Jump to content

ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και αναγνώριση πτυχίων

kinhtomania
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται με τις βαθμολογιες. Ο βαθμος του πτυχιου μου στην κλιμακα του 10 ειναι 8,82, αλλα στο ΔΟΑΤΑΠ μου αναγνωρισαν το πτυχιο με βαθμο 7,83.

Γνωριζετε τι πρεπει να κανω για να αναγνωριστει ο βαθμος μου; Εχετε κατι να μου προτεινετε;

Ευχαριστω.

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 358
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Agaphte andy_capp

Den kserw ti givetai sth dikn sou periptwsn, apla mporw va sou pw ta eksns:

Enas filos mou ekave MEng sto Civil Engineering stn Skwtia, avti gia BEng gia va'xei ta idia xrovia foitnsns me to Politikwv Mnxavikwv edw. Dustuxws pleov av dev exeis ta idia xrovia foitnsns me tnv avtistoixn sxoln edw, einai sxedov sigouro oti den tha sou to anagnwrisoun.

Isws av ksekivouses eva master edw, pithanon mesw kapoio grafeio politikou mnxavikou pou suvergazetai me to EMP (Bebaia isws meta va avtimetwpiseis to problnma va sou dwsouv isotimia kai oxi avtistoixia-alla cross tha bridge when you get to it :)

Ti va pw, emena mou anagnwrizoun to PhD alla mou'xouv xrewsei 2 mathnmata gia to BSc (eimai mia phd dixws avtistoixia sto basiko ptuxio, trexa gureue!!!)

Kaln sou (kai mas gevikotera) epituxia

• 2 months later...

καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση για τη συζυγό μου η οποία έχει bachelor Αγγλικής Φιλολογίας, με σπουδές στον τόπο καταγωγής την Ιρλανδία. Το πτυχίο της εκεί στην Ιρλανδία της έδινε την δυνατότητα να εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σαν Φιλόλογος. Εδώ και 10 χρόνια ζούμε πλέον στην Ελλάδα. Απο ότι βλέπω στο site του ΔΟΑΤΑΠ για να μπορέσει να αποκτήσει ισοτιμία και ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΊΑ γιατι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει θα πρέπει να κάνει και ένα MASTER! Συμφωνα με τον κανόνα 5 ισχύουν τα παρακάτω:

"Αν μαθήματα του μεταπτυχιακού διπλώματος καλύπτουν το περιεχόμενο βασικών μαθημάτων του ομοειδούς προγράμματος σπουδών της ημεδαπής, αυτά συνεκτιμώνται κατά την εφαρμογή του Κανόνα 2. Στην περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών προγραμμάτων της αλλοδαπής είναι «αμιγείς», αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του ομοειδούς προγράμματος σπουδών της ημεδαπής, η αναγνώριση της «ισοτιμίας και αντιστοιχίας» είναι αυτόματη χωρίς την εξέταση σε επιπλέον μαθήματα."

Η ερώτηση είναι: Ποιό MASTER (χώρα, πανεπιστήμιο, τίτλος) μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι τίτλοι σπουδών προγραμμάτων είναι «αμιγείς»? Γιατι δεν λέει να πάει να κάνει 1 χρόνο master και στη συνέχεια να μην αναγνωρίζουν το πρόγραμμα σπουδών του.

Και μια τελευταία ερώτηση: πως μπορεί κανείς να βρει του τίτλους σπουδών του ομοειδούς προγράμματος σπουδών Αγγλικής Φιλολογίας της χώρας μας ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση, καθώς μόλις ξεκινώ να αναζητώ πληροφόρηση για το θέμα.

gsalis

• 5 weeks later...

