Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι μου

Έχει κάποιος εμπειρία στις τηλεοράσεις τις Telefunken??

Βρήκα μια 65 ίντζες σε παρα πολύ καλή τιμή και μάλλον θα την πάρω..

Το θέμα είναι ότι το μοντέλο της δεν το βρίσκω πουθενά στο ίντερνετ

Telefunken T65FS243LBPOS

Είναι 65αρα led full hd...

Καμία βοήθεια, ως προς την ποιότητα, αξιοπιστία κτλ?

Υ. Γ. Άτομο που εμπιστεύομαι μου την σύστησε ανεπιφύλακτα...

Παιδιά όπως σας είχα πει πιο παλιά αγόρασα αυτή την τηλεόραση...

Μέχρι τώρα λειτουργούσε άψογα...

Αλλά έχω ένα πρόβλημα.. Τις τελευταίες μέρες μόλις ανοίξω την τηλεόραση δεν δείχνει καλά, δλδ η εικόνα τρέμει πάρα πολύ και δεν έχει χρώμα και ήχο...

Μόλις όμως περάσει λίγη ώρα φτιάχνει και όλα καλά...

Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.. Τι είναι και πώς φτιάχνει??

Εν τω μεταξύ εγω το βράδυ κλείνω την τηλεόραση από την πρίζα... Και ένας φίλος μου, μου είπε ότι μπορεί να είναι αυτό το πρόβλημα..

Γιατί λέει η τηλεόραση έχει κατι συμπικνοτες και με το που την βγάζω από το ρεύμα αδειάζουν...

???

Ισχύει?

Γιατί λέει η τηλεόραση έχει κατι συμπικνοτες και με το που την βγάζω από το ρεύμα αδειάζουν...

???

Ισχύει?

Θα σε απογοητεύσω φίλε. Η παλιά καλή Telefunken, όπως και πολλές παλιές καλές μάρκες δεν είναι πλέον καλής κατασκευής γιατί έχουν εγκαταλείψει την κατασκευή τηλεοράσεων και κάνουν απλώς συναρμολόγιση με υλικά άλλων κατασκευαστών κυρίως με πλακέτες Τουρκίας ή Κινεζικές και πάνελ ότι βρουν φθηνότερο.

Στο θέμα σου τώρα, αυτό που σου είπαν δεν ισχύει. Σαν τεχνικός απο την περιγραφή σου κατά 99% η τηλεόραση σου έχει θέμα με την πλακέτα του τροφοδοτικού της. Ψάξε την απόδειξή σου, και την εγγύηση και απευθύνσου στο service της εταιρείας (εκεί που θα σε στείλουν τέλος πάντων, γιατί είπαμε, η εταιρεία αυτή δεν υπάρχει πλέον) και εύχομαι να βρεις άκρη.

CR electronics

Πάντως τκ κατάστημα δεν αρνήθηκε να μου την επισκευάσει...

Το ότι όμως μετά από λίγο φτιάχνει?

Αρα δεν τίθεται θέμα με το αν την κλείνω από την πρίζα??

Δεν υπάρχει περίπτωση να της έκανα ζημιά έτσι??

Edited by gkontos10

Το τροφοδοτικό έχει ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που θέλω να ελπίζω λόγω αστοχίας υλικού και οχι λόγω κακής ποιότητας, μεταβάλλεται η χωρητικότητά τους λόγω της θερμοκρασίας που δημιουργείται οταν δουλεύει η συσκευή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δίνει λάθος τάσεις τροφοδοσίας στα υπόλοιπα κυκλώματα της τηλεόρασης. Προφανώς όταν ανέβει η θερμοκρασία τους η χωρητικότητα γίνεται σωστή άρα και οι τάσεις, οπότε δουλεύει σωστά.

Οχι, κακό δε κάνεις βγάζοντας την απο την μπρίζα, αντιθέτως μάλιστα.

CR electronics

ρε παιδια η samsung εχει πιο ευκολο smart tv?γιατι με χει φαει η δικια μου οτι δε μπορει της sony.

κι αυτη η 6400 η 50αρα πια ειναι η καλη?γιατι εχει και καποιους κωδικους.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιάξω εγώ το πρόβλημα που δημιουργείθηκε

Για να αποφύγω την ταλαιπωρία του στείλε και περίμενε...

Τι μπορεί να προκάλεσε το πρόβλημα στους πυκνωτές... Αν δεν ήταν το ότι έβγαζα την τηλεόραση από την πρίζα κάθε νύχτα?

Έχω μία ερώτηση.πέρασα μία ταινία 3d σε έναν εξωτερικό δίσκο πού χρησιμοποιώ στην τηλεόραση.<br />

Ενεργοποίησα το ένα γυαλί και πάτησα play.το θέμα είναι ότι η ταινία δεν παίζει.<br />

κάποια ιδέα?<br/>

Έχω μία ερώτηση.πέρασα μία ταινία 3d σε έναν εξωτερικό δίσκο πού χρησιμοποιώ στην τηλεόραση.<br />

Ενεργοποίησα το ένα γυαλί και πάτησα play.το θέμα είναι ότι η ταινία δεν παίζει.<br />

κάποια ιδέα?<br/>

Να την μετατρέψεις σε κάποια μορφή βίντεο που υποστηρίζεται από την τηλεόρασή σου.

Να την μετατρέψεις σε κάποια μορφή βίντεο που υποστηρίζεται από την τηλεόρασή σου.

Βασικά το βίντεο λέει 3d bluray.1080

Δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγεις ιδιότητες. Στον τύπο αρχείου θα δεις τι μορφή είναι.

Θα πρέπει μετά να ψάξεις τι μορφές υποστηρίζει η τηλεόρασή σου και να το μετρατρέψεις σε μία από αυτές.

Τώρα το πως θα το μετατρέψεις δεν είναι για το παρόν θέμα (google).

Άλλη επιλογή που έχεις είναι μέσω dlna server από το pc, για να μετατρέπεται το αρχείο από τον dlna server στο pc σου "on the fly" και να το στέλνει στην τηλεόραση σε κατάλληλη μορφή video.

Νομίζω ότι από αυτά που έχω δει να ζητάς δεν έκανες και τόσο καλή αγορά, ή μάλλον δεν έκανες σωστή έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις.

Γι αυτούς που δεν ξέρουν πολλά πολλά και απαιτούν να παίζουν στην τηλεόρασή τους αρχεία από δίσκους, είτε μέσω dlna (χωρίς παίδεμα), μια Samsung είναι μονόδρομος, μιας και έχει το μεγαλύτερο compatibility.

Δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγεις ιδιότητες. Στον τύπο αρχείου θα δεις τι μορφή είναι.

Θα πρέπει μετά να ψάξεις τι μορφές υποστηρίζει η τηλεόρασή σου και να το μετρατρέψεις σε μία από αυτές.

Τώρα το πως θα το μετατρέψεις δεν είναι για το παρόν θέμα (google).

Άλλη επιλογή που έχεις είναι μέσω dlna server από το pc, για να μετατρέπεται το αρχείο από τον dlna server στο pc σου "on the fly" και να το στέλνει στην τηλεόραση σε κατάλληλη μορφή video.

Νομίζω ότι από αυτά που έχω δει να ζητάς δεν έκανες και τόσο καλή αγορά, ή μάλλον δεν έκανες σωστή έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις.

Γι αυτούς που δεν ξέρουν πολλά πολλά και απαιτούν να παίζουν στην τηλεόρασή τους αρχεία από δίσκους, είτε μέσω dlna (χωρίς παίδεμα), μια Samsung είναι μονόδρομος, μιας και έχει το μεγαλύτερο compatibility.

Η ποιότητα χρωμάτων, εικόνας και ήχου όμως της συγκεκριμενης Σόνυ είναι σε άλλο επίπεδο φίλε.

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Η ποιότητα χρωμάτων, εικόνας και ήχου όμως της συγκεκριμενης Σόνυ είναι σε άλλο επίπεδο φίλε.

Το παλικάρι ρωτάει για τον media player της τηλεόρασης και η απάντηση είναι δε παίζει αλλά έχει καλή εικόνα;

Δεν μίλησα για τίποτα άλλο εκτός της ικανότητας της τηλεόρασης ως media player.

Αν είσαι ψαγμένος θα τα κάνεις όλα με software μέσω pc, που κι αυτό είναι μειονέκτημα.

Αλλά αν δεν είσαι, στη Sony απλά θα παίζεις περιορισμένα βίντεο.

Η Samsung (και μετά η LG) έχει τον πληρέστερο media player στην αγορά.

Αλλά αφού το είπες, βάλτην δίπλα δίπλα (καλιμπραρισμένες και οι δύο) με μία plasma προπέρσινη Samsung και έλα να μου πεις μετά για απόδοση χρωμάτων και γενικά εικόνα.

Για 3D δεν το συζητάω. Πολύ πίσω η Sony.

Στον ήχο καμία επίπεδη τηλεόραση δε διεκδικεί δάφνες και είναι όλες μέτριες.

Αν θες ποιότητα ήχου θα παίζεις από ενισχυτή A/V ή έστω ηχομπάρα.

Το παλικάρι ρωτάει για τον media player της τηλεόρασης και η απάντηση είναι δε παίζει αλλά έχει καλή εικόνα;

Δεν μίλησα για τίποτα άλλο εκτός της ικανότητας της τηλεόρασης ως media player.

Αν είσαι ψαγμένος θα τα κάνεις όλα με software μέσω pc, που κι αυτό είναι μειονέκτημα.

Αλλά αν δεν είσαι, στη Sony απλά θα παίζεις περιορισμένα βίντεο.

Η Samsung (και μετά η LG) έχει τον πληρέστερο media player στην αγορά.

Αλλά αφού το είπες, βάλτην δίπλα δίπλα (καλιμπραρισμένες και οι δύο) με μία plasma προπέρσινη Samsung και έλα να μου πεις μετά για απόδοση χρωμάτων και γενικά εικόνα.

Για 3D δεν το συζητάω. Πολύ πίσω η Sony.

Στον ήχο καμία επίπεδη τηλεόραση δε διεκδικεί δάφνες και είναι όλες μέτριες.

Αν θες ποιότητα ήχου θα παίζεις από ενισχυτή A/V ή έστω ηχομπάρα.

Έχω 5.1 ηχοσυστημα και κάνει παπάδες με την τιβι, όσον αφορά τις ασυμβατοτητες υπάρχει και το total video converter. Τεσπα, ο καθένας όπως βολευεται.

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Έχω 5.1 ηχοσυστημα και κάνει παπάδες με την τιβι, όσον αφορά τις ασυμβατοτητες υπάρχει και το total video converter. Τεσπα, ο καθένας όπως βολευεται.

Μόνο που οι παπάδες του ήχο συστήματος και οι μετατροπές με το total video converter δεν έχουν σχέση με τις δυνατότητες της τηλεόρασης.

Το δεύτερο μάλλον είναι και υποκατάστατο της έλλειψης αρκετής υποστήριξης video format , που την καλύπτεις με το pc σου.

το εχω καταλαβει οτι ο media player ειναι απλα ανεκτος,το χα διαβασει και σε reviews,αλλα πραγματικα τις εδιναν τοσο προσοχη στο θεμα ποιοτητας που τον media player απλα τον προσπερνουσαν,δηλαδη δεν εδιναν ολο το βαρος εκει.

εχω το Aiseesoft Total Video Converter Platinum,αν μπορει καποιος με pm να μου πει τι να κανω θα ημουν υποχρεως,επισης με το αρχειο srt τι κανω.

Edited by ταξιδιωτης22

Τι μπορεί να προκάλεσε το πρόβλημα στους πυκνωτές... Αν δεν ήταν το ότι έβγαζα την τηλεόραση από την πρίζα κάθε νύχτα?

Να συνεχίσω και την ερώτηση η στην πλάκα της τηλεόρασης?

Πρόσεχε μην είναι iso αρχείο γιατί η τηλεόραση (βασικά καμία τηλεόραση ανεξαρτήτως μάρκας) δεν αναπαράγει τέτοια αρχεία. Ακόμη και να έπαιζε πάντως θα ήταν mkv αρχείο με εικόνα SBS ή OU (το αναφέρουν αυτό), όπου sbs=side by side= 2 εικόνες δίπλα δίπλα και OU=over under=2 εικόνες πάνω κάτω, οπότε για να το κάνεις 3d θα έπρεπε να βάλεις κατάλληλη επιλογή της τηλεόρασης (στο μενου του 3d).

Εν πάση περιπτώσει με 3d θα είχες θέμα ακόμη και αν έπαιζε με τους υπότιτλους (αν ήταν εξωτερικοί) που θα ήταν 2d (και ενοχλητικοί).

Γιαυτό και εγώ (και παρότι η τηλεόρασή μου -panasonic et60- παίζει σχεδόν τα πάντα απο τον ενσωματωμένο media player) έχω πάρει εξωτερικό media player, τον med600x3d, που παίζει τα πάντα σωστά με HD (passthrough) ήχο για να έχω τον γνήσιο ήχο απο το ηχοσύστημα (συνδεδεμένο με HDMI και OPTICAL, ανάλογα το περιεχόμενο) και 24fps (γνήσια) στις ταινίες κλπ κλπ. Δυστυχώς όποιος θέλει να βλέπει πολλές ταινίες και είναι σινεφιλ θέλει (πέρα απο τα βασικά: μεγάλη διάσταση τηλεόρασης, καλό σύστημα ήχου) και -δυστυχώς- εξειδεικευμένο media player να κάνει αυτά που η τηλεόραση δεν κάνει ή δεν κάνει σωστά.

EDIT: βασικά και ένα bluray μπορεί να κάνει το ρόλο media player με σωστά 24fps αλλά με άλλους περιορισμούς, όπως πάλι με τους υπότιτλους, το 3d και δυστυχώς το σύστημα cinavia να παρεμβαίνει στις ταινίες απο torrent (και γενικά τις "κατεβασμένες") για να τις κόβει...

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φίλε μου σου απάντησαν ήδη. Η τηλεόραση σου έχει βλάβη και δεν οφείλεται στο βάλε-βγάλε της μπρίζας. Όπως σωστά σου πρότειναν πάρε τηλέφωνο το service της εταιρίας και -πραγματικά- εύχομαι να βρεις άκρη...

ΥΓ: Δεν θα πρότεινα ποτέ να κάνεις πειράματα μόνος σου, άσε το θέμα στους εξειδικευμένους!

Edited by Coolgreek
Βασίλης!

Πρόσεχε μην είναι iso αρχείο γιατί η τηλεόραση (βασικά καμία τηλεόραση ανεξαρτήτως μάρκας) δεν αναπαράγει τέτοια αρχεία. Ακόμη και να έπαιζε πάντως θα ήταν mkv αρχείο με εικόνα SBS ή OU (το αναφέρουν αυτό), όπου sbs=side by side= 2 εικόνες δίπλα δίπλα και OU=over under=2 εικόνες πάνω κάτω, οπότε για να το κάνεις 3d θα έπρεπε να βάλεις κατάλληλη επιλογή της τηλεόρασης (στο μενου του 3d).

Εν πάση περιπτώσει με 3d θα είχες θέμα ακόμη και αν έπαιζε με τους υπότιτλους (αν ήταν εξωτερικοί) που θα ήταν 2d (και ενοχλητικοί).

Γιαυτό και εγώ (και παρότι η τηλεόρασή μου -panasonic et60- παίζει σχεδόν τα πάντα απο τον ενσωματωμένο media player) έχω πάρει εξωτερικό media player, τον med600x3d, που παίζει τα πάντα σωστά με HD (passthrough) ήχο για να έχω τον γνήσιο ήχο απο το ηχοσύστημα (συνδεδεμένο με HDMI και OPTICAL, ανάλογα το περιεχόμενο) και 24fps (γνήσια) στις ταινίες κλπ κλπ. Δυστυχώς όποιος θέλει να βλέπει πολλές ταινίες και είναι σινεφιλ θέλει (πέρα απο τα βασικά: μεγάλη διάσταση τηλεόρασης, καλό σύστημα ήχου) και -δυστυχώς- εξειδεικευμένο media player να κάνει αυτά που η τηλεόραση δεν κάνει ή δεν κάνει σωστά.

EDIT: βασικά και ένα bluray μπορεί να κάνει το ρόλο media player με σωστά 24fps αλλά με άλλους περιορισμούς, όπως πάλι με τους υπότιτλους, το 3d και δυστυχώς το σύστημα cinavia να παρεμβαίνει στις ταινίες απο torrent (και γενικά τις "κατεβασμένες") για να τις κόβει...

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

!

Καταρχην να ευχαριστησω οσους ασχοληθηκαν σχετικα με απαντησεις που ηθελα.

Κατα δευτερον,κι εγω εχω καταλαβει οτι χρειαζεται κατι εξωτερικο ωστε να εχει ο χρηστης περισσσοτερες επιλογες στα χερια του.

Τι προτεινεις λοιπον απο media player?κατι κορυφαιο ομως που να παιζει τα παντα και να μην ψαχνομαι αργοτερα παλι.

Οπως καταλαβαινεις ειμαι κολλημενος σινεφιλ και χρησιμοποιω παντα εξωτερικο δισκο για την αναπαραγωγη των αρχειων που θελω.αυτο δεν νομιζω να ειναι θεμα ως το προς να χανει την ποιοτητα της η ταινια.

αν εχει και wifi ισως να ειναι και καλυτερα.

Καταρχην να ευχαριστησω οσους ασχοληθηκαν σχετικα με απαντησεις που ηθελα.

Κατα δευτερον,κι εγω εχω καταλαβει οτι χρειαζεται κατι εξωτερικο ωστε να εχει ο χρηστης περισσσοτερες επιλογες στα χερια του.

Τι προτεινεις λοιπον απο media player?κατι κορυφαιο ομως που να παιζει τα παντα και να μην ψαχνομαι αργοτερα παλι.

Οπως καταλαβαινεις ειμαι κολλημενος σινεφιλ και χρησιμοποιω παντα εξωτερικο δισκο για την αναπαραγωγη των αρχειων που θελω.αυτο δεν νομιζω να ειναι θεμα ως το προς να χανει την ποιοτητα της η ταινια.

αν εχει και wifi ισως να ειναι και καλυτερα.

Εγώ έχω ένα Western Digital Media Player. Δεν κολλάει πουθενά. Μικρό και θαυματουργό, θα με θυμηθείς.:)

Φιλικά Γιώργος

Εγώ έχω ένα Western Digital Media Player. Δεν κολλάει πουθενά. Μικρό και θαυματουργό, θα με θυμηθείς.:)

το ειδα αλλα δεν εχει 3d.

Δεν χρειάζεται να έχει 3d, απλώς κάνει την αποκωδικοποίηση του αρχείου. Τα υπόλοιπα είναι της τηλεόρασης.

Φιλικά Γιώργος

Όντως το wd είναι πολύ καλό για τα χρήματα του... Αλλά όντως δεν έχει 3d (που σημαίνει δεν μπορεί να στείλει 3d σήμα στην τηλεόραση. Το 3d είναι καλό να υπάρχει γιατί όχι μόνο στέλνει έτοιμο 3d σήμα στην τηλεόραση (γυρνάει μόνη της σε 3d χωρίς να χρειάζεται εσύ αν κάνεις κάτι) αλλά και υποστηρίζει 3d iso αρχείο που είναι full bluray rip με αυτούσια ποιότητα εικόνας (τα mkv που κυκλοφορούν και υποστηρίζουν τα μη 3d media player είναι half εικόνα και έτσι υστερούν σε ποιότητα). Επιπλέον κερδίζεις σε 3d υπότιτλους (είτε on the fly μετατροπή απο srt ή αλλα αρχεία με 3d subs)...

Καλή λύση είναι και αυτό που έχω και εγώ, το med600x3d που υποστηρίζει και 3d και πολλά ακόμη αλλά και αυτό πλέον έχει τα χρονάκια του (δεν υποστηρίζει 4k &H265). Απο την άλλη υπάρχουν τα android που αναπτύσσονται αλλά έχουν πάλι μειονεκτήματα όπως όχι σωστό κελίδωμα στα 23.976 (μερικά), οχι σωστό passthrough κλπ... Για εμένα το med600x3d είναι καλή επιλογή για το σήμερα (σαν media player).

Βασίλης!

αυτο https://www.skroutz.gr/s/4440576/Sony-BDP-S5200.html αντι για media player θα με καλυψει λετε?διαβαζει απο usb 3d mkv και αλλα?

η κι αυτο http://www.digitaltrends.com/blu-ray-and-dvd-player-reviews/samsung-bd-h6500-review/

κοιταζω και για android αλλα δεν παιζουν 3d

Edited by ταξιδιωτης22

αυτο https://www.skroutz.gr/s/4440576/Sony-BDP-S5200.html αντι για media player θα με καλυψει λετε?διαβαζει απο usb 3d mkv και αλλα?

η κι αυτο http://www.digitaltrends.com/blu-ray-and-dvd-player-reviews/samsung-bd-h6500-review/

κοιταζω και για android αλλα δεν παιζουν 3d

Παραθέτω όπως ήδη απάντησα σε άλλο σου post:

Παίζει τα περισσότερα αρχεία πολυμέσων (αν όχι όλα, samsung γαρ), τα mkv χωρίς πρόβλημα αλλά για 3d subs αν δεν κάνω λάθος απλά θα προβάλλει του υπότιτλους σαν 2d στην 3d εικόνα (δηλαδή τα βάζει δεξιά/αριστερά στο κέντρο σαν 2d). Σίγουρα καλύτερο απο το καθόλου αλλά λίγο κουραστικό. Επίσης θα έχεις πρόβλημα με συχνή διακοπή αναπαραγωγής λόγω cinavia στις "κατεβασμένες" ταινίες.

Δυστυχώς τη δουλειά του εξειδικευμένου media player δεν μπορεί να την κάνει άλλη συσκευή... Μην νομίζεις οτι κανείς απο εμάς έχει όρεξη να ξοδεύει (πόσο μάλλον σε τέτοιους καιρούς), δυστυχώς εξαναγκαζόμαστε και εμείς απο τα ίδια προβλήματα που συναντάς και εσύ -όπως και αρκετοί ακόμη- με τις αναπαραγωγές χωρίς προβλήματα κλπ... Και εγώ παθών είμαι! Σιγά μην έπαιρνα media player αν το bluray μου (το samsung HT-F5500) ή η τηλεόρασή μου (panasonic et60) μπορούσε να κάνει τα περισσότερα (έστω) απο όσα ήθελά!

Βασίλης!

Εγώ είμαι υπέρ του media player.

Κάνουν πολλά περισσότερα από ένα bluray.

Και dlna έχουν και παίζουν πληθώρα αρχείων.

Έχω ένα wd live στην τηλεόραση της κρεββατοκάμαρας και ασύρματα παίζω ότι αρχεία υπάρχουν στο δίκτυο του σπιτιού.