Jump to content

Modem - Router - WiFi: Επιλογή, Σύνδεση, Δικτύωση

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

έχει απλώς θέλει να μπαίνει και ο αδερφός μου που μένει από κάτω οπότε θα χρειαστώ σίγουρα το ασύρματο δίκτυο.

Basika malon pires lathos paketaki ala den pirazi

Pane lipon agorase ena Linksys WAG354 i ena D-link pou ine k ta dio arketa a3iopista k sxetika ftina iparxi k to Vigor 2600VGi opou ine malon to pio olokliromeno Wi-Hi router +diafora

apo eki ke pera pare mia Wi-Hi kastoula gia to PC tou aderfousou esi traba ena ethernet sto PC sou i bale k esi Wi-Hi kartoula apla anebazis to kostos

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

kalispera helo na valo dsl sto spiti kai na exo kai wifi!mporei kapios na mou pei ti xreiazomai akrivos apo tin arxi mexri to telos kai poso peripou ha mou stixisoun ola auta!euxaristo prokatavolika!!!!!!!:worry: :worry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

MY HPI RS4 3.........

kalispera helo na valo dsl sto spiti kai na exo kai wifi!mporei kapios na mou pei ti xreiazomai akrivos apo tin arxi mexri to telos kai poso peripou ha mou stixisoun ola auta!euxaristo prokatavolika!!!!!!!:worry: :worry:

Gia router kita to pio pano post mou ... auta kostizoun giro sto 100 euro

auto simeni pos se simferoun to ADSL in the Box Plus ( LinkSys WAG354G ) i pasxalines prosfores pou exoun sxedon oles i alisides ine apsoges dld mazi me to Plus tha paris k ena doraki pou ligo poli exi a3ia 100-120 euro

Kanoume setup to router k apo eki k pera ine etimo na sou ipostiri3i to asirmato diktio bebea tha xriastis gia ta PC sou kartes Wi-Fi 30-80 euro i USB_Wi-Fi 30 euro ekastos gia kathe PC sou i kartes ine akriboteres ala theoritika kaliteres giati den desmeboun porous sistimatos

apo eki k pera i diadikasia ine sxetika apli dld apla mikrorithmisis k fisika klidoma to Wi-Fi sou oste na min mirazis tin gramoula sou ala k to lan sou sta dipla spitia

Pantos ego xtipisa alo ena Plus k pira to PS2 doro tin proigoumeni eudomada pira to DS tis Nintendo pou tha pai tin ali fora tha mou dosoun k kanena PC :p

Ρε παιδια επειδη βαριεμαι να διαβασω ολα τα προηγουμενα posts μπορειτε να μου προτεινετε καποιο προγραμμα για να ρυθμισω το ποσοστο της συνδεσης αναμεσα σε δυο pc.Δεν υπαρχει δικτυο,παιρνουν και τα δυο Internet απο ασυρματο router.Αν υπαρχει καποιο που θα γινει η εγκατασταση μονο απο το ενα pc ακομα καλυτερα.Θελω να το κανω setup σε ενα φιλο και δεν θελουμε να μας παρει χαμπαρι η αδερφη του!Αν παλι δεν υπαρχει καποιο για setup μονο απο ενα pc δεν μας χαλαει κιολας καποια αλλη επιλογη.Καποια στιγμη θα φυγει απο το σπιτι!!!!;)

Ριχτε ιδεες:)

iphone 3G & Nokia N82 owner

paidia ego pira to Otenet on dsl kit wireless! Exei to wi-fi modem router sagem 1500. Exei 4 thires ethernet. poia einai i gnomi sas? Dokimasa na dw to sima pou pianei peripou 7-8 metra kai pianei arketa kala mesa apo toixous129 euro gia 4 mines kai 20 euro oi ipolipoi

Ρε παιδια επειδη βαριεμαι να διαβασω ολα τα προηγουμενα posts μπορειτε να μου προτεινετε καποιο προγραμμα για να ρυθμισω το ποσοστο της συνδεσης αναμεσα σε δυο pc.Δεν υπαρχει δικτυο,παιρνουν και τα δυο Internet απο ασυρματο router.Αν υπαρχει καποιο που θα γινει η εγκατασταση μονο απο το ενα pc ακομα καλυτερα.Θελω να το κανω setup σε ενα φιλο και δεν θελουμε να μας παρει χαμπαρι η αδερφη του!Αν παλι δεν υπαρχει καποιο για setup μονο απο ενα pc δεν μας χαλαει κιολας καποια αλλη επιλογη.Καποια στιγμη θα φυγει απο το σπιτι!!!!;)

Ριχτε ιδεες:)

Από το ένα pc δεν γνωρίζω πρόγραμμα που μπορεί να το κάνει αυτό. Αυτό που μπορώ να σου πώ εγώ είναι μια εφαρμογή που θα την βάλετε και στα 2 pc και θα ρυθμίζει το download και το upload.

