Jump to content

Modem - Router - WiFi: Επιλογή, Σύνδεση, Δικτύωση

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πηρα σημερα dsl in a box plus και στο μοντεμ εχει μια υποδοχη κατι σαν βιδωτο βυσμα!!Αυτο που χρειαζεται??Επρεπε να ειχε τιποτα κεραια μεσα στο κουτι γιατι εμενα δεν ειχε??

ετσι ειναι, δε χρειαζεται να βαλεις τιποτα, εχει εσωτερικη κεραια ;)

Καλό αλλά εγώ θα σου πρότεινα το U.S. Robotics 9108. To έχω και με sharing προγράμματα απόλυτα ευχαριστημένος.(δεν μπουκώνει). Γύρω στα 100ε

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΨΩΝΙΣΕΙΣ απ'αυτούς. Έχω κακές εμπειρίες.

Δοκίμασε το skroutz.gr, για να βρεις όλα τα μοντέλα από πολλά site και με τις τιμές.

+1

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παράγγειλα το LINKSYS WAG354G-B WIRELESS-G ADSL GATEWAY τελικά..

Πως σας φαίνεται?

Καλο ρουτερακι αλλα κανει πολλα disconnects.

Αν εχεις Forthnet μπες στην ιστοσελιδα της και κατεβασε οπωσδηποτε το νεο firmware.

Αν δεν εχεις Forthnet τοτε θα χρειαστεις "πειραγμενο" firmware, το οποιο θα το βρεις εδω: http://www.adslgr.com

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Όχι, δε θα πει ο ΟΤΕ ότι δε γίνεται να βάλεις Forthnet, το είπαμε.

Στη χειρότερη δε θα έχει πόρτες, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν βάλεις Forthnet ή όχι.

Kαι το nick μου είναι lewton.

Στην παραπάνω απάντηση μου όταν είπα κουτί εννοούσα πακέτο:p

Ο φίλος λέει ότι ήρθαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και είπαν το απίστευτο, ότι επειδή η πολυκατοικία είναι κολλητά με την διπλανή, δεν χωράει να μπεί το κουτί του ΟΤΕ!:wacko:

Οπότε κι εγώ του λέω ότι παίζει να το είπαν αυτό επειδή δεν είναι πελάτης τους. Αν δεν συνεργαστεί λοιπόν με κάποια εταιρία όπως η Tp και να συνδεθεί εξ ολοκλήρου μαζί της , δίχως να χρειάζεται να συνδεθεί με κανέναν τρόπο με το δίκτυο του ΟΤΕ, κινδυνεύει με οποιαδήποτε άλλη επιλογή να πάρει πάλι την ίδια απάντηση.

Για αυτό του είπα ας κάνει μια προσπάθεια να το παίξει πελάτης του ΟΤΕ επιλέγοντας το conn-x μήπως και χωρέσει αυτή τη φορά το Κουτί:p

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Στην παραπάνω απάντηση μου όταν είπα κουτί εννοούσα πακέτο:p

Ο φίλος λέει ότι ήρθαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και είπαν το απίστευτο, ότι επειδή η πολυκατοικία είναι κολλητά με την διπλανή, δεν χωράει να μπεί το κουτί του ΟΤΕ!:wacko:

Οπότε κι εγώ του λέω ότι παίζει να το είπαν αυτό επειδή δεν είναι πελάτης τους. Αν δεν συνεργαστεί λοιπόν με κάποια εταιρία όπως η Tp και να συνδεθεί εξ ολοκλήρου μαζί της , δίχως να χρειάζεται να συνδεθεί με κανέναν τρόπο με το δίκτυο του ΟΤΕ, κινδυνεύει με οποιαδήποτε άλλη επιλογή να πάρει πάλι την ίδια απάντηση.

Για αυτό του είπα ας κάνει μια προσπάθεια να το παίξει πελάτης του ΟΤΕ επιλέγοντας το conn-x μήπως και χωρέσει αυτή τη φορά το Κουτί:p

Άντε πάλι.

