Tasos19s Δημ. 16 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 16 Μαΐου 7 ώρες πριν, sneakysneaky said: Με εξαίρεση της Samsung, στο άντροιντ δεν υπάρχει οικοσύστημα που να πλησιάζει καν. Και το λέω σαν άνθρωπος που προτιμάει το android και ανέχεται το iOS. Google photos, contacts, dialer, keyboard, ημερολόγιο, gmail, σημειώσεις, chrome και κάποια που ξεχνάω μερικά δουλεύουν και στο iOS αλλά δεν είναι το ίδιο εγώ ετοιμάζομαι να μεταβώ στο android και πόσο βαριέμαι να μεταφέρω όλα μου τα δεδομένα σε αυτές τις εφαρμογές δεν ξέρεις… φυσικά πολλά πράγματα δεν θα τα μεταφέρω όπως η κωδικοί από την κλειδοθήκη στο iPhone μεγάλος μπελάς 1 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sneakysneaky Δημ. 16 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 16 Μαΐου 4 ώρες πριν, Tasos19s said: Google photos, contacts, dialer, keyboard, ημερολόγιο, gmail, σημειώσεις, chrome και κάποια που ξεχνάω μερικά δουλεύουν και στο iOS αλλά δεν είναι το ίδιο εγώ ετοιμάζομαι να μεταβώ στο android και πόσο βαριέμαι να μεταφέρω όλα μου τα δεδομένα σε αυτές τις εφαρμογές δεν ξέρεις… φυσικά πολλά πράγματα δεν θα τα μεταφέρω όπως η κωδικοί από την κλειδοθήκη στο iPhone μεγάλος μπελάς Από αυτά που ανέφερες, μόνο dialer και επαφές δεν υπάρχουν, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα μέρος του οικοσυστήματος? Τα περισσότερα από αυτά τα χρησιμοποιούσα στο s10e. και τα χρησιμοποιώ και τώρα, διότι πράγματι οι εφαρμογές (gmail και ημερολόγιο ειδικά) είναι ανώτερες των αντίστοιχων της apple. Όταν μιλάω για οικοσύστημα, εννοώ κατά βάση συσκευές, βλέπε apple tv, airtags (πώς η google κατάφερε να έχει χειρότερο δίκτυο με ξεπερνάει). Το imessage είναι αδιάφορο, δεδομένου ότι στην Ευρώπη το αντίστοιχης απήχησης μέσο μηνυμάτων και βίντεο είναι το whatsapp. Είμαι περίεργος να μοιραστείς αν θες την εμπειρία σου αν και όταν μεταβείς. Εγώ τρώγομαι εδώ και 2 χρόνια (από τότε που ξαναπήρα iphone :P), αλλά μικρό κινητό δεν υπάρχει άλλης εταιρείας, και η εφαρμογή photos του iphone έχει για μένα κάτι ανεκτίμητο: τα slideshow με μνήμες που δημιουργεί (πχ φωτογραφίες μου με την κόρη μου τα τελευταία χρόνια) είναι εξαιρετικά. Το feature υπάρχει και στο google photos, υπήρχε και στο samsung gallery, και στο one drive. Η διαφορά στην αυτοματοποιημένη επιλογή φωτογραφιών και στην παρουσίαση είναι χαώδης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pickup Δημ. 16 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 16 Μαΐου Παιδιά πως περνάω τις φωτογραφίες μου από τη μία συσκευή στην άλλη; Επίσης, τον λογαριασμό μου στην Google μπορώ να τον κάνω link με τον λογαριασμό στην Apple; Δηλαδή θα μπορώ να εισάγω τον google λογαριασμό μου μέσα στη συσκευή ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ και την υπηρεσία των φωτογραφιών αφού δεν τις έχω σε κάποιο τηλέφωνο τις φωτογραφίες αλλά ανεβασμένες στην υπηρεσία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. 16 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 16 Μαΐου 1 hour ago, sneakysneaky said: Από αυτά που ανέφερες, μόνο dialer και επαφές δεν υπάρχουν, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα μέρος του οικοσυστήματος? Τα περισσότερα από αυτά τα χρησιμοποιούσα στο s10e. και τα χρησιμοποιώ και τώρα, διότι πράγματι οι εφαρμογές (gmail και ημερολόγιο ειδικά) είναι ανώτερες των αντίστοιχων της apple. Όταν μιλάω για οικοσύστημα, εννοώ κατά βάση συσκευές, βλέπε apple tv, airtags (πώς η google κατάφερε να έχει χειρότερο δίκτυο με ξεπερνάει). Το imessage είναι αδιάφορο, δεδομένου ότι στην Ευρώπη το αντίστοιχης απήχησης μέσο μηνυμάτων και βίντεο είναι το whatsapp. Είμαι περίεργος να μοιραστείς αν θες την εμπειρία σου αν και όταν μεταβείς. Εγώ τρώγομαι εδώ και 2 χρόνια (από τότε που ξαναπήρα iphone :P), αλλά μικρό κινητό δεν υπάρχει άλλης εταιρείας, και η εφαρμογή photos του iphone έχει για μένα κάτι ανεκτίμητο: τα slideshow με μνήμες που δημιουργεί (πχ φωτογραφίες μου με την κόρη μου τα τελευταία χρόνια) είναι εξαιρετικά. Το feature υπάρχει και στο google photos, υπήρχε και στο samsung gallery, και στο one drive. Η διαφορά στην αυτοματοποιημένη επιλογή φωτογραφιών και στην παρουσίαση είναι χαώδης. Ολα τα χρόνια σχεδόν έχω παράλληλα και android απλά το έχω έτσι για την ιστορία τα τελευταία χρόνια Το iMessage είναι πάρα πολύ καλό αλλά πρέπει να έχεις δικά σου άτομα με iPhone τότε μόνο θα το εκτιμήσεις Θέλω μια εφαρμογή για το μηχανάκι και δεν υπάρχει στο iOS γι αυτό θέλω να μεταβώ σε android αλλιώς δεν θα είχα ουδέ μια όρεξη για να σκαλίζω Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koutsis Δημ. 16 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 16 Μαΐου 2 ώρες πριν, pickup said: Παιδιά πως περνάω τις φωτογραφίες μου από τη μία συσκευή στην άλλη; Επίσης, τον λογαριασμό μου στην Google μπορώ να τον κάνω link με τον λογαριασμό στην Apple; Δηλαδή θα μπορώ να εισάγω τον google λογαριασμό μου μέσα στη συσκευή ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ και την υπηρεσία των φωτογραφιών αφού δεν τις έχω σε κάποιο τηλέφωνο τις φωτογραφίες αλλά ανεβασμένες στην υπηρεσία; Βάζεις το λογαριασμό σου Google στο iPhone και κατεβάζεις όλες τις εφαρμογές Google και δουλεύουν όλες όπως σε android. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Strofigkas Δημ. 21 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 21 Μαΐου Γιατι ενώ το έχω βάλει να φορτίζει μέχρι το 90% μερικές φορές το πρωί το βρίσκω στο 100%; Παράθεση Galaxy Z fold 5 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kiriakos_tjet Δημ. 21 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 21 Μαΐου 11 ώρες πριν, Strofigkas said: Γιατι ενώ το έχω βάλει να φορτίζει μέχρι το 90% μερικές φορές το πρωί το βρίσκω στο 100%; Κάποιες φορές φορτιζει μέχρι το 100% ότι όριο και να του βάλεις γιατί κάνει κάτι τύπου calibration για να σου βγάζει πιο σωστό ποσοστό μπαταρίας. With % Limit enabled, your iPhone will occasionally charge to 100 percent to maintain accurate battery state-of-charge estimates. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TRACKBYTRACK Δημ. 21 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 21 Μαΐου 2 ερωτήσεις και από εμένα που έχω έρθει απο Samsung Galaxy. Υπάρχει τρόπος όταν πηγαίνεις σε μια επαφή να σ εμφανίζει αν έχει viber,whatsapp....τώρα το μόνο που δείχνει είναι αν έχει imessage....είναι κάτι πολύ βολικό που μου λειπει πολύ απο το android. Επίσης όταν είμουν στις τελευταίες κλήσεις και πατούσα επάνω σε μια επαφή ή αριθμό, μου εμφάνιζε απο κάτω και το ιστορικό κλήσεων της επαφής....γίνεται κάτι αντίστοιχο στο ios; Παράθεση Iphone 7 Plus 128gb - Samsung Galaxy S7 - Ipad air - Macbook Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. 21 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 21 Μαΐου 12 minutes ago, TRACKBYTRACK said: 2 ερωτήσεις και από εμένα που έχω έρθει απο Samsung Galaxy. Υπάρχει τρόπος όταν πηγαίνεις σε μια επαφή να σ εμφανίζει αν έχει viber,whatsapp....τώρα το μόνο που δείχνει είναι αν έχει imessage....είναι κάτι πολύ βολικό που μου λειπει πολύ απο το android. Επίσης όταν είμουν στις τελευταίες κλήσεις και πατούσα επάνω σε μια επαφή ή αριθμό, μου εμφάνιζε απο κάτω και το ιστορικό κλήσεων της επαφής....γίνεται κάτι αντίστοιχο στο ios; Δυστυχώς πολλά θα σου λείψουν Κι εγώ όποτε χρησιμοποιώ android πολλά μου λείπουν από το iOS Η δύναμη της συνήθειας… Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koutsis Δημ. 21 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 21 Μαΐου 1 hour ago, TRACKBYTRACK said: 2 ερωτήσεις και από εμένα που έχω έρθει απο Samsung Galaxy. Υπάρχει τρόπος όταν πηγαίνεις σε μια επαφή να σ εμφανίζει αν έχει viber,whatsapp....τώρα το μόνο που δείχνει είναι αν έχει imessage....είναι κάτι πολύ βολικό που μου λειπει πολύ απο το android. Επίσης όταν είμουν στις τελευταίες κλήσεις και πατούσα επάνω σε μια επαφή ή αριθμό, μου εμφάνιζε απο κάτω και το ιστορικό κλήσεων της επαφής....γίνεται κάτι αντίστοιχο στο ios; Όχι και στα 2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TRACKBYTRACK Δημ. 21 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 21 Μαΐου 46 minutes ago, koutsis said: Όχι και στα 2. Κρίμα ρε γμτ....αυτές οι δύο βασικές και πρακτικές λειτουργίες,καθώς και τα dual apps του android είναι που με κάνουν να σκέφτομαι επιστροφή... 1 Παράθεση Iphone 7 Plus 128gb - Samsung Galaxy S7 - Ipad air - Macbook Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostas_Ts_86 Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου (edited) Delete Edited 22 Μαΐου by Kostas_Ts_86 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 9 ώρες πριν, TRACKBYTRACK said: Κρίμα ρε γμτ....αυτές οι δύο βασικές και πρακτικές λειτουργίες,καθώς και τα dual apps του android είναι που με κάνουν να σκέφτομαι επιστροφή... Θα σου πω την αλήθεια μου κι εγώ. Είχα ως κύρια συσκευή iPhone, δεν είχα κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό, το είχα συνηθίσει και δεν έχω θέμα επειδή δουλεύω και με iPad, παρόλα αυτά, από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, εδώ και ένα 4μηνο που έχω πάει σε android, δε βλέπω να επιστρέφω σύντομα σε iOS για την κύρια συσκευή μου. Με έχει βολεψει σε πολλά πράγματα, νομίζω όμως ότι είναι θέμα συνήθειας κυρίως, μαθημενος εδώ και χρόνια σε Android, πολλά πράγματα μου βγαίνουν μηχανικά και δυσκολεύομαι με το iOS να βρω την άκρη πολλές φορές, χωρίς φυσικά να αναιρω τα καλά που έχει ως λειτουργικό. Σε πολλά ζητήματα όμως, είναι πολύ περιορισμένο και αυτό μπορεί να σε δυσκολέψει μελλοντικά, στην πράξη θα το δεις, όπως κι εγώ. Θέμα συνήθειας είναι όμως, τι λειτουργεί καλύτερα για σένα. Αν είσαι εξοικειωμένος εδώ και χρόνια με android, προφανώς και δεν θα σου "κάτσει" από την πρώτη ημέρα χρήσης το iOS. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου και εγω απο εχθες γυρισα σε Android. Θελω dual apps ειδικα για την δουλεια (περα του "χομπι" netmonster, cellmapper κτλ) .... 2 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koutsis Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου 7 ώρες πριν, doganos said: και εγω απο εχθες γυρισα σε Android. Θελω dual apps ειδικα για την δουλεια (περα του "χομπι" netmonster, cellmapper κτλ) .... Για αυτό λέμε ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Εγώ δεν έχω καν ιδέα τι είναι αυτά που γράφεις (netmonster, cellmapper κτλ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. Παρασκευή στις 08:51 μμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 08:51 μμ On 16/5/2025 at 11:22 ΠΜ, sneakysneaky said: Από αυτά που ανέφερες, μόνο dialer και επαφές δεν υπάρχουν, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα μέρος του οικοσυστήματος? Τα περισσότερα από αυτά τα χρησιμοποιούσα στο s10e. και τα χρησιμοποιώ και τώρα, διότι πράγματι οι εφαρμογές (gmail και ημερολόγιο ειδικά) είναι ανώτερες των αντίστοιχων της apple. Όταν μιλάω για οικοσύστημα, εννοώ κατά βάση συσκευές, βλέπε apple tv, airtags (πώς η google κατάφερε να έχει χειρότερο δίκτυο με ξεπερνάει). Το imessage είναι αδιάφορο, δεδομένου ότι στην Ευρώπη το αντίστοιχης απήχησης μέσο μηνυμάτων και βίντεο είναι το whatsapp. Είμαι περίεργος να μοιραστείς αν θες την εμπειρία σου αν και όταν μεταβείς. Εγώ τρώγομαι εδώ και 2 χρόνια (από τότε που ξαναπήρα iphone :P), αλλά μικρό κινητό δεν υπάρχει άλλης εταιρείας, και η εφαρμογή photos του iphone έχει για μένα κάτι ανεκτίμητο: τα slideshow με μνήμες που δημιουργεί (πχ φωτογραφίες μου με την κόρη μου τα τελευταία χρόνια) είναι εξαιρετικά. Το feature υπάρχει και στο google photos, υπήρχε και στο samsung gallery, και στο one drive. Η διαφορά στην αυτοματοποιημένη επιλογή φωτογραφιών και στην παρουσίαση είναι χαώδης. Δεν νομίζω να μοερδευομαι αλλά είναι σχεδόν σίγουρος πως slideshow είχα και στα Samsung και πολύ περισσότερες επιλογές (δημιουργία βίντεο, φωτογραφίες με δική μου μουσική κλπ). Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sneakysneaky Δημ. Σάββατο στις 07:56 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 07:56 πμ 11 ώρες πριν, montoya_42 said: Δεν νομίζω να μοερδευομαι αλλά είναι σχεδόν σίγουρος πως slideshow είχα και στα Samsung και πολύ περισσότερες επιλογές (δημιουργία βίντεο, φωτογραφίες με δική μου μουσική κλπ). Είχε πράγματι, απλώς αυτά που δημιουργούσε ο αλγόριθμος ήταν λίγο meh. Πάνε 2 χρόνια από τότε που είχα το s10e βέβαια, ίσως να βελτιώθηκε. Θυμάμαι και τότε βέβαια όταν είχα αλλάξει από iPhone 6s σε s10e , ότι χρησιμοποιούσα πολύ λιγότερο αυτό το feature στο Samsung. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Strofigkas Δημ. Σάββατο στις 11:36 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 11:36 πμ Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το τηλ σαν hotspot για να συνδέσω ένα λαπ τοπ στον ίντερνετ αλλά ενω βάζω τον κωδικό που βγάζει λέει ότι η σύνδεση είναι αδύνατη . υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει; Παράθεση Galaxy Z fold 5 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostas_Ts_86 Δημ. Σάββατο στις 11:54 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 11:54 πμ 16 minutes ago, Strofigkas said: Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το τηλ σαν hotspot για να συνδέσω ένα λαπ τοπ στον ίντερνετ αλλά ενω βάζω τον κωδικό που βγάζει λέει ότι η σύνδεση είναι αδύνατη . υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει; επιλέγεις το πρώτο και πάλι δε συνδέεται; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Strofigkas Δημ. Σάββατο στις 12:13 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 12:13 μμ 18 minutes ago, Kostas_Ts_86 said: επιλέγεις το πρώτο και πάλι δε συνδέεται; Δεν μου βγάζει τέτοιο παράθυρο . Όταν το έχω με δεδομένα θέλω να το κάνω hotspot Παράθεση Galaxy Z fold 5 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostas_Ts_86 Δημ. Σάββατο στις 12:17 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 12:17 μμ (edited) 3 minutes ago, Strofigkas said: Δεν μου βγάζει τέτοιο παράθυρο . Όταν το έχω με δεδομένα θέλω να το κάνω hotspot Ναι, Ανοίγεις δεδομένα, μετά επιλέγεις προσωπικό hotspot και σου πετάει αυτό το παράθυρο. Edited Σάββατο στις 12:17 μμ by Kostas_Ts_86 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Strofigkas Δημ. Σάββατο στις 01:55 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:55 μμ (edited) 1 ώρα πριν, Kostas_Ts_86 said: Ναι, Ανοίγεις δεδομένα, μετά επιλέγεις προσωπικό hotspot και σου πετάει αυτό το παράθυρο. Όχι φίλε μου.δεν πετάει αυτό το παράθυρο . βασικά έχω αυτοματοποιηση όταν από συνδέεται από το WiFi να ενεργοποιουνται αυτόματα τα δεδομένα και το ανάποδο και παω στο κέντρο ελέγχου και απενεργοποιω το WiFi για να ανοίξουν τα δεδομένα . αλλά παρ όλα αυτά δεν πετάει το παράθυρο για να ενεργοποιήσω το wifi Edited Σάββατο στις 02:10 μμ by Strofigkas Παράθεση Galaxy Z fold 5 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostas_Ts_86 Δημ. Σάββατο στις 03:05 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 03:05 μμ 1 hour ago, Strofigkas said: Όχι φίλε μου.δεν πετάει αυτό το παράθυρο . βασικά έχω αυτοματοποιηση όταν από συνδέεται από το WiFi να ενεργοποιουνται αυτόματα τα δεδομένα και το ανάποδο και παω στο κέντρο ελέγχου και απενεργοποιω το WiFi για να ανοίξουν τα δεδομένα . αλλά παρ όλα αυτά δεν πετάει το παράθυρο για να ενεργοποιήσω το wifi Ίσως είναι εκεί το θέμα... Όταν ενεργοποιείς το hotspot ανοίγουν WiFi και Bluetooth. Τότε είναι ανακαλυψιμο για να γίνει η σύνδεση. Δοκίμασε να κλεισεις τα πάντα και μετά άνοιξε δεδομένα και hotspot. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Strofigkas Δημ. Σάββατο στις 03:28 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 03:28 μμ 21 minutes ago, Kostas_Ts_86 said: Ίσως είναι εκεί το θέμα... Όταν ενεργοποιείς το hotspot ανοίγουν WiFi και Bluetooth. Τότε είναι ανακαλυψιμο για να γίνει η σύνδεση. Δοκίμασε να κλεισεις τα πάντα και μετά άνοιξε δεδομένα και hotspot. Είναι ανακαλυψιμο.Στο λαπ τοπ το βλέπει το WiFi του κινητού βάζω και τον κωδικό επιχειρεί να κάνει την σύνδεση αλλά στο τέλος δεν.... Θα το δοκιμάσω όμως και με ενεργό το wifi Παράθεση Galaxy Z fold 5 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. Σάββατο στις 03:56 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 03:56 μμ 26 minutes ago, Strofigkas said: Είναι ανακαλυψιμο.Στο λαπ τοπ το βλέπει το WiFi του κινητού βάζω και τον κωδικό επιχειρεί να κάνει την σύνδεση αλλά στο τέλος δεν.... Θα το δοκιμάσω όμως και με ενεργό το wifi Ενεργό είναι το Wi-Fi απλά αποσυνδεμένο Κάτι άλλο είναι το πρόβλημα σου Συμβαίνει και σε άλλους Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts