greece_gus Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 (edited) Αυτό δεν μπορεί να το κάνει μιας για όσους δεν το γνωρίζουν, ο έλεγχος τίτλων και βιβλίων επιτρέπεται μόνον σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές..εξάλλου τα έξοδα θα πρέπει να χρεωθούν στις κοινόχρηστες δαπάνες μιας και ο διαχειριστής είναι υπόχρεως να τηρεί ούτως ή άλλως τον κανονισμό και να τον δίδει εν αντιγράφω εξόδοις κάθε αιτουμένου συνιδιοκτήτη... Edited May 21, 2014 by greece_gus Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Αυτό δεν μπορεί να το κάνει μιας για όσους δεν το γνωρίζουν, ο έλεγχος τίτλων και βιβλίων επιτρέπεται μόνον σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές..εξάλλου τα έξοδα θα πρέπει να χρεωθούν στις κοινόχρηστες δαπάνες μιας και ο διαχειριστής είναι υπόχρεως να τηρεί ούτως ή άλλως τον κανονισμό και να τον δίδει εν αντιγράφω εξόδοις κάθε αιτουμένου συνιδιοκτήτη... Φυσικά και ο έλεγχος τίτλων επιτρέπεται μόνο σε δικηγόρους και δικ. επιμελητές, αλλά στην πράξη αυτό σπάνια τηρείται. Στο 99% των περιπτώσεων δεν γίνεται έλεγχος κατά την είσοδο στο υποθηκοφυλάκειο- κτηματολόγιο. Για το δεύτερο που λες και αυτό σωστό είναι θεωρητικά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα το δεχτεί ο διαχειριστής στην πράξη.... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Όταν προτείνουμε μία λύση πρέπει να είναι και εφικτή..πώς θα μπει ο φίλος μας να πάρει επί τόπου σημειώσεις..ξέρει πού θα πάει, πώς να ψάξει μέσα σε ένα κυκεώνα εγγράφων, τόμων και βιβλίων;..θα τον μάθει κάποιος να κάνει έλεγχο ή θα πεί στον υποθηκοφύλακα ''ξέρετε..ψάχνω να πάρω σημειώσεις από ένα συμβόλαιο αλλά δεν ξέρω πού είναι...''; Αναφορικώς με τον διαχειριστή, εφ' όσον έχει χάσει τον κανονισμό, θα πρέπει να τον αναπληρώσει ουτως ή άλλως και αυτό αφορά ΚΑΙ τον πίνακα δαπανών του μηχανικού και τυχόν μελέτη αυτόνομης ή μή θέρμανσης και γενικώς όλα τα απαραίτητα έγγραφα της πολυκατοικίας...ειδάλλως ας πάει ο φίλος μας αυτοβούλως να βάλει ηλιακό..και θα δεις για πότε θα βρεθεί ο κανονισμός.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Όταν προτείνουμε μία λύση πρέπει να είναι και εφικτή..πώς θα μπει ο φίλος μας να πάρει επί τόπου σημειώσεις..ξέρει πού θα πάει, πώς να ψάξει μέσα σε ένα κυκεώνα εγγράφων, τόμων και βιβλίων;..θα τον μάθει κάποιος να κάνει έλεγχο ή θα πεί στον υποθηκοφύλακα ''ξέρετε..ψάχνω να πάρω σημειώσεις από ένα συμβόλαιο αλλά δεν ξέρω πού είναι...'';Αυτό ακριβώς θα κάνει.:D Ούτε ο πρώτος θα είναι , ούτε ο τελευταίος. Συχνά στα υποθηκοφυλάκεια όπου πηγαίνω για ελέγχους τίτλων, υπάρχουν πολίτες που ζητούν τη βοήθειά μου. Δεν είναι και καμία επιστήμη. Διαφορετικά, θα πρέπει ο φίλος να πληρώσει δικηγόρο. Ας κάνει ότι νομίζει, αλλά τουλάχιστον αρχικά, ας δοκιμάσει τη "δωρεάν" λύση,. Αναφορικώς με τον διαχειριστή, εφ' όσον έχει χάσει τον κανονισμό, θα πρέπει να τον αναπληρώσει ουτως ή άλλως και αυτό αφορά ΚΑΙ τον πίνακα δαπανών του μηχανικού και τυχόν μελέτη αυτόνομης ή μή θέρμανσης και γενικώς όλα τα απαραίτητα έγγραφα της πολυκατοικίας...ειδάλλως ας πάει ο φίλος μας αυτοβούλως να βάλει ηλιακό..και θα δεις για πότε θα βρεθεί ο κανονισμός.. Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά στην πράξη μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, δηλαδή ο διαχειριστής να αρνηθεί να συμπεριλάβει το έξοδο στα κοινόχρηστα. Τι θα κάνει μετά ο φίλος? αγωγή για τα 100-150 ευρώ που κόστισε το αντίγραφο? Τουλάχιστον προτιμότερο θα ήταν να έχει συνεννοηθεί από πριν με τη διαχειριστή. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Πολύ ωραία λοιπόν..ελπίζω να επικοινωνήσει ο φίλος μας μαζί σου και να προθυμοποιηθείς να τον εξυπηρετήσεις..και να τονίσω ότι ΔΕΝ χρειάζεται να πληρώσει δικηγόρο για να πάρει αντίγραφο του κανονισμού, απλώς να υπογράψει μία αίτηση..τώρα το εάν ο έλεγχος τίτλων είναι ή όχι επιστήμη, στο επόμενο συμβόλαιο που θα αναλάβεις, μην πας αυτοπροσώπως..στείλε κανένα γείτονα ή συγγενή (αφού του εξηγήσεις τι πρέπει να κάνει..) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Πολύ ωραία λοιπόν..ελπίζω να επικοινωνήσει ο φίλος μας μαζί σου και να προθυμοποιηθείς να τον εξυπηρετήσεις..και να τονίσω ότι ΔΕΝ χρειάζεται να πληρώσει δικηγόρο για να πάρει αντίγραφο του κανονισμού, απλώς να υπογράψει μία αίτηση..τώρα το εάν ο έλεγχος τίτλων είναι ή όχι επιστήμη, στο επόμενο συμβόλαιο που θα αναλάβεις, μην πας αυτοπροσώπως..στείλε κανένα γείτονα ή συγγενή (αφού του εξηγήσεις τι πρέπει να κάνει..) Με συγχωρείς, αλλά δεν καταλαβαίνω το ύφος σου! Εγώ πρότεινα στο φίλο να πάει μόνος του στο υποθηκοφυλάκειο και απαντάς να με πάρει τηλέφωνο να τον εξυπηρετήσω? Ευχαρίστως να τον εξυπηρετήσω, αλλά πιστεύω ότι μπορεί άριστα να τα καταφέρει και μόνος του. Επιστήμη δεν είναι το να βρεις ένα συμβόλαιο στο υποθηκοφυλάκειο. Απλά πρέπει να κατανοήσεις το σύστημα αρχειοθέτησης. Δεν απαιτούνται νομικές γνώσεις προς τούτο. Άλλο πράγμα είναι τα νομικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει κάποιος σχετικά με τα υφιστάμενα εμπράγματα δικαιώματα από τη μελέτη των τίτλων. Αυτό είναι επιστήμη. Κατά τη γνώμη σου λοιπόν, του προτείνεις να πάει στο υποθηκοφυλάκειο, να κάνει αίτηση, (τι θα γράφει άραγε στην αίτηση? αριθμό συμβολαίου? , τόμο αριθμό καταχώρησης? Όνομα συμβολαιογράφου? Θα του τα βρει ο υπάλληλος αυτά? ) να προπληρώσει την αξία του αντιγράφου (που μπορεί να είναι και 150-200 ευρώ, ίσως και παραπάνω, ανάλογα με το μέγεθος του τίτλου) και μετά να πάει στο διαχειριστή και να του πεί να το περάσει στα κοινόχρηστα. Και αν αυτός του απαντήσει αρνητικά, τι θα κάνει μετά? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Νόμιζα ότι τόση ώρα προσπαθείς να καταλάβεις το τι λέω και όχι το ύφος μου.. Αυτό που λέω είναι απλό , ξεκάθαρο και οριστικό : κάθε πολυκατοικία (αλλά και κάθε συνιδιοκτήτης) οφείλει να έχει συγκεκριμένα έγγραφα ώστε να διευκολύνεται το έργο της διαχείρισης...εγώ λέω να πάρει τον κανονισμό ο φίλος μας που, εξ άλλου, θα του χρησιμεύσει και στο μέλλον ώστε να ξέρει οριστικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του και να γνωρίζει ποια είναι η θέση του στο μικρό χωριό που λέγεται πολυκατοικία..συζητώ , δηλαδή, για τα αυτονόητα... Εσύ ως μάλιστα υπεύθυνος νομικός, προτείνεις να πάει σαν κλεφτοκοτάς και να ρίχνει κρυφές ματιές σε ένα συμβόλαιο, και εν συνεχεία να χρησιμοποιήσει την μνήμη του ως αρχείο εγγράφων...και βεβαίως να μην μπορεί ποτέ να αποδείξει τυχόν ισχυρισμούς του...ε ναι...έχουμε μία διαφορά στο πώς σκεπτόμαστε..χαώδη θα έλεγα.. Όσο για το πώς θα βρει το συμβόλαιο..προφανώς ή αστειεύεσαι ή δεν έχεις πατήσει ποτέ σε υποθηκοφυλακείο..προφανώς και κατά κανόνα αναγράφεται ο τόμος και ο αριθμός καταχώρησης της συτάσεως οριζ.ιδιοκτ. και κανονισμού στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ συμβόλαιο γι αυτό και πρότεινα να το ψάξει...ΕΑΝ διάβασες το αρχικό μου μήνυμα ..και επι πλέον : αφού πρότεινες τρόπο να ψάξει τα βιβλία (παρανόμως βεβαίως) και αφού βρει το συμβόλαιό του δεν θα ξέρει τι αριθμό φέρει..; Το τι θα γίνει με την διαχείριση κανείς δεν μπορεί να το ξέρει..εγώ πρότεινα την ορθή και νόμιμη λύση που επιβάλλει να έχει ο διαχειριστής την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και τον κανονισμό διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο ώστε να αίρονται κατά το δυνατόν τυχόν διαφορές μεταξύ των συνιδιοκτητών και να μην υπάρχουν (πάλι κατά το δυνατόν) έρειδες και διαπληκτισμοί...αυτό που δεν μας είπες όμως, είναι πως εάν ο φίλος μας βάλει ηλιακό και δεν δικαιούται (ή και το αντίθετο), πόσο θα του στοιχίσει δικαστικώς εν σχέσει με τα λίγα ευρώ που θα δαπανήσει για τον κανονισμό.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Χρήσιμες οι πληροφορίες σε ότι έχει να κάνει με νομικά ζητήματα από γνώστες, αρκεί η συζήτηση να γίνεται χωρίς αδικαιολόγητες εντάσεις. Θα παρακαλέσω να «πέσουν» οι τόνοι και να συνεχίσουμε ήρεμα και πολιτισμένα. :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Ο νόμος που ορίζει ότι ελέγχους τιτλων στα υποθηκοφυλάκεια κάνουν μόνο δικηγόροι και δικ. επιμελητές, είναι σε πλήρη αχρησία (και καλά κάνει). Ποτέ και κανείς δεν σε ελέγχει όταν μπαίνεις σε ένα υποθηκοφυλάκειο. Πριν 2 χρόνια προσπάθησαν να το εφαρμόσουν στην Αθήνα και δεν κράτησε ούτε μήνα.... Σαν κύριος θα μπει, όχι σαν κλεφτοκοτάς. Του πρότεινα να κρατήσει σημείωσεις για τα σημεία που τον ενδιαφέρουν. Όχι....να ρίχνει κλεφτές ματιές και να προσπαθεί να τα θυμάται απέξω. Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα. Του πρότεινα την πιο συμφέρουσα λύση, από κάθε άποψη. Αν επρόκειτο για τον εαυτό μου, αυτό θα εφάρμοζα. Σιγά μην πήγαινα στο υποθηκοφυλάκειο να τους αφήσω μισο βασικό μισθό για να μάθω αν επιτρέπεται να βάλω ηλιακό. Οι συστάσεις - κανονισμοί πολυκατοικιών ,έχεις δεί τι μέγεθος έχουν? ξέρεις πόσο χρεώνουν το κάθε φύλλο στο υποθηκοφυλάκειο?? ποια λίγα ευρώ λές? Εσύ του πρότεινες την και καλά "ενδεδειγμένη νομική λύση" , ενώ εγώ του πρότεινα την πιο πρακτική από όλες τις απόψεις, βασισμένη στην εμπειρία μου. Ας κάνει ότι θέλει ο φίλος. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Οι συστάσεις - κανονισμοί πολυκατοικιών ,έχεις δεί τι μέγεθος έχουν? ξέρεις πόσο χρεώνουν το κάθε φύλλο στο υποθηκοφυλάκειο?? ποια λίγα ευρώ λές? Συγνώμη που παρεμβαίνω, με το φτωχό μου το μυαλό ξέρω τα εξής: Αντίγραφο κανονισμού και συστάσεων πολυκατοικίας έχεις τουλάχιστον ο διαχειριστής καθώς και αντίγραφα σχεδίων. Είθισται να τα κρατάει ένας επ αόριστο για να μην αλλάζουν χέρια κατά την αλλαγή διαχειριστή και χαθούν. Αντίγραφο από αυτά δικαιούται ο κάθε ιδιόκτητης. Έτσι απέκτησα και το δικό μου. Δεν πήγα ποτέ σε υποθηκοφυλακείο. Τώρα αν χρειαστεί να πάει κάποιος γιατί δεν έχει (κακώς) δεν είναι τόσο μεγάλο. Μερικά φύλα μεγαλύτερο από το συμβόλαιό του σπιτιού. Εν ανάγκη βρες τον κατασκευαστή, θα έχει αντίγραφο. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 Συγνώμη που παρεμβαίνω, με το φτωχό μου το μυαλό ξέρω τα εξής: Αντίγραφο κανονισμού και συστάσεων πολυκατοικίας έχεις τουλάχιστον ο διαχειριστής καθώς και αντίγραφα σχεδίων. Είθισται να τα κρατάει ένας επ αόριστο για να μην αλλάζουν χέρια κατά την αλλαγή διαχειριστή και χαθούν. Αντίγραφο από αυτά δικαιούται ο κάθε ιδιόκτητης. Έτσι απέκτησα και το δικό μου. Δεν πήγα ποτέ σε υποθηκοφυλακείο. Τώρα αν χρειαστεί να πάει κάποιος γιατί δεν έχει (κακώς) δεν είναι τόσο μεγάλο. Μερικά φύλα μεγαλύτερο από το συμβόλαιό του σπιτιού. Εν ανάγκη βρες τον κατασκευαστή, θα έχει αντίγραφο. Ο φιλος που εκανε την ερωτηση, ανεφερε οτι ο διαχειριστης δεν το εχει. Θα επρεπε να το εχει, αλλα δεν... Το μεγεθος του κανονισμου δεν ειναι στανταρ οπως καταλαβαινεις. Αν προκειται για μεγαλη πολυκατοικια, με πολλα διαμερισματα μπορει να ειναι αρκετα μεγαλος, γιατι υπαρχει περιγραφη ολων των διαμερισματων και βεβαια ολος ο κανονισμος της πολυκατοικιας. Αν θυμαμαι καλα, ισως κανω λαθος, το καθε φυλλο χρεωνεται περιπου 4 ευρω. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 4 ευρώ τη σελίδα; Παναγία μου!!! Χρυσάφι πληρώνει; Ας ρωτήσει κάποιον ιδιόκτητη αλλιώς ο κατασκευαστής. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2014 4 ευρώ τη σελίδα; Παναγία μου!!! Χρυσάφι πληρώνει; Ας ρωτήσει κάποιον ιδιόκτητη αλλιώς ο κατασκευαστής. Το φυλλο, οχι τη σελιδα. Αλλα και παλι ειναι ακριβα κατα τη γνωμη μου. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LYCABETTUS Δημ. May 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2014 Ο νόμος που ορίζει ότι ελέγχους τιτλων στα υποθηκοφυλάκεια κάνουν μόνο δικηγόροι και δικ. επιμελητές, είναι σε πλήρη αχρησία (και καλά κάνει). Yπάρχει τέτοιος νόμος ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2014 Yπάρχει τέτοιος νόμος ; Ναι, υπαρχει. Αλλα στην πραξη δεν εφαρμοζεται. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LYCABETTUS Δημ. May 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2014 Ναι, υπαρχει. Αλλα στην πραξη δεν εφαρμοζεται. Mπορείς να τον αναφέρεις ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. May 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2014 Mπορείς να τον αναφέρεις ; Προβλεποταν στον προηγουμενο κωδικα δικηγορων (αρθρο 41 Ν.Δ 3026/1954). Αυτος ο κωδικας καταργηθηκε με τον προσφατο 4194/2013 αρθρο 165 και εκτοτε ισχυει ο νεος κωδικας περι δικηγορων. Επειδη ειμαι εκτος Αθηνων αυτη τη στιγμη για τις εκλογες, δεν μπορω να βρω το αντιστοιχο αρθρο στο νεο κωδικα. Αν το βρω θα το ποσταρω, ή ας το κανει οποιος αλλος ειναι διαθεσιμος αυτη τη στιγμη. :) Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. May 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2014 Άρθρο 34 2. Ομοίως στο έργο του δικηγόρου περιλαμβάνονται:α) Η έρευνα των βιβλίων των υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, καθώς και η σύνταξη των σχετικών εγγράφων ελέγχου τίτλων. Η αίτηση και η λήψη των πιστοποιητικών και αντιγράφων δεν απαιτεί παράσταση ή διαμεσολάβηση δικηγόρου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snoof Δημ. May 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2014 Σας ευχαριστώ πολυ και τους δύο σας η αντιπαράθεση με έκανε να μάθω πολλά πράγματα που δεν γνώριζα. Η αλληθεια Είναι ότιΔεν έχω αποφασίσει ακόμα πώς θα κινηθώ. Δύο ιδιοκτήτες που ρώτησα δεν έχουν πρόβλημα για την τοποθέτηση θερμοσίφωνα. Με ενημέρωσαν πως παλιά υπήρχε άλλος ιδιοκτήτες που είχε θερμοσίφωνα αλλά τον ξήλωσε οταν χάλασε Και δεν τον αντικατέστησε. Μάλλον θα βαλω ετσι χωρίς να ψαχτω με το καταστατικό και εαν φτάσω σε σημείο να γκρινιάζει κάποιος θα πρέπει να βρεθεί το καταστατικό και Εκει βλέπουμε.. δε ξέρω αν παίζει ρολο αλλά οι σωληνώσεις δεν παίρνανε απο την πρόσοψη της πολυκατοικίας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Galois Δημ. June 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2014 (edited) Καλημέρα σας. Όπως ίσως θα ξέρετε, βάσει ενός νόμου του 2008, οι ανελκυστήρες θα πρέπει να λαμβάνουν πιστοποίηση κάθε 4-5 χρόνια (ανάλογα με τον αριθμό των στάσεων), από ανεξάρτητο φορέα που συνήθως είναι εταιρεία διαφορετική από την εταιρεία συντήρησης. Κάτι σαν το ΚΤΕΟ στο αυτοκίνητο σκεφτείτε. Προφανώς, στο όνομα της ασφάλειας κι επειδή η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει, νομοθετούνται εργασίες, αλλά αυτό το κομμάτι ας το προσπεράσουμε. Το θέμα είναι ότι εκτός από τον ίδιο τον έλεγχο που κοστίζει γύρω στα 300 ευρώ, σε παλιούς ανελκυστήρες, όπως τον δικό μας, ράβεται ένα αξιοσέβαστο κουστουμάκι. Ήδη ένας από τους ενοίκους, έθεσε το θέμα ότι αν το κόστος των εργασίων για συμμόρφωση με τα νέα πρότυπα ασφαλείας είναι υψηλό, να διακόψουμε τη λειτουργία του ανελκυστήρα. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ κατοικώ στον τελευταίο όροφο (3ο) κι επιπλέον η μητέρα μου έχει κινητικά προβλήματα. Δεν γίνεται να ανεβεί, ούτε καν να κατεβεί 3 ορόφους από τις σκάλες. Σε μια μια παλαιότερη συζήτηση που αφορούσε το πετρέλειο θέρμανσης, ο greece_gus είχε μιλήσει για διαχωρισμό των δαπανών σε αναγκαίες, επωφελείς και πολυτελείς και πως για να διακοπούν οι αναγκαίες δαπανες χρειάζεται ομοφωνία κι όχι πλειοψηφία. Κι η ερώτησή μου, είναι η εξής: η λειτουργία του ανελκυστήρα, εντάσσεται στις αναγκαίες δαπάνες; Ή στις επωφελείς; Ο ανελκυστήρας υπήρχε από την αρχή στην πολυκατοικία και επιμερίζει δαπάνες το καταστατικό. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγόραζε σπίτι σε αυτήν την πολυκατοίκια, ήξερε ότι θα έχει ανελκυστήρα. Αν θεωρούσε ότι ενδέχεται να μην έχει, ίσως να μην αγόραζε το διαμέρισμα. Άρα λοιπόν, θα πρέπει να θεωρείται αναγκαία δαπάνη σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό. Άλλα είναι σωστό το σκεπτικό μου; Γνωρίζει κάποιος; greece_gus; Edited June 21, 2014 by Galois Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. June 21, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2014 (edited) Ο ανελκυστήρας, ασφαλώς και αποτελεί αναγκαία δαπάνη όχι τόσο γιατί προβλέπεται από τον κανονισμό, όσο γιατί εξυπηρετεί ανάγκες και σκοπούς που ήδη ανέφερες...δηλ. θα μπορούσε να αποτελεί αναγκαία δαπάνη ακόμη και εάν δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό και υπήρχε ανάγκη τοποθετήσεώς του μεταγενεστέρως (τούτο διότι οι ανάγκες αλλάζουν με τον καιρό και αναλόγως τις περιστάσεις, ώστε να μην νοείται σήμερον πολυόροφο κτίριο-και όχι ''κτήριο''- δίχως ανελκυστήρα, όπως δίχως ρεύμα, νερό, ηλιακούς κεντρική κεραία κ.λ.π.) Επομένως καλά θα κάνεις να ξεκαθαρίσεις σε επίδοξους αντιρρησίες, ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμη η κατάργηση του ανελκυστήρος... Δες κι αυτό γιατί ίσως να μην είναι όπως τα λές.. http://www.pomida.gr/diaheirisi/anelkystires.html Edited June 21, 2014 by greece_gus Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. June 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2014 ώστε να μην νοείται σήμερον πολυόροφο κτίριο-και όχι ''κτήριο''- όπως δίχως ηλιακούς κ.λ.π.) Στην πολυκατοικια μας,με τη δικη μου πιεση,δεν αφηνουμε να μπουν ηλιακοι ,γιατι με τους δυνατους σεισμους,που ερχονται καθε τοσο,και με την κοπωση που εχει υποστει απο τους δυο μεγαλους σεισμους του 81 και του 99,συν την μεγαλη ηλικια των 52 χρονων,δεν υπαρχει κανενας λογος να του ριξουμε πανω μερικους τονους βαρος,που δεν ξερω πως θα λειτουργησει στο σεισμο. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. June 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2014 Στην πολυκατοικια μας,με τη δικη μου πιεση,δεν αφηνουμε να μπουν ηλιακοι ,γιατι με τους δυνατους σεισμους,που ερχονται καθε τοσο,και με την κοπωση που εχει υποστει απο τους δυο μεγαλους σεισμους του 81 και του 99,συν την μεγαλη ηλικια των 52 χρονων,δεν υπαρχει κανενας λογος να του ριξουμε πανω μερικους τονους βαρος,που δεν ξερω πως θα λειτουργησει στο σεισμο. Το έχεις συζητησει με μηχανικό ή οποιον άλλο ειδικό πρέπει ή αυθαιρετα εναντιώνεσαι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. June 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2014 Το έχεις συζητησει με μηχανικό ή οποιον άλλο ειδικό πρέπει ή αυθαιρετα εναντιώνεσαι; Με την τυπικη λογικη ενος παλαιου Φυσικου.Οσο μεγαλυτερο βαρος στην ταρατσα δηλαδη,τοσο μεγαλυτερος κινδυνος να παθουμε ζημια. Μπορει και να υπερβαλω,αλλα καλλιο γαιδουρόδενε,παρα γαιδουρογύρευε. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2014 Υπερβολικο το θεωρω. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts