Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είχα πάει στα γραφεία του ΔΟΑΤΑΠ κ΄στω σπό την ομόνοια και ρώτησα από ποια πανεπιστήμια έχει αναγνωριστεί το πτυχίο. Brighton έχει δωθεί αναγνώριση. Από τα υπόλοιπα που έχω κάνει αίτηση το Sunderland θέλει 6, αλλά προτιμώ Brighton γιατί έχω ακούσει ότι έχει καλύτερο καιρό, είναι κοντά στο Λονδίνο (και πολύ κοντά στο Gatwick) και είναι σχετικά όμορφη πόλη.

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Είχα πάει στα γραφεία του ΔΟΑΤΑΠ κ΄στω σπό την ομόνοια και ρώτησα από ποια πανεπιστήμια έχει αναγνωριστεί το πτυχίο. Brighton έχει δωθεί αναγνώριση. Από τα υπόλοιπα που έχω κάνει αίτηση το Sunderland θέλει 6, αλλά προτιμώ Brighton γιατί έχω ακούσει ότι έχει καλύτερο καιρό, είναι κοντά στο Λονδίνο (και πολύ κοντά στο Gatwick) και είναι σχετικά όμορφη πόλη.

Θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τη διαφορα μεταξύ αναγνώρισης και ισοτιμίας. Διάβασε στο σχετικό θέμα περί ΔΟΑΤΑΠ.

Εντωμεταξύ καλός ο καιρός στο Brighton και καλή η διασκέδαση μονο που αυτά δεν κάνουν το πανεπιστήμιο. Για την ακρίβεια το Brighton είναι γνωστό για τη φοιτητική του ζωή, όχι όμως και για την ποιότητα του πανεπιστημιου του ;)

Θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τη διαφορα μεταξύ αναγνώρισης και ισοτιμίας. Διάβασε στο σχετικό θέμα περί ΔΟΑΤΑΠ.

Εντωμεταξύ καλός ο καιρός στο Brighton και καλή η διασκέδαση μονο που αυτά δεν κάνουν το πανεπιστήμιο. Για την ακρίβεια το Brighton είναι γνωστό για τη φοιτητική του ζωή, όχι όμως και για την ποιότητα του πανεπιστημιου του ;)

Ναι λάθος δικό μου, που έχουν κάνει αίτηση για αναγνώριση και το αναγνώρισαν.

Παιδιά που μπορώ να βρω πληροφορίες για το IELTS?Χρειάζεται να προετοιμαστώ σε φροντιστήριο για να δώσω το IELTS?Κάθε πότε γίνονται αυτές οι εξετάσεις και που?Υπάρχουν ειδικά βιβλία προετοιμασίας για το IELTS?Έχω ξεχάσει λίγο τα αγγλικά μου(έχω lower και advance) θα δυσκολευτώ?Ευχαριστώ:D

φίλε zafos90. Το επίπεδο δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο αλλά πάντα εξαρτάται και τι βαθμό θέλεις. Είναι περίπου στο επίπεδο του advance. Εξετάσεις γίνονται βασικά Αθήνα και θεσσαλονίκη αλλά από τέλη Ιουνίου αρχίζουν και στην επαρχία (Πάτρα,Χανια,Λάρισα κ.α.).

Για πληροφορίες κοίτα στο site του Βρετανικού συμβουλίου http://www.britishcouncil.org/greece

παιδιά επειδή κατά μία τεράστια πιθανότητα θα πάω στο Aston Business School, είπα να ανοίξω ένα τόπικ στο chat and fun με σκοπό να μαζευτούν παιδιά που θα πάνε και αυτά φέτος στο Aston. Σκοπός φυσικά είναι η γνωριμία με όλα τα παιδιά...Ελπίζω να βρει το τόκικ ανταπόκριση...

Παιδιά ξέρει κανείς τί γίνεται με τίς εστίες ; Ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό UCL ή Bristol και απ ΄οτι διάβασα προτεραιότητα δίνεται στους overseas και international students. Οσοι ειναι EU προτεινεται να βρουν δικο τους διαμερισμα. Ισχυει αυτο ; Η τελικα , συνηθως , βρισκεις εστια ; Θυμαμαι που χα διαβασει στο forum οτι δινεται προτεραιοτητα σε ολους τους μεταπτυχιακους. Καταλαβαινεται οτι ειναι δυσκολο για καποιον που παει για πρωτη φορα σε μια αγνωστη χωρα να βρει διαμερισμα και να πληρωνει μονος του λογαριασμους κτλ.

