Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χθες ειδα το The Lighthouse, ωραια ατμοσφαιρικη ταινια, πολυ καλες ερμηνειες απο Νταφοε και Πατινσον. Το "αρνητικο" της, λογω σκηνοθεσιας/φωτογραφιας/μονταζ την κανει "αποτρεπτικη" για να τη δει καποιος σε τηλεοραση, ειναι ταινια πανιου και μονο για να την απολαυσεις οσο πρεπει.

Επισης και το The Hunt κλασσικη ταινια επιβιωσης/εκδικησης, ωραια πλοκη χωρις να κουραζει.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Χθες ειδα το The Lighthouse, ωραια ατμοσφαιρικη ταινια, πολυ καλες ερμηνειες απο Νταφοε και Πατινσον. Το "αρνητικο" της, λογω σκηνοθεσιας/φωτογραφιας/μονταζ την κανει "αποτρεπτικη" για να τη δει καποιος σε τηλεοραση, ειναι ταινια πανιου και μονο για να την απολαυσεις οσο πρεπει.

Επισης και το The Hunt κλασσικη ταινια επιβιωσης/εκδικησης, ωραια πλοκη χωρις να κουραζει.

Πολύ ξυνοφατσα η τυπισσα του HUNT αλλά καλό σπλατερακι.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Πολύ ξυνοφατσα η τυπισσα του HUNT αλλά καλό σπλατερακι.

Ηταν καλο, γρηγορο, επιπεδου Revenge αυτα που θες να βλεπεις για να περασει η ωρα το βραδυ! :p

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Εν όψη ημερών σήμερα το βράδυ θα δω το contagion.

Το είδα όταν πρωτοβγηκε, δε θυμάμαι τίποτα όμως.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εν όψη ημερών σήμερα το βράδυ θα δω το contagion.

Το είδα όταν πρωτοβγηκε, δε θυμάμαι τίποτα όμως.

Το έχει φίλε αύριο το βράδυ νομίζω στο σταρ να ξέρεις!

Parasite[Gisaengchung][2019]

parasite-film-tribute-1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6751668/?ref_=nv_sr_srsg_3

Ταινια ανταξια των Οσκαρ που πηρε. Το σεναριο της ειναι πρωτοτυπο πανεξυπνο αν και οχι τοσο εύπεπτο. Μια ταινια για το το πια πραγματικα ειναι η φυση του ανθρωπου σπαει αρκετα στερεοτυπα πανω στο πλουσιοι/φτωχοι και μας δειχνει την αντιθεση τους στον μεγιστο βαθμο. Εξαιρετικη σκηνοθεσια ωμη σε σημεια σε κραταει καθηλωμενο μεχρι το τελος. Ο Bong Joon Ho ειναι απο τους κορυφαιους σκηνοθετες της τελευταιας 20ετιας, μας εχει χαρισει αρκετα αριστουργηματα. 8.5/10

Το έχει φίλε αύριο το βράδυ νομίζω στο σταρ να ξέρεις!

Ναι, το ξέρω αλλά το δείχνει αργά(στις 24:00)

Μόλις (ξανά)είδα την ταινία.

Πόσο προφητική τελικά.?? Πόσες ομοιότητες με τημ πραγματικότητα??? Και μιλάμε για ταινία του 2011....

V/H/S/2[2013]

51pqn-Xu8b-VL-AC.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2450186/?ref_=nv_sr_srsg_0

Καλυτερες και πιο δυνατες ιστοριες απο την πρωτη ταινια και πολυ πολυ καλυτερη εικονα. Η τριτη ιστορια ειναι οτι καλυτερο θα δειτε πραγματικα αρκετα disturbing πραγματα σε μια αιρεση. Η πρωτη ιστορια ειναι λιγο jump and scare. Η δευτερη εχει να κανει με zombie και η τεταρτη με εξωγηινους. Ολες εχουν το παραφυσικο μεσα τους. Το τελος αρκετα WTF. Οι fans θα την δειτε με περίσσεια ευχαριστηση. 7/10

