Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

Τωρα το καλοκαιρι στην πισινα και την θαλασσα,τους βγαζετε τους φακους;;;Εγω μεχρι περυσι ναι,αλλα τωρα δεν ξερω...

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ προσωπικά φοράω τους φακούς και στην θαλασσα και στην πισίνα..Δεν είναι σωστό όμως διότι αν κάνεις βουτιά με τα μάτια σου ανοιχτά ή και κλειστά κινδυνεύεις από αρκετά πράγματα όπως να χάσεις τον φακό, να μπει νερό της πισίνας στο μάτι σου και μαζί με το χλώριο να σου δημιουργήσουν κάποιο οφθαλμικό πρόβλημα και άλλα πολλά...

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Εγω δεν τους φοραω παντως προτυμω να εχω τα γυαλια μου στην παραλια και οταν ειναι να παω καπου μετα την παραλια εχω μαζι μου τους φακους και τους βαζω στα "μπαμ"!!!;)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Εγω δεν τους φοραω παντως προτυμω να εχω τα γυαλια μου στην παραλια και οταν ειναι να παω καπου μετα την παραλια εχω μαζι μου τους φακους και τους βαζω στα "μπαμ"!!!;)

αυτα τα "μπαμ" εγω τα αποφευγω γιατι τηρω ευλαβικα τους κανονες υγιεινης,ακομα και τα χερια μου μετα απο καλο πλυσιμο τα στεγνωνω μονο με αερα

Όσο εξελισσόμαστε τόσο πιο πολύ τρέχουμε

4 χρόνια τώρα ποτέ δεν έχω βγάλει τους φακούς σε θάλασσα/πισίνα. Είναι πολύ βολικοί! :)

Ωστόσο, δεν κάνω βουτιές με ανοιχτά τα μάτια για τους προαναφερθέντες λόγους.

129026.png?1640591734

Διαβάζοντας αποσπασματικά δίαφορα post, καταθέτω και τη δική μου εμπειρία

Κλείνω ένα χρόνο χρήσης μαλακών μηνιαίων φακών επαφής, στην αρχή ήμουν τυπικός, σαν τον Jojonakis, όμως μετά από κάνα δίμηνο άρχισα να βουτάω στη θάλασσα με τους φακούς και απλά έκλεινα τα μάτια μου, κανένα πρόβλημα

Σήμερα φοράω συνεχόμενα εδώ και μια βδομάδα τους φακούς μου ενλω αυτοί που πέταξα τους φορούσα τουλάχιστον 45 μέρες και ζήτημα να τους είχα βγάλει 2 φορές

Τα μάτια μου όντως ξηραίνονται ειδικά το πρωί που ξυπνάω, ενώ με πιάνει λίγος πονοκέφαλος παροδικά αλλά από την στιγμή που δεν παθαίνω κάτι πιο σοβαρό δεν διατίθεμαι να μπαίνω στη διαδικασία :)

Eimai fantastikos..

αυτα τα "μπαμ" εγω τα αποφευγω γιατι τηρω ευλαβικα τους κανονες υγιεινης,ακομα και τα χερια μου μετα απο καλο πλυσιμο τα στεγνωνω μονο με αερα

Αδερφε οταν λεω στα "μπαμ" εννοω οτι θα παω σε μερος οπου θα μπορεσω να πληνω τα χερια μου για να τους βαλω!! Και εγω στο θεμα φακων ειμαι σπασικλας!!;)

Να ξέρετε ότι στη θάλασσα (και γενικά σε νερό με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι) οι φακοί τείνουν να βγουν προς τα έξω, ενώ στη πισίνα οι φακοί κολλάνε πάνω στον κερατοειδή με αποτέλεσμα να βγαίνουν με δυσκολία μετά.

Λόγω της ανησυχίας μου για το κατά πόσο είναι αξιόπιστοι οι φακοί της εταιρίας Baush and Lomb, μετά από το γεγονός με το υγρό φακών που προκαλούσε διάφορες βλάβες, σκέφτομαι να αλλάξω μάρκα... Όχι ότι είχα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά κατά καιρούς, ξέρω γω μια φορά το εξάμηνο, τα μάτια μου είναι σαν "πρησμένα" για κανα δυο μέρες και πονούν.

Κλίνω κυρίως προς την Johnson and Johnson αλλά πρόσφατα μου είπαν ότι πολύ καλή μάρκα είναι και η cibavision (:confused: παίζει να το λέω λάθος). Βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αγοράσω μαλακούς μηνιαίους φακούς επαφής που να μην ξηραίνονται γρήγορα στο μάτι... Το ψιλοείχα αυτό το πρόβλημα με τους Baush and Lomb...

Κανείς να μοιραστεί την εμπειρία του;;;

http://agfacts.tamu.edu/D11/Extension/animal%20science/Kids/072303_baby_sheep.jpg

Άντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι, άντε πες του ότι η Dolly δεν είναι προβατάκι...

ego 2-3 fores prospathisa na valo tous fakous. den ta katafera kai forao sinexeia gialia

Αν ειχες προσπαθησει με μηνιαιους/εβδομαδιαιους (εγω με τοσα χρονια χρησης καμια φορα δυσκολευομαι ) δοκιμασε με τους μακροχρονιας χρησης ειναι πολυ πιο ευχρηστοι.

Όσο εξελισσόμαστε τόσο πιο πολύ τρέχουμε

χρησιμοποιω φακους εδω και δυο χρονια περιπου.καταρχην παιδια μην κανετε το εγκλημα και τους φορατε βραδυ.κανονικα μεσα στο σπιτι καθολου δεν πρεπει.επισης φετος και περσι εχασα απο εναν φακο στη θαλασσα με την παρεα βουτιες και ετσι με ανοιχτα τα ματια δυστυχως:worry: .bausch & lomb εχω και γω και δεν μου δημιουργουν κανενα προβλημα εκτος του οτι τους αλλαζω σε λιγοτερο απο μηνα.

off topic posts

Παρακαλώ να συνεχίσουμε στο θέμα. Καλή η πλάκα αλλά δεν είναι ανάγκη να καταστρέψουμε όλα τα threads με off topic posts. Συνέχεια λοιπόν.

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

• 4 weeks later...
αν κρινω απο τους μηνιαιους που φοραω οτι μαρκα κ ναναι ειναι ολοι το ιδιο χαλια!ξερενονται πιο γρηγορα κ ερεθιζουν το ματι!ασε που αν τους φορεσεις 2με 3 ωρες αισθανεσαι οτι τους φορας ωρες!

Απο τους παρακατω ημερήσιους φακούς ποιοι πιστεύετε οτι ειναι καλύτεροι?Οι Focus Dailies της Ciba-vision ή oι Soflens της Bausch-Lomb?

Εγώ φοράω τους Aqualens της Ciba-vision και δεν έχω κάποιο πρόβλημα..

αν κρινω απο τους μηνιαιους που φοραω οτι μαρκα κ ναναι ειναι ολοι το ιδιο χαλια!ξερενονται πιο γρηγορα κ ερεθιζουν το ματι!ασε που αν τους φορεσεις 2με 3 ωρες αισθανεσαι οτι τους φορας ωρες!

Μήπως οι φακοί που έχεις δοκιμάσει δεν είναι αρκετά "πλούσιοι" σε νερό?Μήπως στο περιβάλλον που εργάζεσαι υπάρχουν a/c που ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και όσο να πεις επηρεάζουν και τα μάτια σου?Μήπως δουλεύεις πολλές ώρες στον υπολογιστή?

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

• 2 weeks later...
Εγώ φοράω τους Aqualens της Ciba-vision και δεν έχω κάποιο πρόβλημα..

Μήπως οι φακοί που έχεις δοκιμάσει δεν είναι αρκετά "πλούσιοι" σε νερό?Μήπως στο περιβάλλον που εργάζεσαι υπάρχουν a/c που ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και όσο να πεις επηρεάζουν και τα μάτια σου?Μήπως δουλεύεις πολλές ώρες στον υπολογιστή?

Δεν έχω φακούς επαφής και σκέφτομαι να αγοράσω...το πρόβλημα μου είναι η μεγάλη μυωπία που έχω 9..και 10 βαθμούς στο άλλο...

υπάρχουν φακοί για τέτοιους βαθμούς .. αν φο΄ρα και κάποιος εντυπώσεις.... Γενικά τι εξετάσεις επιπλέον χρειάζονται ..΄(μετριούνται παχος κερατοειδούς ή όχι)

http://tsakos.blogspot.com/

Διαβάστε τα πάντα με τα μάτια των CARTOON καινούριο μέλος ο Ταινιάς ρωτήστε τον τα πάντα από ταινίες τα ξέρει όλα:lol:. O Μπάλακ και ο Μπαλάκης κάνουν την εμφάνισης τους . Τα βιογραφικά αναρτημένα στο blog. Yποσχονται πως θα σας πάνε ταμείο

• 5 weeks later...

Ερώτηση... Γιατί κάποιοι οφθαλμίατροι δίνουν εκείνοι τους φακούς επαφής; :wacko: Πρώτη φορά το ακούω. Άλλη μία: αν ο οφθαλμίατρος γράψει σε συνταγή ότι πρέπει να βάλω γυαλιά, μπορώ να πάω τη συνταγή σε οπτικό και να πληρώσω κάτι λιγότερο λόγω της συμμετοχής; Ισχύει το ίδιο και για τους φακούς επαφής; Ρωτάω γιατί ουσιαστικά πρώτη φορά μου γράφουν κανονική συνταγή :rolleyes: Μέχρι τώρα μου έδιναν ένα χαρτάκι με τους βαθμούς της μυωπίας μου μόνο...

Οι φακοί AquaLens (CibaVision) τι λένε;

http://agfacts.tamu.edu/D11/Extension/animal%20science/Kids/072303_baby_sheep.jpg

Άντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι, άντε πες του ότι η Dolly δεν είναι προβατάκι...

Θα βάλω και γω φακούς επαφής για πρώτη φορά, ξέρει κανείς μερικά tips και μερικές συμβουλες?
Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Θα βάλω και γω φακούς επαφής για πρώτη φορά, ξέρει κανείς μερικά tips και μερικές συμβουλες?

Να φροντίζεις πάντα για την καθαριότητα των χεριών σου και των φακών.

Να βρεις ΕΣΥ πως σε βολευέι στο να μπει ο φακός (πειραματίσου) και μην βασιστείς σε τρόπους που σου λέει το ίντερνετ (εγώ αυτό έκανα)

Απλά υπομονή.

An expert at once was a beginner :)

Να φροντίζεις πάντα για την καθαριότητα των χεριών σου και των φακών.

Να βρεις ΕΣΥ πως σε βολευέι στο να μπει ο φακός (πειραματίσου) και μην βασιστείς σε τρόπους που σου λέει το ίντερνετ (εγώ αυτό έκανα)

Απλά υπομονή.

An expert at once was a beginner :)

οκ εχεις δίκιο. Και απο κινδύνους?

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Ερώτηση... Γιατί κάποιοι οφθαλμίατροι δίνουν εκείνοι τους φακούς επαφής; :wacko: Πρώτη φορά το ακούω.

Εγω παντως 5 χρονια που φοραω φακους απο τον οφθαλμιατρο τους παιρνω. Δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο απλως το κερδος αντι να το βγαλει το οπτικαδικο απο οπου θα τους αγοραζες θα το βγαλει ο οφθαλμιατρος που τους παιρνει πιο φτηνα και στους πουλαει στην ιδια τιμη με το οπτικαδικο. ;) Παντως το καλο ειναι πως καθε φορα που παιρνω νεο ζευγαρι(ετησιους χρησιμοποιοω) με αφηνει λιγο να δει την συμπεριφορα τους πανω στο ματι μου και μου κανει και μια μικρη εξεταση!!!;);)

Μόλυνση στο μάτι (ακανθαμοιβάδα).Το πιο συνηθισμένο είναι μόλυνση που αντιμετωπίζεται με σταγόνες.

Αλλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις (βλ Renu --- υγρό φακών) τύφλωσης