Παιδια γεια σας και απο μενα...θελω τα φωτα σας:)

Ενδιαφερομαι για μηχανολογος μηχανικος και θα ηθελα να ρωτησω γενικα καποια πραγματα για τα διδακτρα μιας καλης σχολης κτλ εξοδα...

Μου ειπαν στο southfork.. ξερετε τιποτα για εκει;;;

Ευχαριστω εκ των προτερων,,

υ.γ. δεν εχω ιδεα απο τα αγγλικα πανεπιστημια

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Θυμαμαι που χα διαβασει στο forum οτι δινεται προτεραιοτητα σε ολους τους μεταπτυχιακους.

Eξαρτάται από το πανεπιστήμιο. Εγώ που ήμουν στο Nottingham, ΔΕΝ δίναν εστία σε μεταπτυχιακούς απο ΕΕ. Και σε άλλα πανεπιστήμια γίνεται αυτό.

Στην αρχή είχα κι εγώ πανικοβληθεί, βέβαια μετά συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο μόνος αφού ΟΛΟΙ ψάχνουν. Μάλιστα τα πανεπιστήμια σε βοηθούν να βρεις συγκατοίκους (γιατι μόνος δεν παίζει) και σπίτι.

Και στο τέλος βγαίνει καλύτερα γιατί εστία είναι ακριβότερα από σπίτι (εξαιρείται το Λονδίνο) και είχαμε και την ησυχία μας (στις εστίες πολύ φασαρία-χαμός, καλά ειναι για undergraduate αλλά ως μεταπτυχιακός θες και λίγο ησυχία).

Παιδια γεια σας και απο μενα...θελω τα φωτα σας:)

Ενδιαφερομαι για μηχανολογος μηχανικος και θα ηθελα να ρωτησω γενικα καποια πραγματα για τα διδακτρα μιας καλης σχολης κτλ εξοδα...

Μου ειπαν στο southfork.. ξερετε τιποτα για εκει;;;

Ευχαριστω εκ των προτερων,,

υ.γ. δεν εχω ιδεα απο τα αγγλικα πανεπιστημια

Southford δεν υπάρχει. Salford ίσως αλλά είναι κάτω του μετρίου.

Για δίδακτρα κλπ για undergraduate αν κοιταξεις προηγούμενες σελίδες εχει αναφερθεί πολλάκις.

Southford δεν υπάρχει. Salford ίσως αλλά είναι κάτω του μετρίου.

Για δίδακτρα κλπ για undergraduate αν κοιταξεις προηγούμενες σελίδες εχει αναφερθεί πολλάκις.

southfork λεγεται η περιοχη, οχι Southford..

Δεν γνωριζω για καποιο συγκεκριμενο πανεπιστημιο, μονο για την περιοχη μου ειπαν...

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

southfork λεγεται η περιοχη, οχι Southford..

Δεν γνωριζω για καποιο συγκεκριμενο πανεπιστημιο, μονο για την περιοχη μου ειπαν...

Δεν βρίσκω περιοχή Southfork Ην. Βασίλειο. Πρώτη φορά την ακούω και έχω κάνει πολλά χρόνια Αγγλία. Μήπως κάνεις (ή κάνουν) λάθος;

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Δεν βρίσκω περιοχή Southfork Ην. Βασίλειο. Πρώτη φορά την ακούω και έχω κάνει πολλά χρόνια Αγγλία. Μήπως κάνεις (ή κάνουν) λάθος;

Τι να πω, στο google earth τη βλεπω,ειναι βορεια:O

Μπορει και να μου την ειπαν λαθος, αν υπαρχει καποια με παρομοιο ονομα...δεν ξερω,θα το επιβεβαιωσω αμεσα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Λοιπόν είτε με k είτε με d τέτοιο πανεπιστήμιο δεν υπάρχει. Ούτε στο google δεν βγάζει κάτι, αλλά στο google maps βγάζει ότι υπάρχει περιοχή Southfork κάπου στο Newcastle :worry:

Λοιπόν είτε με k είτε με d τέτοιο πανεπιστήμιο δεν υπάρχει. Ούτε στο google δεν βγάζει κάτι, αλλά στο google maps βγάζει ότι υπάρχει περιοχή Southfork κάπου στο Newcastle :worry:

Ναι ,δεν ειπα για πανεπιστημιο,,για την περιοχη ειπα, αν εχει πανεπιστημιο καποιο καλο εκει...

