Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Perfect Strangers (2016) 8/10

http://www.imdb.com/title/tt4901306/?ref_=nv_sr_1

Ιταλικο με μια ενδιαφερουσα υποθεση που προσωπικα δεν ειχα ξαναδει.

Ξεκιναει λιγο αργα αλλα στο τελος κορυφωνεται τελεια

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

The Magnificent Seven[2016]

magnificent_seven_xlg.jpg

http://www.imdb.com/title/tt2404435/?ref_=nv_sr_1

Αρκετα κλισεδιαρικη με καλους ηθοποιους και τιμιο τελος. Μεχρι να ερθει το τελευταιο μισαωρο ομως η βαρεμαρα ειναι δεδομενη.

Ε δες και συ την παλια και πρωτοτυπη. Τι την ηθελες αυτη:p

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Perfect Strangers (2016) 8/10

http://www.imdb.com/title/tt4901306/?ref_=nv_sr_1

Ιταλικο με μια ενδιαφερουσα υποθεση που προσωπικα δεν ειχα ξαναδει.

Ξεκιναει λιγο αργα αλλα στο τελος κορυφωνεται τελεια

Διδακτική θα έλεγα....

Στάλθηκε από το F3211 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

DUNKIRK

Δυστυχώς απογοήτευση η ταινία.

Φάνηκε πολύ λίγη για αυτό που περίμενα από Nolan.

Ενώ ήταν σχετικά αληθοφανής, το σενάριο ήταν χωρίς συνοχή, σαν να βλέπεις αποσπάσματα άλλης ταινίας.

Δεν υπήρχε ξεκάθαρος στόχος και τελείωσε χωρίς να υπάρχει η κορύφωση της υπόθεσης.

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

DUNKIRK

Δυστυχώς απογοήτευση η ταινία.

Φάνηκε πολύ λίγη για αυτό που περίμενα από Nolan.

Ενώ ήταν σχετικά αληθοφανής, το σενάριο ήταν χωρίς συνοχή, σαν να βλέπεις αποσπάσματα άλλης ταινίας.

Δεν υπήρχε ξεκάθαρος στόχος και τελείωσε χωρίς να υπάρχει η κορύφωση της υπόθεσης.

Sent from my m1 note using Tapatalk

περιεργο...παντου βλεπω και ακουω διθυραμβικες κριτικες και υψηλες βαθμολογιες.

Πρεπει να το δω παντως για να εκφερω γνωμη.

Προχτές ξεκίνησα να δω τον κυκλο

Το άφησα στη μέση όμως. Σύντομα θα το συνεχίσω.

Φαίνεται ενδιαφέρουσα ταινια

Sent from my LeEco-LeTv Le Max 2 X829 6/128 using tapalk!

Alien: Covenant

http://i.picresize.com/images/2017/08/09/Mx4ag.jpg

Ας πουμε οτι βλεπετε. Δειχνει καποια πραγματα για το πως γινονται τα Alien και απο τι προερχονται το οποιο προσθετει στην μυθολογια που πανε να φτιαξουν μαζι με το Prometheus αλλα περα απο αυτο η ταινια ειναι απλα χαζη. Πολλα κλισε χαζοι χαρακτηρες με 0 IQ και κακο CGI σε ορισμενες περιπτωσεις. 3/10 για την ταινια και 7/10 για το μερος της μυθολογιας που κραταει 10-20 λεπτα.

Shot Caller

http://i.picresize.com/images/2017/08/09/mM7bW.jpg

Επιτελους και μια καλη ταινια. Αρκετα νοηματα σοβαρη χωρις χαζα κλισε. Αρκετα καλος και ο Jamie Lannister του game of thrones. 8/10

Παράξενο, για πότε μια καλοκαιρινή ταινία σαν το Shot Caller που δεν κυκλοφόρησε καλά καλά κι έχει δρόμο ακόμα μέχρι να προβληθεί σε Ολλανδία, Ιταλία και Ιαπωνία, βγάλανε κιόλας το Blu-ray; Πάντως διαβάζω ενδιαφέρουσες κριτικές, θα της ρίξω ένα βλέφαρο.

