Jump to content

[Οff topic] Opera 8.50 is out..

papajohn
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οι διαφημισεις ειναι ενας απλος και ανωδυνος τροπος (δεν μιλαμε για spyware) για να μπορεσει να επιβιωσει ενα προϊον απο ολους εκεινους που δεν ειναι διατεθιμενοι να πληρωσουν ενα ελαχιστο αντιτιμο. Μηπως προτιμας τα limited time try-outs και τα crippled sharewares? Eιμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι προτιμουν τη (πρωην) μεθοδο του Opera.
Διαφωνώ κάθετα σ'αυτό. Δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε περισσότερο και δεν πρόκειται να βγάλω εγώ συμπεράσματα για το πως αντιμετωπίζει τις διαφημίσεις ο μέσος χρήστης.

Με τον ΙΕ δικαια επιμενω γιατι δεν εξεταζουμε τον τροπο που εγινε δημοφηλης (αυτο τον τροπο τον ξερουμε ολοι και γι'αυτον ακριβως τον τροπο τραβιοταν η Microsoft στα δικαστηρια για πολλα χρονια - αν οποιοσδηποτε τωρα θελει να λιβανιζει πρακτικες που τα ιδια τα δικαστηρια εκριναν παρανομες αυτο ειναι διαφορετικο) αλλα το αν ειναι freeware η oχι, εφ'οσον ολη η κριτικη σου εναντια στον Οpera στηριχθηκε στο γεγονος οτι "ειναι ο μονος μη free browser" (ασχετα αν απεδειχθει μαθηματικα πλεον οτι δεν ισχυει αυτο).[/Quote]Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω τόση ώρα είναι ότι ο ΙΕ είναι μία πολύ ειδική περίπτωση. Σε λίγο θα μου πεις ότι επικροτώ τις τακτικές της Mickey$oft. Να στο πω κι αλλιώς. Εγώ δεν γνωρίζω άλλον browser ο οποίος να είναι αρκετά διαδεδομένος -πάντα για αυτούς μιλάμε- και να μην είναι freeware. Θες να σου πω και το άλλο; Υπάρχει έκδοση των windows που δεν περιέχει τον media player. Μπορείς όμως να τον κατεβάσεις από το site της. Αμφιβάλλεις ότι το ίδιο θα γινόταν και με τον ΙΕ αν υποχρεωνόταν να τον βγάλει από το λειτουργικό; Με αυτό λέω απλά, ότι δεν είναι η standalone εφαρμογή που μπορείς να τη συγκρίνεις άμεσα με τον firefox και τον opera. Με όλα αυτά είναι σαν να μου λες ότι αν ο Opera ήταν freeware από την αρχή θα είχε μικρότερο μερίδιο αγοράς από τώρα.

Οταν ενας web-developer φτιαχνει ενα site, γραφει (αν ειναι επαγγελματιας) strict HTML και δεν ασχολειτε με τις μασκαρατες της Microsoft. Aυτη ειναι και η μαγκια του, να φτιαξει ενα cross-browser website. Oταν αρχισαν βεβαια τα πιτσιρικια να φτιαχνουν σελιδες στο Word και στο FrontPage (αλλη παρωδια εκει) τοτε εμφανιστηκαν και τα "Optimised for IE". Η συντριπτικη πλεον πλειοψηφια των sites συμμορφωθηκε και γι'αυτο τα τελευταια χρονια δεν μπορω να εντοπισω ουτε ενα site που να μην εμφανιζεται σωστα στον Opera.[/Quote]Οι αθλιότητες που περιγράφεις με το FrontPage συμβάινουν καιρό τώρα και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά τέτοια sites. Κι εγώ με τον Firefox δεν έχω τέτοια προβλήματα, μπορεί να ισχύει το ίδιο και για σένα με τον Opera, αυτό όμως δεν λέει κάτι.

Ο λογος τωρα που δεν αγοραζαν τοσοι πολλοι τον Οpera ειναι κατ'εμε σκεπτικα οπως το δικο σου. Ολοι ομως ξερουμε οτι η πλειοψηφια μπορει να βγαζει κυβερνησεις αλλα δεν σημαινει οτι διαλεγει παντα τον καλυτερο (και στην τεχνολογια ιδιως ειναι απαραβατος σχεδον νομος - δες την υπεροχη της Microsoft, τον πολεμο VHS/BETA και τοσα αλλα τρανταχτα παραδειγματα).
Αν δεν είχα δοκιμάσει τον Opera και διάβαζα αυτά που γράφετε εδώ μέσα, θα άρχιζα να πιστεύω ότι το πρόγραμμα αυτό ψήνει και καφέ με 305 διαφορετικές γεύσεις τον οποίο σου βγάζει σε φλυτζάνι πάνω στο tray του dvdrw. Αυτή την τόσο καταφανή και απίστευτη υπεροχή που έχει ο Opera εγώ δεν την είδα, λυπάμαι. Αλλά αν υπήρχε, θέλω να πιστεύω ότι θα ήταν εμφανής, ίσως όχι για να περάσει τον ΙΕ, αλλά για να τα πάει καλύτερα. Αυτό -το τόσο απλό- λέω, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι είναι χειρότερος ή καλύτερος από τους άλλους.

Ο λογος που ο IE ειναι πρωτος ειναι γνωστος (και εχει καταδικαστει η Μicrosoft γι'αυτο) και οσο υπαρχουν αδιαφοροι χρηστες θα εξακολουθησει να ειναι πρωτος.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ο ΙΕ είναι πρώτος, δεν είναι το θέμα μας και πραγματικά δεν με ενδιαφέρουν πλέον. Αρχικά (κάποτε) ήταν ένας καλός browser, από ένα σημείο και μετά έγινε όχι απλά κακός, έγινε επικίνδυνος.

Ο τροπος που επιμενεις παντως να υποστηριζεις το trust IE/FireFox και να κατακρινεις τον Οpera (παροτι πλεον ειναι free) με κανει να ενστερνιστω τα λογια σου στην προηγουμενη σελιδα οταν πολυ σοφα ειπες "Δεν χρειάζεται όμως να βλέπει ανταγωνιστικά το προϊόν που απέρριψε για τον Α ή Β λόγο" αλλα πιστευω οτι ο αποδεκτης πρεπει να ειναι διαφορετικος.
Μα ποιό trust ΙΕ/Firefox; Υπάρχει τέτοιο πράγμα και μάλιστα το υποστηρίζω; Επειδή εμφανίστηκε ένας browser που απόκτησε γρήγορα ένα μερίδιο της αγοράς; Ποιά κριτική για τον Opera; Επειδή λέω ότι δεν είναι το software που μετατρέπει έναν celeron σε Opteron; Γιατί κάπως έτσι το παρουσιάζεις με λεγόμενα του τύπου "είναι αδιαμφησβήτητα καλύτερος". Κατακρίνω τον Opera επειδή λέω ότι δεν κατάφερε να πάρει μερίδιο της αγοράς όταν ο ΙΕ έχει γίνει σαν σουρωτήρι; Μα ούτε το Netscape τα κατάφερε. Εγώ βλέπω ανταγωνιστικά τον Opera; Εδώ βλέπω σχόλια του τύπου ότι ο firefox είναι μαύρο χάλι. Κι επειδή εγώ λέω ότι απλά ο Opera δεν είναι αυτό που παρουσιάζετε εδώ μέσα, τον κατακρίνω κιόλας!

Anyway, την γνώμη μου την είπα, απλά και μόνο γιατί δεν θέλω να γίνονται παρανοήσεις. Δεν πρόκειται να συνεχίσω, άλλωστε όλα αυτά είναι εντελώς off-topic. Ελπίζω ο Opera να είναι όντως τόσο καλός όσο λες, δυσκολεύμαι να το πιστέψω, αλλά στην τελική αυτό που μετράει είναι να χρησιμοποιεί ο καθένας αυτό που τον βολεύει καλύτερα.

Θα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου σε αυτο το σημειο:

mcde, λες για πως ειναι σουρωτηρι ο IE... σωστα? Και ο Firefox ομως δεν παει καθολου πισω απο οτι βλεπω. Μαλιστα θα ελεγα πως συναγωνιζετε με ζηλο τις τρυπες του IE μιας και δεν περναει βδομαδα χωρις να ανακαλυφτει νεο major hole, critical bug etc etc...

δεν προσπαθω σε αυτο το σημειο να πω ποιος ειναι ο ποιο καλος, απλα θελω να πω... πως καποιοι browsers φαινεται να ειναι τα χαιδεμενα παιδια στα οποια συγχωρουμε, η αρνουμαστε να δουμε τα λαθη τους ενω καποιους αλλους browsers και μνο στο ακουσμα του ονοματος τους θαβουμε. Εχει γινει πλεον αυτοματο αντανακλαστικο φαινεται...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

δεν προσπαθω σε αυτο το σημειο να πω ποιος ειναι ο ποιο καλος, απλα θελω να πω... πως καποιοι browsers φαινεται να ειναι τα χαιδεμενα παιδια στα οποια συγχωρουμε, η αρνουμαστε να δουμε τα λαθη τους ενω καποιους αλλους browsers και μνο στο ακουσμα του ονοματος τους θαβουμε. Εχει γινει πλεον αυτοματο αντανακλαστικο φαινεται...
Είπα ότι δεν θα ασχοληθώ, αλλά βγάζεις εντελώς λάθος συμπεράσματα από αυτά που γράφω ενώ προσπαθώ να το αποφύγω με κάθε τρόπο αυτό. Αν διάβασες το προηγούμενο post με προσοχή και κατέληξες σ'αυτά που γράφεις εδώ, τότε δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα.

Για τελευταία φορά, δεν έθαψα τον Opera, ούτε είπα ότι είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον Firefox. Δύο παρατηρήσεις έκανα ουσιαστικά, πρώτον ότι δεν είναι το εξωγήινο software όπως το παρουσιάζετε και δεύτερον ότι έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Ούτε του τα έχωσα ούτε τίποτα. Εσείς πέσατε να με φάτε επειδή υποστήριξα αυτή την άποψη, λες κι έχετε άμεσα συμφέροντα. Ε λοιπόν εγώ δεν έχω από κανέναν browser. Όταν βλέπω ότι κάτι με βολεύει περισσότερο από κάτι άλλο το χρησιμοποιώ. Επίσης ότι προβλήματα βλέπω στο Α ή Β software τα αναφέρω κι αυτά. Το ίδιο έχω κάνει και για τον ΙΕ και για τον Firefox και για τον Opera. Tώρα γιατί αντιδράτε σαν να σας έθιξα προσωπικά, επειδή είπα δύο απλά πράγματα για τον Opera, δεν ξέρω και δεν θέλω να μάθω. Μου φτάνουν όσα διάβασα εδώ μέσα.

Over and out.

Ναι electric eye... εγω δεν ειμαι θιασωτης του Open Source... και να σου πω την αληθεια ουδεποτε το συμπαθησα γιατι τα αποτελεσματα που βλεπω συνηθως ειναι μετριοτητες (συνηθως ειπα... οχι παντα)

Εγω ως χρηστης θελω να κανω την δουλεια μου, ευκολα, γρηγορα και αξιοπιστα. Δεν εχω ουτε κολληματα ουτε εμπαθειες απεναντι σε εταιριες και προσωπα... οπως κανουν τα φανατισμενα του open source community.

Μάλιστα... και να υποθέσω ότι τα εμπορικά προγράμματα που έχεις τα πληρώνεις κιόλας έτσι; :shifty:

Προσωπικά προτιμώ να ΞΕΡΩ τι τρέχω. Και στα εμπορικά προγράμματα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι τρέχεις.

Θα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου σε αυτο το σημειο:

mcde, λες για πως ειναι σουρωτηρι ο IE... σωστα? Και ο Firefox ομως δεν παει καθολου πισω απο οτι βλεπω. Μαλιστα θα ελεγα πως συναγωνιζετε με ζηλο τις τρυπες του IE μιας και δεν περναει βδομαδα χωρις να ανακαλυφτει νεο major hole, critical bug etc etc...

Και εγώ σαν "πολιτική αγωγή" ;) θα πώ τα εξής:

1) Ποιός είναι ο λόγος που μαθαίνουμε για τα κενά ασφαλείας του Firefox? Ακριβώς επειδή είναι Open Source και αυτά τα κενα πρέπει να κλείσουν. Γι' αυτό τον λόγο όταν υπάρχει κάποιο κενό αυτό κλείνει και δημοσιεύεται οτι υπάρχει ώστε οι χρήστες να σπεύσουν να αναβαθμίσουν τον browser.

Τι γίνεται όμως όταν ένα πρόγραμμα είναι closed source? Θα πάρω για παράδειγμα τον Internet Explorer: Η Microsoft μπορεί πολύ απλά να "θάψει" το "μπάλωμα" για τα κενά μέσα σε κάποιο άλλο patch (patch για άλλο τομέα των Windows) και έτσι το κενό να περάσει απαρατήρητο. Τα κενά του Internet Explorer που ανακοινώνωνται κατα καιρούς είναι στην πλειοψηφία τους αυτά που έχουν ανακαλύψει τρίτοι και όχι η Microsoft οπότε, εφόσον δεν είναι εύκολο να τα κρατήσει κρυφά απο εμάς, τα ανακοινώνει.

2) Τι γίνεται όμως με τα περιβόητα "κενά" του Firefox που συγκεκριμένες εταιρίες έχουν βαλθεί να μας πείσουν οτι είναι περισσότερα και μεγαλύτερα απο του Internet Explorer?

Η απάντηση δώθηκε απο το Mozilla Foundation και βασίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία απο την secunia. Την απάντηση μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Συνοπτικά αυτά που λέει (και στηρίζονται απο την Secunia) είναι πως την περίοδο 2003-2005 ο Firefox είχε μόνο 22 security advisories που μάλιστα ήταν χαρακτηρισμένα σαν "μικρής σημασίας" ("less critical") ενώ ο Internet Explorer 6.x είχε 85 τα οποία ήταν χαρακτηρισμένα σαν "μείζονος σημασίας" ("highly critical"). Αναφέρει επίσης το γεγονός πως η Microsoft ούκ ολίγες φορές παρακάμπτει την επιδιόρθωση κάποιων κενών ασφαλείας όπως έγινε και αυτό τον μήνα.

Γενικότερα νομίζω πως αυτή η χαζή "κόντρα" μεταξύ χρηστών Firefox και Opera είναι μια μεγάλη χαζομάρα. Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να καταφέρουμε να δείξουμε στους χρήστες πως υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλλακτικές λύσεις εκεί έξω για να πάψουν να χρησιμοποιούν επιτέλους αυτό το μεγάλο bug που λέγεται Internet Explorer. Κάθε ένας νέος χρήστης του Opera ή του Firefox είναι κέρδος πάνω απο όλα για τα standards και έτσι για το σύνολο των χρηστών και εμάς τους ίδιους. :)

ego prosopika tha po oti o opera 8.5 einai me diafora poli pio grigoros apo ton firefox (gia IE de sizitao)... alla edo kai mia evdomada pou ton xrisimopoio mou exei kolisei 1 fora (an kai me to pou kleineis tin efarmogi kai tinksananoigeis de xaneis tis selides sou)...

o firefox apo tote pou vgike oudepote mou exei kolisei... ektos apo kapoies beta pou apla sou ekleine tin efargmogi apo fault...

me 10mbit grami pantos i diafora taxititas tou opera einai apistefti... gia na fortosei to in.gr o IE thelei 5sec, o firefox 3.5 kai o opera oute 2...

lathi sto rendering pleon o opera de kanei...

pros to paron xrisimopoio kai tous dio... alla an stamatisei o opera ta kolimata (mporei na itan kai tixeo) o firefox tha parei podi... episis to anoigma tou opera pleon ginete sto ena trito tou xronou se sxesi me ton firefox... kai de ftene oi skliroi mou (diplo raid 0 me 2 raptor HD)...

den kserw alla molis ksekolisei o kosmoes genika apo to kolima kai tin kaxypopsia gia ton opera (logo tou oti palia plirones) isws doume ton OPERAko na xtypaei trella noumera
So this is how liberty dies, with thunderous applause

Μακάρι να πάει καλά ο Opera σε πωλήσεις γιατί τους αξίζει κάνουν πολύ καλή δουλειά. Από ότι βλέπω παγκοσμίος έχουν κατεβάσει πάνω από 2.500.000 χρήστες!

