δειαρκεια των σπουδων σου ακους θεσεις και νουμερα και λες ΄΄μεγαλε εδω μοιραζουνε λεφτα μαμα ετοιμασε τα τσουβαλια΄΄ οταν βγεις εξω και ψαξεις ομως θα φας μεγαλη φαπα. Παρατηρεις οτι ο ανταγωνισμος ειναι 10X σε σχεση με ελλαδα. Αν δεν εχεις προυπηρεσια σχετικη με τη δουλεια ειναι πολυ δυσκολο να μη πεταξουν το c.v σου. Το να εισαι 23-24 και να μην εχεις δουλεψει πουθενα σοβαρα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ μειονεκτημα. Οι ελληνες υποφερουν απο αυτο σε σχεση με αλλους. Οποτε δε το βαζεις κατω και ψαχνεις παντου. (Αν δε τα μαζεψεις να γυρισεις πισω απο την απογοητευση). Αν ξεκινησεις μετα απο λιγο (training πεινα κτλ) παιρνεις τα πανω σου και μπορεις να παρεις τα $$$ που εβλεπες παλια και γλυφοσουν. Μετα η γινεσαι αγγλαρας και πας για pint και για κρεπαλες ή δουλευεις και ταυτοχρονα βριζεις το κρατος που σε ταιζει και δε βλεπεις τη μερα να γυρισεις πισω αλλα οσο ανεβαινει το λιλι εσυ καθεσαι εχεις γερασει εδω ακομα βριζεις το κρατος και μετα λες εφαγα τη ζωη μου εδω κτλ κτλ

Επιμενω οτι η Ελλαδα δεν ειναι τοσο χαλια.

Και στην αγγλια αμα εχει 5 στις 7 μερες το χρονο ηλιο, τεμπελοσκυλα σαν εμας θα ηταν. Ολα ειναι θεμα προταιρεοτητητων.

Η χωρα UK ξαναλεω δεν ειναι προτυπο.

Πολλά φάουλ βλέπω εδώ. Ξέρω ότι υπάρχουν εταιρίες ανά την χώρα που ΠΑΣΧΟΥΝ και ΨΑΧΝΟΥΝ κόσμο να προσλάβουν γιατί ο νομός που είναι δεν έχει αρκετούς τοπικούς απόφοιτους...Επίσης, στην Ελλάδα ισχύει αυτό με την προυπηρεσία, στην Αγγλία, όχι. Αν έχεις τουλάχιστον ένα internship (πράγμα γελοίο να βρεις, έστω και ενώ σπουδάζεις σαν summer job) τελείωσε. Όχι όπως στην Αθήνα που ζητάνε 2-3 χρόνια προυπηρεσία για τα ΠΑΝΤΑ και μισθό 600 € το μήνα...Δεν ξέρω αν φταίει ο κλάδος ή οτιδήποτε, αλλά εγώ έχω δει εντελώς διαφορετικά πράγματα...

Πάντοτε φιλικά, τα παραπάνω...

-Γιάννης

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Για την αγορα εργασιες μιλαω για london παντα. Εδιμβουργο λεει 0% ανεργια και καλα λεφτα σε σχεση με κοστος ζωης.

Επαγγελματα σε σχεση με ΙΤ (information technology) και engineering πιστευω ειναι πιο ομαλα τα πραγματα για αποκατασταση. Τα οικομικοfinance κτλ πονανε πολυ.

Για τα υπολοιπα θα σου απαντησω αργοτερα.

Κατσε να σταματησει η βροχη πρωτα:p