Jump to content

VoIP, το μέλλον στην σταθερή τηλεφωνία

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απ'οτι φαίνεται η VoIP κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός και απ'οτι φαίνεται θα είναι η βασική μορφή σταθερής τηλεφωνίας για ένα σεβαστό μερίδιο των καταναλωτών.

Το δημοφιλές skype.com ήδη προσφέρει προνομιακές τιμές (κυρίως για τις κλήσεις εξωτερικού) και το voipbuster.com προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ κλήσεις (πιλοτικά φαντάζομαι) προς πολλούς σταθερούς προορισμούς μεταξύ αυτών και οι Ελλάδα.

Τα ερωτήματα:

-Εχετε κάνει κλήσεις μεσω VoIP;

-Skype ή VoIPbuster;

-"Σηκώνουν" 56αρα σύνδεση;

• Απαντήσεις 714
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχω κανει αρκετα τηλεφωνηματα με voip και εχω μεινει σχετικα ευχαριστημενος απο το voipbuster μιας και ειναι δωρεαν. 56αρα συνδεση ουτε να το σκεφτεσαι καθως θες περιπου 8kb/s upload και download αλλα και καλα pings.

Θα ελεγα οτι το voip συμφερει για ολες τις κλησεις πλιν των αστικων που η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη.

Egw pali oso eixa thn 4MB apo thn Telecom Italia ekana OLA ta thlefwnhmata mou apo to Voip Buster.com kai hmoun UPER euxarhsthmenos!!Teleia douleuei!Isws arketa poio kathara apo pollous enallakthkous!

To Skype de to xrhsimopoiw katholou mias kai den einai tsampa,mia filhmou omws ispania to kseskizei kai leei pws einai mia xara!

Oso gia thn taxuthta pou xreiazetai,den kserw na pw posa kb/s xreiazetai ma kserw pws mesw GPRS pou exw twra(sugekrimena mesw Vodafone Italias kai me tarufa,gia na ta akoun oi dikoi mas,20 eurw 60 wres to mhna!!!)den mporw na milhsw akouw na mou miloun ligaki kai meta peftei h grammh!Krima prepei na trexw sto uni gia na milhsw.

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Εγω έχω βάλει skype αλλά το λειτουργώ μόνο μέσω χρηστών. Εχω κάνει συνδιάσκεψη με 4 άτομα και πήγαινε αρκετά καλά. Αν δεν κάνω λάθος κάποιος ήταν με dial-up!

Το VoIPbuster πιστεύω οτι έχει βάλει τα τσάμπα τηλεφωνήματα για να αυξήσει τους χρήστες και μετά θα βάλει χρεώσεις. Αυτό που παρατήρησα είναι οτι απο Skype δεν μπορείς να καλέσεις σταθερό tp ενώ απο VoIPbuster μπορείς.

Ξέρει κανένας για DSLphone Vivodi;

Στο σπίτι είχα PSTN και αυτήν την εβδομάδα θα την μετατρέψω σε ISDN.

Απο 56 στα 64 υπάρχει περίπτωση να δώ έστω μικρή διαφορά στην επικοινωνία μου ή να το βάλω στα 128;

Στο σπίτι είχα PSTN και αυτήν την εβδομάδα θα την μετατρέψω σε ISDN.

Απο 56 στα 64 υπάρχει περίπτωση να δώ έστω μικρή διαφορά στην επικοινωνία μου ή να το βάλω στα 128;

Αντο βάλεις στα 128 να ξέρεις ότι θα χρεώνεσαι 2 φορές..

Αντο βάλεις στα 128 να ξέρεις ότι θα χρεώνεσαι 2 φορές..

Ναι το ξέρω. Αλλά αν είναι να γίνεται επικοινωνία Ελλάδα-Αγγλία με Skype νομίζω πως αξίζει τον κόπο.

Με την 64αρα το έχει δοκιμάσει κανένας;

Καλά εσύ δεν είπες ότι έχεις sdsl; Η κάνω λάθος;

Με 64 το είχα δοκιμάσει παλιότερα και άλλοτε ήταν καλά άλλοτε όχι τόσο καλά. Με 128 ήταν σαφώς καλύτερα

Εγώ είχα isdn 64 μέχρι προχθές. Δεν έβγαζες ομιλία ούτε με skype ούτε με voipbuster. Μαύρα χάλια. Για 128 δεν δοκίμασα ποτέ.

Mε DSL 384 συνεννοούμαι μια χαρά, αν και ψιλοαργεί λίγο να φτάσει ο ήχος.:)

• 1 month later...

Σήμερα καλώ με VoIP buster σε σταθερά και κινητά και δεν με ακούνε. Μόνο ακούω.

Εχει δοκιμάσει κανένας άλλος;

Σήμερα καλώ με VoIP buster σε σταθερά και κινητά και δεν με ακούνε. Μόνο ακούω.

Εχει δοκιμάσει κανένας άλλος;

Σε μενα δουλευει μια χαρα, μηπως εισαι συνδεδεμενος σε ρουτερ? Δες στους τεχν. προβληματισμους που μιλαμε για το θεμα :)

Τελικά δικό μου ήταν το λάθος με τις ρυθμίσεις ήχου.

Κορυφαίο το VoIP buster. Το χρησιμοποιώ εδω και καμια εβδομάδα.

Εχω μιλήσει σε σταθερά τουλάχιστον κανα 10 ωρο ΕΝΤΕΛΩΣ δωρεάν.

Η ποιότητα ήχου σίγουρα δεν σκίζει αλλά δεν δημιουργεί προβλήματα.

Κάλεσα και σε κινητά με επίσης καλή ποιότητα.

Το μόνο αρνητικό είναι ο ρυθμός χρέωσης ανα λεπτό. πράγμα που ισχύει και στο Skype

Τα ερωτήματα:

nai kano polles kai malista se kinhto amerikh

-Skype ή VoIPbuster;

fusika voipbuster einai apsogo kai dorean

mhn mpeis kan ston kopo!

ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΘΗΝΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ.ΚΟΙΤΑΖΑ ΤΙΣ ΧΡΟΝΟΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΗΤΑΝ 0,05euro ΤΟ ΛΕΠΤΟ (10euro ΟΙ 2.5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΕΣ).ΕΒΑΛΑ Skype ΚΑΙ VoipBuster,ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ!ΓΙΑΤΙ ΜΕ 10euro ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΕΣ!ΒΕΒΑΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΞΙΖΕΙ.ΤΟ Skype ΕΧΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ABN AMRO Bank ΚΑΙ ΤΟ VoipBuster ΣΤΗΝ Alpha Bank.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.(ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ VoipBuster ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,ΣΗΚΩΣΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!) ΕΧΩ DSL 384

(ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ VoipBuster ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,ΣΗΚΩΣΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!) ΕΧΩ DSL 384

Τσέκαρε εαν οι ρυθμίσεις του microphone ειναι ΟΚ.

Εγω κατα λάθος είχα κάνει mute στο μικρόφωνο και δεν με άκουγαν.

Ρίξε μια ματιά στο Master Volume των windows αλλά και στο ξεχωριστό master volume που (μπορεί) να έχει η κάρτα ήχου σου.

Τσέκαρε εαν οι ρυθμίσεις του microphone ειναι ΟΚ.

Εγω κατα λάθος είχα κάνει mute στο μικρόφωνο και δεν με άκουγαν.

Ρίξε μια ματιά στο Master Volume των windows αλλά και στο ξεχωριστό master volume που (μπορεί) να έχει η κάρτα ήχου σου.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ,ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΘΙΣΤΕΡΙΣΗ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ PC ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΑ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ VOLUME.ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΡΑΓΕ...?ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΡΟΛΟ?ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ?ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ,ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΘΙΣΤΕΡΙΣΗ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ PC ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΑ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ VOLUME.ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΡΑΓΕ...?ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΡΟΛΟ?ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ?ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ...

Καταρχάς μην γράφεις με κεφαλαία. Είναι ενοχλητικό και παράλληλα σημαίνει οτι φωνάζεις.

Απ'οτι φαίνεται μάλλον φταίει η ταχύτητα της σύνδεσης σου:

Απ'οτι θα δείς και πιο πάνω:

mhn mpeis kan ston kopo!

Το κακό είναι οτι και 384 ή 512 aDSL να έχεις το ίδιο είναι αφού το upload παραμένει 128. Εδω φαίνεται η αξία της sDSL.

Απ'οτι φαίνεται η VoIP κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός και απ'οτι φαίνεται θα είναι η βασική μορφή σταθερής τηλεφωνίας για ένα σεβαστό μερίδιο των καταναλωτών.

Το δημοφιλές skype.com ήδη προσφέρει προνομιακές τιμές (κυρίως για τις κλήσεις εξωτερικού) και το voipbuster.com προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ κλήσεις (πιλοτικά φαντάζομαι) προς πολλούς σταθερούς προορισμούς μεταξύ αυτών και οι Ελλάδα.

Τα ερωτήματα:

-Skype ή VoIPbuster;

κατεβασα το voipbuster και κανω κανονικα κλησεις σε σταθερα ΟΤΕ. Γιατι η κληση κοβεται μετα απο 1 λεπτο?

(Μη τα παίρνεις!Δε φωνάζω.Για πιο ευδιάκριτα γράφω κεφαλαία)

Anyway...

Sorry αν κάνω λάθος αλλά το upload(128) δεν παίζει ρόλο στο κατά πόσο με ακούν οι άλλοι στο σταθερό?Και το download(384) στο κατά πόσο ακούω εγώ από τα ακουστικά του PC μου? (μπορεί να κανω και λάθος,δε ξέρω)

κατεβασα το voipbuster και κανω κανονικα κλησεις σε σταθερα ΟΤΕ. Γιατι η κληση κοβεται μετα απο 1 λεπτο?

Αν βάλεις μονο 5 ευρουδάκια στον λογαριασμό σου θα μιλάς απεριόριστα και δεν θα σε κόβει.

Μπορείς να βάλεις πιστωτική ή χρεωστική! Δέχεται και Paypal!

Ωστόσο μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για καμια κλήση προς κινητό για να μην πάνε χαμένα.

dfotis2:

Δεν τα πήρα. Επισήμανση έκανα ;)

Εχεις δίκο σε αυτό που λές. Νόμιζα οτι συνέβαινε το αντίθετο. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω οτι φταίει η σύνδεση σου. Τι σύνδεση έχεις.

Εχει δίκιο ο telePS.Με 10euro θα μιλάς για 10 ώρες!Αν δεν εχεις πιστοτική κάρτα μπορείσ να καταθέσεις χρήματα σε τραπεζικό τους λογαριασμό.Για VoIP Buster στην Alpha Bank και για Skype στην ABN AMRO Bank.Οι χρεώσεις είναι περίπου ίδιες.

Εχει δίκιο ο telePS.Με 10euro θα μιλάς για 10 ώρες!Αν δεν εχεις πιστοτική κάρτα μπορείσ να καταθέσεις χρήματα σε τραπεζικό τους λογαριασμό.Για VoIP Buster στην Alpha Bank και για Skype στην ABN AMRO Bank.Οι χρεώσεις είναι περίπου ίδιες.

Το οτι εχουν τραπεζικο λογαριασμο στην Ελλαδα που το ξερεις?

Ωπα! Μην τα μπερδεύεις. € 10 = 10 ώρες είναι στο Skype.

Στο VoIP buster βάζεις minmum € 5 και μιλάς στα σταθερά απεριόριστα.

Αλήθεια που μιλάει για alphabank; Δεν το έχω προσέξει.