DU Super Controler.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Αυτο φανταζομαι το βαζεις στο pc που θελεις να περιωρισεις τη συνδεση ή και στα δυο?

Μόνο στο pc που θέλεις περιορισμό σε download/upload φτάνει.

θελω την βοηθεια σας εχω netmod με dsl over isdn πηρα ενα usr9108a πως ακριβως θα το συνδεσω στην adsl αφου το ενα φις rj11 ειναι διαφορετικο απο αυτο του 9108(rj45).στο pc και στο netmod σε ποια θυρα κ με τη καλωδιο.αν δεν το συνδεσω στο pc θα στελνει στο laptop σημα .

το modem router τι πλεονεκτήματα έχει έναντι του απλού modem DSL, εκτος του οτι μπορείς να συνδέσεις πολλά PC μαζί???

• 4 weeks later...

έχω πάρει το dsl cube της vivodi και ήρθαν οι κωδικοί ότι απ'αύριο αρχίζει η συνδρομή.

προσπαθώ να εγκαταστήσω σήμερα το router [microcom], αλλά πάντα καταλήγω σε αποτυχία. δηλ ενώ η εγκατάσταση λέει οκ, το εικονίδιο που βγαίνει κάτω δεξιά στη μπάρα, είναι γκρι με κόκκινη διαγραφή που σημαίνει ότι δεν έχει εγκατασταθεί.

η σύνδεση είναι μέσω usb. τι μπορεί να φταίει;

έχω πάρει το dsl cube της vivodi και ήρθαν οι κωδικοί ότι απ'αύριο αρχίζει η συνδρομή.

προσπαθώ να εγκαταστήσω σήμερα το router [microcom], αλλά πάντα καταλήγω σε αποτυχία. δηλ ενώ η εγκατάσταση λέει οκ, το εικονίδιο που βγαίνει κάτω δεξιά στη μπάρα, είναι γκρι με κόκκινη διαγραφή που σημαίνει ότι δεν έχει εγκατασταθεί.

η σύνδεση είναι μέσω usb. τι μπορεί να φταίει;

Μήπως στο βγάζει αυτό επειδή δεν έγινε ενεργοποίηση ακόμα από την vivodi? Σαν isp όχι σαν γραμμή.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

Ενας γνωστός (που δεν έχει και πολλές γνώσεις επι του θέματος) θέλει μια βοήθεια με το ασύρματο Netgear DG834GT.

Συνδέεται ασύρματα με ένα pc και ένα laptop.Και με τα δύο,όταν μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα δεν χρειάζεται η σύνδεση αποσυνδέεται το wifi και για να ξανασυνδεθεί θέλει reset.Μήπως υπάρχει στις ρυθμίσεις καμμιά επιλογή για αυτόματη αποσύνδεση όταν δεν χρειάζεται η σύνδεση;Αν δεν είναι αυτό τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;

Εδω και 4,5 μηνες εχω κανει αιτηση για DSL απο την Telepassport.Σημερα λοιπον αξιωθηκαν οι υπαλληλοι του ΟΤΕ να ερθουν να κανουν τις απαραιτητες μετρησεις!Και τι μου ειπαν, οτι το κουτι που πρεπει να βαλουν δεν χωραει γιατι η οικοδομη που μενω ειναι κολλητη με την διπλανη οικοδομη και δεν χωραει το κουτι, οποτε ακυρη η DSL!

Γνωριζει καποιος αναλογη περιπτωση?

Αν βαλω dsl με τα ετοιμα πακετα που υπαρχουν στα καταστηματα, παλι χρειαζεται να παρεμβει ο ΟΤΕ ή το παιρνω κατευθειαν και το βαζω σπιτι μου???

KAVALA - MACEDONIA - HELLAS

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Μήπως στο βγάζει αυτό επειδή δεν έγινε ενεργοποίηση ακόμα από την vivodi? Σαν isp όχι σαν γραμμή.

