Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

δεν είναι κ τοσο δύσκολο να μάθεις να μην ξεχνάς τα γυαλιά σου!

τώρα αν θες να βάλεις φακούς κ για άλλους λόγους,οκ,αν κ έχεις μάλλον λίγους βαθμούς οπότε καλύτερα να περιμένεις,δεν υπάρχει λόγος ακόμα!

(υπάρχουν κ φακοί για αστιγματισμό?)

Υπάρχουν φακοί για μυωπία και αστιγματισμό.Μόνο για αστιγματισμό δεν είμαι σίγουρος.

• 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

1) Εχει αγοράσει κάποιος από https://www.eurolens.com ;

2) Κάπου βρήκα τύπο υπολογισμού που δίνει πχ για 7 μυωπία ότι ο φακός πρέπει να είναι 6.50 http://www.numericalexample.com/content/view/32/33

3) ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΣ: Προσωπική ιστορία και αίτημα για πληροφορία!

Ανακάλυψα ότι πάσχω από κερατόκωνο το 1994 σε ηλικία 30 ετών. Φόρεσα ημίσκληρους (σε οπτικό στην Ακαδημίας) και παρότι έκανα καιρό να τους συνηθίσω, έμεινα ευχαριστημένος αφού η οπτική ικανότητα και με τα 2 μάτια έφτασε 9/10.

Το κακό είναι ότι πάντα το αριστερό μάτι που είχε πολύ έντονο πρόβλημα με ενοχλούσε. Αισθανόμουν τον ημίσκληρο σαν τσιμπηματάκι (σίγουρα καταλαβαίνετε τι εννοώ).

Το 2000 έμαθα ότι κάποιος παλιός γιατρός (στην Κηφισίας) θεωρείται πολύ έμπειρος στον κερατόκωνο και τον επισκέφθηκα. Αυτός μου έκανε μια τοπογραφία κερατοειδούς (έχω την εκτύπωση) αλλά δεν νομίζω να μέτρησε το πάχος του κερατοειδούς. Μου είπε ότι επειδή η όρασή μου με τους ημίσκληρους είναι πολύ καλή (6/10 αριστερό και 9/10 δεξί) δεν συνιστά μεταμόσχευση. Συγκεκριμένα μου είπε ότι μεταμόσχευση θα κάνω όταν φτάσω να πονάω ή να μην βλέπω.

Για το αριστερό μάτι μου είπε ότι με ενοχλούσε διότι είχε γίνει ουλή εκεί που ο φακός τριβόταν στον κερατοειδή λόγω έντονου κώνου! Η μόνη λύση που βρέθηκε (αφού δοκιμάσαμε και μαλακούς κερατοκωνικούς με τους οποίους δεν έφτανα ούτε 3/10) ήταν το piggyback. Μαλακός μέσα και ο παλιός μου ημίσκληρος καπάκι.

Το σύστημα δούλευε καλά αλλά με την γνωστή δυσκολία των 2 φακών στο ίδιο μάτι...

Ετσι, το 2007 επισκέφθηκα στο Λονδίνο οφθαλμίατρο για να δοκιμάσω και τους Rose-K *ειδικοί φακοί) που στο κέντρο δεν θα εφάπτονταν στην ουλή που έχω.

Το αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Με σκέτο τον rose-k η ενόχληση είναι μεγάλη. Σίγουρα τρίβεται στην ουλή.

Κατέληξα λοιπόν πάλι στο piggyback όπου τουλάχιστον δεν πόναγα.

Βέβαια, η φωτοφοβία με τρελλαίνει και η διαδικασία των διπλών φακών με κουράζει. Τωρα τελευταία μάλιστα άρχισε να με ενοχλεί αρκετά συχνά το αριστερό μάτι παρά την χρήση του μαλακού έσω. Tobradex, thilogel-gel, βιταμίνες και έχει ο Θεός...

Παρήγγειλα μέσω ιντερνετ μαλακούς με UV προστασία αλλά μάλλον πρέπει να με δει κάποιος καλός ειδικός στην Αθήνα για να μετρήσει πάχος κερατόκωνου και να προτείνει λύσεις.

Επειδή δεν ξέρω ποιός θεωρείται ενημερωμένος με τις νέες τεχνικές και λύσεις σήμερα θα ήθελα αν μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο καλό γιατρό ή οπτομέτρη ή κέντρο που θα μπορούσα να απευθυνθώ τουλάχιστον για μέτρηση πάχους κερατοειδούς και εκτίμησης της κατάστασής μου.

*Συγνώμη για το μακροσκελές post αλλά τα' χω παίξει. Τώρα έκανε πάλι πληγή το μάτι και το έχω δεμένο...

• 2 weeks later...
παιδια ποιες ειναι οι ποιο φτηνες εταιριες για να παρω φακους επαφης με χρωματακι? που να περνανε και τελωνειο χωρις εξτρα χρεωσεις! βεβαια ειχα παρει φακους γαλαζιους και ειμαι σκουροχρωμος και φαινομουν σαν τη μυγα μες στο γαλα και τους πεταξα...σκεφτομαι κατι ποιο σκουρο τωρα και να δειχνει φυσικο...ειμαι μελαχρινος τι νομιζετε οτι παει με μελαχρινους?
technoholic maniac reviewer

παιδια ποιες ειναι οι ποιο φτηνες εταιριες για να παρω φακους επαφης με χρωματακι? που να περνανε και τελωνειο χωρις εξτρα χρεωσεις! βεβαια ειχα παρει φακους γαλαζιους και ειμαι σκουροχρωμος και φαινομουν σαν τη μυγα μες στο γαλα και τους πεταξα...σκεφτομαι κατι ποιο σκουρο τωρα και να δειχνει φυσικο...ειμαι μελαχρινος τι νομιζετε οτι παει με μελαχρινους?

εχει στην εγνατια ενα μαγαζι οπτικων (ιριδα αν δεν κανω λαθος) που εχει προσφορα 2 ζευγαρια εγχρωμων φακων (4μηνους νομιζω) με 38 ή 48ε (δεν θυμαμαι ακριβως)

το μαγαζι ειναι διπλα απο το παλιο "αμφιθεατρο" που τωρα εγινε Vodafone

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Εγώ που ξέρω πως έχω 2 βαθμούς αστιγματισμό πόσο πρέπει να καταχωρήσω ? 1,75 ή 1,25 ?

Πρόβλημα ελύθει με savings των 45 Ευρών :lol:

• 2 weeks later...
Χρησιμοποιω καπου 8 χρονια τωρα. ξεκινησα με ετησιους. εχουν καλυτερη ποιοτητα αλλα ειναι κ ακριβότεροι κ πρεπει να τους προσεχεις. ετσι το γυρισα στους μηνιαιους

εγω εχω μια αλλη απορια: λογω στρατου οι φακοι μπηκαν για αρκετο καιρο στην ακρη με αποτελεσμα να μεινουν στο διο υγρο για αρκετους μηνες. απο τη στιγμη που βαζω φρεσκο νεο υγρο δεν ειναι ασφαλεις για να τους φορεσω? δε τους πεταω διοτι ειναι μακρας διαρκειας και τους εοιχα παρει κανα 50αρι τον εναν. το υγρο απολυμανσης που χρησιμοποιω ειναι το ΝΟVASEPT που θελει να τους αφησεις μεσα για 7 περιπου ωρες.

πε παιδια για μυωπια χρησιμοποιουμε το + ή το -???

Το -.

Και εγω εβαλα πριν λιγο καιρο,ηταν λιγο δυσκολο τις πρωτες 2 βδομαδες μετα σιγα σιγα μαθαινεις.Καλη φαση,τους χρειαζομουνα μιας κανω σπορτ και δεν μπορω να φοραω κρανος και απο μεσα γυαλια:rolleyes:

Youtube΄s Channel:Kamilaririder

check out my bikepics account

http://64.19.142.11/p1.bikepics.com/pics/2010%5C12%5C15%5Cbikepics-2114379-200.jpg

Εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απο τους johnson acuvue oasys, το καλοκαιρι ειναι και σαν γυαλια ηλιου αφου φιλτραρουν πολυ καλα τις ακτινες του ηλιου.

• 1 month later...
Ποιο σάιτ νομίζετε είναι καλύτερο για αγορές? Τόσο σε τιμές όσο και σε αποφυγή από τελωνεία. Προσπάθησα να αγοράσω απο το lensdiscounters.com, μιας και ήταν πολύ φθηνό στους φακούς που ήθελα, αλλα χωρίς αποτέλεσμα. Τουλάχιστον μου επέστρεψε τα χρήματα...

http://www.eurolens.com/ από εδω πήρα εγώ αλλά θέλει προσοχή διότι είναι αμερική (παρότι δεν το γράφουν ξεκάθαρα). Δεν το ήξερα και παραλίγο να μου ερθει εγκεφαλικό...

Ευτυχώς τελικά ήρθαν με απλό ταχυδρομείο σπίτι και ούτε τελωνείο ούτε τίποτα!

http://www.eurolens.com/ από εδω πήρα εγώ αλλά θέλει προσοχή διότι είναι αμερική (παρότι δεν το γράφουν ξεκάθαρα). Δεν το ήξερα και παραλίγο να μου ερθει εγκεφαλικό...

Ευτυχώς τελικά ήρθαν με απλό ταχυδρομείο σπίτι και ούτε τελωνείο ούτε τίποτα!

Τι εννοείς θέλει προσοχή? Πάντως δε βλέπω και καμια διαφορά με το άλλο site http://www.lens.com πέρα από το χρώμα και οτι είναι λίγο πιο ακριβό + οτι είναι τελικά από Αμέρικα και τα 2.

Θέλω να κάνω αγορά πάνω από 100ε , 1 χρόνος γαρ , δεν πιστεύω να παίζει κανα ρόλο αυτό για τα τελωνεία από τη στιγμή που τα στέλνουν με usps ε?

απαπα...δοκίμασα να βάλω φακούς..περιττό να σας πω οτι δε τα κατάφερα,και με το που ειδα το πώς βγαίνουν έφριξα..δεν αντέχω να αγγίζω το μάτι μου,καθόλου,με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο :p

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

απαπα...δοκίμασα να βάλω φακούς..περιττό να σας πω οτι δε τα κατάφερα,και με το που ειδα το πώς βγαίνουν έφριξα..δεν αντέχω να αγγίζω το μάτι μου,καθόλου,με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο :p

Eτσι ειναι την πρωτη φορα ! :D

Το ματι "φοβαται" οταν πλησιαζει το δαχτυλο και απο αντιδραση κλεινει !

εγω την πρωτη φορα εκανα 1 ωρα νομιζω το ενα ματι , μετα το αλλο 5 λεπτα !

μου έλεγε η οπτικός,οτι οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη μυωπία δεν μπορούν "πολλά πολλά" με το μάτι τους..η αδερφή μου πχ,που έχει 0.50 άνετα,εκεί που κάθεται αγγίζει το μάτι της αν θέλει :P

βέβαια δε με πολυ νοιάζει,γιατι το καλοκαιράκι πάω για λέιζερ ;-)

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

όλοι έτσι παθαίνουμε τη πρώτη φορά...εγώ προσπαθούσα 40 λεπτά τη πρώτη φορά μέχρι να τα καταφέρω και να τους βάλλω! Μετά απο κάποιο καιρό θα τους βάζεις-βγάζεις σε δευτερόλεπτα...

μου έλεγε η οπτικός,οτι οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη μυωπία δεν μπορούν "πολλά πολλά" με το μάτι τους..η αδερφή μου πχ,που έχει 0.50 άνετα,εκεί που κάθεται αγγίζει το μάτι της αν θέλει :P

βέβαια δε με πολυ νοιάζει,γιατι το καλοκαιράκι πάω για λέιζερ ;-)

Μπα δεν ισχύει.Εγώ έχω 7 βαθμούς και βαζοβγάζω τους φακούς όποτε θέλω.Έχει τύχει να με ενοχλεί ενώ είμαι έξω και δεν έχει ειδικό χώρο να αλλάξω και όπως ήμουνα τον έβγαλα και τον ξαναέβαλα.Είναι καθαρά θέμα συνήθειας.Και εγώ σκέφτομαι για λέιζερ αλλά του χρόνου και σίγουρα όχι καλοκαίρι γιατί μετά την επέμβαση θα έχεις τρομερή φωτοευασθησία.

Μπα δεν ισχύει.Εγώ έχω 7 βαθμούς και βαζοβγάζω τους φακούς όποτε θέλω.Έχει τύχει να με ενοχλεί ενώ είμαι έξω και δεν έχει ειδικό χώρο να αλλάξω και όπως ήμουνα τον έβγαλα και τον ξαναέβαλα.Είναι καθαρά θέμα συνήθειας.Και εγώ σκέφτομαι για λέιζερ αλλά του χρόνου και σίγουρα όχι καλοκαίρι γιατί μετά την επέμβαση θα έχεις τρομερή φωτοευασθησία.

Παιδια χρησιμοποιω εδω και 7 χρονια μηνιαιους φακους επαφης για μυωποια 2.5 και στα 2ματια ακριβως το ιδιο.( στο ενα εχω κ ελαχιστον αστιγματισμο).

Σκεφτομαι το καλοκαιρι να εκανα επεμβαση λειζερ.Όμως φοβαμαι παρα πολύ εκεινο το ποσοστό κατι να μη παει καλα στην επεμβαση κ να παθω ζημια στην όραση.

Καποιος να δωσει αποψη συμβουλη?

If we don't need Walls and Fences, why do we need Windows and Gates?

κοιτα,2 φίλοι μου,και ο μπαμπάς μου έκαναν λέιζερ,και απο την ίδια μέρα έβλεπαν κανονικά,και κάποιες μέρες μετά,δε θυμάμαι ακριβώς πόσες,έβλεπαν ΑΨΟΓΑ..όχι πολλές πάντως (μέρες)

Σκεφτομαι το καλοκαιρι να εκανα επεμβαση λειζερ.Όμως φοβαμαι παρα πολύ εκεινο το ποσοστό κατι να μη παει καλα στην επεμβαση κ να παθω ζημια στην όραση.

Καποιος να δωσει αποψη συμβουλη?

Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος θα σου έλεγα να μην κάνεις την επέμβαση αν έχεις τόση λίγη μυωπία.Είναι κρίμα τα λεφτά και ίσως το ελάχιστο ρίσκο κάποιας επιπλοκής ή αποτυχίας της εγχείρησης.Εγώ με 7 βαθμούς και πάλι το σκέφτομαι για του χρόνου που θα έχει σταθεροποιηθεί η μυωπία μου.Καλύτερα ρώτα εδώ

Eτσι ειναι την πρωτη φορα !

Το ματι "φοβαται" οταν πλησιαζει το δαχτυλο και απο αντιδραση κλεινει !

εγω την πρωτη φορα εκανα 1 ωρα νομιζω το ενα ματι , μετα το αλλο 5 λεπτα !

Ναι όντως έτσι είναι. Στην αρχή φοβάσαι αλλά μετά είναι όλα οκ. Πρώτα έκανα κανα 20λεπτο να βάλω τους φακούς τώρα πια σε 1 λεπτό τους βάζω. Το πιο εύκολο είναι το βγάλσιμο!

~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~

Ναι όντως έτσι είναι. Στην αρχή φοβάσαι αλλά μετά είναι όλα οκ. Πρώτα έκανα κανα 20λεπτο να βάλω τους φακούς τώρα πια σε 1 λεπτό τους βάζω. Το πιο εύκολο είναι το βγάλσιμο!

Όντως το βγάλσιμο είναι πιο ευκολο αλλά και πιο αηδιαστικο!!!:blink: