Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

...παιδια μιλαμε για εταιρειες που δραστηριοποιουντε στην χωρα....οποτε ειναι λογικο να την λενε "Μακεδονια"...οσο και αν εμας δεν μας αρεσει....και δεν ειναι μονο η cosmofon....και αλλες ελληνικες εταιρειες εκει, την χωρα "Μακεδονια" την λενε....αν την ελεγαν ΠΓΔΜ θα ειχαν υπογραψει την θανατικη τους καταδικη...:lol::lol:....

....μην ξεχνατε οτι οι εταιρειες σε ολον τον κοσμο εχουν μονο ενα στοχο το κερδος......:wacko:...

Έτσι ακριβώς είναι.

Καλησπέρα,

Θα επισκεφτώ σύντομα την Αμερική (Florida) με κάποιον φίλο μου για δουλειές (για 10 μέρες) και ψάχνω να βρω τι παίζεται με την κινητή τηλεφωνία εκεί.

Διαβάζοντας τα διάφορα θέματα εδώ (δυστυχώς είναι αρκετά παλιά τα περισσότερα), μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες:

1) Το Nokia 3410 είναι tri-band? Στο user-guide αναφέρεται σαν dual-band, αλλά εδώ και σε αρκετά άλλα sites αναφέρεται σαν 900/1800/1900.:wacko:

2) Γιατί ο Γερμανός και η Cosmote είπαν στον φίλο μου ότι με το 3410 θα μπορεί μόνο να δεχτεί κλήσεις και όχι να κάνει? :confused:

3) Το 90% της επικοινωνίας θα είναι μεταξύ μας (δηλαδή εντός της ίδιας πολιτείας). Συμφέρει να αγοράσουμε 2 κάρτες από εκεί και να χρησιμοποιούμε αυτές για την μεταξύ μας επικοινωνία?

4) Αν ενεργοποιήσουμε το roaming για τα κινητά μας από εδώ, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους ίδιους αριθμούς εκεί? Συμφέρει από άποψη χρέωσης για τις μεταξύ μας κλήσεις?

5) Κάπου έχω δει ότι μπορείς να νοικιάσεις κινητό για κάποιες μέρες. Το έχει δοκιμάσει κάνεις? Συμφέρει?

Στα πόσα τελικιάζει η γραμμή σας?:X

Καλησπέρα,

Θα επισκεφτώ σύντομα την Αμερική (Florida) με κάποιον φίλο μου για δουλειές (για 10 μέρες) και ψάχνω να βρω τι παίζεται με την κινητή τηλεφωνία εκεί.

Διαβάζοντας τα διάφορα θέματα εδώ (δυστυχώς είναι αρκετά παλιά τα περισσότερα), μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες:

1) Το Nokia 3410 είναι tri-band? Στο user-guide αναφέρεται σαν dual-band, αλλά εδώ και σε αρκετά άλλα sites αναφέρεται σαν 900/1800/1900.:wacko:

2) Γιατί ο Γερμανός και η Cosmote είπαν στον φίλο μου ότι με το 3410 θα μπορεί μόνο να δεχτεί κλήσεις και όχι να κάνει? :confused:

3) Το 90% της επικοινωνίας θα είναι μεταξύ μας (δηλαδή εντός της ίδιας πολιτείας). Συμφέρει να αγοράσουμε 2 κάρτες από εκεί και να χρησιμοποιούμε αυτές για την μεταξύ μας επικοινωνία?

4) Αν ενεργοποιήσουμε το roaming για τα κινητά μας από εδώ, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους ίδιους αριθμούς εκεί? Συμφέρει από άποψη χρέωσης για τις μεταξύ μας κλήσεις?

5) Κάπου έχω δει ότι μπορείς να νοικιάσεις κινητό για κάποιες μέρες. Το έχει δοκιμάσει κάνεις? Συμφέρει?

Πάρε 2 κάρτες από εκεί. Το να έχεις τα Ελληνικά κινητά εκεί είναι πανακριβα

Πάρε 2 κάρτες από εκεί. Το να έχεις τα Ελληνικά κινητά εκεί είναι πανακριβα

παρε 2 κινητα τηλεφωνα και καρτες μαζι....κανουν καπου 12 δολλαρια το ενα....ισως και λιγοτερο αν θυμαμαι καλα...:lol::lol:...θα τα βρεις προσφορα σε target και Walgreens ..... :lol::lol:....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Στο αεροδρόμιο παίζει να βρω τίποτα?

...μπα...δεν νομιζω...αλλα Walgreens θα βρεις σχεδον παντου....

http://www.walgreens.com/storelocator/find.jsp

κοιτα αν εχει κοντα στο ξενοδοχειο σου

Ή θα πάρετε κάποια πάμφθηνα πακέτα κινητού+κάρτας SIM (prepaid) από εκεί, ή θα παραγγείλετε 2 κάρτες SIM από τώρα να σας έρθουν σπίτι σας πριν φύγετε. Το δεύτερο το έχει κάνει γνωστός μου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα και απο μενα.Την προηγουμενη βδομαδα πηγα Αυστρια και μετα Σλοβακια το vodafone cu που εχω δουλεψε μονο για εισερχομενες και για εξερχομενα μηνυματα.Για εξερχομενες κλησεις μου ζηταγε να βαλω τον κωδικο για να ακυρωσω την φραγη εξερχομενων κλησεων(τετραψηφιο).Χρειαζεται να πληρωσουμε στον παροχο χρηματα για να δουλευει σωστα το roaming???

Οι εξερχόμενες κλήσεις στα καρτοκινητά επιτρέπονται μόνο από συγκεκριμένα δίκτυα

Άρα πρέπει να τα επιλέξεις χειροκίνητα

Στην Αυστρία πρέπει να συνδεθείς με MOBIKOM

Στην Σλοβακία δεν υπάρχει δίκτυο για εξερχόμενες κλήσεις

Δίαβασε τις λεπτομέρειες στο παρακάτω link

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=1691

Roaming χωρίς Διαδικασίες

δεν υπαρχη πια κανενα προβλημα με τα τηλεφωνα (κινητα) στην Ευρωπη.

οποια εταιρια και να εχεις.

εκανα τον γυρο της ευρωπης (οδικως) μαζι με 2 κινητα (vodafone-cosmote) αφου πρωτα τα γεμισα απο εδω (100ε) και καθε μερα που αλλαζα κρατος αυτοματα αλλαζαν και αυτα δυκτια.

δουλευανε κανονικοτατα , και ομηλια και μηνυματα.επερνα και με περνανε.

δεν εκανα τιποτα με τις εδω εταιριες.απλα ρωτησα = υπαρχη προβλημα ? και ειπαν οχι.

πραγματι οσο ταξιδευα αλλαζαν αυτοματα δυκτιο και ολα καλα.

οι χρεωσεις ειναι αλλη ιστορια.

αν τελειωναν οι καρτες ειχα 2 επιλογες =

1)πηρα μαζι μου τα σταθερα τηλεφωνα τους για ενοιμερωση και να βαλω μοναδες.

2)θα επερνα τηλεφωνο συγγενη η φιλο εδω να μου βαλη μοναδες απο σταθερο η κινητο στον αριθμο μου.

http://i218.photobucket.com/albums/cc107/SkapoGr10/Diafora/dHJ.jpg

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΠΛΥΘΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ

Kserei kaneis an symferei (tarifes)na agorasei ena tsechiko vodafone kartokinito gia na kanei kliseis pros Ellada,se sxesei panta me tis eyrwtarifes?
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Γεια σας ,

εχει κανεις σας υποψην ελληνικη η ξενη εταιρια που προσφερει πακετο χρονου ομιλιας με Ισπανια;(πχ 5 ευρω 100 λεπτα)

Για κινητο θα προτιμουσα .Και τα 2 κινητα (Ελλαδα-Ισπανια) ειναι τωρα wind free2go με το non stop της παρεας(με 5 ευρω :1200 λεπτα και 1200 μυνηματα) αλλα δεν υπαρχει προβλημα αν χρειαστει να αλλαξουν τα νουμερα . (το non stop ισχυει για εξωτερικο;).

Αν ομως δεν γινετε το παραπανω, τοτε και για σταθερο της Ισπανιας (απο κινητο Ελλαδας) θα μου ηταν κι αυτο χρησιμο.

αν ειναι ευκολο με σταθερο....

..κανε αυτο που προτεινει ο φιλος....

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=210886

το νον στοπ δεν ισχυει στο εξωτερικο...

διαβασε και αυτο

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=204064&highlight=%E2%EF%F5%EB%E3%E1%F1%E9%E1

νομιζω η λυση που προτεινει ο βασιλης για Βουλγαρια δουλευει και στην Ισπανια....για ψαξτο...;)

Ξερει καποιος να με κατατοπισει σχετικα με τις εταιρίες κινητης τηλεφωνιας στην Ολλανδια?Θα χρειαστω ενα καρτοκινητο δεδομενου οτι θα μεινω για 20 μερες τουλαχιστον.....Συμφερει να κρατησω μηπως την ελληνικη μου συνδεση ή καποιο ελληνικο καρτοκινητο????
ου μπλεξεις....γιατι πως ξεμπλεκεις:D ??????

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.

Σε λιγο χρονικο διαστημα θα ταξιδεψω προς Hong Kong και ειδα οτι οι χρεωσεις του skype για κινητα στο Hong-Kong ειναι παρα πολυ χαμηλες.Οι δικοι μου οταν καλουν τον αριθμο μου μεσω skype οσο εγω θα βρισκομαι στο Hong Kong(εχω Vodafone) θα πληρωνουν μονο αυτοι την τιμη που λεει στο skype ή θα πληρωνω και εγω απο το κινητο μου??

Ευχαριστω.

Αν πάρεις μια κάρτα του Χονγκ Κογκ θα έχεις αυτές τις χρεώσεις. Αν χρησιμοποιήσεις την Ελληνική κάρτα, θα χρεώνονται οι γονείς σου κλήση προς Ελληνικό κινητό και εσύ το κόστος της εισερχόμενης κίνησης (περιαγωγής)

Πήγα στην Τυνησία τον Μάιο που μας πέρασε.

Με ενδιάφερε μόνο η απλή ομιλία και τα SMS.

Όταν άκουσα τις χρεώσεις περιαγωγής για την Vodafone (1,785 €/min για τις εισερχόμενες κλήση) αποφάσισα να πάρω Τυνησιακό καρτοκινητό μόλις φτάσω.

Πήρα Tunisiana. Είχε σημεία πώλησης παντού και μοδάτο λογότυπο :p.

Η διαδικάσια αγοράς και ενεργοποίησης κράτησε κανένα μισάωρο και χρειάστηκε να συμπληρώσουμε (με τον Τυνήσιο υπάλληλο)

ένα τριπλότυπο με πλήρη στοιχεία και να επισυνάψουμε φωτοτυπία του διαβατηρίου μου στην αίτηση! :wacko:

Μου κόστισε 5 δηνάρια Τυνησίας και πήρα και μια κάρτα ανανέωσης 5 δηναρίων. [περίπου 6 ευρώ το σύνολο]

Να επισημάνω ότι όλες οι συνεννοήσεις γίνονται στα αραβικά ή στα γαλλικά.

Εγώ ήξερα μόνο άθλια γαλλικά και η επικοινωνία με τον υπάλληλο είχε πλάκα! :D

Επίσης και τα ηχογραφημένα μηνύματα της εταιρίας είναι στα γαλλικά, προσοχή!

Έκανα μόνο αναπάντητες στην Ελλάδα και με παίρνανε εκείνοι -αλλά δεν είναι και πολύ φτηνές οι κλήσεις προς Τυνησία από ΟΤΕ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.*

Το σήμα ήταν γενικά πολύ καλο. Μόνο στην έρημο, στο δρόμο προς την όαση του κσαρ Γκιλάν είχα μηδέν σήμα...

Όταν όμως έφτασα τελικά στην οάση, μίλησα με άψογη ποιότητα σύνδεσης, χωρίς την παραμικρή διακοπή με σήμα ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΟΥΛΑ!

Δεν μου έχει ξανατύχει αυτό! Φαίνεται πως επειδή δεν υπάρχουν καθόλου εμπόδια έστω και με μία γραμμή μιλάς άψογα!

Τελικά, δεν εξάντλησα καν το χρόνο ομιλίας μου.

*Ο ΟΤΕ μας ήρθε 30 ευρώ για τις κλήσεις προς Τυνησία :cry:.

Βέβαια, είμαστε φλύαροι και μιλάγαμε σχεδόν κάθε μέρα 5-10 λέπτα επί 15 μέρες που ήμουν εκεί. Κοστίζει περίπου 30 λεπτά το λεπτό, και μου φάνηκε αρκετά φτηνό αρχικά. Αν είχα καταλάβει ότι θα μιλάμε τόσο πολύ θα τους είχα πάρει καμιά κάρτα διεθνών συνδιαλέξεων για να με παίρνουν :) .

.....Συμφερει να κρατησω μηπως την ελληνικη μου συνδεση ή καποιο ελληνικο καρτοκινητο????

..ναι...τωρα πλεον συμφερει....αν κανεις λογικη χρηση εννοειται...

..παρε ενα Momad που διπλασιαζει τις καρτες ;) και θα εχεις μισες χρεωσεις....

..αλλοιως -αν εισαι πολυλογας :lol::lol: -...παρε ενα καρτοκινητο της Voda με Passport....;)

Guest Tankwart

Η ερωτηση μου απευθυνεται σε ολους που μπορουν να βοηθησουν ειτε ξερουν γερμανικα ειτε οχι,ειναι γενικου περιεχομενου και οχι τοσο περιορισμενη στα γερμανικα.Στο ψητο :

Θελω να κανω συνδεση με Ο² και να παρω μαζι με τη συνδεση τη συσκευη ΗΤC diamond.Εχω βρει λοιπον την εξης προσφορα σε ενα online shop.

http://talkthisway.de/details/266/htc+touch+diamond.htm

.Ειναι ενα συμβολαιο με 100 λεπτα χρονο ομιλιας που μου δινει τη συσκευη για 71 ευρω(για οσους δεν ξερουν γερμανικα).

Επειδη ομως θελω να βαλω και mobile internet επιπροσθετως στο συμβολαιο μου ,βρηκα στο ebay την παρακατω προσφορα απο καποιον πωλητη στο ebay,o οποιος πουλαει το συμβολαιο ιντερνετ που με ενδιαφερει και δινει σαν δωρο ενα asus eepc 900 με 99€.

http://cgi.ebay.de/Asus-eee-PC-900-USB-Umts-echte-o2-Internet-Flat-25_W0QQitemZ120282399082QQihZ002QQcategoryZ124883QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Οπως καταλαβαινεται προκειται για 2 συμβολαια απο 2 διαφορετικους πωλητες.Η ερωτηση μου ειναι απλη.Μπορω να τα παρω και τα δυο και να τα χρησιμοποιω ταυτοχρονα στο κινητο μου,δηλαδη να εχω και το ιντερνετ και το χρονο ομιλιας,ή επειδη ειναι διαφορετικοι οι πωλητες θα εχω προβλημα οπως πχ θα μου στειλουν 2 διαφορετικες καρτες σιμ κτλ κτλ???.Σημερα πηγα σε ενα μαγαζι (κανονικο στην αγορα που πουλαει κινητα)και ρωτησα αν μπορω να βαλω το ιντερνετ αργοτερα απο τη συνδεση και μου ειπαν ενταξει,το μονο που θα πρεπει να κανω ειναι να παρω τηλεφωνο στη hotline και να τους το πω οποτε μου ενσωματωνουν αυτοματως αυτοι το ιντερνετ,στο ηδη υπαρχον συμβολαιο.

Στην περιπτωση τωρα 2 διαφορετικων πωλητων οπως προειπα τι γινεται????αυτη ειναι η ερωτηση μου.Παρακαλω τη βοηθεια σας ,γνωμες ,παρατηρησεις,πιθανες διευκρινησεις.

Ευχαριστω θερμα!

Edit.το θεμα λυθηκε.αν θελετε μπορειτε να το σβησετε.Ευχαριστω.

Ψαχνω να βρω μια λυση, μια λυση που να με σεβεται ως πελατη και οχι να με ξεσκιζει στις χρεωσεις διχως λογο, για mobile internet, τόσο σε Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό οταν πηγαινω.

Το βασικο προβλημα, ειναι το εξωτερικο.

Αν γκρινιαζουμε για τις χρεωσεις του mobile internet εντος της χωρας, εχετε δει τις χρεωσεις για περιαγωγη στο mobile internet?

Ριξτε μια ματια εδω...

http://www.vodafone.gr/portal/client...on?pageId=1343

Μηπως η λεξη Ληστεία ειναι πολυ λίγη για να περιγραψει τις χρεωσεις?

Θελω να εχω το laptop μου και να μπορω να εχω internet παντου οπου παω, στην Ευρωπη. Να μην ψαχνομαι αν εχει το ξενοδοχειο και αντε ρυθμισεις και το ενα και το αλλο.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει? Εφοσον η vodafone, εχει πανευρωπαικη παρουσια, που ειναι το προβλημα και χρεωνει τετοιες πανακριβες χρεωσεις περιαγωγής;

Ενταξει, να πω για cosmote και wind, δεν εχουν ιδιοκτητο δικτυο σε αλλες χωρες. Αλλα η vodafone? Εχει λογικη να σε γδερνει η vodafone ελλαδας επειδη χρησιμοποιησες τη vodafone ιταλιας?

Anyway, επειδη το θεμα δεν ειναι φιλοσοφικο αλλα πρακτικο, θελω προτασεις πρακτικες και φυσικα σε λογικες τιμες. Δεν ειπα φθηνά, αλλα όχι και ληστεία. Ελεος.

Πειτε μου αν η vodafone, στην οποια ειχα μια ελπιδα λογω πανευρωπαικου δικτυου, εχει καποιο προγραμμα που να εχει ιδια χρεωση είτε κάνεις χρηση σε Ελλάδα είτε σε εξωτερικό.

Αν δεν υπάρχει, μηπως υπάρχει κάποια άλλη εταιρία, που να το κανει?

Πχ. για την φωνητική συνομιλία, είχα δει στο mediamarkt, μια sim μιας εταιριας που κοστιζε η αγορα 40ευρω, και η χρέωση ήταν η ίδια για όλη την Ευρωπη ή και κόσμο. Ακριβότερη από τους εγχώριους παροχείς, αλλά σε καμιά περίπτωση τόσο ακριβή στις άλλες χώρες με περιαγωγή όπως οι εγχώριες εταιρίες. Βασικά , δεν είχε περιαγωγή. Πλήρωνες λίγο ακριβοτερα την κλήση, αλλα thats it, αυτο ηταν ολο, παντού, σε όλες τις χώρες πληρωνες το ίδιο, και καμια σχεση με τις πανακριβες χρεωσεις περιαγωγης των αλλων εταιριών.

Μήπως και στο mobile internet υπάρχει κατι αναλογο?

Γιατι δεν νομιζω να ειναι λυση, σε καθε χωρα που καταφτάνω, να τρέχω αμέσως να αγοράζω πακετακι mobile internet, που όντως θα είναι φθηνο.

Περιμένω τις προτάσεις σας. Δεν μπορεί, κάποια λύση σε λογική τιμή θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει.

• The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • This topic was pinned and unpinned