gmac Δημ. November 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2007 thewreitai aksiopisth h sigekrimenh lista? Ναι είναι αξιόπιστη, απλά οι λίστες είναι ενδεικτικές και μονο. Πάντως στο συγκεκριμένο τομέα (business), τα πανεπιστήμια που είναι στις πρώτες 5-10 θέσεις τις λίστας είναι αδιαμφισβήτητα τα top στο χώρο. :) λοιπόν, μιας και το ανέφερες να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία από τις εξετάσεις των αγγλικών: αφού σκοτώθηκα, όπως κάθε μαθητής/φοιτητής που έχει φάει το παραμύθι των proficiency και πήρα και τα δύο (michigan και cambridge, το δε cambridge με A), όταν έκανα τα χαρτιά μου για αγγλία τα πανεπιστήμια ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ και ας είχε περάσει ΜΟΝΟ ένας χρόνος!!! :angry: ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ CAMBRIDGE ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ PROFICIENCY ΤΟΥ CAMBRIDGE!!! sorry για τα κεφαλαία, αλλά όσο το θυμάμαι συγχίζομαι!! και αναγκάστηκα να κάνω πάλι μαθήματα για να δώσω IELTS (που είναι το αντίστοιχο αγγλικό του TOEFL) -- καλό είναι να έχεις κάποιον να σου εξηγήσει τα βασικά για το πώς λειτουργούν αυτές οι εξετάσεις αλλά και μόνος σου νομίζω, αν έχεις ένα ικανοποιητικό επιπεδο αγγλικών, μπορείς να αγοράσεις 1,2 βιβλία με τεστ και να εξασκηθείς-- οποτε η συμβουλή μου είναι η εξής: αν ενδιαφέρεστε απλώς για πιστοποίηση γνώσης αγγλικών, δώστε τα κρατικά ππτυχία, που στο μέλλον θα ναι τα μόνα με σίγουρη αξία. Αν πάλι ενδιαφέρεστε για σπουδές στο εξωτερικό, μην κάνετε τον κόπο (και -κυρίως- τα έξοδα)να ασχοληθείτε με proficiency όσο είστε μαθητες, ένα οποιοδήποτε lower (του michigan ειναι το πιο ευκολο αλλα, όπως είπαμε, καλύτερα το κρατικό) θα σας είναι αρκετό για να απαλαγείτε από τις εξετάσεις ξένης γλώσσας στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Και αν αποφασίσετε να πάτε εξωτερικό, δώστε τότε IELTS ή TOEFL (είναι της ίδιας δυσκολίας, ανάμεσα σε lower και proficiency) και να θυμάστε ότι έχουν ημερομηνία λήξης (ισχύουν μόνο για 2 χρόνια, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να δώσετε στο 1ο έτος πχ, γιατι μέχρι να τελειώσετε και να πάτε για μεταπτυχιακά θα έχουν λήξει!) ...αυτά τα παράλογα γίνονται στην αγορά των πτυχίων... Ούτε κι εγώ είχα καταλάβει ποτε γιατί δεν το δέχονται, αν και το University of Cambridge που αναφέρεις το δέχεται για undergraduate (http://www.cam.ac.uk/admissions/undergraduate/international/requirements.html). Τώρα γιατί δεν το δέχεται για postgraduate - άγνωστο. Πάντως διαφωνώ με το να πας για lower και μετά να σταματήσεις. Εγώ πήρα το Proficiency το οποιο μπορεί να μη με βοηθησε πουθενά ως χαρτί, απέκτησα όμως ένα επίπεδο αγγλικών το οποιο δε θα είχα αποκτήσει διαβάζοντας μονο για lower. Ούτε θα είχα περάσει ας πούμε το TOEFL μονο με μισό απόγευμα διάβασμα (practice test έκανα για 2 ώρες και τίποτα άλλο) αν δεν είχα επίπεδο αγγλικών proficiency. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos7_69 Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Ξερει κανεις αν οι Κυπριοι,ή οσοι εχουν Κυπριακη υπηκοοτητα σαν και εμενα, εχουν εξτρα πλεονεκτηματα σε σχεση σε σχεση με τους υπολοιπους EU students? Μιλαω πιο πολυ για δανεια κλπ.! Με συμφερει να βγαλω κυπριακο διαβατηριο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Ξερει κανεις αν οι Κυπριοι,ή οσοι εχουν Κυπριακη υπηκοοτητα σαν και εμενα, εχουν εξτρα πλεονεκτηματα σε σχεση σε σχεση με τους υπολοιπους EU students? Ap'oso gnwrizw oxi. Ti extra pleonektimata na exoun diladi? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
olympiakos7_69 Δημ. November 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2007 Ap'oso gnwrizw oxi. Ti extra pleonektimata na exoun diladi? Επειδη υπαρχει μια ιδιαιτερη σχεση μεταξυ Αγγλιας και Κυπρου, λεω μηπως ισχυουν και για τους Κυπριους καποια πραγματα που ισχυουν για τους Αγγλους και οχι για τους υπολοιπους EU students!..:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. November 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2007 Θα κάνω αίτηση για φαρμακευτική στην Αγγλία για Σεπτέμβρη 2008. Είμαι ανάμεσα στα εξής πανεπιστήμια : university of Manchester, John moores university of Liverpool, university of Brighton ,De Monfort university of Leicester , university of Bradford. Αν μπορούσε κανείς να μου πει τη γνώμη του για τις παραπάνω πόλεις, κυρίως για το Brighton ,το leicester και το bradford (που δεν έχω ακούσει καλά λόγια). Και μία απορία. Στο site του ΔΟΑΤΑΠ για το aston university of Birmingham γράφει ότι αναγνωρίζει το faculty of life and health sciences αλλά δεν γράφει ποια deparments( στα οποία είναι και pharmacy). Ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να μην σας κούρασα..:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Θα κάνω αίτηση για φαρμακευτική στην Αγγλία για Σεπτέμβρη 2008. Είμαι ανάμεσα στα εξής πανεπιστήμια : university of Manchester, John moores university of Liverpool, university of Brighton ,De Monfort university of Leicester , university of Bradford. Αν μπορούσε κανείς να μου πει τη γνώμη του για τις παραπάνω πόλεις, κυρίως για το Brighton ,το leicester και το bradford (που δεν έχω ακούσει καλά λόγια). Και μία απορία. Στο site του ΔΟΑΤΑΠ για το aston university of Birmingham γράφει ότι αναγνωρίζει το faculty of life and health sciences αλλά δεν γράφει ποια deparments( στα οποία είναι και pharmacy). Ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να μην σας κούρασα..:rolleyes: Απ'οτι εχω καταλαβει απο τα doc του κ£λου που εχει ο ΔΟΑΤΑΠ ανεβασμενα, οταν αναφερει το faculty μονο περιλαμβανει ολα τα depts του :O Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 καλ'ο αυτό..:) Τότε μάλλλον το aston ή το king's college στην θέση του Bradford. Για Leicester αλλά και Brighton (που έχει και χαμηλά τη βάση του IELTS)έχει κανένας άποψη για τη ζωή εκεί?:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Να σου επιβεβαιωσω οτι σα πολη το Bradford δε λεει. Απο την αλλη βεβαια επειδη δεν εχει τιποτα που να σε τραβαει να βγεις, καθεσαι μεσα και διαβαζεις :lol: Ευτυχως ειναι πολυ κοντα το Leeds που ειναι ομορφη πολη Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 καλ'ο αυτό..:) Τότε μάλλλον το aston ή το king's college στην θέση του Bradford. Για Leicester αλλά και Brighton (που έχει και χαμηλά τη βάση του IELTS)έχει κανένας άποψη για τη ζωή εκεί?:rolleyes: Το Μπερμινγκχαμ σου ξινισε και το εβγαλες; :p Δεν ξερω τι λεει σαν Uni αλλα σαν πολη ειναι μεγαλη και τιγκα στους σιδηροδρομικους σταθμους (συν αεροδρομιο αλλα χωρις direct flights προς Ελλαδα :() Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joskem1 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Παιδια θα ήθελα τη βοήθειά σας, σχετικά με το τι θα πρέπει να περιέχει μια καλή συστατική επιστολή. (για φοιτητή που έχει τελειώσει προπτυχιακά στην Ελλάδα και θα συνεχίσει για μεταπτυχιακά Αγγλία)πχ καταλαβαίνω οτι ο καθηγητής θα πρεπει να γνωριζει το φοιτητη καιρο κτλ κτλ αλλα θα ήθελα να μου πείτε πιο συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα, ότι καλό ειναι να γραφτεί πως ο τάδε φοιτητής με τη βαθμολογία του ανήκει στο τοπ 10% του τμήματος κτλ Πειτε μου ότι άλλο σας έρχεται στο μυαλό .. Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin_martian Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Καταρχήν να σου πω οτι τα βρεταννικά πανεπιστήμια αξιολογούν πολύ σοβαρά τις καλές συστατικές επιστολές και μπορεί ν'αποδειχθούν το Α και το Ω για να σε κάνουν δεκτό στο μεταπτυχιακό που θες. Οι συστατικές χωρίζονται στις ακαδημαικές και στις επιστολές από εργοδότη. Πρέπει παντα να λένε από που σε γνωρίζουν και για ποιό λόγο σε προτείνουν.Το οτι ανήκεις στο 10% κτλ δεν το εχω δει,μπορει όμως να εκφραστε΄περιγραφικά πχ είναι από τους καλύτερους στο τμημα/έτος/σχολή κτλ. Συνήθως αναφέρει κάποιες εργασίες που έχεις κάνει , παρουσιάσεις , συμμετοχές σε συνέδρια σεμινάρια κτλ και φυσικά με τι βαθμό εξετάστηκες στο εν λόγω μάθημα. Γενικά πρεπεί να φαίνεται το ενδιαφέρον και η επιτυχής εξέταση σου σε κάποιο συγκεκριμένο αντικέιμενο που θα ήθελες να κάνεις μεταπτυχιακό. Μπορεί να αναφερθεί και το γεγονός οτι γνωρίζεις κάποιες γλώσσες/υπολογιστη κτλ. Θα μας βοηθήσει φαντάζομαι αν μας πεις τι σχολή τελειωσες και που θέλεις να ειδικευτείς. Πάντως πρεπει να είναι εμφανής κάποιος ενθουσιασμός από μεριας του καθηγητή που σε προτείνει και να μη φαίνεται οτι είναι μια τυπική συστατική. Συνήθως τα αγγλικά πανεπιστήμια ζητάνε 2 συστατικές,καλό όμως είναι να πάρεις από 3 καθηγητές ωστε αν κάποια δεν σου αρέσει, τη βρίσκεις χλιαρή, υποτονική να μη τη στείλεις. Εννοείται πως τη συστατική τη ζητάς σε αρκετά αντίτυπα,πχ αν θες να κάνεις αίτηση σε5 πανεπιστήμια ζήτα 7 αντίτυπα,μήπως προκύψει κανένα την τελευταία στιγμή και να διαβάσεις τη συστατική αν είναι σφραγισμένες και για να την κρατήσεις. Ελπίζω να σε βοήθησα καθόλου,ότι θες πάντως πες μου γιατί τιν έχω πέρασει αυτή τη δαιδκασία και ξέρω τι είναι.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Woca Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 καλ'ο αυτό..:) Τότε μάλλλον το aston ή το king's college στην θέση του Bradford. Για Leicester αλλά και Brighton (που έχει και χαμηλά τη βάση του IELTS)έχει κανένας άποψη για τη ζωή εκεί?:rolleyes: Το Brighton είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των gay. Και οι πιο πολλοί gays εκεί είναι νταγκλαράδες :p Παράθεση http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin_martian Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 joskem1 exeis me pm tis sustatikes. elpizw na se voithisa (sorry gia ta greeklish!) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 το university of birmingham το έβγαλα γιατί δεν έχει φαρμακευτική,αλλά άφησα το aston. Ναι για το brighton το έχω ακούσει.... Leicester έχει πάει κανένας? To king's college θα είναι είναι πιο δύσκολο επειδή είναι London? Και κάτι ακόμα. Να δημιουργήσεις παρέες στο Λονδίνο είναι εύκολο ? Έκτος από το ότι είναι ακριβή πόλη είναι καλή επιλογή..? Ευχαριστώ πολύ παιδιά :-) :-) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nymphetamine Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 το university of birmingham το έβγαλα γιατί δεν έχει φαρμακευτική,αλλά άφησα το aston. Ναι για το brighton το έχω ακούσει.... Leicester έχει πάει κανένας? To king's college θα είναι είναι πιο δύσκολο επειδή είναι London? Και κάτι ακόμα. Να δημιουργήσεις παρέες στο Λονδίνο είναι εύκολο ? Έκτος από το ότι είναι ακριβή πόλη είναι καλή επιλογή..? Ευχαριστώ πολύ παιδιά :-) :-) Να σου κάνω μια σημαντική ερώτηση;;; Έχουν οι γονείς σου φαρμακείο;; Παράθεση ''Cold was my soul, untold was the pain I faced when you left me. A rose in the rain....So I swore to the razor that never, enchained would your dark nails of faith be pushed through my veins again'' Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Woca Δημ. November 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2007 Να σου κάνω μια σημαντική ερώτηση;;; Έχουν οι γονείς σου φαρμακείο;; Γιατί, ψάχνεις διανυκτερεύον; :p Παράθεση http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nymphetamine Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 Που το κατάλαβες;; θέλω κανένα έμπλαστρο γιατί έπαθα ψύξη απο το αστειάκι σου:p Παράθεση ''Cold was my soul, untold was the pain I faced when you left me. A rose in the rain....So I swore to the razor that never, enchained would your dark nails of faith be pushed through my veins again'' Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Woca Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 Που το κατάλαβες;; θέλω κανένα έμπλαστρο γιατί έπαθα ψύξη απο το αστειάκι σου:p pwned :X Παράθεση http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 Ναι, αλλά γιατι ρωτάς? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chryant Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 Παιδια θα παω Αγγλια για σπουδες ως systems analyst( κλαδος πληροφορικης) πια πανεπιστιμια εχουν καλο rating για αυτες τις σπουδες? Παράθεση Maybe you were right But baby I was lonely I don't want to fight I'm tired of being sorry ...:shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 Να δημιουργήσεις παρέες στο Λονδίνο είναι εύκολο ? Το ίδιο εύκολο όσο και σε όλες τις άλλες πόλεις του κόσμου αν είσαι φοιτητής. Οι παρέες σου θα έχουν ως σημείο αναφοράς το πανεπιστήμιο, οποτε; Έκτος από το ότι είναι ακριβή πόλη είναι καλή επιλογή..? Κοίτα, είναι μεγάλη και χάνεσαι λίγο και θέλεις και αρκετά λεφτά για να κανεις καλή ζωή ως φοιτητής. Προσωπικά όμως, αυτό που λέω σε όλους σα συμβουλή, είναι διαλέξτε πανεπιστήμιο και ΌΧΙ πόλη. Σε οποια πόλη και να πάτε στην τελική καλά θα περάσετε ως φοιτητές. Το να είσαι όμως σε καλο university είναι πολύ σημαντικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 Έχεις δίκιο. Άλλα το μόνο κριτίριο που έχω για το πόσο καλό είναι το πανεπιστήμιο που θα διαλέξω είναι η λίστα της εφημερίδας Guardians για τα πανεπιστήμια στο UK. Μάλλον θα δηλώσω King's College,university of Manchester ,Aston university,John Moores university, cardiff university και ή university of Portsmouth ή Kingston (αν αναγνωριζεται απο ΔΟΑΤΑΠ γιατί γράφοντας μόνο τα faculty δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα). Έχεις κάποια άποψη πάνω σε αυτά αυτά ? edit: Τελικά είναι αναγνωρισμένο το kingston. Ξέρετε αν θεωρείται καλό,γιατί είναι σχετικά καινούριο και τουλάχιστον για τη φαρμακευτική είναι σχετικά χαμηλά στη λίστα των guardians. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 Δυστυχώς δεν έχω ιδέα από τον τομέα της Φαρμακευτικής. Θα ήθελα όμως να μάθω γιατί αν κινείσαι με βάση τη λίστα (που είναι μια καλή αρχή) απορρίπτεις όλα τα πανεπιστήμια της 1hs δεκάδας εκτος από το Cardiff;; :confused: http://browse.guardian.co.uk/education?SearchBySubject=&FirstRow=0&SortOrderDirection=&SortOrderColumn=GuardianTeachingScore&Subject=Pharmacy+and+pharmacology&Institution= Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. November 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2007 Λοιπόν, το Liverpool έχει μόνο φαρμακολογία. To Strathclyde και το Dundee είανι Σκωτία και δεν θα ήθελα να πάω τόσο Βόρεια(πολύ κρύο..). Το bristol δεν αναγνωρίζεται (τουλαχιστον όχι άμεσα ) απο ΔΟΑΤΑΠ. Για το Belfast δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος αλλά θα προτιμούσα Αγγλία ή Ουαλία από Ιρλανδία.Nottingham μου είχε πει κάποιος γνωστός μου να μην πάω γιατί γίνονται συμπλοκές μεταξύ κάποιον περιοχών(κάτι τέτοιο μου είχε πει,ελπίζω να μην γράφω βλακεία). City university δεν αναγνωρίζεται. School of pharmacy να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάποιο λόγο. Μπορεί και να να το βάλω,απλά σκέφτομαι και λίγο μήπως είναι πολύ δύσκολο. Και πάλι δεν είμαι απόλυτος. Ακόμα το σκέφτομαι. Αν και μία από αυτές τις μέρες θα στείλω την αίτηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2007 Λοιπόν, το Liverpool έχει μόνο φαρμακολογία. To Strathclyde και το Dundee είανι Σκωτία και δεν θα ήθελα να πάω τόσο Βόρεια(πολύ κρύο..). Το bristol δεν αναγνωρίζεται (τουλαχιστον όχι άμεσα ) απο ΔΟΑΤΑΠ. Για το Belfast δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος αλλά θα προτιμούσα Αγγλία ή Ουαλία από Ιρλανδία.Nottingham μου είχε πει κάποιος γνωστός μου να μην πάω γιατί γίνονται συμπλοκές μεταξύ κάποιον περιοχών(κάτι τέτοιο μου είχε πει,ελπίζω να μην γράφω βλακεία). City university δεν αναγνωρίζεται. School of pharmacy να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάποιο λόγο. Μπορεί και να να το βάλω,απλά σκέφτομαι και λίγο μήπως είναι πολύ δύσκολο. Και πάλι δεν είμαι απόλυτος. Ακόμα το σκέφτομαι. Αν και μία από αυτές τις μέρες θα στείλω την αίτηση. Σκεφτόμουν συγκεκριμένα τα: Bath, Bristol, Nottingham kai UCL. Επειδή είχα σπουδάσει 1 χρόνο Nottingham για master, μην ακούς ότι μ****α σου λένε (με το συμπάθειο κιόλας):O. Το Bristol από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια είσαι σίγουρος ότι δεν αναγνωρίζεται???? :X edit: Να διευκρινίσω ότι ναι υπάρχουν 1-2 περιοχές στο Nottingham που έχουν υψηλή εγκληματικότητα αλλα εσύ δεν έχεις λόγο να περάσεις ούτε απέξω. Όπως δε νομίζω αν ήθελες να σπουδάσεις στο Αριστοτέλειο να σε επηρέαζε αν ας πούμε είχε υψηλή εγκληματικότητα στην Τούμπα (λέμε τώρα). Απλά θα έμενες κάπου αλλου και end of story, σωστά? ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts