Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

Εχω μυωπια 5 βαθμους και φοραω φακους 23 ΧΡΟΝΙΑ.Τα ματια μου εχουν πλεον κανει πατουρα γυρο απτο φακο.Δεν ειχα ποτε μου προβλημα αρκει να συνηθησεις να μην περαζεις τα ματια.Να σας πω κι ενα κουφο...ΔΕΝ τους βγαζω ποτε.Χρησημοποιω ημερησιους και οταν λερωθουν τους πεταω[συνηθως 2 εβδομαδες μετα] και αμεσως βαζω καινουργιους.Να ξερετε οτι ο φακος προστατευει το πιο ευαισθητο σημειου του ματιου.Και να σας πω και τι δουλεια κανω.....ειμαι βαφεας σε φουρνο αυτοκινητων[κουφο ?].Μην τους φοβαστε ολα ειναι θεμα συνηθειας και μην τους βαζετε-βγαζετε ολη μερα.Η διαδικασια αυτη ερεθιζει το ματι πολυ περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο.Σας τα λεω απο πρωσοπικη μου πειρα μιας και φοραω απο τα 15 και ειμαι 39.Να ξερετε μονο στην εφηβικη ηλικια η χρηση φακων δεν βοηθαει να σταθεροποιηθει ο βαθμος [μυωπιας] και λογικα με συνεχη χρηση θα εχετε και συνεχεις ανοδους.

τι ακριβώς εννοείς: δεν τους βγάζω ποτέ! ??????

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τι μου θύμισες τώρα.. Όταν είχα ξεκινήσει να φοράω φακούς μου είχε πεταχτεί μια φορά ο φακός έξω από το μάτι και δεν είχα καταλάβει ότι μου είχε βγει.. Αποτέλεσμα:να προσπαθώ μια ώρα να βγάλω τον φακό που δεν υπήρχε στο μάτι και το μάτι να γίνει τούμπανο. Οπότε αν δεν είσαι σίγουρη ότι ο φακός είναι μέσα στο μάτι μην προσπαθείς να τον βγάλεις.

Ευτυχως εμένα είναι λίγο γαλάζιοι, ελάχιστο χρώμα έχουν βασικά και τους βρίσκω εύκολα!

~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~

Ευτυχως εμένα είναι λίγο γαλάζιοι, ελάχιστο χρώμα έχουν βασικά και τους βρίσκω εύκολα!

κι εμένα έχουν ένα απαλό γαλάζιο χρώμα και τους βρίσκω...και μέσα στο μάτι φαίνεται το περίγραμμά τους...

Εγώ φοράω γυαλιά από 10 χρονών αλλά δεν έχω και πολλή μοιωπία. Δεν είμαι σίγουρος πόση έχω αλλά δεν έχω περισσότερη από 1,25. Τα χρειάζομαι μόνο για τον πίνακα και το Η/Υ (για προστασία). Τα γυαλιά τα φοράω αραιά και που επειδή δεν τα αντέχω:knife:. Άκουσα πως είναι καλά να μην τα φοράω πολύ γιατί τα μάτια κρατούνται σε εγρήγορση και δε βασίζονται εξ ολοκλήρου στα γυαλιά. :lost:

Θα ήθελα να απαλλαγώ λοιπόν από τα αν@θεματισμένα γυαλιά αλλά η μόνες λύσεις είναι laser και φακοί. Για το πρώτο το έχω αποκλείσει:cry:, και για φακούς φοβάμαι πάλι. Δεν μπορώ να έχω ξένο σώμα στο πρόσωπο μου και ανατριχιάζω μόνο από τον τρόπο που μπαίνουν. Όσοι είσασταν/στε σε παρόμοια κατάσταση τι θα κάνατε ?:this:

Συγνώμη εαν αναφέρατε κάποια από τα πράγματα που είπα αλλά δεν κάνει να διαβάζω το θέμα από την αρχή.

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ!!! [sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ φοράω γυαλιά από 10 χρονών αλλά δεν έχω και πολλή μοιωπία. Δεν είμαι σίγουρος πόση έχω αλλά δεν έχω περισσότερη από 1,25. Τα χρειάζομαι μόνο για τον πίνακα και το Η/Υ (για προστασία). Τα γυαλιά τα φοράω αραιά και που επειδή δεν τα αντέχω:knife:. Άκουσα πως είναι καλά να μην τα φοράω πολύ γιατί τα μάτια κρατούνται σε εγρήγορση και δε βασίζονται εξ ολοκλήρου στα γυαλιά. :lost:

Θα ήθελα να απαλλαγώ λοιπόν από τα αν@θεματισμένα γυαλιά αλλά η μόνες λύσεις είναι laser και φακοί. Για το πρώτο το έχω αποκλείσει:cry:, και για φακούς φοβάμαι πάλι. Δεν μπορώ να έχω ξένο σώμα στο πρόσωπο μου και ανατριχιάζω μόνο από τον τρόπο που μπαίνουν. Όσοι είσασταν/στε σε παρόμοια κατάσταση τι θα κάνατε ?:this:

Συγνώμη εαν αναφέρατε κάποια από τα πράγματα που είπα αλλά δεν κάνει να διαβάζω το θέμα από την αρχή.

Κοίταξε όλοι στην αρχή κάπως έτσι νιώθουν αλλά άμα κάτσεις και το σκεφτείς δεν είναι τίποτα τόσο φοβερό. Έτσι κι αλλιώς ούτε που θα τους νιώθεις... Ίσως τις πρώτες μέρες να δυσκολευτείς αλλά μετά θα σου φαίνεται παιχνιδάκι... Την πρώτη φορά έκανα σχεδόν μια ώρα για να τους βάλω και τις πρώτες μέρες δεν ήθελα να τους φοράω καθόλου... Έπειτα απο 3 μέρες δεν τους ένιωθα καθόλου και τους έβαζα-έβγαζα πολύ εύκολα... Όλα είναι θέμα συνήθειας... Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να πας στον οφθαλμίατρο σου πρώτα για να δει τι καμπυλότητα και τη διάμετρο φακών είναι κατάλληλη για το μάτι σου... Αλλιώς θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα αν δεν φοράς φακούς που να ταιριάζουν στα μάτια σου και τότε πραγματικά οι φακοί επαφής θα είναι ένα μαρτύριο... Τα έχω περάσει και τα ξέρω για αυτό σου λέω να το προσέξεις...

Για ότι άλλο χρειαστείς μπορείς να ρωτήσεις...

Για λέισερ έτσι κι αλλιώς είσαι μικρός ακόμα!:)

Για φακούς θα συμφωνήσω με τον domenico.Είναι λογικό να τους φοβάσαι αλλά αν συνηθίσεις δεν είναι τίποτα.Όσο θυμάμαι την πρώτη φορά που δοκίμασα να βάλω φακούς γελάω!(κ ήμουν κ μόνο 13)

Αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα!

Να ξέρεις όμως χρειάζονται προσοχή,καθαριότητα κλπ(θα στα πει κ ο οφθαλμίατρος).

Βέβαια ακόμα έχεις λίγη μυωπία οπότε θα μπορούσες να αποφύγεις τους φακούς αν βλέπεις καλά. ;)

Θα σου προτεινα να αποφυγεις τους φακους εφοσον εχεις μικρο βαθμο.Η μυωπια αν δεν εχεις κληρονομικο παρελθον υπαρχει περιπτωση να εξαλειφθει ως τα 17 σου με την παροδικη χρηση γυαλιων.Αντιθετα η χρηση φακων θα την μεγαλωσει [την μυωπια] καταστωντας τους απαραιτητους.Τουλαχιστον ετσι εγινε με εμενα 25 χρονια πριν που απο 1.25 εγινε 5.5 και 6. Αν παλι θελεις να βαλεις φακους , να τους φορας οσο λιγοτερο μπορεις.

τι σχεση εχει αυτο???δλδ εγω που φοραω φακους σχεδον 10 χρονια τωρα πως γινεται η μυωπια μου να ειναι σταθερη?
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Εν μερη εχει δικιο ο cottonhornet. Αλλα δεν ειναι πληρως τεκμηριωμενο και υπαρχουν πολλες αντιθετες αποψεις.Οριστε και ενα σχετικο λινκ http://www.athensvision.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=152 ειναι προς το τελος.
[sIGPIC][/sIGPIC]

έχει πάρει ποτέ κάποιος φακούς από αυτό εδώ το site: http://www.contactlenses.co.uk ???

Θέλω να αγοράσω γιατί έχουν πολύ καλές τιμές αλλά δεν έχω ξανααγοράσει απο το εξωτερικό και έχω μερικές απορίες:

-πόσο θα κάνουν για να μου τους φέρουν;

-πόσο θα πληρώσω για έξοδα αποστολής;

-μπορώ να πληρώσω και με αντικαταβολή;

Σας ευχαριστώ πολύ,

domenico!:)

• 2 weeks later...
Παιδιά , αν κάποιος έχει μυωπία 1,75 και αστιγματισμό 1 σε ένα μάτι , τι βαθμό μυωπία πρέπει να βάλει στον φακό επαφής για να βλέπει άνετα ;

Παιδιά , αν κάποιος έχει μυωπία 1,75 και αστιγματισμό 1 σε ένα μάτι , τι βαθμό μυωπία πρέπει να βάλει στον φακό επαφής για να βλέπει άνετα ;

αυτό καλύτερα να το συζητήσετε με τον οφθαλμίατρό σου... Κοίτα μπορείς να κάνεις 2 πράγματα... Ή να πάρεις φακούς που συνδυάζουν μυωπία και αστιγματισμό ή να πάρεις φακούς με μεγαλύτερη μυωπία... Ας πούμε ένας φίλος μου έχει 1,75 αστιγματισμό και 0,75 μυωπία και παίρνει φακούς των 2 βαθμών, όπως του έχει συστήσει ο οφθαλμίατρός του... Προσωπική εμπειρία δεν έχω γιατί ο αστιγματισμός μου είναι λίγος και δεν τον βάζω στους φακούς... Σου λέω τι έχω ακούσει, και τι έχω δει σε γνωστούς μου...

Ελπίζω να βοήθησα...

Παιδια αν και φοραω εδω και 7 χρονια φακους επαφης, (απο Β Λυκειου) τωρα τελευταια νιωθω καπως να με κουραζουν στα ματια.(μηνιαιους φοραω).

Την τελευταια εβδομαδα καποιες μερες εμεινα αυπνος ολη νυχτα (λογω αναγκης) και τα ματια μου με πονανε καπως εσωτερικα, και επισης στο σημειο απο κατω απ το ματι.(το λεγόμενο "μαυροι κύκλοι", αφορητος πονος λεμε..). Μπορω να βαλω κάποια κρεμα/να ενυδατωθει το δερμα μπας και επανέλθω? (θα κοιμαμαι παντως περισσοτερες ωρες και θα φοραω τα γυαλάκια μου..).

Σκεφτομαι καποια στιγμη να κανω επεμβαση λειζερ.

Εως τοτε, μηπως θα μπορουσα να δοκιμασω ετησιους φακους? Ξερει καποιος το κοστος τους?

ειμαι αρκετα εμπειρος στο βάλε/βγάλε φακους.(εχω χρόνια πολλά να καταστρέψω φακό).

Οι τιμες των ετήσιων που κυμαίνονται περίπου?

Ευχαριστ.για οποις απαντησεις, κ συγγν. για το μακροσκελές μήνυμα.

If we don't need Walls and Fences, why do we need Windows and Gates?

Οι ετήσιοι κυμαίνονται από 60 € - 180 €. Ιδιαίτερα σε οπτικά της Αθήνας έχω παρατηρήσει μεγάλες αποκλίσεις. Συνήθως μου έχουν πει είναι για δύο χρόνια οι "ετήσιοι" (όπως αποκαλούνται) φακοί. Τους χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα ουσιαστικό.

Οι ετήσιοι κυμαίνονται από 60 € - 180 €. Ιδιαίτερα σε οπτικά της Αθήνας έχω παρατηρήσει μεγάλες αποκλίσεις. Συνήθως μου έχουν πει είναι για δύο χρόνια οι "ετήσιοι" (όπως αποκαλούνται) φακοί. Τους χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα ουσιαστικό.

Αν θυμαμαι καλά απ ότι μου είχε πει ο οφθαλμίατρος μου πριν χρόνια, είναι πιο ξεκούραστοι για το μάτι σωστά? Επίσης θελουν ειδικό τρόπο καθαρισμού?

Υγρό και θήκες παίρνουμε το ίδιο με αυτο των μηνιαιων?

If we don't need Walls and Fences, why do we need Windows and Gates?

Όλα τα ίδια. Καμία διαφορά. Απλά εγώ έχω βρει δυο εταιρείες που μου "ταιριάζουν" στο μάτι καλύτερα οι φακοί και προτιμώ αυτούς. Αλλά η φροντίδα δεν έχει κάποια διάφορα. Την ίδια προσοχή απαιτούν και αυτοί.

Όλα τα ίδια. Καμία διαφορά. Απλά εγώ έχω βρει δυο εταιρείες που μου "ταιριάζουν" στο μάτι καλύτερα οι φακοί και προτιμώ αυτούς. Αλλά η φροντίδα δεν έχει κάποια διάφορα. Την ίδια προσοχή απαιτούν και αυτοί.

Θεωρητικά οι ετήσιοι φακοί θέλουν πιο ισχυρά καθαριστικά από τους μηνιαίους. Επίσης χρειάζονται και βιολογικό καθαρισμό μια φορά το εξάμηνο.

Παιδιά καλησπέρα!

55% νερό σε ένα φακό , θεωρείται πολύ ή λίγο;

Πόσο κοστίζει περίπου ένας φακός με μυωπία και αστιγματισμό;

:)

Παιδιά καλησπέρα!

55% νερό σε ένα φακό , θεωρείται πολύ ή λίγο;

Πόσο κοστίζει περίπου ένας φακός με μυωπία και αστιγματισμό;

:)

55% είναι φυσιολογικό, αλλά να ξέρεις ότι εξαρτάται απο το μάτι του καθενός το νερό που πρέπει να έχει ένας φακός...εγώ χρησιμοποιούσα 38% και δεν με βόλευαν καθόλου ενώ τώρα χρησιμοποιώ 69% και είμαι μια χαρά... Αλλά όπως σου είπα εξαρτάται απο το μάτι του καθενός... ένας φακός με μυωπία και αστιγματισμό σε συσκευασία των 6 φακών έχει γύρο στα 40 ευρώ... ελπίζω να σε κάλυψα...:)

Για τους φακούς για μυωπία και αστιγματισμό , πρέπει να κάνεις κάποια ειδική παραγγελία;

Για τους φακούς για μυωπία και αστιγματισμό , πρέπει να κάνεις κάποια ειδική παραγγελία;

Eννοειται, κατα παραγγελια παιρνεις τους φακους με τους βαθμους που εχεις αναλογως, εγω σημερα πηγα στο γιατρο για να παρω μετρα και αυριο θα παω να παραγγειλω,,3μηνους θα παρω αυτη τη φορα,τι λετε;;

ειχαμε και μια συζητηση γενικοτερα για την οραση,φακους γυαλια και για την επεμβαση λέιζερ..μου φαινεται οτι μεχρι τα 22 μου θα εχω βαρεθει τους φακους και θα κανω επεμβαση,,,:lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Πήγα χθες να πάρω φακούς και μου είπε ο οπτικός έχουν διάρκεια ένα μήνα... Του λέω εγώ "ε εντάξει αλλά δεν τους φοράω κάθε μέρα οπότε δεν θα τους μετράω με τις χρήσεις, για 30 χρήσεις δηλαδή?" και μου λέει "όχι, τους ανοίγεις σήμερα στις 20 του μηνός και τους πετάς στις 20 του επόμενου μήνα" ...

Εγώ μέχρι στιγμής τους μετρούσα με τις χρήσεις... Δηλαδή έκανα βλακεία ή ο οπτικός λέει μ******** ??? :O

αν ανοιξεις μια κονσερβα που λεει "αναλωση εντος 10 ημερων" εσυ θα μετρας ποσες φορες εφαγες απο αυτην ή ποσες μερες περασαν απο την μερα που την ανοιξες?
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Δεν έκανες εσύ βλακεία αλλά ο οπτικός που δε στο ξεκαθάρισε από την αρχή:)

Αφού δεν έπαθες τίποτα , πάλι καλά!

Πήγα χθες να πάρω φακούς και μου είπε ο οπτικός έχουν διάρκεια ένα μήνα... Του λέω εγώ "ε εντάξει αλλά δεν τους φοράω κάθε μέρα οπότε δεν θα τους μετράω με τις χρήσεις, για 30 χρήσεις δηλαδή?" και μου λέει "όχι, τους ανοίγεις σήμερα στις 20 του μηνός και τους πετάς στις 20 του επόμενου μήνα" ...

Εγώ μέχρι στιγμής τους μετρούσα με τις χρήσεις... Δηλαδή έκανα βλακεία ή ο οπτικός λέει μ******** ??? :O

Δεν έχω διαβάσει αν γράφει τίποτα η συσκευασία των φακών, αλλά εγώ ξέρω από τον οπτικό μου ότι οι "μηνιαίοι" είναι για περίπου 30 χρήσεις και όχι με ημερομηνία λήξης ενός μήνα. Ίσως πάλι εξαρτάται και από τη μάρκα των φακών. εγώ πάντως τους φοράω περισσότερες από 30 φορές γιατί δε θυμάμαι ποτέ πότε τους άνοιξα και τους αλλάζω όταν αρχίζουν και με ενοχλούν αισθητά. Προς το παρόν δεν είχα κανένα πρόβλημα. Προς το παρόν.

[sIGPIC][/sIGPIC]"If I had a dollar bill for every time I've been wrong, I'd be a self-made millionaire"