Jump to content

Στις 11.11 έρχεται η νέα ναυαρχίδα της Nokia

Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν υπάρχει αυτή η φράση ως πραγματικότητα, ΠΑΝΤΑ μία εταιρία προσπαθεί να σώσει χρήματα. Προσωπικά προτιμώ να σώσει χρήματα βάζοντας ένα υποδεέστερο SoC από άλλες εναλλακτικές επιλογές όπως 3,5 jack, συμβατότητα με κάρτες μνήμης ή ακόμα χειρότερα κάτι αηδίες που κάνει η Xiaomi και σου βάζει τα χειρότερα πιθανά κομμάτια σε κάθε επιμέρους υποσύστημα.

Γιατί η αφαιρέσεις των αυτονόητων (3,5mm, ράδιο, κάρτα μνήμης και τώρα τελευταία και φορτιστή) καλύτερα είναι; Τείνει να επεκταθεί και σε mid range συσκευές... για να μην πω σε όλες.

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

• Απαντήσεις 53
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά μη κολλάτε στις λέξεις

Είναι ναυαρχίδα, η ναυαρχίδα της nokia όπως έγραψε και ένα άλλο παιδί παραπάνω

Υπάρχει κάποιος ορισμός ο οποίος αναφέρει τι είναι ναυαρχίδα και τι όχι?

Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όλοι ότι πρέπει να έχει top high end χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς δεν ισχύει απαραίτητα

Έχει τα high end αυτά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Nokia

Δε θα φοράει τον τελευταίο επεξεργαστή και στο κομμάτι αυτό θα υστερεί έναντι του ανταγωνισμού, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Ορισμός της ναυαρχίδας δεν είναι να έχει το πιο κορυφαίο hardware, και σε chips, και σε κάμερες, οθόνες κλπ; Επίσης, όταν οι oem κατασκευαστές θέλουν 700άρια και πάνω, θέλω και υποστήριξη στο software, κάτι που η HMD, ακόμα και στο stock Android, χάλια τα κάνει, για να το πω ευγενικά. 2 συσκευές της πέρασαν από τα χέρια μου. Η 1 η τότε ναυαρχίδα της, με 8xx soc.

Huawei Nova 5T

Ορισμός της ναυαρχίδας δεν είναι να έχει το πιο κορυφαίο hardware, και σε chips, και σε κάμερες, οθόνες κλπ;

Όχι, ορισμός της ναυαρχίδας είναι να έχει κορυφαία εμπειρία χρήσης, άσχετα τι παίζει under the hood. Ειδάλλως παράδειγμα τα iPhone δεν θα είχαν χαρακτηριστεί ως high end, αφού πολλές φορές μιλάμε για λειψές αναλύσεις και ελάχιστη RAM συγκριτικά με τον ανταγωνισμό στο ίδιο εύρος τιμής.

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Επειδή όπως είπα πριν δεν υπάρχει ορισμός της ναυαρχίδας, όπως μπορείτε να καταλάβετε ο κάθε ένας της δίνει μια διαφορετική έννοια

Σύμφωνα με ένα review που είχα δει από τον marques brownlee για το ποιος είναι ο ορισμος της ναυαρχίδας τελικά, εκείνος ανατρεξε σε ένα λεξικό και εν ολίγοις κατέληξε στο ότι ναυαρχίδα για κάθε εταιρεία είναι η καλύτερη της συσκευή

Οπότε ναι μιλάμε για τη ναυαρχίδα της Nokia

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

Ναυαρχίδα στις μέρες μας φυσικά προϋποθέτει να έχει ασύρματη φόρτιση (καλώς ή κακώς), IP rating, κορυφαία φωτογραφία (που η σημερινή Nokia δεν έχει δώσει ακόμα), σίγουρα κορυφαίο chipset και πολλά άλλα που δεν διαβάζουμε στο άρθρο.

Με την λογική ότι αυτή είναι η νέα ναυαρχίδα της Nokia, τότε και το Pixel 5 ναυαρχίδα είναι εφόσον έχει όλα τα προαναφερθέντα εκτός του CPU. Η μήπως όχι;

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Φυσικά και είναι το pixel 5 ναυαρχίδα

Άλλο ναυαρχίδα και άλλο ένας χαρακτηρισμός ανάμεσα στα κορυφαία κινητά

Φυσικά και είναι το pixel 5 ναυαρχίδα

Άλλο ναυαρχίδα και άλλο ένας χαρακτηρισμός ανάμεσα στα κορυφαία κινητά

Προσωπικά δεν το κατατάσσω στα flagships το Pixel 5. Ναι μεν έχει πολλά features που έχει μια ναυαρχίδα, αλλα δεν το λες κιόλας. Upper mid-range σίγουρα το λες όμως.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Kaluas μόνο και μόνο για λόγους markering θα έπρεπε να έχει το κορυφαίο chipset. Υποτίθεται ότι είναι ο,τι καλύτερο μπορεί να δώσει. Εκτός αν αυτό μπορεί.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κυριοι,επειδη βλεπω ορισμενοι και μπερδευεστε.

Ναυαρχιδα μιας εταιρειας=οτι καλυτερο εχει να προσφερει αυτη η εταιρεια την δεδομενη χρονικη στιγμη,το οποιο υποτιθεται θα δικαιολογει και την υψηλοτερη τιμη της σε σχεση με τα υπολοιπα μοντελα.

Το pixel5 που αναφερθηκε πιο πισω,επειδη ακριβως καταργηθηκε και το pixel4/xl,ηταν και ειναι η ναυαρχιδα της Google μεχρι σημερα.

Προφανως δεν ειναι μια απο τις καλυτερες Android ναυαρχιδες της αγορας,αφου υστερει σε καποιους τομεις.

Μια απο τα ιδια και για το Nokia του θεματος,εαν ισχυουν οι φημες. Αλλα περιμενετε πρωτα να επιβεβαιωθει τι θα φοραει και κυριως ποσο θα κοστιζει,και μετα τα ξαναλεμε για το τι ρολο θα βαραει στην αγορα.

Κυριοι,επειδη βλεπω ορισμενοι και μπερδευεστε.

Ναυαρχιδα μιας εταιρειας=οτι καλυτερο εχει να προσφερει αυτη η εταιρεια την δεδομενη χρονικη στιγμη,το οποιο υποτιθεται θα δικαιολογει και την υψηλοτερη τιμη της σε σχεση με τα υπολοιπα μοντελα.

Το pixel5 που αναφερθηκε πιο πισω,επειδη ακριβως καταργηθηκε και το pixel4/xl,ηταν και ειναι η ναυαρχιδα της Google μεχρι σημερα.

Προφανως δεν ειναι μια απο τις καλυτερες Android ναυαρχιδες της αγορας,αφου υστερει σε καποιους τομεις.

Μια απο τα ιδια και για το Nokia του θεματος,εαν ισχυουν οι φημες. Αλλα περιμενετε πρωτα να επιβεβαιωθει τι θα φοραει και κυριως ποσο θα κοστιζει,και μετα τα ξαναλεμε για το τι ρολο θα βαραει στην αγορα.

Αυτό που λες είναι το σωστό. Προς το παρόν η ναυαρχίδα της είναι το 8.3 5G με τον 765G.

Όχι, ορισμός της ναυαρχίδας είναι να έχει κορυφαία εμπειρία χρήσης, άσχετα τι παίζει under the hood. Ειδάλλως παράδειγμα τα iPhone δεν θα είχαν χαρακτηριστεί ως high end, αφού πολλές φορές μιλάμε για λειψές αναλύσεις και ελάχιστη RAM συγκριτικά με τον ανταγωνισμό στο ίδιο εύρος τιμής.

Αν προσφέρει την εμπειρία χρήσης που προσφέρει μέχρι τώρα στις συσκευές της, δε θα μπορεί να λέγεται ναυαρχίδα ούτε κατ' αυτό τον τρόπο.

Τα iPhone τελείως διαφορετική περίπτωση. High end μόνο στο οικοσύστημα της Apple.

Huawei Nova 5T

Αν προσφέρει την εμπειρία χρήσης που προσφέρει μέχρι τώρα στις συσκευές της, δε θα μπορεί να λέγεται ναυαρχίδα ούτε κατ' αυτό τον τρόπο.

Τα iPhone τελείως διαφορετική περίπτωση. High end μόνο στο οικοσύστημα της Apple.

Δεν είναι high end συσκευή το iPhone 12 πχ?

Δεν είναι high end συσκευή το iPhone 12 πχ?

Από τη στιγμή που το ios λειτουργεί με τη φιλοσοφία που λειτουργεί ως τώρα, όχι δεν είναι.

Επίσης, τα specs του δεν είναι high-end.

Αν θέλει η Apple να λέει το 12, ας το λέει. Δεν πάει να πει ότι είναι.

Τέλος και αυτό δεν πάει σε 'σένα, να μη μου πει κάποιος ότι δεν έχω πιάσει iPhone. 2 έχω.

Huawei Nova 5T

Από τη στιγμή που το ios λειτουργεί με τη φιλοσοφία που λειτουργεί ως τώρα, όχι δεν είναι.

Τέλος και αυτό δεν πάει σε 'σένα, να μη μου πει κάποιος ότι δεν έχω πιάσει iPhone. 2 έχω.

Ποιος είναι ο άλλος με iOS ανταγωνιστής για να κρίνουμε αν είναι η όχι high end το iPhone 12 η όποιο άλλο iPhone;

Ποιος είναι ο άλλος με iOS ανταγωνιστής για να κρίνουμε αν είναι η όχι high end το iPhone 12 η όποιο άλλο iPhone;

Η επιστήμη του marketing δεν καταχωρίζει τα προϊόντα ανάλογα με τι λειτουργικό χρησιμοποιούν (ή λοιπά specifications) αλλά με το τι ανάγκες εξυπηρετούν.

Η επιστήμη του marketing δεν καταχωρίζει τα προϊόντα ανάλογα με τι λειτουργικό χρησιμοποιούν (ή λοιπά specifications) αλλά με το τι ανάγκες εξυπηρετούν.
Αντικειμενικά όμως δεν μου λέει τίποτα αυτό.

Αντικειμενικά όμως δεν μου λέει τίποτα αυτό.

Το αν κάποια πληροφορία σου λέει κάτι ή όχι είναι κάτι το υποκειμενικό, όχι το αντικειμενικό.

Άλλο το τι απαιτήσεις έχει το ios και το κάθε οικοσύστημα και άλλο αν ένα smartphone είναι high end η όχι

Φορώντας το καλύτερο mobile socket στην αγορά με απόσταση χιλιομέτρων από τον δεύτερο, έχοντας nvme storage και έχοντας ίσως τη καλύτερη κάμερα στην αγορά δε νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι άλλο πέρα από high end ως συσκευή

Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια αντικειμενικότητα στο ποιά συσκευή θεωρείται high end. Άλλοι λένε για τα καλύτερα σπεκς που υπάρχουν σε κάθε εταιρεία κι άλλοι για καλύτερα σπεκς όλων των εταιρειών γενικώς.

Κάτι πιο επίσημο και αντικειμενικό υπάρχει;

Στείλτε pm για δευτερεύουσες συζητήσεις!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Στο θέμα μας. Πρώτα να δούμε ποιόν SoC θα βάλουν και βλέπουμε κατά πόσο ναυαρχίδα θα είναι το Nokia που θα έρθει. Τι κάμερες θα βάλουν. Τι οθόνη θα έχει κλπ. Edited by Nagata

Στο θέμα μας. Πρώτα να δούμε ποιόν SoC θα βάλουν και βλέπουμε κατά πόσο ναυαρχίδα θα είναι το Nokia που θα έρθει. Τι κάμερες θα βάλουν. Τι οθόνη θα έχει κλπ.

Πραγματικά σου κάνει ακόμα όρεξη να ασχολείσαι με Νοκια; Και στο ρωτάω εγώ αυτό που αν κόψεις την φλέβα μου θα τρέξει S60.

Edited by Nagata

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Πραγματικά σου κάνει ακόμα όρεξη να ασχολείσαι με Νοκια; Και στο ρωτάω εγώ αυτό που αν κόψεις την φλέβα μου θα τρέξει S60.

Εμένα θα τρέξει και belle μαζί... :lol: :)

Σχεδόν την ίδια συσκευή είχαμε. Εγώ είχα το ασήμι ως πρώτο μου Smartphone.

Πάντα ασχολούμαι με εταιρείες και συσκευές που είχα με οποιοδήποτε λειτουργικό.

Edited by evris2013

Άλλο το τι απαιτήσεις έχει το ios και το κάθε οικοσύστημα και άλλο αν ένα smartphone είναι high end η όχι

Φορώντας το καλύτερο mobile socket στην αγορά με απόσταση χιλιομέτρων από τον δεύτερο, έχοντας nvme storage και έχοντας ίσως τη καλύτερη κάμερα στην αγορά δε νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι άλλο πέρα από high end ως συσκευή

Δεν έγραψα πουθενά για απαιτήσεις λογισμικού. Αλλά, αν θες να πας εκεί τη συζήτηση, κανένα πρόβλημα. Με το update σε 14.6 (για να μην πω από την αρχική αναβάθμιση των iPhones σε 14) και με την προσθήκη των widgets, η πολύ μικρή ram (3gb) των παλαιότερων iphones (όχι ότι τα 4 του 12 mini είναι πολλά), σε συνδυασμό με τις πάλι πολύ μικρές μπαταρίες σε όλες τις συσκευές της εκτός από το Pro Max, δείχνουν ότι το να επιμένει η Apple σε ασθενικά "κυβικά" δεν έχουν καλό αποτέλεσμα.

"Το καλύτερο mobile socket στη αγορά".

Για ποιο από τα chips που χρησιμοποιεί η Apple λες; Γιατί αν αναφέρεσαι μόνο σε αυτό που βρίσκεται στο 12, επιλεκτικά κλείνεις τα μάτια σου σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές της Apple, που δεν έχουν το καλύτερο socket της αγοράς, αλλά ακόμα αναβαθμίζονται, με αμφίβολα αποτελέσματα. Source; Έχω iPhone (καινούρια συσκευή, όχι μεταχειρισμένη, έτσι ώστε να μην έχει επιβαρυνθεί) με όχι το Α14 chip και ενώ πριν η μπαταρία ήταν οριακή, τώρα είναι τραγική. Αλλά, δε φοράει το "καλύτερο socket" της αγοράς, σωστά; Επιπλέον, το καλύτερο socket της αγοράς, τρέχει ένα os πιο "γυμνό" απ' όσο χρειάζεται (ειλικρινά, το να πρέπει να πηγαίνει κάποιος για το παραμικρό στα settings της συσκευής είναι λίγο κουραστικό) να είναι και δουλεύει σε 1 μόνο συσκευή, αφού τα 4 12άρια είναι η ίδια συσκευή. Αλλά, μάλλον χρειάζεται να είναι τόσο γυμνό, αφού μόνο με την προσθήκη των widgets, σε iPhones εκτός των 12, η μπαταρία "εξατμίζεται".

"Ίσως την καλύτερη κάμερα στην αγορά".

Γιατί έχω την εντύπωση ότι μόνο στα 12άρια αναφέρεσαι; Αν ήσουν σωστός fan της Apple, θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεις όσες συσκευές συγκαταλέγονται στον κύκλο των 5 χρόνων os updates. Α, ναι. Και ίσως η καλύτερη κάμερα της αγοράς με το ios 14 απέκτησε την επιλογή να αλλάζει ανάλυση στο βίντεο. Το 2020.

Τέλος και το έχω δει και εδώ, αλλά και στο εξωτερικό, όταν περιγράφουν οι Apple fans για τη χρήση που μπορεί να κάνει κάποιος με ένα iPhone είναι λες και ασχολούνται με πυρηνική φυσική. Ενώ χρησιμοποιούν το ίδιο facebook με όσους έχουν συσκευή με Android, το ίδιο instagram με όσους έχουν Android συσκευή, μπαίνουν στο ίδιο myphone με κάποιον με Android, στο ίδιο youtube, τους ίδιους google maps, γιατί οι Apple maps είναι ακόμα unusable, το ίδιο telegram κλπ.

Οπότε, στο τελικό αποτέλεσμα, είναι το ίδιο.

Τέλος, με 6gb ram, που ο ανταγωνισμός δίνει στις midrange συσκευές πλέον, δε μπορώ, προσωπικά τουλάχιστον, να τη χαρακτηρίσω ως high-end. Γιατί, στις περισσότερες (για να μην πω σε όλες) αγορές του ο καταναλωτής, προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την ποσότητα του προϊόντος που μπορεί να αποκτήσει με το αντίτιμο που είναι διατεθειμένος να καταβάλει. Ειδικά όταν αυτό το αντίτιμο είναι πλέον στα 4 ψηφία.

*Το πώς έχουν "δεχτεί"(δε βρίσκω καλύτερη λέξη) τόσοι πολλοί τη λέξη οικοσύστημα ειλικρινά δε μπορώ να το καταλάβω. Το οικοσύστημα είναι άλλος ένας τρόπος για να σε κλειδώσει μια εταιρεία σε αυτή και να πληρώνεις μόνο αυτή και όχι τους ανταγωνιστές της, ακόμα κι όταν οι λύσεις της υπολείπονται του ανταγωνισμού.

Edited by mr_47
Huawei Nova 5T

Ρε συ άνθρωπε μου έκατσες και έγραψες ένα ολόκληρο κατεβατο χωρίς να καταλάβω το λόγο, ειλικρινά

Απο που συμπεράνες ότι είμαι apple fan? Άλλο πάλι και αυτό :lol:

Επίσης, ναι, προφανώς και μιλάω για το iphone 12, την τελευταία συσκευή της apple, για ποια θέλεις να μιλάω? Για το xs που βγήκε πριν 2 χρόνια? Συγκρίνω τον a14 που βγήκε στο 12αρι του 2020 με τον 865 που μπήκε στο s20 του 2020 επίσης, οπότε η αναφορά μου στην ανωτερότητα του socket είναι δικαιολογημένη

Τώρα για τα υπόλοιπα που αραδιαζεις ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα γράφεις