Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι; Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην Αγγλία που να αφορά την "εγκληματολογία"; (ναι, βλέπω πολλά CSI) :O

http://www.educationuk.org και γράφεις τις επιλογές σου στα αντίστοιχα πλαίσια (στο search mode επίλεξε το narrow). Απο μια πρώτη ματιά είδα 88 προγράμματα από 34 ιδρύματα

Herceptin:D

' See you at the bitter end '

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

gia sou file mou me endiaferei i sxoli politikwn mixanikwn pws einai ta mathimata prosarmostikes efklola?? episis pes mou kamia pliroforia gia tin perioxi an thes!

eyxaristw

Στην ιδια σχολη ειμαι και εγω, το προγραμμα σπουδων ειναι πολυ κοντα στου ΕΜΠ, οποτε δεν θα εχουμε πολλα προβληματα. Συνηθως δινεις 2 μαθηματα στο ΔΙΚΑΤΣΑ, αναλογα βεβαια και τους βαθμους σου κτλ. Για τα μαθηματα τωρα, αν εισαι επιμελης και φυσικα διαβαζεις και λιγο δεν θα εχεις προβλημα. Σαν πολη ειναι καλη, εχεις αρκετα πραγματα να κανεις και ολα βρισκονται συγκεντρωμενα σε 1-2 μερη.

Mporei kapoios na paei gia proptyxiakes spoudes se kapoio panepistimio tis agglias k ianouario-fevrouario?Poy mporw na vrw plirofories gia politikous mixanikous / arxitektones / mhxanologous mixanikous stin agglia?Poio einai to etisio kostos foitisis kai zwis stin agglia?Euxaristw.

Nai e? Katholou kalo auto! Esy ti spoudazeis sto Leicester? San Panepistimio pws einai? H zwi? Ellines uparxoun?

Thanx :):):):)

1on Sorry για την καθυστερημένη απάντηση

2ον. Σπουδάζω MSc Marketing

3ον. Το πανεπιστήμιο ειναι απο τα καλυτερα τις Αγγλίας και φέτος σκαρφάλωσε στην 18 θέση της γενικής κατάταξης.

4ον. Έλληνες και Κύπριοι αρκετοι θα έλεγα

5ον Ποιά ζωη;;; :lol:

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από αναζήτηση σε διάφορες ιστοσελίδες βρήκα αυτό το forum που πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο για όσους σκέφτονται το μεγάλο βήμα προς την Αγγλία (είτε ως προπτυχιακοί είτε ως μεταπτυχιακοί/ διδακτορικοί φοιτητές). Έχω τελειώσει φαρμακευτική και ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό πάνω στα Health Economics. Μετά από αναζήτηση βρήκα τα εξής M.Sc. προγράμματα:

a) Health Economics and Health Policy στο Birmingham

b) Health Economics στο Sheffield

c) Health Economics στο York

d) International Health Policy (Health Economics) στο L.S.E.

Βασικά τα δίδακτρα των 3 πρώτων είναι κάπως affordable (4000£) ενώ του τελευταίου είναι αστρονομικό (8000£) -τουλάχιστον για τον δικό μου προϋπολογισμό- .

Ποια η γνώμη σας i) για τα πανεπιστήμια (από άποψη κύρους, αξιολόγησης του πτυχίου, ευκολίας εύρεσης εργασίας μετά το πτυχίο-απορρόφηση από εταιρίες κ.τ.λ.), ii) τις πόλεις και ό,τι αυτές συνεπάγονται (κόστος ζωής, δυνατότητες, διασκέδαση κ.τ.λ.). Επιπλέον μου ζητούν IELTS στο 6.5. Ποια είναι η γνώμη σας; Είναι εύκολο;

Οποιαδήποτε γνώμη/ πρόταση είναι ευπρόσδεκτη και σίγουρα πολύ χρήσιμη.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όλους/ όλες που θα κάνουν τον κόπο να απαντήσουν.

