ddr2 Δημ. July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2014 Λογικά θα υπάρχει κάποιο άνω όριο επιπέδων ηχητικής πίεσης στον ΑΚ. Θα πρέπει να γίνει μέτρηση με dB meter σε απόσταση ενός μέτρου από την εξωτερική μονάδα. Το πως θα κινηθεί η διαδικασία και θα γίνει η πραγματονομοσύνη, θα στο πουν οι πιο ειδικοί. Στον ΑΚ όχι. Σε άλλες διατάξεις υπάρχουν αυτά, διάσπαρτα ως συνήθως για να μην μπορεί να βγάλει κανείς άκρη. Έχω την εντύπωση, ότι εντός κατοικημένων περιοχών είναι 60 db το όριο. Πάντως, ο θόρυβος από ένα a/c ειναι ένας συνηθισμένος ήχος στις πόλεις. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2014 Στον ΑΚ όχι. Σε άλλες διατάξεις υπάρχουν αυτά, διάσπαρτα ως συνήθως για να μην μπορεί να βγάλει κανείς άκρη. Έχω την εντύπωση, ότι εντός κατοικημένων περιοχών είναι 60 db το όριο. Πάντως, ο θόρυβος από ένα a/c ειναι ένας συνηθισμένος ήχος στις πόλεις. Εξαρτάται το air condition.. Άρα άκρη δεν μπορεί να βγει. Άλλη μια συμπληρωματική ερώτηση. Η καμινάδα από το τζάκι του ίδιου που καταλήγει επίσης στο υπνοδωμάτιο του παιδιού μου και τον χειμώνα δεν μπορώ να ανοίξω καν το παράθυρο μπορώ να τον υποχρεωσω να την σηκώσει πάνω από το ύψος της δικής μου οικοδομης; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cyberbop Δημ. July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2014 :X:heat:.....άδεια από την πολεοδομία έχει για την εγκατάσταση κλιματιστικού..?????:rtfm: Παράθεση LG G4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2014 :X:heat:.....άδεια από την πολεοδομία έχει για την εγκατάσταση κλιματιστικού..?????:rtfm: Πιθανότατα όχι αλλά ούτε εγώ έχω.. Βέβαια το δικό μου είναι inverter που δεν ενοχλεί αλλά ποιος θα ασχοληθεί.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cyberbop Δημ. July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2014 ...καταγγελία για ''θόρυβο εν ώρα κοινής ησυχίας:D''...???? Παράθεση LG G4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. July 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2014 Έχουν απαντηθεί τα θέματα αρκούντως.. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4764405#post4764405 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3622525#post3622525 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3187420#post3187420 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2975757#post2975757 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2973516#post2973516 Κρατώ, όμως και πάλι μία επιφύλαξη εάν η διάταξη του άρθρου 1003 Α.Κ. έχει εφαρμογή εν προκειμένω μιας και οι διαφορές ιδιοκτητών κατ' ορόφους προβλέπονται από άλλες διατάξεις ενώ η συγκεκριμένη έχει να κάνει με γειτονικά ακίνητα και όχι με ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. July 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2014 Έχουν απαντηθεί τα θέματα αρκούντως.. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4764405#post4764405 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3622525#post3622525 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3187420#post3187420 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2975757#post2975757 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2973516#post2973516 Κρατώ, όμως και πάλι μία επιφύλαξη εάν η διάταξη του άρθρου 1003 Α.