antrenik Δημ. October 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2014 Εγώ τι κάνω με μια ενοικιαστρια που δεν πληρώνει κοινόχρηστα; Έχουμε φτάσει κοντά στα 1300 € και εντάξει λόγω οικονομικού προβλήματος δεν την πιεσα (λάθος μου; οκ). Παράθεση Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. October 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2014 Αν είσαι ο διαχειριστής απευθύνεσαι στον ιδιόκτητη καθώς τα κοινόχρηστα βαρύνουν το διαμέρισμα κ συνεπώς αυτόν. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antrenik Δημ. October 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2014 Αν είσαι ο διαχειριστής απευθύνεσαι στον ιδιόκτητη καθώς τα κοινόχρηστα βαρύνουν το διαμέρισμα κ συνεπώς αυτόν. Και αν ο ιδιοκτήτης το παίζει τρελιτσα; Τον κοπαναω; Παράθεση Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsekis_han Δημ. October 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2014 Καλησπέρα, Έχω κάποιες ερώτήσεις σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Υπάρχει κεντρική θέρμανση στην πολυκατοικία με ωρομετρητές. Δεν χρησιμοποιώ τη κεντρική θέρμανση και θα ήθελα να μάθω πρώτον, αν υπήρξε κάποια τροποποίηση του ΦΕΚ Δ' 631 του 1985. Δεύτερον αν υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ απο το 30% πάγιο σύμφωνα με το καταστατικό της πολυκατοικίας. Υπάρχει θέρμανση στο σπίτι απο άλλες πηγές ενέργειας όπως κλιματιστικό και ηλεκτρικό καλοριφέρ. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 16, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2014 Εάν το καταστατικό δεν αναφέρει αλλιώς, όχι..δεν μπορείς να απαλλαγείς ακόμη και εάν επιλέξεις άλλο είδος θέρμανσης..δες και εδώ : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5162470#post5162470 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TziMmys79 Δημ. October 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2014 Τέλη ενεργοποίησης Φυσικού Αερίου. Είναι δυνατόν να τα πληρώσω εγώ σαν ενοικιαστής? Δεν είναι έξοδο του ιδιοκτήτη? Τα τέλη αλλαγής ονόματος, να το καταλάβω. Αλλά τα τέλη ενεργοποίησης ποιον βαραίνουν ρε παιδιά? Υπάρχει κάτι σχετικό? Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2014 Εάν αναφέρεσαι στα τέλη σύνδεσης, πρόκειται για ποσόν που καταβάλλεται εφ άπαξ και αφορά τον ιδιοκτήτη, εν αντιθέσει με την εγγύηση που βαρύνει τον καταναλωτή και επιστρέφεται άμα τη λύσει της συμβάσεως με την εταιρεία φυσικού αερίου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TziMmys79 Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 Αναφέρομαι σε τέλη επανασύνδεσης. Το νοίκιαζε κάποιος άλλος και αφού έφυγε το διακόψανε. Τώρα, για να το ξανασυνδέσω εγώ, πλην της εγγύησης, θέλουν άλλα 75 ευρώ τέλη επανασύνδεσης και 19 ευρώ τέλη αλλαγής ονόματος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 Η κάθε εταιρεία προφανώς έχει δική της τιμολογιακή πολιτική...εάν πρόκειται για κόστος επανασύνδεσης όπως λες, τότε μάλλον το χρεώνεται ο εκάστοτε χρήστης αφού δεν θεωρώ λογικό να έχει ο ιδιοκτήτης συνδεδεμένο το μίσθιο με το φυσικό αέριο και να πληρώνει πάγια καθ΄ό χρόνο παραμένει τούτο αδιάθετο.. Άσχετως τούτου, εγώ προσωπικά δεν θα πλήρωνα τέτοια αδιακαιολόγητα χαράτσια...θα προτιμούσα το ηλεκτρικό ρεύμα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikifoross Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 (edited) Καλησπέρα, Έχω κάποιες ερώτήσεις σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Υπάρχει κεντρική θέρμανση στην πολυκατοικία με ωρομετρητές. Δεν χρησιμοποιώ τη κεντρική θέρμανση και θα ήθελα να μάθω πρώτον, αν υπήρξε κάποια τροποποίηση του ΦΕΚ Δ' 631 του 1985. Δεύτερον αν υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ απο το 30% πάγιο σύμφωνα με το καταστατικό της πολυκατοικίας. Υπάρχει θέρμανση στο σπίτι απο άλλες πηγές ενέργειας όπως κλιματιστικό και ηλεκτρικό καλοριφέρ. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Καλημέρα, λόγω της δουλειάς μου το είχα ψάξει αλλά και επειδή νοικιάζαμε σε αλλον ενα παλιο διαμερισμα και μας παρατησε με χρεη και τελικα ο μοναδικος τροπος να μην πληρωνεις 30% για θερμανση ειναι να εχεις φυσικο αεριο για θέρμανση στο διαμερισμα σου. Σε αυτη την περιπτωση ΝΟΜΙΜΑ και ανεξαρτητως απο τι λεει ο καθενας στην πολυκατοικια ή ακομα και ο κανονισμος της τοτε ΔΕΝ πληρωνεις τιποτα για πετρελαιο οταν βαζουν οι αλλοι. Ομως δεν σε απαλασουν απο τις δαπανες κοινοχρηστης θερμανσης. Δλδ πχ αν τρυπησει ο λεβητας (χτυπα ξυλο) τοτε πληρωνεις οτι σου αναλογει στα κοινοχρηστα ασχετα αμα δεν δουλευεις με πετρελαιο. Αυτο λεει ο νομος προς το παρον εκτος αν το αλλαξουν τωρα. Επειδη δεν ειμαι σπιτι δεν εχω προχειρα τα αρχεια για να στα δειξω απο τις επισημες πηγες. Οπως καταλαβες αυτη την "χαρη" μας την κανει το κρατος για να προωθησει το φυσικο αεριο! εαν υπαρχουν αλλες πηγες θερμανσης ακομα και αντλια θερμοτητας δεν ενδιαφερεται κανεις!!! πληρωνεις το 30% και ΑΝ συμφωνησει η πολυκατοικια!!! μονο σε εντελως ΑΔΕΙΑ διαμερισματα θελει ΔΕΝ θελει η πολυκατοικια κλεινουμε διακοπτες και πληρωνουμε το 30% με παρουσια διαχειριστη, υδραυλικου και μαρτυρα καποιον ενοικο-ιδιοκτητη της συνελευσης της πολυκατοικιας, αυτο το εκανα εγω στο διαμερισμα που ειπα. Edited October 18, 2014 by Nikifoross Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 (edited) Εάν δεν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση, πληρώνεις ΚΑΙ πετρέλαιο (στην αυτόνομη με ωρομέτρηση εξυπακούεται ότι 0 ώρες= 0 χρέωση παρά μόνο το πάγιο)..και για να βάλεις φυσικό αέριο, ακόμη χρειάζεται πλειοψηφική απόφαση 50 % +1 της Γ.Σ. έστω και εάν πρόκειται για ατομικό καυστήρα.. Εν τω μεταξύ, προωθείται ρύθμιση (δεν γνωρίζω εάν έχει νομοθετηθεί ακόμα) για αλλαγή του ανωτέρω καθεστώτος, δηλαδή, εάν βάλεις ατομική θέρμανση φυσικού αερίου να απαλλάσσεσαι και από τα κοινόχρηστα του πετρελαίου.. και επιπροσθέτως να μην απαιτείται πλειοψηφική απόφαση... (http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/183013/glitonoyn-ta-koinohrhsta-osoi-valoyn-fysiko-aerio.html) Τέλος έχουμε τονίσει επανειλλημένως ότι το 30% των κοινοχρήστων ΔΕΝ περιέχεται σε κανένα νομοθέτημα ούτε αποτελεί κανόναν όπως εσφαλμένως θεωρείται, παρά μόνον όπως ο κανονισμός της πολυκατοικίας ορίζει...σε άλλους είναι 30 ή 20 ή και καθόλου μείωση... Edited October 18, 2014 by greece_gus Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR_MAcedon Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 Αν η οικοδομή δεν έχει κανονισμό που να αναφέρει το ποσοστο συμμετοχής τοτε ισχύει ο νόμος του 1929 περί οριζόντιας ιδιοκτησίας που λέει ότι τα κοινόχρηστα τα επιβαρύνονται όλοι βάση χιλιοστών ακόμη και τα κενά διαμερίσματα. Επίσης υπάρχει δικαστική απόφαση που αναφέρει και πλέον ισχύει ότι ακόμα και αν έχεις μόνιμη εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης συμμετέχεις στη κοινόχρηστη θέρμανση κατά το ποσοστό που έχει οριστεί στον κανονισμό για τα κενά διαμερίσματα ή αν υπάρχει ωρομέτηση ή ογκοχρεωση οτι βγάζει ο τύπος για μηδενική κατανάλωση κάθε μήνα. Είμαστε σε αναμονή να ψηφιστεί το να μπορεί πλέον οποίος θέλει να αυτονομηθεί με φιλικές πηγές ενέργειας να το κανει χωρίς προηγούμενη άδεια της οικοδομής και χωρίς να συμμετεχει καθόλου στα κοινόχρηστα θέρμανσης. Οποιαδήποτε αλλη ερώτηση στο http://www.pomida.gr Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikifoross Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 (edited) Τους νόμους τους έχω βρει αλλά ειμαι εκτος και δεν τα εχω τωρα μπροστα μου να σας πω ποιοι ειναι, ξαναλεω αναλυτικα. 1ον εχουμε ενα διαμερισμα παλιο με δισωληνιο συστημα ισογειο, δλδ περνανε σωληνες μεσα στο σπιτι, βρηκα το νομο που το λει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ η πολυκατοικια, μπορεις να κλεισεις τα σωματα και πληρωνεις ακριβως το 30% του πετρελαιου που σου αντιστοιχει. Το εκανα απο περσι τον χειμωνα, υδραυλικος δικος μου με παρουσια διαχειριστη και ενως ακομα μαρτυρα απο την συνελευση της πολυκατοικιας. Αυτο το οριζει ο νομος για ΚΛΕΙΣΤΑ μονο διαμερισματα οταν ειναι πανω απο 1 μηνα ξενοικιαστα. ΑΣΧΕΤΩΣ με τους κανονισμους πολυκατοικιας το ξαναλεω....επειδη μου λεγανε μα και μου εκτυπωσα τους νομους και τους εδειξα και το εκαναν! 2ον για φυσικο αεριο οποιος θελει βαση ασχετως με το τι λεει η καθε πολυκατοικια, ετσι λεει πλεον ο νομος γιατι βολευει αυτο το κρατος, πληρωνει μονο τα εξοδα συντηρησεως κεντρικης θερμανσης και ΟΧΙ πετρελαιο..... http://www.diaxeiristis.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=512&start=15 πολλα για το αεριο λεει εδω αλλα θελει τωρα πολυ διαβασμα και δεν μπορω να ασχοληθω καθως δεν ειμαι σπιτι μου σορρυ.... οσον αφορα το 1ο θεμα επειδη το εχω κανει ηδη δεν τιθεται θεμα αμφισβητησης νομιζω...εδω λεει μερικα πραγματακια σχετικα : http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=79&artid=6298 ΠΡΟΣΟΧΗ μιλαμε για εντελως ΚΛΕΙΣΤΑ διαμερισματα καιρο και οχι επειδη καποιος πχ εχει σομπα!!! τοτε πληρωνει κανονικα....ο νομος που ειχα βρει ελεγε 70% εκπτωση σε κλειστα διαμερισματα. νατο αυτο τους πηγα σε διαχειριστη και συνελευση και απο περσι πληρωνουμε το 30% http://www.epivlepo.gr/downloads/n1976.pdf και επειδη το ψαξαμε αυτο ισχυει μεχρι και σημερα δεν εχει αλλαξει κατι, απλα κατι εξυπνακιδες στις πολυκατοικιες ειδικα σε συνελευσεις νομιζουν οτι μπορουν να βγαζουν δικους τους νομους!!!! αν δεν ειναι απο ΦΕΚ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!! πειτε τους!!! Γ. ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ειδικά προκειμένου περί πολυκατοικίας ή στοίχου έξυπηρετουμένων ύπό εγκαταστάσεως Κεντρικής Θερμάνσεως, κάθε δαπάνη συντηρήσεως, αντικαταστάσεως, επισκευής κ.λπ. της εγκαταστάσεως αΰτης καί των έν γένει, μηχανημάτων της, καθώς και ή δαπάνη λειτουργίας της (καύσιμα, ήλεκτρ. ρεϋμα κ.