VHS Trilogy (2012-2014)

Τριλογία ίσως των πιο ασυνήθιστων ταινιών τρόμου που έχουν γυριστεί. Εισαγάγουν ουσιαστικά το δικό τους στυλ στο είδος. Στο στυλ κινητής κάμερας πρωτοπόρες ταινίες είναι οι REC, αλλά στη σύνθεση πολλών διαφορετικών ιστοριών (πνεύματα, ζόμπι, εξωγήινοι, αιρέσεις, τελετές, μεταφυσικά κλπ), μία ανα κασέτα VHS και στην επίδραση της κασέτας στον θεατή (που είναι ας πούμε στο βασικό επίπεδο της ταινίας και κάθε κασέτα σε πάει σε άλλη ιστορία) είναι νομίζω μοναδικές. Ευχαριστούμε τον king για την πρόταση. :) Πάμε λοιπόν.

VHS (2012)

https://www.imdb.com/title/tt2105044/

Η πρώτη και ίσως πιο αδύναμη ταινία της τριλογίας. Έχει σύνθεση πολλών διαφορετικών ιστοριών. Για μένα άξιζε η τελευταία με το στοιχειωμένο σπίτι και το Χαλοουίν, οι υπόλοιπες είτε πιο σύντομες είτε κουραστικές με πολλά ανούσια και περιττά, αλλά στο σύνολο της ταινίας ήταν ιδιαίτερα περίεργη. Η τελευταία ιστορία λοιπόν με έκανε να δω και τις άλλες δύο που ήταν καλύτερες από την πρώτη.

5.5/10 από μένα κυρίως λόγω της τελευταίας ιστορίας και λόγω πρωτοτυπίας.

VHS 2 (2013)

https://www.imdb.com/title/tt2450186/

Συνεχίζει στο ίδιο στυλ της πρώτης αλλά είναι λιγότερο κουραστική και με λιγότερα περιττά πράγματα. Ίσως η πιο καλή της τριλογίας. Διάφορες ιστορίες για ακόμη μια φορά με καλύτερη ιστορία που θα μπορούσε να είναι μια ταινία από μόνη της την αίρεση και το τέρας που γεννιέται από αυτήν.

6.5/10 από μένα μιας και τη θεωρώ σημαντική βελτίωση από την πρώτη.

VHS Viral (2014)

https://www.imdb.com/title/tt3704538/

Συνεχίζει το στυλ κινούμενης κάμερας και διαφορειτικών ιστοριών αλλά πλέον δεν είναι βιντεοκασέτες σε όλο το έργο, ούτε υπάρχουν κάποιοι θεατές όλων των ιστοριών στις άλλες δύο, αν και υπάρχει μια βασική ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος που όπως και στις άλλες δύο δεν την πολυκατάλαβα. Είχε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες όπως εκείνη με το μάγο και το μανδύα του Χουντίνι, αλλά και την ιδιαίτερα disturbing ιστορία όπου άνοιξε πύλη σε "παράλληλο σύμπαν" και αν και τα πράγματα έμοιαζαν ίδια ως κατοπτρικοί αντίποδες, παρόλα αυτά δεν ήταν... Αυτή η ιστορία είχε περισσότερα να δώσει, αλλά δεν κράτησε πολύ δυστυχώς... Η τελευταία ιστορία αντίθετα τράβηξε πολύ και δεν έδειξε πολλά εν τέλει...

Καλύτερη από την πρώτη για μένα αλλά θα μπορούσε να δώσει περισσότερα σε κάποιες ιδιαίτερες ιστορίες και δεν το έκανε δυστυχώς.

6/10 από μένα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Καραντινα με ταινιες και παιχνιδια φιλε Miva. Ποτε τις ειδες και τις 3? Το απογευμα ειδα την δευτερη και την γουσταρα περισσοτερο απο την πρωτη ειδικα η ιστορια με την αιρεση ειναι παρα πολυ καλα δομημενη στην πρωτη ταινια δεν μου αρεσε τοσο η ιστορια με το ανδρογυνο στο ξενοδοχειο οι υπολοιπες ηταν τιμιες πιστευω. Την τριτη δεν ειχα σκοπο να τη δω αλλα με τη βαθμολογια που εβαλες θα την τσεκαρω.

Dolittle[2020]

MV5-BMDNk-ODA5-ZGQt-ODcz-OS00-OTQx-LThh-MTIt-Mjk0-Zm-Nh-MDM0-Yj-Nm-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MDM2-NDM2-MQ-V1-SY1000-SX675-AL.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6673612/?ref_=nv_sr_srsg_0

Δεν ηταν ασχημο. Ομορφο παραμυθακι αφελες σε αρκετα σημεια με τα κλισε τετοιων εμπορικων ταινιων με τρομερη εικονα γραφικα και χρωματα που σε ταξιδευουν. Αν θελετε να περασετε 90 χαλαρωτικα λεπτα αφηστε την φαντασια σας να οργιασει και νομιζω οτι θα γελασετε και θα την δειτε με μεγαλη ευχαριστηση. Αγαπησα τον σκιουρο οι ατακες του ειναι μια και μια αλλα ολα τα ζωακια εχουν τον δικο τους χαρακτηρα. Ο Robert Downey Jr ευχαριστος στον ρολο του οπως και ο μικρος οι υπολοιποι καρικατουρες. Δεν ειναι ταινια που πρεπει να παρετε σοβαρα αλλα με τον δικο της τροπο καταφερνει να ταξιδεψει τον θεατη στον δικο της φανταστικο κοσμο. 6.5/10

Καραντινα με ταινιες και παιχνιδια φιλε Miva. Ποτε τις ειδες και τις 3? Το απογευμα ειδα την δευτερη και την γουσταρα περισσοτερο απο την πρωτη ειδικα η ιστορια με την αιρεση ειναι παρα πολυ καλα δομημενη στην πρωτη ταινια δεν μου αρεσε τοσο η ιστορια με το ανδρογυνο στο ξενοδοχειο οι υπολοιπες ηταν τιμιες πιστευω. Την τριτη δεν ειχα σκοπο να τη δω αλλα με τη βαθμολογια που εβαλες θα την τσεκαρω.

Μπα εμείς δεν έχουμε καραντίνα, δουλειά... :) Αλλά μου κίνησαν την περιέργεια και τις είδα νύχτα. Νομίζω η 2η ήταν η πιο καλή από τις τρεις. Η 3η τραβάει πολύ την τελευταία ιστορία με τους σκέιτερς που πέφτουν πάνω σε μια τελετή και χάνει εκεί για μένα, ενώ δεν τόνισε άλλες πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες. Από ιστορίες η πιο δυνατή ήταν η αίρεση της 2ης, μετά το στοιχειωμένο σπίτι της 1ης και τέλος η περίεργη ιστορία με την άλλη διάσταση και ο μάγος της 3ης για μένα.

Μιας που ανέφερες τη καραντίνα, έχω στη λίστα την ομότιτλη ταινία που είτε την είχα δει τότε και δεν τη θυμάμαι μετά από 12 χρόνια, είτε δεν την έχω δει καθόλου. Παίζει η ίδια ηθοποιός που ήταν πρωταγωνίστρια στα REC από ό,τι διάβασα.

https://www.imdb.com/title/tt1082868/

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Μπα εμείς δεν έχουμε καραντίνα, δουλειά... :) Αλλά μου κίνησαν την περιέργεια και τις είδα νύχτα. Νομίζω η 2η ήταν η πιο καλή από τις τρεις. Η 3η τραβάει πολύ την τελευταία ιστορία με τους σκέιτερς που πέφτουν πάνω σε μια τελετή και χάνει εκεί για μένα, ενώ δεν τόνισε άλλες πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες. Από ιστορίες η πιο δυνατή ήταν η αίρεση της 2ης, μετά το στοιχειωμένο σπίτι της 1ης και τέλος η περίεργη ιστορία με την άλλη διάσταση και ο μάγος της 3ης για μένα.

Μιας που ανέφερες τη καραντίνα, έχω στη λίστα την ομότιτλη ταινία που είτε την είχα δει τότε και δεν τη θυμάμαι μετά από 12 χρόνια, είτε δεν την έχω δει καθόλου. Παίζει η ίδια ηθοποιός που ήταν πρωταγωνίστρια στα REC από ό,τι διάβασα.

Οχι βρε συ δεν ειναι η ιδια ηθοποιος στο Rec παιζουν μονο Ισπανοι ηθοποιοι το quarantine ειναι καθαρα remake του Hollywood με αμερικανους ηθοποιους. Τωρα που εγραψες το rec εχω δει το πρωτο πριν πολλα χρονια νομιζω ηρθε η ωρα να τα πιασω ολα απο την αρχη νομιζω 4 πρεπει να ειναι μαζι με το πρωτο. Για το VHS οντως η αιρεση ηταν τρομερα εκτελεσμενη αλλα γενικα στην δευτερη ταινια μου αρεσε πολυ και αυτη με τα zombie. Η πρωτη λογω της εικονας της αλλα και οτι αργει να μπει στο ζουμι ειδικα στις πρωτες ιστοριες χανει αρκετα. Εχουμε δει τις περισσοτερες ταινιες με genre thriller/horror και τις ψαχνουμε πως και πως.

Fame (1980) 6/10

Μιούζικαλ εντελώς ξεπερασμένο. Το μόνο που μένει είναι το ομότιτλο τραγούδι και τίποτα παραπάνω. Περίμενα περισσότερα από τον Alan Parker που είχε κάνει το έξοχο Angel Heart (1987).

Fences (2016) 7/10

Πολύ καλό κοινωνικό δράμα με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Denzel Washington. Εξαιρετικές ερμηνείες ιδίως από Denzel Washington και Viola Davis η οποία κέρδισε και το όσκαρ. Καλογραμμένοι διάλογοι. Αξίζει.

Από τα REC μόνο το ένα, άντε και το δεύτερο.

Μετά ήταν μάπα το καρπούζι.

Amazon Fire stick 4k max

Οχι βρε συ δεν ειναι η ιδια ηθοποιος στο Rec παιζουν μονο Ισπανοι ηθοποιοι το quarantine ειναι καθαρα remake του Hollywood με αμερικανους ηθοποιους. Τωρα που εγραψες το rec εχω δει το πρωτο πριν πολλα χρονια νομιζω ηρθε η ωρα να τα πιασω ολα απο την αρχη νομιζω 4 πρεπει να ειναι μαζι με το πρωτο. Για το VHS οντως η αιρεση ηταν τρομερα εκτελεσμενη αλλα γενικα στην δευτερη ταινια μου αρεσε πολυ και αυτη με τα zombie. Η πρωτη λογω της εικονας της αλλα και οτι αργει να μπει στο ζουμι ειδικα στις πρωτες ιστοριες χανει αρκετα. Εχουμε δει τις περισσοτερες ταινιες με genre thriller/horror και τις ψαχνουμε πως και πως.

α οκ, αν είναι απλό ριμέικ του REC τότε κρατάω μικρό καλάθι... Υποθέτω είδα το όνομα του ρόλου της πρωταγωνίστριας (και όχι της ηθοποιού) και μπερδεύτηκα εκεί :)

Τα 2 πρώτα REC ήταν καλά, το 3ο ήταν παρωδία στυλ γαμήλιου πάρτυ με ζόμπι και σχεδόν άσχετο με την ιστορία, ενώ το 4ο αν και κατώτερο των πρώτων 2 είναι η άμεση συνέχεια τους με την ίδια πρωταγωνίστρια. Το θετικό με το 4ο είναι ότι αν και ακολουθεί την ιστορία, δεν ακολουθεί το στυλ κινούμενης κάμερας των 2 πρώτων. Το στυλ αυτό εγκαταλείπεται λίγο μετά το ξεκίνημα του 3ου έργου. Αν θέλεις παρέλειψε το 3ο και δες το 4ο για να δεις τι απέγινε η δημοσιογράφος κλπ

α οκ, αν είναι απλό ριμέικ του REC τότε κρατάω μικρό καλάθι... Υποθέτω είδα το όνομα του ρόλου της πρωταγωνίστριας (και όχι της ηθοποιού) και μπερδεύτηκα εκεί :)

Τα 2 πρώτα REC ήταν καλά, το 3ο ήταν παρωδία στυλ γαμήλιου πάρτυ με ζόμπι και σχεδόν άσχετο με την ιστορία, ενώ το 4ο αν και κατώτερο των πρώτων 2 είναι η άμεση συνέχεια τους με την ίδια πρωταγωνίστρια. Το θετικό με το 4ο είναι ότι αν και ακολουθεί την ιστορία, δεν ακολουθεί το στυλ κινούμενης κάμερας των 2 πρώτων. Το στυλ αυτό εγκαταλείπεται λίγο μετά το ξεκίνημα του 3ου έργου. Αν θέλεις παρέλειψε το 3ο και δες το 4ο για να δεις τι απέγινε η δημοσιογράφος κλπ

Θα τα πιάσω όλα με τη σειρά και σίγουρα θα έχω μικρό καλάθι για το τρίτο. Χθες το βράδυ ανακάλυψα τούμπανο ταινίακι σήμερα θα γράψω την κριτική μου θα το γουστάρεις πολύ.

Southbound[2015]

Southbound-2.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4935334/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ταινια ανθολογια μικροτερων horror ιστοριων που συνδεονται μεταξυ τους εμμεσα η αμεσα. Το μερος που διαδραματιζεται ενας αυτοκινητοδρομος που κυριαρχει κατι πολυ κακο θα τον παρομοιαζα σαν τον χειροτερο εφιαλτη του καθε ανθρωπου. Πολυ τιμια η σκηνοθεσια και η ατμοσφαιρα καποιες ιστοριες ειναι πραγματικα βαριες αλλες παλι σε πιο ηπια επιπεδα. Αρκετα ιδιαιτερη προσωπικα μου αρεσε αρκετα και σιγουρα σηκωνει αρκετη αναλυση στο τι θα δουμε. 7/10

Επιτέλους ένα καλό Sci fi Thriller! :worthy:

UNDERWATER

Υποβρύχιο σε στυλ Aliens, σε κρατάει στην τσίτα από το πρώτο πεντάλεπτο!

Amazon Fire stick 4k max

Contagion[2011]

MV5-BMTY3-MDk5-MDc3-OV5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTcw-Nz-Ay-NTg0-Ng-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1598778/?ref_=nv_sr_srsg_0

Μια ας πουμε προφητικη ταινια με οτι ζουμε τους τελευταιους 2 μηνες στον κοσμο μας με αρκετα κοινα στοιχεια. Δεν καταφερνει ομως να ξεφυγει απο διαφορα κλισε αλλα οκ μιλαμε για μια ταινια και οχι για την πραγματικη ζωη. Αρκετα υποτονικη και καπως χανει το pace της σε αρκετα σημεια. Καλοι ηθοποιοι τιμιοι στο ρολο τους. Θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη αλλα ισως ηθελε ακομα μια ωρα ωστε να ξεδιπλωθει πιο στρωτα. 6.5/10

Contagion[2011]

MV5-BMTY3-MDk5-MDc3-OV5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTcw-Nz-Ay-NTg0-Ng-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1598778/?ref_=nv_sr_srsg_0

Μια ας πουμε προφητικη ταινια με οτι ζουμε τους τελευταιους 2 μηνες στον κοσμο μας με αρκετα κοινα στοιχεια. Δεν καταφερνει ομως να ξεφυγει απο διαφορα κλισε αλλα οκ μιλαμε για μια ταινια και οχι για την πραγματικη ζωη. Αρκετα υποτονικη και καπως χανει το pace της σε αρκετα σημεια. Καλοι ηθοποιοι τιμιοι στο ρολο τους. Θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη αλλα ισως ηθελε ακομα μια ωρα ωστε να ξεδιπλωθει πιο στρωτα. 6.5/10

συμφωνω! εχτες στο σταρ στις 00:00 εχει την ταινια ανοιξα την τηλεοραση στις 00:20 και ετρεχαν παρα πολυ και στις 1:15 την εκλεισα και πηγα για υπνο! . Επισης στο ιντερνετ ελεγαν αυτην την ταινια και τελικα ειχανε βαλει μια αλλη ταινια αυτη εδω https://www.youtube.com/watch?v=XhEO3NZL8pM (τον τιτλο της ταινιας δεν το βρηκα ακομη ) που ητανε πανδημια και εκει λιγο το ειδα εκει που πεθανε το παιδι στο αεροπλανο και μετα ολα τα ατομα τα εβαλαν σε καραντινα. Επισης στο netflix υπαρχει αλλη ταινια δειτε εδω https://www.iefimerida.gr/kosmos/netflix-pandemic-seira-gia-pagkosmia-pandimia

Quarantine (2008)

Ριμέικ του πρώτου REC 2007 (ζήλεψαν οι αμερικάνοι και λένε γιατί οι Ισπανοί είναι καλύτεροι από εμάς, θα βγάλουμε κι εμείς!). Χάνει την "αθωότητα" που είχε το REC, και μπαίνει πιο γρήγορα στο "ψητό". Σε γενικές γραμμές δε με απογοήτευσε αλλά σαφώς και το REC ήταν "αυθεντικό" και καλύτερο από αυτό. Επίσης προτιμώ πολύ περισσότερο το παίξιμο των Ισπανών, ειδικά της πρωταγωνίστριας από τους ηθοποιούς που έπαιξαν εδώ που αν και δεν ήταν χάλια, δεν μπορώ να πω ότι έδωσαν και ρεσιτάλ ερμηνείας όπως οι Ισπανοί στο REC. Επίσης δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο το REC, ούτε βγάζει τον ίδιο τρόμο. Παρόλα αυτά είναι αρκετά καλή προσπάθεια μπορώ να πω και αν την δείτε ως ανεξάρτητη ταινία χωρίς να κάνετε σύγκριση θα μείνετε ικανοποιημένοι, μιας και σε κρατάει καθόλη την διάρκεια.

Αν και είναι πιο κάτω από το REC, είναι πολύ καλή προσπάθεια πιστεύω.

6.5-7/10 αν έβαζα στο REC 7.5/10

Quarantine 2 - Terminal (2011)

https://www.imdb.com/title/tt1699231/

Συνέχεια της πρώτης καραντίνας, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο δεν πατάει πάνω σε κάποιο REC, αλλά προς τιμήν του έχει τη δική του ιστορία. Ξεκινάει πολύ ελπιδοφόρα και με ένταση που λες ώπα εδώ είμαστε, και μετά πέφτει σε ρυθμούς και ένταση... Κατά τη γνώμη μου έπρεπε η μάχη να γίνει επί του αεροπλάνου κατά την πτήση (όπως η μάχη με τα φίδια στο Snakes on a plane 2005) και να μην προσγειωθεί πριν το τέλος της ταινίας (ή ακόμη και να το ρίξουν το αεροπλάνο για να μην εξαπλωθεί, με ένα μεγάλο δραματικό φινάλε), θα ήταν πιο επική η ταινία σίγουρα. Δεν έχει το σκοτάδι της πρώτης και έχει πιο χαμηλούς ρυθμούς, ενώ κατά μεγάλο μερος της ταινίας τα πράγματα είναι υπό σχετικό έλεγχο. Εδώ φανερώνεται ξεκάθαρα η προέλευση της μόλυνσης, όπου σε αντίθεση με το REC που μπλέκει δαιμονισμό, μετάδοση με παράσιτα, συμπτώματα ακραίας λύσσας και μετάδοση με υγρά (αίμα, σάλιο κλπ), το αίτιο είναι πιο ρεαλιστικό αλλά ανήκει στην ξεκάθαρη προπαγάνδα των αμερικάνων σε τόσες πολλές ταινίες, ότι υπάρχει υπερπληθυσμός και πρέπει να υπάρξει μείωση του πληθυσμού για να επιβιώσουμε (βλέπε Θάνος από Marvel, Godzilla 2 King of Monsters, Inferno με Τομ Χανκς και πολλές άλλες ταινίες και όχι μόνο) και ένας τρόπος είναι μια πανδημία με ιό. (Το λένε συνεχώς επί δεκαετίες και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια για να μάθουμε στην ιδέα?)

Θα έλεγα τουλάχιστον μισή μονάδα κάτω από την πρώτη.

6/10 από μένα.

Edited by Mivas

The Platform[El hoyo][2019]

MV5-BZTZi-Yz-Jk-NTQt-Nm-Qz-ZS00-YWU3-LTgw-N2-Mt-Mm-Fk-ZWQ5-Y2-Qx-Nm-Yx-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-Nz-E5-NDMw-Nj-A-V1-SY1000-CR0-0-69.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8228288/?ref_=nv_sr_srsg_0

Μια αρκετα περιεργη Ισπανικη ταινια με καποια βαθια νοηματα. Παρομοια με το Cube αλλα ενα επιπεδο πανω σε αυτο που θελει να πει βρισκομαστε σε μια ας πουμε φυλακη με 300+ καθετα επιπεδα που στο καθενα βρισκονται 2 ανθρωποι. Καθε μηνα γινεται αλλαγη και ενας που βρισκεται πχ στο 10 επιπεδο μπορει να καταληξει στο 200. Η διοικηση που εχει φτιαξει ολο αυτο ετοιμαζει το αγαπημενο φαγητο του καθε ανθρωπου που βρισκεται εκει και οπως καταλαβαινετε τα πρωτα επιπεδα εχουν να φανε οτι θελουν. Τι γινεται ομως παρακατω? Η ταινια ειναι σκληρη χρειαζεται βαρυ στομαχι μιας και ειναι αηδιαστικη σε αρκετα σημεια. Τα μηνυματα που θελει να περασει τα περναει μια χαρα αλλα το κανει με εναν τροπο που μονο οι Ισπανοι θα μπορουσαν να σκεφτουν. Το τελος θα το ηθελα διαφορετικο η ισως να εχουν σκεφτει για νουμερο 2 ωστε να εχουμε καποιες απαντησεις. Μου αρεσε αρκετα αλλα δεν ειναι για ολους. 7.2/10

Edited by king2009

Excalibur (1981) 7/10

Πολύ καλή επική ταινία για το Βασιλιά Αρθούρο και τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης. Πολύ καλά σκηνοθετημένη και θα την εκτιμήσουν περισσότερο όσοι είναι οπαδοί ταινιών τύπου Άρχοντας των Δακτυλιδιών.

Find Me Guilty (2006) 7/10

Πολύ καλό δικαστικό δράμα με κάποιες κωμικές στιγμές. Αφορά αληθινή ιστορία. Ο Vin Diesel, τον οποίο δεν είχα σε καμία εκτίμηση, ήταν πολύ καλός. Ο Sidney Lumet ήταν άριστος σκηνοθέτης με κορυφαία στιγμή του το 12 Angry Men (1957).