Αξίζει το SHOT CALLER.

To είδα πριν μέρες.

Κλασική ταινία φυλακής που δείχνει τι κάνει ο άνθρωπος για να επιβιώσει στην φυλακή εφόσον είναι αποφασισμένος και ανεξάρτητα από πού προέρχεται.

Amazon Fire stick 4k max

Αξίζει το SHOT CALLER.

To είδα πριν μέρες.

Κλασική ταινία φυλακής που δείχνει τι κάνει ο άνθρωπος για να επιβιώσει στην φυλακή εφόσον είναι αποφασισμένος και ανεξάρτητα από πού προέρχεται.

Πολυ καλη ταινεια.

• 2 weeks later...

Επειδη το ανεφεραν πολλα παιδια, ειδα χθες το Shot Caller.

Μου αρεσε. Ερμηνειες αληθινου κοσμου. Ουτε παιγμενες υπερβολικα, και κυριως αυτο ισχυει για ολους τους ρολους, ακομα και τους τριτευοντες. Δεν εχουμε δηλαδη μονο τον κεντρικο ηρωα που παιζει παπαδες και οι υπολοιποι απλως υπαρχουν και περιφερονται. Ολοι παιζουν οσο και οπως πρεπει. Χαρακτηρες επισης με συμπεριφορα αληθινου κοσμου. Η συμπεριφορα τους ειναι γραμμικη και συμβαδιζει με το χαρακτηρα τους, δεν υπαρχουν δηλαδη αντιφασεις ή υπερβολες.

Υπαρχει βεβαια ενα αλλά, που για μενα ειναι τεραστιο ομως, και το οποιο αναρωτιεται φωναχτα ο συμπρωταγωνιστης. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εξηγειται ουτε στο ελαχιστο η αλλαγη συμπεριφορας του πρωταγωνιστη.

Πως δηλαδη ο χαρτογιακας οικογενειαρχης χρηματιστης σφαζει στο γονατο τη μιση φυλακη χωρις καν να τρεμοπαιξει το ματι/χερι του? Η (φαινομενικη) αρνηση της οικογενειας του εξηγειται (αν και δυσκολα). Αλλα χωρις να μας δινει καποιο αλλο στοιχειο του χαρακτηρα του, να μας τον δειχνει ξαφνικα σαν χασαπη πριν το Πασχα, δεν κολλαει. Το να πατησεις μια σκανδαλη ειναι ευκολο (λεμε τωρα...). Αλλα να αφαιρεσεις ζωη (ακομα και μιας κοτας) με μαχαιρι ειναι αλλο πραγμα.

Αποτελεσμα να εχουμε μια ταινια σαν ενα κορυφαιο αυτοκινητοδρομο αλλα με μια τεραστια ανοιχτη λακουβα στη μεση.

Edited by fioravanti90

το ειδα κι εγω και θα συμφωνησω με τα παραπανω ωραια ταινια, καλογραμμενη, αλλα το πως ξεκινησε αυτο ηταν τερμα υπερβολη

Συμφωνω απολυτα με το φιλο fioravanti. Δε θα μπω σε παραπανω λεπτομερεις γτ δε θελω να σποιλαρω αλλα επασχε πολυ σε αυτο το σημειο ( μεταμόρφωση συμπεριφορας)

Στάλθηκε από το SM-G935F μου

Επειδη το ανεφεραν πολλα παιδια, ειδα χθες το Shot Caller.

Μου αρεσε. Ερμηνειες αληθινου κοσμου. Ουτε παιγμενες υπερβολικα, και κυριως αυτο ισχυει για ολους τους ρολους, ακομα και τους τριτευοντες. Δεν εχουμε δηλαδη μονο τον κεντρικο ηρωα που παιζει παπαδες και οι υπολοιποι απλως υπαρχουν και περιφερονται. Ολοι παιζουν οσο και οπως πρεπει. Χαρακτηρες επισης με συμπεριφορα αληθινου κοσμου. Η συμπεριφορα τους ειναι γραμμικη και συμβαδιζει με το χαρακτηρα τους, δεν υπαρχουν δηλαδη αντιφασεις ή υπερβολες.

Υπαρχει βεβαια ενα αλλά, που για μενα ειναι τεραστιο ομως, και το οποιο αναρωτιεται φωναχτα ο συμπρωταγωνιστης. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εξηγειται ουτε στο ελαχιστο η αλλαγη συμπεριφορας του πρωταγωνιστη.

Πως δηλαδη ο χαρτογιακας οικογενειαρχης χρηματιστης σφαζει στο γονατο τη μιση φυλακη χωρις καν να τρεμοπαιξει το ματι/χερι του? Η (φαινομενικη) αρνηση της οικογενειας του εξηγειται (αν και δυσκολα). Αλλα χωρις να μας δινει καποιο αλλο στοιχειο του χαρακτηρα του, να μας τον δειχνει ξαφνικα σαν χασαπη πριν το Πασχα, δεν κολλαει. Το να πατησεις μια σκανδαλη ειναι ευκολο (λεμε τωρα...). Αλλα να αφαιρεσεις ζωη (ακομα και μιας κοτας) με μαχαιρι ειναι αλλο πραγμα.

Αποτελεσμα να εχουμε μια ταινια σαν ενα κορυφαιο αυτοκινητοδρομο αλλα με μια τεραστια ανοιχτη λακουβα στη μεση.

Αυτο το θεμα που ανοιγεις τωρα ειναι μια μεγαλη συζητηση και σιγουρα δεν θα την λυσουμε εδω μεσα. Αλλα το οτι ενας χαρτογιακας με την εμφανιση του φλωρακου, που καταφερνει να κανει ολα αυτα μεσα στις φυλακες, δεν σημαινει απολυτως τιποτα. Εκει εξω υπαρχουν φαινομενικα πραοι και πολυ ηρεμοι ανθρωποι οι οποιοι παραλληλα μπορειο να ειναι και πολυ επικινδυνοι. Σε μια αλλη κατηγορια υπαρχουν ανθρωποι που εχουν την βια μεσα τους και δεν το εχουν ανακαλυψει ακομα. Οταν ομως βγαινει αυτο προς τα εξω, γινονται πραγματικα βιαιοι.

Τωρα οταν ενας απο τους παραπανω ανθρωπους κλειστει σε μια φυλακη, στην πτερυγα των βαρυποινιτων και ταυτοχρονα σκεφτεται πως θα προστατευσει την οικογενεια του που κινδυνευει, συν οτι πρεπει να επιβιωσει και ο ιδιος για να το καταφερει αυτο, αναγκαστικα ολα αυτα, τον οδηγουν σε αυτη την αλλαγη συμπεριφορας. Μια αλλαγη συμπεριφορας που σε καποια σημεια σου δειχνει οτι την χειριζεται με βαρδια καρδια. Οπως για παραδειγμα στο παρτι που πηγαινει στην αρχη της ταινιας και κλεινεται στην τουαλετα κοιτωντας τον εαυτο του.

Γενικα παντως ενας φαινομενικα ηρεμος και οχι τοσο αγριος ανθρωπος στην οψη, δεν σημαινει οτι δεν ειναι και επικινδυνος.

Κατι παρομοιο εδειχνε και μια αλλη ταινια στο τελος της. Μιλαω για την ταινια με τον Viggo Mortensen "A History of Violence".

Παρατηρεισε λιγο τον γιο της οικογενειας και θα καταλαβεις.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Είδα το ghost in the shell με τη Scarlett Johansson. Προσωπικά εμένα μου άρεσε, πολύ καλή και προσεγμένη sci-fi ταινία που βασίζεται στο γνωστό animation του 1995. Το σενάριο δεν είχε κάτι ξεχωριστό, αλλά δεν βαριέσαι σε κανένα σημείο και σε ιντριγκαρει με το πως μπορεί να εξελιχθεί η κοινωνία. Νομίζω ότι σε όποιον αρέσουν οι sci-fi ταινίες επιβάλλεται να τη δει.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Αυτο το θεμα που ανοιγεις τωρα ειναι μια μεγαλη συζητηση και σιγουρα δεν θα την λυσουμε εδω μεσα.

Αν μπορεις κανε edit το ποστ και βαλε "κουρτινα"για να μη spoilαρεις μια κατα τη γνωμη μου πολυ καλη ταινια.

Προφανως και υπαρχουν απειρα παραδειγματα αλλαγης συμπεριφορας και χαρακτηρα, ειτε ακαριαια και αποτομη, ειτε σταδιακη και προοδευτικη. Αλλα δουλεια του σκηνοθετη ειναι ακριβως αυτη, να σου παρουσιασει με καποιο τροπο μια ιστορια ωστε να την καταλαβεις, ειτε αμεσα ειτε με (λιγοτερα ή περισσοτερα) υπονοουμενα.

Σε μια ταινια λοιπον που οι καταστασεις ειναι γραμμικες (το Β γινεται ως συνεπεια του Α) και κυριως ρεαλιστικες, το να μας παρουσιαζει τον βασικο ηρωα με 2 ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικες συμπεριφορες χωρις να δινει εστω κατι, ο,τιδηποτε, για να το υποστηριξει, μου χαλαει την ομαλη ροη που εχει η ταινια. Ειναι σαν να εχουν ξεχασει να βαλουν ενα 10λεπτο ή να χαθηκε στο μονταζ. Τοσο μεγαλο μου φαινεται το κενο. Αλλα ειναι τοσο καλη η υπολοιπη ταινια (για μενα) που και παλι μου αρεσει.

Η σκηνη με τον γιο στο τελος ειναι ακριβως αυτο που γραφω. Με ενα βλεμμα ο σκηνοθετης λεει οτι αλλοι θα χρειαζονταν 5 λεπτα. Δεν γινεται λοιπον να αφηνει ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΟ το βασικο στοιχειο πλοκης της ταινιας του.

Edited by fioravanti90

Δες το. Αν το εξηγήσω φοβάμαι ότι θα χαλάσω τη μαγεία της ταινίας, από την άποψη ότι δε θα το εξηγήσω σωστά/ωραία

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Δες το. Αν το εξηγήσω φοβάμαι ότι θα χαλάσω τη μαγεία της ταινίας, από την άποψη ότι δε θα το εξηγήσω σωστά/ωραία
Μα το είδα. Μου άρεσε πολύ. Εξαιρετική ηθοποιία, σκηνοθεσία και ένταση.

Αλλά πολλά αναπάντητα ερωτήματα...

Στάλθηκε από το Mi MIX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αααα οκ

Υπάρχουν μερικές εξηγήσεις online, σε youtube comments + Reddit (κυρίως)

Θεωρώ σημαντικό να διαβάσεις λίγο σε αυτά τα σχόλια και για την κορεατική κουλτούρα στο θέμα του καλού/κακού

Η δική μου εξήγηση:

Ο Ιάπωνας ήταν ένας απλός μοναχός. Το κακό πνεύμα που φαίνεται με την μορφή του κορακιου (κορεατική και όχι μόνο μεταφορά, Jengu) τον καταλαμβάνει και υπό την δράση του βίασε την πρώτη γυναίκα

Γίνονται τα υπόλοιπα γεγονότα, φτάνουμε στον εξορκισμό

Ο Ιάπωνας κάνει τελετουργικό για να φέρει στη ζωή ένα ζόμπι, παράλληλα

Επειδή η κόρη ήταν υπό την επήρεια του δαίμονα επίσης, υποφέρει και ζητάει να σταματήσει το τελετουργικό. Σταματάει τον εξορκισμό και λόγω αυτού βρίσκει ευκαιρία ο δαίμονας και μπαίνει στο σώμα του, φεύγοντας από τον Ιάπωνα

Το πρωί Ο Ιάπωνας, καλός πλέον, ξυπνάει στη θέα του καλού πνεύματος. Αυτή δε τον πειράζει γιατί βλέπει ότι είναι και πάλι καλός. Αυτός έντρομος τρέχει να δει αν τελικά κατάφερε να ξυπνήσει το ζόμπι

Στη σκηνή με το φορτηγό στη βροχή, ο πατέρας κάνει φόνο. Άρα το καλό πνεύμα δε μπορεί να προστατέψει το ίδιο αποτελεσματικά την οικογένεια, αφού αυτή έχει αμαρτησει.

Σε γενικές γραμμές αυτά, αν έχεις άλλη απορία μου λες

Υπάρχει επίσης η εξήγηση ότι ο Σαμανος ήταν πάντα κακός εξαρχής, Ο Ιάπωνας (μάλλον) καλός, το κοράκι που εσπασε στην αρχή από το βάζο ήταν προστασία του καλού πνεύματος κτλ. Θα το δεις στα σχόλια νομίζω

Edited by pgetsopoulos

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Πω ρε συ, έχει πραγματικά πάρα πολλές εξηγήσεις τις οποίες θα μπορούσαμε να συζητήσουμε όπως και τους ενδοιασμούς μου σε κάποια από αυτά που έγραψες αλλά θα κουράσουμε το νήμα...

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου πάντως.

Στάλθηκε από το Mi MIX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δείτε οπωσδήποτε την ταινία για τον KIM DOTCOM!!

Αφορά πιστεύω όλους μας που ασχολούμαστε με ιντερνετ, downloading και αναφέρονται sites, όπως Napster, megaupload.

Τι λεφτά και τι ζωή είχε κάνει ο τύπος και τι ιδέες είχε και πώς τον κυνηγούσε η αμερικανική κυβέρνηση και μυστικές υπηρεσίες.

Unleashed by ONEPLUS 3T rooted

Amazon Fire stick 4k max

I, Daniel Blake

http://i.picresize.com/images/2017/08/29/qwhVg.jpg

http://www.imdb.com/title/tt5168192/?ref_=fn_al_tt_1

Εξαιρετικη αληθινη συγκινητικη. Μεσα στις 5 καλυτερες ταινιες του 2017. Δειτε την ολοι. 9/10

Guardians of the Galaxy Vol. 2

http://i.picresize.com/images/2017/08/29/PwenH.jpg

http://www.imdb.com/title/tt3896198/?ref_=fn_al_tt_1

Σαν την πρωτη δεν ειναι αλλα σιγουρα αξιζει μια θεαση. Βγαζει γελιο σε μερικες σκηνες εχει απιστευτα εφε και το τελος κατι παραπανω απο ικανοποιητικο. Εχει ακομα 3 σκηνες μολις τελειωνει η ταινια. Ο groot αξιαγαπητος. 7/10

Πάρα πολύ μου άρεσε και εμένα το I Daniel Blake.

Πάρα πολύ!!!!

Sent from my Amstrad CPC 6128

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

Eιδα το Drive με τον Ryan Gosling. Eιχα χρονια να δω τοσο κακη ταινια (ακομα κι ο μεγαλος Cranston ασχημα παιζει) αλλα το soundtrack ειναι εξαιρετικο. Το ακουσα ολοκληρο 3 φορες ως τωρα. Ψαξτε το σαουντρακ λοιπον και οχι την ταινια!!