Jump to content

Απαντά για 2η φορά η Apple αναφορικά με την επιλογή της να τοποθετεί 8GB RAM και στα νέα Mac


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολλοί ήταν οι reviewers και οι users, οι οποίοι σχολίασαν με αρνητικό τρόπο την απόφαση ατης Apple, να τοποθετήσει 8GB RAM στα νέα M3-based MacBook Pro. Οι περισσότεροι στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν γίνεται η Apple να εξακολουθεί να πουλάει υπολογιστές, οι οποίοι φέρουν μόλις 8GB μνήμης RAM. Η Apple ωστόσο από τη μεριά της ανέφερε ότι τα 8 GB σε Mac ισοδυναμούν με 16 GB μνήμης RAM σε έναν υπολογιστή με Windows. Τώρα η εταιρεία επιχειρηματολογεί και πάλι υπέρ της πώλησης του νέου Mac με 8GB RAM για φέτος.

Η Apple πιστεύει ότι οι Mac με 8 GB RAM δεν έχουν κανένα θέμα απόδοσης

Σε συνέντευξή του στο IT Home, το στέλεχος του τμήματος μάρκετινγκ της Apple, Evan Buyze, μίλησε υπέρ των Mac που εφοδιάζονται ακόμη με 8 GB RAM. Σύμφωνα με το Buyze, τα 8 GB μνήμης RAM σε βασικούς υπολογιστές Mac είναι αρκετά για τις περισσότερες εργασίες που πραγματοποιεί η πλειονότητα των users. Ως τρανταχτά “παραδείγματα” αναφέρθηκε στη περιήγηση στο διαδίκτυο, την αναπαραγωγή πολυμέσων, καώς επίσης και την ελαφριά επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο.

Η Kate Bergeron, αντιπρόεδρος στο hardware της Apple, επαίνεσε τα Apple Silicon chipsets για την ενοποιημένη αρχιτεκτονική μνήμης που διαθέοτουν, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο Mac να εκμεταλλεύεται πλήρως το hardware που είναι ενσωματωμένο σε αυτά. Πέρυσι, ένα άλλο στέλεχος της Apple τόνισε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη μνήμη RAM σε Apple Silicon Mac πιο αποτελεσματικά.

Όλο το ζουμί της συνέντευξης αφορά κυρίως το νέο M3 MacBook Air που κυκλοφόρησε πρόσφατα  επομένως αυτές οι απαντήσεις είναι εν μέρει αληθινές. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν τις περισσότερες βασικές εργασίες, χωρίς καμία ανησυχία για τα 8GB μνήμης RAM. Ωστόσο, όσοι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το Mac τους για επεξεργασία βίντεο ή προγραμματισμό, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ορισμένα μειονεκτήματα, εξαιτίας της έλλειψης περισσότερης μνήμης RAM.

Στη συνέντευξη, τα στελέχη μίλησαν επίσης για το πώς τα Silicon-based chips της Apple είναι ιδανικά για εργασίες που βασίζονται στη Τεχνητή Νοημοσύνη. Μάλιστα, ανέφεραν επίσης ότι η Apple έχει επικεντρωθεί στο να καταστήσει το Mac μια εξαιρετική πλατφόρμα για gaming χάρη στο προηγμένο software που έχει ενσωματώσει και τις νέες δυνατότητες του λειτουργικού macOS (όπως είναι το Game Porting Toolkit). 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οσοι υπαρχουν πελατες να τους τα σκανε,τοσο θα συνεχιζουν να κοροιδευουν τον κοσμο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ταξιδιωτης22 said:

Οσοι υπαρχουν πελατες να τους τα σκανε,τοσο θα συνεχιζουν να κοροιδευουν τον κοσμο.

Τα mac είναι εργαλεία. Όχι παιχνιδομηχανές. Όχι ότι έχει κάτι κακό το δεύτερο. Αν δουλεύεις με Adobe suites, video processing και άλλα βαριά tasks τα Mac είναι μονόδρομος.

Επιπλέον τα MacBook Pro έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και είναι αθάνατα.

Για αυτό κάποιοι τα σκάνε.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτο δεν αντιλεγω.ειχα και imac και macbook pro οποτε γνωριζω.

Το θεμα ομως ειναι και λιγο ψυχολογικο...δεν ειναι τιποτα να τους βαλουν διπλασια ram,αλλωστε στις τιμες που πουλανε,ανεξαρτητα επιδοσεων,το σηκωνουν.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κανένας δεν αντιλέγει για τη ποιότητα των συγκεκριμένων συσκευών, τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Όσο κορυφαίο software και να έχει, για το μέγεθος της Apple ο διπλασιασμός της ραμ δεν είναι κάτι. Ζει στον κόσμο της δυστυχώς. Αυτή η σύγκριση των Windows, μου θυμίζει λίγο χωριό, 'τι θα πει ο κόσμος'!. Όσο κορυφαίες συσκευές βγάζει τόσο στενόμυαλη γίνεται. 

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όμως αναγκάζει το λογισμικό να αναπτύσσεται συνετά. Είναι στη λογική τους ότι πρέπει να το λογισμικό να είναι optimized. Για αυτό και έχουν τρελή μπαταρία και δε ζεσταίνονται.

Εγώ προσωπικά τους τα σκάω και δε μιλάω. Μακράν μονόδρομος για αυτά που κάνω, μέχρι να σοβαρευτούν οι ανταγωνιστές.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ μπροστά σε αυτό, κανονικά θα έπρεπε να κοιτούσαν και οι άλλοι να είναι ψείρες με το λογισμικό να το φέρνουν στην τελειότητα ώστε να έχουν μια πλήρη συνεργασία το λειτουργικό με το υλικό.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...