Herceptin

PS: Σαν εναλλακτική λύση υπάρχουν 2 πανεπιστήμια στην Ολλανδία που έχουν αυτό το μεταπτυχιακό (με δίδακτρα σχεδόν στο 25% της Αγγλίας) αλλά φαντάζομαι το επίπεδο σπουδών θα είναι κατώτερο (και συνακόλουθα η αξία του στο ‘χρηματιστήριο των μεταπτυχιακών πτυχίων’ θα αγγίζει το limit down).

για την αγγλία εξαρτάται μάλλον απο το ranking των πανεπιστημίων.

για την ολλανδία πάντως,οι σπουδές εκεί είναι εξίσου καλές,για να μην σου πω και ανώτερες.το οτι τα δίδακτρα είναι λιγότερα,δεν παίζει κανένα ρόλο.

πολύ καλή ειδικότητα διάλεξες με μεγάλη απορροφησιμότητα.

για την ζωή στην αγγλία και κόστος ζωής δεν γνωρίζω αφού κι εγώ θα πάω το σεπτέμβριο.

για την αγγλία εξαρτάται μάλλον απο το ranking των πανεπιστημίων.

για την ολλανδία πάντως,οι σπουδές εκεί είναι εξίσου καλές,για να μην σου πω και ανώτερες.το οτι τα δίδακτρα είναι λιγότερα,δεν παίζει κανένα ρόλο.

πολύ καλή ειδικότητα διάλεξες με μεγάλη απορροφησιμότητα.

για την ζωή στην αγγλία και κόστος ζωής δεν γνωρίζω αφού κι εγώ θα πάω το σεπτέμβριο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και καλή τύχη σε ό,τι κάνεις Zombie26. Όποιος/όποια φίλος/φίλη μπορεί να βοηθήσει με τη γνώμη του/της θα τον/την πάρακαλούσα να το κάνει.

Herceptin

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και καλή τύχη σε ό,τι κάνεις Zombie26. Όποιος/όποια φίλος/φίλη μπορεί να βοηθήσει με τη γνώμη του/της θα τον/την πάρακαλούσα να το κάνει.

Herceptin

Για ζωή εξαρτάται τί σου αρέσει και σε ποιά πόλη θα πάς.

Απο ακρίβεια δεν είναι υπερβολικά πιο ακριβά απο την Ελλάδα και πάλι εξαρτάται απο την πόλη που θα πάς.

Εκτός Λονδίνου η εστία στοιχίζει χονδρικά 450 ευρω τον μηνα (συμ. Νερο, ρεύμα, θέρμανση).

Τα περισσότερα club (ιδίως τα φοιτητικά) δεν έχουν είσοδο. Η μπύρα στοιχίζει περίπου 3,5 ευρώ και περιπου 4,5 ευρώ smirnoff ice.

Supermarket άλλα ειναι ακριβότερα, άλλα ειναι φθηνότερα. Βαλε ένα 20% παραπάνω απο Ελλάδα και είσαι μέσα.

Για ζωή εξαρτάται τί σου αρέσει και σε ποιά πόλη θα πάς.

Απο ακρίβεια δεν είναι υπερβολικά πιο ακριβά απο την Ελλάδα και πάλι εξαρτάται απο την πόλη που θα πάς.

Εκτός Λονδίνου η εστία στοιχίζει χονδρικά 450 ευρω τον μηνα (συμ. Νερο, ρεύμα, θέρμανση).

Τα περισσότερα club (ιδίως τα φοιτητικά) δεν έχουν είσοδο. Η μπύρα στοιχίζει περίπου 3,5 ευρώ και περιπου 4,5 ευρώ smirnoff ice.

Supermarket άλλα ειναι ακριβότερα, άλλα ειναι φθηνότερα. Βαλε ένα 20% παραπάνω απο Ελλάδα και είσαι μέσα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Για τα πανεπιστημία έχεις ακούσει τίποτα;; Για το IELTS 6.5 / TOEFL 550 ξέρεις τίποτα; Είναι εύκολο να πιάσεις αυτά τα score με διάβασμα από μόνος σου ή πρέπει να πας φροντιστήριο για προετοιμασία;;

Herceptin

ΥΓ: Πάτρα σπούδασα...Τι μου θύμισες τώρα...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Για τα πανεπιστημία έχεις ακούσει τίποτα;; Για το IELTS 6.5 / TOEFL 550 ξέρεις τίποτα; Είναι εύκολο να πιάσεις αυτά τα score με διάβασμα από μόνος σου ή πρέπει να πας φροντιστήριο για προετοιμασία;;

Herceptin

ΥΓ: Πάτρα σπούδασα...Τι μου θύμισες τώρα...

Περι Ιατρικής εστω και σαν economics δεν ξέρω πολλά.

Πάντως ξέρω οτι το York εχει παρα πολυ καλό uni και ειναι καλή πόλη.

Το TOEFL το ξέρω με άριστα το 300 (με το computer). Είναι δύσκολο να σου απαντήσω εαν είναι δύσκολο η εύκολο αφού δεν αναφέρεις εαν έχεις ήδη κάποιο δίπλωμα.

Πάντως μια ψιλοπροετοιμασία σε φροντιστήριο δεν θα σου κάνει κακο.

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από αναζήτηση σε διάφορες ιστοσελίδες βρήκα αυτό το forum που πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο για όσους σκέφτονται το μεγάλο βήμα προς την Αγγλία (είτε ως προπτυχιακοί είτε ως μεταπτυχιακοί/ διδακτορικοί φοιτητές). Έχω τελειώσει φαρμακευτική και ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό πάνω στα Health Economics. Μετά από αναζήτηση βρήκα τα εξής M.Sc. προγράμματα:

Βασικά τα δίδακτρα των 3 πρώτων είναι κάπως affordable (4000£) ενώ του τελευταίου είναι αστρονομικό (8000£) -τουλάχιστον για τον δικό μου προϋπολογισμό- .

Ποια η γνώμη σας i) για τα πανεπιστήμια (από άποψη κύρους, αξιολόγησης του πτυχίου, ευκολίας εύρεσης εργασίας μετά το πτυχίο-απορρόφηση από εταιρίες κ.τ.λ.), ii) τις πόλεις και ό,τι αυτές συνεπάγονται (κόστος ζωής, δυνατότητες, διασκέδαση κ.τ.λ.). Επιπλέον μου ζητούν IELTS στο 6.5. Ποια είναι η γνώμη σας; Είναι εύκολο;

Herceptin

PS: Σαν εναλλακτική λύση υπάρχουν 2 πανεπιστήμια στην Ολλανδία που έχουν αυτό το μεταπτυχιακό (με δίδακτρα σχεδόν στο 25% της Αγγλίας) αλλά φαντάζομαι το επίπεδο σπουδών θα είναι κατώτερο (και συνακόλουθα η αξία του στο ‘χρηματιστήριο των μεταπτυχιακών πτυχίων’ θα αγγίζει το limit down).

ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;;;;;;

Herceptin

Herceptin

4000 to xrono :O??

Ama exeis kana lowerdn einai tpta duskolo to toefl meta ap oti exw akousei .

βασικα εγω οταν εδωσα TOEFL εκανα υλη και απο βιβλια PROFICIENCY 1st YEAR

δεν αρκουν οι γνωσεις (οσον αφορα τουλαχιστον το λεξιλογιο) με καποιον που εχει μονο το Lower. εστω ADVANCE. αλλα το λεξιλογιο ειναι πολυ και βασικο και δεν το ξερει καποιος που εχει μονο LOWER, σπανιο.

4000 to xrono :O??

Ama exeis kana lowerdn einai tpta duskolo to toefl meta ap oti exw akousei .

Ναι, πάνω κάτω είναι 4000 για τα 3 πρώτα. Για το L.S.E. τα δίδακτρα είναι περίπου 8500!!Άστα! Για τα πανεπιστήμια ξέρεις τίποτα;; Μπορείς να με βοηθήσεις κατατοπίζοντας με (αν ξέρεις φυσικά).

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά!

Herceptin

εμενα η εστια μου, ειμαι στον πρωτο χρονο πηγα και την ειδα. καταπληκτικη. εχει και δικο της μπανιο, σε μονοκλινο. απλα φαντασου 6 μονοκλινα δωματια σε μια 2οροφη πολυκατοικια. σαν διαδρομο ξενοδοχειου. ετσι ηταν στο Lincoln τουλαχιστον και πεντακαθαρες. μεχρι και επιπλα ειχανε

Μη λες τετοια και αφησα την θεση μου στην Αθηνα για την Αγγλια.... :blink:

Το ποιά ζωή αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στο Leicester.

Σε γενικές γραμμές η ζωή της Αγγλίας μου αρέσει πολυ περισσότερο απο την Ελλάδα και κυρίως η νυχτερινή. (βλέπε dance, techno κλπ)

• 3 weeks later...

Λοιπόν, για πείτε μου τη γνώμη σας...

Είμαι στη Πληροφορική στο Καποδιστριακό και τελειώνω φέτος (με το καλό). Έκανα αιτήσεις στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και με πήραν τα δύο πανεπιστήμια που ήθελα και τώρα σκέφτομαι ποιο να διαλέξω.

MSc in Advanced Computing στο Imperial, Λονδίνο: 12 μήνες

ή ΜSc in Bioinformatics στο Delft, Ολλανδια: 2 χρόνια (στα Αγγλικά)

Γενικά προτιμάω την Ολλανδία πολύ περισσότερο, αλλά ο μόνος λόγος που θα διάλεγα το Imperial θα είναι γιατί είναι το Imperial και γιατί το πρόγραμμα ακούγεται πιο σίγουρο. Αλλά από την άλλη δεν μου αρέσει η Αγγλική νοοτροπία "ψεκάστε, σκουπίστε, πληρώστε μας και τελειώσατε".

Τι λέτε;

---

Προσωπικα δε γνωριζω το πανεπιστημιο αυτο της Ολλανδιας για να μπορεσω να συγκρινω, αλλα οπως και να 'χει, το Imperial ειναι...Imperial!

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

για να σε παρουν σε πανεπιστημιο στην αγγλια,για να σπουδασεις ιατρικη ποσο πρεπει να εχεις βγαλει?

για να σε παρουν σε πανεπιστημιο στην αγγλια,για να σπουδασεις ιατρικη ποσο πρεπει να εχεις βγαλει?

Εχω ακούσει οτι ειναι Πάρα πολυ δύσκολο να μπείς Ιατρική στην Αγγλία.

Για βαθμούς κλπ δεν ξέρω.

Αυτο που μπορείς να κάνεις είναι να βρείς ενα πανεπ που έχει Ιατρικη και να ρωτήσεις τα entry requirements για Greek students.

Οποτε θα μάθεις απο πρώτο χέρι ;)

Πρεπει να κανεις foundation στην Αγγλια, στο πανεπιστημιο στο οποιο θα σπουδασεις αργοτερα Ιατρικη.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Η Ιατρική δεν έχει foundation. Αλλα πάλι είναι πολύ δύσκολο να σε δεχτούν...Πρεπει να έχεις τα A-Levels που ζητούν, δηλαδή Φυσική, Χημεία, Βιολογία (οι υποψήφιοι πάντα όμως έχουν και Μαθηματικά), άριστο μέσο όρο στο απολυτήριο και για να σου προσφέρουν θέση συνήθως περνάς από συνέντευξη στο Πανεπιστήμιο....

Αρκετά δύσκολο είναι αλλά αν είσαι καλός μαθητής ρίσκαρε το

οταν λες αριστα?δλδ απο εδω πρεπει να εχω 20 σε ολα αυτα?

αμα βγαζω γυρω στο 18,5-19 δλδ δεν με παιρνουν?

μιλαμε για ολα τα πανεπιστημια η για τα καλυτερα?

οταν λες foundation?

βασικα οδοντιατρικη θελω,εχει καμμια διαφορα?