λπ.) βαρύνει κάθε έξυπηρετουμένην άπό τήν εγκατάσταση κατοικίαν κατά ποσοστόν πού θά είναι ό λόγος του εμβαδού αϋτής σέ σχέση μέ τό συνολικό εμβαδόν των εξυπηρετουμένων ύπό της εγκαταστάσεως κατοικιών και τών τυχόν θερμαινόμενων κοινοχρήστων χώρων. Σε όσες περιπτώσεις άπό τό ίδιο λεβητοστάσιο της Κεντρικής θερμάνσεως τροφοδοτούνται καί εξυπηρετούνται περισσότερα τοϋ ενός κτιρίου (πολ/κίες ή στοίχοι), όλες οί δαπάνες συντηρήσεως αντικαταστάσεως, επισκευής λειτουργίας κ.λπ. τοΰ κοινού λεβητοστασίου και τών έπί μερους κοινών έγκαταοστάσεων επιμερίζονται καί βαρύνουν κάθε ενα κτίριο (πολ/κίαν καί στοίχον) κατά ποσοστόν πού θά είναι ό λόγος του όλικοΰ έμβαδοϋ αυτών πρός τό συνολικόν εμβαδόν τών εξυπηρετουμένων ύπό τοΰ κοινού λεβητοστασίου κτιρίων (πολ/κιών ή στοίχων). Στήν περίπτωση κατά τήν οποίαν μία κατοικία παραμένει εντελώς αχρησιμοποίητη γιά χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριάντα (30) ήμερων κατά τή χειμερινή περίοδο λειτουργίας της Κεντρικής Θερμάνσεως, ή κατοικία αυτή απαλλάσσεται κατά ποσοστό εβδομήντα τόϊς εκατό (70%) της συμμετοχής μόνο στη, δαπάνη λειτουργίας τής έγκαταστάσεως Κεντρικής. Θερμάνσεως (οχι καί τής συμμετοχής στην δαπάνη συντηρήσεως, επισκευής, αντικαταστάσεως κ.λ.π. αύτης στην όποια ή συμμετοχή της παραμένει στο, ακέραιο) ύπό τόν ορον ότι θά έχουν απομονωθεί (σφραγιστει) τά θερμαντικά σώματα πού υπάρχουν μέσα σ' αυτήν. Σχετικα με το φυσικο αεριο βρηκα τα παρακατω: ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ της 27 Σεπτ. /7 Νοεμ. 1985 (ΦΕΚ Δ'631) Τεχνικός Κανονισμός για τον τρόπο κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης σε κτίρια που περιλαμβάνουν περισσότερες της μιας ιδιοκτησίες. 3.3.1. Ιδιοκτησίες στις οποίες παρέχεται από τον κανονισμό των σχέσεων των συνιδιοκητών της οικοδομής, η δυνατότητα να αποσυνδεθούν μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και που διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση δεν επιβαρύνονται ούτε με δαπάνες λειτουργίας ούτε με έκτακτες δαπάνες κεντρικής θέρμανσης. "Ανεξαρτήτως σχετικής προβλέψεως στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών του κτιρίου, οι διατάξεις της ανωτέρω παραγράφου ισχύουν και σε ιδιοκτησίες οι οποίες αποσυνδέονται μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 2 του Π.Δ. 420/1987 και διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση αερίων καυσίμων." *** ***[Το εντος "…" εδάφιο προστέθηκε με την παρ. 11 του άρθρου 30 του Ν.3175/2003 (ΦΕΚ 207Α)] Edited October 18, 2014 by Nikifoross Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 nikofoross το πρωτο αναφερεται σε κλειστα-ξενοικιαστα διαμερισματα σε μη αυτονομη θερμανση. το δευτερο ειναι οπως το ηξερα εγω.Αν θυμαμαι και καλα εχει καποιους περιορισμους στο τι ειναι ανεξαρτητη μονιμη εγκατασταση.. tsekis han to 30% το βγαζει ετσι αυθαιρετα η πολυκατοικια βαση του καταστατικου? η το λες εσυ επειδη προκυπτει με 0 ωρες? Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikifoross Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 Ναι για κλειστά διαμερίσματα μιλησα και εγώ! Και είπα παλιό δισωληνιο συστημα. Τοτε όμως δλδ το 1977!!!! Δεν υπήρχε κάτι άλλο! Υπάρχουν συμπληρωματικά για τις αυτονομίες. Εξάλλου εκεί δεν περνάνε μέσα στο διαμέρισμα σου οι σωλήνες επιστροφής - εισαγωγής!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsekis_han Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 nikofoross το πρωτο αναφερεται σε κλειστα-ξενοικιαστα διαμερισματα σε μη αυτονομη θερμανση. το δευτερο ειναι οπως το ηξερα εγω.Αν θυμαμαι και καλα εχει καποιους περιορισμους στο τι ειναι ανεξαρτητη μονιμη εγκατασταση.. tsekis han to 30% το βγαζει ετσι αυθαιρετα η πολυκατοικια βαση του καταστατικου? η το λες εσυ επειδη προκυπτει με 0 ωρες? Υπάρχει το καταστατικό της πολυκατοικίας από τότε που την έφτιαξε ο εργολάβος. Ακόμα και στο συμβόλαιο αγοράς του σπιτιού πρέπει να συμφωνείς με αυτό το καταστατικό. Οπότε από την στιγμή που γίνεται η αγορά της κατοικίας συμφωνείς με το 30% του πετρελαίου ασχέτως αν το χρησιμοποιείς ή όχι. Από εκεί και πέρα αν το χρησιμοποιήσεις πάει ανάλογα με τον μετρητή που έχει το κάθε διαμέρισμα (ωρομετρητής). Απλώς ήθελα να δω αν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτόν το νόμο που προανέφερα. Γιατί για τα κενά διαμερίσματα γνωρίζουμε τι γίνεται. Στην ουσία γίνεται αυτό όταν οι κατοικίες είναι κλειστές π.χ η κάτω οικεία αν δεν θερμαίνεται επιβαρύνει και εμένα περισσότερο γιατί θα χρειαστεί παραπάνω ώρα η οικεία μου για να ζεσταθεί. Ακόμα και ο διπλανός μου αν το έχει κλειστό και εγώ τα καλοριφέρ πάλι θα θέλω περισσότερη ώρα για να ζεσταθεί το σπίτι συνεπάγεται μεγαλύτερη κατανάλωση οπότε περισσότερα έξοδα. Αν εγώ όμως δε χρησιμοποιώ το καλοριφέρ (πετρέλαιο) και ζεσταίνω το σπίτι με διαφορετικό τρόπο (κλιματιστικό, ηλεκτρικό καλοριφέρ) δεν θα συμβαίνει αυτό που ανέφερα λίγο πιο πάνω για το αν θα επιβαρύνω τον διπλανό μου ή τον από κάτω μου. Θα υπάρχει σωστή θερμοκρασία για μένα στο σπίτι και θα "ζεσταίνει" και δεν θα επιβαρύνει τους άλλους γύρω μου, αφού θα υπάρχει πηγή θερμότητας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikifoross Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 Μια σόμπα δεν ζεσταίνει όλο το σπίτι. Η οτιδήποτε άλλο τέτοιο πράγμα. Δεν τα υπολογίζουν έτσι αυτά. Στα ΦΕΚ έχει ενα καρό τύπους υπολογισμούς αλλά πρεπει μηχανολόγος να βγάλει άκρη. Δεν γίνεται όμως και κάποιοι που έχουν εντελώς άχρηστα πλεον ακίνητα να πληρώνουν ΚΑΙ θερμανση ενω δεν το χρησιμοποιει κανεις!!!! Εντελώς άδικο. Και το 30% πολλά είναι. Αν δεν ήμουν σωστός και συμπονετικός ουτε κοινόχρηστα δεν θα πλήρωμα γενικά όπως κανουν και στην πολυκατοικία μου και τα πληρώνουμε εμείς και μπαίνουμε μέσα κάθε μήνα!!! + οτι δεν έχουμε καθόλου θερμανση! Με σόμπες την βγάζουμε...κάποια στιγμη θα φέρω πολεοδομία για τις παρανομιες τους και θα βγάλω και εντολή πληρωμής και θα δουν τι ωραία θα είναι.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2014 (edited) Nikifoross : Βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα μιας και: 1) το ΦΕΚ που μας ανέφερες αφορά τροποποίηση του κανονισμού συνιδιοκτησίας των οικισμών του ΟΕΚ , ο οποίος κανονισμός έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 441/Β/5.4.1976 και λέει επί λέξει : ''...Οπως είναι γνωστόν το Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ. κατά, την υπ΄ αριθμ. 23/1976 συνεδρίασή του ενέκρινε τον Κανονισμό σχέσεων συνιδιοκτητών πολυορόφων κ.λπ. κτιρίων βάσει των διατάξεων του Ν. 3741/1929 "περί της κατ΄ όροφον ιδιοκτησίας όπως τροποποιήθηκε είς το Ν.Δ. 1024/1971 και τα άρθρα 1002 και 1117 του Α.Κ. και τον Α.Ν. 163/1967 όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε από τα Ν.Δ. 946/1971 και 145/1973. Ο Κανονισμός αυτός δημοσιεύθηκε στο υπ΄ αριθμ. 441/Β/5.4.1976 Φ.Ε.Κ. και περιλαμβάνει το Γενικό Κανονισμό των σχέσεων των συνιδιοκτητών έν σχέσει με τους κοινοχρήστους και κοινοκτήτους χώρους του όλου οικισμού και τον Ειδικό Κανονισμό συνιδιοκτητών κάθε μιας πολυκατοικίας ή στοίχου. Ο ανωτέρω Κανονισμός είναι ανάγκη να συμπληρωθεί για να ρυθμίζει και την σχέση συνιδιοκτητών στα κτίρια που διαθέτουν εγκαταστάσεις Κεντρικής θερμάνσεως και ανελκυστήρων για τις δαπάνες συντηρήσεως και λειτουργίας των ή δε συμπλήρωση αυτή να γίνει με προσθήκη παραγράφων Γ και Δ στο άρθρο 4 αυτού, που θα έχουν ώς κατωτέρω...'' Επομένως ΔΕΝ αφορά όλες τις πολυκατοικίες αλλά μόνον συγκεκριμένους οικισμούς του ΟΕΚ.. 2) σε σχέση με το φυσικό αέριο, ακόμη και μεμονωμένη σύνδεση προαπαιτεί πλειοψηφική απόφαση Γ.Σ. : παρ.5 άρθ. 2 ΠΔ 420/1987 ''...Με την ίδια ως άνω πλειοψηφία δύναται να λαμβάνεται απόφαση για τη μόνιμη αποσύνδεση από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με χρήση υγρών καυσίμων και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, όσων κυρίων μεμονωμένων ιδιοκτησιών προβαίνουν σε τοποθέτηση ανεξάρτητης μόνιμης εγκατάστασης θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου, ανεξαρτήτως αντίθετης πρόβλεψης στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής..'' Η μόνη περίπτωση που εξαιρείται είναι εάν ΔΕΝ υπάρχει καθόλου σύστημα κεντρικής θερμάνσεως και μόνον τότε ΔΕΝ απαιτείται απόφαση..βλέπε και παλαιότερη ανάρτησή μου όπου τα επεξηγώ διεξοδικά : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5162470#post5162470 Edited October 18, 2014 by greece_gus Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikifoross Δημ. October 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2014 (edited) Καλημέρα. Εμένα με αφορούσε το 1ο θέμα. Πολυκατοικία με κεντρικη θερμανση με δισωληνιο συστημα και χωρίς αυτονομιες ισχυει κανονικά σε αυτή την περιπτωση. Πληρώνω πλεον το 30% αν δεν είχα βρει το νομο απλα δεν θα πληρωνα απολύτως τίποτα (δεδομένου οτι εκεί βάζουν κάθε χρονο ίσως και πανω απο 2000 λίτρα πετρέλαιο και πληρωναμε χωρίς να μένουμε εκεί!!!! ) όπως κανουν και σε μένα οι άλλοι....στην πολυκατοικία μου επειδή πολλοί δεν πληρώνουν τίποτα απολύτως, όχι μονο για θερμανση απλα δεν βάζουμε πετρέλαιο εδώ και χρόνια. Αυτό είναι το κακό με συστήματα χωρίς αυτονομίες! Εγώ πάντως πληρώνω κανονικά κοινόχρηστα + 30% θερμανση σε κλειστό διαμέρισμα σε αλλη πολυκατοικία. Πολύ άδικο όλο αυτό....τι μπορω να κάνω για αυτους που δεν πληρώνουν; τα σπίτια τους νομιζω είναι υποθήκη για δάνεια και πατανε σε αυτό οτι δλδ αφού θα τα πάρει η τράπεζα γιατί να πληρώνουν; τα 2 υπόγεια διαμερίσματα τα έχει μια ιδιοκτήτρια και έχουν του κόσμου τις πολεοδομικές παρανομίες τις οποίες και γνωρίζω πολύ καλά. Για να γράψω τις βλακειες και ηλιθιοτητες που έχουν κανει χρειαζεται ολόκληρη έκθεση! Αν κάνω καταγγελία σε πολεοδομία θα τα αποκοψω απο τα κοινόχρηστα να μην μου χρωστάνε και αλλα. Όμως τα λεφτά μου πως θα τα πάρω είναι πανω απο 500 ευρώ και ένας άλλος καμια 400αρια. Αν γνωρίζει κάποιος μου λέει. Τα κοινόχρηστα αυτά είναι μονο καθαριότητα και ρεύμα ΔΕΗ τίποτα παραπανω! Αλλά δεν πληρώνουν πολυυυυυ καιρό πριν! Edited October 19, 2014 by Nikifoross Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2014 Νομίζω πως δεν πρέπει να αφήνετε τόσο ''αέρα'' σε όσους οφείλουν κοινόχρηστα... μπορείς να βγάλεις ακόμη και διαταγή πληρωμής και να επιβάλλεις αναγκαστική κατάσχεση στις ιδιοκτησίες τους...οι οποίες ναι μεν είναι υποθηκευμένες αλλά : 1) σε περίπτωση κατάσχεσης και πλειστηριασμού τρίτου, ναι μεν προηγούνται οι ενυπόθηκοι δανειστές, αλλά κατά τα άλλα τους εξαναγκάζεις σε αποξένωση της ιδιοκτησίας τους πολύ πριν την ώρα τους με δεδομένο την αναστολή πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία από τράπεζες..εν ολίγοις κινείς τα νήματα του πλειστηριασμού και οι τράπεζες αναγγέλουν το σύνολο της δανειακής πιστώσεώς τους ως ληξιπρόθεσμης.. 2) μην ξεχνάς, ότι οι οφειλές του ακινήτου από προηγούμενα κοινόχρηστα, συνοδεύουν ΚΑΙ τον νέο ιδιοκτήτη ο οποίος πλέον είναι υπόχρεως ως προς τις οφειλές αυτές, ακόμη και εάν αφορούν προηγούμενο ιδιοκτήτη (δεν αναφέρομαι, βεβαίως, σε ενυπόθηκα βάρη τα οποία εξαλείφονται και διαγράφονται από το υποθηκοφυλακείο ή το κτηματολογικό γραφείο αυτοδικαίως με την επίτευξη του εκπλειστηριασμού).. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikifoross Δημ. October 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2014 Είναι οι πρώτοι ιδιοκτήτες αυτοί που χρωστάνε. Δεν ξέρω πόσα χρήματα κιόλας χρειάζομαι για τον δικηγόρο, υπάρχει κάποια εκτίμηση αν το έχει ξανακάνει κανείς? μιας και λέμε την ιστορία θα περιγράψω εν συντομία. Το υπόγειο ήταν ένα μαγαζί που έφτιαχνε έπιπλα και είχε την πόρτα του έξω απο την πολυκατοικία, οποτε δεν το είχαν υπολογίσει στα χιλιοστά της πολυκατοικίας. Μετά το χαλάσανε και το έκαναν 2 υπόγεια διαμερισματα που δια νόμου δεν επιτρεπονται γιατι είναι αρκετά κάτω από το επίπεδο του δρόμου. Πριν χρόνια τοτε που ήταν ακομα επιπλαδικο ειχε γινει φασαρία επειδή δουλευαν και Κυριακες με αποτέλεσμα να φερουμε αστυνομια και μετα πολεοδομια. Ειχαν φαει ενα προστιμο που ουρλιαζαν και χτυπιοντουσαν. Ηταν τοσο μεγαλο που το εκλεισαν....μας ειπαν τοτε οτι μονο αποθηκη μπορει να ειναι, μαλιστα εχουμε την πολεοδομικη αποφαση. Μετα ο ιδιοκτητης δλδ ο αποκατω μου αυτος που μας χρωσταει καμια 400αρια ευρω τωρα το εκανε διαμερισματα και τα πουλησε. Το αποτελεσμα : 1. Eχουν παρει παρανομα θερμανση απο το κεντρικο συστημα παντρευοντας δισωληνιο με μονοσωληνιο συστημα το οποιο και δεν δουλευει σωστα γιατι ειναι αναποδα ο κυκλοφορητης!!!! γιαυτο παντα ηταν χλιαρα τα σωματα τους, επισης το συστημα δεν πρεπει να αντεχει την επιπλεον επιβαρυνση (κυκλοφορητης, λεβητας, καυστηρας). 2. Βαλανε ΜΕΣΑ στην πολυκατοικια την εισοδο των διαμερισματων καθως και τους μετρητες της ΔΕΗ οποτε πρεπει να πληρωνουν κοινοχρηστα, ενω πριν το μαγαζι ΔΕΝ ειχε! 3. Κανανε τον κοινοχρηστο χωρο πισω απο την πολυκατοικια αυλη!!!! βαλανε και τεντα και το πισω διαμερισμα εχει πορτες και καθονται εξω λες και ειναι η αυλη τους! ολη η γειτονια μας κανει παρατηρησεις ειδικα οταν απεξω μενανε αλοδαποι και ουρλιαζαν ή τσακοντωναν για να μη πω τα αισχη και τα οργια..... Μετα απο καταγγελιες απο γειτονες η αστυνομια ηρθε παρουσια εισαγγελεα και υγειονομικου και τους μαζεψαν ολους (καμια 10-15ατομα!!!) και δεν τους ξαναδαμε. Η ιδιοκτητρια εφαγε και προστιμο εμαθα δεν ξερω ποσο. (επειδη ηταν λαθρομεταναστες και λογω υγειονομικου θεματος). Παρολαυτα ποτε δεν πληρωσε κοινοχρηστα σχεδον και μετα ελεγε οτι το συμβολαιο της λεει οτι δεν πληρωνει!!!! Να τονισω εδω οτι την πολυκατοικια την ειχαν 2 αδερφια και δεν υπαρχει απολυτως κανενας κανονισμος εδω περα....αν υπηρχε τον πεταξαν σαν διαχειριστες δεν εχουμε κατι παντως. Οποιος εχει προτασεις για την κατασταση ας πει γιατι εχουμε τρελαθει και δεν ξερουμε τι να κανουμε και εννοειτε οτι δεν υπαρχουν και χρηματα για πεταμα δεξια και αριστερα. Χωρια ποσα πραγματα δινουμε χρηματα απο την τσεπη μας πλεον, οπως καθαριοτητα, εντομοκτονα, ψεκασμοι κτλ και αυτα μονοι μας οχι απο εταιριες. Στο τελος θα κοψουμε και το ρευμα, να πηγαινουμε με φακους και με κερια στις σκαλες!!!! :wacko::wacko::wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. October 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2014 Υπάρχει το καταστατικό της πολυκατοικίας από τότε που την έφτιαξε ο εργολάβος. Ακόμα και στο συμβόλαιο αγοράς του σπιτιού πρέπει να συμφωνείς με αυτό το καταστατικό. Οπότε από την στιγμή που γίνεται η αγορά της κατοικίας συμφωνείς με το 30% του πετρελαίου ασχέτως αν το χρησιμοποιείς ή όχι. Από εκεί και πέρα αν το χρησιμοποιήσεις πάει ανάλογα με τον μετρητή που έχει το κάθε διαμέρισμα (ωρομετρητής). Απλώς ήθελα να δω αν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτόν το νόμο που προανέφερα. Γιατί για τα κενά διαμερίσματα γνωρίζουμε τι γίνεται. Στην ουσία γίνεται αυτό όταν οι κατοικίες είναι κλειστές π.χ η κάτω οικεία αν δεν θερμαίνεται επιβαρύνει και εμένα περισσότερο γιατί θα χρειαστεί παραπάνω ώρα η οικεία μου για να ζεσταθεί. Ακόμα και ο διπλανός μου αν το έχει κλειστό και εγώ τα καλοριφέρ πάλι θα θέλω περισσότερη ώρα για να ζεσταθεί το σπίτι συνεπάγεται μεγαλύτερη κατανάλωση οπότε περισσότερα έξοδα. Αν εγώ όμως δε χρησιμοποιώ το καλοριφέρ (πετρέλαιο) και ζεσταίνω το σπίτι με διαφορετικό τρόπο (κλιματιστικό, ηλεκτρικό καλοριφέρ) δεν θα συμβαίνει αυτό που ανέφερα λίγο πιο πάνω για το αν θα επιβαρύνω τον διπλανό μου ή τον από κάτω μου. Θα υπάρχει σωστή θερμοκρασία για μένα στο σπίτι και θα "ζεσταίνει" και δεν θα επιβαρύνει τους άλλους γύρω μου, αφού θα υπάρχει πηγή θερμότητας. Να κανω δυο διορθωσεις μονο.Το καταστατικο το τηρεις ευλαβικα μονο αν ειναι νομιμο. Με τις αυτονομιες ο νομος εχει εξης.Καθε αυτονομο διαμερισμα πληρωνει οτι λεει ενας συγκεκριμενος τυπος υπολογισμου.Με βαση αυτον τον τυπο λοιπον καποιους μηνες το παγιο ειναι 20% αλλες 30. Τωρα νομικα ποιο στεκει και ποιο δεν στεκει δεν μπορω να απαντησω . Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antrenik Δημ. October 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2014 Ρε παίδες αν ένας ιδιοκτήτης έχει γεμίσει με πράγματα διάφορους κοινοχρηστους και το χειμώνα κόβει με τσεκούρι στο υπόγειο ξύλα, τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Παράθεση Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. October 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2014 Αγωγή για να αποδώσει ελεύθερους τους κοινοχρήστους χώρους και ασφαλιστικά μέτρα για την..υλοτομία... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antrenik Δημ. October 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2014 Αγωγή για να αποδώσει ελεύθερους τους κοινοχρήστους χώρους και ασφαλιστικά μέτρα για την..υλοτομία... Για αυτό πρέπει να απευθυνθώ σε δικηγόρο έτσι; Παράθεση Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts