Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ότι δεν θα κάνει συμβόλαιο δεν σημαίνει ότι δεν συνάπτεται και μίσθωσις έστω και προφορικώς, η οποία συντελείται με την παράδοση του μισθίου και των κλειδιών...

Όμως: η διάρκεια των μισθώσεων κατοικιών είναι τριετής ακόμη και εάν έχει συμφωνηθεί λιγότερο, γεγονός που εγείρει αξιώσεις υπέρ του εκμισθωτού για αποζημίωση λόγω προώρου λύσεώς της...μοναδική εξαίρεση, εάν υπάρχει έγγραφη τροποποίηση βεβαίας χρονολογίας μεταγενέστερη κατά τουλάχιστον έξι μήνες από την σύναψη της αρχικής μισθώσεως...

Ωραια, ευχαριστω :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

• 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Γεια σας! θα ήθελα αν γνωρίζετε να μου πείτε σχετικά με το τι ισχύει στην περίπτωσή μου. Μένω στο ισόγειο μιας διώροφης οικοδομής σε ένα χωρίο της Θεσσαλίας.ΤΟ διαμέρισμά μου δεν διαθέτει βεράντες σε αντίθεση με το επάνω διαμέρισμα. έχω όμως πρόσβαση στην αυλή που στα χαρτιά θεωρείτε ακάλυπτος χώρος. η μοναδική όμως πρόσβαση είναι μέσα του διαμερίσματός μου.Μπορώ να διεκδικήσω αυτόν τον χώρο μη έχοντας βεράντες η να βγάλω άδεια να φτιάξω:
Xperia z

Θα πρέπει να ελέγξεις εάν υπάρχει κανονισμός και τι προβλέπει σχετικώς..

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν δικό σου τον χώρο μιας και ελλείψει κανονισμού θα θεωρείται κοινόχρηστος ή κοινόκτητος...

παιδιά συγνώμη αν δεν γράφω στο σωστό τοπικ, αλλά είδα ότι είναι παραπλήσιο με το θέμα μου και γι αυτό γράφω, αλλιώς διορθώστε με! θέλω να αλλάξω σπίτι να πάω σε άλλο νοίκι και τα μεσιτικά μου ζητάνε 1μισθωμα συν την εγγύηση και το τρέχων του νοικοκυρη! έχω ακούσει όμως ότι το μισθωμα που δικαιούται ο μεσίτης πληρώνεται κατά το ήμισυ από εμένα και εξίσου κατά το ήμισυ από τον ιδιοκτήτη! γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ισχυει, ώστε να καταφέρω να τους κάνω παζάρια ή να του επιχειρηματολογισω βάσει νόμου τι ισχύει για να αποφύγω την υπερογκη χρέωση?? παρακαλώ για τη βοήθεια σας! ευχαριστώ εκ των προτέρων!

παιδιά συγνώμη αν δεν γράφω στο σωστό τοπικ, αλλά είδα ότι είναι παραπλήσιο με το θέμα μου και γι αυτό γράφω, αλλιώς διορθώστε με! θέλω να αλλάξω σπίτι να πάω σε άλλο νοίκι και τα μεσιτικά μου ζητάνε 1μισθωμα συν την εγγύηση και το τρέχων του νοικοκυρη! έχω ακούσει όμως ότι το μισθωμα που δικαιούται ο μεσίτης πληρώνεται κατά το ήμισυ από εμένα και εξίσου κατά το ήμισυ από τον ιδιοκτήτη! γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ισχυει, ώστε να καταφέρω να τους κάνω παζάρια ή να του επιχειρηματολογισω βάσει νόμου τι ισχύει για να αποφύγω την υπερογκη χρέωση?? παρακαλώ για τη βοήθεια σας! ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Με τόσα σπίτια άσε τις εξυπνάδες του μεσίτη και πάρε μια εφημερίδα..

Εφημερίδα και πόδια γύρω γύρω στην περιοχή που θες... Γενικά η προμήθεια των μεσιτικών από όσο ξέρω ισχύει ότι συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη... Μου έχουν τύχει και οι 3 περιπτώσεις που είτε καλύπτει το κόστος ο ιδιοκτήτης, είτε μισό μισό, είτε εξ ολοκλήρου του ενοικιαστή... Και στις 3 το ποσό ήταν ένα ενοίκιο....

Powerd by OnePlus 7 Pro

Καλημέρα στους φίλους,

Την επόμενη δευτέρα ο διαχειριστής έχει αναρτήσει συγκέντρωση των κατοίκων για την απόφαση με το τι θα κάνουν φέτος τον χειμώνα με το πετρέλαιο.Εγώ είμαι ενοικιαστής στην πολυκατοικία,μπορώ να παρευρεθώ και να εισακουστεί η γνώμη μου η θα τους αρχίσω στα βρισίδια αν μου το παίξουν υπεράνω οι ιδιοκτήτες?

Ποιο είναι το θέμα?Το κτίριο διαθέτει αυτόνομη θέρμανση και επειδή κάποιοι δεν θέλανε πετρέλαιο (λογικό αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει) δεν το άνοιγαν με αποτέλεσμα να πλήρωναν πολλά περισσότερα όσοι το άνοιγαν και από ότι άκουσα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τα κοινόχρηστα και την αποπληρωμή τους σχετικά με το πάγιο του πετρελαίου.

Εγώ πρόσφατα μετακόμισα (Αύγουστο) εκεί και ένα από τα + που είχα θέσει στο διαμέρισμα ήταν η αυτόνομη,για την συγκέντρωση ακούγεται ότι θέλουν να το γυρίσουν το σύστημα σε κεντρική ούτως ώστε να ανάβει για όλους το ίδιο και να μην υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να πληρώνουν.

Εγώ σαν ενοικιαστής μπορώ να απαιτήσω/συμμετέχω στην ψηφοφορία ώστε να παραμείνουμε στο σύστημα της αυτόνομης?

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Καλημέρα στους φίλους,

Την επόμενη δευτέρα ο διαχειριστής έχει αναρτήσει συγκέντρωση των κατοίκων για την απόφαση με το τι θα κάνουν φέτος τον χειμώνα με το πετρέλαιο.Εγώ είμαι ενοικιαστής στην πολυκατοικία,μπορώ να παρευρεθώ και να εισακουστεί η γνώμη μου η θα τους αρχίσω στα βρισίδια αν μου το παίξουν υπεράνω οι ιδιοκτήτες?

Ποιο είναι το θέμα?Το κτίριο διαθέτει αυτόνομη θέρμανση και επειδή κάποιοι δεν θέλανε πετρέλαιο (λογικό αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει) δεν το άνοιγαν με αποτέλεσμα να πλήρωναν πολλά περισσότερα όσοι το άνοιγαν και από ότι άκουσα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τα κοινόχρηστα και την αποπληρωμή τους σχετικά με το πάγιο του πετρελαίου.

Εγώ πρόσφατα μετακόμισα (Αύγουστο) εκεί και ένα από τα + που είχα θέσει στο διαμέρισμα ήταν η αυτόνομη,για την συγκέντρωση ακούγεται ότι θέλουν να το γυρίσουν το σύστημα σε κεντρική ούτως ώστε να ανάβει για όλους το ίδιο και να μην υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να πληρώνουν.

Εγώ σαν ενοικιαστής μπορώ να απαιτήσω/συμμετέχω στην ψηφοφορία ώστε να παραμείνουμε στο σύστημα της αυτόνομης?

Aυτοι που δεν θελουν να το αναβουν,δικαιωμα τους,αλλα τοτε,πρεπει να πληρωνουν ενα ελαχιστο που προβλεπεται απο τον κνονισμο. της πολυκατοικιας.ΔΕν μπορουν να σηκωσουν μπαιρακι και να λενε δεν πληρωνω δεν πληρωνω,γιατι τοτε,θα σταματησει απλως να αναβει.

Αυτο εκανα κι εγω,ως διαχειριστης,και επειδη καποιοι απουσιαζουν,ειτε γιατι πεθαναν και δεν υπαρχει κληρονομος στην Ελλαδα,ειτε γιατι ετσι γουσταρουν,το εκλεισα,και φετος θα ειναι η 4η χρονιά,που δεν προκειται να το αναψω,και οποιανου του αρεσει.Δεν εχω καμια ορεξη να πληρωνω εγω τα κερατιατικα.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Όπως τα λέει ο φίλος είναι. Έστω και έναςα θέλει πρέπει να μείνει ανοιχτος ο καυστήρας. Τον πληρώνεις στο ενοίκιο σου να τον έχεις οπότε απαιτήσεις.
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Όπως τα λέει ο φίλος είναι. Έστω και έναςα θέλει πρέπει να μείνει ανοιχτος ο καυστήρας. Τον πληρώνεις στο ενοίκιο σου να τον έχεις οπότε απαιτήσεις.

Να επανελθω,γιατι μπορει να μην τα εγραψα καλα.Η σκεψη μου αυτη,αφορα την περιπτωση του φιλου πιο πανω,που εχει αυτονομη θερμανση.Εκει,μπορει να αναβει όποιος θελει,και αυτος που δεν θελει,πληρωνει καποιο παγιο,που προβλεπεται απο τον κανονισμο.

Στην περιπτωση της μη αυτονομης εγκαταστασης,απαγορευεται να πεις εγω δεν αναβω,τα κλεινω τα σωματα δηλαδη.Μονον εαν το διαμ/μα δεν κατοικειται,μπορει να κλεισουν τα σωματα,οπότε πληρωνεται ενα επισης προβλεπομενο παγιο,που ειναι καποιο ποσοστο του ποσου που θα πληρωνες εαν το ειχες αναψει.

Γενικως ομως,και στις δυο περιπτωσεις,στην εποχη που βρισκομαστε τωρα,ερχεται ο αλλος,και σου λεει,εγω δεν θελω θερμανση αλλα και δεν εχω να πληρωνω τιποτα για θερμανση,γι αυτο δε με νοιαζει τι θα κανεις εσυ,κλειστο εντελως.Θα αναβω το αρκουδισιο,αμα με ζορισει ο καιρος.

Και τοτε,τι κανεις;Θα του πεις εγω θα το αναψω κι εσυ θα πληρωσεις θες δε θες;Ε,σε πληροφορω,οτι σ αυτη την εποχη που βρισκομαστε,αυτο,δεν ειναι και τοσο ευκολο να το πεις,και πιο πολυ να το καταφερεις,γι αυτο σας βλεπω να το κλεινετε εκει το συστημα,οπως καναμε και εμεις,βασει της ιδιας λογικης,αλλα και αναγκης.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Καλημέρα στους φίλους,

φίλε μου και αυτόνομη να έχεις εάν όταν ανάβεις εσύ και ΕΚΕΊΝΗ την ώρα δεν ανάβουν άλλοι χρεώνεσαι εσύ ΌΛΟ το πετρέλαιο που καίγεται ΜΌΝΟΣ σου! εμείς κάναμε το λάθος πέρυσι και το αναψαμε, ειμασταν οι μόνοι και για 4 ώρες (από τον μετρητή όχι ώρες κλασικές με λεπτά δευτερόλεπτα!) ΤΟ ΜΉΝΑ μας ήρθε 280 ευρώ κοινόχρηστα! ΜΗΝ κάνεις το λάθος και την αναψεις εάν δεν είσαι σίγουρος ότι ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ανάβουν και άλλοι!

Να επανελθω,γιατι μπορει να μην τα εγραψα καλα.Η σκεψη μου αυτη,αφορα την περιπτωση του φιλου πιο πανω,που εχει αυτονομη θερμανση.Εκει,μπορει να αναβει όποιος θελει,και αυτος που δεν θελει,πληρωνει καποιο παγιο,που προβλεπεται απο τον κανονισμο.

Στην περιπτωση της μη αυτονομης εγκαταστασης,απαγορευεται να πεις εγω δεν αναβω,τα κλεινω τα σωματα δηλαδη.Μονον εαν το διαμ/μα δεν κατοικειται,μπορει να κλεισουν τα σωματα,οπότε πληρωνεται ενα επισης προβλεπομενο παγιο,που ειναι καποιο ποσοστο του ποσου που θα πληρωνες εαν το ειχες αναψει.

Γενικως ομως,και στις δυο περιπτωσεις,στην εποχη που βρισκομαστε τωρα,ερχεται ο αλλος,και σου λεει,εγω δεν θελω θερμανση αλλα και δεν εχω να πληρωνω τιποτα για θερμανση,γι αυτο δε με νοιαζει τι θα κανεις εσυ,κλειστο εντελως.Θα αναβω το αρκουδισιο,αμα με ζορισει ο καιρος.

Και τοτε,τι κανεις;Θα του πεις εγω θα το αναψω κι εσυ θα πληρωσεις θες δε θες;Ε,σε πληροφορω,οτι σ αυτη την εποχη που βρισκομαστε,αυτο,δεν ειναι και τοσο ευκολο να το πεις,και πιο πολυ να το καταφερεις,γι αυτο σας βλεπω να το κλεινετε εκει το συστημα,οπως καναμε και εμεις,βασει της ιδιας λογικης,αλλα και αναγκης.

ναι,ναι .ετσι οπως τα λες ειναι για την αυτονομη ,για την μη αυτονομη παλι συμφωνω.Αυτα επι των νομικων θεματων.Στην πραξη δυστηχως τα πραγματα ειναι δυσκολα,οταν ενας συνανθρωπος σου επικαλειται οικοννομικη αδυναμια ειναι δυσκολο να κανεις οποιαδηποτε ενεργεια.

Πληροφοριακα για μενα ανηκω στην αντιθετη περιπτωση,σε αυτους δηλαδη που δεν θελουν το πανακριβο(και λογω κακης μελετης ,συστημα θερμανσης) αλλα δυστηχως πληρωσα συντηρηση,φετος θελουν να το αναψουν(ειδικα αυτη που λυσσαξε να το αναψει προ αυξησης το αναβε 3-4 ωρες !!!!! τον μηνα) οποτε υπομενουμε...

φίλε μου και αυτόνομη να έχεις εάν όταν ανάβεις εσύ και ΕΚΕΊΝΗ την ώρα δεν ανάβουν άλλοι χρεώνεσαι εσύ ΌΛΟ το πετρέλαιο που καίγεται ΜΌΝΟΣ σου! εμείς κάναμε το λάθος πέρυσι και το αναψαμε, ειμασταν οι μόνοι και για 4 ώρες (από τον μετρητή όχι ώρες κλασικές με λεπτά δευτερόλεπτα!) ΤΟ ΜΉΝΑ μας ήρθε 280 ευρώ κοινόχρηστα! ΜΗΝ κάνεις το λάθος και την αναψεις εάν δεν είσαι σίγουρος ότι ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ανάβουν και άλλοι!

Ετσι ειναι οπως τα λες!!!! αντε μετα να σου αποδειξουν με χαρτι και μολυβι οτι η θερμογονος δυναμη του πετρελαιου σε συναρτηση με μπλα μπλα ειναι πιο οικονομικη.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Εφ' όσον προβλέπεται από τον κανονισμό η υποχρεωτικότητα της λειτουργίας της κεντρικής θερμάνσεως, τότε δεν είναι θέμα αποφάσεως της Γ.Σ. των συνιδιοκτητών, αλλά εφαρμογής του κανονισμού..(εκτός βεβαίως εάν υπάρχει ομόφωνος απόφασις)..

Ο φίλος που είναι μισθωτής, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Γ.Σ. αλλά μπορεί να εναντιωθεί στην μίσθωση με το επιχείρημα ότι αποσκοπούσε σε αυτήν υπό τον ουσιώδη όρο της υπάρξεως και λειτουργίας κεντρικής θερμάνσεως...έχει ακόμη δικαίωμα να καταγγείλει την μίσθωση και να αποχωρήσει..

Εάν , τέλος, όπως λέει ένας άλλος φίλος για 4 ώρες μετρητού θερμάνσεως πλήρωσε 280 €, καλά θα κάνει να το ξανακοιτάξει, διότι είτε οι ώρες είναι λανθασμένες, είτε οι συντελεστές επιμέτρησης της δαπάνης...το ότι κάποιος κάνει ΜΟΝΟΣ χρήση του καυστήρος, ναι μεν σημαίνει ότι θα έχει αυξημένη δαπάνη ανά ώρα αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό..

Δείτε και : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3948236#post3948236

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5012109#post5012109

Edited by greece_gus

Καλημέρα στους φίλους,

Ανάλογα τι λέει ο κανονισμός της πολυκατοικίας αν υπάρχει. Νομίζω όμως ότι για περιπτώσεις θέρμανσης (πετρέλαιο) έχεις δικαιώμα ψήφου ως ενοικιαστής. Μίλα με τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας να σου το αποσαφηνίσει.

Πάντως σε γενικές γραμμές και στην εποχή που ζούμε η κατάσταση είναι "μύλος". Να μην πέσεις σε κανέναν "περιέργο" γείτονα είναι το θέμα.

Edited by madgreek

παιδιά πρόκειται να μετακόμισω σε νέο σπίτι και καθώς κατέληξα σε αυτό που μου αρέσει ρώτησα τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει ηλιακός, μου απάντησε καταφατικα αλλά μου εξήγησε κάτι διαφορετικό απ αυτά που γνώριζα. στην ουσία υπάρχει αλλά αν υπερκαταναλωθει το ζεστό νερό απ τα διαμερίσματα, το χειμώνα μπαίνει αυτόματα μπρος το κοινόχρηστο πετρέλαιο και ζεσταίνεται το νερό καθώς στο σπίτι δεν υπάρχει και θερμοσιφωνας! ελπίζω να κατάλαβα και να σας το μετέφερα σωστά, απλά ας μου πει κάποιος αν γνωρίζει τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση με την κατανάλωση που θα κάνω το χειμώνα και αν έχω υψηλά κοινόχρηστα!! ευχαριστώ!

παιδιά πρόκειται να μετακόμισω σε νέο σπίτι και καθώς κατέληξα σε αυτό που μου αρέσει ρώτησα τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει ηλιακός, μου απάντησε καταφατικα αλλά μου εξήγησε κάτι διαφορετικό απ αυτά που γνώριζα. στην ουσία υπάρχει αλλά αν υπερκαταναλωθει το ζεστό νερό απ τα διαμερίσματα, το χειμώνα μπαίνει αυτόματα μπρος το κοινόχρηστο πετρέλαιο και ζεσταίνεται το νερό καθώς στο σπίτι δεν υπάρχει και θερμοσιφωνας! ελπίζω να κατάλαβα και να σας το μετέφερα σωστά, απλά ας μου πει κάποιος αν γνωρίζει τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση με την κατανάλωση που θα κάνω το χειμώνα και αν έχω υψηλά κοινόχρηστα!! ευχαριστώ!

Τωρα εμεις τι να σου απαντησουμε ? :)

Προφανως εχουν βαλει κοινο μποιλερ για ολα τα διαμερισματα,τωρα ποιος πληρωνει τα σπασμενα πρεπει να μας το πει ο εφευρετης αυτης της πατεντας.

Η άποψή μου είναι απλή : μακριά από το πετρέλαιο όσο μπορείς..ήδη η λεγόμενη αυτόνομη θέρμανση με όλους τους τύπους και τους πίνακες κοστίζει ένα σωρό λεφτά σε πάγια ακόμη και εάν δεν καις καθόλου...φαντάσου τι έχει να γίνει με μπόιλερ χωρίς ωρομετρητή...

Θεωρώ ότι με το ρεύμα έχεις τον έλεγχο του τι θα κάψεις, πόσο και πότε...

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε.

Έχω ένα γραφείο σε μία πολυκατοικία (με ξεχωριστή είσοδο) με δύο ακόμα διαμερίσματα. Το κοινό που υπάρχει είναι η χρήση και πρόσβαση υπογείου parking χωρίς όμως να χρησιμοποιώ τον ανελκυστήρα. Το γραφείο αυτό ήταν στην άδεια σαν αποθήκη, που πρόσφατα έγινε αλλαγή χρήσης. Σαν αποθήκη του αντιστοιχούσαν 34 χιλιοστά επί του οικοπέδου. Η άλλη αλλαγή είναι ότι το ένα από τα διαμερίσματα προσέθεσε επιπλέον τετραγωνικά (2 ακόμα δωμάτια) στην βεράντα του δώματος του.

Το κτήριο έχει μπόιλερ με μετρητές κατανάλωσης και αυτόνομη θέρμανση ανά ιδιοκτησία.

Η σύσταση είναι παλαιά και μέχρι τώρα χρεώνομαι με βάση τα τετραγωνικά και όχι τα χιλιοστά της σύστασης.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Πρέπει ή γίνεται να αλλάξει η σύσταση με νέα χιλιοστά βάσει των αλλαγών στην χρήση και στα μέτρα?

2) Αν δεν γίνεται να αλλάξει η σύσταση σε μία πιθανή πώληση ολόκληρου του ακινήτου τι αντιστοιχεί σε εμένα? ( πάει βάση σύστασης ή τετραγωνικών?)

3) Έχοντας ξεχωριστή τελείως είσοδο και όχι ανελκυστήρα, πώς διαμορφώνονται τα κοινόχρηστα και γενικά οι επιμέρους δαπάνες ? Εγώ δεν έχω πρόσβαση σε κανέναν κοινόχρηστο χώρο.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων:)

Η άποψή μου είναι απλή : μακριά από το πετρέλαιο όσο μπορείς..ήδη η λεγόμενη αυτόνομη θέρμανση με όλους τους τύπους και τους πίνακες κοστίζει ένα σωρό λεφτά σε πάγια ακόμη και εάν δεν καις καθόλου...φαντάσου τι έχει να γίνει με μπόιλερ χωρίς ωρομετρητή...

Θεωρώ ότι με το ρεύμα έχεις τον έλεγχο του τι θα κάψεις, πόσο και πότε...

σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας... παράλειψη μου, ο ιδιοκτήτης μου έχει δείξει που βρίσκεται ο ωρομετρητης του μποιλερ! η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι απλά το τι πρόκειται να συμβαίνει το χειμώνα, που σίγουρα θα καταναλώνεται το ζεστό και ενώ δεν θα θέλω να καιω καθόλου πετρέλαιο,εντέλει θα πρέπει να το υποστω!

σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας... παράλειψη μου, ο ιδιοκτήτης μου έχει δείξει που βρίσκεται ο ωρομετρητης του μποιλερ! η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι απλά το τι πρόκειται να συμβαίνει το χειμώνα, που σίγουρα θα καταναλώνεται το ζεστό και ενώ δεν θα θέλω να καιω καθόλου πετρέλαιο,εντέλει θα πρέπει να το υποστω!

κοιτα να δεις πως εχει ομως.εδω δεν μιλαμε μονο αν για την καταναλωση σου σε ρευμα πληρωσεις 1€ και σε πετρελαιο 2€ .Μιλαμε οτι δεν ξξερεις καν πως δουλευει το συστημα.Τον ωρομετρητη τον ειδες.Το μποιλερ το ειδες?ειναι κοινο σε ολη την πολυκατοικια? πως γινεται η χρεωση?ανεφερες πριν ενα βλακωδες συστημα οτι αν καταναλωθει το νερο του ηλιακου περνει αυτοματα το καλοριφερ,δηλαδη αν κανεις εσυ μπανιο και το αδειασεις σου αναβει καλοριφερ γιατι?αφου πλεον δεν χρειαζεσαι ζεστο.αναλογα φανταζομαι θα γινεται και καθε νυχτα που δεν θα εχεις ζεστο νερο???

ψαχτο λιγο.

εγώ έτσι όπως το έχω καταλάβει είναι το εξης:υπάρχουν 10 διαμερίσματα και όχι τόσοι ηλιακοι... που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να υπέρ καταναλώνεται το νερό που ζεσταινει ο ηλιακός και αφού γίνει αυτό δεν ανάβουν τα καλοριφέρ απλά και καλά για να ζεσταθει εφόσον δεν θα υπάρχει ήλιος θα καταναλώνεται αναλογικά βάσει τα χιλιοστά του διαμερίσματος από το κοινόχρηστο πετρέλαιο! Τ ρε αν είναι όντως έτσι θα το διαπίστωσω το Νοέμβρη και θα σας ενημερώσω! ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση

Καλησπέρα σας,

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Πρέπει ή γίνεται να αλλάξει η σύσταση με νέα χιλιοστά βάσει των αλλαγών στην χρήση και στα μέτρα?

2) Αν δεν γίνεται να αλλάξει η σύσταση σε μία πιθανή πώληση ολόκληρου του ακινήτου τι αντιστοιχεί σε εμένα? ( πάει βάση σύστασης ή τετραγωνικών?)

3) Έχοντας ξεχωριστή τελείως είσοδο και όχι ανελκυστήρα, πώς διαμορφώνονται τα κοινόχρηστα και γενικά οι επιμέρους δαπάνες ? Εγώ δεν έχω πρόσβαση σε κανέναν κοινόχρηστο χώρο.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων:)

1) Ασφαλώς και πρέπει να αλλάξει η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και να αναπροσαρμοσθεί με βάση τα νέα τετραγωνικά της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας (εκτός εάν πρόκειται περί ήδη προβλεφθέντων τ.μ. τα οποία δεν είχαν υλοποιηθεί -κτισθεί στην πράξη...)

2) Σε περίπτωση πώλησης και εφ' όσον υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, πάντοτε υπολογίζουμε με βάση τα χιλιοστά συμμετοχής εκάστης ιδιοκτησίας στο οικόπεδο...

3) Η συμμετοχή σου στις κοινόχρηστες δαπάνες προβλέπεται από τον πίνακα δαπανών που πρέπει να έχει συντάξει μηχανικός (ψάξε να τον βρεις από τον συμβολαιογράφο που συνέταξε την σύσταση ορ. ιδιοκτ.)

θεωρώ ότι από την στιγμή που δεν κάνεις χρήση κοινοχρήστων χώρων δεν θα πρέπει και να έχεις συμμετοχή π.χ. σε ποσοστά ανελκυστήρος, καθαριότητα (εκτός εάν έστω και ένα μέρος σου έχει πρόσβαση σε χώρο που καθαρίζεται ) ή και δαπάνη ηλεκτρικού (εξαιρείται η αυτή ως άνω περίπτωση)..

Εάν όμως απαιτηθούν δαπάνες που ανάγονται στην χρήση άλλων κοινοχρήστων μερών π.χ. μόνωση ταράτσας, ελαιοχρωματισμός προσόψεως κ.λ.π. εκεί και πάλι θα πρέπει να συμμετάσχεις...

Καλημέρα φίλοι μου,

Στη πολυκατοικία που διαμένω και είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ( 10 χιλ. ) συνέβη το εξής:

Χτες το πρωί αποκολλήθηκαν σοβάδες από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου και έπεσαν στον κοινόχρηστο ακάλυπτο χώρο, με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος ένοικος, πράγμα το οποίο ευτυχώς δεν έγινε!

Ό ιδιοκτήτης του διαμερισματος αυτού ήρθε σε επαφή με τον διαχειριστή - που και στο δικό του διαμέρισμα υπάρχουν ανάλογες φθορές - και αποφάσισαν να συγκαλεσουν έκτακτη συνέλευση με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών τους.

Ζητάνε να γίνει η αποκατάσταση με έξοδα της πολυκατοικίας. Επειδή μάλιστα συγκεντρώνουν κοντά στο 50% οι δύο τους μεθοδεύουν τρόπους να το περάσουν, φορτώνοντας τη δαπάνη σε όλους μας.

Θέλω να σας ρωτήσω τι νομίζετε για το περιστατικό και αν μπορουμε να αντιδράσουμε;;;

Ευχαριστώ!!!

Έχω την εντύπωση πως αν πρόκειται για προσόψεις, τότε η δαπάνη είναι κοινόχρηστο έξοδο ανεξαρτήτως ορόφου και διαμερίσματος που προκλήθηκε.

Να στο θέσω και αλλιώς (πάντα με την υπόθεση ότι μιλάμε για πρόσοψη). Μπορεί ο καθένας να βάψει την πρόσοψη ότι χρώμα θέλει; Όχι. Αν βαφτεί η πρόσοψη (μπαλκόνι ή οτιδήποτε άλλο) δεν γίνεται ενιαία και με έξοδα όλων; Δεν βάφει ο καθένας την δική του πρόσοψη.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M