YpNoS Δημ. April 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2008 The Bank Job (2008) Βασισμενη στην αληθινη ιστορια της ληστειας τραπεζας στην Baker Street το 1971, η οποια αποκρυφθηκε για σχεδον 30 χρονια επειτα απο εντολη της κυβερνησης. Η ταινια πραγματευεται την αληθινη υποθεση και μας δειχνει πως μια απο τις μεγαλυτερες ληστειες στην ιστορια της Μ. Βρετανιας οχι μονο δεν κατελειξε σε καποια συλληψη αλλα ουτε και τα λεφτα ανευρεθησαν ποτε.. Μεγαλο χασμουρητο. Η προσπαθεια του Roger Donaldson (σκηνοθετη) να αναδειξει αυτην την σημαντικη ιστορια μεσω της μεγαλης οθονης, καταληγει σε μια ανιαρη αντιγραφη του Ocean (11, 12, 13..) με κλισε ατακες, αργους ρυθμους και προβλεπομενες σκηνες. Η σκηνοθεσια ειναι αρχικως ενδιαφερουσα, καθως ειναι πιστη (οπως και η φωτογραφια) στην εποχη που λαμβανει χωρα η πλοκη, δεκαετια 70s, αλλα με εναν μαγικο τροπο αρχιζει και κατρακυλα χωρις σταματημο. Η αληθεια ειναι πως με κουρασε αρκετα. Η φωτογραφια ακολουθει την σκηνοθεσια ενω τα εφε ειναι μετριου επιπεδου. Οι διαλογοι ειναι χαζοι και περιττοι σε καποιες σκηνες, σοβαροι και εκτος τοπου σε καποιες αλλες (εξαιρεση οι σκηνες οπου πρωταγωνιστει ο πολυ καλος Peter Bowles). Ερμηνευτικα δεν ξεχωρισε καποιος. Ο Jason Statham στον ρολο του εγκεφαλου της ληστειας ειναι μακρια απο τις δυναμικες του παρουσιες. Εχει ομως καταπληκτικη προφορα η οποια ταιριαζει στο κλιμα της ταινιας αλλα και στην περιττη σοβαροτητα του χαρακτηρα του (αν και ορισμενες στιγμες ξεχνιεται..). Ειναι τοσο περιττη οσο ειναι και η οικογενεια του χαρακτηρα του (καθως δεν δινεται καθολου βαρος ουτε στο παιδι ουτε και στην γυναικα του..). Η πανεμορφη πρων Ελληνιδα ("Τροια") Saffron Burrows, χρησιμοποιει τα προσοντα της για να πεισει. Και το καταφερνει σαν την πονηρη γυναικα που εμπλεκει ανυποψιαστους (οχι και τοσο) ανδρες γυρω απο ενα παιχνιδι οπου ο κυνηγημενος καταληγει κυνηγος. Αυτος που μου αρεσε ηταν ο γραφικοτατος Peter Bowles στον ρολο του μαφιοζου (πληρωμη αστυνομικων, μπουρδελα κτλ κτλ κτλ). Η φυσιογνωμια του αλλα και η εκφραστικοτητα του ξεχωρισαν αρκετα, με αποκορυφωμα ισως τις τηλεφωνικες του συνομιλιες. Ξεχωριστη και η τελευταια του σκηνη οπου ο "ξεπεσμος" ειναι ερμηνευτικα δυνατος. Γενικα η ταινια αποτυγχανει να μας βαλει πληρως στο κλιμα της ληστειας καθως επιμενει, δυστυχως, να αντιγραφει (και οχι να μιμειται) την τριλογια του Ocean. Ο Statham, αν και θα μου αρεσε να τον δω σε σοβαρους και ερμηνευτικα απαιτητικους ρολους, δεν θα πεισει σαν νεος George Clooney - δεν εχει και την αντιστοιχη ομαδα αλλωστε. Ξεχωριζουν τα εκπληκτικα και πανεμορφα κλασσικα αυτοκινητα της ταινιας. Δυστυχως ομως δεν θα δουμε κανενα τους σε καποια "ενδιαφερουσα" σκηνη. Κλεβουν ομως την παρασταση.. Στα κρυμμενα της ταινιας, η συμμετοχη του Mick Jagger (The Rolling Stones) και του Pete Townsend (The Who) σε μικρους ρολους οπου χρειαζεται η παρατηρητικοτητα σας για να τους εντοπισετε. Θα κουρασει και σιγουρα δεν θα αξιζει τα 8 ευρω του σινεμα. Για προβολη κατ' οικον, με παρεα (για να μην βαρεθειτε ευκολα) και το βιβλιο Cambridge στο πλευρο σας για εκμαθηση προφορας. Μακρια απο το 7,8/10 του IMDb, προσωπικα δεν θα τολμουσα παραπανω απο 5,5/10. edit: Η παρουσιαση στην αρχικη της δομη με οπτικο υλικο, στους Scary Greeks. Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. April 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2008 Basic Instict Απόψε 24:00 Mega!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. April 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2008 @YpNoS: Μήπως έχεις τη κριτική της "Τελευταίας Εξόδου, Ρίτα Χέιγουορθ" ?? Είμαι περίεργος να διαβάσω γιατί τη θεωρείς αριστούργημα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2008 @YpNoS: Μήπως έχεις τη κριτική της "Τελευταίας Εξόδου, Ρίτα Χέιγουορθ" ?? Είμαι περίεργος να διαβάσω γιατί τη θεωρείς αριστούργημα... Στα υπ'οψην ;) еdit: Εννοω (βιαστηκα να απαντησω) οτι θα κανω καποια παρουσιαση αυτες τις ημερες. Το αξιζει αλλωστε η ταινια. Τοσο απο πλευρα σκηνοθεσιας οσο και διαλλογων μα κυριως ερμηνειων του καταπληκτικου "πανεξυπνου" Tim Robbins αλλα και του "γερασμενου" Morgan Freeman. Το θεωρω και ενα απο τα πιο "ωριμα" βιβλια του King. Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
B_K_054 Δημ. April 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2008 Μόλις πριν λίγο είδα την ταινία "shawshank redemption" του 1994, και πλέον ομολογώ πως είναι η καλύτερη που έχω δει.(η αμέσως επόμενη μέχρι σήμερα ήταν το Πράσινο Μίλι).Νομίζω τις έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος και βασίζονται σε βιβλία του ίδιου συγγραφέα. Κάποιος sinefil να μου πει αν υπάρχουν και άλλεσ ταινίες,αριστουργήματα του σκηνοθέτη αυτού?? Ευχαριστώ. Παράθεση If we don't need Walls and Fences, why do we need Windows and Gates? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2008 Μόλις πριν λίγο είδα την ταινία "shawshank redemption" του 1994, και πλέον ομολογώ πως είναι η καλύτερη που έχω δει.(η αμέσως επόμενη μέχρι σήμερα ήταν το Πράσινο Μίλι).Νομίζω τις έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος και βασίζονται σε βιβλία του ίδιου συγγραφέα. Κάποιος sinefil να μου πει αν υπάρχουν και άλλεσ ταινίες,αριστουργήματα του σκηνοθέτη αυτού?? Ευχαριστώ. :lol::lol::lol:Τι συντονισμος.. απιστευτο. Για αυτο μιλαμε με τον φιλο Standard. Στα ελληνικα ο τιτλος ειναι "Τελευταία Εξόδος, Ρίτα Χέιγουορθ". Τεσπα, δες τι εγραψα πιο πανω για το Тhe Mist. Ειναι του ιδιου :) Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 17, 2008 The Hunting Party (2007) Ενας νεαρος δημοσιογραφος (υιος αντιπροεδρου μεγαλου καναλιου), ενας πετυχημενος καμεραμαν και ενας "πρωην επιτυχημενος" πολεμικος ανταποκριτης ενωνονται χωρις εγκριση σε μια πρωτακουστη "αποστολη" να βρουν τον μεγα εγκληματια πολεμου στην Βοσνια. Οταν, λανθασμενα, τους περασουν για πρακτορες της CIA, τοτε θα μπλεχτουν σε ενα εντονο κυνηγητο. Ο Richard Sheppard (σκηνοθετης & σεναριογραφος) εμπνευσμενος απο μια αληθινη ιστορια οπως αυτη δημοσιευτηκε στο περιοδικο Esquire, δημιουργει μια αρκετα δεμενη ταινια με αρκετες ομως ιστορικες ανακριβειες (πχ την περιοδο που πηγαινουν οι ηρωες στην Βοσνια -2000- δεν θα επρεπε να υπαρχουν κυανομπερεδες των Ηνωμενων Εθνων καθως τα Η.Ε. παρεδωσαν την ηγεσια στο ΝΑΤΟ απο το 1995). Εαν ξεπερασουμε το γεγονος οτι η ταινια αυτη κουβαλα την Αμερικανικη προπαγανδα εναντιον των Σερβων (περιοδος 1995-2000), αγνοησουμε καποια στοιχεια που θα μας εκνευρισουν και αφαιρεσουμε τον πολιτικο μανδυα απο πανω της, τοτε θα καταληξουμε στα παρακατω. Η σκηνοθεσια ειναι αρκετα προσεγμενη και δεν θα κουρασει καθολου. Καταφερνει με εναν σοβαρο τροπο να "αφηγηθει" στον θεατη την ιστορια χωρις ομως να μειωσει τις σκηνες με δραση, ή την αγωνια αγκαλιαζοντας το γενικοτερο δραμα του πολεμου αλλα και αυτο του κεντρικου ηρωα. Εξαιρετικες οι γωνιες ληψης αλλα και η "βρωμια" ως καταλοιπο του παρελθοντος. Ξεχωριζει η τελικη σκηνη με τον κυνηγο, και αλλοτε αρχοντα του τρομου των Βαλκανιων με το παρατσουκλι "Η Αλεπου" (καθως του αρεσε να κυνηγα αλεπουδες), να τρεχει για την ζωη του σαν μια αλεπου, μακρια απο τους κυνηγους του. Η φωτογραφια ειναι πολυ καλη και ιδανικη για τα πανεμορφα πρασινα τοπια αλλα και για τις σκοτεινες σκηνες. Το μακιγιαζ εχει ιδιαιτερη θεση ιδιαιτερως στην σκηνη οπου ο ηρωας βλεπει την νεκρη εγγυο γυναικα του. Οι διαλλογοι ειναι εκπληκτικοι με αρκετη δοση χιουμορ. Καταφερνουν να ειναι σοβαροι στις επιμαχες σκηνες ομως μεταξυ των ηρωων γινομαστε μαρτυρες μιας ευχαριστης παρεας με ελευθερες αλλα και καυστικες ατακες. Ξεχωριζουν αυτες του κυανομπερε "αξιωματικου" των Η.Ε. Ο Ριχαρδος Γκιρ (Richard Gere) στον ρολο του ξοφλημενου ανταποκριτη, ομολογω οτι με ξαφνιασε. Απο ζεν πρεμιερ, σοβαρευει και ανταποκρινεται σε εναν απαιτητικο ρολο. Ειναι ομορφες και ενδιαφερουσες οι εναλλαγες του χαρακτηρα του απο κορυφαιος δημοσιογραφος σε ξοφλημενο που βγαζει ρεπορταζ για τριτοκοσμικες χωρες (καπως πρεπει να βγαλει το ψωμακι του) και ξανα σε κορυφαιο δημοσιογραφο χωρις ποτε να χασει το παθος του και την διψα για την "ειδηση" παρασυροντας και τους υπολοιπους στον αγωνα του. Πειθει και στο δραματικο μερος του σεναριου σαν ανδρας που χανει την αγαπημενη κυοφορουσα γυναικα του. Δενει καταπληκτικα με τον αποκατω κυριο. Ο Terrence Howard (θα τον δουμε και στο Iron Man) στον ρολο του ριψοκινδυνου καμεραμαν και κολλητου του Γκιρ ο οποιος ξεφευγει απο το πεδιο μαχης και καταληγει στα σαλονια των μεγαλων καναλιων με επιτυχια, γυναικες και καλυτερο μισθο. Τα φερνει η μοιρα ομως και καταληγει ξανα πισω απο εκει που ξεκινησε. Η μεταβαση αυτη θα πεισει και θα φανει στην ερμηνεια του. Ερωτευμενος με λαγνη ομορφη γυναικα (που κανει διακοπες στην Ελλαδα παρακαλω!) θα θυσιασει την καλοπεραση για το μικροβιο που και αυτος εχει μεσα του. Αποτελει υπεροχο διδυμο με τον Γκιρ αλλα και με τον πιτσιρικα της παρεας. Ο τηλεοπτικος εφηβος Jesse Eisenberg στον ρολο του γιου του αντιπροεδρου του μεγαλου καναλιου οπου δουλευει ο καμεραμαν (οπως και ο ανταποκριτης). Αποφοιτος του Χαρβαρντ θα πεισει με τις καλοστημενες ατακες του αλλα και τα ζεστα αστεια του. Δενει καταπληκτικα με τους 2 ηρωες τοσο σε επιπεδο διαλογων αλλα και σε επιπεδο ερμηνειας. Πολυ καλογραμμενοι και οι 3 χαρακτηρες. Η συγκεκριμενη ταινια, οπως και αρκετες αλλες που εχουν ως επικεντρο τα Βαλκανια, εχει ξεσηκωσει τους αδελφους Σερβους και Βοσνιους. Στον αντιποδα οι Αμερικανοι θεατες που φυσικα δεν ειναι ικανοι να κατανοησουν το περιβαλλον στην Χερσονησο του Αιμου. Σας συμβουλευω, αν αποφασισετε να αφιερωσετε 101 λεπτα απο τον χρονο σας, να αποφορτιστειτε πληρως απο τις πολιτικες και εθνικες πεποιθησεις σας. Δειτε την ταινια με ανοικτα ματια, και οχι με ανοικτα μυαλα, και αφηστε την να σας παρασυρει στο ταξιδι των ηρωων. Θα χορτασετε πανεμορφα τοπια, θα προβληματιστειτε με την φρικη του πολεμου και θα θυμωσετε με τα παγκοσμια πολιτικα παιχνιδια της Ευρωπαικης Ενωσης, των Ηνωμενων Εθνων, του ΝΑΤΟ και της "καλης" Αμερικης (μεσω της CIA). Η ιστορια αφορα την προσωπικη αναζητηση 5 δημοσιογραφων (αληθινη ιστορια) για τον "εγκληματια πολεμου" Radovan Karadzic. Η ταινια ομως, πιστη στο Χολυγουντ, ειναι αρκετα πιο αναλαφρη απο την πραγματικοτητα οποτε δεν θα εχετε προβληματα δυσπεψιας. Σιγουρα ταινια για παρεα, αξιζοντας το 7/10 - επικινδυνα κοντα στο αιματηρο και γεματο κοντρες 7,1/10 του IMDb - μακρια απο παρομοιες μετριοτητες αλλα επισης μακρια και απο τα αριστουργηματα του παρελθοντος. Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
show Δημ. April 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2008 Είδα το Lars and the Real Girl και μου άρεσε πάαααρα πολύ! Σπάνια μία ταινία μπορεί να συνδυάσει τόσο όμορφα γέλιο και συγκίνηση. Τελικά ο Ryan Gosling είναι καταπληκτικος ηθοποιός. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2008 Vantage Point (2008) Ο προεδρος των ΗΠΑ (William Hurt) βρισκεται στην Ισπανια για την συνοδο κατα της τρομοκρατιας. Ο Thomas Barnes (Dennis Quaid) & o Kent Taylor (Matthew Fox) ειναι οι 2 καλυτεροι απο την προσωπικη φρουρα του προεδρου. Ολα πηγαινουν στραβα οταν ο προεδρος πυροβολειται και σκαει μια βομβα σκοτωνοντας αρκετους πολιτες. Την αποπειρα την αναλαμβανει ενας τρομοκρατικος πυρηνας και ολα αποκτουν μια περιεργη τροπη καθως αναμεσα στους τρομοκρατες, βρισκονται κοντινα ατομα του προεδρου. Αρκετοι οι μαρτυρες της δολοφονικης αποπειρας και η ταινια θα διηγηθει την ιδια ιστορια απο τις δικες τους διαφορετικες ματιες. Ειναι η πρωτη σκηνοθετικη αποπειρα μεγαλου μηκους του Pete Travis και αυτο δυστυχως φαινεται. Ενω η σκηνοθεσια εχει ορισμενα πολυ αξιολογα στοιχεια (γρηγορες σκηνες, ομορφες γωνιες ληψης, υπεροχα πλανα) αποτυγχανει πληρως να καλυψει τα κενα του σεναριου. Δυστυχως η ταινια ξεκινα υπεροχα και σου δινει την εντυπωση πως ειναι αρκετα αξιολογη, εξαιρουμενως της σκηνοθετικης προσεγγισης της αφηγησης των 8 διαφορετικων χαρακτηρων (αυτο το μπρος-πισω ηταν αποτυχημενα κουραστικο), ομως αντι να "απογειωθει" με ενα ομορφο και σοβαρο τελος - τα μηδενιζει ολα.Κυριως την νοημοσυνη μας. Θα συμφωνησω οχι με αυτους που ηθελαν να εχει μικροτερη διαρκεια η ταινια, αλλα με αυτους που θελουν ενα εντελως διαφορετικο τελος. Η φωτογραφια ειναι καλη, τα εφε επισης και οι διαλογοι ειναι λιτοι και γρηγοροι. Τιποτα ομως δυστυχως δεν ειναι τοσο καλο ωστε να καλυψει τα πολλα κενα που εχει η ταινια, τοσο σε επιπεδο σεναριου οσο και σε επιπεδο σκηνοθεσιας. Ερμηνευτικα ο Τζακ Μπαουερ, ο Σταλλονε και ο Μπαγκς Μπαννυ συνδυαζονται στο προσωπο του Dennis Quaid. Αυτος ο αθανατος, ζαλισμενος, αγρατζουνιστος και πιστος πρακτορας ασφαλειας δεν θυμιζει τιποτε απο τα παλια. Ειναι πολυ χειροτερος και αρκετα κουρασμενος. Δυστυχως η ερμηνεια του πεφτει θυμα του κακογραμμενου σεναριου και ο χαρακτηρας του εμφανιζεται απο την μια με προβληματα προσαρμογης (το μονο καλο ερμηνευτικα κομματι) και απο την αλλη σαν νεος Σβαρτζενεγκερ γινεται οδηγος ενος αυτοκινητου το οποιο συγκρουεται με ενα φορτηγο το οποιο το κολλαει στον τοιχο, αφου εχει ξανατρακαρει και εχει κανει 2-3 τετ-α-κε, και φυσικα βγαινει απο το αυτοκινητο (μεσω του παρμπριζ παρακαλω!) χωρις γρατζουνια και με την δυναμη να κυνηγησει τους κακους απο την αρχη.. Ο Μαθιου Φοξ (ο περιφημος Τζακ του Λοστ) θα πεισει μεν αλλα δεν θα σταματησει να σας θυμιζει την σειρα που πρωταγωνιστει δε.. Σε εναν μη απαιτητικο και αρκετα ευκολο ρολο χωρις κατι το ξεχωριστο. Η κουκλιτσα Ayelet Ζurer στον ρολο της τρομοκρατισσας που πουλαει το αμορε της προς χαρη των βαθυτερων "τρομοκρατικων" της πεποιθησεων, θα πεισει τοσο στο κομματι που ειναι γλυκια και αθωα οσο και στο κομματι οπου εμφανιζεται δυναμικη, σκληρη και απανθρωπη. Μου εκανε εντυπωση που δεχτηκε να παιξει σε αυτη την ταινια και ο υπερτατος Forest Whitaker. Απορω πραγματικα. Ειναι ισως ο καλυτερος και ο πιο καλογραμμενος χαρακτηρας της ταινιας, με ρολο κλειδι. Θα τον υποστηριξει και θα ξεφυγει απο τα ορια του, χαριζοντας μας μια εκπληκτικη ερμηνεια. Απολαυση πραγματικα. Σαν μέγαιρα της τηλεορασης συμμετεχει και η Sigourney Weaver. Η πρωην κυνηγος Αλιεν, σε ενα ρολο που μαλλον της ταιριαζει (αν και μου πηρε λιγο να την συνηθισω με το νεο της "γερασμενο" λουκ). Καλη χωρις να εντυπωσιαζει. Προσθετει κατι στο συνολο. Ξεχωρισε ο συμπαθητικος Said Taghmaoui στον ρολο του αρχιμαστορα τρομοκρατη. Τιμησε αρκετα το καλοδουλεμενο σεναριακα σχεδιο δολοφονιας-απαγωγης του προεδρου και εντυπωσιασε με τις εναλλαγες του χαρακτηρα του. Θα πεισει και θα δεσει με το συνολο αλλα και το σεναριο (τουλαχιστον στο καλο μερος του). Θα ηθελα περισσοτερη σοκολατενια Zoe Saldana! Μια ακομα ταινια που απο την μια σου προκαλει ευχαριστηση, απο την αλλη θες να κλεισεις την τηλεοραση σου. Ειναι πραγματικα μεγαλο κριμα γιατι λιγο πριν μπλεχτουν ολοι οι χαρακτηρες, προς το τελος, η ταινια ηταν πραγματικα ενδιαφερουσα παρ'ολο τα σκηνοθετικα κουραστικα μπρος πισω που μαλλον ειχαν στοχο να προσφερουν κατι καινουριο αλλα στην ουσια απετυχαν πληρως. Το τελος λοιπον της ταινιας, αλλα και καποια στοιχεια στην διαρκεια της, θα προκαλεσουν την νοημοσυνη σας. Οι τρομοκρατες που εχουν ηδη σκοτωσει δεκαδες αθωους, γυναικες και παιδια, θα συγκινηθουν απο ενα μικρο κοριτσακι και θα αυτοθυσιαστουν για να το σωσουν (???) ενω ο ηρωικος μεσηλικας, κακο αντιγραφο του Κλιντον, Προεδρος των ΗΠΑ θα ξεβιδωσει κομματι απο ενα κρεβατι ασθενοφορου και θα ακινητοποιησει τον τρομοκρατη συνοδηγο εχοντας ομως ηδη στο αιμα του αρκετο αναισθητικο για βοδι ολακερο.. Η τελευταια δε συνομιλια του Τζακ Μπαουερ, φυλακα ηθελα να πω, με τον Προεδρο ειναι ολα τα δολλαρια.. Οχι αλλο ατσαλακωτοι ηρωες! Οχι αλλοι ηρωικοι Ραμπο-ικοι προεδροι των ΗΠΑ! Ελεος.. Μεγαλο κριμα για μια αρκετα υποσχομενη πρωτη ταινια του Τραβις. Θα περιμενω την επομενη του ομως με περιεργεια. Για φιλους, αμερικανοφιλους και μη, με φαγητο, ανοικτα παραθυρα και αναψυκτικα, μια Χολυγουντιανη υπερπαραγωγη των 20εκ. ευρω που γυριστηκε οχι στην Ισπανια (φυσικα) αλλα στο γειτονικο Μεξικο. Δεν θα καταφερει να ξεφυγει απο την μετριοτητα καθως παταει γερα μεσα στο αμμωδες 5,5/10 κατα την ταπεινη αποψη μου (εν μεσω της μειωμενης νοημοσυνης επειτα απο την προβολη ετουτης της ταινιας), μακρια απο το 6,8/10 του IMDb. edit: φωτος κτλ στους Scary Greeks. Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakiss Δημ. April 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2008 Τελικά ο Ryan Gosling είναι καταπληκτικος ηθοποιός. Μαζί με τον Ε.Νοrton είναι οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί της νέας γενιάς.Επειδή δεν έχει κάνει αρκετές ταινίες,εαν δεν τα εχεις δει θα σου προτεινα τα United States of Leland,Stay,The Believer και φυσικα το The Notebook :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. April 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2008 Μαζί με τον Ε.Νοrton είναι οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί της νέας γενιάς.Επειδή δεν έχει κάνει αρκετές ταινίες,εαν δεν τα εχεις δει θα σου προτεινα τα United States of Leland,Stay,The Believer και φυσικα το The Notebook :) Ο σχεδόν σαραντάρης Norton δε νομίζω πως θεωρείται ηθοποιός της νέας γενιάς... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. April 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2008 Μαζί με τον Ε.Νοrton είναι οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί της νέας γενιάς.Επειδή δεν έχει κάνει αρκετές ταινίες,εαν δεν τα εχεις δει θα σου προτεινα τα United States of Leland,Stay,The Believer και φυσικα το The Notebook :) ...και φυσικά το Half Nelson όπου υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ:). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joel_barris Δημ. April 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2008 Είδα το Lars and the Real Girl και μου άρεσε πάαααρα πολύ! Σπάνια μία ταινία μπορεί να συνδυάσει τόσο όμορφα γέλιο και συγκίνηση. Τελικά ο Ryan Gosling είναι καταπληκτικος ηθοποιός. Και εγώ το είδα πρόσφατα και μου άρεσε αν και σε κάποιες στιγμές η ταινία είναι τόσο παράξενη λόγω του θεματός της που σε κάνει να νιώθεις λίγο αμήχανα. Και ο Gosling είναι εξαιρετικός ηθοποιός,ο καλύτερος κάτω των 30, περίμενω επιτέλους να συνεργάστει και με κάποιον μεγάλο σκηνοθέτη. Έχεις δίκιο Veco ο Norton εφόσον αναδείχθηκε στη δεκαετία του 90' ανήκει στην προηγούμενη γενία από τον Gosling μάζι με Matt Damon κτλ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Why so serious? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimis_pj Δημ. April 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2008 Vantage Point (2008) Οι τρομοκρατες που εχουν ηδη σκοτωσει δεκαδες αθωους, γυναικες και παιδια, θα συγκινηθουν απο ενα μικρο κοριτσακι και θα αυτοθυσιαστουν για να το σωσουν (???) Μέσα στο μυαλό μου είσαι...Είπα ακριβώς το ίδιο στην παρέα που το βλέπαμε και επίσης συμφωνώ με όλα όσα λες για το Hunting Party και μου αρέσει το ότι ο Γκιρ δείχνει να αλλαζει..(μου άρεσε και στο the flock) Παράθεση Habeo quem fugiam, quem sequar non habeo.. Cicero Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
show Δημ. April 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2008 Το Half Nelson το έχω δει, ήταν άψογος! Kαι το Notebook έχω δει, τα υπόλοιπα θα τα ψάξω. Thanks. :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Billys_RR Δημ. April 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2008 πριν μερικες μερες ειδα το Rec που βγηκε το 2007. Ισπανικη ταινια τρομου,που μετα το ορφανοτροφειο, δεν με ξενιζουν τοσο τα ισπανικα σε μια ταινια.. και αυτη τη θεωρω ισαξια, αλλα διαφορετικο στυλ! ολη η ταινια ειναι απο μια καμερα,και ουσιατικα δειχνει ενα ρεπορταζ , για το τι περιστατικα αντιμετωπιζουν οι πυροσβεστες της ισπανιας.Μονο που εκεινο το βραδυ,θα βρεθουν σε μια πολυ ιδιαιτερη περιπτωση. Πολλες στιγμες θυμιζει blair witch project, επειδη ειναι μονοκαμερο,και αναγκαστικα κουνιεται η εικονα. και βγαζει και ενα συναισθημα κλειστοφοβικο.. σε σκοταδι κτλ, αλλα προσωπικα δεν με κουρασε αυτο. ενδεικνυται για να σας "ξυπνησει" λιγο... trailer: http://www.imdb.com/title/tt1038988/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BestMan Δημ. April 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2008 Irina Palm: Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμ Γκαρμπάρσκι, με τους: Μαριάν Φέιθφουλ, Μίκι Μανόλοβιτς, Κέβιν Μπίσοπ Η 50χρονη Μάγκι -η οποία δεν απάτησε ποτέ τον άντρα της ακόμη και μετά θάνατον -, αναγκάζεται να πιάσει δουλειά σε sex shop, προκειμένου να βοηθήσει το άρρωστο εγγονάκι της. Κανείς όμως από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον της, δεν γνωρίζει τίποτα. Παράθεση NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)... http://www.everythingaboutebooks.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. April 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2008 Είδα σήμερα στην πρεμιέρα τη συνέχεια του Λούφα και Παραλλαγή και μπορώ να πω ότι γέλασα πάρα πολύ. Καλύτερο από το προηγούμενο και συνεχές γέλιο σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Πραγματικά από τις ελάχιστες πλέον ελληνικές ταινίες που αξίζει να πάτε να δείτε. Είχα καιρό να δω κωμωδία και να γελάσω έτσι. Αν και αρχικά βλέποντας το καστ των πρωταγωνιστών είδα Φραγκολιά και Τσαλταμπάση και έκρινα αρνητικά τελειώνοντας είπα ότι τελικά άδικα έκρινα μιας και ο δεύτερος τουλάχιστον έβγαζε γέλιο τρελλό. Παράθεση Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2008 Εχει κανεις ιδεα που θα μπορουσα να βρω ταινιες του Jean Cocteau? (μιλαμε για ταινιες εποχη 1930-1960 (5 στο συνολο αν δεν κανω λαθος)). Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. April 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2008 Το amazon.com είναι καλή ιδέα για να αρχίσεις να ψάχνεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2008 Το amazon.com είναι καλή ιδέα για να αρχίσεις να ψάχνεις... Μαλλον εκει θα καταφυγω καθως στα βιντεο-κλαμπ δεν βλεπω φως.. :( Ευχαριστω :O Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 26, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2008 Street Kings (2008) Ο Tom Ludlow ειναι ενας βετερανος αστυνομικος στο Λος Αντζελες ο οποιος βρισκει δυσκολο να ελεγξει την ζωη του επειτα απο τον θανατο της γυναικας του. Οταν στοιχεια τον εμπλεκουν σε μια δολοφονια συναδελφου, θα αναγκαστει να αναζητησει τους αληθινους δολοφονους βρισκοντας τον εαυτο του αντιμετωπο με μια βρωμικη κατασταση του νομου.. Η δευτερη μεγαλου μηκους ταινια του σκηνοθετη David Ayer βασισμενη σε μια ιστορια του James Ellroy, ο οποιος συμμετεχει στην συγγραφη του σεναριου. Η σκηνοθεσια ειναι "οσα παιρνει ο ανεμος" παρασυροντας μαζι της το εκπληκτικο καστ. Πολλες σκηνες ειναι αργες και κουραστικες ενω αλλες ειναι "ξεμπαρκες". Συνολικα, η ταινια δεν εχει καθολου δεμμενη πλοκη. Η φωτογραφια ειναι καλη ιδιως στα προσωπα των πρωταγωνιστων. Οι διαλλογοι ειναι αξιολογοι με καποιες ιδιαιτερες στιγμες. Ο Keanu Reeves επιστρεφει στην μεγαλη οθονη επειτα απο την προ διετιας ρομαντικη περιπετεια στην λιμνη (The Lake House) στον ρολο του ντετεκτιβ Tom Ludlow. Δανειζεται πολλα στοιχεια απο την σκληρη ερμηνεια του στην τριλογια του Ματριξ ενω χρησιμοποιει εξυπνα την γοητεια του. Υπαρχουν ομως στιγμες που δεν αποτελει τιποτα παραπανω απο μια τραγικη εμφανιση. Συνολικα, θα πεισει στο ρολο του σκληρου αστυνομικου που δεν ακολουθει κατα γραμμα τον νομο, εχοντας στο αριστερο χερι το πιστολι και στο δεξι την βοτκα, προσπαθωντας να ξεπερασει τον χαμο της γυναικας του. O Forest Whitaker αποτελει μια σταθερη αξια σαν Αστυνομος Jack Wander. Η προφορα του ειναι καταπληκτικη αλλα δυστυχως οχι τοσο πρωτοτυπη καθως δανειζεται πολλα στοιχεια του απο το Last King of Scotland. Πεφτει και αυτος στην δινη της σκηνοθεσιας με καποιες κουραστικες σκηνες αλλα συνολικα ειναι καλος. Ο Chris Evans στον ρολο του μη-διεφθαρμενου ντετεκτιβ Paul Diskant. Ο Disco ειναι αρκετα καλος και θα πεισει τοσο στο κομματι της "απειριας του χαρακτηρα του" οσο και στην αποφασιστηκοτητα. Ειναι ανταξιος στο πλευρο του Κιανου Ριβς και αποτελει ισως τον μονο σταθερο χαρακτηρα της ταινιας. Ο Dr. House, ο Hugh Laurie δηλαδη, στον ρολο του Αστυνομου των Εσωτερικων Υποθεσεων James Biggs. Καλη η σκηνοθετικη "παρατυπια" να τον τοποθετησει στην αρχικη σκηνη εντος νοσοκομειου. Πολυ κακη η επιλογη να κρατησει την ιδια ψευτικη Αμερικανικη προφορα που εχει στην τηλεοπτικη σειρα και ακομα χειροτερη να κρατησει το ιδιο ακριβως υφος. Ισως φοβηθηκαν να θυμισουν στο κοινο πως ο Hugh Laurie δεν ειναι Αμερικανος και η κανονικη του προφορα φερνει πιο πολυ προς την Βρεττανικη ενω ο ρολος που τον εκανε διασημο δεν ηταν αλλος απο αυτον στην "Μαυρη Οχια" - εντελως κωμικος δηλαδη. Δυστυχως, δεν ξεχωρισε καθολου καθως ο ρολος του ηταν μικροσκοπικος. Ο φυγας του Prison Break, Amaury Nolasco, στον ρολο του ντετεκτιβ συναδελφου στο τμημα του Ριβς. Δεν θα ξεχωρισει, εκτος ισως της αρχικης κωμικης ατακας του. Μου αρεσε αρκετα η πινελια που προσεθεσε ο εκπληκτικος μαχητης της stand up comedy, Cedric The Entertainer στο ρολο του γκρινιαρη Scribble. Ειχε καποιες καλες ατακες ενω γενικα η ερμηνεια του ελαφρυνε αρκετα την ηδη βαρια και κουραστικη πλοκη, στο λιγο της συμμετοχης του. Δεν θα προσφερει κατι καινουριο στις ηδη υπαρχουσες αστυνομικες ταινιες με επικεντρο την διαφθορα. Ισως με διαφορετικο σκηνοθετη να μιλαγαμε για ενα αριστουργημα βγαλμενο απο το παρελθον. Οχι ομως σε αυτη την περιπτωση. Αναμονη για το DVD με παρεα και πατατακια. Δεν πιστευω οτι αξιζει παραπανω απο 5-5,5/10 αλλα λογω του εκπληκτικου καστ, θα της αποδωσω το μετριο 6/10 εν αντιθεσει με το α-λογο 7,4/10 του IMDb. edit: Φωτογραφιες και το κειμενο στην αρχικη του δομη, στους Scary Greeks Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. April 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 27, 2008 Street Kings (2008) Χρηστός Ανέστη! Με αυτά που έγραψες εμπιστεύομαι τη κρίση σου. Μου κάνει εντύπωση όμως που ο Δ. Δανίκας, κριτικός στα ΝΕΑ, έγραψε πως είναι καλύτερη από το L.A. Confidential (του ίδιου συγγραφέα, James Ellroy) και η καλύτερη ερμηνεία ever του Κιάνου Ριβς... Μερικές φορές πραγματικά οι απόψεις διίστανται. Α, και απογοητεύθηκα που ο Χιου Λόρι, σύμφωνα με αυτά που λες, δε ξεχώρισε. Κάνει μάλλον κακές επιλογές στο κινηματογράφο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2008 Χρηστός Ανέστη! Με αυτά που έγραψες εμπιστεύομαι τη κρίση σου. Μου κάνει εντύπωση όμως που ο Δ. Δανίκας, κριτικός στα ΝΕΑ, έγραψε πως είναι καλύτερη από το L.A. Confidential (του ίδιου συγγραφέα, James Ellroy) και η καλύτερη ερμηνεία ever του Κιάνου Ριβς... Μερικές φορές πραγματικά οι απόψεις διίστανται. Α, και απογοητεύθηκα που ο Χιου Λόρι, σύμφωνα με αυτά που λες, δε ξεχώρισε. Κάνει μάλλον κακές επιλογές στο κινηματογράφο. Για να πω την αληθεια, δεν εχω αξιωθει να δω το L.A. Confidential ακομα (και εχει περασει μια δεκαετια απο τοτε που βγηκε). Θα το δω για να μπορεσω να απαντησω συγκεκριμενα σε αυτο που ανεφερες. Ο Dr House μαλλον επεσε θυμα της βιομηχανιας και προτιμησε να κρατησει το τοσο δουλεμενο "προφιλ" του στην τηλεοπτικη του σειρα. Ειναι μεγαλο κριμα, γιατι ο Λορι εχει απιστευτο ταλεντο. Ισως στο μελλον καταφερει να "απεγκλωβιστει". Α! Αληθως ο Κυριος ;) Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 28, 2008 [Rec] (2007) Η Αντζελα (Manuela Velasco) ειναι μια ομορφη νεα δημοσιογραφος, οπου μαζι με τον καμεραμαν της, καλυπτει την βραδινη βαρδια καποιων πυροσβεστων. Οταν οι τελευταιοι καλουνται να για ενα περιστατικο στο κεντρο της πολης, θα γινουν μαρτυρες κατι πολυ πιο τρομακτικου και μεγαλυτερου απο εναν απλο απεγκλωβισμο μιας ηλικιωμενης.. Μια Ισπανικη παραγωγη με 2 αξιολογους σκηνοθετες (Jaume Balagero & Paco Plaza - με τον πρωτο να ειναι και σεναριογραφος της ταινιας) εχοντας κερδισει μεχρι στιγμη, 12 βραβεια (αναμεσα τους και το βραβειο καλυτερης ταινιας του εκπληκτικου φεστιβαλ Fantasporto) και 4 ακομα υποψηφιοτητων. Η σκηνοθεσια χρησιμοποιει το δοκιμασμενο (πλεον) - και οχι τοσο τολμηρο (πια) - τροπο καταγραφης της πλοκης μεσω μιας καμερας ("σαν" το Blair Witch Project, Cloverfield κτλ) στην προσπαθεια της να ενισχυσει την αληθοφανεια του σεναριου. Προσωπικα εχω αρχισει να εχω αμφιβολιες για αυτο το ειδος σκηνοθεσιας. Συγκεκριμενα, η σκηνοθεσια θα πεισει οσον αφορα την αγωνια και το "τρομακτικο" μερος της ταινιας. Σε αυτο οφειλεται κυριως η πρωταγωνιστρια για την οποια θα μιλησουμε παρακατω. Παρολο το ικανοποιητικο συνολο, δυστυχως δεν λειπουν καποια αδικαιολογητα κενα στην πλοκη αλλα και καποιες "ηλιθιες" και "αναπαντεχες" σκηνες οι οποιες δυστυχως προσβαλουν την νοημοσυνη μας και αφαιρουν αρκετα απο το συνολο. Η φωτογραφια ειναι καλη, αν και στις σκοτεινες σκηνες θα περιμενα κατι καλυτερο (ιδιως στην τελευταια οπου γινεται χρηση υπερυθρων). Τους διαλλογους δυστυχως δεν μπορω να τους κρινω καθως δεν γνωριζω Ισπανικα. Αν ομως η μεταφραση ειναι πιστη, τοτε ηταν καλοδουλεμενοι με εξαιρεση τα κενα που συμπιπτουν με αυτα της σκηνοθεσιας. Οι πρωταγωνιστες στο συνολο τους ηταν κατηγοριας "τρομου", δηλαδη προβαλαν την "εκφραση τρομου και απογνωσης" - αυτο και μονο.. Η Manuela Velasco, η Αντζελα - δημοσιογραφος, κραταει στην κυριολεξια ολοκληρη την ταινια. Η καμερα ειναι κεντραρισμενη επανω της (λογικο..) και μεσω αυτης κατορθωνει να υποστηριξει τον σκηνοθετικο τροπο που επελεξαν οι δημιουργοι της ταινιας. Απο την γλυκαδα και την αφελεια της πρωτης σκηνης, στα σημαδια φοβου και πανικου της επαφης, εως την απογνωση και την τρομοκρατια του τελευταιου μερους, η Manuela θα πεισει. Οι δε αντιθεσεις στις εκφρασεις της, ειναι ιδιαιτερως ομορφες και ταιριαζουν με το συνολο. Μια ταινια που ακομα δεν εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα (ξυπνατε πια!) ενω ετοιμαζεται η Αμερικανι(α)κη εκδοχη - καταστροφη της (Quarantine) ως το τελος του ετους. Θα ικανοποιησει τους φιλους των ζομπι και των κλειστοφοβικων καταστασεων ενω θα απογοητευσει αυτους που περιμενουν ιδιαιτερα εφε και φυσικα μια "νορμαλ" σκηνοθεσια. Συνολικα η ταινια ξεφευγει της μετριοτητας, παραδοξως. Πιστευω οτι 7/10 ειναι αρκετα καθως τα αρνητικα της σημεια την μειωνουν αρκετα. Το IMDb, πιο γενναιοδωρο, της αποδιδει το 7,8/10. edit: Φωτογραφιες και το κειμενο στην αρχικη του δομη, στους Scary Greeks Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts