Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δυστυχώς οι σελίδες των γερμανικών δικτύων δεν παρέχουν τέτοια ενημέρωση (ή τουλάχιστον τα γερμανικά μου δεν είναι αρκετά καλά για να το καταλάβω). Ενδιαφέρομαι και εγώ να ταξιδέψω στη Γερμανία με Q-Telecom (συμβόλαιο) η οποία συνεργάζεται με vodaDe & O2.

 

greek_aeras τελικώς τι έγινε με την περίπτωση σου... ενδιαφέρομαι να μάθω... :o

 

Εγώ με ΤΙΜ τότε δεν είχα παρατηρήσει διαφορά. Μόνο η E-plus είχε φτηνότeρα μηνύματα προς Ελλάδα... Οι άλλες είχαν τις ίδιες χρεώσεις. Για κλήσεις δε ξέρω να σου πω καθώς είχα κάνει μόνο 2 και ήταν και οι δύο από Τ-mobile DE. Άλλα πράγματα δε θυμάμαι.. (Έχει περάσει και ένας χρόνος :O ).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η Vodafone UK εκπεμπει πληροφοριες κυψελης, εμφανιζοντας τον τοπικο κωδικο κλησης καθε πολης που βρισκεσαι.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στην αμερική πράγματι οι συσκευές είναι πίσω, περίπου 1-2 χρόνια. Είναι σπάνιο να βρεις συσκευή με κάρτα μνήμης και υποστήριξη 3g.

Η κάλυψη ήταν ελεινή μέχρι πριν 1 χρόνο αλλά τελευταία έχει βελτιωθεί σημαντικά (cingular). Ξέρει κανενας αν εχει καλη καλυψη η tmobile τελευταία;

Link to comment
Share on other sites

Έχει όπως μπορείς να δεις εδώ: http://www.gsmworld.com/cgi-bin/ni_map.pl?cc=us&net=we

και εδώ: http://www.t-mobile.com/coverage/?class=coverage

;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κανείς που να έχει εμπειρία από Γαλλία;

Ενδιαφέρομαι να δω τι καρτοκινητό θα επιλέξω για το εξάμηνο που θα είμαι εκεί ως Ερασμίτης, και από ότι μαθαίνω εκτός από τις 3 εταιρίες που ανέφερα πιο πάνω, πλέον έχουν και MVNOs (που συνήθως είναι φθηνότεροι).

Θα μπορούσε κάποιος να γράψει τι MVNOs παίζουν;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας.

 

Μενω Γαλλια και ειμαι Moderator σε ενα Γαλλικο forum, www.forummobiles.com.

 

Για καρτοκινιτα εχουμε:

 

- Orange (48%)

Mobicarte

Zap

 

- SFR (35%)

La Carte

 

- Bouygues Telecom (17%)

Nomad

 

MVNOs:

Breizh Mobile (δικτυο Orange).

 

 

Η Orange προσφερει σμσ για 0,15€ το ενα προς εξωτερικο.

 

Τωρα ολοι εχουν ID Caller, και μετρουν απο δευτερολεπτο σε δευτερολεπτο. Ο κοστοσ ανα λεπτο ειναι 0,55€ για Orange & SFR. 0,50€ για Bouygues Telecom. 0,48€ για Breizh Mobile.

 

H SIM Card χωρις κινητο στοιχιζει 30€ για Orange SFR και Bouygues Telecom. 15€ για Breizh Mobile. Προσοχη: η Breizh Mobile ειναι available μονο στο Ιντερνετ η στην Βρετανια :cry:

Link to comment
Share on other sites

Αν και ο φίλος μας από τη Γαλλία κάλυψε πλήρως τις απορίες, γενικά για τα καρτοκινητά σε όλο τον κόσμο υπάρχει ένα πολύ χρήσιμο και πλήρες site, το http://www.prepaidgsm.net το οποίο έχει πληροφορίες τόσο για κανονικούς παρόχους όσο και για εικονικούς για τις περισσότερες χώρες του κόσμου!
Link to comment
Share on other sites

Α ναι, προσοχή! Από Ο2 μαγαζί (και από The Link που το πήρα εγώ, γιατί δεν έχει άλλον service provider, πάλι την Ο2 την ίδια σου δίνουν) ισχύει..Από "αντιπροσώπους" δεν έχω ιδέα :/

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

Ολοι μιλάνε για premium SMS, ringtones, και γενικά υλικό για κινητά.