Το πρωτο δημοσιευμα το διαβασα πρι 3-4 μερες κι εμεινα καγκελο. Για σκεψου ομως ν αναγνωριστουν, πραγμα το οποιο θα γινει, τα κολλεγια, οι αποφοιτοι τους να παιρνουν επαγγελματικη εστω αναγνωριση, και να παραμεινει το υπαρχον καθεστως του ΔΟΑΤΑΠ για τους αποφοιτους των ξενων πανεπιστημιων. :lol::lol: Στην Ελλαδα ολα τα παραλογα ειναι πιθανα

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Έχω τόσα νεύρα με τους συγκεκριμένους που δεν ξέρω τι να πω. Εμένα ευτυχώς έστω και μετά από αρκετό καιρό μου είχαν αναγνωρίσει και το πτυχίο και το μεταπτυχιακό ως ισότιμα ξεχωριστά. Για αντιστοιχία μου ζήτησαν φυσικά 3 μαθήματα τα οποία τους το ξεκαθάρισα από τότε ότι αποκλείσετε να τα δώσω γιατί δεν θα μου μειώσετε εσείς την αξία μου. Με το να το δώσω παραδέχομαι πως το πτυχίο μου το οποίο το τελείωσα μέσα σε τρία χρόνια ακριβώς είναι κατώτερο από το πτυχίο κάποιου που το τελειώνει σε 6-7 χρόνια αν θέλει φυσικά.

Άντε να εφαρμοστεί η ευρωπαική οδηγία να σφίξουν ορισμένοι ****ι. Και αυτοί θα είναι των πανεπηστιμιακών και των καρεκλοκένταυρων .

Μπορει να ειναι λιγο ακυρη η ερωτηση μου αλλα δεν γνωριζω πολλα επι του θεματος (3η λυκειου ειμαι)

Τα πτυχια παιδαγωγικου (δημοτικης εκπαιδευσης) απο πανεπιστημιο της Σερβιας αναγνωριζονται εδω περα ?:confused:

ψαχνοντας με ενα συναδελφο κατι ασχετο,βρηκαμε αυτο,το οποιο βρηκα ενδιαφερον και παραθετω.

Καθόλου ευκαταφρόνητα δεν είναι τα ποσά που παίρνουν καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και γενικά όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων ιατρικής και οδοντιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ. Ένας καθηγητής ΑΕΙ παίρνει έως 293 ευρώ ημερησίως, ενώ 5 ευρώ κοστίζει η κάθε ερώτηση που μπαίνει στην τράπεζα ερωτήσεων που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός.

Αναλυτικά, οι αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών ΔΕΠ και ΕΠ και λοιπών υπαλλήλων για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εξετάσεων Ιατρικής και Οδοντιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ διαμορφώνονται ως εξής:

* Μέλη ΔΕΠ

- Υπεύθυνος Οργάνωσης: 293 € ανά άτομο ημερησίως

- Επιτροπή Θεμάτων: 260 € ανά άτομο ημερησίως

- Εποπτεία μελών ΔΕΠ: 195 € ανά άτομο ημερησίως

- Επιτροπή Εκδοσης Αποτελεσμάτων μελών ΔΕΠ: 195 € ανά άτομο ημερησίως

* Διοικητικοί υπάλληλοι

- Υπεύθυνος Διοικητικών ΔΟΑΤΑΠ: 195 € ανά άτομο ημερησίως

- Υπεύθυνος Διοικητικών ΥΠΕΠΘ: 195 € ανά άτομο ημερησίως

- Επεξεργασία έκδοσης θεμάτων: 190 € ανά άτομο ημερησίως

- Συντονισμός - Γραμ. Υποστήριξη: 163 € ανά άτομο ημερησίως

- Γραμματεία 110 € ανά άτομο ημερησίως

- Παραλαβή γραπτών 65 € ανά άτομο ημερησίως

- Διόρθωση γραπτών φυλλαδίων: 110 € ανά άτομο ημερησίως

- Επιτηρητές: 65 € ανά άτομο ημερησίως

- Τεχνική Υποστήριξη 90 € ανά άτομο ημερησίως

* Θεματοδοσία

- Τράπεζα ερωτήσεων ανά μάθημα: 5 € ανά ερώτηση

- Επεξεργασία θεμάτων ανά μάθημα: 58 € ανά τρίωρο συνεδριάσεων

- Συντονιστές συνεδριάσεων θεματοδοτών: 2.500 € ανά άτομο

- Ηλεκτρονική υποστήριξη θεματοδοσίας: 1.200 € ανά άτομο

- Γραμματειακή Υποστήριξη Θεματοδοσίας: 1.300 € ανά άτομο.

http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=85&cm_prdid=5773

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Μα για αυτό δεν θέλουν να ενσωματώσουν την κοινοτική οδηγία γιατί θα χάσουν πολλοί καρεκλοκένταυροι τα προνόμιά τους. Τι να λέμε τώρα μπάχαλο σκέτο.

Πάντως μην νομίζετε ότι οι περισσότεροι καθηγητές δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Άλλωστε οι περισσότεροι στο εξωτερικό έχουν κάνει μεταπτυχιακά. Πρόσφατα μιλούσα για το θέμα με καθηγητή σε γνωστό ίδρυμα της χώρας που μου είπε ότι όταν του έρχονται φοιτητές από γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού για μαθήματα αναγνώρισης πτυχίου, τους βάζει ένα 10αρι χωρίς καν να τους εξετάσει και ciao! Σωστός. Και δεν πρέπει να είναι ο μόνος :)
http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

• 3 weeks later...

Γεια σας παιδια,

προσπαθουσα εδω και καιρο να βρω ενα φορουμ με θεμα την αναγνωριση των βρεττανικων τριετων πτυχιων απο το ΔΟΑΤΑΠ. Επιτελους το βρηκα! :happy:

Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε - τωρα που καταδικαστηκε η Ελλαδα για αλλη μια φορα απο το Ευρωπαικο Δικαστηριο - αν θα αλλαξει κατι για μας. Κατι ειχα διαβασει για τρεις ζωνες αγγλικων πανεπιστημιων που αναλογως σε ποια ζωνη ανηκει το καθενα μπορεις να αναγνωρισεις το πτυχιο σου αυτοματα σε 3 (! :lol: μερες). Μηπως καποιος ξερει τι αλλαγες και τι ωφελη θα εχουμε εμεις οι αποφοιτοι των βρεττανικων πανεπιστημιων μετα την καταδικαστικη αποφαση και την ψηφιση νομοσχεδιου το 2009?

Και κατι αλλο...εχω διαβασει κατα καιρους οτι καποιοι αναγνωρισαν τριετη πτυχια απο σποντα...δεν ξερω πως. σκεφτομουνα λοιπον πριν καταθεσω και τα δυο πτυχια μου (BSc και MSc) απο φλεβαρη, τα οποια απαξ και τα αναγνωρισεις με συνεκτιμηση δεν γινεται να ξαναναγνωριστουν ως δυο ξεχωριστα "αν" αλλαξει ο νομος, να κανω μια προσπαθεια να αναγνωρισω μονο το ΒSc μπας και...βεβαια θα χασω 150 ευρω και 3 μηνες αλλα ΑΝ (λογω *******ς που τους δερνει γενικως και ποτε δεν ξερεις) αναγνωριστει εχει καλως. Αλλιως δεν θα ηθελα να τα συνεκτιμησω και να γινει καμμια αλλαγη και μετα να βαραω το κεφαλι μου. Αληθεια ισχυει τελικα αυτο που ρωτουσε καποιος παραπανω οτι αν εχεισ 70% των μαθηματων αυτων που κανουν στην ελλαδα και αριστα οτι αναγνωριζεται το BSc μονο του ως βασικο πτυχιο; Και μιας και το εφερε η κουβεντα, ειναι κακο να σου υποβαθμιζουν το BSc με το να σου το αναγνωριζουν ως ΤΕΙ αλλα ακομα χειροτερο ειναι να μην σου το αναγνωριζουν καθολου διοτι στην Ελλαδα π.χ. δεν υπαρχει αντιστοιχο ΤΕΙ (βλεπε Ψυχολογια!). Τι να πει κανεις;:(

Γεια σας παιδια,

προσπαθουσα εδω και καιρο να βρω ενα φορουμ με θεμα την αναγνωριση των βρεττανικων τριετων πτυχιων απο το ΔΟΑΤΑΠ. Επιτελους το βρηκα! :happy:

Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε - τωρα που καταδικαστηκε η Ελλαδα για αλλη μια φορα απο το Ευρωπαικο Δικαστηριο - αν θα αλλαξει κατι για μας. Κατι ειχα διαβασει για τρεις ζωνες αγγλικων πανεπιστημιων που αναλογως σε ποια ζωνη ανηκει το καθενα μπορεις να αναγνωρισεις το πτυχιο σου αυτοματα σε 3 (! :lol: μερες). Μηπως καποιος ξερει τι αλλαγες και τι ωφελη θα εχουμε εμεις οι αποφοιτοι των βρεττανικων πανεπιστημιων μετα την καταδικαστικη αποφαση και την ψηφιση νομοσχεδιου το 2009?

Και κατι αλλο...εχω διαβασει κατα καιρους οτι καποιοι αναγνωρισαν τριετη πτυχια απο σποντα...δεν ξερω πως. σκεφτομουνα λοιπον πριν καταθεσω και τα δυο πτυχια μου (BSc και MSc) απο φλεβαρη, τα οποια απαξ και τα αναγνωρισεις με συνεκτιμηση δεν γινεται να ξαναναγνωριστουν ως δυο ξεχωριστα "αν" αλλαξει ο νομος, να κανω μια προσπαθεια να αναγνωρισω μονο το ΒSc μπας και...βεβαια θα χασω 150 ευρω και 3 μηνες αλλα ΑΝ (λογω *******ς που τους δερνει γενικως και ποτε δεν ξερεις) αναγνωριστει εχει καλως. Αλλιως δεν θα ηθελα να τα συνεκτιμησω και να γινει καμμια αλλαγη και μετα να βαραω το κεφαλι μου. Αληθεια ισχυει τελικα αυτο που ρωτουσε καποιος παραπανω οτι αν εχεισ 70% των μαθηματων αυτων που κανουν στην ελλαδα και αριστα οτι αναγνωριζεται το BSc μονο του ως βασικο πτυχιο; Και μιας και το εφερε η κουβεντα, ειναι κακο να σου υποβαθμιζουν το BSc με το να σου το αναγνωριζουν ως ΤΕΙ αλλα ακομα χειροτερο ειναι να μην σου το αναγνωριζουν καθολου διοτι στην Ελλαδα π.χ. δεν υπαρχει αντιστοιχο ΤΕΙ (βλεπε Ψυχολογια!). Τι να πει κανεις;:(

Εχω την εντυπωση οτι με το ΔΟΑΤΑΠ δε προκειται ν αλλαξει κατι γιατι αυτοι ασχολουνται με την ακαδημαικη αναγνωριση. Η καταδικαστικη αποφαση εχει να κανει με τα επαγγελματικα δικαιωματα και νομιζω οτι ασχολειται ο ΣΑΕΙΤΤΕ η καπως ετσι με αυτα τα θεματα. Βεβαια τα παντα ειναι ρευστα μεχρι το 2009 που θα υπογραφει το ΠΔ οποτε κανε λιγο υπομονη για να μη καψεις το MSc. Ριξε μια ματια και σ αυτο το λινκ

http://www.ntua.gr/posdep/concrete/ISOTIMIA/Degree_Assessment.html#2

Μαλλον θα σ ενδιαφερει γιατι στη παραγραφο 4 αναφερει και για τους ψυχολογους

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου SpyroDan. Κοίταξα και το link που μου έστειλες. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι για να έχεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα σαν ψυχολόγος στην Αγγλία δυστυχώς πρέπει να γίνεις chartered το οποίο μόνο με διδακτορικό γίνεται, πλην κάποιων εξαιρέσεων (stage II training κτλ.). Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί οι απόφοιτοι σχολών ψυχολογίας εδώ στην Ελλάδα να έχουν πλήρη επαγγελματικά διακιώματα με 4 έτη σπουδών μόνο και στην Αγγία να χρειάζεσαι PhD και εφόσον θα δουλέψεις εδώ να σου το ζητάνε αν σπύδασες Αγγλία. Δηλαδή τόσα πολλά μαθαίνουν εδώ πέρα στα προπτυχιακά που η εκπαίδευσή τους θεωρείται ισάξια με το διδακτορικό??? Γιατί αν ήταν έτσι θα μπορούσαν και αυτοί να πάνε να δουλέψουν Αγγλία μονο με το bachelor τους το οποίο φυσικά δεν γίνεται. Συγγνώμη για όλο το κατεβατό, είναι καθαρά ρητορικό, απλά εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν βλέπω και ακούω παράλογα πράγματα!!! Ναι, συμφωνώ ένα bachelor και ένα masters δεν είναι αρκετό για να δουλέψεις ως ψυχολόγος γιατί έχεις να κάνεις με ανθρώπους και μπορεί η άγνοια να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη κάποιες φορές. Και δέχομαι το να κάνω διδακτορικό για να μπορώ να εξασκήσω το επάγγελμα. Δεν δέχομαι όμως να μην ισχύει το ίδιο και για αυτούς που σπούδασαν Ελλάδα! Να ισχύει το ίδιο για όλους. Οι Άγγλοι βλάκες είναι δηλαδή για να το ζητάνε? Ή εμείς είμαστε μια ζωή οι έξυπνοι? Γι'αυτό και δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτή την χώρα!!! Έλεος πια!!!!

Εχω την εντυπωση οτι με το ΔΟΑΤΑΠ δε προκειται ν αλλαξει κατι γιατι αυτοι ασχολουνται με την ακαδημαικη αναγνωριση.

Ναι αλλα την ακαδημαικη αναγνωριση την εχουν ως προυποθεση αρκετοι συλλογοι,επιμελητηρια, οποτε κατι θα αλλαξει και σε εμας. Πλακα θα εχει να αναγνωριστουν τα κολλεγια και οχι τα απευθειας πτυχια :lol::confused::wacko:

Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι για να έχεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα σαν ψυχολόγος στην Αγγλία δυστυχώς πρέπει να γίνεις chartered το οποίο μόνο με διδακτορικό γίνεται, πλην κάποιων εξαιρέσεων (stage II training κτλ.).

Δε χρειάζεται να κάνεις διδακτορικό για να γίνεις Chartered. Σε πολλά επαγγέλματα υπάρχει αυτό (πχ Chartered Accountant)

Εδώ οι προϋποθέσεις για να γίνεις Chartered:

http://www.bps.org.uk/membership/grades/how-to-become-chartered.cfm

Οπότε τα υπόλοιπα που γράφεις στηρίζονται σε λάθος βάση. Η θετική πλευρά είναι ότι ίσως να είναι πιο εύκολο από όσο νόμιζες.

Ναι, το φανταζεσαι να καλυπτει ο νομος τα κολλεγια και οχι εμας? :wacko: Ελλάδα - ολα ειναι πιθανα! Αλλα αφού προερχονται τα πτυχια των κολλεγιων απο τα αγγλικα πανεπιστημια δε νομιζω να μην συμπεριλαμβανει και εμας. Θα φανει...

Οσο για το chartered status, ξερω πολυ καλα οτι δεν ειναι το διδακτορικο ο μονος δρομος γι'αυτο ειπα οτι υπαρχει το stage II. αυτο σημαινει, BSc + MSc + 2 χρονια supervised training και μετα εξετασεις στο bps για να γινεις chartered. Καλα κρασια δηλαδη. Εδω γιατι δεν ζηταει κανεις μαστερς και 2 χρονια προυπηρεσια για να σου δωσουν αδεια εξασκησης επαγγελματος??? Και φυσικα οπως αντιλαμβανεσαι εγω εχω φτασει μονο μεχρι το μαστερς, δεν εχω καθολου εργασιακη εμπειρια στην αγγλια, οποτε δεν μπορω να εχω πληρη δικαιωματα. Που σημαινει οτι πρεπει να ξαναπαω πισω και να τα κανω. Δεν ειναι παραλογο???

Εχετα ακουσει καθολου για περιπτωσεις ποθ καταφεραν να αναγνωρισουν το 3ετες bachelor? Μετα το 2005 εννοω...

Ναι αλλα την ακαδημαικη αναγνωριση την εχουν ως προυποθεση αρκετοι συλλογοι,επιμελητηρια, οποτε κατι θα αλλαξει και σε εμας. Πλακα θα εχει να αναγνωριστουν τα κολλεγια και οχι τα απευθειας πτυχια :lol::confused::wacko:

Κοιταξε λιγο πιο πανω το Ν° 230 ποστ μου. Εχω αναρωτηθει κι εγω γιαυτο το θεμα γιατι στην Ελλαδα του παραλογου, για να μη πω τιποτα πιο χοντρο, ολα ειναι πιθανα.

Ναι, το φανταζεσαι να καλυπτει ο νομος τα κολλεγια και οχι εμας? :wacko: Ελλάδα - ολα ειναι πιθανα! Αλλα αφού προερχονται τα πτυχια των κολλεγιων απο τα αγγλικα πανεπιστημια δε νομιζω να μην συμπεριλαμβανει και εμας. Θα φανει...

Οσο για το chartered status, ξερω πολυ καλα οτι δεν ειναι το διδακτορικο ο μονος δρομος γι'αυτο ειπα οτι υπαρχει το stage II. αυτο σημαινει, BSc + MSc + 2 χρονια supervised training και μετα εξετασεις στο bps για να γινεις chartered. Καλα κρασια δηλαδη. Εδω γιατι δεν ζηταει κανεις μαστερς και 2 χρονια προυπηρεσια για να σου δωσουν αδεια εξασκησης επαγγελματος??? Και φυσικα οπως αντιλαμβανεσαι εγω εχω φτασει μονο μεχρι το μαστερς, δεν εχω καθολου εργασιακη εμπειρια στην αγγλια, οποτε δεν μπορω να εχω πληρη δικαιωματα. Που σημαινει οτι πρεπει να ξαναπαω πισω και να τα κανω. Δεν ειναι παραλογο???

Εχετα ακουσει καθολου για περιπτωσεις ποθ καταφεραν να αναγνωρισουν το 3ετες bachelor? Μετα το 2005 εννοω...

Θα συμφωνησω με τον gmac και σου συνιστω να το ψαξεις καλα σχετικα με τα επαγγελματικα δικαιωματα που εχεις στην Αγγλια με BSc + MSc. Στο επαγγελμα πχ του μηχανικου υπαρχει ο chartered engineer και το status το αποκτας με ΒEng+MSc+2 χρονια supervised training η με MEng +2 χρονια supervised training. Πλην ομως απ οτι εχω διαβασει λιγο που κοιταξα γι αυτα τα θεματα, ο τιτλος chartered αυτο που κυριως δινει ειναι αυξημενο κυρος σε εναν μηχανικο και βεβαια υπαρχουν και αρκετοι εργοδοτες που ζητουν chartered engineer, οχι ομως για τυπικους λογους, αλλα υποτιθεται οτι ο chartered ειναι αρκετα πιο εμπειρος απο εναν incorporated . Με BEng σκετο η με BEng+MSc (η με MEng), εδω δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για το BEng σκετο η αν απαιτειται και το MSc, γραφεσαι σε επαγγελματικο συλλογο ως incorporated engineer και εξασκεις κανονικα το επαγγελμα του μηχανικου. Απο εσενα πλεον εξαρταται αν θελεις να γινεις chartered η οχι και δε σ εμποδιζει κανενας να εξασκεις το επαγγελμα του μηχανικου. Με αυτα που εγραψα θελω να πω οτι γνωμη μου ειναι οτι κατι αντιστοιχο πρεπει να υπαρχει και για τους ψυχολογους, και βεβαια ελπιζω να τα θυμαμαι καλα οσα ανεφερα πιο πανω,και να μην εχει αλλαξει κατι απο περυσι που τα διαβασα. Δε μπορω να διανοηθω οτι δε μπορεις να εργαστεις στην Αγγλια ως ψυχολογος παρα μονο αν εχεις PhD. Ψαξτο καλα, πιστευω οτι θα βρεις συλλογο να γραφτεις με τα προσοντα σου

EDIT:

@gmac τελικα εχει απολυτο δικηο η nuttybee οπως τα εγραψε ειναι

@nuttybee δυστυχως δε προβλεπονται incorporated psychologists :) και πολυ φοβαμαι οτι ουτε το υπο εκδοση ΠΔ θα σε καλυψει, δεδομενου οτι οι Αγγλοι εχουν προυποθεσεις για ν ασκησει καποιος το επαγγελμα (chartered status) αρα και οι ψυχολογοι που θα βγαινουν απο τα κολλεγια θα πρεπει να τις πληρουν κατι που δε μπορει να γινει αν δε κανουν αυτα που ανεφερες. Μ εναν λογο εχεις μονοδρομο ν ακολουθησεις, καλο κουραγιο

@gmac τελικα εχει απολυτο δικηο η nuttybee οπως τα εγραψε ειναι

@nuttybee δυστυχως δε προβλεπονται incorporated psychologists :) και πολυ φοβαμαι οτι ουτε το υπο εκδοση ΠΔ θα σε καλυψει, δεδομενου οτι οι Αγγλοι εχουν προυποθεσεις για ν ασκησει καποιος το επαγγελμα (chartered status) αρα και οι ψυχολογοι που θα βγαινουν απο τα κολλεγια θα πρεπει να τις πληρουν κατι που δε μπορει να γινει αν δε κανουν αυτα που ανεφερες. Μ εναν λογο εχεις μονοδρομο ν ακολουθησεις, καλο κουραγιο

Τι να σας πω παιδιά, δε γνωρίζω τι γίνεται με τους ψυχολόγους. Αλλά στο bps το λέει καθαρά ότι:

At present it is not legally necessary to register as a Chartered Psychologist to work as a psychologist, but many practitioners find registration an asset.

και ότι μπορείς να γίνεις member of the BPS χωρίς να είσαι chartered. Aπό την άλλη είμαι σίγουρος ότι η nuttybee κάτι παραπάνω ξέρει από εμένα

Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο παιδια για τισ πληροφοριες και τισ απαντησεις σας. Αυτα μας ελεγαν στο πανεπιστημιο για να μπορουμε να ασκησουμε με πληρη διακαιωματα το επαγγελμα μας. Βεβαια, μπορουμε ανετοτατα να εργαστουμε σαν assistant psychologist ακομα και στο NHS μονο με BSc. Απλα δεν μπορεις να λεγεσαι psychologist αν δεν εχεις ολοκληρωσει την εκπαιδευση. Απο την αλλη, αφου μου ειπαν περισυ στο δοαταπ που ρωτησα οτι αν τους προσκομισω BSC + MSc θα με αναγνωρισουν και ενδεχομενως να μου βγαλουν και μερικα μαθηματα να δωσω παει να πει οτι μπορω και εδω χωρις chartered status να παρω αναγνωριση και αδεια εξασκησης επαγγελματος. Ελπιζω απλα με το ΠΔ που θα αναγνωριζει υποτιθεται τα τριετη πτυχια να γινει το ιδιο και για μας τους ψυχολογους. Απο τα λιγα που ξερω ουτε αρχιτεκτονες ουτε πολιτικοι μηχανικοι μπορουν να εχουν πληρη δικαιωματα στην αγγλια μονο με ενα BSc. τι να πω? εχω μπερδευτει...αν δεν εχει ψηφιστει το ΠΔ μεχρι τον Φλεβαρη λεω να ρισκαρω να τους προσκομισω δικαιολογητικα για να αναγνωρισω μονο το BSc και ας μην κατσει η φαση..ποτε δεν ξερεις, αντε να χασω 150 ευρω. Αν δεν ...βλεπω να καιω το μαστερς μου και να ξαναδιαβαζω για εξετασεις :blink: Συγγνωμη που σας ζαλισα με το θεμα αυτο. Σας ευχαριστω παντως και παλι! Υπομονη...μπορει να ειμαστε τυχεροι :rolleyes:

Αυτα μας ελεγαν στο πανεπιστημιο για να μπορουμε να ασκησουμε με πληρη διακαιωματα το επαγγελμα μας.

Tο μόνο που θέλω να προσθέσω είναι να κάνεις ενδελεχή έρευνα (φαντάζομαι ξεκινώντας από το BPS) γιατί στο πανεπιστήμιο μπορεί να σας τα είπαν στο περίπου :)

Kαι κάτι τελευταίο! Για το αν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ΚΕΣ επηρεάζει και τους αποφοίτους πανεπιστημίων της ΕΕ, ναι σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=98554576

Ελπιζω απλα με το ΠΔ που θα αναγνωριζει υποτιθεται τα τριετη πτυχια να γινει το ιδιο και για μας τους ψυχολογους. Απο τα λιγα που ξερω ουτε αρχιτεκτονες ουτε πολιτικοι μηχανικοι μπορουν να εχουν πληρη δικαιωματα στην αγγλια μονο με ενα BSc.

για το ΠΔ ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα. θα αναγνωριζονται τα αντιστοιχα επαγγελματικα δικαιωματα που θα ειχε καποιος στη χωρα που εδρευει το πανεπιστημιο απονομης του πτυχιου. Συνεπως.......καταλαβαινεις, οι αποφοιτοι ΚΕΣ τα οποια συνεργαζονται με Αγγλικα πανεπιστημια δε προκειται ν αναγνωριζονται εφ οσον δεν εχουν αντιστοιχα επαγγελματικα δικαιωματα στην Αγγλια αν δεν ειναι chartered. Για τους πολιτικους μηχ μια και ειμαι αμμεσα ενδιαφερομενος, στην Αγγλια οι επαγγελματικοι συλλογοι τους γραφουν ως chartered η ως incorporated. Γεγονος ειναι παντως οτι μπορει να εγγραφουν και να εξασκουν επαγγελμα χωρις να ειναι chartered

@gmac

αυτο το διαβασες?

2 Ποια δικαιώματα αποκτώ μετά την έκδοση της απόφασης;

- Ολα τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνει ο κάτοχος του ίδιου διπλώματος στη χώρα που εδρεύει το συνεργαζόμενο ΑΕΙ. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να σας αρνηθούν πλέον την εγγραφή στο σχετικό επαγγελματικό σύλλογο ή την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, εάν είχατε αποκτήσει αυτά τα δικαιώματα στη χώρα-έδρα του ΑΕΙ που εξέδωσε τον τίτλο.

Υπενθυμιζω οτι η nuttybee δεν τα εχει αποκτησει στην Αγγλια!!!

Για τους πολιτικους μηχ μια και ειμαι αμμεσα ενδιαφερομενος, για την Αγγλια οι επαγγελματικοι συλλογοι τους γραφουν ως chartered η ως incorporated. Γεγονος ειναι παντως οτι μπορει να εγγραφουν και να εξασκουν επαγγελμα χωρις να ειναι chartered

Ποια η διαφορα ενος chartered με ενος incorporated; Επισης, σαν πολ. μηχανικοι υπαρχει πλεον τροπος να σωσουμε το μαστερ; :worry:

Εγω εχω κανει αιτηση για αναγνωριση βασικο + μεταπτυχιακο απο τον Μαιο και δεν εχω κανενα νεο ακομα, αυτο μαλλον κατι σημαινει!

Ποια η διαφορα ενος chartered με ενος incorporated; Επισης, σαν πολ. μηχανικοι υπαρχει πλεον τροπος να σωσουμε το μαστερ; :worry:

Εγω εχω κανει αιτηση για αναγνωριση βασικο + μεταπτυχιακο απο τον Μαιο και δεν εχω κανενα νεο ακομα, αυτο μαλλον κατι σημαινει!

Η κυρια και τυπικη διαφορα ειναι τα περισοτερα(?) προσοντα (BEng+MSc+2 χρονια εποπτευομενη εργασια+ νομιζω συνεντευξη σε επιτροπη) για να γινεις chartered = περισσοτερο κυρος+ σαφως πιο υπευθυνη θεση εργασιας+πιο πολλες £££. incorporated γινεσαι με BEng+MSc. Στο google θα βρεις απειρες σελιδες για πιο πολλα στοιχεια. Για να σωσεις το MSc, εδω μου βαζεις δυσκολα, αλλα δε καταλαβα γιατι ρωτας για τα Αγγλικα ισχυοντα, αφου εχεις κανει αιτηση για αναγνωριση στην Ελλαδα??:worry: