Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε μια πολυκατοικία υπάρχει κάποιο όριο στο κλείδωμα τις κύριας πόρτας?,:worry::worry:.Μένω σε μονοκατοικία και δεν ξέρω απο τέτοια:cool:.

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

δλδ να κλειδωνει υποχρεωτικα μετα τις 11 το βραδυ?

δεν νομιζω να υπαρχουν πολλες πολυκατοικιες που να το εφαρμοζουν αυτο.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

δλδ να κλειδωνει υποχρεωτικα μετα τις 11 το βραδυ?

δεν νομιζω να υπαρχουν πολλες πολυκατοικιες που να το εφαρμοζουν αυτο.

Ναι,κατί έχω ακούσει ότι σε μερικές πολυκατοικιές η κύρια πόρτα θα πρέπει να κλειδώσει π.χ:Στις 23:00.Κατάλαβες??:worry:.

Ναι και στις 2 πολυκατοικιες που μενω ετσι ειναι.Βεβαια στη μια δεν το εφαρμοζουμε αλλα στη Θεσσαλονικη μου εχει τυχει να γυρισω 3 το βραδυ και να ειναι κλειδωμενα και φυσικα αφου μπηκα κλειδωσα και γω.Καποιες πολυκατοικιες εχουν επιστατη/θυρωρο η κατι τετοιο τελως παντον και την κλειδωνει συνηθως μετα τις 11.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Στα Χανιά δεν μου έχει τύχει να κλειδώνει η πόρτα υποχραιωτικά.Όταν έμενα όμως στην Αθήνα είχαμε επιστάτη η θυρωρό(δεν θυμάμαι τι ήταν) που την κείδωνε κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Αυτό συμβαίνει και σε μια πολυκατοικία δικού μου προσώπου. Την πολυκατοικία την κλειδώνουν μετά από μια συγκεκριμένη ώρα. Πρόκεται για εντελώς ηλίθιο μέτρο γιατί:

- δεν εξυπηρετεί ΚΑΝΕΝΑ απολύτως σκοπό. Πιστεύεται ότι πχ θα αποτρέψει κάποιον κλέφτη (λες και το σπίτι δεν το κλειδώνεις που στο ανοίγει) ή ότι οι κλέφτες μπαίνουν από την κύρια είσοδο;

- (χωρίς να είναι ο κυριότερος λόγος αλλά) πες ότι θέλω να παραγγείλω μια πίτσα 12 η ώρα το βράδυ. Πρέπει να κατέβω κάτω σα μ***κας να ανοίξω (όχι εγώ, ο οποιοσδήποτε).

- ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: σε περίπτωση φωτιάς πχ ή αλλου εκτάκτου περιστατικού, ποιος μέσα στον πανικό του θα πάρει μαζί τα κλειδιά και θα έχει την ψυχραιμία να ξεκλειδώσει σιγά σιγά πριν τον πατήσουν οι υπόλοιποι που θα φτάνουν πανικόβλητοι;

- Επίσης (σε άλλη έκτακτη) που θα πρέπει πχ το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου να μπει μέσα στην πολυκατοικία για να φτάσει στον χ όροφο πως θα μπει; Θα περιμένει την πυροσβεστική μέχρι να πεθάνω; Δλδ αν με πιάσει ένα καρδιακό πες ανοίγω την δικιά μου πόρτα και περιμενω αλλά θα κατέβω να ανοίξω και την εξώπορτα λίγο πριν τα παίξω;

Για αυτό και οι τύποι που τα κάνουν αυτά είναι επικεικώς ηλίθιοι.

καλησπερα,

ειμαι ενοικιαστης σε ενα διαμερισμα στο οποιο μενω 2 χρονια, οπως λεει και το συμφωνητικο μου. ξερω όμως οτι μπορω να μεινω αλλον έναν χρονο χωρις ανανέωση συμβολαιου.

Ο ιδιοκτητης μου ζητα αυξηση 10% εγω όμως του ειπα οτι του δινω οσο ειναι ο πληθωρισμος (4,9%) και με απειλει οτι θα με διωξει και τετοια!!

Τι προτεινετε να κανω ? :(

Καλημέρα.

Να μην του δώσεις τπτ ώς αύξηση, υπάρχει απόφαση του Α.Π, δές το δημοσίευμα παρακάτω:

Απόφαση του Αρείου Πάγου

Τριετής η ελάχιστη χρονική διάρκεια μισθώσεων κατοικίας

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 10:58

URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1468227

ΑΠΑΝΤΗΣΗ δίνει ο Άρειος Πάγος, με την 650/2007 απόφασή του, σύμφωνα με την οποία η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει για τουλάχιστον τρία έτη και αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Όπως υπογραμμίζεται, ειδικότερα, στην απόφαση:

Ως κύρια κατοικία νοείται το κέντρο των βιοτικών σχέσεων του μισθωτή. Οι μισθώσεις αυτές ρυθμίζονται από τις διατάξεις του Αστικο Κώδικα, ενώ με διάταξη ειδική, εξαιρετική, δημόσιας τάξης και αναγκαστικού δικαίου έχουν καθορισθεί τα τρία έτη, ως ελάχιστη χρονιδιάρκεια της μίσθωσης, υπό την προϋπόθεση ότι η σχετική σύμβαση έχει καταρτισθεί από 1ης Ιουλίου 1997 και εφεξής.

Με το νόμο 1703/1987 ρυθμίστηκαν οι μισθώσεις κατοικιών και ειδικότερα οι μισθώσεις μόνο αστικών ακινήτων που χρησιμοποιούνταν ώς κύρια κατοικία, δηλαδή ως κέντρο των βιοτικών σχέσεων του μισθωτή. Ο νόμος αυτός έπαυσε να ισχύει στις 30.6.1997.

Μετά τη λήξη του νόμου 1703/1987 και τη συνακόλουθη κατάργηση της προστασίας των μισθώσεων της κατηγορίας αυτής, οι μισθώσεις ακινήτων που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία ρυθμίζονται, όπως προαναφέρθηκε, ενώ αποκλείεται η εφαρμογή παλαιότερου (1703/1983) ακόμη και για τις μισθώσεις που είχαν καταρτιστεί υπό την ισχύ του νόμου αυτού και υπάγονταν στις προστατευτικές διατάξετου. Κατ' εξαίρεση όμως η διάταξη εξακολουθεί να ισχύει.

Η διάταξη αυτή είναι αναγκαστικού δικαίου, γι' αυτό αν η συμφωνημένη χρονική διάρκεια της μίσθωσης είναι μικρότερη της τριετίας, μίσθωση ισχύει για τρία έτη, ενώ αν συμφωνήθηκε διάρκεια μεγαλύτερη της τριετίας, ισχύει η συμφωνημένη μεγαλύτερη διάρκεια.

Η ρύθμιση είναι δεσμευτική για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (εκμισθωτή και μισθωτή), αλλά δεν έχει αναδρομική δύναμη, δηλαδή καταλαμβάνει τις μισθώσεις που προϋπήρχαν της ρυθμιστικής αυτής διάταξης, καθόσον από καμία διάταξη δεν προσδίδεται αναδρομική ισχύς.

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Αυτό συμβαίνει και σε μια πολυκατοικία δικού μου προσώπου. Την πολυκατοικία την κλειδώνουν μετά από μια συγκεκριμένη ώρα. Πρόκεται για εντελώς ηλίθιο μέτρο γιατί:

- δεν εξυπηρετεί ΚΑΝΕΝΑ απολύτως σκοπό. Πιστεύεται ότι πχ θα αποτρέψει κάποιον κλέφτη (λες και το σπίτι δεν το κλειδώνεις που στο ανοίγει) ή ότι οι κλέφτες μπαίνουν από την κύρια είσοδο;

- (χωρίς να είναι ο κυριότερος λόγος αλλά) πες ότι θέλω να παραγγείλω μια πίτσα 12 η ώρα το βράδυ. Πρέπει να κατέβω κάτω σα μ***κας να ανοίξω (όχι εγώ, ο οποιοσδήποτε).

- ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: σε περίπτωση φωτιάς πχ ή αλλου εκτάκτου περιστατικού, ποιος μέσα στον πανικό του θα πάρει μαζί τα κλειδιά και θα έχει την ψυχραιμία να ξεκλειδώσει σιγά σιγά πριν τον πατήσουν οι υπόλοιποι που θα φτάνουν πανικόβλητοι;

- Επίσης (σε άλλη έκτακτη) που θα πρέπει πχ το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου να μπει μέσα στην πολυκατοικία για να φτάσει στον χ όροφο πως θα μπει; Θα περιμένει την πυροσβεστική μέχρι να πεθάνω; Δλδ αν με πιάσει ένα καρδιακό πες ανοίγω την δικιά μου πόρτα και περιμενω αλλά θα κατέβω να ανοίξω και την εξώπορτα λίγο πριν τα παίξω;

Για αυτό και οι τύποι που τα κάνουν αυτά είναι επικεικώς ηλίθιοι.

gmac θα καταντήσω γραφικός αλλά θα το ξαναπώ:η Αθήνα έχει αλλάξει,δεν είναι όπως την ήξερες.Και στην περίπτωσή μας αυτό σημαίνει ότι οι κλέφτες μπαίνουν σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο και βγαίνουν επίσης.Και ναι το κλείδωμα της πόρτας είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις μια ληστεία ή να πιάσεις έναν από αυτούς.Σκέψου πχ να έχει μπει ο κλέφτης στην πολυκατοικία,και όταν είναι να φύγει να βρει κάτω την πόρτα κλειδωμένη :p Φυσικά δεν μιλάμε για επαγγελματίες κλέφτες αλλά για κλεφτρόνια/πρεζόνια που θα μπουν όπου βρουν χωρίς να υπολογίσουν τίποτα.Και τέτοια κρούσματα πλέον έχουν γίνει ρουτίνα.Στον δικό μου κύκλο έχω 4 κρούσματα τις τελευταίες 15 μέρες (:!:)

Από τους 4 λόγους που έδωσες θα συμφωνήσω μόνο με τον τρίτο,όντως ναι εκεί υπάρχει πρόβλημα.Αλλά και πάλι υποθέτουμε ότι σεισμός/φωτιά κλπ θα γίνει 1 στις 100 ενώ η ληστεία...

Από τους 4 λόγους που έδωσες θα συμφωνήσω μόνο με τον τρίτο,όντως ναι εκεί υπάρχει πρόβλημα.Αλλά και πάλι υποθέτουμε ότι σεισμός/φωτιά κλπ θα γίνει 1 στις 100 ενώ η ληστεία...

Με τον 4ο λόγο διαφωνείς δλδ;

Ναι ρε συ Βασίλη, σεισμός/φωτιά θα συμβεί μόνο 1/100 αλλά εκεί θα πεθάνει κόσμος. Το πρεζόνι του παραδείγματός σου θα κλέψει πράγματα αξίας μερικών εκατοντάδων Ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Αλλά εμένα το επιχείρημά μου είναι άλλο και (θεωρώ) απλό. Αν το κλεφτρόνι αυτό μπει μέσα στο σπίτι σου από κλειδωμένη εξώπορτα ή παράθυρο, νομίζεις ότι θα τον εμποδίσει η κλειδωμένη κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας;

Με τον 4ο λόγο διαφωνείς δλδ;

Ναι ρε συ Βασίλη, σεισμός/φωτιά θα συμβεί μόνο 1/100 αλλά εκεί θα πεθάνει κόσμος. Το πρεζόνι του παραδείγματός σου θα κλέψει πράγματα αξίας μερικών εκατοντάδων Ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Αλλά εμένα το επιχείρημά μου είναι άλλο και (θεωρώ) απλό. Αν το κλεφτρόνι αυτό μπει μέσα στο σπίτι σου από κλειδωμένη εξώπορτα ή παράθυρο, νομίζεις ότι θα τον εμποδίσει η κλειδωμένη κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας;

Υποτίθεται στον 4ο λόγο,κάποιος θα έχει καλέσει το ασθενοφόρο,άρα αυτός ο ίδιος ή έστω ένας γείτονας θα πάει να ανοίξει την εξώπορτα (μέχρι και να έρθει το ασθενοφόρο...)

Και στην χειρότερη το πρεζόνι θα σε σφάξει άμα σε βρει να κοιμάσαι,άστα τα πράγματα είναι δραματικά.Στο κέντρο της Αθήνας σε κεντρικότατη πλατεία 5 η ώρα το απόγευμα βγήκε μαχαίρι σε κοπέλα,τι να λέμε.. :confused:

Δεν θα τον εμποδίσει αλλά ίσως τον καθυστερήσει στην έξοδο ή τον αποτρέψει στην είσοδο.Λέμε για κλέφτες της πλάκας τώρα που ίσως και να διστάσουν να μείνουν 2 λεπτά παραπάνω μπροστά στην εξώπορτα για να την παραβιάσουν.

Δεν θα τον εμποδίσει αλλά ίσως τον καθυστερήσει στην έξοδο ή τον αποτρέψει στην είσοδο.Λέμε για κλέφτες της πλάκας τώρα που ίσως και να διστάσουν να μείνουν 2 λεπτά παραπάνω μπροστά στην εξώπορτα για να την παραβιάσουν.

Θα γίνω κουραστικός, αλλά αν ο κλέφτης της πλάκας μπορεί να παραβιάσει την πόρτα σου, τότε θα μπορεί να παραβιάσει και την εξώπορτα.

Αν μπορεί να παραβιάσει κλειδαριές ασφαλείας και όλα αυτά τα οποία έχουν οι περισσότεροι στα διαμερίσματά τους πλέον (ακόμα και στις παλιές πολυκατοικίες) τότε ούτε 2 λεπτά δεν θα τον καθυστερήσει η εξώπορτα.

Τέσπα :)

Σε πολυκατοικια φιλου στην Ηλιουπολη, μπηκαν 4 φορες σε δυο μηνες.

Ετσι την κλειδωνουν παντα.

Ειναι δυσκολα να κατεβαινουν για να ανοιξουν, αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση, αφου εμπαιναν μερα μεσημερι και κλεβανε.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

....και μετα λενε εμενα παραλογη,που απλα ζηταω να κλεινει η πορτα...ουτε να την κλειδωνουμε ουτε τπτ αλλο...απλα να κλεινει..
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Είναι αρκετά χρήσιμο να είναι κλειστή η πόρτα, προφανώς. Είναι μία γραμμή άμυνας. Ειδικά τις κλειδωμένες δεν συμφέρει να τις παραβιάσουν. Κάποιος μπορεί να τους δει, κάποιος ένοικος να πάει να μπει ή να βγει...
Read The F...ing Manual First

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τον gmac, το βρίσκω εξαιρετικά επικίνδυνο να κλειδώνεται η κεντρική είσοδος, για τους λόγους που είπε και εκείνος.

Εννοείται πως έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις, αλλά πραγματικά δε νομίζω ότι του είναι τόσο δύσκολο του διαρρήκτη να παραβιάσει την (κατα κανόνα παλαιού τύπου) κλειδαριά.

Αναρωτιέμαι: γιατί δεν εγκαθιστά περισσότερος κόσμος συναγερμό?

Είναι γνωστό ότι είναι από τις πιο αποτρεπτικές μεθόδους.

Αν δηλ. υποθέσουμε ότι ο διαρρήκτης θα το σκεφτεί μια φορά να παραβιάσει την εξώπορτα της πολυκατοικίας επειδή είναι κλειδωμένη και θα καθυστερήσει και θα τον δουν κλπ κλπ, δε θα το σκεφτεί 100 φορές αν είναι να τον ακούσει όλη η γειτονιά? :confused:

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Πάντως δεν χρειάζεται και να τις κλειδώνουν κάθε βράδυ,γιατί μία να την σπρώξουνε είτε απο μέσα είτε απο έξω κλείνει και όποιος είναι έξω χωρίς κλειδιά δεν μπορεί να ανοίξει.Οπότε και το καθημερινό κλείδωμα δεν χρειάζεται.

Πάντως δεν χρειάζεται και να τις κλειδώνουν κάθε βράδυ,γιατί μία να την σπρώξουνε είτε απο μέσα είτε απο έξω κλείνει και όποιος είναι έξω χωρίς κλειδιά δεν μπορεί να ανοίξει.Οπότε και το καθημερινό κλείδωμα δεν χρειάζεται.

Ξέρεις πολλούς που φεύγουν από το σπίτι τους χωρίς κλειδιά;

Προφανώς εννοεί κλέφτες/πρεζόνια κλπ που δεν θέλεις να ανοίξουν ούτως ή άλλως.

And now all I do is sit in my darkened room

And on occasion break my silence to howl at the moon

To curse every nerve and neuron in my brain

That won't stop the pain I'm feeling

And let me stop thinking...

Προφανώς εννοεί κλέφτες/πρεζόνια κλπ που δεν θέλεις να ανοίξουν ούτως ή άλλως.