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Ρώτησε καλύτερα αυτόν που σου είπε να διευκρινίσει τι εννοούσε γιατι στο Newcastle έχει και το University of Newcastle (καλο πανεπιστήμιο) και το Northumbria (λίγο πιο μέτριο).

Πάντως κι αν στο Southfork πως το λένε είναι το Newcastle Uni, μου φαίνεται παράξενο που το αναφέρει έτσι.

Είναι σα να σου λέω ενα πανεπιστήμιο στη Δουρούτη. Άντε τώρα να καταλάβεις εσύ ότι σου μιλάω για το Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα επειδή βρίσκεται στη Δουρούτη. Για τους μη Γιαννιώτες, το πανεπιστήμιο βρίσκεται στα Γιάννενα!

Ρώτησε καλύτερα αυτόν που σου είπε να διευκρινίσει τι εννοούσε γιατι στο Newcastle έχει και το University of Newcastle (καλο πανεπιστήμιο) και το Northumbria (λίγο πιο μέτριο).

Πάντως κι αν στο Southfork πως το λένε είναι το Newcastle Uni, μου φαίνεται παράξενο που το αναφέρει έτσι.

Είναι σα να σου λέω ενα πανεπιστήμιο στη Δουρούτη. Άντε τώρα να καταλάβεις εσύ ότι σου μιλάω για το Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα επειδή βρίσκεται στη Δουρούτη. Για τους μη Γιαννιώτες, το πανεπιστήμιο βρίσκεται στα Γιάννενα!

Οκ,,θα ενημερωθω ποιο συγκεκριμενα..;)

ΘΕΝΚΣ παντως..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Παιδιά ξέρει κανείς τί γίνεται με τίς εστίες ; Ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό UCL ή Bristol και απ ΄οτι διάβασα προτεραιότητα δίνεται στους overseas και international students. Οσοι ειναι EU προτεινεται να βρουν δικο τους διαμερισμα. Ισχυει αυτο ; Η τελικα , συνηθως , βρισκεις εστια ; Θυμαμαι που χα διαβασει στο forum οτι δινεται προτεραιοτητα σε ολους τους μεταπτυχιακους. Καταλαβαινεται οτι ειναι δυσκολο για καποιον που παει για πρωτη φορα σε μια αγνωστη χωρα να βρει διαμερισμα και να πληρωνει μονος του λογαριασμους κτλ.

Οπως ειπε ο gmac ειναι αναλογα με το πανεπιστημιο. Αλλα δεν εχουν και γινεται massacre για να βρεις και αλλα μενουν με δωματια ξενοικιαστα.

Εσυ επεμενε οσο μπορεις με το accommodation office παντως. Να μπεις σε οτι λιστες εχουν κ.λπ γιατι κατα τη γνωμη μου ειναι λιγο ταλαιπωρια να βρεις σπιτι σε private για ενα χρονο μονο.

Επισης καποια πανεπιστημια εχουν χωριστες εστιες για προπτυχιακους και μεταπτυχιακους. :)

Salford λεγεται το πανεπιστημιο τελικα...:O

Οριστε το λινκ

http://www.isite.salford.ac.uk/getready/finance/livingcosts.php

Ειδα οτι ειναι πολυ φθηνα απ οτι βλεπω σε σχεση με την Ελλαδα..(κανω λαθος;;)

Συμφερει απ οτι στην Αθηνα που θελω εγω σε εξοδα:)

Δειτε το λινκ να μου πειτε τη γνωμη σας...:O

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Καλά το πέτυχα πριν δλδ ... ;)

Δεν είναι και κανένα super πανεπιστήμιο. Προφανώς όποιος σου το πρότεινε ή έχει πάει εκεί (αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει που λένε) ή απλά κάπου κάτι άκουσε.

Αν δεν κάνω λάθος είναι πρώην polytechnic (σαν τα δικά μας τα ΤΕΙ ένα πράγμα που ανωτατοποιήθηκαν...).

Κάποιος του κλάδου θα ξέρει να σε διαφωτίσει περισσότερο, εγώ γενικά μιλάω - δεν γνωρίζω από μηχανικούς συγκεκριμένα :)

Εχετε να προτεινετε καποιο καλο ξενο πανεπιστημιο για μηχανολογος που θελω;; Αν μπορειτε να δωσετε και κανα λινκ να το ψαξω,,,:O

Απο τιμες πως πανε περιπου;; αυτο που λεω βγαινει 525 παουντς αν εκανα σωστα υπολογισμους,ποιο φθηνα απο Ελλαδα μου βγαινει(αν μενω με ενοικιο)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode