Jump to content

17 TFT.Ποια να επιλεξω??pls help...

panos23
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

gia sas paidia.

mias k eimai psiloasxetos tha ithela tin voitheia sas gia tin agora mias 17" tft mexri 300euro.

exo vrei tis eksis:

*LG 1750S 290euro

*PHILIPS 170 C5BS 266euro

*SONY SDM HS74P/S 299euro

poia einai kaliteri kata ti gnomi sas apo tis parapano??

(afou mou proteinete tin kaliteri apo tis parapano,proteinete k kamia alli pou kerete eseis oti aksizei mexri ta 300euro)

euxaristo

Καλύτερα να ψάξεις για review στο δίκτυο, μπορείς να βρεις πολλά χρήσιμα πράγματα από άλλους που έχουν ήδη αγοράσει την οθόνη για την οποία ενδιαφέρεσαι και έχουν γράψει τη γνώμη τους. Επίσης καλό είναι να την δεις από κοντά. Αν κάνεις αυτά τα δύο απλά πράγματα, είναι δύσκολο να κάνεις λάθος στην αγορά σου.

Εγω αγόρασα 2 Samsung Syncmaster 17' 173p πριν 2 εβδομάδες με 265€ έκαστη απο το chipshop.gr. Είμαι τρομερά ευχαριστημένος, στη Στουρνάρη τις είδα την προηγούμενη δβομάδα 500€ και 550€ αντίστοιχα..!

Στα πλεονεκτήματα της η δυνατότητα pivot, το πολύ ωραίο design η χρωματική απόδοση του MVA panel της και η DVI είσοδος. Αρνητικό το μεγάλο response time των 25ms αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Προσωπικά αν ήταν να πάρω 19άα θα πήγαινα σε καλό μοντέλο των 600+€ αλλα όταν αυτές οι οθόνες προσφέρουν ίδια ανάλυση με τις 17άρες δεν βλέπω τον λόγο να πληρώσει κανείς τα υπερδιπλάσια απο μία 17άρα.

pare LG gia na exeis to kefali sou isixo,einai kalyteri kai i moni epilogi se othones TFT.giati den perneis 19';;;sto plaisio exei LG 19' me 309 euro des edo

Συμφωνώ με τον προλαλησαντα, μονο που μετα απο μια μικρη ερευνα μπορει κανεις να διαπιστωσει ενα λάθος στο πλαισιο.

Η συγκεκριμενη οθονη ειναι στα 12ms (οχι οτι ειναι ασχημα).

Επισης στο e-shop ειναι φθηνότερη (296)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168227

ΥΓ. Δαγκωτο LG για τo πραγματικo 3 Υear Zero Pixel Warranty που εχει σε αντιθεση με αλλες "επώνυμες" εταιρειες

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

• 2 weeks later...

Προσπαθώ να διαλέξω μεταξύ κάποιων μοντέλων TFT αλλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να πάρω μιά σχετικά καλή 17" ή μιά φθηνή 19".

Οι επιλογές που έχω,σχετικά πάλι, καταλήξει, είναι οι LG 17'' LCD L1717S BLACK, EIZO L551 και η LG FLATRON 1915S .

Για δώστε καμιά συμβουλή να ξεστραβωθούμε και εμείς.

Παρεπιπτόντως δεν είμαι gamer.

ego telika meta apo skepsi k afou diavasa oles ti s gnomes ton paidion kateliksa stin lg l1915s.gia ta lefta tis aksizei...

Απο που την πήρες και πόσο αν επιτρέπεται?Καλορίζικη :)
Υπογραφή....

Προσπαθώ να διαλέξω μεταξύ κάποιων μοντέλων TFT αλλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να πάρω μιά σχετικά καλή 17" ή μιά φθηνή 19".

Οι επιλογές που έχω,σχετικά πάλι, καταλήξει, είναι οι LG 17'' LCD L1717S BLACK, EIZO L551 και η LG FLATRON 1915S .

Για δώστε καμιά συμβουλή να ξεστραβωθούμε και εμείς.

Παρεπιπτόντως δεν είμαι gamer.

Την ίδια ερώτηση είχα κάνει και εγώ προ καιρού αλλά δε μου απάντησε κανείς :cry: :p

Να σου πω που κατέληξα: 19ρες με καλή απεικόνιση μπορείς να βρείς σε αυτό το εύρος τιμής (στη θέση σου θα προτιμούσα έμπειρους κατασκευαστές σαν τις Philips & Samsung που ξέρουν να κρατούν χαμηλά το κόστος χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα της εικόνας) αλλά θα πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς. Π.χ. ξέχνα το pivot, το DVI, τα πλαστικά θα είναι μέτριας ποιότητας, για ενσωματωμένα ηχεία και usb hub ούτε λόγος (αν βρείς 19ρα με αυτά τα χαρακτηριστικά στα 300-350 θα έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά). Οπότε το ερώτημα είναι αν προτιμάς τη μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας ή αυτά τα χαρακτηριστικά.

Εγώ πήρα 17ρα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά ακόμα αναρωτιέμαι αν έκανα σωστά.

Η DELL πάντως που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής LCD-TFT στον κόσμο (υποτιθεται τουλάχιστον γιατί αμφιβάλλω αν βάζει έστω και μια βίδα πάνω, πάντως με το δικό της σήμα πωλούνται) προτείνει 19ρα σε αυτά τα λεφτά (value flat όπως λέγεται σε αντίθεση με την πολυτελή 17ρα Ultraflat που έχει ακριβώς την ίδια τιμή).

Οπότε θα πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Κάνε μια βόλτα σε 2-3 μαγαζιά να τις δεις από κοντά. Ελπίζω να βοήθησα.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Εν τέλει επέλεξα και παρήγγειλα την LG L1915S και εγώ μετά απο παραίνεση πολλών χρηστών.

Άντε να δούμε τι θα μας βγεί.

Εννοειται οτι θα μας πεις εντυπωσεις μολις σου ερθει στα χερια

Μεγεια σου...

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

• 2 weeks later...
Εγώ πήρα πάντως από Pixmania αυτήν είναι μάρκας HYUNDAI, 8ms χρόνο απόκρισης, με καλύτερα χαρακτηριστικά από μια στην ίδια τιμή SAMSUNG. Από Samsung είχα ακούσει και διάφορα παράπονα. Έχει 3 χρόνια εγγύηση αντικατάστασης και νομίζω και καμμένου πίξελ. Στα 225€+15€ τα μεταφορικά είναι σούπερ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Από Ελλάδα δε συμφέρει νομίζω, είναι λιγάκι πιο ακριβές.

opoia exei kato apo 8 ms rate ananeosis...

Ο χρόνος απόκρισης δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριό σου για την επιλογή μιας TFT οθόνης.

Υπάρχουν κι άλλα όπως η φωτεινότητα, ο λόγος αντίθεσης, ποιότητα χρωμάτων και service. Ο χρόνος απόκρισης κάπου 12-15 και κάτω μια χαρά είναι.