Κλέφτες,πρεζόνια κ.α όπως λέει ο VoodooCappuccino λέω ότι δεν θα μπορούν να ανοίξουν χωρίς να κλειδώσουν κάθε βράδυ.Πιστεύω ότι κανένας δεν είναι τόσο χαζός ώστε να ξαχάσει τα κλειδιά του,εκτός και εάν κάποιος είναι στο σπίτι οπότε του χτυπάς και σου ανοίγει.

Σε πολυκατοικια φιλου στην Ηλιουπολη, μπηκαν 4 φορες σε δυο μηνες.

Ετσι την κλειδωνουν παντα.

Ειναι δυσκολα να κατεβαινουν για να ανοιξουν, αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση, αφου εμπαιναν μερα μεσημερι και κλεβανε.

Κι από όταν άρχισαν να την κλειδώνουν σταμάτησαν οι κλοπές; :confused:

Καλημέρα σας,

εχω ένα πρόβλημα που μόλις προέκυψε στην πολυκατοικία που μένω...

Μετά από καποσα χρόνια οι ένοικοι αποφάσισαν να βάλουν ασανσερ και δεν ξέρουμε πως να κατανήμουμε τα έξοδα...

Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν κοινόχρηστα γενικά άρα δεν υπάρχουν και χιλιοστά...

Ουσιαστικά πρόκειται για πολυκατοικία με ΙΣ, 1ος, 2ος και ο 1ος έχει δύο διαμερισματα των 40 και 60 τετραγωνικών και ο 2ος ένα των 100 τετραγωνικών...

Πως πρέπει να γινει η κατανομή των εξόδων εγκατάστασης...

Καλημέρα σας,

εχω ένα πρόβλημα που μόλις προέκυψε στην πολυκατοικία που μένω...

Μετά από καποσα χρόνια οι ένοικοι αποφάσισαν να βάλουν ασανσερ και δεν ξέρουμε πως να κατανήμουμε τα έξοδα...

Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν κοινόχρηστα γενικά άρα δεν υπάρχουν και χιλιοστά...

Ουσιαστικά πρόκειται για πολυκατοικία με ΙΣ, 1ος, 2ος και ο 1ος έχει δύο διαμερισματα των 40 και 60 τετραγωνικών και ο 2ος ένα των 100 τετραγωνικών...

Πως πρέπει να γινει η κατανομή των εξόδων εγκατάστασης...

Χρειαζεται μηχανικος, να κανει μελετη και να την υπογραψει, αλλοιως, πως θα παραδεχτουν οι αλλοι, ποσο θα πληρωνουν;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Αυτός που μένει ψηλότερα, πληρώνει τα περισσότερα. Σημαντικός παράγοντας είναι και το μέγεθος του διαμερίσματος. Το μεγάλο πληρώνει περισσότερα. Ο ΙΣ πρέπει να μην πληρώσει σχεδόν τίποτα... Δεδομένου ότι όλοι θέλουν το ασανσέρ και θα συμφωνήσουν στο κόστος. Για τα ακριβή χιλιοστά γιατί δε ρωτάτε ένα γραφείο κοινοχρήστων?

Το γραφείο κοινοχρήστων δεν μπορεί να απαντήσει πως κατανέμονται τα χιλιοστά του ασανσέρ. Μόνο ένας μηχανικός μπορεί. Υποθέτω ότι θα μπορέσει να το κάνει και αυτός που θα τοποθετήσει το ασανσέρ.

Από την εμπειρία μου (αρκετή) στην έκδοση κοινοχρήστων, τα χιλιοστά θα κυμαίνονται πάνω κάτω ως εξής:

ΙΣ: 50 χιλιοστά

Α' (40 τ.μ.): 160 χιλιοστά

Α' (60 τ.μ.): 240 χιλιοστά

Β' όροφος: 550 χιλιοστά

Αν θέλετε να μαζέψετε λεφτά εκ των προτέρων για αποθεματικό για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα, νομίζω ότι η παραπάνω κατανομή είναι αρκετά δίκαιη, οπότε μπορείτε να τα κατανείμετε έτσι για αρχή και όταν αργότερα βγουνε τα σωστά χιλιοστά, να τα βρείτε μεταξύ σας οι ένοικοι, όποιος πλήρωσε λιγότερο να τα δώσει στους άλλους κλπ.

:blink: