Jump to content

Θα αναγνωρίζει πρόσωπα με μάσκες το FaceID στο νέο iPhone 13;


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Ένα από τα προβλήματα του Face ID της Apple ήταν η μη σωστή λειτουργία αναγνώρισης προσώπου όταν ο εκάστοτε χρήστης φορούσε μάσκα προστασίας. Η Apple ενημέρωσε το Apple Watch για να ξεκλειδώνει το iPhone όταν εντοπιστεί μια μάσκα. Ωστόσο, αυτή η λύση είναι κάτι που επιθυμούν κι όλοι οι υπόλοιποι χρήστες iPhone που δεν διαθέτουν Apple Watch. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Apple δοκιμάζει νέες τεχνολογίες αυτήν τη στιγμή για τη αναβαθμισμένη σειρά αισθητήρων Face ID.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτού του αισθητήρα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μάσκες. Ο Jon Prosser έλεγξε τις εικόνες και τα βίντεο περίπου 75 πρωτοτύπων και έφτιαξε μια εικόνα. Η δοκιμαστική συσκευή δείχνει ότι o αισθητήρας Face ID στο επάνω μέρος του iPhone 12 έχει κάποιες προφανείς αλλαγές. Η διάταξη του πάνελ που δοκιμάστηκε είναι διαφορετική από την τρέχουσα συστοιχία του Face ID και το μέγεθος φαίνεται πιο λεπτό. Για παράδειγμα, η κάμερα στην νέα αυτή δοκιμαστική συσκευή είναι στα αριστερά, ενώ η selfie κάμερα του iPhone 12 βρίσκεται στα δεξιά.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πώς ακριβώς η Apple αλλάζει την τεχνολογία Face ID. Η πηγή ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δοκιμάζει μόνο τη νέα λειτουργία/τεχνολογία. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες αυτής της συσκευής. Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να λειτουργήσει με μάσκες θα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του "iPhone 13". Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα μπορεί να βρει εφαρμογή σε μελλοντικά iPhone.

[via]

Link to comment
Share on other sites

Αν όντως ισχύει αυτό θα λύσει το πρόβλημα που έχουν οι χρήστες  λόγω της μάσκας ( αν και σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσουν νέα συσκευή...)

Edited by chocbhed_6630
Link to comment
Share on other sites

Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν ισχύει αυτό, αν και το ιδανικό θα ήταν εάν ήταν τεχνικά εφικτό να δοθεί και στα προηγούμενα μοντέλα με κάποιο update.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία!!!!

Την επιλογή να σταματήσουμε να φοραμε μασκες κάποια στιγμή δεν την εξέτασε κάνεις!

Και μόνο το γεγονός ότι μια εταιρεία όπως η Apple,  έρευνα μια τέτοια τεχνολογία για μελλοντικές  συσκευές δειχνει ότι κάποιοι σε σοβαρές θέσεις και κέντρα αποφάσεων επιθυμούν - προετοιμαζονται (όπως θέλετε πείτε το) να φοραμε για πολλά χρόνια ακόμη αυτό το φιμοτρο.

Edited by MAD 13
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση σε αυτό λεγεται Iris scanner,που υποστήριζαν και τα Galaxy κινητά παλιοτερα.

Ουτως ή αλλως ειναι τα μάτια ειναι τα μονα που δεν καλύπτονται στο πρόσωπο από την μάσκα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...