τελικά είμαι κανονικά συνδεδεμένη με adsl ενώ ακόμα το σηματάκι παραμένει γκρι με κόκκινη διαγραφή. δεν ξέρω τι παίζει αλλά είμαι χαρούμενη που είμαι μέσα!

Εδω και 4,5 μηνες εχω κανει αιτηση για DSL απο την Telepassport.Σημερα λοιπον αξιωθηκαν οι υπαλληλοι του ΟΤΕ να ερθουν να κανουν τις απαραιτητες μετρησεις!Και τι μου ειπαν, οτι το κουτι που πρεπει να βαλουν δεν χωραει γιατι η οικοδομη που μενω ειναι κολλητη με την διπλανη οικοδομη και δεν χωραει το κουτι, οποτε ακυρη η DSL!

Γνωριζει καποιος αναλογη περιπτωση?

Αν βαλω dsl με τα ετοιμα πακετα που υπαρχουν στα καταστηματα, παλι χρειαζεται να παρεμβει ο ΟΤΕ ή το παιρνω κατευθειαν και το βαζω σπιτι μου???

Να κάτι καινούργιο.. Δυστυχώς όποιο κουτί και να επιλέξεις δεν γίνεται να μπεί adsl από ότι έχω καταλάβει γιατί δεν μπορούνε να περάσουνε γραμμή σε ολόκληρη την πολυκατοικία. Και επειδή μου ακούγεται ψιλομούφα, πήγαινε κάνε μια νέα αίτηση στον ΟΤΕ αυτή τη φορά ώς πελάτης του για το πακέτο conn x . Να δούμε αυτή τη φορά αν θα ξαναπούν το ίδιο.. Δεν χάνεις και τίποτα.

Να κάτι καινούργιο.. Δυστυχώς όποιο κουτί και να επιλέξεις δεν γίνεται να μπεί adsl από ότι έχω καταλάβει γιατί δεν μπορούνε να περάσουνε γραμμή σε ολόκληρη την πολυκατοικία. Και επειδή μου ακούγεται ψιλομούφα, πήγαινε κάνε μια νέα αίτηση στον ΟΤΕ αυτή τη φορά ώς πελάτης του για το πακέτο conn x . Να δούμε αυτή τη φορά αν θα ξαναπούν το ίδιο.. Δεν χάνεις και τίποτα.

Κάπου έχεις μπερδέψει τα κουτιά. :p

Άλλο κουτί το κουτί τύπου ADSL in a Box και DSLCube που αφορά σύνδεση στο internet, και άλλο κουτί το κουτί στο οποίο ο ΟΤΕ περνάει τις γραμμές μιας πολυκατοικίας (ο κατανεμητής).

Στον κατανεμητή πάει ο τεχνικός για να περάσει νέα γραμμή, είτε πρόκεται για σταθερό του ΟΤΕ είτε για full LLU άλλου παρόχου.

Όταν έχεις ήδη τη γραμμή, και πας να βάλεις είτε ADSL από τον ΟΤΕ είτε shared LLU από άλλον πάροχο, δε θα γίνει καμία διαδικασία στον κατανεμητή.

Δε χρειάζεται να πάρει το Connex για να βάλει ΑDSL ο φίλος.

Οτιδήποτε είναι μέσω δικτύου ΟΤΕ μπορεί να το πάρει. Πχ το in a Box αν το προλάβει με την προσφορά που ισχύει μόνο σήμερα.

Απλά η Telepassport δίνει LLU, και δε μπόρεσαν (και καλά) να περάσουν το καλώδιο οι πΟΤΕτζήδες.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω σύνδεση Vivodi ADSL Cube 512 αλλά έχω πρόβλημα με τη θέση που είναι η γραμμή του τηλεφώνου και θέλω να έχω τον υπολογιστή γύρω στα 7-8 μέτρα μακριά με 2-3 τοίχους να παρεμβάλονται.. Θα έχω πρόβλημα αν βάλω ένα wireless modem/router?

Έχετε κάποιο σχετικά οικονομικό να μου προτείνεται μήπως? Αυτό πως σας φαίνεται :

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=810&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=165076&Merchant_Id=1&sts_cid=3

?

P.S. Έχω φορητό με wireless δυνατότητα..