Ναι..Είμαι αιμοδότης...

2006 Modenas Dinamik 71mm....

1998 Seat Ibiza S4 Turbo

1992 Suzuki RGV-Γ 250cc

2001 Suzuki FX 68.5mm

Τον έβαλα σήμερα μετά από την έκδοση 7.5 την οποία είχα βγάλει για το firefox! :p

Μια χαρά είναι μπορώ να πω, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποια extensions με είχαν βολέψει....π.χ μου λείπει πολύ το forecastfox και το gmail notifier....

Επίσης τα skins είναι πολύ μέτρια γενικά με πολύ μικρά εικονίδια που καταντάνε εκνευριστικά...Ακόμα, ο firefox νομίζω είχε καλύτερη διαχείριση RSS feeds, ενώ στο gmail στον opera λείπει το rich text formatting :blink:

Λεπτομέρειες όμως... Οι οποίες κάποιες φορές κάνουν τη διαφορά...

Tέλος πάντων τώρα που είναι και δωρεάν, θα του ρίξω μια ματιά και αν με ικανοποιήσει θα τον κρατήσω...

Όσον αφορά την ταχύτητα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς είμαι με 512 και δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει εμφανής διαφορά....

Nothing lasts forever, but the certainty of change...

Emperistatomenos' Blog

Τα εικονιδια μεγαλωνουν και αν θες βγαζεις την περιγραφη και πολλα αλλα

Το είχε ανέκαθεν στις ρυθμίσεις

Για πιό εύκολα κάνε δεξι κλικ σε ενα εικονιδιο και επελεξε Customize

Στο μενου που ανοιγει κάνεις ότι θες, ειναι πολύ εύκολο.

gia polosti fora o opera efage uninstall...

ton dokimaza sinexos apo palia... molis stamatise o netscape... kai den antexa ton IE... meta logo kolimaton opera o IE itan monodromos... meta dokimasa tin ekdosi 7 pou an kai kali ta kolimata paremeinan... meta dokimasa ton firefox (pou ginete to surf mou pleon).. kai molis teleiosa to 2vdomadon test tou 8.5...

poli kalos, o pio grigoros... alla mou kolise poles fores (5 se mia vdomada) opos episeis kai arnisi na mpenei se selides (skalone!!!) kai na thelei kleisimo kai anoigma tin idia selida!!!... e, de tha gino ego beta tester gia tin ekdosi 8.51-52 klp klp...

kata 99% firefox loipon... kai oti de diavazei sosta.. ston episis stathero IE...

plousioteros se genikes grames apo ton firefox... alla kolaei sixna kai skalonei pio sixna (kathe mera toulaxisto se 1-2 selides)...

ti na tin kano tin ferrari an thelei kathe mera sinergeio?...

ti na tin kano tin ferrari an thelei kathe mera sinergeio?...

ti sinergeio re file, 2 klik einai i epanafora tou opera apo ena crach , sto simeio akribos pou sou kolise, kai se deyterolepta

twra an esena sou crasharei TOSO... tote xrisimopieis arketa to internet ,opote stin 8esi sou 8a protimousa tin ferrari me ta sinergia ;)

So this is how liberty dies, with thunderous applause

ti sinergeio re file, 2 klik einai i epanafora tou opera apo ena crach , sto simeio akribos pou sou kolise, kai se deyterolepta

twra an esena sou crasharei TOSO... tote xrisimopieis arketa to internet ,opote stin 8esi sou 8a protimousa tin ferrari me ta sinergia ;)

isos den antexei tin 10mbit grammi... otan giriso ellada... tha to giriso se Opera pali giati ekei de mou kolouse...

Δύο μέρες άντεξα μόνο....

Σαφώς πιο γρήγορος ο Opera αλλά νομίζω πιο λειτουργικός ο Mozilla.

Και πόλλα προβλήματα με το gmail....πολύ εκνευριστικό...

Οπότε firefox και πάλι firefox... :cool:

Nothing lasts forever, but the certainty of change...

Emperistatomenos' Blog