Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πλέον το φτηνότερο πακέτο συμβολαίου στις ΗΠΑ για απεριόριστη ομιλία και μηνύματα κοστίζει 30 δολλάρια (δηλαδή ~22,5 ευρώ) :X

και όταν λέμε απεριόριστο εννοούμε α π ε ρ ι ό ρ ι σ τ ο.

Η εταιρεία που κάνει την προσφορά είναι η Leap Wireless.

http://finance.yahoo.com/family-home/article/109153/how-low-can-low-cost-wireless-carriers-go

Επίσης με WIND νέα καρτοκινητή

Χρέωση 0,45 δηλαδή λόγω του διπλασιασμού κάρτας 0,22

Τέλος κοίτα και την Χρονοκάρτα ΟΤΕ Για σταθερά Κύπρου χρέωση 0.02 το λεπτό.

Oντως αν τον καλεις σε ελληνικο αριθμο θα χρεωνετε κ αυτος...

και μάλιστα πολύ ακριβά

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...
Ταξιδεύω αύριο για Γερμανία. Σκέφτομαι να πάρω εκεί κάποιο καρτο-κινητό αλλά να έχω και data. Ποιο δίκτυο/πακέτο προτείνετε?

ρίξε μια ματιά στο

http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com/page/Germany+-+Fonic

τα credits στο φίλο: nikosr78

[sIGPIC][/sIGPIC]

ρίξε μια ματιά στο

http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com/page/Germany+-+Fonic

τα credits στο φίλο: nikosr78

ευχαριστώ αμφοτέρους εκ βάθους καρδίας! Πραγματικά είναι πολύ καλή προσφορά! (στα πλαίσια καρτοκινητής)

Ξερει καποιος ποιο προγρμμα καρτοκινητης με συμφερει περισσοτερο προς κινητο στην κυπρο?

ισχυει οτι η vodafone καρτοκινητη δεν χρεωνει περαιτερο προς Vodafone International αλλα μονο το δωρεαν χρονο ομιλιας κ δωρεαν sms?αντοιστιχα κλησεις κ sms απο κυπρο με Vodafone International προς ελλαδα (καρτοκινητο vodafone) εχουν μεγαλες χρεωσεις?

η μηπως συμφερει περισσοτερο η ΜΤΝ?

διαβασα κ τα προηγουμενα threads αλλα δεν εχω βγαλει καποιο συμπερασμα..

ευχαριστω εκ των προτερων..

Τρία θέματα κάτω από το δικό σου είναι η απάντηση

Επίσης με WIND νέα καρτοκινητή

Χρέωση 0,45 δηλαδή λόγω του διπλασιασμού κάρτας 0,22

Ο μπόνους χρόνος ομιλίας από διπλασιασμό στην νέα καρτοκινητή wind δεν μπορεί να καταναλωθεί σε δεθνείς κλήσεις, όπως αναφέρεται εδώ

Αντίθετα, στο φρογκ το μπόνους διπλασιασμού που προσφέρεται μέχρι τέλος Μαΐου ισχύει για όλες τις κλήσεις. Άρα πρακτικά οι κλήσεις προς Κύπρο με φρογκ κοστίζουν περίπου 11 λεπτά το λεπτό.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναί , έχετε δίκιο , έτσι αναφέρεται ,

Μόνο που εγώ το δοκίμασα, και οι διεθνελις κλήσεις αφαιρούνται κανονικά από το BONUS

Δεν το αμφισβητώ και δεν μου κάνει και εντύπωση. Επίσης δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πχ αύριο αρχίσουν να εφαρμόσουν αυτό που έχουν ανακοινώσει. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εαν εχετε κανει τελευταια προσπαθεια να φτιαξετε εναν λογαριασμο στο google η στο youtube, θα εχετε παρατηρησει οτι ζηταει ενα κινητο να στειλει εναν κωδικο επιβεβαιωσης με sms. Φυσικα και δεν θελω να δωσω το κινητο μου, διοτι ειναι δηλωμενο στο ομομα μου. Υπαρχει λοιπον τροπος να δεχτω το sms μεσω καποιας online υπηρεσιας δωρεαν sms η κατι τετοιο ??

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Ντινος

Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Μόνο αν πάρεις αδήλωτο καρτοκινητό, ενεργοποιημένο ή καρτοκινητό Εσθονίας, Αγγλίας κ.λπ. που δεν θέλουν ταυτοποίηση (ακόμα).
[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην Αίγυπτο χρησιμοποίησα τελικά την planet sim μόνο την πρώτη μέρα και την επόμενη μέρα αγόρασα ένα πακετάκι Vodafone El Kart ;) προς 3 λίρες Αιγύπτου (=περίπου 40 λεπτά του ευρώ) με 1 λίρα αρχικό χρόνο ομιλίας και έκανα συνολικά 3 ανανεώσεις των 10 λιρών Αιγύπτου (30 λίρες = περίπου 4 ευρώ). Για να με πάρουν οι δικοί μου τους έκανα αναπάντητη ή τους έστελνα sms. Οι εισερχόμενες δωρεάν, οι εξερχόμενες πολύ φτηνά οι τοπικές, του τύπου 5 σεντς του ευρώ το λεπτό, και περίπου 60 λεπτά του ευρώ το λεπτό οι διεθνείς. Η κάρτα ήταν έτοιμη για χρήση μόλις την αγόρασα και δεν έμαθα ποτέ το υπόλοιπο μου καθώς η ερώτηση υπολοίπου χρεώνεται περίπου όσο ένα sms εθνικό. :rolleyes:

Το σάιτ της βόντα Αιγύπτου υπάρχει όλο στα αγγλικά αλλά λείπουν πληροφορίες που ποτέ δεν έμαθα καθώς κανείς όπου έτυχε να πάω δεν μιλούσε αρκετά καλά αγγλικά ώστε να ρωτήσω πχ ποιο είναι το βήμα χρέωσης, ανά λεπτό; ανά δευτερόλεπτο; τι έπαιζε με κάτι προσφορές που έτρεχαν και διάφορα τέτοια.

Γενικώς πολύ ευχαρστημένη με την κάλυψη και το κόστος του κινητού στο ταξίδι αυτό.

Από το ελληνικό κινητό δεν έκανα ούτε μία κλήση, ούτε ένα sms :D.

Τέλος έχει πλάκα ο χάρτης κάλυψης στην έρημο :lol:.

Μιλάμε για ΤΟ χάος με μηδέν κάλυψη και κάτι κεραίες μόνο στις οάσεις.

Και η πλάκα είναι ότι έπαθε βλάβη στον αυτοκινητόδρομο στην έρημο το τζιπ του οδηγού μας και πηγαίναμε τσούκου τσούκου καμιά ώρα με 30 χιλίομετρα την ώρα μέχρι να πλησιάσουμε στην όαση για να πιάσουμε σήμα στα κινητά και να καλέσει βοήθεια. :rolleyes: Αλλά εμείς... ψύχραιμοι, τσιγαράκι και φραπέ (χλιάρο) και όλα μια χαρά μέσα στο τζιπ. :lol:

Στην Αίγυπτο χρησιμοποίησα τελικά την planet sim μόνο την πρώτη μέρα και την επόμενη μέρα αγόρασα ένα πακετάκι Vodafone El Kart ;) προς 3 λίρες Αιγύπτου (=περίπου 40 λεπτά του ευρώ) με 1 λίρα αρχικό χρόνο ομιλίας και έκανα συνολικά 3 ανανεώσεις των 10 λιρών Αιγύπτου (30 λίρες = περίπου 4 ευρώ). Για να με πάρουν οι δικοί μου τους έκανα αναπάντητη ή τους έστελνα sms. Οι εισερχόμενες δωρεάν, οι εξερχόμενες πολύ φτηνά οι τοπικές, του τύπου 5 σεντς του ευρώ το λεπτό, και περίπου 60 λεπτά του ευρώ το λεπτό οι διεθνείς. Η κάρτα ήταν έτοιμη για χρήση μόλις την αγόρασα και δεν έμαθα ποτέ το υπόλοιπο μου καθώς η ερώτηση υπολοίπου χρεώνεται περίπου όσο ένα sms εθνικό. :rolleyes:

Το σάιτ της βόντα Αιγύπτου υπάρχει όλο στα αγγλικά αλλά λείπουν πληροφορίες που ποτέ δεν έμαθα καθώς κανείς όπου έτυχε να πάω δεν μιλούσε αρκετά καλά αγγλικά ώστε να ρωτήσω πχ ποιο είναι το βήμα χρέωσης, ανά λεπτό; ανά δευτερόλεπτο; τι έπαιζε με κάτι προσφορές που έτρεχαν και διάφορα τέτοια.

Γενικώς πολύ ευχαρστημένη με την κάλυψη και το κόστος του κινητού στο ταξίδι αυτό.

Από το ελληνικό κινητό δεν έκανα ούτε μία κλήση, ούτε ένα sms :D.

Τέλος έχει πλάκα ο χάρτης κάλυψης στην έρημο :lol:.

Μιλάμε για ΤΟ χάος με μηδέν κάλυψη και κάτι κεραίες μόνο στις οάσεις.

Και η πλάκα είναι ότι έπαθε βλάβη στον αυτοκινητόδρομο στην έρημο το τζιπ του οδηγού μας και πηγαίναμε τσούκου τσούκου καμιά ώρα με 30 χιλίομετρα την ώρα μέχρι να πλησιάσουμε στην όαση για να πιάσουμε σήμα στα κινητά και να καλέσει βοήθεια. :rolleyes: Αλλά εμείς... ψύχραιμοι, τσιγαράκι και φραπέ (χλιάρο) και όλα μια χαρά μέσα στο τζιπ. :lol:

El kart λένε αυτοί το a la carte :) ! Τους καταχρέωσες όμως τους δικούς σου να παίρνουν σε αιγυπτιακό κινητό :X Νομίζω ότι θα ερχόταν πιο φθηνά με την πλάνετ σιμ, αφού οι εισερχόμενες είναι δωρεάν, και ο καλών έχει χρέωση κινητού ΕΕ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όταν λέω "δικούς μου" εννοώ την οικογένειά μου, και δεν τους χρέωσα ιδιαίτερα αφού με καλούσαν με κάρτα διεθνών συνδιαλέξεων. 2-3 ευρώ ξόδεψαν συνολικά καλώντας με όλες τις 8-9 μέρες που έλειψα.

Κατά τα άλλα δεν ασχολήθηκα με εισερχόμενες αφού το κανονικό μου κινητό το είχα κλειστό. Όταν είμαι στο εξωτερικό δεν δέχομαι κλήσεις, ούτε καλώ οποιονδήποτε στην Ελλάδα, εκτός των δικών μου. Αν είναι ανάγκη, όποιος άλλος με ψάχνει θα πάρει στο σπίτι και θα με ειδοποιήσουν οι δικοί μου.

Όταν λέω "δικούς μου" εννοώ την οικογένειά μου, και δεν τους χρέωσα ιδιαίτερα αφού με καλούσαν με κάρτα διεθνών συνδιαλέξεων. 2-3 ευρώ ξόδεψαν συνολικά καλώντας με όλες τις 8-9 μέρες που έλειψα.