Για να βάλει ADSL μέσω δικτύου ΟΤΕ, είτε το ζητήσει από τον ΟΤΕ είτε το ζητήσει από τον Χ ISP, δε θα χρειαστεί να γίνει καμία απολύτως διεργασία σε κανένα απολύτως κουτι τις πολυκατοικίας.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλο ρουτερακι αλλα κανει πολλα disconnects.

Αν εχεις Forthnet μπες στην ιστοσελιδα της και κατεβασε οπωσδηποτε το νεο firmware.

Αν δεν εχεις Forthnet τοτε θα χρειαστεις "πειραγμενο" firmware, το οποιο θα το βρεις εδω: http://www.adslgr.com

Άλλαξα την παραγγελία κ πήρα το USR9108 για σίγουρα πράματα :wacko:

Άντε πάλι.

Για να βάλει ADSL μέσω δικτύου ΟΤΕ, είτε το ζητήσει από τον ΟΤΕ είτε το ζητήσει από τον Χ ISP, δε θα χρειαστεί να γίνει καμία απολύτως διεργασία σε κανένα απολύτως κουτι τις πολυκατοικίας.

Εντάξει, σε μένα τα λές; Δεν βλέπεις ότι ο φίλος μας λέει ότι οι τεχνικοί του ΟΤΕ, του είπαν ότι δεν μπορεί να βάλει adsl γραμμή χρησιμοποιώντας αυτήν την απίστευτη δικαιολογία;

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Άλλαξα την παραγγελία κ πήρα το USR9108 για σίγουρα πράματα :wacko:

και με το Linksys μια χαρα θα ησουν. αλλα το USR ειναι...USR, οπως και να το κανεις :)

Εντάξει, σε μένα τα λές; Δεν βλέπεις ότι ο φίλος μας λέει ότι οι τεχνικοί του ΟΤΕ, του είπαν ότι δεν μπορεί να βάλει adsl γραμμή χρησιμοποιώντας αυτήν την απίστευτη δικαιολογία;

Δεν του είπαν ότι δε μπορεί να βάλει DSL.

Του είπαν ότι δε μπορεί να βάλει full LLU γραμμή.

Και ADSL μπορεί να βάλει με πρόσβαση ΟΤΕ ανεξαρτήτως του ISP που θα επιλέξει (αν έχει βέβαια διαθεσιμότητα ο ΟΤΕ) και shared LLU γραμμή μπορεί να βάλει.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

παιδια κανένας έχει το Fritz!Box WLAN 7050? Νομίζω αυτό δίνει σαν option η HOL για Wireless.

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Σήμερα αγόρασα τελικα το USR9108 και ήδη παρατηρώ βελτιώσεις σε ταχύτητα κ σταθερότητα της γραμμής μου (Έχω Vivo μέσω ΟΤΕ κ ήμουν με το Microcom 2636).

Τo USR το πήρα διότι ήθελα ασυρματο ρούτερ για να έχω το φορητό στο δωμάτιο μου, όμως βλέπω οτι έχω μόλις 2/5 γραμμές σήμα. Το ότι είναι τόσο χαμηλό το σήμα επηρεάζει τη σταθερότητα/απόδοση της γραμμής μου? Υπάρχει περίπτωση να το αφήσω να κατεβάζει κ να 'πεσει' η ασύρματη σύνδεση?

Επίσης, έχω απεγκαταστήσει το πρόγραμμα της κάρτας (Intel PRO/Wireless 3945ABG) και κάνω τη σύνδεση με την απλή 'δικτύωση' των XP. Θα έχω καμία επίπτωση στη σύνδεση μου λόγω το ότι δεν τρέχω το πρόγραμμα της Intel? Είναι πιο σταθερό απο το αντίστοιχο των Windows?

Τέλος κ λίγο οφ τόπικ, το 9108 έχει 'εσωτερικό' firewall? Χρειάζεται να το ενεργοποιήσω, να το ρυθμίσω?? Δεν βρήκα κάποια επιλογή στο μενού..

Eκει που δεν χωρουσε το ...κουτί για να μου βάλουν DSL της Τlp, οι ΟΤΕτζήδες ήρθαν ξανά σήμερα μιας και όπως είπαν πήραν νέα πιο μικρά κουτιά και πλέον είμαι έτοιμος για να βάλω DSL!Και χωρίς καν να τους πάρω τηλέφωνο και να ζητήσω εξηγήσεις ή να πιέσω...

KAVALA - MACEDONIA - HELLAS

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

χρησιμοποιει κανεις DC++ ? εχω το ρουτερ της microcom me vivodi panw se OTE και δεν ξερω γιατι δεν δουλευει ! ενω οταν ειχα το sagem modem apo oTE ηταν ολα μια χαρα ! :cry:

ειναι κανεις στα ιδια ?

Giv3 mE a b3aT !

χρησιμοποιει κανεις DC++ ? εχω το ρουτερ της microcom me vivodi panw se OTE και δεν ξερω γιατι δεν δουλευει ! ενω οταν ειχα το sagem modem apo oTE ηταν ολα μια χαρα ! :cry:

ειναι κανεις στα ιδια ?

Κι εγώ με το DC++ έχω μεγάλο πρόβλημα. Δε μπορώ να το κάνω να δουλέψει...

Αν είναι πολύ σημαντικό για σένα, και δε βρεις κάποια λύση, θα πρέπει να ξαναβάλεις το Sagem.

Καλή τύχη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδια πηρα χθες το linksys wireless router που εχει στο dsl in a box plus αλλα εκτος απο τα προβληματα που εχω με τις εφαρμογες για torrent(μtorrent με ανοιχτη πορτα κατεβαζει μ χαμηλη και οχι σταθερη ταχυτητα) μου εκανε disconnect το βραδυ!!Το λαμπακι που εχει ιντερνετ πολυ συχνα αναβοσβηνει!!Αυτο ειναι καλο ή κατι δεν παει καλα??Εχω κανει το firmware update της forthnet!!!

Παιζει καμμια αλλη ρυθμιση???

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

Σήμερα αγόρασα τελικα το USR9108 και ήδη παρατηρώ βελτιώσεις σε ταχύτητα κ σταθερότητα της γραμμής μου (Έχω Vivo μέσω ΟΤΕ κ ήμουν με το Microcom 2636).

Τo USR το πήρα διότι ήθελα ασυρματο ρούτερ για να έχω το φορητό στο δωμάτιο μου, όμως βλέπω οτι έχω μόλις 2/5 γραμμές σήμα. Το ότι είναι τόσο χαμηλό το σήμα επηρεάζει τη σταθερότητα/απόδοση της γραμμής μου? Υπάρχει περίπτωση να το αφήσω να κατεβάζει κ να 'πεσει' η ασύρματη σύνδεση?

Επίσης, έχω απεγκαταστήσει το πρόγραμμα της κάρτας (Intel PRO/Wireless 3945ABG) και κάνω τη σύνδεση με την απλή 'δικτύωση' των XP. Θα έχω καμία επίπτωση στη σύνδεση μου λόγω το ότι δεν τρέχω το πρόγραμμα της Intel? Είναι πιο σταθερό απο το αντίστοιχο των Windows?

Τέλος κ λίγο οφ τόπικ, το 9108 έχει 'εσωτερικό' firewall? Χρειάζεται να το ενεργοποιήσω, να το ρυθμίσω?? Δεν βρήκα κάποια επιλογή στο μενού..

Κατ'αρχάς και εγώ κατοχος 9108 είμαι.

*Το σήμα Επηρεάζει την απόδοση της adsl σου, θα ήταν καλύτερο να έχουν οπτική επαφή. Πωλούνται νομίζω κάποιο αναμεταδότες αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες (εγώ έχω ανοίξει τρύπες όλο το σπίτι για να καλωδιώσω τα pcs)

*Αν το αφήσεις να κατεβάζει δεν υπάρχει απολύτως καμιά τετοια περίπτωση.

*Δεν πειράζει που έβγαλες το πρόγραμμα της intel. το ίδιο πράγμα ειναι. Των windows είναι σίγουρα καλύτερο.

*Το 9108 έχει firewall. Για παράδειγμα θέλεις να κατεβάσεις απο το e-mule. Στις ρυθμίσεις του e-mule τα δεις Utp port και Τcp port που θα είναι π.χ. 1234 και 2345 αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει οτί το e-mule χρειάζεται αυτές τις πόρτες για να επικοινωνεί σωστά.Ανοίγεις το ιντερνετ explorer πας στη διεύθυνση πατάς 192.168.1.1 (όπως έχεις ορίσει το ρουτερ) και πατάς Security-Virtual Servers-Add. Τώρα κοιτάς αν το πρόγραμμα που θές ανήκει στο Select a Service. Aν όχι(όπως το mule) πατάς custom server,γράφεις το όνομα του προγράμματος, στο server ip adress το ip του υπολογιστή που θα τρέχει αυτό το πρόγραμμα και τέλος για το παραδειγμά μας θα έγραφες 1234 και στο start και στο end και θα πατούσες utp και ομοίως 2345. Αν τρέχεις πρόγραμμα εκτός internet explorer το οποίο ανταλλάσει πληροφορίες με το internet χρειάζεται να το κάνεις το παραπάνω γιατι αλλιώς θα σέρνεται. Τον αριθμό του tcp,utp port που πρέπει να ανοίξεις σε κάθε πρόγραμμα το δίνουν στο FAQ ή στο ΗΕLP του καθενός

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κι εγώ με το DC++ έχω μεγάλο πρόβλημα. Δε μπορώ να το κάνω να δουλέψει...

Αν είναι πολύ σημαντικό για σένα, και δε βρεις κάποια λύση, θα πρέπει να ξαναβάλεις το Sagem.

Καλή τύχη.

Φαντάζομαι κολλάει σε ένα σημείο στο connect..

Σε μένα συμβαίνει αυτό, περιμένω λίγο και μπάινει.

Τις πορτες που χρειάζεται στο router τις άνοιξες??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις:)

Μέχρι στιγμής έχω 2/5 γραμμές κ κατεβάσω σχετικά καλά μπορώ να πω.. Όταν λες υπάρχουν απώλεις μιλάς για μικρά ποσοστά, σωστα?

Επίσής, είδα σε κάποιο σάιτ ότι μπορεις να ορισεις Priorities στο bandwidth και να το χειριζεται το ρουτεράκι (πχ P2P - Low, WWW - High, etc). Γίνεται όντως αυτό?

Τέλος, το firewall του ρουτερ απ' ότι κατάλαβα δεν χρειάζεται ενεργοποίηση... απλά αν θέλουμε να 'περνάει' κάτι, ανοίγουμε τις ανάλογες πόρτες.. Σωστά?

Μέχρι στιγμής έχω 2/5 γραμμές κ κατεβάσω σχετικά καλά μπορώ να πω.. Όταν λες υπάρχουν απώλεις μιλάς για μικρά ποσοστά, σωστα?

Επίσής, είδα σε κάποιο σάιτ ότι μπορεις να ορισεις Priorities στο bandwidth και να το χειριζεται το ρουτεράκι (πχ P2P - Low, WWW - High, etc). Γίνεται όντως αυτό?

Τέλος, το firewall του ρουτερ απ' ότι κατάλαβα δεν χρειάζεται ενεργοποίηση... απλά αν θέλουμε να 'περνάει' κάτι, ανοίγουμε τις ανάλογες πόρτες.. Σωστά?

Τι να σου πω δε ξέρω το ποσοστό της απώλειας καθώς δεν είχα ποτε ασύρματο, αλλά αν νομίζεις πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά τοτε οκ.

Μπορείς να ορίσεις ποσα kb από τη σύνδεση σου θα δίνεις σε κάθε πρόγραμμα και (ακόμα καλύτερο) να ορίσεις κάποια kb για το internet explorer π.χ. που όταν δεν λειτουργεί δεν θα τα παίρνει και θα τα δίνει στα άλλα..

Ipsentry χρησιμοποιώ εγώ :

http://www.ipsentry.com/images/scnimages/scn.devicelist.gif

Για το firewall ακριβώς όπως τα είπες..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φαντάζομαι κολλάει σε ένα σημείο στο connect..

Σε μένα συμβαίνει αυτό, περιμένω λίγο και μπάινει.

Τις πορτες που χρειάζεται στο router τις άνοιξες??

Nαι, τις είχα προωθήσει (και όχι ανοίξει) και δούλεψε επί 2-3 εβδομάδες.

Ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδια πηρα χθες το linksys wireless router που εχει στο dsl in a box plus αλλα εκτος απο τα προβληματα που εχω με τις εφαρμογες για torrent(μtorrent με ανοιχτη πορτα κατεβαζει μ χαμηλη και οχι σταθερη ταχυτητα) μου εκανε disconnect το βραδυ!!Το λαμπακι που εχει ιντερνετ πολυ συχνα αναβοσβηνει!!Αυτο ειναι καλο ή κατι δεν παει καλα??Εχω κανει το firmware update της forthnet!!!

Παιζει καμμια αλλη ρυθμιση???

αφου εχεις κανει την αναβαθμιση της φορθνετ, ισως φταιει κατι στη γραμμη σου. πηρες φορθνετ ή οτε να ρωτησεις;

απ'οσο εχω δει, οσοι εχουν την αναβαθμιση της φορθνετ δεν εχουν προβλημα, οπως κι εγω :O

βεβαια για τα τορρεντς δε μπορεις να εισαι σιγουρος, απο http κατεβαζεις καλα; επισης τα φιλτρα στα τηλεφωνα εχουν μπει σωστα;

καλη τυχη :)

Αντε να υποστω τα σκατοσκαμπανεβασματα στα torrent αλλα βρηκα και αλλο καλο παλι!!Δεν μπορω να κατεβασω κατι τραγουδια απο διαφορα site που εχουν anti-leech plugin!!!Γι'αυτο υπαρχει τιποτα μιας και ουτε απο rapid μπορεις να κατεβασεις γιατι εχεις το οριο και δεν μπορεις οπως το usb modem που ειχα να κανω αποσυνδεση για να ξανακατεβασω χωρις να περιμενω ή υπαρχει κανενα αλλο κολπο να κανω reset???

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

Αντε να υποστω τα σκατοσκαμπανεβασματα στα torrent αλλα βρηκα και αλλο καλο παλι!!Δεν μπορω να κατεβασω κατι τραγουδια απο διαφορα site που εχουν anti-leech plugin!!!Γι'αυτο υπαρχει τιποτα μιας και ουτε απο rapid μπορεις να κατεβασεις γιατι εχεις το οριο και δεν μπορεις οπως το usb modem που ειχα να κανω αποσυνδεση για να ξανακατεβασω χωρις να περιμενω ή υπαρχει κανενα αλλο κολπο να κανω reset???

Δοκίμασες ποτέ p2p sharing??

[sIGPIC][/sIGPIC]

και το ρουτερ γιατι το εχουμε; :p

στον browser θα γραψεις 192.168.1.1, μετα θας πας στην καρτελα administration και reboot, θα επιλεξεις soft reboot και πατας save settings. σε 30" εχει τελειωσει η αναμονη στο rapidshare :D

και το ρουτερ γιατι το εχουμε; :p

στον browser θα γραψεις 192.168.1.1, μετα θας πας στην καρτελα administration και reboot, θα επιλεξεις soft reboot και πατας save settings. σε 30" εχει τελειωσει η αναμονη στο rapidshare :D

Πως γινετε αυτο;Απο οτι ξερω το rapidshare βλεπει το IP και οταν κατεβασεις καποια ποσοτητα δεδομενων δεν σε αφηνει να κατεβασεις αν δεν περασει 1 ωρα,οταν κανω soft reboot ο ρουτερ δεν θα παρει παλι το ιδιο IP;

Παναγιώτης