Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

παιδια φοραω φακους εδω και 7 χρονια περιπου, μηνιαιους. ειμαι 23 χρονων τωρα. επαιρνα παντα τους κλασσικους "φθηνους " 10 ευρω το ζευγαρι, δυστυχως δε θυμαμαι την μαρκα.ομως, ειχαν κουραστει κ ξεραθει καπως τα ματια μου, το καταλαβαινα καθε πρωι που ξυπναγα.

τωρα τελευταια , μου προτεινε μια οπτικος τους ACUVUE OASYS(with HYDRACLEAR Plus) (senofilcon A) της Johnson & Johnson. ειναι απο σιλικονη νομιζω, και επιτρεπουν περισσοτερο οξυγονο να περναει, δεν αποροοφουν πολυ "δακρυα" απο το ματι κτλ.κατι τετοια μου ειπε.

τους εχετε ακουσει? ειναι γνωστοι/καλοι? πραγματι, εχω δει μια αισθητη βελτιωση.επισης οταν τους βγαζω, και "τσακισουν" καπως κολλανε και δεν ξαναπαιρνους αμεσως το καμπυλωτο τους φυσιολογικο σχημα, ακομα και αφου τους βαλω στην θηκη και ριξω υγρο.αντιθετα, οι παλιοι σχεδον ποτε δεν κολλαγαν και εβγαιναν καμπυλωτοι από το μάτι.

γενικα καλυτεροι ειναι της σιλικόνης? οι πιο λεπτοι? (εχω πανω απο 3 χρονια να χαλασω ζευγαρι φακων μηνιαιων, οποτε δε θα εχω προβλημα νομιζω.).

Ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει.

Επαναφορά ΙΜΕΙ σε android.

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιδια φοραω φακους εδω και 7 χρονια περιπου, μηνιαιους. ειμαι 23 χρονων τωρα. επαιρνα παντα τους κλασσικους "φθηνους " 10 ευρω το ζευγαρι, δυστυχως δε θυμαμαι την μαρκα.ομως, ειχαν κουραστει κ ξεραθει καπως τα ματια μου, το καταλαβαινα καθε πρωι που ξυπναγα.

τωρα τελευταια , μου προτεινε μια οπτικος τους ACUVUE OASYS(with HYDRACLEAR Plus) (senofilcon A) της Johnson & Johnson. ειναι απο σιλικονη νομιζω, και επιτρεπουν περισσοτερο οξυγονο να περναει, δεν αποροοφουν πολυ "δακρυα" απο το ματι κτλ.κατι τετοια μου ειπε.

τους εχετε ακουσει? ειναι γνωστοι/καλοι? πραγματι, εχω δει μια αισθητη βελτιωση.επισης οταν τους βγαζω, και "τσακισουν" καπως κολλανε και δεν ξαναπαιρνους αμεσως το καμπυλωτο τους φυσιολογικο σχημα, ακομα και αφου τους βαλω στην θηκη και ριξω υγρο.αντιθετα, οι παλιοι σχεδον ποτε δεν κολλαγαν και εβγαιναν καμπυλωτοι από το μάτι.

γενικα καλυτεροι ειναι της σιλικόνης? οι πιο λεπτοι? (εχω πανω απο 3 χρονια να χαλασω ζευγαρι φακων μηνιαιων, οποτε δε θα εχω προβλημα νομιζω.).

Φίλος μου που τελειώνει οπτική, μου έχει πει τα καλύτερα για τους φακούς

της Johnson & Johnson.

• 2 weeks later...
οι bausch&laumb εχουν τρυπα,**** την τυχη μου!

αχμ...τοσα χρονια επερνα...ποτε δεν ειχαν!!!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

αχμ...τοσα χρονια επερνα...ποτε δεν ειχαν!!!

έχω την εντύπωση ότι τρύπα εννοεί το διάφανο μέρος που εξυπηρετεί την όραση μέσα από τους έγχρωμους φακούς... Δηλαδή δεν μιλά για κυριολεκτική τρύπα άλλα το διάφανο κύκλο στην μέση...

έχω την εντύπωση ότι τρύπα εννοεί το διάφανο μέρος που εξυπηρετεί την όραση μέσα από τους έγχρωμους φακούς... Δηλαδή δεν μιλά για κυριολεκτική τρύπα άλλα το διάφανο κύκλο στην μέση...

κι ομως...

εννοω μια καταραμενη τρυπα-οπως το λεει η λεξη-στο κεντρο του φακου.στο μεγεθος της κορης του ματιου.οι χρωματιστοι φακοι ειναι ετσι γιατι και καλα η κορη ειναι ετσι κι αλλιως μαυρη σε ολα τα ματια αρα δε χρειαζεται χρωμα,αρα και να καλυφθει απο φακο.απλα δεν ξερω αν ειναι ετσι ΌΛΟΙ.

ενω οι ρεγκιουλαρ κανονικοι φακοι δεν ειναι ετσι ρε ****το μου ειναι μια χαρα.

αυτο ακριβως το μερος εννοω.στο κεντρο του φακου.το οποιο δεν ειναι διαφανο,δηλαδη απλως αχρωμο σε αντιθεση με το γυρω γυρω.

ειναι τρυπα!δεν ξερω πως να το πω σαφεστερα.οπως εχεις το φακο στην ακρη του δεικτη,πριν τον εφαρμοσεις στο ματι,αν ακουμπησεις το κεντρο του φακου με τον ατιχειρα,μπορεις να το αισθανθεις.

αυτο ακριβως το μερος εννοω.στο κεντρο του φακου.το οποιο δεν ειναι διαφανο,δηλαδη απλως αχρωμο σε αντιθεση με το γυρω γυρω.

ειναι τρυπα!δεν ξερω πως να το πω σαφεστερα.οπως εχεις το φακο στην ακρη του δεικτη,πριν τον εφαρμοσεις στο ματι,αν ακουμπησεις το κεντρο του φακου με τον ατιχειρα,μπορεις να το αισθανθεις.

πρώτη φορά το ακούω αυτό... Πάντως bausch and lomb που έχω δοκιμάσει δεν είχαν... επίσης οι freshlook που φορούσα πέρυσι δεν είχαν... και μια άλλη μάρκα πιο χαμηλής ποιότητας που δοκίμασα φέτος δεν είχε... ειλικρινά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες... στην θέση σου και εγώ θα είχα πρόβλημα φαντάζομαι... καταρχάς θα είναι δύσκολο να τους βάλεις λογικά... αφού το δάχτυλο σε εκείνο το σημείο ακουμπάει... τι να πω... δοκίμασε freshlook... αν και αργά ή γρήγορα, όπως όλοι μας, θα γυρίσεις στους διάφανους... Καλοί οι πειραματισμοί με τα χρώματα αλλά ο διάφανος σταθερή αξία...

αυτο μου κανει εντυπωση.στην αρχη σκεφτηκα οτι οσοι παραξενευονταν με την 'τρυπα' που εντοπιζα στους εγχρωμους ισως δεν ειχαν φορεσει ποτε διαφανους και νομιζαν οτι ολοι ειναι ετσι,και συνεπως δεν καταλαβαιναν τι εννουσα.αλλα τωρα αρχιζω να ανησυχω οτι βλεπω τρυπες εκει που δεν υπαρχουν χουχου

πραγματικα παντως, οι διαφανοι ηταν ο τι καλυτερο μου ειχε συμβει πριν κανω λειζερ.ηλιος,θαλασσα και οι φακοι μου ενα πραγμα:happy:

οι εγχρωμοι παλι..ισως απλα δεν ειναι γραφτο μας:happy:φρες λουκ τελευταια μου ελπιδα,αλλιως παραδινομαι.εχω δοκιμασει απειρες μαρκες και ολοι ειχαν τρυπαααα

ετσι κι αλλιως το φυσικο μου χρωμα δινει περισσοτερο βαθος στην εκφραση:shifty:

στην πραγματικοτητα λυπαμαι οσους εχουν εκ φυσεως ανοιχτα ματια!

(οσα δε φτανει η αλεπου...που λεει κιη γιαγια μου.. ..

αυτο μου κανει εντυπωση.στην αρχη σκεφτηκα οτι οσοι παραξενευονταν με την 'τρυπα' που εντοπιζα στους εγχρωμους ισως δεν ειχαν φορεσει ποτε διαφανους και νομιζαν οτι ολοι ειναι ετσι,και συνεπως δεν καταλαβαιναν τι εννουσα.αλλα τωρα αρχιζω να ανησυχω οτι βλεπω τρυπες εκει που δεν υπαρχουν χουχου

πραγματικα παντως, οι διαφανοι ηταν ο τι καλυτερο μου ειχε συμβει πριν κανω λειζερ.ηλιος,θαλασσα και οι φακοι μου ενα πραγμα:happy:

οι εγχρωμοι παλι..ισως απλα δεν ειναι γραφτο μας:happy:φρες λουκ τελευταια μου ελπιδα,αλλιως παραδινομαι.εχω δοκιμασει απειρες μαρκες και ολοι ειχαν τρυπαααα

Γιατι δεν ρωτας τον οπτικο σου να σου πει αν αυτοι οι φακοι που θες να αγορασεις εχουν τρυπα ή οχι?? Σιγουρα θα ξερει...

Να δινεις λεφτα τσαμπα και βερεσε για φακους που δεν τους χρησιμοποεις ειναι χαζομαρα!! :)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

λογω απεξαρτησης απτους φακους εχω ξεκοψει απτον επαγγελατια οπτικο μου,που μου μετρουσε και βαθμους και καμπυλοτητα και ολα τα καλα και του εσπαγα τα ******α μεχρι να βολευτω

αλλα θα παω,να μου φυγει ο καημος

αχχχ

πάντως οι freshlook δεν έχουν με τίποτα... τουλάχιστον οι σειρά colorblends που φορούσα επί ένα χρόνο, και ημερήσιους και μηνιαίους, δεν μου είχε τύχει ποτέ να έχουν... και γενικότερα σε φακούς ποτέ... εκτός αυτού οι freshlook ήταν αυτοί που μπορούσε να ανεχτεί το μάτι μου περισσότερη ώρα... ούτε που τους ένιωθα και ας είχανε περάσει παραπάνω απο 8 ώρες... τους συνιστώ ανεπιφύλακτα!

πάντως οι freshlook δεν έχουν με τίποτα... τουλάχιστον οι σειρά colorblends που φορούσα επί ένα χρόνο, και ημερήσιους και μηνιαίους, δεν μου είχε τύχει ποτέ να έχουν... και γενικότερα σε φακούς ποτέ... εκτός αυτού οι freshlook ήταν αυτοί που μπορούσε να ανεχτεί το μάτι μου περισσότερη ώρα... ούτε που τους ένιωθα και ας είχανε περάσει παραπάνω απο 8 ώρες... τους συνιστώ ανεπιφύλακτα!

κι εγω..ειπα να τους δοκιμασω μετα απο τους μπαους εντ λομπ οι οποιοι μου δημιουργουσαν προβλημα

τους εβαλα χτες και σημερα.μου φαινονται καπως πιο...μεγαλοι??πλατιοι??κατι τελος παντων που με δυσκολευει και στο βαλσιμο αλλα μετα ειμαι οκ.

Επειδή ο ένας φακός μου άφησε χρόνους ( τον ξέχασα έξω από το υγρό :p), αναγκάζομαι και φοράω πλέον μηνιαίους και ομολογώ πως είναι αρκετά βολικοί.

Να το κοιτάξω για έγχρωμους; Αξίζουν; Σε ποιες τιμές και σε ποια διάρκεια;

Ευχαριστώ.

Επειδή ο ένας φακός μου άφησε χρόνους ( τον ξέχασα έξω από το υγρό :p), αναγκάζομαι και φοράω πλέον μηνιαίους και ομολογώ πως είναι αρκετά βολικοί.

Να το κοιτάξω για έγχρωμους; Αξίζουν; Σε ποιες τιμές και σε ποια διάρκεια;

Ευχαριστώ.

μπορεις να δοκιμασεις για την...δοκιμη, αλλα δε νομιζω να τους κρατησεις καιρο.

προσωπικα εχω ενα ζευγαρι εγχρωμους και τους διαφανεις.

τους εγχρωμους τους φοραω μια στο τοσο.

πηρα προσφατα απο το προαναφερθεν σαιτ 2 ζευγαρια μηνιαιους καστανους ,με 30-32 ευρω(μαζι με τα μεταφορικα)

από εδώ έχει ψωνίσει κανείς?? http://www.discountcontactlenses.com/default.asp

παίζει να περάσει τελωνείο αν ψωνίσω από εδώ?

ψώνισε κανείς από εδώ?

PaOk RE!!!!

Φακούς παιδιά μόνο από οπτικούς μετά από συνταγή οφθαλμίατρου. Να αγοράζεις φακούς απ το ίντερνετ είναι σα να αγοράζεις φάρμακα απ το ιντερνετ...

http://www.lens.com/

από εδώ?

ευχαριστώ. σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά θα πάρω για πρώτη φορά φακούς από Online shop...

PaOk RE!!!!

αυτό το συμπέρασμα πως το βγάζεις? γιατί δηλαδή τι έχουν?

προφανως εννοει χωρις να εχεις κανει καποια εξεταση, να παραγγειλεις φακους χωρις να σου εχει πει ο γιατρος τι ακριβως χρειαζεσαι

κι εγω..ειπα να τους δοκιμασω μετα απο τους μπαους εντ λομπ οι οποιοι μου δημιουργουσαν προβλημα

τους εβαλα χτες και σημερα.μου φαινονται καπως πιο...μεγαλοι??πλατιοι??κατι τελος παντων που με δυσκολευει και στο βαλσιμο αλλα μετα ειμαι οκ.

είναι όντως πιο μεγάλοι... έχουν διάμετρο 14,5, αλλά σε μένα, παρόλο που έχω αρκετά μικρά μάτια, δεν δημιουργούσε πρόβλημα... οι πρώτες φορές είναι...!

επισης κατι που παρατηρησα χτες...ο δεξιος φακος ειναι πιο "καφε" απο οτι ο αριστερος....

επισης κατι που παρατηρησα χτες...ο δεξιος φακος ειναι πιο "καφε" απο οτι ο αριστερος....

δεν είχα παρατηρήσει κάποια χρωματική ανωμαλία ποτέ... Πάντως αν δεν είναι υπερβολικά ορατή η διαφορά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα... Αλήθεια το true hazel (αυτό δεν έχεις?) πως σου φάνηκε σαν απόχρωση?

hazel σκετο λεει...

δεν ειναι ορατη καποια διαφορα οταν τους φοραω,απλα οταν τους εβαλα στην θηκουλα τους το παρατηρησα.

σαν αποχρωση μου φανηκε πολυ πιο "φυσιολογικη" απο οτι οι μπαους εντ λομπ με τους οποιους ηταν πολυ πιο εντονο το αποτελεσμα,πιο αφυσικο και φυσικα δεν αντεχα πανω απο 30 λεπτα.

ανακατευει και το φυσικο χρωμα του ματιου και ετσι σπαει η μονοτονια.δλδ φαινεται το ματι καστανοπρασινο.

πολυ βολικοι τελικα οι φρες λουκ απο αποψη εφαρμογης.

αλλα παρολο που δεν εχω μυωπια,βλεπω θολα οταν τους φοραω.τοσο που λεω ασταδιαλα καλυτερα να βλεπω καλα παρα το χρωμα οσο ωραιο κιανειναι.δηλαδη αν ηταν και μυωπικοι,τιποτα δε θα εβλεπα.

τωρα πρωτοαρχισα να φοραω χρωματιστους,μονο για το χρωμα.ξερει κανεις αν η θολουρα αυτη ειναι φυσιολογικη τις πρωτες φορες & αν συνηθιζεται?