Κατά τα άλλα δεν ασχολήθηκα με εισερχόμενες αφού το κανονικό μου κινητό το είχα κλειστό. Όταν είμαι στο εξωτερικό δεν δέχομαι κλήσεις, ούτε καλώ οποιονδήποτε στην Ελλάδα, εκτός των δικών μου. Αν είναι ανάγκη, όποιος άλλος με ψάχνει θα πάρει στο σπίτι και θα με ειδοποιήσουν οι δικοί μου.

Έπρεπε να το είχα σκεφτεί ότι θα είχες προνοήσει :)

Τελικά αυτή μάλλον είναι η καλύτερη (οικονομικότερη) λύση για εκείνους που δεν χρειάζονται να τους καλούν στο ελληνικό τους νούμερο. Είδες μήπως αν στην Αίγυπτο λειτουργούσε η ειδοποίηση κλήσεων στο ελληνικό κινητό;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά χαιρετώ,

Είμαι νέος χρήστης και έχω την εξής απορία... Έχω να κάνω δύο ταξίδια στις ΗΠΑ μέσα στο επόμενο δίμηνο και θέλω να δω πως με συμφέρει να χρησιμοποιήσω το iPhone μου για κλήσεις, SMS και Internet.

Την τελευταία φορά που έκανα το λάθος να κατεβάσω δεδομένα στο iPhone από Αγγλία και Δανία, μου ήρθε λογαριασμός γύρω στα 2.800€ (!) και δε θέλω να ζήσω τα ίδια.

Τι μου προτείνετε να κάνω; Υπάρχει λύση πχ. σαν καρτοκινητό στην Αμερική που θα μπορέσω να περάσω στο iPhone και να έχω τουλάχιστον συγκεκριμένη χαμηλή χρέωση για Internet. Τηλεφωνία και SMS δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα, με ενδιαφέρει περισσότερο να τσεκάρω τα mail μου ανά πάσα χρονική στιγμή από το τηλέφωνο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Find me at enternity...

Απο οσο γνωριζω στην Αμερικη δεν υπαρχουν καρτοκινητα και συσκευες αγοραζεις μεσω συμβολαιου. Δηλαδη δεν εχουν δυνατοτητα επιλογης δικτυου με μια συσκευη. Καλυτερα να ρωτησεις την εταιρεια σου αν εχει data plan για roaming στο εξωτερικο.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Μπορώ να κάνω συμβόλαιο πχ. για ένα μήνα με έναν πάροχο και να πληρώσω μόνο το πάγιο για ομιλία, κλήσεις και data;
Find me at enternity...

Τελικα με ενα γργηγορο ψαξιμο στο site της t-mobile ειδα οτι εχουν prepaid phone. δεν γνωριζω αν δινουν μονο καρτα sim. Εχω την εντυπωση οτι ειναι κλειδωμενο καρτοκινητο οπως ειχαμε πριν χρονια και εδω.

edit Βρηκα οτι δινει και SIM http://www.t-mobile.com/shop/phones/Cell-Phone-Detail.aspx?cell-phone=T-Mobile-SIM-Card Αλλα δεν γνωριζω δυνατοτητες για internet και χρεωσεις..

Δεν νομιζω να ειναι καρτοκινητη sim παντως,

Μπερδεμενα τα πραγματα στην αμερικη...

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Ευχαριστώ πολύ φίλε, θα προσπαθήσω να τους πάρω τηλεφωνάκι το βράδυ να μάθω περισσότερα στοιχεία. ;)
Find me at enternity...

Καποιος απο δω μεσα που εχει κανει ταξιδι θα σε βοηθησει περισσοτερο.

Η T-mobile πουλάει προπληρωμένες SIM. Αλλά το καλύτερο και φθηνότερο είναι να χρησιμοποιήσεις τα χιλιάδες wireless spots που υπάρχουν παντού - σε όλα τα starbucks για παράδειγμα. Και για αυτά, η t-mobile πουλάει τις υπηρεσίες και είναι πολύ φθηνότερες και το internet πολύ ταχύτερο.

• The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • This topic was pinned and unpinned