 

Ειναι γεγονός οτι κάτι θα αλλάξει στην Κύπρο μας! Στην αρχή θα υπάρξει ενας μικρός χαμός απο "πληροφορίες" και αρκετή κατάχρηση των νέων μεθόδων. Αργότερα θα παραμείνουν όσοι θα εξιδικευθούν και πραγματικά θα έχουν κάτι να προσφέρουν.

 

Μέσα στον επόμενο μήνα εχουν ετοιμαστεί πολλά να γίνουν, πρέπει να ενημερωθεί η επιχειρηματική κοινότητα και αργότερα (όσοι απο αυτούς καταλάβουν) η ανάπτυξη εφαρμογών!

Εδω πρέπει να έρθουν πρωτότυπες ιδέες και οχι κάποια απλά copy paste απο αλλού!

 

Θα ακουστούν λέξεις όπως Στείλτε και κερδίστε, στον τετραψήφιο αριθμό, κλπ

Διαγωνισμοί, Γκάλοπ, Interactive Παιχνίδια κλπ

 

Κάποιοι έχουν έρθει ήδη και μερικοι απο αυτούς είναι καλά διαβασμένοι!

Δεν θα ακούσουμε μόνο τα γνωστά ονόματα της Κύπρου.

 

Σε αναμονή

 

:)

giasas

in Cyprus

:)

Link to comment
Share on other sites

mporeis na gineis pio sigkekrimmenos kai na peis perissotera. Katarxas pios tha prosferei autes tis ipiresies meta giati tha prosferonte ktl

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

Link to comment
Share on other sites

Ma idi arxisan na diafimizontai oi 4psifioi arithmoi...

 

Opws apo tin Coka Cola.. apo tous radiofwnikous stathmous...

Link to comment
Share on other sites

mporeis na gineis pio sigkekrimmenos kai na peis perissotera. Katarxas pios tha prosferei autes tis ipiresies meta giati tha prosferonte ktl

 

ΕΛΕΟΣ.

ΕΛΕΟΣ.

ΕΛΕΟΣ.

ΕΛΕΟΣ.

Δεν πήρατε χαμπάρι?

Έγινε ολόκληρη συζήτηση για το πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι αυτή η αγορά, κι εσύ, ώ υπάλληλε της areeba ακόμα δεν σου έκανε "κλικ"?

Όπως φαίνεται, μια μικρή ελπίδα που θα είχε ο "Λίβανος" να τσιμπήσει λίγες λίρες, την πετά γιατί απλά δεν ξέρει...

Link to comment
Share on other sites

Ποιος; Στην Αγγλια εχουν, ναι!

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

 

4ψήφιοι αριθμοί θα υπάρξουν πολλοί!

Επίσης διαγωνισμοί ανάλογα την έμπνευση του διοργανωτή.

 

Η διαφορά θα γίνει σε αυτούς που θα χρειαστούν εκ των πραγμάτων κατι πιο πολύπλοκο σε λίγο καιρό. Οταν δηλαδή θα έχει ξεθυμάνει το "στείλτε και κερδίστε", όταν ο χρήστης του κινητού θα έχει απαιτήσεις σιγά-σιγά!

 

Παράδειγμα : Ποιός θέλει να στέλνει τη λέξη cafe στο ΧΧΧΧ και να λαμβάνει σε μύνημα ποιές καφετέρειες και τι προσφορά μπορεί να επωφεληθεί?

 

 

Παράδειγμα : Ποιός θέλει να στέλνει τη λέξη quiz στο ΧΧΧΧ και να δέχετε να απαντήσει σε 5 συνεχόμενες ερωτήσεις και εάν απαντήσει σωστά να πέρνει το δώρο του χωρίς κλήρωση?

 

Και όσο για τους "μεγάλους" που "αργουν"... μη νομίζετε οτι καταλαβαίνουν η οτι μπορούν να πάρουν αποφάσεις γρήγορα....

 

Και πάλι καλημέρα σας

 

giasas

:)

giasas

in Cyprus

:)

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση περί των εισερχόμενων κλήσεων σε κινητών στην Αμερική.

Πολλοί λένε μα μου σου του χωρίς να γνωρίζουν και θα καταλάβετε μόλις σας εξηγίσω.

Στην Αμερική ΔΕΝ υπάρχουν τέλη διασύνδεσης στα κινητά τηλέφωνα. Τα νούμερα των κινητών είναι ακριβώς τα ίδια με των σταθερών. Φανταστήτε όλα τα κινητά της Αθήνα να άρχιζαν από 210, όλα της Θεσσαλονίκης από 231 κτλ κτλ κτλ.

Αυτό σημαίνει οτι όποιος καλεί κινητό αριθμό ΔΕΝ χρεώνεται υπέρογκα ποσά, όπως σε εμάς. Όλα τα πάντα είναι άστικές χρεώσεις. Και έτσι κάποιος δίνει τον αριθμό κινητού σαν επίσημο αριθμό και ο άλλος δεν καταλαβαίνει αν είναι σπιτιού ή όχι και με αυτόν το τρόπο φυσικά δεν υπάρχουν και οι γκρίνιες.

 

Τώρα οι εταιρείες κινητής μια και δεν έχουν τέλη διασύνδεσης, κάπου και αυτές πρέπει να οικονομάνε την χρήση κινητού. Αφού λοιπόν δεν τα πέρνουν από τον καλούντα, αφαιρούνται λεπτά ομιλίας από τον προπληρωμένο χρόνο.

Μην βιαστήτε όμως να πείτε οτι είναι αλητεία.

 

Στην Αμερική δεν υπάρχουν πακέτα του στυλ Q1 που έχεις μηδέν πάγιο. Γιατι έτσι ναι θα ήταν ασύμφορο γιατι ξαφνικά θα βρισκόσουν με λογαριασμό χωρίς να έχεις κάνει μια εξερχόμενη.

 

100% των πακέτων τους με σύνδεση περιλαμβάνουν προπληρωμένη ομιλία. Συνήθως κανείς δεν επιλέγει πακέτο με λιγότερα από 600 λεπτά το μήνα. Για ένα τέτοιο πακέτο η τιμή είναι περίπου $40 το μήνα + άλλα περίπου $6-8 που είναι για διάφορους φόρους και τέλη.

 

ΑΛΛΑ,

Τα 600 λεπτά είναι για εισερχόμενες/εξερχόμενες κλήσεις από Δευτέρα-Παρακευή 7πμ-9μμ.

Το ίδιο πακέτο συμπεριλαμβάνει (συνήθως):

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ κλησεις (εισερχόμενες/εξερχόμενες) καθημερινές από τις 9 το βράδυ ως τις 7 το πρωί

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ κλησεις (εισερχόμενες/εξερχόμενες) ΟΛΟ το Σαββατοκύριακο.

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ κλησεις (εισερχόμενες/εξερχόμενες) 24/7 για οποιοδήποτε κινητό του ίδιου δικτύου. Και εμείς μετά χαιρόμαστε με το F2G Non stop :lol:

 

Συνήθως τα λεπτά ομιλίας αυξάνονται με μικρή επιλέων επιβάρυνση. Δηλαδή πακέτο με 1000 βασικά λεπτά (+όλα τα παραπάνω απεριόριστα) κοστίζει περίπου $50-60 και με 2500 βασικά λεπτά πάμε περίπου στα $100.

 

Όπως καταλάβατε στην ουσία το κινητό στην Αμερική έχει καταλήξη σαν η βασικη συσκευή και πολύ την χρησιμοποιούν ως την μοναδική τους γιατι με σύνολο $50 το μήνα (με φόρους και όλα) μπορεί κάποιος να κάνει κλήσεις παντού. Να μιλάει όσο θέλει τα βράδια και το Σαββατοκύριακο, και όσο θέλει την ημέρα με τα ίδια δίκτυα και φυσικά να δίνει τον αριθμό του ελευθερα σε οποιοδήποτε πελάτη ή δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να του υπάρχει πρόβλημα χρέωσης από αυτούς.

 

Θέλετε και άλλα; Στο εγκυρο μέλλον, πολλές εταιρείες πάνε να βάλουν και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ εισερχόμενες οπότε εκεί το θέμα ξεφτιλίζεται εντελώς.

 

Αυτο στην Ελλάδα ΔΕΝ πρόκειται να γίνει ποτε λόγω των τελών συνδιαλέξων. Για παράδειγμα αν η Cosmote βάλει απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα κινητά/σταθερά το Σαββατοκύριακο/και βράδια, τότε πάει το έκλησε το μαγαζί, γιατι για κάθε κλήση θα πρέπει να πληρώνει την αντίστοιχη εταιρεία που την δέχεται. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βάλουν απεριόριστες κλήσεις προς το ίδιο δίκτυο, όπου δεν τους κοστίζει τίποτα.

 

Ελπίζω τώρα να καταλάβατε πως δουλευει εκεί το σύστημα. Και το 99,9% του πληθυσμού έχει σύνδεση και αυτό σημαίνει οτι οι εταιρείες κινητής λόγο το οτι πέρνουν σταθερά κάποια χρήματα κάθε μήνα, έχουν φοβερή κερδοφορία και ανάπτυξη και δεν κάνουν σπασμοδικές κινήσεις όπως στην Ελλάδα.

Επίσης η καρτοκινητή στην Αμερική είναι πολύ ασύμφορη επειδή δεν έχουν όλες τις απεριόριστες κλήσεις που ανέφερα παραπάνω. Αυτές είναι προνόμιο μόνο των συνδέσεων.

 

Και το ποιο σημαντικό για να καταλάβετε τι σημαίνουν $50 το μήνα για έναν μέσο Αμερικάνο, ας πούμε οτι ο μέσος μισθός τους είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας.

 

Τώρα λέμε οτι οι Αμερικάνοι είναι δεκαετίες πίσω στις συσκευπές. Μεγάλο λάθος και αυτό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει.

 

EDIT: Ουπς....δεν είδα το παρόμοιο θέμα που υπάρχει στα επισημασμένα :O

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση περί των εισερχόμενων κλήσεων σε κινητών στην Αμερική.

Πολλοί λένε μα μου σου του χωρίς να γνωρίζουν και θα καταλάβετε μόλις σας εξηγίσω.

Στην Αμερική ΔΕΝ υπάρχουν τέλη διασύνδεσης στα κινητά τηλέφωνα. Τα νούμερα των κινητών είναι ακριβώς τα ίδια με των σταθερών. Φανταστήτε όλα τα κινητά της Αθήνα να άρχιζαν από 210, όλα της Θεσσαλονίκης από 231 κτλ κτλ κτλ.

Αυτό σημαίνει οτι όποιος καλεί κινητό αριθμό ΔΕΝ χρεώνεται υπέρογκα ποσά, όπως σε εμάς. Όλα τα πάντα είναι άστικές χρεώσεις. Και έτσι κάποιος δίνει τον αριθμό κινητού σαν επίσημο αριθμό και ο άλλος δεν καταλαβαίνει αν είναι σπιτιού ή όχι και με αυτόν το τρόπο φυσικά δεν υπάρχουν και οι γκρίνιες.

 

Τώρα οι εταιρείες κινητής μια και δεν έχουν τέλη διασύνδεσης, κάπου και αυτές πρέπει να οικονομάνε την χρήση κινητού. Αφού λοιπόν δεν τα πέρνουν από τον καλούντα, αφαιρούνται λεπτά ομιλίας από τον προπληρωμένο χρόνο.

Μην βιαστήτε όμως να πείτε οτι είναι αλητεία.

 

Στην Αμερική δεν υπάρχουν πακέτα του στυλ Q1 που έχεις μηδέν πάγιο. Γιατι έτσι ναι θα ήταν ασύμφορο γιατι ξαφνικά θα βρισκόσουν με λογαριασμό χωρίς να έχεις κάνει μια εξερχόμενη.

 

100% των πακέτων τους με σύνδεση περιλαμβάνουν προπληρωμένη ομιλία. Συνήθως κανείς δεν επιλέγει πακέτο με λιγότερα από 600 λεπτά το μήνα. Για ένα τέτοιο πακέτο η τιμή είναι περίπου $40 το μήνα + άλλα περίπου $6-8 που είναι για διάφορους φόρους και τέλη.

 

ΑΛΛΑ,

Τα 600 λεπτά είναι για εισερχόμενες/εξερχόμενες κλήσεις από Δευτέρα-Παρακευή 7πμ-9μμ.

Το ίδιο πακέτο συμπεριλαμβάνει (συνήθως):

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ κλησεις (εισερχόμενες/εξερχόμενες) καθημερινές από τις 9 το βράδυ ως τις 7 το πρωί

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ κλησεις (εισερχόμενες/εξερχόμενες) ΟΛΟ το Σαββατοκύριακο.

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ κλησεις (εισερχόμενες/εξερχόμενες) 24/7 για οποιοδήποτε κινητό του ίδιου δικτύου. Και εμείς μετά χαιρόμαστε με το F2G Non stop :lol:

 

Συνήθως τα λεπτά ομιλίας αυξάνονται με μικρή επιλέων επιβάρυνση. Δηλαδή πακέτο με 1000 βασικά λεπτά (+όλα τα παραπάνω απεριόριστα) κοστίζει περίπου $50-60 και με 2500 βασικά λεπτά πάμε περίπου στα $100.

 

Όπως καταλάβατε στην ουσία το κινητό στην Αμερική έχει καταλήξη σαν η βασικη συσκευή και πολύ την χρησιμοποιούν ως την μοναδική τους γιατι με σύνολο $50 το μήνα (με φόρους και όλα) μπορεί κάποιος να κάνει κλήσεις παντού. Να μιλάει όσο θέλει τα βράδια και το Σαββατοκύριακο, και όσο θέλει την ημέρα με τα ίδια δίκτυα και φυσικά να δίνει τον αριθμό του ελευθερα σε οποιοδήποτε πελάτη ή δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να του υπάρχει πρόβλημα χρέωσης από αυτούς.

 

Θέλετε και άλλα; Στο εγκυρο μέλλον, πολλές εταιρείες πάνε να βάλουν και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ εισερχόμενες οπότε εκεί το θέμα ξεφτιλίζεται εντελώς.

 

Αυτο στην Ελλάδα ΔΕΝ πρόκειται να γίνει ποτε λόγω των τελών συνδιαλέξων. Για παράδειγμα αν η Cosmote βάλει απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα κινητά/σταθερά το Σαββατοκύριακο/και βράδια, τότε πάει το έκλησε το μαγαζί, γιατι για κάθε κλήση θα πρέπει να πληρώνει την αντίστοιχη εταιρεία που την δέχεται. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βάλουν απεριόριστες κλήσεις προς το ίδιο δίκτυο, όπου δεν τους κοστίζει τίποτα.

 

Ελπίζω τώρα να καταλάβατε πως δουλευει εκεί το σύστημα. Και το 99,9% του πληθυσμού έχει σύνδεση και αυτό σημαίνει οτι οι εταιρείες κινητής λόγο το οτι πέρνουν σταθερά κάποια χρήματα κάθε μήνα, έχουν φοβερή κερδοφορία και ανάπτυξη και δεν κάνουν σπασμοδικές κινήσεις όπως στην Ελλάδα.

Επίσης η καρτοκινητή στην Αμερική είναι πολύ ασύμφορη επειδή δεν έχουν όλες τις απεριόριστες κλήσεις που ανέφερα παραπάνω. Αυτές είναι προνόμιο μόνο των συνδέσεων.

 

Και το ποιο σημαντικό για να καταλάβετε τι σημαίνουν $50 το μήνα για έναν μέσο Αμερικάνο, ας πούμε οτι ο μέσος μισθός τους είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας.

 

Τώρα λέμε οτι οι Αμερικάνοι είναι δεκαετίες πίσω στις συσκευπές. Μεγάλο λάθος και αυτό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει.

 

EDIT: Ουπς....δεν είδα το παρόμοιο θέμα που υπάρχει στα επισημασμένα :O

Ωραία τα λες αλλά σου διαφεύγει ότι το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κινητό είναι πολύ χαμηλότερο από της Ευρώπης, ακριβώς επειδή χρεώνονται (ή τέλος πάντων αφαιρούνται) και οι εισερχόμενες κλήσεις, οπότε αμέσως-αμέσως δε μπορεί να αποκτήσει κινητό η νεολαία που δεν έχει αυτά τα 50$ το μήνα.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τα λες αλλά σου διαφεύγει ότι το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κινητό είναι πολύ χαμηλότερο από της Ευρώπης, ακριβώς επειδή χρεώνονται (ή τέλος πάντων αφαιρούνται) και οι εισερχόμενες κλήσεις, οπότε αμέσως-αμέσως δε μπορεί να αποκτήσει κινητό η νεολαία που δεν έχει αυτά τα 50$ το μήνα.

 

 

Μην το λές έχει φτάσει πλέον στο ποσοστό της Ευρώπης (για ενήλικους τουλάχιστον). Εκεί υπάρχουν και τα οικογενιακά πακέτα τα οποία σε αυτά που στα πακέτα που ανέφερα παραπάνω με $10 προσθέτεις μία επιπλέον γραμμή (συνήθως μέχρι 5 το όριο). Οπότε με $10 ένας νέος έχει κινητό όπου μοιράζεται τα λεπτά ομιλίας αλλά έχει και όλα τα απεριόριστα λεπτά που ανέφερα.

Εκεί όμως που όντος είναι πίσω είναι στα καρτοκινητά και συνήθως σπάνια θα δεις ένα πιτσιρίκι με κινητό μιας και το καρτοκινητό δεν δουλευει στην Αμερική. Και για να αποκτήσεις δικιά σου σύνδεση θα πρέπει να είσαι πάνω από 18 ή να μπει σε κάποιου άλλου το όνομα ή να έχεις τo family plan.

Επίσης $50 το μήνα είναι στραγάλια στην Αμερική ακόμα και για νέους. Συνήθως τα περισσότερα παιδιά δουλευουν τα καλοκαίρια και βγάζουν γερό χαρτζιλίκι.

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Πριν από μερικά χρόνια ζούσα για ένα διάστημα στην Γερμανία και είχα συμβόλαιο με την Ο2 (Τότε ονομάζονταν Viag Interkom). Η εταιρία αυτή προσφέρει το εξής καταπληκτικό!!! το οποίο δεν έχω συναντήσει σε άλλη χώρα της Ευρώπης ούτε και στην Αμερική.

 

Η υπηρεσία αυτή ονομάζεται “Genion“ και πρόκειται για την χρήση 2 γραμμών στην ίδια σύνδεση αλλά με διαφορετική χρέωση. Συγκεκριμένα σου δίνονται 2 τηλεφωνικά νούμερα στο κινητό, το ένα έχει μορφή κανονικού νούμερου κινητού (π.χ. 697xxxxx) ενώ το άλλο έχει μορφή σταθερού ανάλογα με την διεύθυνση διαμονής σου που έχεις δηλώσει στο συμβόλαιο (π.χ. 210xxxxxx). Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν σε καλούν στο σταθερό νούμερο και εσύ βρίσκεσαι σε μία ακτίνα 2km γύρω από το σπίτι σου τότε το κινητό σου χτυπάει και αυτός που σε καλεί χρεώνεται σαν να καλεί σταθερό. Αντίστοιχα όταν και εσύ βρίσκεσαι μέσα σε αυτή την ακτίνα (home zone) και καλείς από το κινητό χρεώνεσαι σαν να καλείς από σταθερό. Με άλλα λόγια το κινητό σου λειτουργεί σαν σταθερό όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου ή κοντά στο σπίτι σου.

 

Όταν δεν βρίσκεσαι εντός της home zone τότε στις κλήσεις που κάνεις χρεώνεσαι με το τιμολόγιο του κινητού και οι άλλοι μπορούν να σε καλέσουν μόνο από στο κινητό νούμερο με την αντίστοιχη χρέωση. ΄Αν σε καλέσουν στο σταθερό νούμερο βγαίνει τηλεφωνητής. Για να γνωρίζεις πότε βρίσκεσαι εντός της home zone και πότε όχι, εμφανίζεται ένα σύμβολο με ένα σπιτάκι στην οθόνη του κινητού.

 

Από προσωπική εμπειρία αν και η ονομαστική ακτίνα κάλυψης που σου δίνει η εταιρία για την home zone είναι 2km, πολλές φορές συμβαίνει να έχεις σταθερό και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από το σπίτι σου 3-4km. Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί δεν μπορούν να προσδιορίσουν πάντα επακριβώς την θέση σου, ιδικά σε σχετικά αραιοκατοικημένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν πολλές κεραίες κάλυψης η μία κοντά στην άλλη.

 

Το αποτέλεσμα για τον χρήστη είναι ότι μπορεί να ψωνίζει, να πίνει καφέ στην γειτονιά του ή ακόμα και να βρίσκεται στην δουλεία του αν δεν μένει πολύ μακριά από αυτή και να χρεώνεται σαν να παίρνει από σταθερό. Θυμάμαι ότι μιλούσα συνεχώς στο κινητό και ποτέ δεν μου είχε έρθει λογαριασμός πάνω από 30 ευρώ. Καθόλου άσχημη υπηρεσία δεν νομίζετε? ;)

Link to comment
Share on other sites

Paidia eidate oloi to neo sistima idopoiisis xamenwn klisewn apo to tin Cytamobile-Vodafone?

 

Mporeite na to energopoiisetai eite apo to Cytamobile-Vodafone MENU:

What's Hot > MCN

 

eite stelnontas sms: "On MCN" Sto 2000..

 

Gia perissoterres plirofories:

 

SMS Alerts / MCN

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.
Link to comment
Share on other sites

Gia mena auto einai axristo. Prepei na MPEI o allos sto fwnokivwtio kai na to klisei gia na piaseis notification.

 

An to klisei o allos tin wra pou sou leei "den antapokrinetai" den pianeis tipota

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμουν 1 χρόνο στη Γαλλία και είχα συμβόλαιο SFR. Θυμάμαι ότι μπορούσα να στείλω SMS σε όλα τα ελληνικά δίκτυα αλλά δεν μπορούσα να δεχτώ από Cosmote.
Link to comment
Share on other sites

Gia mena auto einai axristo. Prepei na MPEI o allos sto fwnokivwtio kai na to klisei gia na piaseis notification.

 

An to klisei o allos tin wra pou sou leei "den antapokrinetai" den pianeis tipota

 

Oxi...den einai etsi...! Sou to vgazi kai apo prin... Einai poli xrisimo ! eidika an vriskese kapou pou den mporeis na exeis lipsi....

Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.
Link to comment
Share on other sites

Μην το λές έχει φτάσει πλέον στο ποσοστό της Ευρώπης (για ενήλικους τουλάχιστον). Εκεί υπάρχουν και τα οικογενιακά πακέτα τα οποία σε αυτά που στα πακέτα που ανέφερα παραπάνω με $10 προσθέτεις μία επιπλέον γραμμή (συνήθως μέχρι 5 το όριο). Οπότε με $10 ένας νέος έχει κινητό όπου μοιράζεται τα λεπτά ομιλίας αλλά έχει και όλα τα απεριόριστα λεπτά που ανέφερα.

Εκεί όμως που όντος είναι πίσω είναι στα καρτοκινητά και συνήθως σπάνια θα δεις ένα πιτσιρίκι με κινητό μιας και το καρτοκινητό δεν δουλευει στην Αμερική. Και για να αποκτήσεις δικιά σου σύνδεση θα πρέπει να είσαι πάνω από 18 ή να μπει σε κάποιου άλλου το όνομα ή να έχεις τo family plan.

Επίσης $50 το μήνα είναι στραγάλια στην Αμερική ακόμα και για νέους. Συνήθως τα περισσότερα παιδιά δουλευουν τα καλοκαίρια και βγάζουν γερό χαρτζιλίκι.

Aκριβώς.

Τα καρτοκινητά είναι πίσω επειδή χρεώνεσαι τις εισερχόμενες κλήσεις, κάτι αντίθετο στη φιλοσοφία που έκανε τα καρτοκινητά τόσο διαδεδομένα στην Ευρώπη, δηλαδή να το έχεις κυρίως για να σε παίρνουν.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • This topic was pinned and unpinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...