Jump to content

Συνταγές μαγειρικής


valerio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εμπνευσμένος από ένα άλλο thread (περί βρασίματος αυγού) που άνοιξα, και με τη διαπίστωση της έλλειψης ενός τέτοιου thread από το Chat & Fun κάνω την αρχή με μια συνταγή για μακαρόνια με τόνο σε κόκκινη σάλτσα.

 

Λοιπόν...

 

Υλικά:

 

Μακαρόνια no 7 κατά προτίμηση Barilla ή Buitoni (ή ότι προτιμάει ο καθένας τέλος πάντων), φυσικά μπορεί να γίνει και με farfale κλπ.

Τόνος κονσέρβα σε νερό. (όχι σε λάδι) Συνιστώ Rio Mare

Κονσέρβα με αποφλιομένες ντομάτες (ψιλοκομένες κατά προτίμηση)

1 κομμάτι σκόρδο (ελεϊνή περιγραφή, δεν ξέρω πως το λένε)

Ελαιόλαδο, αλάτι.

 

Λοιπόν βράζουμε νερό, και αφού βράσει και αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. περίπου 125 γραμμάρια με 200 ανά άτομο ανάλογα το φύλο, το αν ακολουθεί δεύτερο πιάτο, την ηλικία και την κατανάλωση... Εγώ τρώω 200 - 250 γρ. στην καθησιά... (απορώ πως καταφέρνω και είμαι τόσο αδύνατος πλάκα πλάκα)

 

Τεσπα, στο θέμα μας...

 

Βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 9 - 10 λεπτά ανάλογα αν τα τρώμε al dente ή όχι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (ίσως 10γρ. ανά 100 γρ μακαρόνια για ένα λίτρο νερό) Μόλις με τη μέθοδο της ατόπου απαγωγής διαπιστώσουμε ότι έχουν βράσει αρκετά τα σουρώνουμε. (προφανώς καθόλη τη διάρκεια της βράσης ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολήσουν στον πάτο)

 

Παράλληλα σε ένα άλλο τσικάλι (κρητική έκφραση για την κατσαρόλα) βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλύψουμε τον πάτο του και τσιγαρίζουμε το κομμάτι του σκόρδου. Ανοίγουμε την κονσέρβα με την αποφλιομένη ντομάτα και αδειάζουμε μέρος από το νερό της στο νεροχύτη (για να μη μαγειρεύουμε μια ώρα τη σάλτσα μέχρι να πιεί νερό που δεν της χρειάζεται)

 

Αφού έχουμε τσιγαρίσει το σκόρδο, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα και ανακατεύουμε... Μετά από λίγα λεπτά (2 - 4) ρίχνουμε και τον τόνο (χωρίς το νερό του).

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λίγο πιο σφιχτή η σάλτσα (μην περιμένεται θαύματα, δεν θα σφίξει πολύ)

 

Τέλος σερβίρουμε τα μακαρόνια σε ανάλογο πιάτο, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και για τυρί να προτείνω Parmigiano Regiano.

 

Είναι μια πολύ απλή σάλτσα, και γενικότερα θα φτιάξετε το φαγητό σε πολύ λίγη ώρα...

 

Άντε, περιμένω και τις δικές σας...

 

Θερμή παράκληση, όχι από τον Τσελεμεντέ, τη Βέφα και δε συμμαζεύεται... Φαγητά που έχετε μαγειρέψει οι ίδιοι...

 

Υ.Γ. σόρρυ για τη διατύπωση, τις ελλείψεις... MSc σε Δίκτυα κάνω ο έρμος, όχι σε καμμιά "La grande école des cuisiniers" (δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια σχολή με αυτό το όνομα, μετάφραση του babelfish είναι ;) :whistle: )

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 226
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Άσε τα σάπια... μου έκλεψες την ιδέα!! Από τούδε και στο εξής θα βάζω copyright ΑΜΑΝ πια!!!! Όσο για συνταγες??? Φάτε junk-food δε γράφω τίποτα, τσαντίστηκα!! Πλάκα κάνω, θα ξαναποστάρω!!
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον valerio

 

Εμπνευσμένος από ένα άλλο thread (περί βρασίματος αυγού) που άνοιξα, και με τη διαπίστωση της έλλειψης ενός τέτοιου thread από το Chat & Fun κάνω την αρχή με μια συνταγή για μακαρόνια με τόνο σε κόκκινη σάλτσα.

 

 

 

 

Αααα, δεν παίζω!! :mad: Η Νάντια το σκέφτηκε πρώτη και μάλιστα προ λίγου!!! :) :!:

Link to comment
Share on other sites

Cool :) Κατά κοινή ομολογία λοιπόν η Νάντια το σκέφτηκε πρώτη... All credits go to Νάντια then... Respect sistah :D
Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...
Link to comment
Share on other sites

Με τιμάτε αλλά ο έταιρος συμforumίτης το πραγματοποίησε! Δεν πέιράζει, μετά θάνατον θα δικαιωθώ!!! Σκεφτείτε το παιδί που δε γνωρίζει περί μαγειρικής!!! Άς το βοηθήσουμε! :)
Link to comment
Share on other sites

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

 

αφιερωμένος εξαιρετικά!!!! :)

 

 

1 Αυγό

2 κουτ. Βούτυρο

4 κουτ. Ελαιόλαδο

100 γρ. Ελαιόλαδο

3/4 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος

150 γρ. Κρασί λευκό ξηρό

1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι

2 κουτ. Μαϊντανός

1 κιλό Μελιτζάνες

400 γρ. Ντοματούλες

1/2 κιλό Πένες (ζυμαρικό)

2 σκελ. Σκόρδο

200 γρ. Τυρι

 

Τρόπος παρασκευής

 

Απλώνετε τις φέτες της μελιτζάνας σε ταψί και τις αλείφετε με το λάδι πάνω-κάτω. Τις ψήνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά να ροδίσουν. (Αποφεύγετε έτσι το τηγάνισμα που κάνει τις μελιτζάνες βαριές επειδή ρουφάνε πολύ λάδι).

 

Ζεσταίνετε τις 4 κουτ. λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τον κιμά για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε το κρασί. Βράζετε για 4-5 λεπτά και προσθέτετε τις ντοματούλες. Βράζετε για 20 λεπτά να εξατμισθούν τα υγρά.

 

Βράζετε και στραγγίζετε τις πένες και τις ανακατεύετε με το βούτυρο, το αυγό και το τυρί. Στρώνετε τα μισά ζυμαρικά σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και σκεπάζετε με τις μισές μελιτζάνες. Απλώνετε τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

 

Τα περιχύνετε με την μπεσαμέλ.

 

Πασπαλίζετε με τυρί και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.

 

Περί μπεσαμέλ, υπάρχει στο εμπόριο! Ανακατεύουμε με γάλα και.. έτοιμη

Link to comment
Share on other sites

Φιλέτα ή σνίτσελ αλά Maslow :lol:

 

Χοιρινό σνίτσελ ή μοσχαρίσιο φιλέτο

κρέμα γάλακτος

λίγο λάδι

μανιτάρια φρέσκα

μπείκον σε κομμάτια

2 κουταλιές μουστάρδα

λίγο κρασί λευκό ξηρό (όχι σάβα)

αλλάτι, πιπέρι

 

Πάρτε χοιρινό σνίτσελ ή μοσχαρίσιο φιλέτο. 2 κομμάτια για κάθε άτομο περίπου ή όσο γουστάρετε...

Σε αντικολλητικό τιγάνι ψήστε το κι από τις 2 πλευρές (όχι πάρα πολύ). ΜΕΤΑ το ψήσιμο και ενώ έχετε μέσα στο τιγάνι τα φιλέτα, ρίξτε λίγο λαδάκι, αλατοπίπερο και στη συνέχεια τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες, και το μπέικον σε μικρά κομμάτια και με ξύλινα κουταλίτσα να τα κουνάτε συνέχεια (τα μανιτάρια και το μπέικον εννοω)...

Σβύστε με το κρασάκι (περίπου ένα κρασοπότηρο) και όταν αρχίσει να εξατμίζετε το κρασί, ρίξτε και την κρέμα γάλακτος και αφήστε να βράσει για λίγο. Όταν αρχίσει να πήζει η σάλτσα βάλτε και 1-2 κουταλιές μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon με σουσάμι) και ανακατέψτε καλά με την σάλτσα για να ενωθεί καλά.

 

Αυτό ήταν!

 

Μπορείτε να το σερβίρετε με ότι γουστάρετε αλλά εγώ προτιμώ πουρέ :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το

Link to comment
Share on other sites

Pizza by gkr41

Παίρνουμε μια pizza από το super market, την πετάμε στον φούρνο και σε 15 λεπτά τρώμε. :p :D :alien:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41

 

Pizza by gkr41

Παίρνουμε μια pizza από το super market, την πετάμε στον φούρνο και σε 15 λεπτά τρώμε. :p :D :alien:

 

 

Χαχαχαχαχα!!! Εσύ έπρεπε να πας στον μαμαλάκη πέρσυ να πάρεις και το χρήμα..

 

Παιδιά.. εγώ θα σας πω το κορυφαίο..

 

Τορτελίνια με λευκή σάλτσα απο τυριά..

 

Βράζουμε λίγα τορτελίνια, όσα τραβάει η όρεξη μας δηλαδή. Αφού τα έχουμε βράσει, βάζουμε σε ένα τηγάνι κρέμα γάλακτος, λίγο τυρί τριμμένο samsoe και λίγη μοτσαρέλα. Τα ανακατέβουμε λίγο μέχρι να γίνει ένα χρώμα και μετά πετάμε και τα τορτελίνια πάνω! Τα ανακατέβουμε έτσι ώστε να ρουφήξουν τα τορτελίνια την σάλτσα και σε 2-3 λεπτά είναι έτοιμα!!! Πετάτε και λίγη μυτζίθρα πάνω για νοστιμιά και μόστρα και είστε έτοιμοι για μάσα!!!

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41

 

Pizza by gkr41

Παίρνουμε μια pizza από το super market, την πετάμε στον φούρνο και σε 15 λεπτά τρώμε. :p :D :alien:

 

Μ'αρέσει πως σκέφτεσαι :lol: :lol:

 

Και μια συνταγή, από μένα, για αλκοολικούς :p

 

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΤΕΚΙΛΑ

 

ΥΛΙΚΑ

 

4 μπριζόλες Χοιρινές.

1/2 φλυτζάνι Τεκίλα.

1 κ. σ. Πιπέρι.

1 κ. κ. ξυσμένη φλούδα Λεμονιού.

2 σκελίδες Σκόρδο λυωμένο.

1/2 κ. κ. Αλάτι.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ανακατέψτε την τεκίλα, το πιπέρι, τις φλούδες λεμονιού και το σκόρδο.

 

Βάλτε τις μπριζόλες στο μίγμα και σκεπάστε το σκεύος αφήνοντας το στο ψυγείο για μια νύχτα.

 

Ετοιμάστε την φωτιά και βάλτε τις μπριζόλες στη σχάρα.

 

Ψήστε για 12 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας μόνο όταν είναι έτοιμες και αλοίφοντας τες με το μίγμα που περίσεψε.

 

Αλατίστε και σερβίρετε.

Don't criticize... what you can't understand...!
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον UnReaL

 

http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=3791

 

καθημερινά μια νέα συνταγή....

Ενδιαφέρει πολλούς :)

 

 

Επίσης

 

http://www.eone.gr/4dcgi/news/recipes/frontpage_228657Rfact&xml/&aspKath/recipes

 

:)

Link to comment
Share on other sites

λοιπον λοιπον λοιπον....ας λαβει δραση ο μεγας μαγειρας :p

παιρνουμε 5-6 μπριζολες (εξαρτατε απο το ποσοι θα φανε...) Τις αλατισουμε και τις βαζουμε στο φουρνακι να ψηνονται οταν δουμε οτι αρχισε να κοκκινιζει το πανω μερος τους, τις γυριζουμε να ψηθουν και απο την αλλη πλευρα....Θα ψηθουν μετα απο 1-1,30 ωρα Αν θελουμε κοβουμε πατατες λεπτες λεπτες φεττες και τις τις βαζουμε κατω απο τις μπριζολες Αυτες φισικα θα αργισουν κανενα μισαωρο περισσοτερο απο τις μπριζολες....

κανετε και μια σαλατιτσα και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ :whistle:

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif

 

SuRf to the EdGe!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Κάτι πολύ εύκολο, γρήγορο και δροσερό!!

Βράζουμε μακαρονάκια βίδες. Αφού κρυώσουν, προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριές (κατα προτίμιση πολύχρωμες - και για γεύση και για εφέ!), μαϊντανό και τόνο σε κονσέρβα. Κατά προτίμιση αυτόν που είναι σε λάδι. Τέλος βάζουμε λίγο λάδι ακόμα και κατευθείαν στο ψυγείο.

Είναι πολύ νόστιμο. Θα με θυμηθήτε!!!

yakinthi :wink:
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
εχει καποιος την γνησια συνταγη του καζαν ντι μπι?
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Δεν την εχω, αλλα απ'οσο ξερω ειναι με ρυζαλευρο
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

εχει καποιος την γνησια συνταγη του καζαν ντι μπι?

 

αχ τι μου κάνεις...

σε μερικά λεπτά θα την έχεις

 

 

Υλικά

 

για την κρέμα

 

 

2 λίτρα (8 κούπες) γάλα

 

1 1/2 κούπα ζάχαρη

 

1 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ

 

1/4 κούπας ανθόνερο

 

για το κάψιμο

 

2 κουταλιές ζάχαρη

 

έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα

 

Ατομα: 6

 

Χρόνος προετοιμασίας: 5'

 

Χρόνος ψησίματος: 45'-50'

 

 

Εκτέλεση

Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη. ΄Οταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το διαλυμένο ρυζάλευρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλτε το στη φωτιά. Ανακατέψτε το, ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανατεύοντας ζωηρά, προσθέστε λίγο, λίγο το ανθόνερο, ώσπου να ενσωματωθεί στην κρέμα. Βουτυρώστε ελαφρά ένα βαθουλό τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. και πασπαλίστε το με τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Αδειάστε μέσα την κρέμα προσεχτικά. Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40', γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, ώστε η κρέμα να καίγεται ομοιόμορφα. Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει. Κατ' άλλον τρόπο, κάψτε στο τηγάνι ένα λεπτό στρώμα κρέμας και ρίξτε επάνω την υπόλοιπη. Κατεβάστε την από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο, να σταθεί 3-4 ώρες. Για να σερβίρετε το καζάν ντιμπί, κόψτε το σε κομμάτια, πάρτε τα με σπάτουλα, αναποδογυρίστε τα σε πιατάκια και ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο. Στην Πόλη, έπηζαν και έκαιγαν την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

 

Link to comment
Share on other sites

εχει καποιος την γνησια συνταγη του καζαν ντι μπι?

 

Έχω ένα επεισόδιο του Μαμαλάκη που έχει γυριστεί στη Σμύρνη κι έχει μια συνταγή για καζάν ντι μπι. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να στη στείλω, ή να σου στείλω το video.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Επειδή τώρα τελευταία έχω αρχίσει να ασχολούμαι με μαγειρική,

 

Γιατί μου κολλάνε τα μακαρόνια;

 

Ενώ τα βράζω κανονικά, τα στραγγίζω, μετά αν κρυώσουν λίγο κολλάνε μεταξύ τους. Τι να κάνω;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τώρα τελευταία έχω αρχίσει να ασχολούμαι με μαγειρική,

 

Γιατί μου κολλάνε τα μακαρόνια;

 

Ενώ τα βράζω κανονικά, τα στραγγίζω, μετά αν κρυώσουν λίγο κολλάνε μεταξύ τους. Τι να κάνω;

 

 

Όταν βράσουν και τα στραγγίξεις, ρίξτους κρύο νερό! ;)

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα επεισόδιο του Μαμαλάκη που έχει γυριστεί στη Σμύρνη κι έχει μια συνταγή για καζάν ντι μπι. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να στη στείλω, ή να σου στείλω το video.

ευχαριστω πολυ κι εσενα και ολα τα παιδια που απαντησαν..τη συγκεκριμενη συνταγη (αλα μαμαλακη) την εχω και ειναι παραπλησια με αυτη που δο8ηκε πιο πανω..αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι η γνησια..

εκανα και μια αλλη που βρηκα στο ιντερνετ αλλα ουσιαστικα αυτο που εκανα ηταν κρεμ μπρουλε και οχι καζαν ντι μπι:(

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Όταν βράσουν και τα στραγγίξεις, ρίξτους κρύο νερό! ;)

Και μην τα παραβραζεις :p

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Για να μη σου κολλάνε μετά το βράσιμο μπορείς είτε:

1. Να τα "κάψεις": μόλις βγάλεις τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα βάλεις στο σουρωτήρι, βάζεις στην κατσαρόλα μικρή ποσότητα λαδιού και μόλις αυτό κάψει (δηλ. αρχίσει και τσιτσιρίζει) ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύεις μανιωδώς :D ώστε το λάδι να πάει παντού. Θέλει λίγη προσοχή να μη σου κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Και μην το παρακάνεις με το λάδι!

2. Αν δεν θέλεις να τα κάψεις, μπορείς αφού τα βγάλεις από την κατσαρόλα και τα βάλεις στην πιατέλα να περιχύσεις λίγο λάδι από πάνω και να τα ανακατέψεις. Ειδικά αν βάλεις και μια πρέζα βασιλικό (φρέσκο ή αποξηραμένο) παίρνουν πολύ ωραία γεύση.

Link to comment
Share on other sites

Να βράσουν σε άφθονο νερό και όταν ετοιμαστουν (όχι λιωμένα ασφαλώς) ρίξε ένα ποτήρι κρύο νερό και μετά σουρωσε τα. Ετσι, φεύγει το πρόσθετο άμυλο που ειναι η ουσία που τα κανει να κολλάνε.;)

 

edit

απο την αιώνια αφηρημάδα μου δεν είδα οτι ειχαν γραψει κι αλλοι μετα το ποστ με τα κολλημενα μακαρόνια. Ηταν το τελευταίο της σελίδας και πατησα "απάντηση" :O

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...