Έχω σύνδεση Vivodi ADSL Cube 512 αλλά έχω πρόβλημα με τη θέση που είναι η γραμμή του τηλεφώνου και θέλω να έχω τον υπολογιστή γύρω στα 7-8 μέτρα μακριά με 2-3 τοίχους να παρεμβάλονται.. Θα έχω πρόβλημα αν βάλω ένα wireless modem/router?

Έχετε κάποιο σχετικά οικονομικό να μου προτείνεται μήπως? Αυτό πως σας φαίνεται :

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=810&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=165076&Merchant_Id=1&sts_cid=3

?

P.S. Έχω φορητό με wireless δυνατότητα..

Δες και προς Alcatel Speedtouch 585...;)

Βλέπω στο Play247.gr ότι οι τιμές του ξεκινούν από 65 ευρώ.. Αυτά τα φτηνά τι λένε?

Κ γιατί είναι τόσο χαμηλές οι τιμές? Βλέπω τα χαρακτηριστικά τους πάνω κάτω ίδια (μέχρι 300μ εμβέλεια, 16 έως 18 dBM, etc).. Τι να προτιμήσω?

Πηρα σημερα dsl in a box plus και στο μοντεμ εχει μια υποδοχη κατι σαν βιδωτο βυσμα!!Αυτο που χρειαζεται??Επρεπε να ειχε τιποτα κεραια μεσα στο κουτι γιατι εμενα δεν ειχε??

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

Σημερα με πηρε η ΤLP για να με ενημερωσει οτι εχει ανοιξει η γραμμη(δεν θυμαμαι ακριβως την ορολογια) και θα στειλει τον τεχνικο της για να κανει την εγκατασταση του ADSL! Οταν τους ειπα οτι ο ΟΤΕ μου ειπε ακυρη η adsl, μου ειπαν το κανει επιτηδες!Μακαρι γιατι βαρεθηκα να περιμενω!

Φιλε newton αν παρω το in a box, δεν θα πρεπει παλι ο ΟΤΕ να παρεμβει???και να μου πει και πααααααλι οτι δεν γινεται...

Ευχαριστω!

ΟΤΕ?ΠΟΤΕ!

KAVALA - MACEDONIA - HELLAS

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Σημερα με πηρε η ΤLP για να με ενημερωσει οτι εχει ανοιξει η γραμμη(δεν θυμαμαι ακριβως την ορολογια) και θα στειλει τον τεχνικο της για να κανει την εγκατασταση του ADSL! Οταν τους ειπα οτι ο ΟΤΕ μου ειπε ακυρη η adsl, μου ειπαν το κανει επιτηδες!Μακαρι γιατι βαρεθηκα να περιμενω!

Φιλε newton αν παρω το in a box, δεν θα πρεπει παλι ο ΟΤΕ να παρεμβει???και να μου πει και πααααααλι οτι δεν γινεται...

Ευχαριστω!

ΟΤΕ?ΠΟΤΕ!

Όχι, δε θα πει ο ΟΤΕ ότι δε γίνεται να βάλεις Forthnet, το είπαμε.

Στη χειρότερη δε θα έχει πόρτες, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν βάλεις Forthnet ή όχι.

Kαι το nick μου είναι lewton.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Βλέπω στο Play247.gr ότι οι τιμές του ξεκινούν από 65 ευρώ.. Αυτά τα φτηνά τι λένε?

Κ γιατί είναι τόσο χαμηλές οι τιμές? Βλέπω τα χαρακτηριστικά τους πάνω κάτω ίδια (μέχρι 300μ εμβέλεια, 16 έως 18 dBM, etc).. Τι να προτιμήσω?

Βρήκα κ αυτό: LEVEL ONE WBR-3407B WIRELESS ADSL/ISDN MODEM ROUTER στο e-shop.gr στα ΄93 ευρώ τελική.. Γνώμες?

Βρήκα κ αυτό: LEVEL ONE WBR-3407B WIRELESS ADSL/ISDN MODEM ROUTER στο e-shop.gr στα ΄93 ευρώ τελική.. Γνώμες?

Καλό αλλά εγώ θα σου πρότεινα το U.S. Robotics 9108. To έχω και με sharing προγράμματα απόλυτα ευχαριστημένος.(δεν μπουκώνει). Γύρω στα 100ε

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΨΩΝΙΣΕΙΣ απ'αυτούς. Έχω κακές εμπειρίες.

Δοκίμασε το skroutz.gr, για να βρεις όλα τα μοντέλα από πολλά site και με τις τιμές.

[sIGPIC][/sIGPIC]