Κ. έχει εφαρμογή εν προκειμένω μιας και οι διαφορές ιδιοκτητών κατ' ορόφους προβλέπονται από άλλες διατάξεις ενώ η συγκεκριμένη έχει να κάνει με γειτονικά ακίνητα και όχι με ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες.. Απο την περιγραφη καταλαβα οτι προκειται για γειτονικο ακινητο. Ο γειτονας ειναι σε διωροφη οικοδομη, ενω ο φιλος μας στον 3ο οροφο, αρα δεν μπορει να ειναι στο ιδιο ακινητο. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. July 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2014 Απο την περιγραφη καταλαβα οτι προκειται για γειτονικο ακινητο. Ο γειτονας ειναι σε διωροφη οικοδομη, ενω ο φιλος μας στον 3ο οροφο, αρα δεν μπορει να ειναι στο ιδιο ακινητο. Είναι ακριβώς όπως το λες μεσοτοιχια τα δύο ακίνητα. Το δικό μου σε 4οροφη πολυκατοικία και του γείτονα 2οροφη μονοκατοικία. Το τζάκι του σκάει ακριβώς στο υπνοδωμάτιο του 2ου ορόφου επίσης ιδιοκτησίας μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mertaghon2 Δημ. July 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2014 παιδια την πολυτιμη βοηθεια σας. καταφερα μετα απο 2 χρονια αναζήτησης να βρω ενοικιαστη για ενα διαμερισμα κυψελη που εχω.(δοξα το θεο!..) ρευμα κομμενο απο φλεβάρη του 12. παει ο ενοικιαστης να παρει βεβαιωση απο το δημο για επαγγελματική στέγη και του λέει πληρώνετε Τ.Α.Π. 100 ευρά και πρόστιμο για μη πληρωμή του 153 ευρω!!!=253 ευρώ! ΕΚΤΌς ΚΑΙ ΤΟ ΕΊΧΑΤΕ ΔΗΛΏΣΕΙ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΟΤΙ ΚΌΨΑΤΕ ΤΟ 12 φλεβάρη το ρευμα.. και μου λεει φερε βεβαιωση οτι το ειχες δηλωσει στο δημο οτι κοπηκε το ρευμα και θα δωσεις 100 σαν ταπ μονο.. αστειο που δεν ξερει ο δημος αν του το ειχα δηλωσει.. οποτε αφου δεν μου είχαν πει κατι στη δεη να πάω στο δήμο να δηλώσω και ο δήμος δεν με ειδοποίησε για να πληρώσω ταπ...αυτό απλά θα υποστηρίξω εγώ στον προιστάμενό τους αυριο,με αμφίβολο φυσικά αποτέλεσμα.. τι με συμβουλεύεται βρε παιδιά??150 πρόστιμο για να γεμίσει ταμεία ο δήμος,πως το παρακάμπτω????? δημος ΑΘΗΝΑΙΩΝ στην λιοσίων,δεη στην αριστείδου στο μοναστηράκι. βοηθατε αδερφια μαιφονάδες!! Παράθεση να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!, μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leftko Δημ. July 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2014 Γεια σας, μια απορια. Εψαχνα σπίτι για ενοικιαση και όταν τελικά βρήκα έδωσα το 1 ενοικιο + 1 εγγυηση. Υποτιθετε ότι μπαίνω μέσα αρχές αυγουστου. Το θέμα είναι ότι άλλαξα γνώμη και δεν θέλω να μετακομίσω (βοηθησε και ότι μου έκανε τελικά μειωση και ο ιδιοκτητης του προηγουμενου). Εγώ δεν έχω πάρει ακόμα συμβολαιο στα χέρια μου, ουτε κλειδια κτλ (αλλωστε μένουν ακόμα αλλοι μέσα). Υπαρχει περιπτωση να πάρω έστω κάποιο ποσό πίσω? Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. July 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2014 ^^ Εμένα που μου είχε τύχει αντίστοιχη περίπτωση πριν 2 χρόνια αλλά εγώ ο ιδιόκτητης τα έδωσα όλα πίσω. Ενοίκιο και εγγύηση. Και είχα και υπογεγραμμένο συμβόλαιο, εκκρεμούσε η κατάθεση στην εφορία μόνο. Νομικά δεν ξέρω, αλλά ανθρώπινα αν του εξηγήσεις πιστεύω να στα δώσει. Έτσι έπραξα και εγώ τότε. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. July 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2014 Φίλε mertaghon2 : το ΤΑΠ καταβάλλεται είτε ηλεκτροδοτείται το ακίνητο είτε όχι..απλώς διαφέρει ο τρόπος είσπραξής του : Ν 2130/1993 αρθρο 23 15. Για τα ακίνητα που δεν έχουν μετρητή της Δ.Ε.Η. η βεβαίωση και σύνταξη του τέλους γίνεται με βεβαιωτικούς καταλόγους σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων των δήμων και κοινοτήτων. Οι ανωτέρω κατάλογοι συντάσσονται με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων και περιλαμβάνουν και τα ακίνητα για τα οποία δεν υποβλήθηκε δήλωση από τους υπόχρεους, με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι δήμοι και οι κοινότητες ή με αυτά που προκύπτουν ύστερα από έλεγχο για τον προσδιορισμό των ακινήτων που δεν δηλώθηκαν. 17. Το τέλος της παρ. 15 του άρθρου αυτού καταβάλλεται από τον υπόχρεο σε τρείς τετραμηνιαίες δόσεις μέχρι την λήξη του αντίστοιχου οικονομικού έτους, εκτός αν ο υπόχρεος επιθυμεί την εφάπαξ καταβολή του. Για το τέλος 1993 καταβάλλεται σε δύο ίσες δόσεις μέχρι λήξεως του οικονομικού έτους. Αν το τέλος δεν καταβληθεί μέσα στις ανωτέρω προθεσμίες εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις εκπρόθεσμης καταβολής χρεών προς τους δήμους και τις κοινότητες. Θα πρότεινα να τους προσκομίσεις την διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ και να επιμείνεις ότι αν και είσαι γνωστής διαμονής, ουδέποτε σου κοινοποίησαν τους βεβαιωτικούς καταλόγους του ΤΑΠ.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. August 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2014 Ερώτηση προς τους γνώστες. Πριν δύο μήνες νοίκιασα ένα διαμέρισμα σε φοιτητή. Έκανα μόνο ηλεκτρονικό συμβόλαιο θεωρώντας ότι με καλύπτει μέσω taxisnet. Δυστυχώς ο φοιτητής αποδείχθηκε πολύ θορυβωδης και ασυνεπής σε ότι είχαμε συμφωνήσει σχετικά με την ησυχία που απαιτείται καθώς είναι ιδιοκτήτη οικογενειακη πολυκατοικία και εξαρχής είχα θέσει ως όρο την τήρηση απόλυτης ησυχίας τουλάχιστον κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Θέλω να του πω ευγενικά αφού μετά από 2-3 παρατηρήσεις δεν υπάρχει βελτίωση να βρει άλλο διαμέρισμα για να ησυχάσουμε και εγώ και αυτός. Πρώτον πως με συμβουλεύεται να το χειριστώ και δεύτερον τι γίνεται εφόσον δεν υπάρχει το κλασσικό συμβόλαιο στα χέρια μου; Υ. Γ. Εννοείται πως θα του χαρίσω ένα νοίκι τουλάχιστον μη νομίζει πως σκοπός μου ήταν η εκμετάλλευση του. Επίσης από την στιγμή που έχει έρθει να μείνει μένει μαζί του διαρκώς και η κοπέλα του πράγμα που φυσικά δεν είχε συμφωνηθεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex_gate_7 Δημ. August 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2014 Για όλα τα άλλα δεν ξέρω, αλλά αν του εξηγήσεις (ότι κάθε βράδυ θα σου έρχεται η αστυνομία και καλύτερα να βρεις ένα άλλο κτλ) νομίζω θα λυθεί το θέμα... Επίσης από την στιγμή που έχει έρθει να μείνει μένει μαζί του διαρκώς και η κοπέλα του πράγμα που φυσικά δεν είχε συμφωνηθεί. Εγώ σπίτι μου έχω δικαίωμα να φέρνω όποιον θέλω... Τι εννοείς? Πρέπει να πάρει άδεια για να φέρει και την κοπέλα του? Μπορεί να μένει όποιος θέλει σπίτι μου (κοπέλα φίλος αδερφός)... Επειδή μία τρελή πέρσι μου είχε κάνει παρατήρηση ότι ήμασταν 10 άτομα μέσα στο σπίτι (όχι για φασαρία, απλά ότι ήμασταν πολλοί) ήρθε ο ιδιοκτήτης-διαχειριστής της πολυκατοικίας και της είπε "Σπίτι του είναι, όσοι γουστάρει θα μείνουν"... Παράθεση Powerd by OnePlus 7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2014 (edited) Για όλα τα άλλα δεν ξέρω, αλλά αν του εξηγήσεις (ότι κάθε βράδυ θα σου έρχεται η αστυνομία και καλύτερα να βρεις ένα άλλο κτλ) νομίζω θα λυθεί το θέμα... Εγώ σπίτι μου έχω δικαίωμα να φέρνω όποιον θέλω... Τι εννοείς? Πρέπει να πάρει άδεια για να φέρει και την κοπέλα του? Μπορεί να μένει όποιος θέλει σπίτι μου (κοπέλα φίλος αδερφός)... Επειδή μία τρελή πέρσι μου είχε κάνει παρατήρηση ότι ήμασταν 10 άτομα μέσα στο σπίτι (όχι για φασαρία, απλά ότι ήμασταν πολλοί) ήρθε ο ιδιοκτήτης-διαχειριστής της πολυκατοικίας και της είπε "Σπίτι του είναι, όσοι γουστάρει θα μείνουν"... Εξαρταται τι αναφερεται στο μισθωτηριο. Συνηθως αναφερεται για ποιο σκοπο μισθωνεται το ακινητο (κατοικια, επαγγελαματικη στεγη κλπ) και ποιοι θα κατοικουν σε αυτο. Απο την αλλη, η παραβιαση του ωραριου κοινης ησυχιας, δεν ειναι λογος λυσης της μισθωσης, εφοσον δεν συνεπαγεται κακη χρηση του μισθιου και παραβιαση των ορων του μισθωτηριου. Edited August 28, 2014 by ddr2 Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex_gate_7 Δημ. August 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2014 Εξαρταται τι αναφερεται στο μισθωτηριο. Συνηθως αναφερεται για ποιο σκοπο μισθωνεται το ακινητο (κατοικια, επαγγελαματικη στεγη κλπ) και ποιοι θα κατοικουν σε αυτο. Ναι αλλά έχω δικαίωμα να φιλοξενώ όποιον θέλω σπίτι μου... Απο την αλλη, η παραβιαση του ωραριου κοινης ησυχιας, δεν ειναι λογος λυσης της μισθωσης, εφοσον δεν συνεπαγεται κακη χρηση του μισθιου και παραβιαση των ορων του μισθωτηριου. Συμφωνώ, αλλά όπως είπα σε μαι κουβέντα μαζί του μπορεί και ο ίδιος να πει ότι "Αν κάτσω θα μου σπάσουν τα νευρα, πάω να φύγω ξερωγω"... Αν δεν δεχθεί να φύγει, η μόνη λύση νομίζω όταν παραβιάζει τις ώρες κοινής ησυχίας η αστυνομία... Αν και από την μικρή μου πείρα σε πολυκατοικίες τις περισσότερες φορές το να το λύσετε μεταξύ σας είναι το πιο συμφέρον και γρήγορο για όλους... Παράθεση Powerd by OnePlus 7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. August 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2014 Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας γιατί κάποιοι έχουν δικό τους ωράριο. Από το site της ελληνικής αστυνομίας λοιπόν: Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου. Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. Το αναφέρω γιατί εμένα το χειμώνα ήρθε μία και μου έκανε παρατήρηση στις 14:50. Αν λοιπόν παραβιάζει αυτές τις ώρες δεν κάνεις τίποτε άλλο από το να καλέσεις τις αρμόδιες αρχές. Δεν είναι λόγος έξωσης και δεν ξέρω αν μπορείς να το αποδείξεις και αυτό. Όσον αφορά τα άτομα, ναι συνήθως στο συμβόλαιο αναγράφεται ποιοι θα μένουν μαζί με τον συμβαλλόμενο (αν και γνωρίζω ότι ο φίλος μου greece_gus έχει ορισμένες ενστάσεις στους όρους αυτούς). Όμως όταν βάζεις αγγελία και λες πχ "60 τμ, 250 ευρώ" δεν αναφέρεις ποτέ το πόσοι θα μένουν μέσα στην αγγελία. Φυσικά εννοείται ότι υπάρχει ο εύλογος αριθμός ατόμων που μπορεί να μείνει αλλά ακόμη και άλλα 2 να φιλοξενούσε (πχ κοπέλα μόνιμα και έναν γονέα προσωρινά που ήρθε από το χωριό η την πόλη) δεν μπορείς να πεις κάτι. Τι θα κάνει; Θα πετάξει τη μανά του στο χαλί; (το δικό μου 60αρι κάποτε το νοίκιαζα σε μία κοπέλα μόνη της, μετά έμενε κ ο φίλος της, μετά γέννησε έμενε και το παιδί και στο τέλος ερχόταν και η μάνα να βοηθήσει όταν έλειπαν. Δεν είπα τίποτα γιατί έτσι ήταν το σωστό). By the way μου θύμησες μία ιστορία πριν 4 χρόνια σε σπίτι που εμένα. Το διαμέρισμα είχε ένα, μεγάλο σε μήκος, πάρκινγκ στην πυλώτη και μόνο του. Πάρκαρα λοιπόν το αμάξι και κάθετα την μηχανή. Είχε ακόμη χώρο 2 μετρά πίσω και 1 μπροστά από τον κοινόχρηστο διάδρομο.Ερχόταν μία γιαγιά λοιπόν σχεδόν κάθε μέρα και μου έλεγε "δεν μπορείς να βάζεις και τα 2, η μόνο τη μηχανή η μόνο το αυτοκίνητο". Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2014 Κυριοι, αλλο πραγμα ειναι η φιλοξενια (προσωρινη διαμονη δηλαδη καποιου) και αλλο ειναι η μονιμη συγκατοικηση. Αυτο κρινεται κατα περιπτωση. Αλλωστε, τη νομιμοτητα της καταγγελιας της μισθωσης, την κρινουν κατα περιπτωση τα δικαστηρια, αναλογα με τα πραγματικα περιστατικα, καθε φορα. Οσο για τις αγγελιες που ειπωθηκε, οι αγγελιες ειναι παντα περιληπτικες, δεν αναφερουν ολους τους επιθυμητους ορους μισθωσης. Απο εκει και περα , ειναι θεμα συμφωνιας καθε φορα. Και οι συμφωνιες πρεπει να τηρουνται.:) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. August 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2014 Κυριοι, αλλο πραγμα ειναι η φιλοξενια (προσωρινη διαμονη δηλαδη καποιου) και αλλο ειναι η μονιμη συγκατοικηση. Αυτο κρινεται κατα περιπτωση. Αλλωστε, τη νομιμοτητα της καταγγελιας της μισθωσης, την κρινουν κατα περιπτωση τα δικαστηρια, αναλογα με τα πραγματικα περιστατικα, καθε φορα. Οσο για τις αγγελιες που ειπωθηκε, οι αγγελιες ειναι παντα περιληπτικες, δεν αναφερουν ολους τους επιθυμητους ορους μισθωσης. Απο εκει και περα , ειναι θεμα συμφωνιας καθε φορα. Και οι συμφωνιες πρεπει να τηρουνται.:) Δεν με ενδιαφέρει αν μένει και η κοπέλα του. Αντίθετα ίσως είναι και καλύτερα απο το να μαζεύει φίλους. Απλά σέρνουν συνέχεια έπιπλα και καρέκλες, χτυπάνε συρτάρια και ντουλάπες, όπως πχ και το τηλέφωνο του μπάνιου. Του έχω μιλήσει πολλές φορές, δείχνει καλό και σεβαστικο παιδί αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα που προκαλεί. Ενδιαφέρομαι μόνο για τις ώρες κοινής ησυχίας. Τις υπόλοιπες ας κάνει ότι θέλει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. August 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2014 Καλά όλα αυτά αλλά να ξεδιαλύνουμε μερικές έννοιες : η τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας όπως έχει ξαναγραφεί, δεν σημαίνει ότι τις ώρες μή κοινής ησυχίας μπορείς να κάνεις όση φασαρία θέλεις κατά το δοκούν..επομένως ο υπερβολικος θόρυβος αποτελεί και αυτός κατά τον αστικό μας κώδικα φαινόμενο που προσβάλλει την νομή μας στο ακίνητο.. Από την άλλη πάλι δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σημαίνει ''Έκανα μόνο ηλεκτρονικό συμβόλαιο''..μήπως ο φίλος εννοεί ότι το υπέβαλε ηλεκτρονικώς , διότι εξ' όσων γνωρίζω δεν έχει καταργηθεί ο έγγραφος τύπος του μισθωτηρίου (αν και η μίσθωση δεν συνάπτεται υποχρεωτικώς εγγράφως και μόνον..)..και τέλος : πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης εξεδώθη από μηχανικό..;(εφ' όσον είναι άνω των πενήντα τ.μ. το μίσθιο..) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. August 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2014 Καλά όλα αυτά αλλά να ξεδιαλύνουμε μερικές έννοιες : η τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας όπως έχει ξαναγραφεί, δεν σημαίνει ότι τις ώρες μή κοινής ησυχίας μπορείς να κάνεις όση φασαρία θέλεις κατά το δοκούν..επομένως ο υπερβολικος θόρυβος αποτελεί και αυτός κατά τον αστικό μας κώδικα φαινόμενο που προσβάλλει την νομή μας στο ακίνητο.. Από την άλλη πάλι δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σημαίνει ''Έκανα μόνο ηλεκτρονικό συμβόλαιο''..μήπως ο φίλος εννοεί ότι το υπέβαλε ηλεκτρονικώς , διότι εξ' όσων γνωρίζω δεν έχει καταργηθεί ο έγγραφος τύπος του μισθωτηρίου (αν και η μίσθωση δεν συνάπτεται υποχρεωτικώς εγγράφως και μόνον..)..και τέλος : πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης εξεδώθη από μηχανικό..;(εφ' όσον είναι άνω των πενήντα τ.μ. το μίσθιο..) Υπεβαλα ηλεκτρονικό συμβόλαιο θεωρώντας πως έχει αντικαταστήσει το χειρόγραφο. Προφανώς το αντελήφθην λάθος και αυτό αφορά μόνον την εφορία σωστά; Ενεργειακό πιστοποιητικό δεν χρειάζεται καθώς είναι κάτω των 50 τμ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kritikaros1 Δημ. August 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2014 Επίσης από την στιγμή που έχει έρθει να μείνει μένει μαζί του διαρκώς και η κοπέλα του πράγμα που φυσικά δεν είχε συμφωνηθεί. Στα υπόλοιπα που περιγράφεις έχεις δίκιο στο ακέραιο. Το παραπάνω όλως πώς ακριβώς ενοχλεί ή και επιρεάζει την μη-ομαλή χρήση του οικίματος και έπρεπε να μπει ειδικός όρος στο συμβόλαιο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. August 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2014 Η κοπέλα μου θα νοικιάσει σπίτι κοντά στη δουλειά της, και έχει βρει μια πολύ καλή ευκαιρία. Δεν ξέρει όμως πόσο καιρό θα το κρατήσει, καθώς εξαρτάται από την δουλειά της, ίσως 2 μήνες, ίσως 2 χρόνια. Λογικά δε θα κάνει συμβόλαιο για αυτό το λόγο, τι αρνητικά υπάρχουν σε αυτό όμως; Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. August 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2014 Το ότι δεν θα κάνει συμβόλαιο δεν σημαίνει ότι δεν συνάπτεται και μίσθωσις έστω και προφορικώς, η οποία συντελείται με την παράδοση του μισθίου και των κλειδιών... Όμως: η διάρκεια των μισθώσεων κατοικιών είναι τριετής ακόμη και εάν έχει συμφωνηθεί λιγότερο, γεγονός που εγείρει αξιώσεις υπέρ του εκμισθωτού για αποζημίωση λόγω προώρου λύσεώς της...μοναδική εξαίρεση, εάν υπάρχει έγγραφη τροποποίηση βεβαίας χρονολογίας μεταγενέστερη κατά τουλάχιστον έξι μήνες από την σύναψη της αρχικής μισθώσεως... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. August 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2014 Στα υπόλοιπα που περιγράφεις έχεις δίκιο στο ακέραιο. Το παραπάνω όλως πώς ακριβώς ενοχλεί ή και επιρεάζει την μη-ομαλή χρήση του οικίματος και έπρεπε να μπει ειδικός όρος στο συμβόλαιο? Αλλιώς είναι να μένει ένας σε ένα μικρό διαμέρισμα και αλλιώς δυο. Διαφωνείς; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts