Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

mporw kai egw na kanw mia erwthsh pou 8elw? k elpizw na mporesete na me voh8hsete.:(

Phra to 2005 mia tv 32" LCD ths LG thn opoia plhrwsa 1980 €. den syzhtw gia thn poiothta ths eikonas sta ellhnika kanalia pou einai xalia..peran autou, kapoia stigmh ton perasmeno mhna, molis anoi3ame thn tv gemise h o8onh kati prasines paulitses. To prosperasame pisteuontas pws 8a eftaige to shma ekeinh th stigmh, ka8ws meta apo ligo epaneil8e. to 8ema einai oti twra autes oi paulitses exoun arxisei kai pyknwnoun kai se kapoies faseis h o8onh prasinizei teleiws, asxeta an meta apo kanena 20lepto strwnei. Phgame kai rwthsame ekei pou thn phrame, (se katasthma me hlektrika eidh) kai mas eipane pws auto pou eftai3e htan kapoies synexeis ptwseis ths tashs kai pws kapoia stigmh 8a prasinisei entelws kai apla den 8a epanel8ei. dld twra apla thn petame? :angry::angry: gnwrizei kapoios na me voh8hsei?

Pwleitai kinhto Palm Treo 750 axrhsimopoihto, sto kouti tou. Timh 300€, syzhtisimi

Δεν ξέρω αν κάνω καλά που ρωτάω εδώ, αλλά ξέρετε που πουλάνε καλώδια για την σύνδεση hd, το rgb καλώδιο δεν χρειάζομαι για την σύνδεση?

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

Φίλε poulinos2 αυτό που μου προκαλεί εντύπωση με σένα ειναι το οτι σε κάθε tv καταθέτεις με τέτοιο τρόπο τα αρνητικά και τα θετικα με αποτέλεσμα να μην μπορω να καταλάβω ποια εταίρεια εμπιστεύεσαι . Αν θα σε ρώταγα γενικά ποιες lcd εμπιστεύεσαι περισσότερο τι θα μου απαντούσες ?

Αν αύριο αγοραζες μια lcd απο ποια εταιρεία θα ξεκινούσες ???:cry:

A, ναι; Για κατεβασε ενα .mkv 1080p των 10gb να δουμε πως θα παιξει στο μονοπυρηνο 1,7 σεντρινο σου και τα ξαναλεμε για το χαρακτηρισμο σου...

Slideshow :p

Το x.264 που περιέχουν συνήθως τα matroska είναι πάρα πολύ απαιτητικό.

@amalitsi: Στο service κατευθείαν. Φαντάζομαι ότι είσαι εκτός εγγύησης πια, ελπίζω να μη ζητήσουν τίποτα εξωφρενικό γιατί οι τιμές έχουν πέσει τόσο έκτοτε που ίσως να μην αξίζει να τη φτιάξεις. Και πάρε και ένα πολύπριζο ασφαλείας.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Τι λετε γι' αυτο το μοντελο της SAMSUNG που το βρηκα σε καλη τιμη 748€ (με εξοδα αποστολης)

Model: LE32R86BD

Contrast: 8000:1

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Καινούριο μοντέλο είναι,αλλά όπως έγραψα πρίν,οι Samsung δεν τα καταφέρνουν καλά σε όλες τις περιπτώσεις,γιατί κάνει συχνές revision των προιόντων της ,ίσως ανάλογα κάθε μαζικής παραγγελίας για θέμα κόστους,και όλα αυτά πριν βγάλει νέο μοντέλο,και τελικά δεν ξέρεις τι παίρνεις,άλλες παίζουν καλά άλλες μέτρια.Καλύτερα ότι δείς να πάρεις.-Επίσης οι Ευρωπαικές εγγυήσεις της samsung δεν ισχύουν στην Ελλάδα από ότι ξέρω.

mporw kai egw na kanw mia erwthsh pou 8elw? k elpizw na mporesete na me voh8hsete.:(

Phra to 2005 mia tv 32" LCD ths LG thn opoia plhrwsa 1980 €. den syzhtw gia thn poiothta ths eikonas sta ellhnika kanalia pou einai xalia..peran autou, kapoia stigmh ton perasmeno mhna, molis anoi3ame thn tv gemise h o8onh kati prasines paulitses. To prosperasame pisteuontas pws 8a eftaige to shma ekeinh th stigmh, ka8ws meta apo ligo epaneil8e. to 8ema einai oti twra autes oi paulitses exoun arxisei kai pyknwnoun kai se kapoies faseis h o8onh prasinizei teleiws, asxeta an meta apo kanena 20lepto strwnei. Phgame kai rwthsame ekei pou thn phrame, (se katasthma me hlektrika eidh) kai mas eipane pws auto pou eftai3e htan kapoies synexeis ptwseis ths tashs kai pws kapoia stigmh 8a prasinisei entelws kai apla den 8a epanel8ei. dld twra apla thn petame? :angry::angry: gnwrizei kapoios na me voh8hsei?

Στο κατάστημα με ηλεκτρικά είδη ξέρουν και από βλάβες ή την πας στο service και ότι σου πούνε;:!:

Φίλε poulinos2 αυτό που μου προκαλεί εντύπωση με σένα ειναι το οτι σε κάθε tv καταθέτεις με τέτοιο τρόπο τα αρνητικά και τα θετικα με αποτέλεσμα να μην μπορω να καταλάβω ποια εταίρεια εμπιστεύεσαι . Αν θα σε ρώταγα γενικά ποιες lcd εμπιστεύεσαι περισσότερο τι θα μου απαντούσες ?

Αν αύριο αγοραζες μια lcd απο ποια εταιρεία θα ξεκινούσες ???:cry:

Στην επιλογή ενός προιόντος δεν μετρά η απόλυτη γνώμη κανενός,εκτός από αυτήν που διαμορφώνουμε με τα δικά μας κριτήρια και από κοντά.

Ειδικά όταν και κάθε εταιρία έχει και τα καλά και τα κακα προιόντα στην γκάμα της,ποτέ κανένα προιόν δεν είναι τέλειο πλέον ότι παίζονται παιχνίδια από τους αντιπροσώπους για φθηνότερες τιμές που έχει αντίκτυπο και στην ποιότητα.

Ετσι νομίζω ότι πρέπει κανείς να είναι αφελής να προτείνει ή και να δεχτεί με κλειστά μάτια οτιδήποτε,γιατί άμα "την πατήσεις" ,ποιός θα σου πληρώσει την όποια "ζημιά" στην επιλογή σου,αφού δεν θαχεις μείνει ευχαριστημένος παρά τα όποια καλά λόγια;

@amalitsi: Στο service κατευθείαν. Φαντάζομαι ότι είσαι εκτός εγγύησης πια, ελπίζω να μη ζητήσουν τίποτα εξωφρενικό γιατί οι τιμές έχουν πέσει τόσο έκτοτε που ίσως να μην αξίζει να τη φτιάξεις. Και πάρε και ένα πολύπριζο ασφαλείας.

elpizw na mhn paei gia petama, pantws an den kanw la8os, apo to katasthma mas zhthsan ena 500riko..telos pantwn, euxaristw

Pwleitai kinhto Palm Treo 750 axrhsimopoihto, sto kouti tou. Timh 300€, syzhtisimi

Στο κατάστημα με ηλεκτρικά είδη ξέρουν και από βλάβες ή την πας στο service και ότι σου πούνε;:!:

den se katalava. erwthsh einai auto h protroph na thn paw sto service?

Σε αυτο που λες δεν εχεις αδικο αλλα φυσικα εδω ειμαστε για να κανουμε κουβεντα και οχι για να ριξει καποιος ευθυνες σε καποιον αλλον ! Προς θεου ! Απλα βλεποντας οτι εχεις ασχοληθει πολυ με το θεμα , θα ηθελα να ξερω το τι θα διαλεγες εσυ .

α) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156476

b)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156477

c)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162224

d)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162012

e)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168594

f)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156502

μπορεις να κανεις ενα συντομο σχολιο για τις παραπανω tv's

μην λαβεις υποψιν το μεγεθος (37 η 32 η 40 ) αλλα την σχεση τιμης αποδοσης και το τι θα βλεπω οχι μονο σε digital (εκει δεν εχουμε προβλημα) αλλα κυριως και σε analog ...

sorry αν σ'εχω ζαλισει ... αλλα ολη την μερα , με αυτο ασχολουμε ρε φιλε ...

H Toshiba και η LG που αναφέρεις,παίζουν πολυ καλά σε τηλεοπτικό σήμα που θέλεις,(όχι όμως τόσο τα ψηφιακά η LG),και ακολουθεί η Sharp (στο τηλεοπτικό σήμα).

Oλες οι τελευταίες samsung με επίστρωση γυαλί στο πανελ,δείχνουν παραμορφωμένα στο τηλεοπτικό σήμα,εκτός εξαιρέσεων αν τις κοιτάς από απόσταση.

Δεν ξέρω αν κάνω καλά που ρωτάω εδώ, αλλά ξέρετε που πουλάνε καλώδια για την σύνδεση hd, το rgb καλώδιο δεν χρειάζομαι για την σύνδεση?

Κοίτα προς Ebay πλευρά.

Παίζουν στις μισές τιμές από Ελλάδα.

Εγώ πήρα ένα 5μετρο dvi-hdmi με επιχρυσωμένα βύσματα και ήταν απίστευτο σε τιμή.

Έχει τα πάντα.

Το rgb δεν κάνει για HD.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Με τα ως τώρα δεδομένα , είμαι σταθερά στην TOSHIBA REGZA 37Z3030DG 37'' LCD TV . . Moυ φαίνεται ότι συνδιάζει και καλά χαρακτηριστικά , και ποιότητα . Σίγουρα και αυτή θα έχει κάποια μειονεκτήματα , όπως όλες , αλλά δεν βρίσκω κατι στα 1300 ( καπου τοσο θα μου παει ) που να εχει καλυτερα χαρακτηριστικα .

Ας ελπίσουμε να βγεί μια καλή επιλογή :)

Δηλαδη για τηλεοπτικο σημα (γι'αυτο ενδιαφερομαι πιο πολυ) παιζουν καλυτερα TOSHIBA & LG;

Ενδιαφερομαι αποκλειστικα μονο για 32" (λογω διαστασεων και χωρου).

Εαν ισχυει κατι αλλο στις 32" παρακαλω ενημερωστε με, μην την πατησω.. σε ποιοτητα.

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Μεταξύ των επιλογών που αναφέρθηκαν,είναι καλές.Οχι γενικά.

Με τα ως τώρα δεδομένα , είμαι σταθερά στην TOSHIBA REGZA 37Z3030DG 37'' LCD TV . . Moυ φαίνεται ότι συνδιάζει και καλά χαρακτηριστικά , και ποιότητα . Σίγουρα και αυτή θα έχει κάποια μειονεκτήματα , όπως όλες , αλλά δεν βρίσκω κατι στα 1300 ( καπου τοσο θα μου παει ) που να εχει καλυτερα χαρακτηριστικα .

Ας ελπίσουμε να βγεί μια καλή επιλογή :)

Tσεκαρε και αυτά που σου είπα στην προηγούμενη σελίδα ,δες από κοντά το συγκεκριμένο μοντέλο,και όλα καλά άμα το αποφασίσεις:rolleyes:

Εχω αγοράσει την LG M228WA-BZ 22'' LCD-TV HD ready που νομίζω είναι 1080i/720p, πως θα την συνδέσω για να βλέπω HD γιατί δεν έχω καταλάβει τίποτα, εγώ νόμιζα πως με το RGB γινόταν η σύνδεση σε HD.

Στο παρακάτω link είναι η εικόνα με το πίσω μέρος της οθόνης. Θέλω να την συνδέσω με την κάρτα γραφικών που έχει HD output, αλλά σε αυτή την θύρα παίρνει το RGB καλώδιο μόνο.

http://www.telefonica.net/web2/jaurena/hardware/m208wa_2.jpg

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

Εχω αγοράσει την LG M228WA-BZ 22'' LCD-TV HD ready που νομίζω είναι 1080i/720p, πως θα την συνδέσω για να βλέπω HD γιατί δεν έχω καταλάβει τίποτα, εγώ νόμιζα πως με το RGB γινόταν η σύνδεση σε HD.

Στο παρακάτω link είναι η εικόνα με το πίσω μέρος της οθόνης. Θέλω να την συνδέσω με την κάρτα γραφικών που έχει HD output, αλλά σε αυτή την θύρα παίρνει το RGB καλώδιο μόνο.

http://www.telefonica.net/web2/jaurena/hardware/m208wa_2.jpg

με την έξοδο DVI μπορείς νομίζω.. δεν είμαι σίγουρος όμως πώς :X

edit: ιδού η απάντηση στο ποστ του φίλτατου

Εγώ πήρα ένα 5μετρο dvi-hdmi με επιχρυσωμένα βύσματα και ήταν απίστευτο σε τιμή.

Έχει τα πάντα.

Το rgb δεν κάνει για HD.

Μήπως γνωριζει καποιος τι αναλυση προβάλει η πλατφόρμα της NOVA ?

Προφανώς θα βλέπω καλύτερα απο το να έπαιρνα σημα απο κεραία . Ετσι δεν ειναι ?

Χαμηλή. Άστα να πάνε βασικά, η ποιότητα είναι περίπου ίδια με την επίγεια αναλογική τηλεόραση, σε κάποια υπερσυμπιεσμένα κανάλια μην πω και χειρότερη.

Είναι καθαρή βέβαια, δεν έχει δηλαδή παρεμβολές, χιόνια, είδωλα κλπ.

Αν έχουν πολύ καλό σήμα τα αναλογικά κανάλια στην περιοχή σου δε θα βλέπεις καλύτερα, για τους περισσότερους πάντως η NOVA αποτελεί βελτίωση, έστω και μικρή.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Και βεβαια θα εχεις καλυτερη εικονα!

αλλα υπαρχουν και τα γερμανικα καναλια που εχουν κρυσταλινη εικονα!

Τωρα βλεπω εδω μεσα να λενε πολλα για τις TFT... Επειδη δουλευω σε χωρο ηλεκτρονικων σας λεω οτι σε πωλησεις αυτην την στιγμη ειναι πρωτες η philips και η Samsung!

Ειναι φοβερες σε εικονα (δε λεμε για κατω απο 1000 ευρω) και μαλιστα η samsung R86 ειναι και φθηνη αλλα και Γαματη απο εικονα!

Αν θελετε best ποιοτητα παρτε την samsung Μ86 1080p τι να πω απο εικονα:X αψογη

Τα περισσότερα κανάλια του πακέτου (Animal planet, National geographic, History channel, Discovery, Chasse & Pesce, Jetix, MGM, TCM, Motors, travel, E!, MTV, VH1, SS1, SS3, SS4, SS5, SS6, SS7, ET1, ET3, ANT1, Star, Alter, Macedonia, MAD) εκπέμπονται με την πολύ μικρή ανάλυση 544x576

Μερικά (Filmnet1, Filmnet3, MEGA, Alpha, ΣΚΑΙ, ΕΤ1) εκπέμπονται στην μέτρια ανάλυση των 704x576

Και ακόμη λιγότερα (Filmnet2, SS2, NET) στην μέγιστη ανάλυση που μπορείς να βρείς απο απλό ψηφιακό δορυφορικό κανάλι των 720x576

H κατάσταση είναι τραγική στα κανάλια των 544x576 ιδίως όταν οι τηλεοράσεις ειναι μεγάλες και παρακολουθείς ταινίες με γρήγορες σκηνές ή ποδόσφαιρο οπου παρατηρείς έντονα το πρόβλημα του pixelαρισματος (μικρα τετραγωνάκια). Εδώ είναι προτιμότερη η λύση της αναλογικής λήψης, αν το σήμα σου είναι καθαρό.

Στα 704x576 η κατάσταση είναι ανεκτή, ενω στα 720x576 δεν θα έχεις πρόβλημα.

Στην Eυρώπη πάντως τα περισσότερα ψηφιακά μπουκέτα χρησιμοποιούν την ανάλυση των 720x576 και ευχαριστιέσαι εικόνα...

CR electronics

Επειδη ειπωθηκε απο καποια μελη σε προηγουμενα ποστς οτι οι εταιριες δινουν μεταχειρισμενες τηλεωρασεις,τουλαχιστον για το Πλαισιο που γνωριζω δεν συμβαινει κατι τετοιο.Δουλευω εκει και το ξερω.Ολες οι ΤV ερχονται σφραγισμενες απο αντιπροσωπειες και υπαρχει στοκ.Τα demo φυσικα και πολουνται αλλα παντοτε εν γνωση του πελατη.Για τυχον αμφιβολειες πηγαιντε σε καποιο πλαισιο και ζητηστε να δειτε το στοκ...Για τυχον αποριες ΠΜ

Όταν λέμε ψηφιακό σήμα εννοούμε 'NOVA' και αναλογικό μέσω της παραδοσιακής κεραίας?

Το ψηφιακό σήμα μπορεί να είναι είτε μέσω δορυφόρου (πχ Νοva) είτε επίγειο ψηφιακό (πχ το ψηφιακό πακέτο της ΕΡΤ).

Αναλογικό είναι το σήμα που έχουμε αυτή την στιγμή απο όλα τα κανάλια απο τις κεραίες μας. (Σύντομα αυτό θα αλλάξει)

CR electronics