Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είδα και το Harry Potter and The Prisoner of Azkaban. Πάρα πάρα πολύ καλό. Δεν το περίμενα. Και αυτό γιατί έτσι όπως εξελισσόταν η ταινία, με προετοίμασε για κάτι πολύ κατώτερο απο τα δύο πρώτα. Σκοτεινή βέβαια, αλλά κύλαγε με πολύ χαλαρούς ρυθμούς και μου δημιουργούσε συνεχώς την αίσθηση οτι μπάζει (σεναριακά, σκηνοθετικά, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το καθορίσω).

Όμως περίπου στα μέσα, και λίγο πιο αργά, μόλις η ταινία παίρνει τα πάνω της και αρχίζουν οι αποκαλύψεις, χάνεσαι. Σου δίνει τα ρέστα. Καταπληκτική ατμόσφαιρα, μυστηριακή. Το σενάριο σε βάζει συνέχεια να σκέφτεσαι τι μπορεί να συμβαίνει και ποιός είναι ποιός. Αυτό είναι που με κέρδισε περισσότερο στην ταινία.

Δεν μπορώ να πω ποια ταινία μου θύμισε το σενάριο γιατί θα αποκαλύψω πολλά. Το γεγονός είναι οτι θα εκπλαγείται. Φοβερές ανατροπές και οι ελάχιστοι νέοι χαρακτήρες παίζουν σηαμαντικότατο ρόλο. Υπομονή λοιπόν. Γιατί μας αφήνουν τελευταίους εμάς; Είναι άσχημο να διαβάζεις κριτικές και να μην μπορείς να δεις την ταινία.

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow ( 4 Αύγ. 2004 , 15:28)

Είδα και το Harry Potter and The Prisoner of Azkaban. Πάρα πάρα πολύ καλό. Δεν το περίμενα. Και αυτό γιατί έτσι όπως εξελισσόταν η ταινία, με προετοίμασε για κάτι πολύ κατώτερο απο τα δύο πρώτα. Σκοτεινή βέβαια, αλλά κύλαγε με πολύ χαλαρούς ρυθμούς και μου δημιουργούσε συνεχώς την αίσθηση οτι μπάζει (σεναριακά, σκηνοθετικά, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το καθορίσω).

Όμως περίπου στα μέσα, και λίγο πιο αργά, μόλις η ταινία παίρνει τα πάνω της και αρχίζουν οι αποκαλύψεις, χάνεσαι. Σου δίνει τα ρέστα. Καταπληκτική ατμόσφαιρα, μυστηριακή. Το σενάριο σε βάζει συνέχεια να σκέφτεσαι τι μπορεί να συμβαίνει και ποιός είναι ποιός. Αυτό είναι που με κέρδισε περισσότερο στην ταινία.

Δεν μπορώ να πω ποια ταινία μου θύμισε το σενάριο γιατί θα αποκαλύψω πολλά. Το γεγονός είναι οτι θα εκπλαγείται. Φοβερές ανατροπές και οι ελάχιστοι νέοι χαρακτήρες παίζουν σηαμαντικότατο ρόλο. Υπομονή λοιπόν. Γιατί μας αφήνουν τελευταίους εμάς; Είναι άσχημο να διαβάζεις κριτικές και να μην μπορείς να δεις την ταινία.

Ta exeis se dvd ?me ellinikous ipotitlous?
iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Παιδια μη με φατε.Ειδα το jeepers creepers 2.Τι να εβλεπα?Το κοριτσι της διπλανης πορτας?ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ :mad:

Παντος η ταινια ηταν για πολλα γελια.Περισσοτερο spluter απο το 1 αλλα και περισσοτερη αγωνια.Παρολες τις αρνητικες κριτικες διοτι σε μερικα σημεια αντι να τρομαξεις γελουσες το 2ωρο περασε ευχαριστα και χαλαραααααααααα

BATTLE ROYALE

του Kinji Fukasaku...

Ιαπωνέζικο

Όλα κυλάνε ήσυχα κι ωραία για μια Ιαπωνέζικη τάξη μικρών μαθητών μέχρι που ανεβαίνουν στο πούλμαν για να πάνε εκδρομή... Από εκεί και πέρα όλα ανατρέπονται και καταλήγουν σε ένα εφιάλτη με σκοπό την επιβίωση...

Ταινία με αρκετό αίμα, γρήγορους ρυθμούς και σενάριο που σιγά σιγά στην πορεία της ταινίας ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτονται πολλά...

Όσοι πιστοί προσέλθετε! ;) Σίγουρα θα την αγαπήσετε! :cool:

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να σκεφτεί Hollywoodιανό μυαλό τέτοιο σενάριο... :lol:

Τα δέοντα! :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M ( 6 Αύγ. 2004 , 20:51)

BATTLE ROYALE

του Τακέσι Κιτάνο...

Ιαπωνέζικο

Όλα κυλάνε ήσυχα κι ωραία για μια Ιαπωνέζικη τάξη μικρών μαθητών μέχρι που ανεβαίνουν στο πούλμαν για να πάνε εκδρομή... Από εκεί και πέρα όλα ανατρέπονται και καταλήγουν σε ένα εφιάλτη με σκοπό την επιβίωση...

Ταινία με αρκετό αίμα, γρήγορους ρυθμούς και σενάριο που σιγά σιγά στην πορεία της ταινίας ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτονται πολλά...

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να σκεφτεί Hollywoodιανό μυαλό τέτοιο σενάριο... :lol:

Τα δέοντα! :)

Ποτε βγαινει η συγκεκριμενη?Μια που ονομαζεται returner την εχετε ακουσει?

Θα σταθω μονο σε αυτο που ειπες-Και φυσικά δεν θα μπορούσε να σκεφτεί Hollywoodιανό μυαλό τέτοιο σενάριο... :lol: -και σχολιαζω λεγοντας-Επειδη ειμαι fan των ANIME(οχι τοσο των ιαπωνικων ταινιων) η φαντασια που εχουν οι ιαπωνες και η αστειρευτη εμπνευση σεναριων δεν μπορει να συγκριθει με τις ταπεινες ταινιουλες του hollyhood.Ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι δεν φτανουν οι σεναριογραφοι του hollywood τους ιαπωνες.Για τους γνωστες του ειδους τον τελευταιο καιρο βλεπω το NARUTO το Full Metal Alchemist και το Wolf s rain.Aναζητηστε τα οσοι μπορειτε στο internet και δεν θα χασετε.Η μαγεια και η προτωτυπια τους θα σας συναρπασει.ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sakiss ( 6 Αύγ. 2004 , 23:56)

Ποτε βγαινει η συγκεκριμενη? Μια που ονομαζεται returner την εχετε ακουσει?

Θα σταθω μονο σε αυτο που ειπες-Και φυσικά δεν θα μπορούσε να σκεφτεί Hollywoodιανό μυαλό τέτοιο σενάριο... :lol: -και σχολιαζω λεγοντας-Επειδη ειμαι fan των ANIME(οχι τοσο των ιαπωνικων ταινιων) η φαντασια που εχουν οι ιαπωνες και η αστειρευτη εμπνευση σεναριων δεν μπορει να συγκριθει με τις ταπεινες ταινιουλες του hollyhood.Ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι δεν φτανουν οι σεναριογραφοι του hollywood τους ιαπωνες.Για τους γνωστες του ειδους τον τελευταιο καιρο βλεπω το NARUTO το Full Metal Alchemist και το Wolf s rain.Aναζητηστε τα οσοι μπορειτε στο internet και δεν θα χασετε.Η μαγεια και η πρωτοτυπια τους θα σας συναρπασει.ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ;)

Η συγκεκριμένη έχει ήδη βγεί... :) Μπορείς να πας σε ένα video-club και να πάρεις την ταινία σε VHS ;)

Οι Ιάπωνες έχουν μια να το πω "ανωμαλιάρικη" κουλτούρα που αυτό βγαίνει και στις ταινίες τους. Δεν το λεω με τη κακιά έννοια και ίσως και να μην ήταν και η καταλληλότερη λέξη που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αλλά αυτή μου βγήκε :) Μάλλον το extreme ίσως να ταίριαζε καλύτερα! ;)

Ο Κιτάνο έχει βγάλει άλλες 2 πολύ καλές εξίσου ταινίες αλλά δεν θυμάμαι πως λέγονται ρε γμτ και θέλω πολύ να τις δω! Είμαι σίγουρος 100% πως θα σου αρέσει αρκετά! Εγώ πάντως θέλω να την ξαναδώ! :D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος charlie_GR ( 6 Αύγ. 2004 , 22:51)

Fysika na eblepes to girl next door.eleos.H tainia einai apaixth kai fysika asygrith me to creepers 2 to opoio epanelhmena eipame oti einai "patata" ;)

ennoeitai to girl next door einai korifea tainia!

Τι έχει βγεί το RETURNER σε βιντεοκασσέτα μόνο; Γι'αυτό δεν το έχει πάρει το μάτι μου πουθενά. Και γω το περίμενα σινεμά. :wacko: Το έχετε δει; Εντυπώσεις με αρκετές λεπτομέριες παρακαλώ. :rolleyes: Είχα διαβάσει οτι είναι κάτι στο στύλ του μάτριξ, με εντυπωσιακές χωρογραφίες πολεμικών τεχνών. Ισχύει κατι τέτοιο; Κάποιος θα το έχει δει αν έχει όντως κυκλοφορήσει, δεν μπορεί... :D

Το BATTLE ROYAL το έχω δει και το μόνο που έχω να πω είναι οτι έπαθα σόκ. Συμφωνώ απολύτως με την παραπάνω διαπίστωση περι αστείρευτης και τρελής έμπνευσης των ιαπώνων. Πήρα ένα φίλμ που με τραβούσε μόνο η υπόθεση και περίμενα να δω κάτι μετριότατο και αδιάφορο. Και όμως το BATTLE RΟYAL, όχι μόνο σου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο απο το πρώτο λεπτό, αλλά σφύζει απο έμπνευση. Τρομερά δεμένη και ποιοτική ταινία. Δεν το περίμενα με τίποτα. Αποκάλυψη. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Eιδα το batlle royal-αλλη φαση οι ιαπωνες...τρελη τρελη τρελη ταινια σε συλληψη..το returner δεν το εχει το videoclub,mallon den exei bgei akoma

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow ( 7 Αύγ. 2004 , 06:15)

Τι έχει βγεί το RETURNER σε βιντεοκασσέτα μόνο; Γι'αυτό δεν το έχει πάρει το μάτι μου πουθενά. Και γω το περίμενα σινεμά. :wacko: Το έχετε δει; Εντυπώσεις με αρκετές λεπτομέριες παρακαλώ. :rolleyes: Είχα διαβάσει οτι είναι κάτι στο στύλ του μάτριξ, με εντυπωσιακές χωρογραφίες πολεμικών τεχνών. Ισχύει κατι τέτοιο; Κάποιος θα το έχει δει αν έχει όντως κυκλοφορήσει, δεν μπορεί... :D

Το BATTLE ROYAL το έχω δει και το μόνο που έχω να πω είναι οτι έπαθα σόκ. Συμφωνώ απολύτως με την παραπάνω διαπίστωση περι αστείρευτης και τρελής έμπνευσης των ιαπώνων. Πήρα ένα φίλμ που με τραβούσε μόνο η υπόθεση και περίμενα να δω κάτι μετριότατο και αδιάφορο. Και όμως το BATTLE RΟYAL, όχι μόνο σου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο απο το πρώτο λεπτό, αλλά σφύζει απο έμπνευση. Τρομερά δεμένη και ποιοτική ταινία. Δεν το περίμενα με τίποτα. Αποκάλυψη. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

paizei kanas gnostos ithopoios?i tainia einai sta iiaponezika i sta agglika?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M ( 6 Αύγ. 2004 , 20:51)

BATTLE ROYALE

του Τακέσι Κιτάνο...

Ιαπωνέζικο

Αρκετό αίμα;; Πολλοί θάνατοι για μια ταινία νομίζω.. Με είχε πιάσει ψυχοπλάκωμα! Ειδοποιούν ότι η ταινία είναι πολύ σκληρή και είχε γίνει ο σχετικός χαμός όταν πρωτοπροβλήθηκε νομίζω.

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Aν το BATTLE ROYALE ειναι ψυχοπλακωτικο τοτε τα ιαπωνικα anime ειναι σκετη καταθλιψη και με πολυ πολυ περισσοτερο αιμα.Ετσι ειναι το στιλακι των ιαπωνων γι αυτο τους γουσταρω.Φιλοσοφια και αιμα μαζι και φυσικα δεν εχουν το happy end των αμερικανων...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nelly ( 8 Αύγ. 2004 , 05:44)

Αρκετό αίμα;; Πολλοί θάνατοι για μια ταινία νομίζω.. Με είχε πιάσει ψυχοπλάκωμα! Ειδοποιούν ότι η ταινία είναι πολύ σκληρή και είχε γίνει ο σχετικός χαμός όταν πρωτοπροβλήθηκε νομίζω.

Νέλλυ είπα αρκετό αίμα για να προειδοποιήσω κάπως πως έχει η κατάσταση :rolleyes: Εξάλλου τάξη ήταν με 41 μαθητές! :rolleyes:

Εγώ την ταινία δεν θα την έλεγα ψυχοπλακωτική,μπορεί να είχε αρκετές σοκαριστικές σκηνές(ακόμα κι εγώ που το είδα 1η φορά είχα μείνει μ@λ*κ*ς. Κάγκελο) αλλά η ταινία δεν μου προκάλεσε τέτοιο συναίσθημα.

Πόσο μάλλον χθες που την ξαναείδα για 2η φορά! Ένιωσα ξανά την ένταση και αγωνία για την επόμενη κίνηση... :) Δεν έχει βέβαια την ατμόσφαιρα που είχε το Τhe Ring!!! Αλλά μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας ;)

paizei kanas gnostos ithopoios?i tainia einai sta iiaponezika i sta agglika?
Δυστυχώς δεν έχω δει το τρέιλερ για να δω φάτσες μιας και τα ονόματα των γιαπωνέζων είναι περίεργα και μοιάζουν λίγο πολύ μεταξύ τους. Κατα 90% θα είναι στα γιαπωνέζικα. Έχει ανακοινωθεί πολύ καιρό αλλά δεν έχει ακουστεί τίποτα για ημερομηνία κυκλοφορίας της. Την περιμένω με αγωνία. Όποιος έχει κάποια πληροφορία, ας μας ενημερώσει σχετικά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sakiss ( 8 Αύγ. 2004 , 10:54)

Aν το BATTLE ROYALE ειναι ψυχοπλακωτικο τοτε τα ιαπωνικα anime ειναι σκετη καταθλιψη και με πολυ πολυ περισσοτερο αιμα.Ετσι ειναι το στιλακι των ιαπωνων γι αυτο τους γουσταρω.Φιλοσοφια και αιμα μαζι και φυσικα δεν εχουν το happy end των αμερικανων...

Apo tin alli egw gia auto den tous goustarw.

Mou aresei poly to happy end :)

To ψυχοπλακωτικό για μένα ήταν το γεγονός ότι η ταινία είχε να κάνει με μικρά παιδιά και έπρεπε να πεθάνουν με τέτοιο τρόπο :worry: Κατά τα άλλα για το είδος της είναι πολύ καλή,δε διαφωνώ!

Κάποια άλλη ταινία που μου τη θυμίζει , είναι το Elephant του Gus Van Sant - καμία σχέση με ιαπωνικό κινηματογράφο αλλά με αντικείμενο την παιδική εγκληματικότητα.

Μα που ξέρεις, μπορεί,

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nelly ( 9 Αύγ. 2004 , 00:31)

To ψυχοπλακωτικό για μένα ήταν το γεγονός ότι η ταινία είχε να κάνει με μικρά παιδιά και έπρεπε να πεθάνουν με τέτοιο τρόπο :worry: Κατά τα άλλα για το είδος της είναι πολύ καλή,δε διαφωνώ!

Κάποια άλλη ταινία που μου τη θυμίζει , είναι το Elephant του Gus Van Sant - καμία σχέση με ιαπωνικό κινηματογράφο αλλά με αντικείμενο την παιδική εγκληματικότητα.

Λες γι αυτό το έργο με τους 2 πιτσιρικάδες που ντυθήκαν στο χακί και πυροβολάγανε όλο το κόσμο στο σχολείο; :rolleyes:

Γιατί έχω δει μια παρόμοια ταινία(αν όχι την ίδια)...

Είδα και το Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες με τον Τσάκυ Τσάν. Πολύ καλό. Χωρίς να είναι καμιά φοβερή ταινιάρα, τα 100λεπτά περνάνε πάρα πολύ ευχάριστα. Σε ανυποψίαστες φάσεις κατα την διάρκεια της ταινίας, παρουσιάζονται γνωστοί ηθοποιοί σε μικρούς ρόλους, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Έξυπνο σενάριο και αρκετές εντυπωσιακές σκηνές δράσης. Ο Τσάκυ κάνει παλι τα τρελά του. Ειδικά στη μεγάλη μάχη που γίνεται στο χωριό του, δίνει ρεσιτάλ. Μου θύμισε τις καλές εποχές με τις παλιότερες ταινίες του, καράτε. Επίσης πολύ καλή η διασκευή και μεταφορά της γνωστής σε όλους μας ιστορίας στην μεγάλη οθόνη. Όταν με το καλό μας έρθει, δείτε την.

ΖΑΤΟΪΤΣΙ

Ο τυφλός Σαμουράϊ

του Τακέσι Κιτάνο

Ιαπωνέζικο

Φοβερή ταινία με αρκετές μάχες! Βέβαια πολύ πιθανό να σας κουράσει λίγο η αργή ροή του έργου... :rolleyes:

Εμένα πάντως μου άρεσε αρκετά! :)

edit: Από ότι βλέπω και στο νετ ήδη έχει βγεί και το Battle Royale II:Requiem

Προβλέπεται χαμός στο ίσιωμα!!!!! :up:

Και το Ζatoichi φυσικά απίστευτη ταινιάρα. Ο πρωταγωνιστής είναι και ο σκηνοθέτης της. Φοβερή φυσιογνωμία. Το έχω δει ήδη 2 φορές και σκέφτομαι να το αγοράσω αλλά μάλλον θα το γράψω. Με ξετρέλανε.

Υπάρχει και άλλη μια ταινια Ζατοίτσι, ο Τυφλός Σαμουράι, παλιότερη πααγωγή προφανώς, που την έχω δει προς ενοικίαση στα βιντεοκλάμπ, και απ'ότι λέει είναι δύο τανίες ήτρείς, δεν θυμάμαι, που δίνοναι μαζί. Δεν το εμπιστεύομαι να το πάρω όμως. Δεν μου φαίνεται σόι. Δύσκολα θα μου αρέσει μετά απο το προαναφαερθέν Ζatoichi με τις υπέροχες χωρογραφίες μαχών. Ειδικά η σκηνή που ανοίγει η ταινία μας προιδεάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow ( 9 Αύγ. 2004 , 12:32)

Είδα και το Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες με τον Τσάκυ Τσάν. Πολύ καλό. Χωρίς να είναι καμιά φοβερή ταινιάρα, τα 100λεπτά περνάνε πάρα πολύ ευχάριστα. Σε ανυποψίαστες φάσεις κατα την διάρκεια της ταινίας, παρουσιάζονται γνωστοί ηθοποιοί σε μικρούς ρόλους, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Έξυπνο σενάριο και αρκετές εντυπωσιακές σκηνές δράσης. Ο Τσάκυ κάνει παλι τα τρελά του. Ειδικά στη μεγάλη μάχη που γίνεται στο χωριό του, δίνει ρεσιτάλ. Μου θύμισε τις καλές εποχές με τις παλιότερες ταινίες του, καράτε. Επίσης πολύ καλή η διασκευή και μεταφορά της γνωστής σε όλους μας ιστορίας στην μεγάλη οθόνη. Όταν με το καλό μας έρθει, δείτε την.

eisai tixeros:)

Emeis perimenoume mexri na ta feroun edw cinema :(

An kai vevaia exw oti kainourgio kikloforei apo poli nwris..den mporw na ta dw giati den mou aresei na vlepw pleon tainies sto pc i stin tileorash tou spitiou...exw faei ena kolima me to cinema auti tin epoxh!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M ( 9 Αύγ. 2004 , 11:09)

Λες γι αυτό το έργο με τους 2 πιτσιρικάδες που ντυθήκαν στο χακί και πυροβολάγανε όλο το κόσμο στο σχολείο; :rolleyes:

Γιατί έχω δει μια παρόμοια ταινία(αν όχι την ίδια)...

Αυτό είναι.

56ο Φεστιβάλ Καννών (2003),Χρυσός Φοίνικας και Βραβείο Σκηνοθεσίας.

http://www.elephantmovie.com/ για όποιον ενδιαφέρεται :)

Μα που ξέρεις, μπορεί,