Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

6 ώρες πριν, H2SO4 said:

Ποτέ μου δεν μου άρεσε το FWA σαν υπηρεσία. Καθόλου cost effective απο πλευράς επενδύσεων δικτύου. 

Εαν συγκρίνεις την κίνηση που κάνει -τυπικά- ενας FWA vs ενός regular mobile user (μπορει να ειναι και x20 ),  ο ένας καταναλώνει πολυ περισσοτερους πόρους δικτυου απο τον αλλον. Εαν ενα δικτυο χτυπήσει μια κρισιμη μάζα FWA, μπορεί αυτή η μειοψηφία των FWA πελατών να καταναλώνει capacity όσο όλοι οι υπολοιποι μαζι, πχ 100k FWA = 2mio mobile data ( μπορει να ειναι τραβηγμένο παράδειγμα, αλλά..)  

Χρειάζεται δηλαδή να "χτισεις" ενα δεύερο δίκτυο (capacity wise) μόνο για τους 100k. 

δεν λέω οτι ειναι κακή υπηρεσία, δεν πρέπει ομως να δίνεται και να προμοτάρεται vs κανονικά fixed δικτυα. Και με ρέγουλα φυσικα..

Εαν έχουν δωσει FWA παντού, χωρίς γεωγραφικους περιορισμούς, για εμένα ειναι τεραστιο λάθος. 

Γιατι να δωσεις FWA κάπου που καλυπτεις ηδη με FTTH πχ? 

Εχεις ηδη επενδύσει στο FTTH , απλα κάθεται κ περιμενει πελάτη..

Το αντίθετο πιστεύω ότι είναι πολύ καλή υπηρεσία καθως αξιοποιεί το δίκτυο. Όμως προσοχή: πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη. Και όταν σκάνε τα KPIs να γίνεται balancing είτε με προσθήκη συχνοτήτων είτε με προσθήκη σταθμών. Στις περισσότερες τα προβλήματα εμφανίζονται σε συνδρομητές με χαμηλή κάλυψη και όχι σε περιοχές με τρελή κάλυψη.  Η Nova το έδωσε σε Ν78 μόνο μήπως είδε κάτι;

Φυσικά αν κάποιος έχει FTTH δε θα πάει σε αυτό (με απλή λογική) αλλά υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις.

Θεωρώ ότι τα προβλήματα που έχει η κοσμοτε σήμερα στο capacity σιγά σιγά θα διορθωθούν. Αλλά σίγουρα θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί. Να σου δώσω Αλεξ ενα παράδειγμα από Πηλιο που που ξέρεις. Στο Λαύκο με 50+ FWA έχει δώσει Ν78. Πάει τάπα. Στην Αργαλαστή με τον ίδιο αριθμό FWA έχει 5 sectors στο χωριό. Εκει δουλεύει καλά. Αν πάμε όμως σε πιο τουριστικές περιοχές πχ Τσαγκαράδα κλαίμε. Και θα φανεί περισσότερο στο cell edge.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 17,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• p_k

1028

• cmvr

1789

• Chrischal1908

791

• elkons

1848

Δημοφιλείς μέρες

Σήμερα γύρω στις 14:00 στο skg δεν με άκουγαν με κόσμοτε κ αναγκάστηκα να καλέσω με βονταφο και κατάφεραν να με ακούσουν.

52 minutes ago, VIPdriver said:

Σήμερα γύρω στις 14:00 στο skg δεν με άκουγαν με κόσμοτε κ αναγκάστηκα να καλέσω με βονταφο και κατάφεραν να με ακούσουν.

Μήπως δεν έίχαν ειδοποιήθει ότι θα πας για να ανεβάσουν ισχύ...;;; 😄

Edited by opmgls

Ακόμα κλειστή η καινούργια κεραία της Nova στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, καλύπτεται από την άλλη καινούργια στη Λιανή Άμμο. Η Cosmote από το micro της λεωφόρου. 

Cc16dnR.md.jpg

4ος όροφος σε πολυκατοικία, Χαϊνά 37. 

Έξω στη βεράντα 

Cc14b8F.md.jpg

Μέσα (σαλόνι)

Cc14myg.md.jpg

Κουζίνα

Cc16fat.md.jpg

Όταν τους έκανα παράπονα: Κύριε στη Λεωφόρο και γύρω η κάλυψη στο σύστημα φαίνεται εξαιρετική, δεν γίνεται να καταχωρηθεί αίτημα δοκιμάστε σε άλλη συσκευή. 

Με την Nova είμαι πιο επιεικής, καθώς έξω στη βεράντα στο βάθος φαίνεται η καινούργια κεραία στο γήπεδο (κοντα στο micro της Cosmote). Σύντομα θα φουλαρει με Ν78 μαζί με τη Vodafone. 

Για τη Cosmote τι να πω.. ολόκληρη Λεωφόρο γεμάτη πολυκατοικίες, πυκνοκατοικημένα, με 2 micro για τον δρόμο και άγιος ο θεός στα διαμερίσματα. Θέση βρίσκει άνετα έχει πάρα πολλές ψηλές πολυκατοικίες.

Σχεδιασμός από το Temu. Πάνω απο 300Mbps δε βλέπεις πλεον σε όλη τη πόλη, στο κέντρο ο ΟΤΕ είναι πιτα και καλύπτει αυτός μονο. 

Lidl Ν Λαμψάκου εβαλε η νοβα (ισως κ βφ) ενισχυτή οπως ειχε η κοαμοτε στον Σείριο. Πρέπει να χει στα ταμεία F2G.

Cc16C9n.md.jpg

1 hour ago, elkons said:

Ακόμα κλειστή η καινούργια κεραία της Nova στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, καλύπτεται από την άλλη καινούργια στη Λιανή Άμμο. Η Cosmote από το micro της λεωφόρου. 

Cc16dnR.md.jpg

Έξω στη βεράντα 

Cc14b8F.md.jpg

Μέσα (σαλόνι)

Cc14myg.md.jpg

Κουζίνα

Cc16fat.md.jpg

Όταν τους έκανα παράπονα: Κύριε στη Λεωφόρο και γύρω η κάλυψη στο σύστημα φαίνεται εξαιρετική, δεν γίνεται να καταχωρηθεί αίτημα δοκιμάστε σε άλλη συσκευή. 

Με την Nova είμαι πιο επιεικής, καθώς έξω στη βεράντα στο βάθος φαίνεται η καινούργια κεραία στο γήπεδο (κοντα στο micro της Cosmote). Σύντομα θα φουλαρει με Ν78 μαζί με τη Vodafone. 

Για τη Cosmote τι να πω.. ολόκληρη Λεωφόρο γεμάτη πολυκατοικίες, πυκνοκατοικημένα, με 2 micro για τον δρόμο και άγιος ο θεός στα διαμερίσματα. Θέση βρίσκει άνετα έχει πάρα πολλές ψηλές πολυκατοικίες.

Σχεδιασμός από το Temu. Πάνω απο 300Mbps δε βλέπεις πλεον σε όλη τη πόλη, στο κέντρο ο ΟΤΕ είναι πιτα και καλύπτει αυτός μονο. 

Lidl Ν Λαμψάκου εβαλε η νοβα (ισως κ βφ) ενισχυτή οπως ειχε η κοαμοτε στον Σείριο. Πρέπει να χει στα ταμεία F2G.

Cc16C9n.md.jpg

H Cosmote πρέπει να τρέξει top down and bottom up optimisation χθες. Έστω να γλιτώσει από τα πολλά. Και να βάλει σταθμούς όπου έχει έστω cell edge. Indoors πες τους δεν έχω σήμα γιατί η εξυπηρέτηση βλέπει outdoors. Και να τους λες πάντα ότι οι άλλες είναι τέρμα. Θα το βάλουν στο σύστημα. 

[sIGPIC][/sIGPIC]

1 ώρα πριν, elkons said:

Cc16dnR.md.jpg

Έξω στη βεράντα 

Cc14b8F.md.jpg

Μέσα (σαλόνι)

Cc14myg.md.jpg

Κουζίνα

Cc16fat.md.jpg

Cc16C9n.md.jpg

Θέλω κ γω να δείχνει έτσι η οθόνη μου....

54 minutes ago, mixtri said:

H Cosmote πρέπει να τρέξει top down and bottom up optimisation χθες. Έστω να γλιτώσει από τα πολλά. Και να βάλει σταθμούς όπου έχει έστω cell edge. Indoors πες τους δεν έχω σήμα γιατί η εξυπηρέτηση βλέπει outdoors. 

Γιατί έξω φαίνεται καλο το σήμα; ,SNR -6 είχε από Χτυπά. Τα δεδομένα δεν δούλευαν. Μόνο πάνω στη Λεωφόρο είναι δυνατό το σήμα (micro)αλλά τι να το κάνω. Δεν γίνεται να καλύψουν άλλο από ψηλά, έχουν μπουκώσει. Ουσιαστικά η μισή πόλη καλύπτεται από ψηλα και ο κεντρικός με micro. Η άλλη μισή έχει καλή κάλυψη γενικά, με μπουκωμένη Ν78 απο ΟΤΕ και ENDC στις υπόλοιπες κεραίες.

CcWkYyg.md.jpg

54 minutes ago, mixtri said:

Και να τους λες πάντα ότι οι άλλες είναι τέρμα. Θα το βάλουν στο σύστημα. 

Μου είπαν να δω χωρίς τη κάρτα του άλλου παρόχου. Όταν της το είπα ανέφερε να παω εκει που με εξυπηρετεί καλύτερα. Αν μπορείς εσύ να κάνεις κάτι ή έχεις κάποιον γνωστό, θα είμαι ευγνώμων. Προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο αφού είναι ξεροκέφαλοι. Όταν ανοίξει η καινούργια κεραία της victus η Cosmote θα γίνει 2ο και όχι main sim πολύ απλά. 

41 minutes ago, VIPdriver said:

Θέλω κ γω να δείχνει έτσι η οθόνη μου....

Γιατί τι έχει; θες και εσύ να έχεις -131dBm χωρίς κλήσεις;

Edited by elkons

14 minutes ago, elkons said:

Γιατί έξω φαίνεται καλο το σήμα; ,SNR -6 είχε από Χτυπά. Τα δεδομένα δεν δούλευαν. Μόνο πάνω στη Λεωφόρο είναι δυνατό το σήμα (micro)αλλά τι να το κάνω. Δεν γίνεται να καλύψουν άλλο από ψηλά, έχουν μπουκώσει. Ουσιαστικά η μισή πόλη καλύπτεται από ψηλα και ο κεντρικός με micro. Η άλλη μισή έχει καλή κάλυψη γενικά, με μπουκωμένη Ν78 απο ΟΤΕ και ENDC στις υπόλοιπες κεραίες.

CcWkYyg.md.jpg

Μου είπαν να δω χωρίς τη κάρτα του άλλου παρόχου. Όταν της το είπα ανέφερε να παω εκει που με εξυπηρετεί καλύτερα. Αν μπορείς εσύ να κάνεις κάτι ή έχεις κάποιον γνωστό, θα είμαι ευγνώμων. Προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο αφού είναι ξεροκέφαλοι. Όταν ανοίξει η καινούργια κεραία της victus η Cosmote θα γίνει 2ο και όχι main sim πολύ απλά. 

Αυτή η αλαζονεία θα τους φάει. Δε ξέρω με ποια δικαιοδοσία σου το είπε αυτό. Απαράδεκτο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

7 minutes ago, mixtri said:

Αυτή η αλαζονεία θα τους φάει. Δε ξέρω με ποια δικαιοδοσία σου το είπε αυτό. Απαράδεκτο.

Τόσα χρόνια που είμαι στη Cosmote, ποτέ δεν είχαν τόσο θράσος. Η συγκεκριμένη αρνούνταν να ανοίξει ticket.

Τι να πω, βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο, ελπίζω από Σεπτέμβρη να αλλάξουν την νοοτροπία αυτή και μέχρι τέλος του έτους θα κρίνω εκ του αποτελέσματος τι θα κάνω. 🙂

1 ώρα πριν, elkons said:

Τόσα χρόνια που είμαι στη Cosmote, ποτέ δεν είχαν τόσο θράσος. Η συγκεκριμένη αρνούνταν να ανοίξει ticket.

Τι να πω, βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο, ελπίζω από Σεπτέμβρη να αλλάξουν την νοοτροπία αυτή και μέχρι τέλος του έτους θα κρίνω εκ του αποτελέσματος τι θα κάνω. 🙂

Στα εχω ξαναπει..μονο νοβα αλλα δεν με ακους!🫠

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

1 ώρα πριν, elkons said:

Το τεχνικό τμήμα δεν έχει καμία σχέση. Η αλαζονεία αφορά μόνο το first line support. Κρίμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

6 minutes ago, mixtri said:

Το τεχνικό τμήμα δεν έχει καμία σχέση. Η αλαζονεία αφορά μόνο το first line support. Κρίμα.

Καλώ στο 13738 αλλά πάντα συνδέεται με το 13888 με εκπρόσωπο και όχι τεχνικό, όταν ζητήσω μου λένε πείτε σε εμένα..για βοήθησε με να συνδεθώ με κάποιον σχετικό μπας και βρω άκρη. 

3 ώρες πριν, elkons said:

CcWkYyg.md.jpg

Οχι, την εφαρμογή θέλω να μου πεις να τα βλέπω κ εγώ και τα 2 στην οθονη

2 minutes ago, VIPdriver said:

Οχι, την εφαρμογή θέλω να μου πεις να τα βλέπω κ εγώ και τα 2 στην οθονη

Η επάνω εφαρμογή είναι το Cellmapper, έκανα καταγραφή στον χάρτη τη κάλυψη.

Οι 2 τελευταίες που δείχνουν αναλυτικά τη κεραία/μπαντα/PCI και την ένταση, Netmonster. Απλώς την αφήνω ενεργή ώστε να τα βλέπω κατευθείαν στην μπάρα ειδοποιήσεων. 

10 minutes ago, elkons said:

Η επάνω εφαρμογή είναι το Cellmapper, έκανα καταγραφή στον χάρτη τη κάλυψη.

Οι 2 τελευταίες που δείχνουν αναλυτικά τη κεραία/μπαντα/PCI και την ένταση, Netmonster. Απλώς την αφήνω ενεργή ώστε να τα βλέπω κατευθείαν στην μπάρα ειδοποιήσεων. 

Ευχαριστώ. Βασικά θέλω να βλέπω συγχρόνως στην οθόνη και απο τις 2 εταιριες dBm και asu